|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
dziewczyny zrobiłam teścior bo nie wytrzymałam i niestety Jasiulku ślicznie wyglądasz widziałam na nk zdjęcie Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-11-06 o 13:10 |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
ja się naczytałam że 10 dni po owu można robić test więc myślałam że jak już bym była w ciąży to pokaże II
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
kochana testy sa z reguły mało czułe, do tego dochodzi kwestia mocu (np. nie gesty). Na wikszosc testow pisze ze wyrywa stezenie 25 miu, a ja w dniu testu miałam 150 i ledwo co pokazało. Kochana czasem i po @ nie wychodza, jesli chcesz miec pewnosc to beta. Moze troche drozsza niz test (25-30 zł) ale masz 100% pewnosci.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, Scio ma rację. Test zrobiony przed @ jeszcze o niczym nie świadczy. Dopiero co czytałam gdzieś historię o kobiecie, której trzy testy wykonane PO TERMINIE @ wykazały, że w ciąży nie jest. Dopiero gdy miesiączka spóźniała się około miesiąc, test pokazał ciążę
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki. Zaciskajcie mocno. ![]() ![]() Jak na razie testu nie robiłam, bo stwierdziłam, że może jeszcze nic nie pokazać i zrobię dopiero we wtorek o ile wytrzymam bo dziś lecę kupić ![]() Uznałam, że 4 dni po terminie @ będzie ok ![]() Słoneczko nie smuć się. Też we wtorek będziesz testować to wiesz... zawsze jak to mówią "razem raźniej" ![]() Trzymam bardzo mocno za Twoje 2 kreseczki ![]() Dziewczyny wy też takie strasznie senne jesteście? Bo ja to ledwo z łóżka wstanę i już mam ochotę tram wracać Jasiulku cudowny brzuszek
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Tity brzuch ci teraz intensywnie rosnie,to i wnetrznosci sie bardziej przesuwaja.Moze to od tego.Ale jak do pon nie przejdzie,to dla pewnosci lepiej idz do gina
Jasiulku juz 19tc - wow,ale ten czas leci.Brzunio cudo Sloneczko ja ledwo widoczna mialam kilka dni po terminie @,wiec jeszcze sie nie smutaj ![]() Chelsea
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, Kretencja, Chelsea, Aldii
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny maja rację poczekaj jeszcze troszkę niektórym test wychodzi dopiero w dzień @ ![]() ja zrobiłam test w środę (@ miała być w piątek) bo nie wytrzymałam, była druga kreska ale bardzo bladziutka, potem w dzień @ też bardzo blada, dopiero tydzień po @ była normalna wyraźna krecha
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko wytrzymaj jeszcze troszkę
Mocno trzymam kciuki ![]() jasiulek ślicznie wyglądasz, widziałam na nk aldii no tak też myślę, że to głównie to, ale chyba też duże dolegliwości były ze strony jelit, po wizycie w kibelku już mnie tak nie ciągnie, chociaż pobolewa coś tam, ale już nie tak "niepokojąco". Za to dzisiaj rano spanikowałam, bolały mnie jeszcze plecy i na zajęciach myślałam, że zemdleję i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Na szczęście przeszło i humor nawet wrócił. |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, a co to tak pusto. Myślałam, że sobie coś poczytam, a tu zero postów
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
tity faktycznie pustki, też weszłam poczytać
po całym dniu zajęć jestem i szkolenie bhp na dokładke...a Ty jak po zajęciach weekendowych?
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dzisiaj było ciężko intelektualnie
babka nas rozwaliła i nie umiała nam za cholerę wytłumaczyć jednej rzeczy, a pytaliśmy ją chyba w sumie z 6 razy o to i nijak nie można tego zrozumieć Następny zjazd dopiero za 3 tygodnie, ale mamy dużo roboty. 2 projekty i koło z tegoż właśnie niezrozumiałego przedmiotu a u Ciebie jak tam?
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja kopie w necie szukam sobie do pracy różnych ustaw bo w robocie to nie mam czasu na takie "wykopki"...stwierdza m, że ci ludzie co piszą ustawy to chyba potem ich nie czytają :P tak ciężko pojąć co autor mial na myślifajnie ze ten tydzien taki krótszy bedzie, cztery dni ![]() planujecie cos na weekend listopadowy? Sloneczko, Chelsea jak tam? testowałyscie?
