Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 08:33   #2701
olsza30
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

U mnie jest w szpitalach praktykowane, że możesz miec położna dodatkowo płatną- taka nie z dyżuru, wtedy ona przyjeżża z toba na poród, tyle, że może sie zdarzyc, że będzie miała akurat dyżur ( w tym samym szpitalu) i wtedy nie będzie mogła być z Toba cały czas. cena w moich okolicach 1500-3000 zł
Lekarza tez możesz mieć swojego, ale to kosztuje 2000-3000 zł i jest moim zdaniem bez sensu, bo lekarz nie prowadzi porodu, poród prowadzi połozna, więc płacisz mu tak naprawde za gotowośc bycia przy tobie " w razie czego" .

Za położną aż 1500-3000??? jejku myslałam, że o jedno zero mniej. Ni eno liczylam, że połozna bierze jakieś 400-500 zł.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:52   #2702
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a skusiłam się na dwa nowe body dla maluszka
z długim rękawem, w stylu marynarskim
w sumie może być i dla chłopca i dziewczynki - teraz modny styl marynarski jedno jest granatowe z czerwonymi dodatkami tzn kotwica i paseczkami przy wykończeniach rękawków a drugie białe w paseczki czerwono niebieskie - przeeeeeśliczne
za tanioszkę - 2 za 13zł w promocji
deneb pochwal no się gdzie kupiłaś marynarskie bodziaki

Cytat:
Drogi ten krem Mustela...
ja póki co używam babydream z Rossmana.... potem może na Perfecta Mama się przerzucę...
olusiaa ja używam pharmaceris m (płacilam ok 27 zł )rano a na wieczór ziajki (12 zł)

blackrose jesteśmy w tym samym tyg i mamy takie same brzuszki

milena
witamy wśród nas, słodki maluszek i słodki brzuszek
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:45   #2703
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jabłuszka i jeszcze raz jabłuszka. Chociaż niestety jak mi się uregulowało wszystko to moja pupa chyba stwierdziła, że codziennie to za często i męczę się z hemoroidami. Aż się boję pomyśleć co będzie jak dziecko urośnie. Chyba po porodzie czeka mnie wizyta u prokto, bo i tak już wcześniej miałam problemy z tym. Nikomu nie życzę Przepraszam za pupne spostrzeżenia
Niestety takie przyjemności czekają 3/4 z nas. Mnie akurat jabłka popite wodą czy mlekiem kompletnie nie pomagają, muszę czekać aż się samo odkorkuje

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
przeczytałam wyprawke i juz sie musze nie zgodzić

otóz, jesli kupujemy body, to niepotrzebne nam sa bluzeczki, bo spioszki zakładamy na body, a bluzeczki jest cięzko załozyc na bodziaki, chyba, ze kupimy rozmiar, dwa większe

jesli jest zimno, to najłatwiej jest ubrac cienkiego bodziaka, a na to grubszy pajacyk, zamiast bawic się w body, spiszki i bluzeczkę

Niedrapki- nie wolno zastepowac niedrapków za długimi rękawami, bo dziecko chwyta takie majtające rękawy i zaciska piąstki, co jest niewskazane ze wzgledów neurologicznych- prowokuje to zbytnie napięcie mięśniowe !!!
Mozna natomiast zastapić spokojnie niedrapki skarpetkami.

Do wyprawki dodałabym kocyk rożek i rożek bawełniany, brakuje także chyba ręczników dla malucha, najlepiej takie z kapturkiem, są praktyczne, poza tym jakies małe opakowanie "pampersów w rozmiarze newborn ", małe, bo dziecko moze byc uczulone i trzeba będzie kupic inne, 1 cieniutka czapeczka ( taka po domu) to stanowczo za mało, ja proponuje 3, a na dwór wystarczy 1.

Łóżeczko najpraktyczniej jest kupic turystyczne ( tylko takie dobrej marki) , wtedy mamy je na co dzień w domu, a jak wyjedżamy to składamy i zabieramy ze sobą. Poza tym te łóżeczka mają duzo bajerów ( np muzyyczka, wibrująca podłoga) i można je spokojnie przenosic po cąłym domu, bo są lekkie ( tylko kupic takie z parą kółek) , jak dziecko jest większe, to spokojnie słuzy za mały kojec, przenoszony w rózne miejsca w domu.
Jak ktos planuje karmic piersią i spac z maluchem, to może sobie darowac łóżeczko i kupic kojec. Moje dzieci z łóżeczka praktycznie nie korzystały.

Termometry- teraz zamiast takich do ucha, są nowoczesniejsze- elektroniczne bezdotykowe. Uzywaja je nawet połozne w szpitalach, sama widziałam.
.
No fakt lista powalająca.
Natomiast ja odniosę się już do Twoich spostrzeżeń.

1. Ja miałam bluzeczki i wiązane i zapinana. Nie zakładałam ich na body, tylko była bluzka i śpiochy i starczy.

2. w 100% zgadzam się z niedrapkami, choć i tak małe cwaniaczki je ściągają :/

3. Rożki, kocyki i ręczniki jak najbardziej ale z czapeczkami różnie to bywa. Ja też kupiłam niby dwie po domu i ani razu nie używałam. Młoda pociła się strasznie i tylko ją to wnerwiało.
Pieluchy ja np. nie mogłam stosować newborn bo były po prostu za małe.
U nas w szpitalu wiem, że dla każdej mamy jest paczka z jakiś pierdółkami i tam na początek też pampki, jak się zorientujemy czy dobre czy nie, to następne może przynieść ktoś z rodziny.

4. Z łóżeczkiem się z Tobą nie zgodzę. Znam dwie osoby które zdecydowały się na bajeranckie łóżeczka turystyczne i pluły sobie w brodę. Jedna wytrwała z tym łóżeczkiem do końca, a druga sprzedała i kupiła normalne łóżeczko.

5. Termometr przy młodej miałam najzwyklejszy szklany, akurat się przydaje bo jeśli dziecko ma zaparci to wkładasz w pupkę i to pobudza do załatwienia się, co u nas było częste
Teraz mam zwykły elektroniczny, aczkolwiek szklany leży.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:09   #2704
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

5. Termometr przy młodej miałam najzwyklejszy szklany, akurat się przydaje bo jeśli dziecko ma zaparci to wkładasz w pupkę i to pobudza do załatwienia się, co u nas było częste
Teraz mam zwykły elektroniczny, aczkolwiek szklany leży.

to fakt moja mama tak bratu robiła a poza tym te elektroniczne to nawet w szpitalu jak byłam to pielęgniarki stwierdziły że najlepsze były te zwykłe rtęciowe a teraz wymyślają cuda a raz mi temperaturę (na dobrym termometrze) pokazywało 35,3 jak zmierzyłam jeszcze raz -36,6 i bądź tu mądry ja tam będę tradycjonalistką i kupię ten zwykły

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:23   #2705
87czarna
Zakorzenienie

Moja bratowa kupiła swojej córci termometr,który przykłada się do uszka i po kilku sekundach zna pomiar-bardzo fajna rzecz,na pewno z niej skorzystam

Wybieram się za chwilę do położnej,mam dziś wizytę. Zbadają mi znowu mocz i dowiem się jak wyszły moje wyniki krwi. Do później,kobietki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:24   #2706
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
olusiaa ja używam pharmaceris m (płacilam ok 27 zł )rano a na wieczór ziajki (12 zł)

blackrose jesteśmy w tym samym tyg i mamy takie same brzuszki
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
to fakt moja mama tak bratu robiła a poza tym te elektroniczne to nawet w szpitalu jak byłam to pielęgniarki stwierdziły że najlepsze były te zwykłe rtęciowe a teraz wymyślają cuda a raz mi temperaturę (na dobrym termometrze) pokazywało 35,3 jak zmierzyłam jeszcze raz -36,6 i bądź tu mądry ja tam będę tradycjonalistką i kupię ten zwykły
niestety ale rtęciowch nie ma już w sprzedaży od dawna

grrr ja teraz owoców jakoś nie lubie. Za to jogurty z musli mmniami

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:30   #2707
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Za położną aż 1500-3000??? jejku myslałam, że o jedno zero mniej. Ni eno liczylam, że połozna bierze jakieś 400-500 zł.
w moim mieście 250-300zł
siostra płaciła w tamtym tygodniu
Stary 2010-09-29, 10:30   #2708
gunia007
Przyczajenie

Hej dziewczyny,

mam problem, musze zmienic lekarza i nie wiem na kogo..:/ a z tego co kojarze z waszych postów któraś jest z okolic wrocławia czy z samego wrocławia...
Proszę napiszcie mi do kogo chodzicie.?? i gdzie chcecie rodzic?
gunia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:32   #2709
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Jak to nie ma? W Lublinie są. Kupowałam całkiem niedawno.
Stary 2010-09-29, 10:34   #2710
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.nokaut.pl/termometry/term...s-polonia.html

