Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 10:38   #2701
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

paradiso- nie dość, ze patrzę innym na zęby to jeszcze u siebie wynajduję w nich szczegóły na które kiedyś nie zwracałam uwagi

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:47   #2702
pixy00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Czy Wy też od czasu założenia aparatu patrzycie ludziom na zęby?
Wczoraj jechałam metrem i naprzeciwko mnie siedziała piękna dziewczyna,śliczna,zadban a brunetka,makijaż,paznokci e,ubrana z klasą. Ale jak zaczęła rozmawiać z koleżanką to zdębiałam-miała STRASZNIE krzywe zęby,po prostu powyginane we wszystkie strony. Dziwię się,może miała jakieś schorzenie niepozwalające na aparat(takie w ogóle jest?).Bo miała na sobie torebkę lacoste i zegarek calvina kleina,więc wątpię,żeby chodziło o pieniądze...
też patrzę ludziom na zęby i jak zazwyczaj nawet mała wada mi nie przeszkadzała teraz tak razi mnie po oczach Jesteśmy już tak uczulone na to wszystko.Ale wiadomo nie każdy może pozwolić sobie na aparat ortodontyczny

pixy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:02   #2703
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

no wiadomo ja sama musiałam zaczekać trochę aż rodzice odłożą pieniądze na moje leczenie

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-01-11, 11:25   #2704
paradiso
Zadomowienie

Jasne,że nie każdy może,ale ona miala na reku zegarek za ok.400 zl i torebke za 400,wiec zastanawiam sie,czemu tacy ludzie nie zafundują sobie aparatu... Ale może istnieją jakieś medyczne przeciwskazania?

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:19   #2705
pixy00
Raczkowanie

Cytat:
Jasne,że nie każdy może,ale ona miala na reku zegarek za ok.400 zl i torebke za 400,wiec zastanawiam sie,czemu tacy ludzie nie zafundują sobie aparatu... Ale może istnieją jakieś medyczne przeciwskazania?
a może to były podróbki?

pixy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:50   #2706
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyna_julia Pokaż wiadomość
Tylko czy nie boisz się że to będzie dziwnie wyglądało jak ci usuną 2? ;] Bo ja sobie nie mogę jakoś wyobrazić (moze to dlatego). Chciałabym coś doradzić ale się nie znam na tym, a szkoda I tak masz fajnie mi to cztery czwórki wyrywali

Wiesz, nie boje sie - bo w tej chwili moj dolny łuk wygląda tak,
jakby tej dwójki w ogole nie było
Dlatego mniejsza strata będzie jak usunę ją niż 4, chociaż w sumie 4 też nie widać.
Ale 2 jest całkowicie poza łukiem- zbaczcie na zdjęcia!
Nie mam miejsca praktycznie na jeden ząb wiec przeciez to sie musi poszerzyc jakos
boze wpadlam w jakas manie, boje sie ze strace kształt swojej twarzy przez tego drukciaka

25.01 mam wizyte kontroną
26.01 zakładam góre.

ah! i chciałam polecic te zamki ceramiczne w bezligaturowym! sa absolutnie genialne! nie przebarwiaja sie, nie odpadaja, nie obcieraja i nie widac ich!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110106072.jpg (119,8 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110106070.jpg (89,2 KB, 121 załadowań)

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-01-11 o 12:52
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:18   #2707
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

ja bym wyrwała mimo wszystko, ja mam wrażenie że ona az przepycha te jedynki.

Ja chcę już wizytę 27 idę. Niedługo 4 miesiące z druciakiem

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-01-11, 13:20   #2708
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
ja bym wyrwała mimo wszystko, ja mam wrażenie że ona az przepycha te jedynki.

Ja chcę już wizytę 27 idę. Niedługo 4 miesiące z druciakiem
właśnie chce ją wyrwac.. !
ciekawe tylko, czy oroto tak grzecznie przystoi na moją prośbe..
nosze aparat od 13.12 mysle ze miesiac to chyba nie dlugi czas i tam nic sie jeszcze nie zaczelo dziac i mozna zmienic?

