|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Karenina, bardzo fajna tablica
Blanka tez ma manie otwierania wszystkiego..Konspi, mój tż wrzuca zdjęcia na picase własnie misiącami, ale czesto robi po prostu np. od 3 do 5 miesiąca. A na dysku chyba każdy folder ma swoją date.. O, damskie wyjścia, super ))A co do ubierania, to autko szybko się nagrzewa przeważnie tylko czekam na jakieś dłuższe czerwone światło i zdejmuje jej czape, szalik itd..Pies wrócił do domu od teściów po tygodniowej nieobecności, ale Blanka go męczy... biedny heh ciągle za nim łazi i robi mu cacy cacy cacy a później wyrywa całą garść włosów.. łysy będzie
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sniegu napadalo dzisiaj i po deserku idziemy na sanki!! A zapomnialam sie poskarzyc... w tamtym tyg bylam u fryzjera i mam grzywke...a malz mowi, ze z ta grzywka to calkiem jak 15 latka wygladam... I teraz nie wiem sama czy ja nosic.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-13 o 14:29 |
|
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Dużo zdrówka Oleńko - 100 latek
Pietrusia- super mniam, mniam ![]() Carolans - gratulacje dla Mamusi Cześć Mamusie a ja w weekend się pochorowałam- Pierwszy raz od prawie 2 lat. Byłam dziś u lekarza i mam jakąś wirusówkę plus antybiotyk. A zaczęło się tak jak uIzy Madzi-od ogromengo bólu gardła potem doszły uszy. Najgorsze, że jestem sama z Małym i boję sie go zarazić a jak na złość on się chce dziś tulić (wczoraj cały dzień małż nad nim panował), A i kupiliśmy Michasiowi w sobotę sanki a tu...... śnieg zabrało
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 mam pytanko które lepsze paputki te co kupiłaś teraz czyli te miękkie? czy lepsze są te usztywniane np. z befado itp.?![]() ja już głupia jestem z tego ![]() Sanki i szybko na śnieg my jeszcze czekamy do 17 mają być śniegu tyle a sanek dalej nie ma.Super że udała się kolacja ![]() Pochwal się grzywką ![]() Pietrusia mała pływaczka ![]() gosik_wwa życzymy zdrówka Co do danonków to też nie daje i parówkom też mówie nie
|
|
|
|
#2705 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A u nas nie ma w okolicy czegoś takiego, po za tym zbieram ubranka ;p przynajmniej niektóre, bo część szwagierce oddałam. Ale uważam, że super mieliście pomysł. Cytat:
za ząbka!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powinnaś się cieszyć ![]() Cytat:
zapraszam na Podlasie śniegu po pachy! Ja się właśnie dowiedziałam, że moja babcia kupiła Amelce saneczki!!! A już miałam pożyczać od mamy A to takie z 20 lat mają Cieszę się, że Amelka będzie miała swoje nowe
|
|
#2706 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie Carolans gratulacje ![]() bardzo dobry pomysł zwłaszcza w podróży - np. w wakacje to Blance sie przyda jak dalej bedziecie jechac Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u Izy już OK - w sobotę miała jeszcze podwyższoną tem ale nie było gorączki, plamy praktycznie zeszły, a język blednie i gardło, myśle ze gdybym przeczekałą dobę jak mi radziął pediatra a nie pojechała jednak do niej to byłoby gorzej jak byłam u niej to ona stwierdziął ze takiego gardła sie nie spodziewała tylko grzes marudzi - chyba zęby i oby tylko zęby ja danonków to nawet Izie nie kupuję a co mówic małemu co do parówek to on jest na nie, Iza tez nie bardzo ja dziś w domu i mam dość - okna umyłam, bigos robię, firanki wyprałam, wyprasowałam i wiadomo powiesiłam, słoninę pokroiłam, jeszcze TZ skręci i stopię, w sobotę braliśmy świnkę a że teściowa ma remont to wszystko u nas - masakra, sobota i niedziela w mięsie |