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:41   #2711
deneb3
Zadomowienie

niutka1 dzięki kochana za rady co do wyprawki,ja ją wzięłam od innej wizażanki i jako oczywiście zielona w temacie byłam nią zachwycona

ale co do łóżeczka to się nie zgodzę, ja jestem za normalnym łóżeczkiem drewnianym, turystyczne jedynie dodatkowo

a co do przezierności to nie wiedziałam, że to od CRL uzależnione
dobrze, że czuwasz i poprawiasz głupoty które wypisuję

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
deneb pochwal no się gdzie kupiłaś marynarskie bodziaki
w realu na sali - są w różnych rozmiarach
zrobiłam zdjęcie - zobacz
dołączam te marynarskie - one są sczepione po dwa właśnie
i kupiłam w realu też parę tygodni temu te z krótkim, też prześliczne
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:43   #2712
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
w moim mieście 250-300zł
siostra płaciła w tamtym tygodniu
u mnie położna kosztuje około 400zł
i to jeszcze ona właśnie prowadzi zajęcia fitness, naukę oddychania itd
Stary 2010-09-29, 11:18   #2713
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
niutka1 dzięki kochana za rady co do wyprawki,ja ją wzięłam od innej wizażanki i jako oczywiście zielona w temacie byłam nią zachwycona

ale co do łóżeczka to się nie zgodzę, ja jestem za normalnym łóżeczkiem drewnianym, turystyczne jedynie dodatkowo

te z wielorybkami są boskie
podobają mi się gładkie z jednym motywem na środku, dla maleństwa na pierwsze tygodnie

ja sobie nie wyobrażam nie mieć łóżeczka,
nie chciałabym żeby dziecko spało ze mną
a turystycznego nie będę kupować
Stary 2010-09-29, 11:35   #2714
trzyrazyi
Zadomowienie

hej dziewczyny .....caly czas was czytam ale czasu brak na pisanie gratuluje mamusiom ....mam pytanie ja jestem w 16 tyg.ciazy mieszkam za granica od paru lat i tutaj niestety tylko 3 usg robia ciaze polozna prowadzi i wogole zagmatwane wszystko zazdroszcze wam straszcie ze prawie co miesiac maluszki swoje widzicie.....moje pytanie dotyczy wagi duzo przytylyscie od momentu zajscia w ciaze bo mnie troche martwi waga ja tylko 2 kilo przybralam co prawda jesczze od czasu do czasu wymiotuje a wy jak tam sie trzymacie dziekiuje zaodp. pozdrawiam goraco...jak ktos moze dopisac mnie do listy bede szczesliwa ja mam termin na 17 marca
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:38   #2715
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny .....caly czas was czytam ale czasu brak na pisanie gratuluje mamusiom ....mam pytanie ja jestem w 16 tyg.ciazy mieszkam za granica od paru lat i tutaj niestety tylko 3 usg robia ciaze polozna prowadzi i wogole zagmatwane wszystko zazdroszcze wam straszcie ze prawie co miesiac maluszki swoje widzicie.....moje pytanie dotyczy wagi duzo przytylyscie od momentu zajscia w ciaze bo mnie troche martwi waga ja tylko 2 kilo przybralam co prawda jesczze od czasu do czasu wymiotuje a wy jak tam sie trzymacie dziekiuje zaodp. pozdrawiam goraco...jak ktos moze dopisac mnie do listy bede szczesliwa ja mam termin na 17 marca
nie martw się, ja w 16 tygodniu miałam równo tylko 2 kilo do przodu
jeszcze przytyjemy, nie ma mocnych

a co do listy to pisz do blackrose - autorki pierwszego posta
Stary 2010-09-29, 11:40   #2716
megi2015
Zadomowienie

i kupiłam w realu też parę tygodni temu te z krótkim, też prześliczne [/QUOTE]

MARYNARSKIE SĄ BOSKIE
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:53   #2717
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę dobrze wiedzieć nie wiem ostatnio kupowałam jakiś rok temu to były hehe trzeba będzie pójść z duchem czasu hehe ale są chyba takie nie elektroniczne ale też nie rtęciowe? bo słyszałam o takich

