|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
dzien dobry.
my wlasnie wstalysmy[COLOR="Silver"]
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-08-09 o 09:00 |
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamusie
Rzadko się odzywam, ale stale podczytuję i jestem cały czas na bieżąco. Wczoraj zrobiliśmy test - wsadzilismy Olę do spacerówki x=landera. O niebo lepiej niż w gondoli, wreszcie można spokojnie pospacerować, mała patrzy się dookoła i dużo widzi. Gondola służyła nam ostatnio tylko do spania, i to też byłamało wygodna, bo mi dziecię wyrosło. Efekt zmiany był taki, że spacer trwał 4 godziny ![]() W niedzielę wybieramy się nad morze i mam dlatego do Was pytanie,szczególne tych z Was, któe już byłyście z maluszkami na wakacjach - jaki wózek zabrać - spacerówkę tradycyjną (od x-landera), czy parasolkę Maclarena XLR? Po piachu chyba szybciej przejadę x-landerem, ale mniej miejsca w podróży zajmie Maclaren. A co Wy byście wybrały? Dodam,że Maclarena, jeśli tak zdecydujemy, muszę na cito kupić (mam upatrzonego), więc mam mało czasu do wyjazdu tylko 5dni...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja jade na wakacje 5 wrzesnia i biore maclarena , x-lander juz sprzedany
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka bedziemy sie zdzwianiac, co do wozkow nie pomoge bo nie mam ani jednego ani drugiego, my bierzemy ten co mamy peg perego.
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Darusia ja też mam peg perego duette. Nie wiem czy ten twój tak samo wygląda ale ja jestem zadowolona mimo ze podwójny.
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam atlantico
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wam też tak wypadaja włosy. Ja gdzieś od około miesiaca dosłownie łysieje. Jakaś masakra. Po pierwszym porodzie tez mi wypadały ale nie aż tak. I od tygodnia zastanawiam sie czy nie obciać włosó. Ja lepiej czuje sie w krótkich ale wszyscy na około tzn maż mama, bratowa mówia żeby nie. I mam dylemat.
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po piachu to Ty żadnym nie przejedziesz. Więc zabierz ten lżejszy to będzie Wam wygodniej go przenosić. A jeżeli planujesz spacery brzegiem morza to najlepiej w chuście albo nosidełku. A wózkiem to na deptaku .---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne te Twoje dzidziulki ![]() a mi all nie chcę wyświetlac wózków spacerowcyh-próbowałam dwa razy i pusto,teraz trzeci i to samo;/
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-08-09 o 11:03 |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie sie zastanawialam czy cos pod spod, tu tez jest w komplecie materac wiec zobacze jak on bedzie wygladal.
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Właśnie, ocenisz sytuację jak rozłożysz. Zdaje się że u nas pisali żeby nie wkładać dodatkowego materaca ale nie jestem do końca pewna.
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
izaizula ja tez mam krociutkir, niemal jeżyk i tak sie czuje najlepiej
nie patrze co mi ktos mowi bo to mnie ma byc wygodnie.
|
|
#2714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już od rana coś robie wyprałam dywan , pojechałam zamówic tort eehh już mam dość .
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny które wyjeżdżają udanych wakacji!!!!!!!!!!! też bym chciała jeszcze do nas nad morze pojechac ale moge już zapomniec ![]() Ja dopiero dzisiaj Danielkowi założyłam ochraniacze na łóżeczko,chyba się w szczebelki uderzał bo jak się obudziłam to spał z głową przy nich i sobie troszkę czółko porysował ![]() Moja kuzynka dzisiaj urodziła córeczkę i ma takie same wymiary jakie miał Danielek hihi Czy możemy coś bracżeby mie więcej energii??ja jestem jak flak jakiś,rano wstaję i już jestem zmęczona,śpiąca i tak cały dzień nic mi się nie chce.Dzisiaj o dziwo troche lepiej się czuję może dlatego,że nie zamulałam od rana tylko wzięłam się za robotę i juz mam posprzątane i obiad ugotowany ale ogólnie to jestem do bani! ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [QUOTE=ania p;21249224 ja już od rana coś robie wyprałam dywan , pojechałam zamówic tort eehh już mam dość .[/QUOTE] Ania chrzciny masz w tą niedzielę?bo chyba przeoczyłam |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz po spacerze z Juleczka mialysmy isc na caly dzien ale zaczelo kropic i wrocilam do domu i teraz sie kisze
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
u nas sloneczko ale pochmurnie, najwyzej jak wyjdziemy z zacznie kropic to zaloze jej folie na wozek, bo mam pare spraw do zalatwienia w miescie, ide zalozyc konto w innym banku - z tamtego wiadomo tyle ze pieniadze oddadza-pytanie kiedy? maja na to 30 dni niby.