|||||
|
|
|
#2707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka!! Cytat:
Zawsze lepsze sa miekkie buciki, w ktorych noga dziecka moze naturalnie sie ukladac "Nie jest wskazane zakładanie dziecku sztywnych butów w domu, tak jak nie zakładamy sztywnych rękawic na ręce. Stopa nie potrzebuje wspomagania, lecz ruchomości i swobody. Dzieci uwielbiają biegać boso i chyba wiedzą co robią. Chodzenie bez bucików to doskonałe ćwiczenie dla małych nóżek, palce swobodnie się zginają, co pomaga w kształtowaniu się mięśni i sklepienia stóp" Sama nie wiem...jak gowniara nie chce jednak...i tak juz kilka razy slyszalam pytanie czy jestem André niania.... ![]() Cytat:
Dobrze, ze u Izy juz lepiej...no i oby Grzes tylko na zabki.... André nie je i dluuuuugi czas nie bedzie jadl parowek, danonkow, czekolady itp. Jeszcze sie w zyciu naje chemii i cukrow a poki za ja moge cos na to poradzic to nie bedzie jadl... ![]() Na sankach jeszcze nie bylismy, bo ksiaze wstal z drzemki dopiero o 15 wiec zjadl jeszcze deserek, teraz zagryza chrupkami i ewentualnie teraz moglibysmy sie wybrac a tu juz ciemno sie robi.... ![]() A to dla tych, ktorzy nie maja nk i sie upiminali... Moj balwanek... IMG_3423.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-13 o 15:44 |
|||
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
cześć Mamusie
u nas nic nowego, miałam 2 zaliczenia w weekend- napisałam dobrze (tak mi się wydaje) więc byle do przodu. TZ przywiózł wczoraj choinkę i będziemy dziś ubierać ![]() Nie powiem, Gucia i Karenina- zazdroszczę Wam teraz wyjazdów w cieplejsze klimaty ![]() A ja daję Oli parówki- jest strasznie mięsozerna- jak daję jej kanapkę, to oczywiście wyliże masło zje szynkę, a chlebek zje jeśli już najdzie ja taka ochota, ewentualnie ![]() ale byłam zła- jak wiecie 1 grudnia był dzień darmowej wysyłki w e-sklepach i kupiłam w jednym z nich prezenty dla maluchów, a oni mi 10 piszą maila, ze nie mogą zrealizować mojego zamówienia i wyśla mi pieniądze na konto!!! i teraz muszę lecieć do sklepu stacjonarnego bo nie chcę ryzykować, ze nie dotrą na święta. Ola- zdecydowanie dobrze zrobiłaś! nie było innego wyjścia z sytuacji. i ani sie waż przepraszać! jeśli już, tylko i wyłącznie ona! A co do gestu - to chylę czoła! Magda- no to masz robotę! ale macie fajnie z takim świeżym mięsem! pewnie smakuje o niebo lepiej niż te sklepowe ![]() my będziemy tylko lepic pierogi i uszka w weekend. |
|
|
|
#2709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że nie siostra A Andre mały przystojniak A to w klubie są Amki zdjęcia a tu też dam ze dwa z dzisiejszego spacerku
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslalam, ze bedzie je darła z nog, a ona biegala jak szalona po mieszkaniu (az nie wyrobila na zakrecie i guza nabila .ja tez parowek, czekolady, danonkow i kilku innych rzeczy nie daje. a ostatnio mialam spinke z tesciowa, bo zamowilismy pizze i akurat przyszli. i ona do mnie czemu malej ciasta nie dam sprobowac?? no to jej mowie,ze to fast food, nie wiadomo co oni tam dodaja, skoro dorosli powinni jesc z umiarem, to takie maluchy w ogole itd. a ta "no jak co dodaja? wode". myslalam, ze pier.....
