|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
PIP.
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia XLIII - Majkol is OSOM.
oby tylko kolejne tropikalne dni nadeszly mega szybko
![]()
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]()
#2703 |
PIP.
|
dziewczeta
![]() potrzebuje pomocy ![]() znacie jakies mega mega przepisy na obiady? ![]() ![]() bo w weekend byl u mnie Radzol i zaczynam wpadac w kompleksy ![]() ![]() ja tam sie ciesze, bo indyjskie jedzonko ![]() tyle, ze wlasnie wpadam w kompleksy, bo Radz przez 5 lat pracowal jako kucharz w roznych knajpach [nawet w polskiej ![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro chłopina ma 5 lat doświadczenia jako kucharz, to poprzestań na robieniu herbaty, delektuj się tym, co ugotuje i mocno chwal. Będą lepsze efekty, niż po tym, jak zaserwujesz dziwny obiad z dziwnej piersi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
dobrze mi sie spalo, ale coś za krotko
![]()
#2706 | |
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() tzn na razie stosuje taka technike i nawet z premedytacja jak juz mialam cos ugotowac to bylo to spaghetti ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Ja gdybym usłyszała od mojego chłopa, że:
to bym do kuchni nie zajrzała przez najbliższe dwa lata. ![]() Zresztą, co ja chrzanię- od dłuższego czasu zaglądam do kuchni tylko po to, by zrobić kawę/odnieść brudny kubek do zlewu. ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Jeśli chcesz odpędzić poczucie winy, to możesz od czasu do czasu powtarzać, że a i owszem, chciałabyś dla Was coś upichcić, ale jak smakujesz to, co On ugotuje, to wolisz się nie wychylać, bo takich smakowitości to w życiu nie jadłaś i nie chcesz się kompromitować swoimi umiejętnościami. ![]() Ja na przykład zawsze powtarzam mojemu TZtowi, że nawet profesjonalna zmywarka nie myje naczyń tak dokładnie, jak On. I że mnie to się nigdy nie udaje tak skrupulatnie domyć i nabłyszczyć podłogi, jak Jemu. ![]() Efekt? Ostatnio wziął się za mycie okien. ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Niestety, na Jego nieszczęście dawno wpadłam na to, że głośne chwalenie i przesadne zachwyty kosztują mnie mniej, niż bieganie ze szmatą. ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Teściowa w szoku, bo mój Ananas w domu rodzinnym to nawet nie odnosił ciuchów do prania do pojemnika w łazience, tylko wrzucał za drzwi w swoim pokoju. A teraz nie dość, że odnosi, to jeszcze przed wrzuceniem rozpina koszule, składa je, sortuje ciuchy kolorami i wywraca dżinsy na lewą stronę. ![]() I niech mi ktoś powie, że faceta to się nie da nauczyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]()
#2710 |
PIP.
|
![]() ![]() ta moja przyjaciolka ktora zna Radza od 3 lat i przez ktora go poznalam - tez byla zdziwiona bo mowi, ze jak mieszkali w toruniu w tym mieszkaniu cala gromada to Radz przez rok ugotowal cos moze z 10 razy i zawsze to samo ![]() a tu sie nagle okazuje, ze on ma talent kulinarny tylko zwykle mu sie nie chcialo ![]() na szczescie dla mnie zawsze mu sie chcialo, a od jakichs 3 miesiecy to juz w ogole staje na glowie ![]() ![]() ![]() no to w takim razie faktycznie bede kontynuowac to co robilam dotychczas - czyli zadowalac sie przygotowywaniem napojow do posilku i chwaleniem go ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale mam wrażenie, że my, kobiety, lubimy się same obarczać obowiązkami, które z powodzeniem można podzielić.
Też tak kiedyś miałam, ale szybko się obudziłam dochodząc do wniosku, że jak będę tak z każdej strony nadskakiwać, to się w końcu obudzę z ręką w nocniku, przemęczona i poirytowana, mając w domu stary model pana i władcy, siedzącego przed telewizorem z pilotem w ręku. ![]() Iliosku, to nie jest oczywiście adresowane do Ciebie, tylko tak mi się jakoś ogólnie skojarzyło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
PIP.
|
Anka, faceta wszystkiego mozna nauczyc tylko trzeba sposobem - albo chwaleniem albo argumentacja rzeczowa - np nauczylam Radza, zeby opuszczal klape w wc, bo wiem, ze on ma manie higieny, wiec mu powiedzialam, ze przez podniesiona klape wychodza bakterie
![]() ![]() aaa wlasnie - Radzol tez sprzata sam z siebie - w stylu myje podlogi itp ![]()
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miał potrzeby się popisywać umiejętnościami, to Mu się nie chciało. A teraz Mu zależy, to Mu się chce. Możesz Mu powiedzieć po którymś z kolei pysznym posiłku, że teraz już rozumiesz, dlaczego zazwyczaj szefami kuchni w restauracjach są faceci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
PIP.
|
Cytat:
![]() otoz ja kiedys tak wlasnie mialam, ze myslalam, ze tak wlasnie - trzeba nadskakiwac, ale potem uznalam, ze helol, a niby czemu? ![]() Radzola bezczelnie wykorzystuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- i jeszcze uwielbiam moj tekst pod tytulem "ale lepiej jak Ty cos ugotujesz niz ja, bo Tobie to tak wspaniale wychodzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozwolę sobie zacytować: Drobnoustroje są najszybciej rozmnażającymi się, znanymi w biologii organizmami. W ciągu 24 godzin z jednej bakterii, może powstać aż 8 miliardów. W domowej toalecie można znaleźć 189 gatunków bakterii. Salmonella, Shigela, chorobotwórcza Escherichia coli, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, Clostridium perfringens, Vibrio parahaemolyticus, Bacillus cereus to tylko niektóre z nich. ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Mam więc pomysła- jak będziesz czuła, że to TEN MOMENT (w sensie, że przyszedł czas, byś coś upichciła), to zapytaj Go, co by chciał zjeść i niech da Ci przepis i wskazówki. ![]() A potem, jak Cię będzie chwalił, to skromnie podziękuj i dodaj, że Jego kurtuazja sprawia Ci wiele radości, ale masz na tyle samokrytyki, że zdajesz sobie sprawę, iż owa fantastyczna potrawa przygotowywana Jego dłońmi byłaby na pewno smaczniejsza. ![]() O, to, to. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Aloha
![]() Przepraszam, czy ktoś gdzieś widział upał? ![]()
#2717 | |
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i teraz juz spokoj ![]() ![]() ![]() heheheheh sadze, ze po takim tekscie to juz by chyba wyweszyl podstep i zaczail, ze chyba cos za duzo tego chwalenia ![]() ![]() u mnie nie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() u nas jest totalnie totalny podział obowiązków ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wrócił i mówi: - A kto tu był? ![]() Ja na to: - Nikt, a kto miał być? ![]() A ten się dalej upiera: - Tu jakiś facet był, bo deski nie opuścił... No myślałam, że się zleję ze śmiechu. ![]() Obstawiam, że nie zczai. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hm hm.. to moze sprawdze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na szczescie Radzol macho men podatny jest na wszelkie chwalenia ![]() i wszyscy sa szczesliwi ![]() ale jest cos w tym, o czym mowisz - strasznie duzo kobiet ma takie poczucie, ze ona musi cos robic non stop i umierac z przepracowania, a fecet siedzi. ona bedzie niezadowolona, ale tak przeciez musi byc wiec co moze zrobic. u mnie w domu jest podzial, ale i tak kobiety wiecej robia ![]() ![]() ![]() i wlasnie przez to starsze pokolenie, ktore tak mialo - wiele dziewczyn nawet w naszym wieku - nadal uwaza, ze to ich obowiazek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
![]()
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam tego faceta! ![]()
![]() |
#2723 |
PIP.
|
![]() a co tu tak cicho? ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ![]() ja tez ![]() ![]()
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() widzę, że ciekawy temat się wywiązał... chyba wychodzi na to, że nibylandki mądre babki... u mnie też podział obowiązków, ale i tak tż robi więcej... ![]() i wszystko potrafi... ![]() ostatnio padłam właśnie z wrażenia jak moja psiapsióła mówi, że jej nowy (3 m-ce razem) facet jest taki cudowny, ponieważ wyprasował jej ubrania (sic!) byłam w totalnym szoku i tłumaczę jej, że to jest najnormalniejsza rzecz, a ona mi na to, że bzdura, bo faceci z reguły tacy nie są... i ona mu nadskakuje obiadkami, pierdółkami... ![]() a dla mnie jest to tak naturalne, że nawet nie chwalę za to tża... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
łooo jakie ciekawe tematy poruszacie
![]() ja jak chwale mojego to mowi "widzisz? szanuj sobie mnie lepiej, bo inne juz czekaja" ![]()
#2726 |
Zakorzenienie
|
i on też wszystko potrafi...
![]() Załącznik 3263397 ależ mi się faceci trafili... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() zapracowalam sie od przyjscia ![]() o tak bylo bosko ![]() Cytat:
![]() u mnie tak se jest, w sloncu dosyc, ale w cieniu bosko ![]() ale juz ida nie martw sie ![]() Cytat:
![]() u mnie tez robimy tak jak kto ma na co ochote, nie ze ja tylko od podlog czy naczyn czy gotowania jest idealnie ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
dzis to wrecz zimno w nocy bylo, chowalam lapki pod kolderke
![]() ale jak sie fajnie w domku wywietrzylo, szkoda ze nie w biurze ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- a na wenus nie ma mojego tematu ![]() co sie stalo ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
wiecie co...
![]() ja nawet w upały się przykrywam kołdrą, bo inaczej bym nie zasnęła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Witam się ino
![]() Tapetę na ryj kładę i uciekam pozałatwiać parę rzeczy. Bedę popołudniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.