Studniówkowiczki 2011 :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 13:48   #2701
Izmaa
Raczkowanie

Dot.: Studniówkowiczki 2011 :)

Cytat:
Napisane przez MoccaChocolata Pokaż wiadomość
a w ogóle ile płacicie za Wasze studniówki? My 650 zł za pare. 350 zł za siebie. Juz z samego tego powodu nie opłaca sie nikogo brac. Mamy studniówke w Sheratonie (Warszawa) 5-tego lutego.

I kolejna sprawa, jak rozwiązujecie sprawe alkoholu? Ochroniarze przeszukuja torebki przed, wiec nie ma możliwości wniesienia czegokolwiek w tradycyjny sposób. Wiem, że niektóre wkładaja piersiówki za podwiązki albo proszą rodziców zeby cos wniesli ale nie wiem jak to bedzie wygladalo...

to mnie zatkało w tej chwili ! :O my płacimy za pare 320 zł a za siebie 200 ! majątek ! przez same koszta chyba zastanawiałabym się nad pójściem bez partnera
z alkoholem też szok! będą Was pilnować przed wniesieniem alkoholu... po prostu nie wierzę w to co czytam... nie wiem czy na taką studniówkę wyczekiwałabym z niecierpliwością...
Stary 2011-01-07, 13:58   #2702
MoccaChocolata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izmaa Pokaż wiadomość
to mnie zatkało w tej chwili ! :O my płacimy za pare 320 zł a za siebie 200 ! majątek ! przez same koszta chyba zastanawiałabym się nad pójściem bez partnera
z alkoholem też szok! będą Was pilnować przed wniesieniem alkoholu... po prostu nie wierzę w to co czytam... nie wiem czy na taką studniówkę wyczekiwałabym z niecierpliwością...
A Was nie pilnuja? Jak pytałam znajomych, którzy mieli studniówki w 2010 roku i sa z innych szkół to ich też przeszukiwali. Z jednej strony jesteśmy pełnoletni, ale z drugiej - ich argumentem jest, że to impreza szkolna wiec zasady powinny być takie jak w szkole, mimo, że nasza studniówka odbędzie się w hotelu. Wiecie nie ma się co dziwić, jak ktoś nie zna umiaru to potem koło 12 będą łazili chłopcy z zapijaczonymi, czerwonymi buźkami albo zataczające się dziewczyny, ale ja nie wyobrażam sobie żeby przetańczyć całą noc i dobrze się bawić bez odrobiny alkoholu, który rozluźnia atmosferę jednak. Wszystko jest dla ludzi ... ale z umiarem.

Widzę, że tylko nasza studniówka jest taka droga. Niestety wszystkim zajmuje się rada rodziców, my nawet nie wiemy czy załatwiony jest kamerzysta/fotograf, jakie będzie jedzenie itd...

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego.

Edward John Phelps

Pozdrawiam,

MoccaChocolata

Edytowane przez MoccaChocolata
Czas edycji: 2011-01-07 o 13:59
MoccaChocolata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 14:24   #2703
ptakassia
Zadomowienie

Cytat:
A Was nie pilnuja? Jak pytałam znajomych, którzy mieli studniówki w 2010 roku i sa z innych szkół to ich też przeszukiwali. Z jednej strony jesteśmy pełnoletni, ale z drugiej - ich argumentem jest, że to impreza szkolna wiec zasady powinny być takie jak w szkole, mimo, że nasza studniówka odbędzie się w hotelu. Wiecie nie ma się co dziwić, jak ktoś nie zna umiaru to potem koło 12 będą łazili chłopcy z zapijaczonymi, czerwonymi buźkami albo zataczające się dziewczyny, ale ja nie wyobrażam sobie żeby przetańczyć całą noc i dobrze się bawić bez odrobiny alkoholu, który rozluźnia atmosferę jednak. Wszystko jest dla ludzi ... ale z umiarem.

Widzę, że tylko nasza studniówka jest taka droga. Niestety wszystkim zajmuje się rada rodziców, my nawet nie wiemy czy załatwiony jest kamerzysta/fotograf, jakie będzie jedzenie itd...
U nas 140 od osoby, czyli 280 za parę + 35 kamera.