Czas edycji: 2011-01-11 o 13:32
Stary 2011-01-11, 13:33   #2709
viera
Zadomowienie

Cat,
http://www.ortodonta-warszawa.pl/apa...ligaturowe.php KLIK

tam jest filmik, na pewno go widzialas... nie znam sie az tak zeby stwierdzic, czy poszerzenie i zmiany są aż tak duże (bo fakt, zmiany są, ale trudno określić JAK bardzo zmieniają kształt twarzy)

aż żałuję,że nie mam Damona, bo filmik fajowy ) !

Tak czy siak - zostawiłabym 2kę. Ale jak mowie, to ja, mnie moja twarz i tak się średnio podoba, więc raczej gorzej być już nie może, a przynajmniej zęby będę mieć ok

no i nie na temat, ale zazdroszczę Ci góry *_*
--------------------------------------------------------------
Hm, a jezeli chcesz rwać, to mysle, ze dla orto to nie powinien byc problem - ale sie nie znam. dla niej pewnie łatwiej po prostu przesunąć zęby na miejsce dwójki. tylko po co wtedy wydawać kasę na Damona, który miał [wg filmiku, wiecej niż z niego o damonach nie wiem;-)] chronić przed wyrywaniem?
Stary 2011-01-11, 13:52   #2710
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Cat,
http://www.ortodonta-warszawa.pl/apa...ligaturowe.php KLIK

tam jest filmik, na pewno go widzialas... nie znam sie az tak zeby stwierdzic, czy poszerzenie i zmiany są aż tak duże (bo fakt, zmiany są, ale trudno określić JAK bardzo zmieniają kształt twarzy)

aż żałuję,że nie mam Damona, bo filmik fajowy ) !

Tak czy siak - zostawiłabym 2kę. Ale jak mowie, to ja, mnie moja twarz i tak się średnio podoba, więc raczej gorzej być już nie może, a przynajmniej zęby będę mieć ok

no i nie na temat, ale zazdroszczę Ci góry *_*
--------------------------------------------------------------
Hm, a jezeli chcesz rwać, to mysle, ze dla orto to nie powinien byc problem - ale sie nie znam. dla niej pewnie łatwiej po prostu przesunąć zęby na miejsce dwójki. tylko po co wtedy wydawać kasę na Damona, który miał [wg filmiku, wiecej niż z niego o damonach nie wiem;-)] chronić przed wyrywaniem?
wiesz ja zakładajac aparat decydowałam się od razu na kosmetyczny
a roznica w cenie zwyklego kosmetycznego a Damona kosmetycznego to 200zł
a Damon nie ma tych gumek ktore sie odbarwiaja, spadaja, zamki sa ladniejsze itp
wiec o kase to juz nie chodzi.
bardziej o efekt..

zadzwonilam i okazalo sie, ze moge miec wizyte jutro wiec wszystkiego sie dowiem. Widzialam ten fimik. Po prostu ja mam specyficzny ksztalt twarzy ktory mi sie podoba takie V i boje sie ze moja spiczasta broda po poszerzeniu szczeki zrobi sie kwadratowa.. I chyba tak bedzie prosciej. No zobaczcie jak te zeby sie idealnie ukladaja te 2 cofnieta w ogole tam nie pasuje!

haha a moja gore tez czeka zadrutowanie i jakies wyciagi czy cos bo ona jest za bardzo wysunięta do przodu a teraz zauwazylam dodatkowo, ze prawa jedynka mi sie pokrzywila do przodu od noszenia aparatu tego na dole

poza tym mam cztery 8 do usuniecia bo sa niewyrzniete
Stary 2011-01-11, 14:07   #2711
viera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość

haha a moja gore tez czeka zadrutowanie i jakies wyciagi czy cos bo ona jest za bardzo wysunięta do przodu a teraz zauwazylam dodatkowo, ze prawa jedynka mi sie pokrzywila do przodu od noszenia aparatu tego na dole

A, 200 zl to rzeczywiscie nie tak zle [nie zabijać mnie, po prostu jak np. coś kosztuje 2200 a 2400 to dla mnie to już mała różnica;p]

Co do góry, ja patrze na same zęby, że one tak ładnie w łuku są, a nie jak moje jedne z tyłu w drugie na górze, takie wampirze trójki :p

