![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko
Cytat:
Czyli całe wielkie okno na całą ścianę i drzwi balkonowe będą odkryte, a przysłonię rurkę grzewczą i ocieplę wnętrze tkaniną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
a mi się nawet ten system doors spodobał wczoraj w brw. jeszcze to nie jest to, ale to jedyny, który w brw zwrócił moją uwagę
![]() Emilko, do łazienki jeszcze kawałek..na razie wyburzamy ścianki, gipsujemy, potem kuchnia, a łazienka na kooońcu ![]()
#2704 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
faktycznie piękne słoneczko za oknem ![]() Cytat:
![]() Mam dwa rodzaje kieliszków z Krosna i są bardzo fajne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piekne zdjecie ![]() Cytat:
![]() Jestesmy w pt i sob po 2 mega imprezach i generalnie dzisiejszy dzien leze i nic nie robie. Masakra. ![]() http://www.filmweb.pl/film/Para+do+%...ia-2010-565748 Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-02-13 o 13:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||
Zakorzenienie
|
Teraz muszę wygospodarować czas na poszukiwania
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Klasyczne i porządne ![]() Dawno nie jeździłam pksami i nie sądziłam, że są tak oblegane ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |||||
Zadomowienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ech leci ten czas ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i też nie wiem, co ze sobą zrobić ![]() ![]() Oj, haniu pozmieniało się u mnie, że ho ho... Tak w skrócie ![]() Pół roku po rozstaniu z byłym poznałam cudownego faceta, który teraz jest moim mężem ![]() Z byłym sprawa zakończyła się w sądzie, został ukarany za nękanie, grożenie mi i mężowi ![]() ![]() Międzyczasie przeżyliśmy straszną powódź i takie tam rożne inne perypetie życiowe ![]() Grunt, ze jesteśmy szczęśliwi, reszta się poukłada ![]() Mamy to szczęście, ze dostaliśmy od rodziców Tż mieszkanko dwupokojowe ![]() Mamy na głowie generalny remont mieszkania, które w chwili obecnej woła o pomstę do nieba ![]() Na razie urządziliśmy sobie jedynie sypialnie. Ładne szkło zawsze się przyda i to w tak okazyjnej cenie, dobrze , ze wyrwałaś ostatnie pudło ![]() Cytat:
![]() Ja mam zawsze problem jak ciekawie ubrać okno ![]() Byliśmy wczoraj z Tż na zakupach ciuchowych, miałam mega focha jak można się domyśleć, o pierdółkę, a jakże ![]() PMS zrobił swoje ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
mój tż mi oznajmił, że chce rzucić pracę i pojechać do Norwegii z kolegą (znaleźli tam niby jakąś ofertę dla nich) - cel jest taki, żeby jak najwięcej zarobić w krótkim czasie, bo niby powinniśmy w końcu wziąć kredyt i kupić jakieś mieszkanie.
Dla mnie ten plan jest bez sensu, powiedziałam, co o tym myślę, ale oczywiście nie będę go siłą zatrzymywać |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie dojdzie do skutku... ![]() Wiem, że niektórzy wolą się przemęczyć na obczyźnie zapracowując się, by jak najwięcej przywieźć, ale chyba wolę normalny rytm życia, dzięki któremu też można jakoś swoje życie kształtować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
czeeekaj..zobaczyłam na planach i ma ma 3,2 więc żadna różnica jednak
![]() ![]() a w kuchni pralka..nie do końca mi pasuje, bo mam taką dwuletnią i szkoda mi się jej pozbywać..a jest od góry otwierana i do kuchni mało pasuje. a do tego biała przy wszystkich innych sprzętach srebrnych (no ale to bym przełknęła. otwierania od góry niebardzo..)
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Otwierana od góry do kuchni nie bardzo, ale do małej łazienki jak najbardziej. ![]() My kupowaliśmy początkowo z myślą, ze będzie stałą w łazience, ale nijak nie ma jak jej podłączyć ![]() Po przeciwnej stronie jest pobór wody, odpływu też obok nie ma - ja nie wiem kto tą łazienkę tak beznadziejnie urządził ![]() Tym więcej mamy roboty przy remoncie, że trzeba cała hydraulikę przerabiać w miarę możliwości oczywiście, tak by było to z głową zrobione ![]()
![]() |
#2712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-02-13 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Piękny dziś poranek <przez okno>, choć podobno straaasznie zimno... ![]() W każdym razie nastraja mnie pozytywnie bardzo ![]() Wczoraj urządziliśmy sobie z mężem baaaardzo miły wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
o ile ta kasa faktycznie będzie duża. Tam się dużo zarabia, ale też życie jest o wiele droższe. Poza tym dojdą przyjazdy do Polski (bo wtedy człowiek dopiero zaczyna tęsknić za rodziną i za tym, co zostało), a to też będzie kosztować. Mam nadzieję, że to nie dojdzie do skutku, bo jakoś 3 lata temu zrezygnowałam specjalnie ze swojego ciekawego życia w podróży i zmieniłam pracę na spokojną i stałą, żebyśmy mogli być ciągle razem i mieszkać razem jak ludzie. Zapomniałam mu o tym przypomnieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tym ostatnim warto przypomnieć... ![]() U nas wczoraj też rozmowa na chwilę zatrzymała się na kwestii wyjazdów "na dłużej", ja miałabym możliwość wyjechać na 3 miesiące lub pół roku, w ramach współpracy międzynarodowej w pracy... co byłoby wielką szansą...byłam pewna, że dla TŻta to w ogóle jest nie do przyjęcia, zaskoczył mnie pozytywnie ![]() Ale to w ogóle nie jest nawet plan, tylko luźne rozmyślania... Nie wiem, czy ja bym chciała wyjechać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż sam nie potrafi powiedzieć, na ile chce jechać - może pół roku, może rok. Stwierdził, że chciałby zarobić na jakiś wkład własny do kredytu na mieszkanie, albo na remont ew. Ja znam takie sytuacje, że się wyjeżdża za kasą a potem ciężko wrócić, bo weź z własnej woli obniż sobie poziom życia. Łatwo się przyzwyczaić, że na więcej cię stać. Tym ciężej się wraca, albo się wraca i człowiek jest rozczarowany, bo i znalezienie pracy w Polsce trwa, no i trafia się coś gorszego, co powoduje wieczne niezadowolenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Wyjazdy zagraniczne do pracy są mi dobrze znane. Ale ja zawsze miałam jeden warunek: albo razem albo wcale. Mąż tylko raz pojechał na 2 miesiące sam i to był pierwszy i ostatni taki raz. Potem razem byliśmy tam 2 lata i.... cieszę się, że pojechaliśmy. Nigdy byśmy tu w Polsce nie zarobili na start jak tam przez te dwa lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie właśnie niepokoją takie wyjazdy "zarobkowe". Wiadomo, że czasami trzeba, ale późniejsza adaptacja jest bardzo ciężka. Mam kilka takich przykładów w najbliższej rodzinie - faceci po trzydziestce zaczynający od zera, nie wiedzący czym się zająć... Mam dwóch kuzynów - jeden z nich po 3 latach od powrotu znalazł wreszcie swoje miejsce, drugi - przez 3 lata próbował różnych rzeczy, ale w końcu znów wyjechał. No a odnośnie Norwegii - TŻta brat jest w Norwegii od dwóch lat, wraca w kwietniu. Jest gdzieś na końcu świata, dosłownie, i jego życie ogranicza się do 10-godzinnej pracy i czasem weekendowego wypadu w góry/na fiordy/na ryby. Wracał do rodziny 2 razy w roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Z wyjazdami jest jeszcze tak, że jak ci się tam spodoba to nagle zaplanowany wyjazd, zaczyna się przedłużać w czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja potrafię zrozumieć zamysł mojego tż - czuje się trochę bardziej odpowiedzialny za to, że powinien niby zapewnić coś sobie i swojej ew. rodzinie na przyszłość, poza tym ma kompleksy, bo ja więcej zarabiam. Tż ma pomysł na biznes, ale nie ma kasy na start, do tego kilka jeszcze innych rzeczy i stwierdził, że to jest wyjście dobre, żeby się "dorobić" czegokolwiek. Dobra, kończę temat, zobaczymy, co z tego wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Misku to zależy ile ktoś tam siedział. Jeśli rok, dwa lata to nie wiem dlaczego ma się nie odnaleźć w Pl. Jeśli z 10 -15 lat to wtedy wiadomo, że tak będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Dlatego, że ludzie wracają do Polski i szukają tu pracy. Chcieliby zarabiać tyle co tam i znaleźć sensowną pracę. Część pracodawców źle patrzy na takich przyjeżdżających, bo wiedzą, że ci ludzie będą chcieli zarabiać więcej. Poza tym nie wszyscy uważają, że doświadczenie zagraniczne to plus. No i dajmy na to, że ja siedziałam w Polsce i pracowałam w jakiejś tam branży dwa lata a moja koleżanka pojechała za granicę i wróciła. Komu łatwiej znaleźć pracę tu w Polsce, kto ma kontakty nawiązane i zna mniej więcej swoją branżę? Ja. Bo moja koleżanka pracowała w innej rzeczywistości. Dlatego też nie jest łatwo potem się odnaleźć i znaleźć dobrą pracę. Znam takie przypadki. Tobie się akurat udało, ale nie jest to regułą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do adaptacji, pewnie, że im dłużej tym gorzej się przystosować, ale problemy bywają też ze znalezieniem normalnej i satysfakcjonującej pracy po powrocie, szczególnie finansowa rozbieżność bywa doskwierająca dla wracających po prostu. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Może i tak. W sumie ja wyjechałam od razu po studiach. zarobiliśmy na start i wróciliśmy. Teraz mając rodzinę ani ja ani mąż sami na bank byśmy nie wyjechali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
hej!!
Cytat:
![]() Cieszę się że co złe za Tobą. Zazdroszczę braku kredytu na mieszkanie!! Remont jakoś pójdzie- i tak sypialnia najważniejsza ![]() Miśku widocznie TŻ chce zmian, kroku do przodu, mieszkania- i wydaje mu sie że to jest jedyny sposób by to spełnić ![]() Chyba ciężko będzie przekonać go do zmiany planów ![]() ------- Miałam niekończący sie weekend!! ..ale jakże przyjemny ![]()
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
hej hej
alez mialam ekstra weekend ![]() sobotnia impreza udana ![]() ![]() a wczoraj pojechalismy do kina na Sanctum a wieczorem zrobilam niespodzianke malzonowemu ![]() ![]() ![]() * na przystawke zrobilam gruszki z serem plesniowym otulone bekonem ![]() * na danie glowne roladki z poledwiczki marynowane w czerwonym winie, miodzie i takich tam a w srodku plesniowy ser z frytkami z piekarnika ![]() * a na deser smazone banany z lodami i bita smietana ![]() przepisy wrzucilam na kulinarny ![]() a zaraz spadamy na spacerek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to z malutkim dzieckiem - podziwiam. Ja bym była chętna na przepisy na te pomidory - bardzo lubię takie rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, no...polędwiczki z serem pleśniowym. Aha, i co to za pomidory z zóltym serem w sosie czosnkowym? Zeznawaj tu! ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Jest tu kto?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Kotku ale zaszalałaś.
Podziwiam!! Takie menu z małym dzieckiem to prawdziwy wyczyn. Ja jestem i mnie nie ma zarazem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.