Ide zobaczyc telefony, zrobic przelew za łózeczko bo internetowego nie moge wiec musze sie pofatygowac i isc po recepte na mleko dla Olinka.
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my wlasnie poznalismy na zywo nasza Asiulek, Wercie i Asiulkowego TZta Asiulek przezgrabna, przesympatyczna i pozytywna osoba. TZ Asiulkowy wydaje sie bardzo fajowym gosciem, wesolym i takim "do tanca i do rozanca". Wercia.....ach.....rodzic e mowia, ze malo sie usmiecha-a gdzie tam:pysiulek sie sam smial jak z Gabryska rozmawialy , sliczna jest jak laleczka i wcale sie nie bala u ciotki na raczkach, fajniutka ma cere, taka ciemniejsza i wloski ciemne i taka jest do schrupania ze hej!A Gabryska mowi, ze Wercia to fajna gosciowka jest poprosze wiecej takich odwiedzin, ale dluzszych i jak bedziemy najezdzac Torun to....
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rysowania to dziś Szymek skakał po wyrku tesciowej i przywalił nosem w półkę która jest nad łózkiem . ma piękną czerwona kreskę . mam nadzieję ze do niedzieli mu zejdzie . to moje nieszczęście zawsze sobie coś zrobi do tego ma starty łokieć bo oczywiście wywalił się na prostej drodze . Drcron - tą przesyłkę to wkońcu ode mnie dostałaś czy mam składać reklamacje ? Bo ja kasy tez nie dostałam U mnoe pogoda ładna słoneczko sobie świeci
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania wybrałam brazowo niebieski ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- cos ostatnio pusto u nas ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Uwaga chwalę się Byliśmy u rehabilitantki jest nim zachwycona mówi że zrobił niesamowite postepy prawdopodobnie jeszcze 2 razy sie spodkamy i to będzie na tyle tak sie ciesze ona mówi ze nic takiego się nie stało że podnosi głowy jak sie go podciąga za rączki i mam sie tym nie przejmowac bo wszytsko jest ok
|
|
#2721 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maclaren wygrał - kupuję ten, model 2010 ![]() http://allegro.pl/item1175711038_mac...odel_2010.html ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
mała w chuście nawet ładnie zasypia, kupiłam ta niedrogą elastyczną firmy "pentelka". Tylkooliwka - x landera jeszcze nie sprzedaję bo przyda się zima na duże śniegi, ale nad morze zabiorę jednak Maclarena. Dziś weszłam na chwilę do przychodni, żeby zagadnąć w temacie wprowadzania lub nie nowych rzeczy do jedzenia i spotkałam koleżankę, która jeździ Maclarenem XLR już z drugim dzieckiem. Bardzo sobie chwali. Sama też spróbowałam jak jeździ, jest fajny,lekki,widać było,że jej maluchowi (6m-cy) jest w nim wygodnie, jak zasnął oparcie pochyliła max do tylu i było prawie płasko. DziękujęWam za rady, decyzja zapadła, kupuję Maclarena,kurier mi go przywiezie w środę, więc przed wyjazdem zdąży się Ola do niego jeszcze przyzwyczaić. Aneczkaaa - brawa dla Maciusia. ![]() A Ola od piątku zaczęła sobie gadać. Już nie tylko aghhh, eghu, tylko sylabami. Czasem jej wyjdzie "mama",ale generalnie stara się nas naśladować i tak śmiesznie robi dziubek, gdy układa ustka do"uu".
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-08-09 o 17:11 |
||
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ale dawno tu nie pisałam czytam regularnie . Czy Wy mnie jeszcze pamiętacie???Ostatnio dużo się u nas działo. Poprzedni tydzień szybko minął i przyjemnie bo byliśmy nad jeziorem w domkach. Cisza, spokój, zielono ptaszki śpiewały niedaleko jezioro z piękną plażą. Domki murowane, z tarasem, bardzo czyste z aneksem kuchennym łazienką ciepłą wodą i nawet grzejnik można było włączyć w pokoju. Byliśmy z moją siostrą jej mężem i córką(10lat). Cudownie wypoczęliśmy, Lenka w miarę grzeczna dużo przebywała na świeżym powietrzu i ładnie spała. Pogoda nawet dopisała.Weekend przed naszymi wczasami odbywał się Przystanek Woodstock. Był 17km od mojego miasta więc nie mogłam nie pojechać. Jeździmy już 6 lat i zawsze nam się tam podoba. Co prawda nie śpimy w namiotach i nie zostajemy tam na noc ale zawsze "odsłuchamy" jakiś wieczorny koncert. My jeździmy jeszcze w gondoli X-Landera i chociaż Lenka już prawie się tam nie mieści to poczekam ze spacerówką jeszcze miesiąc. Malutka rwie się już do siadania ale uważam, że jeszcze jest dla niej za wczesnie do spacerówki. Moja Lenucha także ulewa po każdym jedzeniu i ciężko to cholerstwo odprać.Niedawno byłyśmy na szczepieniu ostatnim ferrou ty to jesteś czarodziejka z tymi makijarzami aneczka współczuję akcji z autami ja bym takiego delikwenta wytargała boleśnie za ...i brawo dla Maciusia jest bardzo dzielny silny i szybko się uczy ![]() mrowak i asiulek zazdroszczę spotkania i nie lubię was---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Pytanie mam do dziewczyn, które same gotują obiadki. Czy wy je mrozicie??? AniaP kiedyś pisała że można mrozić. Ja pozamrażałam kilka porcji
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=1169493202 już kupiłam
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-08-09 o 18:42 |
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - fajnie że już nie niedługo będziesz mogła zaprzestać codzienniego areobiku w Maćkiem
![]() .Asiulka - o ile dobrze pamiętam to Ty będąc tam miałaś też odwiedzić jakiegoś lekarza. Byłaś? Uspokoił Cię trochę? Dusiak, Aneczkkaa - gratuluję zakupów wózkowych. Ja planuję zakup jeszcze jednego wózka. Mam już dwie spacerówki X-lander, Maclaren MX3 ale brakuje mi jeszcze coś takiego lekkiego. Pewnie też zdecyduję się na Maclarena tylko nie wiem jeszcze jaki typ. Coś co jest lekkie, łatwo i szybko się składa. Aixa - no bez przesady. Pamięć mamy dobrą i pamiętamy Cię jeszcze. Co prawda jakbyś tak jeszcze z tydzień się nie odezwała to pewnie nie wiedziałabym ktoś Ty Wiek już nie ten i pamięć nie ta
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ciężkiej podróży do domu, po prostu padam na twarz... Wyobraźcie sobie, że dojechaliśmy do Torunia, wszystko pięknie, ładnie... ale... zastał nas wielki korek przy wjeździe na nasz jedyny (niestety) most... po prostu masakra. Niecały kilometr przejechaliśmy w (uwaga!! ) 3 godziny!!
No i jak już Mrowaczek pisała wyzej- poznały się nasze rodzinki szkoda, że tak krotko mogliśmy pomarudzić ale z perspektywy czasu- moze i lepiej, bo pewnie jeszcze byśmy jechali Ale na pewno jeszcze się spotkamy. Na dłużej Obiecuję ![]() Gabulec- przeslodka!! Po prostu do schrupania, cały czas uśmiech na twarzy i to taki mega- od ucha do ucha Mrowaczek- niczego innego sie nie spodziewalam- mega pozytywna kobietka ![]() P.S. Mrowaczku- mieszkanko rewelka!!
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy grono Maclarenowców się powiększa hihihi Asiu no właśnie ja tez jestem ciekawa co z Wercią i jej napięciem ?
|
|
#2727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka gratulacje dla Maciusia za taaakie postępy!no i super będzie miał brykę
![]() Cytat:
Aixa no wlaśnie przesadziłaś |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie poznaje tego forum zawsze było tak tłoczno a teraz cisza
o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- tylkooliwka dziękujemy
|
#2729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje postępów Macka a tak się martwiłaś No i czekam nA foty nowego wozka z małym w środku Pop - jak chcesz lekki to proponuje XT taki jak ja mam wazy 6.7 kg a wszystkie się składają tak samo XLT , XT i Volo . najlżejszy jest własnie volo ale moim zdaniem jest dla dzieciaków od roku bo te kółka już sa mega małe Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
mi się ten podoba waży 5 kg http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1249&<osCsid> poźniej go kupie podoba mi sie zielony
AniaP też sie ciesze ze tak szybko do siebie doszedł jestem z niego dumna z nas tez bo staneliśmy na wysokości zadania ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Normalnie nie moge się doczekać kiedy go przywiąza od razu wyskoczymy na spacerek
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-08-09 o 21:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

, sliczna jest jak laleczka i wcale sie nie bala u ciotki na raczkach, fajniutka ma cere, taka ciemniejsza i wloski ciemne i taka jest do schrupania ze hej!
i ciężko to cholerstwo odprać.
o co chodzi