Hm, nie wydaje mi się, by to się zrobiło kwadratowe, ale fakt, może niech orto się wypowie - na pewno widziała ludzi przed i po i może stwierdzić, jak duże są zmiany
To będę trzymać kciuki jutro, żeby się wszystko wyjaśniło i żebyś zdecydowała razem z orto co robić
Stary 2011-01-11, 15:08   #2712
martyna_julia
Przyczajenie

GG do martyna_julia Send a message via Skype™ to martyna_julia

Cytat:

Spoooko ja wyrywałam cztery czwórki, nie boli
wzrost 163

aparatka ;]
góra 03.10.2009
dół 03.10.2009
martyna_julia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:01   #2713
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Kurcze... Wam też pożółkły zęby od aparatu?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:40   #2714
martyna_julia
Przyczajenie

GG do martyna_julia Send a message via Skype™ to martyna_julia

tak, niestety

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Nie wiem dlaczego, staram się myć zęby po każdym posiłku, używam płynów do płukania itp ale i tak powstaje mi kamień, on najgorzej chyba wygląda
wzrost 163

aparatka ;]
góra 03.10.2009
dół 03.10.2009
martyna_julia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:55   #2715
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
wiesz ja zakładajac aparat decydowałam się od razu na kosmetyczny
a roznica w cenie zwyklego kosmetycznego a Damona kosmetycznego to 200zł
a Damon nie ma tych gumek ktore sie odbarwiaja, spadaja, zamki sa ladniejsze itp
wiec o kase to juz nie chodzi.
bardziej o efekt..
Mam pytanko? Czy jesteś pewna, że masz aparat kosmetyczny firmy Damon? Widzę, że jest samoligaturujący, ale - o ile mi wiadomo - w Polsce Damon Clear (bo taka jest pełna nazwa tego zupełnie niewidocznego) nie jest jeszcze dostępny na rynku. Coś się zmieniło? Napisz gdzie zakładałaś aparacik - jeśli możesz Pyta, ponieważ sama chciałam Damona Clear, ale mój orto powiedział, że w Polsce jeszcze ich nie ma (to było w sierpniu).

Co do zżółkniętych zębów - jakaś masakra :/ Myję zęby często, po każdym posiłku, po kawie itp. a osad i tak jest. Ale mam nadzieję, że po zdjęciu druciaka już nie będzie tak źle ;-)

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:09
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:13   #2716
chemica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Kurcze... Wam też pożółkły zęby od aparatu?
Niestety.... i to tylko w rejonach zamków, a powyżej i poniżej nich mam białe paseczki

Z nim od 1.04.2012
chemica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:20   #2717
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

paradiso, jak czasem z kimś rozmawiam, to zdarza się, że zamiast w oczy, patrzę w zęby . Nawet zdarzy mi się skomplementować czyjś zgryz

Ja mam wrażenie, ze mi zęby nad zamkami zrobiły mi się żółte, ale dentystka mi tłumaczyła, że zęby są u góry ciemniejsze, na dole jaśniejsze i przez aparat widać kontrast.
Najbardziej denerwuje mnie to, że mam na górze zaciągnięte coś przeźroczystego, co ma mi usunąć szparki między zębami. Dwa tygodnie i ta gumeczka jest żóóóóóóółta .

Wczoraj wylazł mi drut z szóstki i zgubiłam zamek, który mi odpadł z siódemki, a 20.01 wizyta. Myślicie, że będę musiała dopłacać za nowy zamek? Nie chcę, żeby siódemka bez zamka była. Jak mi drut do szóstki skracała orto, to powiedziała, że nic się nie stanie, ale ja czuję, że mi te zęby w miejscu stoją... Nie wiem, czy mam taką obsesję, ale przez to, że mi ten drut z szóstki wypadł i trzyma go już z prawej strony tylko piątka, ciągle mam wrażenie, że mi zęby z powrotem robią się krzywe.

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:22
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:37   #2718
piffy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martyna_julia Pokaż wiadomość
Piffy a ile nosiłaś aparacik? Oczywiście śliczne zęby
Dzięki
Górę noszę od września 2009 a dół od października 2009 jakoś tak.

Jej właśnie to żółknięcie zębów mnie martwi ;| ale już przygotowałam się na zakup pasków wybielających trudno.

I macie racje ja tez strasznie zwracam uwagę na zęby innych ;p dawniej tak nie miałam ;pp
Wzrost : 165 cm
piffy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:39   #2719
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

A ja mam wrażenie, że moje nie pożółkły

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-01-11, 18:41   #2720
piffy
Przyczajenie

Wiesz to zależy moja przyjaciółka chodziła do tej samej ortod. co ja i właśnie miała ściągany aparat i ani śladu jakiegoś pożółknięcia ma normalnie białe ząbki ale wiem że teraz stosuje jeszcze taki płyn wybielający ale to tylko po to by miec pięknie białe zęby ja się tylko modle zeby nie było jakiś brzydkich śladów po zamkach ;p
Wzrost : 165 cm
piffy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:37   #2721
paula1980
Raczkowanie

czy ktoras z was musiala chodzic do logopedy?
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:38   #2722
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
hmm... może tu nie kwestia pieniędzy, tylko 'aparat jej nie przystoi, bo ona jest ładna' w sensie, że ona uważa, że aparat szpeci, wiecie o co chodzi?
a ja też zwracam uwagę na zęby

Cytat:
Wiesz, nie boje sie - bo w tej chwili moj dolny łuk wygląda tak,
jakby tej dwójki w ogole nie było
Dlatego mniejsza strata będzie jak usunę ją niż 4, chociaż w sumie 4 też nie widać.
Ale 2 jest całkowicie poza łukiem- zbaczcie na zdjęcia!
Nie mam miejsca praktycznie na jeden ząb wiec przeciez to sie musi poszerzyc jakos
boze wpadlam w jakas manie, boje sie ze strace kształt swojej twarzy przez tego drukciaka

25.01 mam wizyte kontroną
26.01 zakładam góre.

ah! i chciałam polecic te zamki ceramiczne w bezligaturowym! sa absolutnie genialne! nie przebarwiaja sie, nie odpadaja, nie obcieraja i nie widac ich!
hmm... a może sprężynka i da się ją jednak wcisnąć? ja miałam o tyle dobrze, że od razu mi na dwójkę zamek założyła, więc nawet jak coś, to chociaż na san zamek by miejsce zostało
ale wiesz co, nie 'atakuj' jej od razu o tą dwójkę, żeby ją usunąć, tylko zapytaj się co z nią i w trakcie rozmowy się jej o to zapytaj może

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
paradiso, jak czasem z kimś rozmawiam, to zdarza się, że zamiast w oczy, patrzę w zęby . Nawet zdarzy mi się skomplementować czyjś zgryz

Ja mam wrażenie, ze mi zęby nad zamkami zrobiły mi się żółte, ale dentystka mi tłumaczyła, że zęby są u góry ciemniejsze, na dole jaśniejsze i przez aparat widać kontrast.
Najbardziej denerwuje mnie to, że mam na górze zaciągnięte coś przeźroczystego, co ma mi usunąć szparki między zębami. Dwa tygodnie i ta gumeczka jest żóóóóóóółta .

Wczoraj wylazł mi drut z szóstki i zgubiłam zamek, który mi odpadł z siódemki, a 20.01 wizyta. Myślicie, że będę musiała dopłacać za nowy zamek? Nie chcę, żeby siódemka bez zamka była. Jak mi drut do szóstki skracała orto, to powiedziała, że nic się nie stanie, ale ja czuję, że mi te zęby w miejscu stoją... Nie wiem, czy mam taką obsesję, ale przez to, że mi ten drut z szóstki wypadł i trzyma go już z prawej strony tylko piątka, ciągle mam wrażenie, że mi zęby z powrotem robią się krzywe.
mi jak odpadł zamek, to i tak mi nowy założyła, a pieniędzy za niego nie brała ale tak chyba tylko moja orto robi
ja mam jeden ząb bez zamka (odpadł jak jechałam na taką dodatkową wizytę do orto ) i go nie przykleiła (bo drugi raz już odpadł) to miałam takie schizy, że ten ząb jak ta dwójka wyjdzie mi z łuku i w ogóle
bo potem mam pierścień jeszcze. ale muszę jej się zapytać, czy przyklejamy ten zamek, czy ni

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:01   #2723
molokai
Raczkowanie