Znalazłam chwilkę, żeby tu jeszcze zajrzec, zaraz biegnę do fryjzera.

ptakassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 16:53   #2704
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja za moją studniówkę płacę 60 zł lol mamy na takiej sali bankietowej, gdzie kiedyś była dyskoteka, więc spoko razem z kamerzystą, kwiatami na koniec, tablo i innymi duperelami zapłaciłam 115 zł ale może to dlatego, że jest więcej ludzi albo mniejsze miasto no i za partnera płacić nie muszę hehe
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 17:04   #2705
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Na szczęście u nas wszystkie decyzje były konsultowane z uczniami, bo w końcu to nasza studniówka My płacimy 350 złotych od pary, ze względu na to, że nasz bal odbędzie się w szkole. Od zawsze jest taka tradycja i jest naprawdę świetnie, zwłaszcza jak sami możemy ubierać salę
Stary 2011-01-07, 17:04   #2706
okej01
Raczkowanie

poradzicie mi coś odnośnie tej sukienki? jest na poprzedniej stronie zastanawiam się najbardziej nad butami i kolorem pończoch. myślicie, że czarny jest ok? baardzo proszę o pomoc
okej01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 17:24   #2707
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Jeśli chodzi o kwestię alkoholu, to formalnie jest zabronione ;p ale wszyscy nauczyciele wiedzą, że bez tego się nie obejdzie. Jedyna zasada- oby z umiarem

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez okej01 Pokaż wiadomość
poradzicie mi coś odnośnie tej sukienki? jest na poprzedniej stronie zastanawiam się najbardziej nad butami i kolorem pończoch. myślicie, że czarny jest ok? baardzo proszę o pomoc
Czerń jest uniwersalna i ponadczasowa, pasować będzie z pewnością

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 17:26   #2708
okej01
Raczkowanie

Czyli pończochy czarne są okej? Zastanawiam się tylko nad butami. Nad ich modelem, czy bardziej sandałkowe, czy klasyk. Żeby nie były zbyt...ciężkie, przy delikatnej sukience Macie jakieś propozycje?

Co do studniówki- u mnie płacimy 110zł za osobę, 220zł za parę. Dość tanio, ale impreza odbywa się w auli szkoły Więc swój teren. Jeśli o alkohol chodzi-nawet ustawa weszła, że alkohol w szkole jest zabroniony, wszystkie wesela i inne takie, kiedyś odbywały się w salach gimnastycznych np. a od kilku długich lat już nie I u nas...alkohol wnoszą rodzice, ci co mają pilnować Tak dobraliśmy, bo wiadomo...że alkohol się na studniówce znajdzie. A że rodzice są okej Dopóki nie przesadzimy z ilością będzie w porządku.

Edytowane przez okej01
Czas edycji: 2011-01-07 o 17:29
Stary 2011-01-07, 17:27   #2709
mmalinowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia029 Pokaż wiadomość
Na szczęście u nas wszystkie decyzje były konsultowane z uczniami, bo w końcu to nasza studniówka My płacimy 350 złotych od pary, ze względu na to, że nasz bal odbędzie się w szkole. Od zawsze jest taka tradycja i jest naprawdę świetnie, zwłaszcza jak sami możemy ubierać salę
Super macie... u nas do tego roku była taka tradycja, jesteśmy pierwszym rocznikiem, który ma poza... Nie powiem żeby nie było wielkiej awantury z tego powodu, ale cóż... a płacę 250 za nas oboje + 45 dla pani fotograf i 50 dla kamerzysty

I dare you to let me be your, your one and only,
Promise I'm worth it,
To hold in your arms,
So come on and give me a chance.
mmalinowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 17:32   #2710
nini_
Raczkowanie

My płacimy 400 zł z płytkami od kamerzysty i fotografa za parę, ale mamy salę za darmo, więc jest taniej. Ja się wcale nie dziwię, że takie są ceny- wynajęcie sali kosztuje spory majątek....
Stary 2011-01-07, 17:41   #2711
Asienia1603
Rozeznanie