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
danika no ja też czasami mam takie wrażenie. Z drugiej strony trzeba umieć coś zagmatwać tak, żeby inni tego nie rozumieli
![]() My planujemy w weekend naukę i może wypad do jakichś marketów budowlanych. Trzeba się rozejrzeć za podłogami itp. A Wy coś robicie? |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Tity dobrez,ze juz lepiej sie czujesz
Rzeczywiscie weekendowa pustka tutaj BordAna daj znac jutro jak odbierzesz bete Sloneczko,Chelsea jak u was ? |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko, : to pewnie bedziemy teraz razem się starć, właśnie się @ kończy, ale keidy mam owu? No idea...
Bordana, daj znać, jak beta Tity, ja lubię też coś w domu zmieniać, niestety nie mam jeszcze swojego: wynajmujemy. Ale i atk za dużo na niego wydaję: kupuję jakieś obrusy, bieżniki, narzuty na łóżka, rany, a poie.winnam oszczędzać, bo: kiepsko u mnie z pracą . Trudno mi znaleźć uczniów. Wsztystkich chyba zawładnęły szkoły i jest kijowo. Dzisiaj cały dzień miałam taki kiepski humor, okropny, czuje się pasożytem na moim tżecie. On oczywiście nic nie mówi, ale ja czuje się okropnie. Nie chcę iśc na etat, szczególnie teraz, jak chce sie starac, bo to bez sensu:potem sie bedzie jeszcze ktos mnei czepiał, zrezsta trudno sie na etat dostac gdziekolwiek... Nie wiem, pocieszcie jakoś. Kreti, a ty co robiłąś przed ciążą? Pracowałaś w szkole na pół etatu chyba? Jak tam było, wiem, ze ty tez nie przepadalas za praca na etat w jakies korporacji.Ech, A w ogóle ciekawe, czy nam sie uda ze starankami i czy tez tak bede lubiła być w ciąży, jak wy... Macie już jakieś plany na Boże Narodzenie? Ja uwielbiam Wigilię i w tym roku robię u sibie A wy lubicie świetą? Macie jakieś swoje zwyczaje na ten dzień? Jestem bardzo ciekawa Buziale od dzisiaj przybitego weruczka!
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Dzis towarzyszy mnie ogomny lęk przed poronieniem, przed chwilą miałam kilka skurczy jak na @, a teraz boli w prawej pachwinie. Cholera jasna, strasznie sie boje
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny, ja jeszcze testu nie powtarzałam poczekam ,dopiero 9 mam mieć @ więc najwcześniej w środę zrobię jak @ wcześniej nie przybędzie
...... już nabrałam dystansu trochę i nie będę się patrzeć jak sroka w kość na ten pasek w nadzieji ujrzenia IIWeruczku ja zakupiłam teraz 15 testów owu i jak teraz sie nie udało to będę sprawdzać testami i temperaturkę mierzyć więc myślę że wyczaję moment ![]() Scio |
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Ech, no to słoneczko, trzymajmy sie razem, ja chyba jutro zakupie testy..
Scio, może idz jutro do elkarza?? Moze cie uspokoi? Myślę o tobie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Scio na początku takie bóle są normalne, ale jeśli są silne to lepiej iść do lekarza, a najlepiej jak coś pobolewa łyknąć nospę i odpocząć. Będzie dobrze
![]() weruczek mam nadzieje, że z rana humorek lepszy O święta pytałaś. Ja nie przepadam za świętami bo jakoś jest smutno. Jak kiedyś było dużo rodziny to było wesoło, a teraz mam nie daje rady już gości podejmować i jest tak dziwnie.W tym roku chyba spędzimy wigilię z moimi rodzicami, a na drugi dzień pojedziemy do teściów. |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
ja w pracy, no ale jeszcze 3 dni i wolne ..... chciałabym urlop mieć w piątek lecz nie wiem czy szefu się zgodzi ( u nas są troche chore zasady )Weruczku a kiedy masz @ Scio to faktycznie może zadzwoń do lekarza i powiedz co sie dzieje |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Na razie nic mnie nie boli. Uspokajam sie tym, ze nie mam zadnyc krwawien, plamien, nic tkiego, ale lek przed poronieniem we mnie jest ogromny woczoraj godzine w nocy przeryczalam, ze sie boje. W sumie wiem, e takie pobolewania w okolicach pachwin są normalne, ale jednak ten strach siedzi we mnie dosc głęboko. Jeśli dziś bedzie podobnie, to jutro ide do lekarza. |
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
W pachwinach to chyba spowodowane rozciąganiem, ale lepiej zapytać specjalisty.