Dzień szósty z aparatem i już lepiej trochę z jedzeniem, więc nieco się uspokoiłam

Co do wyrywania zębów - żeby tego uniknąć mam założony właśnie bezligaturowy, a uwierzcie mi mam tak wąską szczękę (zęby poza łukiem od wewnątrz i zewnątrz), że tylko w 1 miejscu mogę używać nici dentystycznej, a do tego miałam wrażenie, że ósemki to wyszły mi już "prawie w gardle". I jeśli przy mojej wadzie i ciasnocie i zębach z tyłu i z przodu nie trzeba było wyrywać zębów, bo bezligaturowy "poszerza uśmiech" to chyba już nikt nie powinien myśleć o wyrywaniu.

BlackCat1990 też mam bezligaturowy kosmetyczny Twój aparat jest o 3 tyg. "starszy" od mojego, więc jestem ciekawa kolejnych wrażeń. Pozdrawiam!

Edytowane przez molokai
Czas edycji: 2011-01-11 o 21:15
molokai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:15   #2724
qeres
Zadomowienie

Witam wszystkie aparatki, te byłe a także przyszłe
Ja 'stelarz' ( jak to mówił mój były ) mam prawie dwa lata, ale za 1,5 miesiąca może będę się już z nim żegnać

Powiem szczerze że odkąd go noszę to bardziej zwracam uwagę na czyjeś zęby, takie małe zboczenie ot co

Tak jak napisała olasia99 też mi się zdarza że zamiast patrzeć na czyjąś twarz czy w oczy to próbuję zajrzeć do buzi, albo czekam aż ten ktoś szerzej otworzy usta lub się zaśmieje byle tylko zobaczeć jego zęby

wymianka ciuchowa
qeres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:47   #2725
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość

hmm... a może sprężynka i da się ją jednak wcisnąć? ja miałam o tyle dobrze, że od razu mi na dwójkę zamek założyła, więc nawet jak coś, to chociaż na san zamek by miejsce zostało
ale wiesz co, nie 'atakuj' jej od razu o tą dwójkę, żeby ją usunąć, tylko zapytaj się co z nią i w trakcie rozmowy się jej o to zapytaj może

Przyglądałam się dokładnie zdj twoich ząbków na blogu i musze powiedziec, że moja 2 jest niestety o wiele bardziej cofnięta niż twoja
Świadczy o tym też to, że właśnie orto nie była wstanie zalozyc na nią zamka Tak jak pisalam w planie leczenia mam zapisane, ze w razie gdy nie uda sie wlaczyc 2 do łuku wówczas do usunięcia idzie prawa 4.
Powiem jej jutro o moich obawach co do poszerzenia szczęki i zapytam się co z tą 2 czy w ogole usuniecie wchodzi w gre.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Mam pytanko? Czy jesteś pewna, że masz aparat kosmetyczny firmy Damon? Widzę, że jest samoligaturujący, ale - o ile mi wiadomo - w Polsce Damon Clear (bo taka jest pełna nazwa tego zupełnie niewidocznego) nie jest jeszcze dostępny na rynku. Coś się zmieniło? Napisz gdzie zakładałaś aparacik - jeśli możesz Pyta, ponieważ sama chciałam Damona Clear, ale mój orto powiedział, że w Polsce jeszcze ich nie ma (to było w sierpniu).

Co do zżółkniętych zębów - jakaś masakra :/ Myję zęby często, po każdym posiłku, po kawie itp. a osad i tak jest. Ale mam nadzieję, że po zdjęciu druciaka już nie będzie tak źle ;-)
szczerze Ci powiem, że od poczaku wydawało mi się, że aparat bezligaturowy vel. samoligaturujący = Damon. Wyprowadziłaś mnie z błędu
Jutro będę na wizycie, to dokładnie zapytałm się jak nazywa się moj aparat

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez molokai Pokaż wiadomość
też mam bezligaturowy kosmetyczny Twój aparat jest o 3 tyg. "starszy" od mojego, więc jestem ciekawa kolejnych wrażeń. Pozdrawiam!
kocham ten aparat mineły 4 tygodnie prawie a ja gdy zaczynam jeść zapominam , że mam aparat.
bałam się, że na górze bede miala tez od 4 zamki metalowe (na dole tak mam) ale okazało się, że cały górny łuk jest w zamkach cermiacznych A co do estetyki aparatu: naprawde go nie widać. Przykładem na to jest mój Tż, który zapomina ze mam założony aparat właśnie dlatego, że w stopniu znikomym rzuca się w oczy. Wczoraj np. chciał mnie poczęstować gumą Mambą
ja: -Przecież mam aparat! Poskleja m się!
on: aaa no tak...!

Czas edycji: 2011-01-11 o 21:49
Stary 2011-01-11, 23:47   #2726
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez qeres Pokaż wiadomość
Witam wszystkie aparatki, te byłe a także przyszłe
Ja 'stelarz' ( jak to mówił mój były ) mam prawie dwa lata, ale za 1,5 miesiąca może będę się już z nim żegnać

Powiem szczerze że odkąd go noszę to bardziej zwracam uwagę na czyjeś zęby, takie małe zboczenie ot co
to zboczenie chyba ma większość osób, które nosiło aparat.. a najgorsze to chyba to.. że zostsnie mi to do końca życia
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:10   #2727
girl-from-poland
Raczkowanie

No ja też zwracam uwage na zgryz...jak to mowicie zboczenie zawodowe, no ale be przesady.
To, ze diewczyna z metra miała krzywe zęby i była ładna... nie każdy jst idealny przecież i nie każdy musi mieć proste zęby. Czy myślałyście tak obsesyjnie o tym przed założeniem aparatu? nie. Są różne pwoody dla których nie można nosić aparatu, jak np moja przyjaciółka, której zeby są po 1. słabe a po 2. kilka jest martwych...
Albo po prostu jej to nie przeszkadza.
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:12   #2728
rikola
Raczkowanie

Rany czy po założeniu gumek separujących was też bolało. Mam je od wczoraj i zaraz zacznę gryźć ścianę.
Powiedzcie mi czy po założeniu aparatu jest lepiej czy gorzej?

Najbardziej wkurza mnie jedzenie to jest gryzienie tylnymi. Staram się gryźć przodem, ale to nie bardzo wychodzi.

Ja też mam stłoczone zęby.
Na początku była mowa u orto o wyrwaniu 5 zębów. Wszystkich 8 i jednej dolnej 4. Jednak ostatecznie po analizie moja orto powiedziała, ze nie będę musiała nic wyrywać. I jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Jakoś wolę zachować wszystkie zęby jak najdłużej.
rikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:18   #2729
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rikola Pokaż wiadomość
Rany czy po założeniu gumek separujących was też bolało. Mam je od wczoraj i zaraz zacznę gryźć ścianę.
Powiedzcie mi czy po założeniu aparatu jest lepiej czy gorzej?

Najbardziej wkurza mnie jedzenie to jest gryzienie tylnymi. Staram się gryźć przodem, ale to nie bardzo wychodzi.

Ja też mam stłoczone zęby.
Na początku była mowa u orto o wyrwaniu 5 zębów. Wszystkich 8 i jednej dolnej 4. Jednak ostatecznie po analizie moja orto powiedziała, ze nie będę musiała nic wyrywać. I jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Jakoś wolę zachować wszystkie zęby jak najdłużej.
weź jakiś mocny proszek boli boli, ale tylko pierwszych pare dni potem już będzie OK jaki aparacik będzie?
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:36   #2730
viera
Zadomowienie

Rikola, nigdy nie byłam tak zła i obolała jak właśnie przy separacjach... (cóż, zmienię zdanie po porodzie hehe xD). Nie mogłam jeść tylnymi, bo bolało, przednimi zębami też nie, bo już miałam tam przyklejone zamki, założony drut i też bolało Przez kilka dni żyłam na jogurtach, chlebie bez skorki i zupie pomidorowej z makaronem (MNIAM, serio, uwielbiam pomidorową) - w uproszczeniu, bo dokładnie to już nie pamiętam.

Ale - DASZ RADĘ Aparat to jest nic przy separacjach (mówię o sobie, bo jak wiemy, różne są przypadki ). 3mam kciuki, za niedługo przestanie boleć

Szczęściara jesteś, możesz zostawić 8mki ! Fajnie

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości