![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
W temacie pudełek
![]() ![]()
#2702 |
Zakorzenienie
|
w temacie pudełek to i ja dorzucę coś od siebie
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Kot umie się dopasować do każdej sytuacji... a także do każdego pudełka
![]()
#2704 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Pudełka + reklamówki- ciąg dalszy
![]() ![]()
#2705 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich kociarzy
![]() ![]() Koty fascynowały mnie od małego. Zawsze gdzieś przemykały, niektóre z dystansem do ludzi, inne z kolei zawsze chętnie wskakujące na kolana... Ale tata nigdy nie przepadał za kotami, więc przez wiele lat najwyżej jeździliśmy na wystawy. Aż wreszcie pewnego dnia, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - a tak naprawdę, to chyba po rozmowach z mamą ![]() ![]() Felek, Feluś, Felicjan, Pan Kot - tak na niego wołam. O kotach przeczytałam już wiele tomów książek, a nadal codziennie zaskakuje mnie mój Felek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
koci charakter, pomocy
Witam. Od pewnego czasu mój kot się zachowuje dziwnie. Wszystko się zaczęło od tego, kiedy moja mama pojechała na operację.. mój kot chodzi od tego momentu smętny (uwielbia swoją właścicielkę, najbardziej ze wszystkich domowników, wita się z nią, wskakuje na ramiona, łasi, itp). natomiast kiedy wróciła do domu zaprzestał to robić, tak jakby ignoruje ją, a za najbardziej lubianą osobę obrał sobie właśnie mnie. czy tak teraz będzie zawsze? czy może kot wyczuwa, że jego właścicielka nie jest w pełni zdrowa i boi się, że zrobi jej krzywdę, czy coś w tym stylu? może ktoś umie rozszyfrować mojego kota? proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Przyczajenie
|
Dot.: koci charakter, pomocy
Cytat:
![]() Myślę, że mogła tu odezwać się niezwykle obrażalska natura tych zwierząt- kot może po prostu "odgrywa się" na Twojej mamie, że "zostawiła go" na pewien okres. Jedna z moich kotek dość często tak się zachowuje ![]() A tak btw- jestem nowa w tym wątku i bardzo cieszę się, że w końcu będę mogła porozmawiać z ludźmi, którzy tak jak ja mają życie pełne kocich problemów ![]() ![]()
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Kupiliśmy dla naszego kociaka szelki. On w ogóle nie umie w nich chodzić, są dobrze założone, luźne oczywiście, a ten głupeczek chodzi płasko przy ziemi i się przewraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak zakladamy szelki to Cycek wie ze idziemy gdzies i jest spokojny, na dworze zwraca uwage na otoczenie a nie na szelki tak ze spokoj i czas, daj mu sie przyzwyczaic ![]()
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Witam .Dawno mnie nie było
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Co do szelek to nie do koca rozumiem ta całą panikei wielkie halo wokół tego?? To tylko KOT! Załóż podobne szelki 3 letniemu dziecku i co zrobi to samo będzie marudzić będzie próbowało to zdjąć itp itd. pies tak samo, kot tak samo. Każda raczej istota jak jej coś założysz czego wcześniej nie maila i co służyć do jej kontroli to będzie się wkurzać NORMA. Po jakimś czasie się albo przyzwyczai albo będzie atak paniki i koniec i nie da sobie zakładać. Nioe przesadzajcie jak kot przez 10 min lata i się tarza i wygłupia bo mu szelki nie pasują, od szelek nie umrze może sobie polatać trochę poćwiczy na dobre mu wyjdzie. Jak ewidentni e po kilku próbach zakładania i wychodzenia kot dalej wariuje i miauczy i próbuje za wszelką cenę z paniką w oczach się wyplątać to wtedy można stwierdzić że szelki nie dla niego. Mój Czaruś tez się wygłupiał 2 razy wylazł z szelek więc musiałam zacisną je tak żeby nie były luźne. Teraz nie wychodzi a jak jedziemy na łączkę to spokojnie daje sobie założyć i na łące w ogóle nie zwraca na nie uwagi. Kobiety uwielbiają przesadzać we wszystkim a szczególnie rozrzewniają się nad zwierzętami i dziećmi no i mężami dzięki temu mają wredne zwierzaki co kupkują gdzie chcę, poniszczone meble, wredne rozpuszczone dzieci, leniwych i spasłych mężów, a dodatkowo rozstrój nerwowy i powiedzenie w podorędziu "nikt mnie nie słucha,nikt mnie nie rozumie". A może zwierzątko trzeba czasami ukarać jak przeskrobie a może dziecko niech sobie popłacze będzie miało silniejsze płuca anie już leci na każde zawołanie, a może niech mężuś tez coś w domu zrobi a nie wszystko pod nos, a może można się wybrać na SPA lub do fitness clubu i nie zrzędzić tyle. I się wszystkim lepiej żyje bez nadopiekuńczej i rozdrabniającej się nad każdą kupcią dziecka czy kotka zołzą.
#2714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie miałam wcześniej styczności z kotami, to mój pierwszy kot więc pytam. On się nie wyrywał ani nie miauczał, nie umiał w tym chodzić, spłaszczył się i posuwał się przy samej ziemi. Komicznie to wyglądało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
To jest moje zdanie nie zależnie od tego jaki jest dzień, w przeciwieństwie do większości kobiet nie zmieniam nastroju jak flaga kierunku na wietrze. Na pytanie Ci odpowiedziałam a moja uwaga była do ogółu.
Kiss my shiny metal ass!!! Edytowane przez AzjatSmok Czas edycji: 2011-05-06 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacja zapytala bo to jej pierwszy kot, ja tez mam pierwszy raz w zyciu kota i odpowiedzialam bo akurat to przerabialam czemu od razu taki 'opieprz', pamietam jak ja tu przyszlam pierwszy raz o porade bo przygarnelam kota z ulicy z goraczka i nie wiedzialam co robic to tez na dzien dobry dostalam ochrzan ze kota malego wypuszczam itp jak on urodzil sie na dworze i ktoregos dnia stwierdzil ze nas adoptuje (vet powiedzial ze kot mogl wiedziec ze umiera i dlatego do nas przyszedl) poprostu pytamy, a jak to pierwszy kotek to jestesmy przewrazliwione, i przyznaje sie - ja jestem i dobrze bo gdybym nie byla to moj kot bylby juz zimnym trupem od pol roku, teraz juz mi troche przeszlo ale nie do konca ![]() ![]()
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Z moim też bywało kiepsko. Ostatnio przy kastracji miał obrzęk płuc, wet już do mnie dzwoni i mówi, że z kotem bardzo źle. Wyjątkowo chorowity ten nasz okaz.
Kota uwielbiamy zarówno ja, jak i tż. Dla nas to nie jest "TYLKO" kot, a nasz kot, członek rodziny ![]() Piszemy na wątku o wymownym tytule "Koty", nie jestem zbzikowaną kociarą, jedynie rozmowa na wszelkie kocie tematy sprawia mi przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się tym podzielić.
Ja liczyłam że w tym roku moja kotka dachowa urodzi chociaż dwa kotki a tu nic. Wydawało mi się że w połowie marca i w kwietniu stawała się grubsza a potem przed pierwszym majem nagle schudła i bardzo się do mnie łasiła, nie był jeszcze czas na poród, nie zniknęła na kilka dni żeby się kociakami zajmować, cały czas jest na polu a nie znika na czas karmienia. Podejrzewam poronienie, aczkolwiek kotka jest teraz zupełnie zdrowa, może nie było żadnej ciąży. W każdym razie szkoda mi że nie będę miała małych, szalonych szkrabów na podwórku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
BAN stały
|
Cytat:
Hehe moja kicia też wcina Sanabelle Kitten, kupiłam jej też Perfect Fit dla kotów sterylizowanych , bo moja Gwiazda jest po sterylce. Kupuje też w zologicznym Royal Canion na te kulki włosowe żeby się rozkładały w żołądku, za 5zł starcza mi prawie na tydzień (nie wiem po ile one tam ważą tej karmy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Konto usunięte
|
Ja dodaje do każdej miseczki z karmą garść Rpyal Canin Fibre.
Teraz je Royal Canin dla kotów po kastracji ![]() Przegryza też na zmianę Purinę dla kotów doroslych. Z mokrego nie lubi żadnych pasztecików, natomiast uwielbia ten żel, w którym jest mięsko, np. puriny ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- zapomnialąm dodać, ze mokre to tylko puriny i felixa. wybredniak ![]() aż załączę zdjęcie ![]() Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-05-06 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
BAN stały
|
Cytat:
jaki słodki łobuziak ![]() Moja jak widzi mokrą karmę to aż się trzęsie z radości ![]() To i ja sie pochwale moim szatankiem ![]() Jedno zdjęcie jeszcze jak nie miała 2 tygodni (znaleziona przez psa koło śmietnika jak miała 1-2 dni) i ogrzewały ją butelki napełnione gorącą wodą zawinięte w skarpety hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Konto usunięte
|
śliczniutki
![]() aha, dodam, zę dzięki karmie tej dla kociaków po kastracji, Księciak schudł. Na pewno, bo nie tarza się jego brzuch po podłodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ten właśnie sposób, wychodząc na pole kociaki, zwłaszcza młode giną, czasem nie wracają już do mnie nigdy, czasem wpadną pod samochód, koty są często potrącane jakoś nie mają wyczucia odległości, wydaje im się że zdążą przez asfalt przebiec, są jeszcze drapieżniki lisy i tchórze. W tamtym roku miałam 3 młode i ich matkę, dzisiaj u mnie jest tylko matka która prawdopodobnie przeżyła na wolności tylko dzięki swojej inteligencji, swojemu sprytowi. Chciałabym by miała swoje dzieciątka, cieszyłabym się razem z nią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Sylwia1900r no i właśnie tego nie rozumiem...sama piszesz że miała małe które prawdopodobnie zginęły pewnie pod kołami samochodów ale chcesz kolejne maleństwa narażać i w zasadzie tylko dla własnego szczęścia z posiadania małych kotków, bo Twojej kotce jest bez różnicy. Zwierzęta się rozmnażają i zajmują swoimi młodymi ale nie odczuwają macierzyństwa tak jak ludzie. Wysterylizuj lepiej swoją kotkę wtedy będzie bardziej szczęśliwa. Kotki cierpią kiedy mają ruję, goni za nią stado kocurów.
Aha i dodam że sama jestem posiadaczką kota, kotki która zaraz gdy skończyła 8 miesięcy została wysterylizowana i nie miała nigdy kociąt. I chyba bym sama wskoczyła pod samochód wiedząc że może jej coś grozić. A ty chcesz beztrosko narażać małe kociaki dla własnego szczęścia.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-05-07 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Ty mnie nie rozumiesz, nikt na tym nie cierpi.
Cierpieniem dla kota jest bardziej sam zabieg sterylizacji. Moja kotka ma 4 lata, jest ze mną od swoich urodzin, nigdy niczego jej nie brakowało, nigdy nie chodziła głodna, natomiast moim kotom nie zabieram wolności, gdy się rodzą małe kotki bardzo o nie dbam, nigdy nie krzywdzę zwierząt, natomiast na to że na całym świecie jedni się rodzą a inni umierają, ja sama wpływu wielkiego nie mam. Myślę że każda kobieta, lub samica ma prawo mieć dzieci, większa krzywda się dzieje gdy ich nie może mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
(a gdyby nawet odczuwała, sądzisz, że chciałaby co roku rodzić dzieci, które potem umierają rozszarpane przez drapieżniki lub pod kołami samochodów?sądzisz, że lepiej nie mieć dzieci czy patrzeć co roku na ich śmierć?) Wybaczcie, ale biedne kociaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam jeszcze dodać że abyś ty mogła wysterylizować swojego kociaka, jakaś inna kocica musi go najpierw urodzić.
Jestem przeciw sterylizacji, i kropka. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2011-05-07 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.