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam sie tylko przywitac,dzis bylam w pracy na rano i padam na twarz Masakra jakas,zeby sie wyszykowac i dziecko i na 6,30 byc w pracy musze wstac o 4,30 Zaraz lece pod prysznic i spac bo jutro powtorka z rozrywki,jeszcze dzis maly nie spal caly dzien i padl dopiero po 19,30 niezniszczalny robocop normalniedo juterka mamusie klikniecie mi w banerek? Czekam na @ i pochłonełam wlasnie CAŁĄ paczke cukierkow A no i musze powiedziec ze moje stosunki z tz uległy znacznej poprawie,pogodzilismy sie :yupi:
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-12-13 o 20:20 |
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Asioczka ja mam akurat do jedzenia dość luźne podejście i pizze Blanka je od dość dawna
tzn tylko boki, samo ciasto bez sera i żadnych dodatków. Wydaje mi się, że nie ma tam żadnych szkodliwych składników
|
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyżby ?? szykuje sie testowanie??asioczka - ja wczoraj akurat miałam pizze, oczywiście domową i dałam małej trochę ciasta.
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie, ja sie melduje, ze juz dolecielismy, cali i zdrowi, Sandra praktycznie nocny lot przespala, poza turbulencjami nad Rownikiem, ktore jak zawsze sa tam dosc silne. Najgorsze bylo to, ze trzeslo na tyle mocno, ze w pewnym momencie mialam odczucie, ze troche spadamy i ktos zaczal panikowac
Kachula, ciesze sie, ze z tztem jest juz lepiej No to zmykam przetrwac jakos jeszcze kilka godzin, zeby jakos przystosowac sie do tej zmiany czasu. Generalnie ze zmeczenia i po dlugosci lotu troche jeszcze mna buja ![]()
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też idę właśne w tym tygodniu zrobić grzywkę, mialam ostatnio do ślubu i jakoś mi się teraz coś zmienić chce, a wlosów nie ścinac. To fajny sposob na odświeżenie fryzurki. Czekam na focieCytat:
bardzo sie ciesze!Cytat:
|
|
|
#2717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Olka jeszcze je szynke z pizzy odpuściłam sporo, odkąd Olka skończyła rok. A jak widzę z jakim apetytem pochłania różne nowe rzeczy, to co będę dziecku żałować ![]() ale oczywiście szanuję, że mamusie mają inne podejście do wychowywania Cytat:
Kachula- 4 30?? OMG szacun! my wstajemy o 7 a i tak czuję się jak zombi super, że z TZem się pogodziliście.
|
||
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula super, że pogodzeni jesteście!
Gucia witaj Dobrze, że już po podróży![]() Karenina Andre Katevalley ależ ona ma uśmiech
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć parówek nie daję.ciasto od pizzy u nas też zaliczone
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
co to?! ja pierwsza? wow
|
|
|
|
#2721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie, ze tez jestes zadowolona ![]() Cytat:
Ciesze sie bardzo Cytat:
No to teraz tylko rozkoszowac sie slonkiem i odpoczyyyyyywac! ![]() Co do turbulencji....nienawidze ...pamietam jak raz w trakcie lotu do Chin zaczelo trzasc tak porzadnie i zeby bylo weselej to jeszcze kilka tych maseczek tlenowych sie otworzylo...to dopiero byla panika.. ![]() A i jeszcze jak byl czas na ta ptasia grype a ja raz zemdlalam w samolocie i jak sie obudzilam to pierwsze 10 pytan bylo tylko o objawy ptasiej grypy... Cytat:
Focie w Klubie... Nie taka pierwsza, ja bylam jak zawsze kolo 7.30, ale nikogo nie bylo i nie chcialo mi sie pisac..... ![]() Dzien doberek
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie i dzidziusie
Sto lat dla maluszkow Gratulacje dla zafasolkowanej carolans Dzis mamy szczepienie o 13, juz sobie wyobrazam co to beda za ryki moja mala na alergie na ludzi w bialych szlafrokach jak tylko wchodzimy do lekarza jest ryk I tak wogole to jestem zla na nasza przychodnie, bo mile panie z rejestracji najpierw zapisuja znajomych, a pozniej tych co dzwonia
|
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
dobry dzień
![]() my niedawno wstałyśmy Amelka przestawiła się z niemowlaka na małe dziecko i śpi koniecznie min. 11h a ja wysypiam się do końca ![]() teraz robi papa teletubisiom
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
my tez na szczepienie dzis o 13 ;/
Mamrotka trzymam kciuki. u nas najpierw zapisuja znajomych, pozniej tych z kolejki ( ktora ustawia sie przed 7,a czynne od 8), a telefony odbieraja kolo 10ej jak juz nic sie nie da zalatwic. ciekawe jest to,ze np. jestes druga w tej przekletej kolejce, dochodzisz do okienka i sie okazuje,ze przed toba 10 osob co do jedzienia, to po prostu uwazam,ze to co domowe i naturalne - najlepsze jakos nie mam zaufania do panow "piccermenów" ![]() a kapciuszki kuilam tu http://allegro.pl/buciki-paputki-do-...350953751.html tansza wysylka
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-12-14 o 10:36 |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie rozmiary bucików noszą Wasze szkraby? Ja nadal mysle jakie musze buty kupić... w końcu musze się zmobilizować... Stópke ma coś ponad 11 cm... buciki jesienne nosił 21 z zapasem na skarpetusie... to kupić 21 czy 22 ?
|
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
Moge dołączyć ponownie? Mam teraz duuużo czasu wiec moge spokojnie zacząć sie znowu udzielać Niektóre z Was pewnie mnie pamiętają a dla tych które nie, napisze ze mialam byc mamusia grudniowa ale wyszło jak wyszlo i moj synek urodzil sie 1 stycznia ![]() W tematach jestem na bieżąco bo ciagle Was podczytuje
|
|
|
|
#2727 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż ja Amelce kupiłam zwykłe kapciuszki z Pepco. szmaciane ;p bardzo miękka podeszwa. I Amelka uwielbia w nich chodzić. Tylko w nich dobrze jej idzie. I nie ściąga, nie spadają ![]() Cytat:
Myślę, ze 22 powinny być ok.
|
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
grunt, że ma ciepło. i w rozmiarze 20. Ja się przymierzam do kupna sanek, ale chyba nic z tego, bo na all zwykłe z oparciem zaczynają się od 50 zł chyba, że tż dostanie jakąś kase na święta z pracy. tak mi zależy na tych sankach, bo nie mam jak z nim wyjść na dwór. wózka przez ten śnieg upchać nie mogę, a on jeszcze nie chodzi, ostatnio poszłam z nim na szczepienie nosiąc go na rękach, myślałam, że umrę.
|
|
|
|
|
#2729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja gdybym stala w kolejce i taka akcja by byla ze tylko 2 os przedemna a zapisanych 10 to bym afere zrobila i tyle jestem ostatnio strasznie cieta na sluzbe zdrowia i tylko czekam az mnie ktoras zaczepi a co mnie interesuja ich znajomi niech dzwonia jak wszyscy ludzie i tyle, tak to jest ze skladki placic trzeba a opieka jest koszmarna...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide sie ogarnac i beziemy sie zbierac, oby jakos to poszlo sprawnie
|
|||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki ja nie mogę zmierzyć, bo na allegro chce kupić
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Sam czekałam na Ciebie dawaj te fotki żeby zmiękły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

Blanka tez ma manie otwierania wszystkiego..

w tamtym tyg bylam u fryzjera i mam grzywke...a malz mowi, ze z ta grzywka to calkiem jak 15 latka wygladam...
I teraz nie wiem sama czy ja nosic.... 
czy lepsze są te usztywniane np. z befado itp.?

za ząbka!
55kg
bo nie chcę ryzykować, ze nie dotrą na święta.
niezniszczalny robocop normalnie

Dobrze, że już po podróży

moja mala na alergie na ludzi w bialych szlafrokach