Cytat:
Napisane przez gunia007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

mam problem, musze zmienic lekarza i nie wiem na kogo..:/ a z tego co kojarze z waszych postów któraś jest z okolic wrocławia czy z samego wrocławia...
Proszę napiszcie mi do kogo chodzicie.?? i gdzie chcecie rodzic?
ja jestem z okolic tyle że chodzę do strzelina i tam też będę rodzić mam 10km więc luz. chociaż powiem ci że do mojego lekarza dużo osób z wrocławia właśnie przyjeżdża i dużo kobiet rodzi w strzelinie z wrocka

Stary 2010-09-29, 11:56   #2718
subtelle
Raczkowanie

Zmartwiłyście mnie tymi łóżeczkami turystycznymi... ja niestety mieszkam w bardzo małym mieszkaniu [a'la kawalerka] i planuję przez to kupić turystyczne. Bo wiem, że będę je musiała przenosić z pokoju do kuchni, i z powrotem na drzemkę w ciągu dnia... z drewnianym mogę mieć problem.
I teraz sama nie wiem co zrobić

Druga sprawa, kurcze mówicie że już umawiacie terminy na połówkowe na październik i listopad... ja mam kolejną wizytę u ginekologa na koniec października , a to będzie mój 19-20 tydzień... Pytałam go, czy mam coś umawiać, robić badania, powiedział ze tym razem nie.

No ale jak ja pójdę do niego na koniec października i każe mi zrobić połówkowe to gdzie ja się umówię z 1-2 tygodniowym wyprzedzeniem, skoro są takie terminy?
Nie wiem czy on źle obliczył datę wizyty czy jest nieświadomy że takie terminy są.... nie wiem co zrobić....
chyba umówię się do Feminy albo na Piotrowicach na usg na 21 tydzień i już. niezależnie od tego co on mówił. bo potem będę zgrzytać zębami

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:00   #2719
woszczyk
Raczkowanie

Hej, byłam dzisiaj rano na USG, wyprosiłam jak zawsze pełno zdjęć ;P Dowiedzieliśmy się, że nasza kruszynka prawdopodobnie jest CHŁOPCEM ;D

Poniżej, proszę bardzo, zdjęcie. Mój mały Fabio macha rączkami Od główki do pupy ma 10,6 cm

I jeszcze zdjęcie jak rośnie mój brzuch. Malutki jakiś taki jest... ;P Wasze są takie fajne, duże ;P
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:06   #2720
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Druga sprawa, kurcze mówicie że już umawiacie terminy na połówkowe na październik i listopad... ja mam kolejną wizytę u ginekologa na koniec października , a to będzie mój 19-20 tydzień... Pytałam go, czy mam coś umawiać, robić badania, powiedział ze tym razem nie.

No ale jak ja pójdę do niego na koniec października i każe mi zrobić połówkowe to gdzie ja się umówię z 1-2 tygodniowym wyprzedzeniem, skoro są takie terminy?
Nie wiem czy on źle obliczył datę wizyty czy jest nieświadomy że takie terminy są.... nie wiem co zrobić....
chyba umówię się do Feminy albo na Piotrowicach na usg na 21 tydzień i już. niezależnie od tego co on mówił. bo potem będę zgrzytać zębami
Ja będę mieć wizytę tak samo jak Ty 19-20 tydz.Nie pytałam, ale myślę, że to wtedy odbędzie sie połówkowe, po co dodatkowa wizyta?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:10   #2721
woszczyk
Raczkowanie

Ja też idę w 20 tygodniu i ginekolog mówił dzisiaj, że teraz zrobimy takie usg tylko żeby zobaczyć łożysko i ogólnie stan a za miesiąc jak przyjdę to zrobi właśnie takie bardzo ważne USG
I tak go wyprosiłam żeby mi dzisiaj zdradził płeć i dał pomachać maluchowi ;P
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:15   #2722
trzyrazyi
Zadomowienie

dziewczyny a ktoras z was jescze moze wymiotuje ,bo mnie sie to zdarza czasem ale nie jedzenie tylko kwasem zolciowy i lekarz mi przepisal cos na wyregulowanie...a wy jak tam macie problemy z tym????
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:18   #2723
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ja będę mieć wizytę tak samo jak Ty 19-20 tydz.Nie pytałam, ale myślę, że to wtedy odbędzie sie połówkowe, po co dodatkowa wizyta?
Bo mój gin nie robi usg u siebie, tylko umawiam się dodatkowo gdzie indziej.
I własnie z tym jest problem. Jak będę miała wizytę w19-20 tyg to nie zdążę się umówić na usg połówkowe do 22 tygodnia...