GG do Asienia1603

Ja za swoją studniówkę płacę ok. 280 zł. Do tego 50 zł dla kamerzysty i 15 zł dla fotografa. W 350 zł powinno się zamknąć. Impreza jest w sali bankietowej, na ok. 550 osób.
Jeśli chodzi o alkohol, to my mamy aż 8 ochroniarzy i 16 rodziców na straży przy drzwiach, więc trudno będzie wnieść alkohol. Ale mamy sposób. Właścicielka lokalu pozwoliła nam przywieźć go dzień przed, jak będą próby poloneza. Musimy tylko gdzieś pochować butelki i nie trzymać na stole w czasie imprezy, żeby nauczyciele się nie czepiali. Co roku jest alkohol, to wie każdy.
Boże, jak podliczyłam, to wyszykowanie () mnie na studniówkę wyniesie ponad 500 zł. W sumie koło 900 zł + mój TŻ musi dokupić sobie koszulę i marynarkę. Kosztowna impreza... Ale jedyna taka w życiu, prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 17:56   #2712
newmoongirl
Wtajemniczenie

U nas miało być abstynencko. Ale jakimś magicznym sposobem alkohol jest wliczony w cenę (370 za parę, 270 od osoby).

newmoongirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 18:12   #2713
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Cytat:
Napisane przez Asienia1603 Pokaż wiadomość
Ja za swoją studniówkę płacę ok. 280 zł. Do tego 50 zł dla kamerzysty i 15 zł dla fotografa. W 350 zł powinno się zamknąć. Impreza jest w sali bankietowej, na ok. 550 osób.
Jeśli chodzi o alkohol, to my mamy aż 8 ochroniarzy i 16 rodziców na straży przy drzwiach, więc trudno będzie wnieść alkohol. Ale mamy sposób. Właścicielka lokalu pozwoliła nam przywieźć go dzień przed, jak będą próby poloneza. Musimy tylko gdzieś pochować butelki i nie trzymać na stole w czasie imprezy, żeby nauczyciele się nie czepiali. Co roku jest alkohol, to wie każdy.
Boże, jak podliczyłam, to wyszykowanie () mnie na studniówkę wyniesie ponad 500 zł. W sumie koło 900 zł + mój TŻ musi dokupić sobie koszulę i marynarkę. Kosztowna impreza... Ale jedyna taka w życiu, prawda?
Jedyna i niepowtarzalna dla każdej z nas
Stary 2011-01-07, 18:45   #2714
veronicas123
Raczkowanie

Ja płace 400 zł za parę
veronicas123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 18:51   #2715
Izmaa
Raczkowanie

i za jakieś 10 minut jedna z nas własnie będzie przeżywała ten jeden z najpiękniejszych dni ale przyznam, że bardzo szybko minął mi czas... jeszcze niedawno mówiłam sobie, że mam 3 miesiące i się nie przejmowałam niczym, a tu teraz już niecały miesiąc...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 18:54   #2716
veronicas123
Raczkowanie

a ja niedawno mówiłam ze jeszcze miesiąc a to już w czwartek
veronicas123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 18:54   #2717
Schoko
Wtajemniczenie

My płacimy 450 zł za parę (osoba ze szkoły + osoba z zewnątrz) albo 350zł na jedną osobę ze szkoły.

To już jutro, omg!

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 19:10   #2718
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
My płacimy 450 zł za parę (osoba ze szkoły + osoba z zewnątrz) albo 350zł na jedną osobę ze szkoły.

To już jutro, omg!
Ty szczęściaro! aż Ci zazdroszczę ja muszę czekać jeszcze 22 dni
Stary 2011-01-07, 19:21   #2719
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
a w ogóle ile płacicie za Wasze studniówki? My 650 zł za pare. 350 zł za siebie. Juz z samego tego powodu nie opłaca sie nikogo brac. Mamy studniówke w Sheratonie (Warszawa) 5-tego lutego.