Też jadę zaraz do lekarza, martwią mnie te pobolewania i jeszcze nie wiem czy nie mam infekcji. Także lepiej dmuchać na zimne. |
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Jeszcze raz dziękuję za kciuki ![]() Dziewczyny ja dopiero jutro testuję. Nie wiem jak to zrobię skoro przed wstaniem z łóżka wędruję na siku przynajmniej raz i jestem ledwo żywa. Nic nie widzę i nie wiem jak mam cokolwiek złapać do pojemniczka :P Potem pewnie zasnę z testem w ręce. Pierwszy raz zdarza mi się takie "przebudzanie na siusiu" . Brzuch mnie pobolewa jak na @ ciągle ale już 4 dni jej nie ma. Myślałam, że może wydłużył mi się cykl do wcześniejszego- 30dniowego ale nie mam nadzieję, że już jutro się dowiem
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea no to kciuki
![]() ja się boję tego testu no ale powiedziałam sobię że trzeba czekać aż @ się spóźni
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, wypoczywaj
Weruczek, pracowałam na 1/2 etatu w przedszkolu, jako psycholog. Niespecjalnie lubiłam tę pracę, ale ja ogólnie jestem typem kury domowej - najlepiej bym się czuła mogąc zostać w domu. No ale nie stac nas na to, mąż nie da rady sam nas utrzymać (też jest nauczycielem A mnie się totalnie zmienił kształt brzucha, mówię Wam, aż się zastanawiam, co jest grane. Podejrzewam, że to przez to, że mały się obniżył do kanału już, ale czemu brzuch wydaje się mniejszy? Jutro na szczęście do gina, mam nadzieję, że wszystko jest OK. Ruchy czuję normalnie, więc myślę, że z Dzidziem w porządku, tylko się zastanawiam, czy mi wód jakoś niepostrzeżenie nie ubyło
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsza jest logika, facet słabo tłumaczy, na dziennych pytałam koleżanki mają ten sam problem z nim. Kół nie mamy żadnych póki co. Za dwa tygodnie mam zjazd wraz z seminarium tym razem. Generalnie ciężko mi wysiedzieć tyle na wykładach
a teraz kto notatki da poza tym tyle kasy idzie, że szkoda sobie olewać.biorę się zaraz za małe segregowanie rzeczy w pudłach, które wczoraj Tż wytachał ze schowka bo jak tutaj dłużej posiedzę to nic nie zrobię
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-11-08 o 09:58 |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam z tym bólem brzucha u lekarza. Mam przez parę dni leżeć w łóżku, brać tą nospę forte. Do tego grzybek się przyplątał, więc biorę Clotrimazol. Trochę się wystraszyłam, bo powiedział, że te bóle to nic dobrego, a dzidziuś jeszcze za mały, żeby coś z niego było w razie jakby chciał wyjść. Także piżama i leżę plackiem...
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, nie martw się, będzie dobrze
Ja miałam wprawdzie nie bóle, ale twardnienia brzucha i też brałam no-spę forte przez kilka tygodni. Uspokoiło się, choć nawet specjalnie nie oszczędzałam się. A teraz idzie mi 37tc (a według usg 38 Choć chciałabym wytrzymać gdzieś do 23-24 listopada...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

dziewczyny zrobiłam teścior bo nie wytrzymałam i niestety 

za Twoje 2 kreseczki 

po całym dniu zajęć jestem i szkolenie bhp na dokładke...
Następny zjazd dopiero za 3 tygodnie, ale mamy dużo roboty. 2 projekty i koło z tegoż właśnie niezrozumiałego przedmiotu
Nie wiem, pocieszcie jakoś. Kreti, a ty co robiłąś przed ciążą? Pracowałaś w szkole na pół etatu chyba? Jak tam było, wiem, ze ty tez nie przepadalas za praca na etat w jakies korporacji.
)
no ale powiedziałam sobię że trzeba czekać aż @ się spóźni