|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
A w jaki sposób ich występ w telewizji pomógłby sprawie?
|
|
|
|
#2702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdziwiło mnie, że w reportażu nie poruszyli tematu telefonu Iwony - że się rozładował, kiedy i do kogo zadzwoniła ostatni raz, że miała nocować u koleżanki. ogólnie jakoś temat tej feralnej nocy był moim zdaniem potraktowany dosyć pobieżnie, powiedziane zostało tylko, że była na dyskotece, pokłóciła się ze znajomymi i wracała sama na pieszo (Iwonki mama powiedziała, że znajomi myśleli, że idzie do postoju taksówek), że droga była uczęszczana i pokazano ostatnie monitoringi. nie było bardziej szczegółowej relacji i opowiadania o nocy jej zaginięcia. reportaż skupił się najbardziej na tym, co teraz czuje mama Iwonki, na poszukiwaniach i na tym, jaka Iwona jest, jeśli chodzi o charakter. Edytowane przez rilla900 Czas edycji: 2010-09-07 o 11:02 |
|
|
|
|
#2703 |
|
BAN stały
|
aktaga13 ale jak ich udział w programie mógł pomóc? Wszystko co wiedzieli powiedzieli już wcześniej, na pewno mama Iwony zna ich wersję wydarzeń, to chyba bez różnicy kto to powie czy mama czy Adria. Oni mają też swoje życie.Zaginęła ich koleżanka, przykre to, ale nie dziwię się że nie chcą swojego życia poświęcać w imię tej sprawy. Nie wiadomo co się u nich dzieje. Internauci ich oczerniają, być może sąsiedzi, ludzie w szkole również.
|
|
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie naprawde nie rozumiem po co znajomi mieliby sie pojawic tam?
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wyrazam swoje zdanie......
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
jeju ale bym chciała, żeby dzięki temu programowi nagle ktoś zadzwonił do TVP z informacją, że wie co się dzieje z Iwonką!
to chyba mało realne, ale tak mi się to teraz marzy...
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak reszta ale ja absolutnie tego zdania nie neguje tylko jestem ciekawa Twojej opinii, po prostu na te chwile wydaje mi sie, ze wystep znajomych by nie pomogl bo wystarczyla obecnosc i wypowiedz Mamy ale chcialam po prostu wiedziec jak to uzasadniasz, bo moze sama zmienie zdanie i uznam, ze ich obecnosc by pomogla, o to mi chodzilo
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiedziałam tego, żeby dać nowy temat do dyskusji. chciałam tylko wyrazić swoją opinię
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() faktycznie wsparcie mamie przed kamera by sie przydalo, tylko myslalam, ze moze poszedl z nia mąż albo siostra, kurcze nie wiem bo nie widzialam:/ a caly tydzien o tym pamietalam a jak doszlo co do czego to zapomnialam
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Poseł Kozak interpeluje w sprawie Iwony Wieczorek
http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=17105
|
#2711 |
|
BAN stały
|
Program już jest na stronie:
http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...0-1025/2451324 Co do znajomych jeszcze. Zobaczcie - Iwona była na imprezie z 4 znajomych- Adria i 3 chłopaków. W tv wystąpił tylko Paweł i Adria. I to im się oberwało. To oni byli analizowani, gdzie patrzyli, jakim tonem mówili. To oni byli wymieniani z imienia jako "podejrzani", a czasem i nie tylko podejrzani bo przeciez wiele osób "wie" że to oni są winni. Tamta 2 chłopaków którzy nie wystąpili ma spokój. Nikt z internautów i ludzi nie mających bezpośredniego dostępu do sprawy nie wie kto to, nie wie jak wyglądają. Funkcjonują pod pojęciem "znajomi"i tyle. Adrię każdy może rozpoznac, wiadomo jak wygląda, wiadomo nawet gdzie mieszka. Rozumiem ją że juz nie chciała po tym wszystkim znowu się wystawiać "na żer". Mimo wszystko takie podejrzenia nie są miłe, nie ma sensu dawać podstaw do kolejnych. Jeszcze nie daj Boże dziewczyna podrapałaby się po nosie przed kamerami, a to już byłby ewidentny dowód zbrodni dla co niektórych
|
|
|
|
#2712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestesmy w skorze znajomych Iwony, nie wiemy co moga czuc w tej chwili. Moze ich ta cala sprawa tez przerosla. To ludzie mlodzi, czesto niedojrzali, czy niedoswiadczeni, nie nalezy ich z gory osadzac. Edytowane przez obserwatorka79 Czas edycji: 2010-09-07 o 15:35 |
|
|
|
|
#2713 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
rzeczywiście w sprawie Iwony coraz ciszej, emocje opadają... coraz mniej osób śledzo to co się dzieje
Nie możemy zapomnieć, aż do wyjaśnienia tej zagadkowej sprawy !!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
To co się dało zrobić już zostało zrobione. Czas leczy rany ale zaciera także ślady, jeśli czegoś nie znaleziono w lipcu to we wrześniu i październiku tym bardziej.
Niestety taka kolej rzeczy, być może to kolejna sprawa która trafi do archiwum i nie znajdzie nigdy rozwiązania. Na początku zainteresowanie było tak duże, że pojawiały się pretensje. Teraz gdy gaśnie, też jest problem. Taka kolej rzeczy, ludzie tracą nadzieję, znikają kolejne osoby. Póki sprawa była na dniach warto było szukać oglądać zbierać ekipy. Teraz można przesłuchiwać jeszcze raz świadków i sprawdzać czy wersje są identyczne z tymi które składali półtora miesiąca temu. Zastanawiam się tylko co z niedokończonymi wątkami, ręcznik - podobno na ręczniku nic nie było, a co z kocem i rzekomą bielizną znalezioną w lesie :???: |
|
|
|
#2717 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym momencie w sądzie znajduje się wniosek o przymusowe leczenie psychiatryczne Katarzyny. Choć prosiliśmy o tryb nagły, orzeczenie w tej sprawie wyznaczono na 13 września. Lekarz-psychiatra który kilkakrotnie diagnozował Kasię zaznaczył, że każdy dzień zwłoki z leczeniem to zagrożenie dla jej życia. Niestety zderzyliśmy się ze ścianą biurokracji i bezduszności. Podejrzewamy, że Katarzyna nadal jest w zachodniopomorskim. Kasia wcześniej koczowała w opuszczonych budynkach, być może nadal ukrywa się w takim. Kasia cierpi na zaburzenia psychiczne i powinna poddać się leczeniu psychiatrycznemu. Jeżeli macie Facebooka to proszę wyślijcie wszystkim http://pl-pl.facebook.com/event.php?...791928&index=1
|
|
|
#2719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie zastanawia natomiast jedna rzecz, mówili o męzczyźnie z ręcznikiem i o monitoringu. A nie pokazali ani nagrania, ani chociaż kadru z jego wizerunkiem a mówili o poszukiwaniach faceta. Jest to program telewizyjny, a nie wszyscy maja przeciez dostęp do internetu , by poszukac na własna rękę informacji. Oczywiście mam na mysli program "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". Edytowane przez madziullah Czas edycji: 2010-09-07 o 17:02 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
aktaga13 szczerze to nie wiem czy bym poszła.
generalnie gdybym była na miejscu koleżanki najbliższej zapewne wyprowadziłabym się, zmieniła otoczenie i zaczęła życie "od nowa" trochę ze strachu, a trochę to ucieczka od problemów i myśli... bo łatwiej jest mi pogodzić się ze śmiercią. pogrzeb to ostateczne pożegnanie. łatwiej jest znać prawdę, przecierpieć ten okropny okres, pożegnać się. niewiedza, nieświadomość i oczekiwanie są najgorsze. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Dziwne, no tak był link był... |
|
|
|
#2721 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio w tvp przy okazji marszu mówili o Ręczniku, że jest poszukiwany jako ważny świadek, pokazali go nawet, tyle że z dodatkowo rozmazaną twarzą, jakby ta co jest z monitoringu była zbyt mało zamazana
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
edit dla mnie to po poprstu był kolejny źle dopracowany materiał. tak jak ten co leciał na tvn 24 :O tam to nie dość , że nic nowego nie powiedzieli to głownie była straszna głośna muzyczka i w sumie nic poza tym.... nie mam jakiegoś wykształcenia filmowego czy cuś, ale obawiam się, że większość z nas zrobiłaby lepszy materiał
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-09-07 o 17:19 |
|
|
|
|
#2723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak tak, ale oni to wszystko pokazawyli z opóźnieniem, tzn. była mowa o Ręczniku a filmik z nim pojawił się później i jak człowiek zamotany to nie skapnie się, że ten z filmiku to właśnie ten poszukiwany Ręcznik. |
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodze się z Tobą. Ktoś , kto sprawę zna wie o co chodzi i od razu na Ręcznika zwraca uwagę. Ale jeśli ktoś widzi te nagranie pierwszy raz , to nawet nie zdąży się przyjrzeć facetowi... Powinni na koniec jeszcze raz pokazac tego gościa...
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego sprawy niektórych zaginięć w programie są sprzed 10 lat... ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Ale to fakt, Pan Ręcznik został pokazany nie tak jak trzeba.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-09-07 o 19:39 |
||
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...SWIAT/54925873
nie wiem czy bylo...znowu opinia rutkowskiego ze iwona nie zyje
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"5. Czy jest w planach przeprowadzenie regulacji prawnych, które umożliwiały by rodzinom zaginionych lepszą ochronę w sytuacji, w jakiej się znaleźli czyli np. jeśli zaginie mąż i ojciec rodziny, żona nie może sprzedać jego samochodu, wyrobić dzieciom paszportu, nie ma dostępu do jego konta bankowego?" Moim zdaniem bardzo ważna kwestia, dotąd chyba nieporuszana.
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Z kolei według Krzysztofa Rutkowskiego, jego biura (doradcze i detektywistyczne) mają już konkretne podejrzenia co do sprawców porwania. – Iwona została wywieziona i zamordowana. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

, wszystkie inne działaja. Będę czekać na program na ich stronie.
nie naprawde nie rozumiem po co znajomi mieliby sie pojawic tam?