I kolejna sprawa, jak rozwiązujecie sprawe alkoholu? Ochroniarze przeszukuja torebki przed, wiec nie ma możliwości wniesienia czegokolwiek w tradycyjny sposób. Wiem, że niektóre wkładaja piersiówki za podwiązki albo proszą rodziców zeby cos wniesli ale nie wiem jak to bedzie wygladalo...
O Boże 650 zlotych za pare o_o Nie poszłabym na taką studniówkę . U mnie 320 za parę razem z kamerzysta i fotografem a studniówka w najlepszej restauracji w mieście.

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
To już jutro, omg!
To już Ci życzę udanej zabawy ! ; *

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 19:23   #2720
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Cytat:
Czyli pończochy czarne są okej? Zastanawiam się tylko nad butami. Nad ich modelem, czy bardziej sandałkowe, czy klasyk. Żeby nie były zbyt...ciężkie, przy delikatnej sukience Macie jakieś propozycje?

Co do studniówki- u mnie płacimy 110zł za osobę, 220zł za parę. Dość tanio, ale impreza odbywa się w auli szkoły Więc swój teren. Jeśli o alkohol chodzi-nawet ustawa weszła, że alkohol w szkole jest zabroniony, wszystkie wesela i inne takie, kiedyś odbywały się w salach gimnastycznych np. a od kilku długich lat już nie I u nas...alkohol wnoszą rodzice, ci co mają pilnować Tak dobraliśmy, bo wiadomo...że alkohol się na studniówce znajdzie. A że rodzice są okej Dopóki nie przesadzimy z ilością będzie w porządku.
Jednak ubrałabym sandałki do tak delikatnej sukienki ale pończochy wtedy odpadają
Stary 2011-01-07, 19:29   #2721
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Poszłam dzisiaj na pierwszą z trzech wizyt do solarium, żeby nabrać ładnego koloru i wyjątkowo moja twarz poczerwieniała, lampy musiały być naprawdę mocne
Stary 2011-01-07, 19:39   #2722
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłam dzisiaj na pierwszą z trzech wizyt do solarium, żeby nabrać ładnego koloru i wyjątkowo moja twarz poczerwieniała, lampy musiały być naprawdę mocne
Ja w przyszłym tygodniu chcę iść Czym się powinno smarować przed? Czytam różne strony, ale na każdej, co innego

zuken, ta torebka, która Ci pokazywałam jest w H&Mie teraz przeceniona na 30 zł

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 19:49   #2723
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ja mam studniówkę dokładnie za tydzień i dzisiaj wybrałam się na pierwszą wizytę do solarium Mam bardzo jasną karnację (wręcz mleczną) i postanowiłam chodzić przez ten tydzień codziennie na 10 min na zwykłe lampy. Smaruję się zwykłym mleczkiem z filtrem 25 A na sutki mocny sztyft ochronny 50+

Za studniówkę płacimy 260 od osoby i 400 od pary (w tym kamerzysta, zdjęcia itp. itd.)
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 19:58   #2724
okej01
Raczkowanie

konwalia- czemu pończochy odpadają przy sandałkach?

http://merlin.pl/Leg-Avenue-Ponczoch...0_CZARNY_U.jpg
tu np. ładnie to wygląda, z sukienką pewnie tak samo.
Stary 2011-01-07, 20:00   #2725
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Cytat:
Napisane przez avocado92 Pokaż wiadomość
Proszę o radę w sprawie sukienki sylwestrowej-zdjęcia oraz pytania są tutaj -->

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok...id=21949&zid=2
zapraszam
Moim zdaniem jest zbyt krótka, obawiam się, że mogłaby Ci przeszkadzać w tańcu, gdyby się podciągała.. .
Stary 2011-01-07, 20:02   #2726
MoccaChocolata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkaaa00 Pokaż wiadomość
O Boże 650 zlotych za pare o_o Nie poszłabym na taką studniówkę . U mnie 320 za parę razem z kamerzysta i fotografem a studniówka w najlepszej restauracji w mieście.
No zupełnie tego nie rozumiem. Dziewczyny potrafią wywalić kase na próbne fryzury, makijaż i paznokcie, ale lepiej w ogóle nie iść niż raz poczuć się jak dama, na balu w jednym z najlepszych hotelów w kraju? Czyli liczy się tylko to jak bedziecie wygladac i ze bedziecie mialy ze soba faceta, nie wazne zupelnie gdzie studniówka się odbędzie. Nie miałabym nic przeciwko studniówce w szkole, ale skoro taka została podjęta decyzja to można zaoszczędzić na czymś innym.

Edward John Phelps

Pozdrawiam,

MoccaChocolata
Stary 2011-01-07, 20:20   #2727
konwalia029
Raczkowanie

GG do konwalia029

Cytat:
konwalia- czemu pończochy odpadają przy sandałkach?

http://merlin.pl/Leg-Avenue-Ponczoch...0_CZARNY_U.jpg
tu np. ładnie to wygląda, z sukienką pewnie tak samo.
Kiedyś miałam takie zestawienie i jakoś nie przypadło mi do gustu po prostu ale jeśli preferujesz takie rozwiązanie to dobrze

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja w przyszłym tygodniu chcę iść Czym się powinno smarować przed? Czytam różne strony, ale na każdej, co innego

zuken, ta torebka, która Ci pokazywałam jest w H&Mie teraz przeceniona na 30 zł
Ja stosuję emulsję przed opalaniem odpowiednią do karnacji i jest nieźle
Stary 2011-01-07, 20:21   #2728
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
No zupełnie tego nie rozumiem. Dziewczyny potrafią wywalić kase na próbne fryzury, makijaż i paznokcie, ale lepiej w ogóle nie iść niż raz poczuć się jak dama, na balu w jednym z najlepszych hotelów w kraju? Czyli liczy się tylko to jak bedziecie wygladac i ze bedziecie mialy ze soba faceta, nie wazne zupelnie gdzie studniówka się odbędzie. Nie miałabym nic przeciwko studniówce w szkole, ale skoro taka została podjęta decyzja to można zaoszczędzić na czymś innym.
Chyba nie zrozumiałaś. Dla mnie jest to za drogo. Kasy na próbne fryzury nie wydaję, gdyż włosy robię sama tak jak makijaż i paznokcie. A i powinnaś zrozumieć że dziewczyny mające swoich chłopaków na ten bal chciałyby iść z nimi, przynajmniej ja. Moim zdaniem nie ważne gdzie, byleby w dobrym towarzystwie, a nie poszłabym sama tylko dlatego ze to jeden z najlepszych hoteli, no ludzie.

Edytowane przez alkaaa00
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:23
alkaaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 20:34   #2729
MoccaChocolata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkaaa00 Pokaż wiadomość
Chyba nie zrozumiałaś. Dla mnie jest to za drogo. Kasy na próbne fryzury nie wydaję, gdyż włosy robię sama tak jak makijaż i paznokcie. A i powinnaś zrozumieć że dziewczyny mające swoich chłopaków na ten bal chciałyby iść z nimi, przynajmniej ja. Moim zdaniem nie ważne gdzie, byleby w dobrym towarzystwie, a nie poszłabym sama tylko dlatego ze to jeden z najlepszych hoteli, no ludzie.
a to wazne gdzie? Ważne, że to bal studniówkowy, jeśli nie przywiązujesz do niego wagi to nie rozumiem co robisz w tym wątku. A tą stówę to zawsze można sobie dorobić w weekend.

Edward John Phelps

Pozdrawiam,

MoccaChocolata
Stary 2011-01-07, 20:42   #2730
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Ja też byłam raz jak na razie, ale chcę iść jeszcze 2 razy ale nie mam zbytni kiedy... ;/ a do studniówki tydzień :szok:

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Tanio macie, TŻ płaci za nas oboje 300zl(bez pary 210zł) ale u nas studniówka też jest na auli ;] a rodzice też będą alkohol wnosić ;] nawet TŻ się mnie pytał czy mam na tyle dużą torebkę aby się wódka zmieściła
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości