|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?
Powiem Ci Karolinko ze pomimo to ze juz nie jestem w ciazy tez wczoraj kupilam sobie ta sama gazetke co ty i tez dzisiaj ja studiuje,kupuje ja juz od poczatku jak ja wydali(no prawie od poczatku bo od 2 numeru)i uwazam ze jest fajna wiec nadak ja kupuje i bede kupowac a noz mi sie znowu niedlugo przyda...
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Ray ja na Twoim miejscu nic bym nie mowila tylko tyle ze okres Ci sie spoznial,zrobilas test i wyszedl pozytywnie..wtedy lekarz sam z obowiazku powinien dac Ci skierowanie na wszystkie badania..ja nawet przynioslam swoj test pokazac lekarzowi
Foteczi beda ale poznym wieczorkiem bo mamusia z pracy wroci pozno..wiecie..tak sobie czasami siedzie i mysle i smutno mi sie robi ze bede musiala sie wyprowadzic od mamusi Tak jak nigdy nie mialam z nia dobrego kontaktu tak teraz Nam sie udaje nadrobic te stracone lata i wiecej ze soba rozmawiamy..kurcze..moja kochana mamusia![]() Teraz uciekam bo pan T ma przyjsc..braciszek zaraz wychodzi wiec moze uda mi sie cos wykombinowac ![]() ![]() i pomecze Go troszkum![]() hihihi..Dzwonilam do tescia i podziekowalam mu za lazienke..wyczulam ze mu sie milo zrobilo..mam nadzieje ze pan T juz nie bedzie mial do mnie wyrzutow ze sie nie interesuje niczym..
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelcia no to faktycznie pewnie zrobilam tesciowi niespodzianke tym podziekowaniem,no i powodzenie chata wolna wiec...milej zabawy z Tomaszem
Ray i jaka decyzja?co powiesz lekarce? |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
postanowilam ze powiem prawde... dlatego ze juz nie chce zmieniac lekarza a o tej przychodni nie ma dobrych opini nie chce miec drugi raz robionego usg bo ono tez w jakims stopniu szkodzi tak czesto... po prostu pojde i powiem ze niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i ze poszlam do lekarza dostalam skierowanie na badania ale moge je zrobic tylko prywatnie bo lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ i jak mi podliczyli to 150 zl a w obecnej sytuacji mam problemy finansowe i chcialabym prosic o skierowanie na te badania... i wyjasnie ze do tego dostalam leki itp i to naciagnelo moj budzet a powiedziano mi ze to jest refundowane i chcialabym z tego skorzystac skoro czlowiek pracuje i placi skladki co mc.... jak bedzie sie plula czy cos to powiem zeby w takim razie wpisala w karte ze nie widzi powodu wypoisywania mi badac bo z takim czyms moge isc i ja zaskarzyc ze jestem w ciazy a lekarz odmawia mi wypisania podstawowych badan wiec sadze ze da to skierowanie..
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
No i dobrze Ray prawidlowa decyzja,masz racje powiedz prawde,a z tym wpisaniem w karte-dobre,nie myslalam naewt o takim czyms
Dziewczyny mialy byc wieczorem i cos ich nie widac Kurcze dziewczyny normalnie mam jakies lęki,ze moze ja znowu zaszlam w ciaze bo do tej pory nie mam okresu,fakt w pierwszy tydzien po zabiegu przutulalam sie z moim Tz bez zabezpieczenia...ale ja glupia jestem,ale juz pozniej caly czas sie zabezpieczalismy,ale wydaje mi sie ze to raczej niemozliwe,tylko jakies moje schizy bo jeszcze okresu nie dostalam,Gizelcia tyle czasu czekala na @ po zabiegu a ja juz panikuje |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu mialysmy Ci przypomniec o zdjeciach Twojego brzucholka...
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki zdjecia brzucholka juz do Was wedruja..wczoraj cos nie umialam ich wyslac..tylko nie sa specjalnej jakosci i ja tez nie wygladam na nich najlepiej ale co mi tam..raz kozie smierc
![]() ..a przy okazji wysylam Wam moje zdjatko z panem T w Zoo(jeszcze duzo duzo przed ciaza ) i samego pana T![]() Tak patrze sobie na te moje zdjecia i bylam tala chudziutka Cycuszki tez mialam takie malutkie i zgrabniutkie Mam nadzieje ze szybko wroce do swojej dawnej figurki![]() kachula znam Twoje leki..ja tez tak mialam kiedy okres po zabiegu dlugo nie przychodzil..ale niczym sie nie martw..napewno przyjdzie.. |
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A foteczka z panem T bardzo ładna i fajna mój synek uwielbia dinozaury
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Gizelciu super foteczki
Słodziutko wygląda cała wasza trójka ![]() Aż nie moge się doczekać waszego wspólnego zdjęcia jak Oliwia przestanie się ukrywać w brzuszku mamusi ![]() Buziaki
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu no super,dziekujemy za foteczki,piekny brzusio malej krolewny,no i calkiem mila z Was parka,bardzo ladnie razem wygladacie,ale musze powiedziec ze masz taka mi znajoma buzie,jakbym Cie juz kiedys gdzies spotkala.pewnie jestes mi bardzo podobna do kogos kogo znam
Jeszcze raz sliczne zdjecioszka,dziekujemy |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Aczoz to sie stalo ze dzisiaj jeszcze nie bylo na wizazu naszej Ray,kurcze ona zawsze pierwsza siedzi od rana a dzisiaj cisza..pewnie poszla do tej lekarki i odezwie sie troszke pozniej
Trzymamy kciuki Ray i powodzenia u ginekologa |
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Agatko, zdjęcia są super
![]()
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu sama bede od jutra M jedzie w trase z turystami i tak do 18.08. bedzie jeździł wiec na wesele pójde sama
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
No tak coraz wiekszy..i ja przy okazji tez coraz wieksza..
Ale czego sie nie robi dla swojego kochanego szkrabka milo mi ze Nasze wspolne zdjecia Wam sie podobaja..Nadiu wieczorek sie udal tylko pozniej strasznie mnie kregoslup bolal Nikitko dostalam paczuszke..DZIEKUJE..te skarpetunie takie malusie i slodziusie..sliczne Nie smutaj sie ze bedziesz sama zawsze mozesz porozmawiac z gizelcia a czas napewno szybko zleci...jesli chcesz pojde z Toba na to wesele ![]() kachula napewno Ci kogos przypominam bo nigdy nie bylam w Twoich stronach..a kiedy Ty pochwalisz sie swoimi zdjeciami?Wszystkie dziewczyny juz sie Nam przedstawily..hmm? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co czujesz Ja się cieszę Przytulam Ciebie mocno Agatko, taka wieczorowa gimnastyka chyba nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie Cieszę się że Wam się układa i jesteś wreszcie szczęśliwa Masz śliczną figurkę, też chciałabym tak wyglądać w 6 miesiącu ciąży |
|
|
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wziełam chyba najmniejsze![]() Na wesele powiadasz ze jestes chetne he he ![]() Cytat:
ale ciesze sie chociaz ze śpi jak człowiek jeść mu dadza to tyle dobrego w tym wsyztskim ale ktow wie może jak bedzie grupe zmieniał to ja sie mu właduje do autokaru i pojade
|
||
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu jak narazie to nie mam jak wlkeic swoich fotek bo moj madry Tz zgubil jakis czas temu kabel od aparatu i juz od dawien dawna nie sciagalam zdjec na komputer wiec musicie jeszcze troszke poczekac,bede musiala pocho
dzic po sklepach i dokupic kabelek,tylko sie za bardzo na tym nie znam wiec musze poczekac na TZ Nikiciu powiem Ci ze ja juz sie troche do tego przyzwyczailam ze zostaje sama na tyle czasu w domku,to przykre ale coz-taka praca,a jak czasami przyjedzie moj TZ i mnie denerwuje to nawet sama go juz wyganiam zeby jechal bo mnie drazni hehe Widze na dole ze Ray nam sie pokazala,i co tak kochana u lekarza?? |
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje..zycze Ci tego bys wygladala tak jak ja pod koniec 6miesiaca..czasami tylko zastanawiam sie czy przypadkiem nie mam za malego brzuszka jak podgladam inne dziewczyny ale pewnie wszystko przede mna.. Moja mamcia powiedziala mi ze duzo przytylam bo ostatnio bylo 7kg na + Moze dlatego ze Ona podczas kazdej ciazy miala tylko 10kg wiecej(nawet z blizniakami)Ale ja tego tak za bardzo nie odczuwam..tlumacze sobie ze polowa z tego to dzidzia Tylko te rozstepy mnie przerazaja..ostatnio zauwazylam ze z pachwin przechodza mi na udo
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki poradzcie,moja mamuska ma jutro imieninki co moglabym jej kupic na prezent bo nie mam juz pomyslu,moze wy macie jakis oryginalny pomysl zeby ja zaskoczyc...myslalam o takich ladnych koralach bo ona lubi takie rzeczy ale moze poradzicie mi cos innego
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelcia naprawde ladnie wygladasz w ciazy,figurka 5+ wiec jest dobrze,a co do rozstepow to popytaj dziewczyny o jakis dobry krem,ja np kiedys slyszalam ze bardzo dobrze jest smarowac sie poprostu sama oliwka dla dzieci ale czy pomaga nie wiem.
Nadius a jak tam u Ciebie staranka?kiedy zaczynasz a moze juz zaczelas? |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
No no widze Gizelcia ze jednak brat wiedzial co sie swieci i dlatego wyszedl hihi,a co tam szalej poki mozesz,po porodzie bedziesz miala celibat wiec teraz korzystaj z okazji
|
|
|
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poczatkowo myslalam zeby szczepic sie -wiem ze to jest b dobra szczepionka ale przerazalo mnie to ile czasu bede musiala czekac zeby zaczac sie starac o dzidzie i doszlam do wniosku ze tyle kobiet sie nie szczepi i jest dobrze,ale jak Ty juz zaczelas to spokojnie dokoncz sobie te szczepienia i za 4 miesiace zaczynaj staranko,kto wie moze wtedy bedziemy razem chodzic w ciazy bo ja tez niedlugo zaczne,jak dostane wkoncu ten cholerny @ no i potem juz za jakis czas staranko
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadius a jeszcze mam pytanko,Tabsy odstawiasz dopiero za te 4 miesiace i odrazu staranko czy wczesniej tzn juz niedlugo i odczekasz troche po tabsach i za te 4 mce bedziecie sie starac? |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przecież nie wiadomo za którym razem się uda. Jak na razie to się skłaniam ku temu, żeby po odstawieniu poczekać na pierwszą naturalną @ i wtedy już działać na całego Co myślicie ?Co do szczepienia to też się wahałam, bo to na pół roku oddala możliwość starania się o bobaska. Ale stwierdziłam, że trudno, poczekam i się zaszczepię, a to potem będę przez 9 miesięcy zastanawiać czy wszystko będzie dobrze, i żałować że jednak się nie zaszczepiłam. Może to brzmi głupio, ale wiem, że będę bardziej spokojna. Jednak wolę się przygotować solidnie
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny nie pisalam bo plakalam pol dnia...
otorz poszlam do tej ginekolog okropna kobieta nie zdarzylam nic powiedziec jak zalozyli mi karte ciazy zwazyli itp.... dostalam skierowanie na badania ale u nich i moge je ode brac tylko na kolejnej wizycie wiec nie pojde tam wieciej... ta kobieta byla okropna.... zbadala mnie palpacyjnie czy jak to sie mowi stwierdzila ze tak ciaza bo macica zaokroglona... pokazalam jej swoje usg spojrzala i mowi " ee to dopiero 5 tydz to nie wiadomo czy przezyje to nie wiek czy karte zakladac" jak w ogole mozna cos takiego powiedziec??? ja rozumiem i zdaje sobie sprawe ze pierwsze 3 mc sa najgorozniejsze ale na usg powiedziano mi ze wszystko w porzadku a ta z takim tekstem.... wyszlam z placzem szlam i plakalam do domu wrocilam do mamy plakalam jej w sluchawke i powiedziala zebym sie nie sluchala tej kobiety ze to jakas idiotka ta przychodnia nie ma dobrej opini ze na pewno wszystko dobrze i zebym zrobila te badania prywatnie i 8 sierpnia poszla do swojej ginekologa i nigdzie juz nie chodzila zamierzam tak zrobic 8 sierpnia pojde do swojego lekarza i nigdzie wiecej juz nie... porobie pruwatnie te badania jesli mam taki cyrk przechodzic... wole chodzic i placic i miec chodziasz komfort psychiczny bo tak sfiksuje do porodu... w pt wyjezdzam do mamy postanowilismy obie ze tydzien u niej dobrze mi zrobi bo siedzac caly czas sama w domu zwariuje a tak pojde do siostr pogdam z nia zawsze razniej jedynie ta babka i pielegnierka ktora jako jedyna byla bardzo mila powiedziala ze bole w podbrzuszu w ciazy sa normalne jak by plamienia byly to dopiero mozna sie martwic a tak to normalne klucia ciagniecia itp... i jak przeszkadzaja bardzo no-spe sobie wziasc teraz spalam zeby chwile odetchnac.... jakos nie umiem odnalesc sie w nowej syruacji... na prawde bardzo chcialam byc w ciazy i ciesze sie z tego ale nie sadzilam ze taki cyrk bedzie z lekarzami... do tego hustawki nastrojow nie wiem co sie ze mna dzieje nie moge sie tak przejmowac i zamartwiac bo to tylko gorzej chyba....
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tabsow to ja tez zaszlam w ciaze odrazu w pierwszym cyklu po odstawieniu ale jak wiesz moja ciaza trwala tylko 8 tygodni,ale jak pytalam lekarza to powiedziala ze to nie bylo przez to ze bralam tabletki i ze tak odrazu,to akurat nie mialo znaczenia |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj tez wlasnie czytalam juz na innym watku wypowiedz dziewczyny jak ja tez baba lekarz potraktowala-boshe co to sie dzieje z tymi lekarzami-powalilo ich czy cos?jak dasz w lape to beda ci za przeproszeniem w dupsko wlazic a tak to bujaj sie pani i przyjdz prywatnie.....ale jestem zniesmaczona i zbulwersowana takimi lekarzami......uhhhhhhh az mnie trzesie ze zlosci,jak tak mozna?? |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Ray teraz juz wiemy dlaczego w tej przychodni bylo juz miejsce do ginekologa na dzisiaj...kazdy chyba juz sie przekonal jaka jest ta kobieta i omija ta przychodnie szerokim lukiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Tak jak nigdy nie mialam z nia dobrego kontaktu tak teraz Nam sie udaje nadrobic te stracone lata i wiecej ze soba rozmawiamy..kurcze..moja kochana mamusia

Cycuszki tez mialam takie malutkie i zgrabniutkie

Co myślicie ?