Stary 2010-09-29, 12:22   #2724
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Bo mój gin nie robi usg u siebie, tylko umawiam się dodatkowo gdzie indziej.
I własnie z tym jest problem. Jak będę miała wizytę w19-20 tyg to nie zdążę się umówić na usg połówkowe do 22 tygodnia...
Mój też nie ma usg w gabinecie i już się własnie wczoraj umówiłam na połówkowe gdzie indziej, tylko mam problem bo facet już nie mial miejsca ( ja jestem w 18 tygodniu ) a umówił mnie dopiero na 27.10 kiedy ja będę w 22 tygodniu- nie wiem czy to nie za późno Zwykle to połówkowe robią w 20 lub 21 tygodniu.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:33   #2725
tola3804
Zakorzenienie

To może ja na swoim przykładzie wypowiem się jeszcze na temat łóżeczek. Przed porodem nie widziałam za bardzo sensu kupowania łóżeczka turystycznego. Sądziłam, że to zbędny wydatek - jeździmy gdzieś rzadko. Nie mniej jednak z dwóch powodów zmieniłam zdanie, przeprosiłam się z łóżeczkiem turystycznym i je zakupiłam. Po pierwsze - często chodziłam do rodziców i jeśli taki pobyt trafiał się akurat podczas drzemki Mika, to nie bardzo było go gdzie położyć. Wiadomo, na początku jak dziecko jest mało ruchliwe to na dużym łóżku się je kładzie i luz, ale jak mi dziecko spadło po raz pierwszy z łóżka mimo poczynionych przeze mnie zabezpieczeń to zmieniłam zdanie. Po drugie - podczas nauki dziecka samodzielnego zasypiania we własnym łóżeczku bardzo ważna jest konsekwencja. Moje dziecko ok. 7 m-ca zasypiało już samo, we własnym łóżeczku, we własnym pokoiku. Pojechaliśmy na tydzień nad morze i Mik spał z nami. I po powrocie co? Dupa! Nauka zasypiania od nowa. Z łóżeczka turystycznego korzystam bardzo dużo. Na stałe jest u moich rodziców, bo jesteśmy tam bardzo często (to głównie oni zajmują się Mikiem, jak my obydwoje jesteśmy w pracy i czasem są u nas, a czasem my zawozimy go do nich). W swoim mieszkaniu mamy zaś normalne drewniane łóżeczko i nie zamieniłabym go nigdy na żadne inne. Bardzo je sobie chwalę. Opisałam Wam nasze doświadczenia, ale tak jak mówię - życie zweryfikuje w przypadku każdej z Was i zobaczycie, co w Waszym przypadku się sprawdzi, a co nie.
Stary 2010-09-29, 12:35   #2726
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
dziewczyny a ktoras z was jescze moze wymiotuje ,bo mnie sie to zdarza czasem ale nie jedzenie tylko kwasem zolciowy i lekarz mi przepisal cos na wyregulowanie...a wy jak tam macie problemy z tym????

jamiałam spokój przez 3 tyg .. a dzis rano znow i to popaście do zębów

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:39   #2727
Castia
Wtajemniczenie

cześć mamuski

Cytat:

przeraziłam się tą wyprawką
ale jesli chodzi o łóżeczko to jestem za zwykym standardowym łozeczkiem, moja kolezanka ma to turystyczne dla mnie ono jest takie niestabilne i w ogole bardziej wlasnie jako kojec bym je widziala. takie łóżeczko to mysle ze moga miec mamusie ktore bardzo często gdzieś przebywają, lub jak do pracy chodza i zostawiaja dziecko u babci i tam można to lozeczko kupic. ja bede miala lozeczko chyba od siostry mojej, chciałam nowe ale to tez wydatek a tamto lozeczko jest bardzo fajne wiec nie będę wymyślać. mnóstwo innych rzeczy bedzie nowych

cudowne te bodziaki tylko żeby były dobre gatunkowo, bo ja juz pare razy się nadziałam na takie urocze ciuszki z reala a co najgorsze dawaalm je komus w prezencie i niestety niektore pierwszego prania nie wytrzymywaly kurczyły sie, kolory blakły itp.
ale te są przesłodkie.

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Hej, byłam dzisiaj rano na USG, wyprosiłam jak zawsze pełno zdjęć ;P Dowiedzieliśmy się, że nasza kruszynka prawdopodobnie jest CHŁOPCEM ;D

Poniżej, proszę bardzo, zdjęcie. Mój mały Fabio macha rączkami Od główki do pupy ma 10,6 cm

I jeszcze zdjęcie jak rośnie mój brzuch. Malutki jakiś taki jest... ;P Wasze są takie fajne, duże ;P
superasnie gartulacje mamusiu
ja idę w sobotę, juz nie mogę sie doczekac, i tez sie zastanawiam nad tym polowkowym jak to bedzie u mnie. teraz niby 18tc to w sobote miz robi polowkowe?chyba za wczesnie , i co za 2 tyg znowu bede musiala isc? kurde nie wiem....

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

cześć mamuski

Cytat:

przeraziłam się tą wyprawką
ale jesli chodzi o łóżeczko to jestem za zwykym standardowym łozeczkiem, moja kolezanka ma to turystyczne dla mnie ono jest takie niestabilne i w ogole bardziej wlasnie jako kojec bym je widziala. takie łóżeczko to mysle ze moga miec mamusie ktore bardzo często gdzieś przebywają, lub jak do pracy chodza i zostawiaja dziecko u babci i tam można to lozeczko kupic. ja bede miala lozeczko chyba od siostry mojej, chciałam nowe ale to tez wydatek a tamto lozeczko jest bardzo fajne wiec nie będę wymyślać. mnóstwo innych rzeczy bedzie nowych

cudowne te bodziaki tylko żeby były dobre gatunkowo, bo ja juz pare razy się nadziałam na takie urocze ciuszki z reala a co najgorsze dawaalm je komus w prezencie i niestety niektore pierwszego prania nie wytrzymywaly kurczyły sie, kolory blakły itp.
ale te są przesłodkie.

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość

superasnie gartulacje mamusiu
ja idę w sobotę, juz nie mogę sie doczekac, i tez sie zastanawiam nad tym polowkowym jak to bedzie u mnie. teraz niby 18tc to w sobote miz robi polowkowe?chyba za wczesnie , i co za 2 tyg znowu bede musiala isc? kurde nie wiem....

tola3804
dokładnie o taką sytuację mi chodzi z tym łózeczkiem turystycznym jezeli i ja znajde szybko prace to kupimy do babci takowe
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:41   #2728
iizabelaa
Zakorzenienie

ja na pierwsze usg prenatalne umówiłam się z 1 tygodniowym wyprzedzeniem

na drugie chyba nie pójdę, bo jakoś nie widze sensu,
mój gin sprawdzi wszystko co trzeba,

za to umówię się na 4d
Stary 2010-09-29, 12:44   #2729
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Mój też nie ma usg w gabinecie i już się własnie wczoraj umówiłam na połówkowe gdzie indziej, tylko mam problem bo facet już nie mial miejsca ( ja jestem w 18 tygodniu ) a umówił mnie dopiero na 27.10 kiedy ja będę w 22 tygodniu- nie wiem czy to nie za późno Zwykle to połówkowe robią w 20 lub 21 tygodniu.
też tak zrobię.... ja słyszałam że do 22 tygodnia się robi połówkowe.

Stary 2010-09-29, 12:53   #2730
Eirene1987
Zakorzenienie

woszczyk zdjęcia śliczne maluch przeuroczy slodkie rączusie ma a brzusio śliczny zaokrąglony ale zgrabny bardzo

co do łóżeczka to ja mam bardzo stabilne łóżeczko jeszcze...po mnie wyspałam się w nim ja, moja siostra i mój brat jest bardzo dobrej jakości tylko trzeba je pomalować specjalną farbą bo jest już takie brzydkie obdrapane ale ogólnie bardzo mocne, także też nie wybrzydzam bo za takie łóżeczko trochę bym musiała zapłacić a turystyczne nam potrzebne nie będzie bo mieszkamy z rodzicami do drugiej babci jak jeździmy to raczej rzadko i na 2-3 godzinki więc wtedy problemu nie będzie żeby gdzieś na łóżku dziecko położyć w tym samym pokoju. ale oczywiście takie łóżka turystyczne to super sprawa właśnie na wyjazdy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości