Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 14:20   #2701
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Karenina, bardzo fajna tablica Blanka tez ma manie otwierania wszystkiego..

Konspi, mój tż wrzuca zdjęcia na picase własnie misiącami, ale czesto robi po prostu np. od 3 do 5 miesiąca. A na dysku chyba każdy folder ma swoją date..
O, damskie wyjścia, super ))

A co do ubierania, to autko szybko się nagrzewa przeważnie tylko czekam na jakieś dłuższe czerwone światło i zdejmuje jej czape, szalik itd..
Pies wrócił do domu od teściów po tygodniowej nieobecności, ale Blanka go męczy... biedny heh ciągle za nim łazi i robi mu cacy cacy cacy a później wyrywa całą garść włosów.. łysy będzie
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:27   #2702
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Pies wrócił do domu od teściów po tygodniowej nieobecności, ale Blanka go męczy... biedny heh ciągle za nim łazi i robi mu cacy cacy cacy a później wyrywa całą garść włosów.. łysy będzie

Prawdziwa kobieta - najpierw cacy cacy a potem w pysk...

Sniegu napadalo dzisiaj i po deserku idziemy na sanki!!

A zapomnialam sie poskarzyc... w tamtym tyg bylam u fryzjera i mam grzywke...a malz mowi, ze z ta grzywka to calkiem jak 15 latka wygladam... I teraz nie wiem sama czy ja nosic....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-12-13 o 14:29
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:29   #2703
gosik_wwa
Raczkowanie

Dużo zdrówka Oleńko - 100 latek

Pietrusia- super mniam, mniam

Carolans - gratulacje dla Mamusi

Cześć Mamusie

a ja w weekend się pochorowałam- Pierwszy raz od prawie 2 lat.
Byłam dziś u lekarza i mam jakąś wirusówkę plus antybiotyk.
A zaczęło się tak jak uIzy Madzi-od ogromengo bólu gardła potem doszły uszy. Najgorsze, że jestem sama z Małym i boję sie go zarazić a jak na złość on się chce dziś tulić (wczoraj cały dzień małż nad nim panował),

A i kupiliśmy Michasiowi w sobotę sanki a tu...... śnieg zabrało
Stary 2010-12-13, 15:07   #2704
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

W szystkiego Najlepszego Oleńko: roza:

karenina19 mam pytanko które lepsze paputki te co kupiłaś teraz czyli te miękkie? czy lepsze są te usztywniane np. z befado itp.?
ja już głupia jestem z tego
Sanki i szybko na śniegmy jeszcze czekamy do 17 mają być śniegu tyle a sanek dalej nie ma.
Super że udała się kolacja
Pochwal się grzywką

Pietrusia mała pływaczka

gosik_wwa życzymy zdrówka

Co do danonków to też nie daje i parówkom też mówie nie
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:13   #2705
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
hej mamusie

Co do tego co pisałam w klubie.. odezwałam się pierwsza bo tż mi żyć nie dał, ale nie zaufam jej szybko.. ojjj nie na pewno to odczuje dość mocno

Muszę się Wam pochwalic, może takimi rzeczami się nie powinno, ale co tam.. Wczoraj z tż zapakowaliśmy wszystkie za małe ubranka Blanki, taką wielką nową maskotkę, kupiliśmy pampersy, oliwki, chusteczki, mleczka, szczoteczki,pasty, balsamy,szampony itd i zawieźliśmy do domu małego dziecka kurcze, najmłodsze dziecko ma tam 3 tygodnie, aż serce pęka
no i dobrze co do tego w klubie.
A u nas nie ma w okolicy czegoś takiego, po za tym zbieram ubranka ;p przynajmniej niektóre, bo część szwagierce oddałam. Ale uważam, że super mieliście pomysł.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Maly wczoraj wszystko gryzl jak wsciekly i w koncu dzisiaj ukazal sie zabek - przebijal sie chyba ponad 2 tygodnie ale w koncu jest!

za ząbka!

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
z kalkulatorów wynika, że około 15 lipca, gin mi jeszcze nie powiedziała, teraz mam wizytę 17 grudnia i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Niby połowa lipca wychodzi, ale i tak mam przeczucie, że urodzę miesiąc wcześniej. to u nas rodzinne. ale już się nie mogę doczekać
no to trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
dziewczyny, jak teraz ubieracie maluszki tak tylko do auta i np. sklepu? kombinezon trzeba czy wystarcza rajtki i spodnie?
ja powiem tak: jak Amelka idzie na śnieg, tak, że będzie chodziła sama, to rajstopki i kombinezon. Ciepłe rajstopki. A tak to ciepłe rajstopki i ocieplane spodenki. Takie jeansy na polarze.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Nikt mi nie odpowiedział co robicie z tymi zdjęciami dzieciaczków teraz, czy dalej zgrywacie z kazdego miesiąca?
Ja mam już 13 folder

Cytat:

A zapomnialam sie poskarzyc... w tamtym tyg bylam u fryzjera i mam grzywke...a malz mowi, ze z ta grzywka to calkiem jak 15 latka wygladam... I teraz nie wiem sama czy ja nosic....

troszkę się odmłodziłaś Powinnaś się cieszyć

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
A zaczęło się tak jak uIzy Madzi-od ogromengo bólu gardła potem doszły uszy. Najgorsze, że jestem sama z Małym i boję sie go zarazić a jak na złość on się chce dziś tulić (wczoraj cały dzień małż nad nim panował),

DUŻO ZDRÓWKA
zapraszam na Podlasie śniegu po pachy!
Ja się właśnie dowiedziałam, że moja babcia kupiła Amelce saneczki!!! A już miałam pożyczać od mamy A to takie z 20 lat mają
Cieszę się, że Amelka będzie miała swoje nowe

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:32   #2706
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Muszę się Wam pochwalic, może takimi rzeczami się nie powinno, ale co tam.. (...)

Carolans, gratulacje!!! nastepna zaszalała

a co myślicie o prezencie dla dziecka przenośnym odtwarzaczu dvd?
takimi gestami powinno się chwalić - popieram cos takiego

no właśnie Carolans gratulacje

bardzo dobry pomysł zwłaszcza w podróży - np. w wakacje to Blance sie przyda jak dalej bedziecie jechac

Cytat:
dziewczyny, jak teraz ubieracie maluszki tak tylko do auta i np. sklepu? kombinezon trzeba czy wystarcza rajtki i spodnie?
rajtki i spodnie wystarcza

Cytat:

Mialam i czytalam wszystko.... "Jezyk niemowlat" i "Zaklinaczke" tez.
I jest tak, ze w "Zaklinaczce" jest jeden rozdzial a "Jezyk dwulatka" to cala ksiazka wiec idee zawarte w skrocie w "Zakl." sa w "Jezyku D." dluzej rozwiniete i szerzej omowione. Nie zaluje kupna "Jezyka dwulatka", swietnie lekko napisany, dobrze sie czyta i ciekawy merytorycznie.

Znalazlam dla malego maly prezent na Gwiazdke...Taka tablica drewniana w zamykanymi drzwiami, za ktorymi sa obrazki. André uwielbia rozne zamkniecia, zamki itp. wiec mysle, ze bedzie hit.. Załącznik 3603051
Załącznik 3603054

mam takie samo zdanie - tez mam te ksiazki - przydały sie przy Izie

Cytat:

a to małż

Cytat:

dzieci takie małe nie zarazają się tak łatwo - więc bądz dobrej mysli i współczuję uszy to potworność
a u Izy już OK - w sobotę miała jeszcze podwyższoną tem ale nie było gorączki, plamy praktycznie zeszły, a język blednie i gardło, myśle ze gdybym przeczekałą dobę jak mi radziął pediatra a nie pojechała jednak do niej to byłoby gorzej
jak byłam u niej to ona stwierdziął ze takiego gardła sie nie spodziewała
tylko grzes marudzi - chyba zęby i oby tylko zęby

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Co do danonków to też nie daje i parówkom też mówie nie
ja danonków to nawet Izie nie kupuję a co mówic małemu
co do parówek to on jest na nie, Iza tez nie bardzo

ja dziś w domu i mam dość - okna umyłam, bigos robię, firanki wyprałam, wyprasowałam i wiadomo powiesiłam, słoninę pokroiłam, jeszcze TZ skręci i stopię, w sobotę braliśmy świnkę a że teściowa ma remont to wszystko u nas - masakra, sobota i niedziela w mięsie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:40   #2707
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Duzo zdrowka!!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
karenina19 mam pytanko które lepsze paputki te co kupiłaś teraz czyli te miękkie? czy lepsze są te usztywniane np. z befado itp.?
ja już głupia jestem z tego

Zawsze lepsze sa miekkie buciki, w ktorych noga dziecka moze naturalnie sie ukladac

"Nie jest wskazane zakładanie dziecku sztywnych butów w domu, tak jak nie zakładamy sztywnych rękawic na ręce. Stopa nie potrzebuje wspomagania, lecz ruchomości i swobody. Dzieci uwielbiają biegać boso i chyba wiedzą co robią. Chodzenie bez bucików to doskonałe ćwiczenie dla małych nóżek, palce swobodnie się zginają, co pomaga w kształtowaniu się mięśni i sklepienia stóp"

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
troszkę się odmłodziłaś Powinnaś się cieszyć

Sama nie wiem...jak gowniara nie chce jednak...i tak juz kilka razy slyszalam pytanie czy jestem André niania....

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
dzieci takie małe nie zarazają się tak łatwo - więc bądz dobrej mysli i współczuję uszy to potworność
a u Izy już OK - w sobotę miała jeszcze podwyższoną tem ale nie było gorączki, plamy praktycznie zeszły, a język blednie i gardło, myśle ze gdybym przeczekałą dobę jak mi radziął pediatra a nie pojechała jednak do niej to byłoby gorzej
jak byłam u niej to ona stwierdziął ze takiego gardła sie nie spodziewała
tylko grzes marudzi - chyba zęby i oby tylko zęby

Dobrze, ze u Izy juz lepiej...no i oby Grzes tylko na zabki....

André nie je i dluuuuugi czas nie bedzie jadl parowek, danonkow, czekolady itp. Jeszcze sie w zyciu naje chemii i cukrow a poki za ja moge cos na to poradzic to nie bedzie jadl...

Na sankach jeszcze nie bylismy, bo ksiaze wstal z drzemki dopiero o 15 wiec zjadl jeszcze deserek, teraz zagryza chrupkami i ewentualnie teraz moglibysmy sie wybrac a tu juz ciemno sie robi....

A to dla tych, ktorzy nie maja nk i sie upiminali... Moj balwanek...
IMG_3423.jpg

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-12-13 o 15:44
Stary 2010-12-13, 15:41   #2708
elalank
Zadomowienie

cześć Mamusie

u nas nic nowego, miałam 2 zaliczenia w weekend- napisałam dobrze (tak mi się wydaje) więc byle do przodu.
TZ przywiózł wczoraj choinkę i będziemy dziś ubierać
Nie powiem, Gucia i Karenina- zazdroszczę Wam teraz wyjazdów w cieplejsze klimaty

A ja daję Oli parówki- jest strasznie mięsozerna- jak daję jej kanapkę, to oczywiście wyliże masło zje szynkę, a chlebek zje jeśli już najdzie ja taka ochota, ewentualnie

ale byłam zła- jak wiecie 1 grudnia był dzień darmowej wysyłki w e-sklepach i kupiłam w jednym z nich prezenty dla maluchów, a oni mi 10 piszą maila, ze nie mogą zrealizować mojego zamówienia i wyśla mi pieniądze na konto!!! i teraz muszę lecieć do sklepu stacjonarnego bo nie chcę ryzykować, ze nie dotrą na święta.

Ola- zdecydowanie dobrze zrobiłaś! nie było innego wyjścia z sytuacji. i ani sie waż przepraszać! jeśli już, tylko i wyłącznie ona!
A co do gestu - to chylę czoła!

Magda- no to masz robotę! ale macie fajnie z takim świeżym mięsem! pewnie smakuje o niebo lepiej niż te sklepowe

my będziemy tylko lepic pierogi i uszka w weekend.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:09   #2709
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

ja dziś w domu i mam dość - okna umyłam, bigos robię, firanki wyprałam, wyprasowałam i wiadomo powiesiłam, słoninę pokroiłam, jeszcze TZ skręci i stopię, w sobotę braliśmy świnkę a że teściowa ma remont to wszystko u nas - masakra, sobota i niedziela w mięsie
FUUUUUUUUUUUU ja nie mogę na to nawet patrzeć jak tesciowa robiła. A co dopiero samej!

Cytat:

Sama nie wiem...jak gowniara nie chce jednak...i tak juz kilka razy slyszalam pytanie czy jestem André niania....

Załącznik 3603256
no co fajnie młoda mamuśka Dobrze, że nie siostra

A Andre mały przystojniak

A to w klubie są Amki zdjęcia a tu też dam ze dwa z dzisiejszego spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg najpiękniejszy zimowy uśmiech.jpg (65,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaha.jpg (62,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mój kochany uśmieszek.jpg (76,7 KB, 12 załadowań)

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-12-13, 20:13   #2710
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

Duzo zdrowka!!

Zawsze lepsze sa miekkie buciki, w ktorych noga dziecka moze naturalnie sie ukladac

"Nie jest wskazane zakładanie dziecku sztywnych butów w domu, tak jak nie zakładamy sztywnych rękawic na ręce. Stopa nie potrzebuje wspomagania, lecz ruchomości i swobody. Dzieci uwielbiają biegać boso i chyba wiedzą co robią. Chodzenie bez bucików to doskonałe ćwiczenie dla małych nóżek, palce swobodnie się zginają, co pomaga w kształtowaniu się mięśni i sklepienia stóp"

Dobrze, ze u Izy juz lepiej...no i oby Grzes tylko na zabki....

André nie je i dluuuuugi czas nie bedzie jadl parowek, danonkow, czekolady itp. Jeszcze sie w zyciu naje chemii i cukrow a poki za ja moge cos na to poradzic to nie bedzie jadl...

Na sankach jeszcze nie bylismy, bo ksiaze wstal z drzemki dopiero o 15 wiec zjadl jeszcze deserek, teraz zagryza chrupkami i ewentualnie teraz moglibysmy sie wybrac a tu juz ciemno sie robi....

Załącznik 3603256
kupilismy te paputki i jestem mega zadowolona!
myslalam, ze bedzie je darła z nog, a ona biegala jak szalona po mieszkaniu (az nie wyrobila na zakrecie i guza nabila.

ja tez parowek, czekolady, danonkow i kilku innych rzeczy nie daje. a ostatnio mialam spinke z tesciowa, bo zamowilismy pizze i akurat przyszli. i ona do mnie czemu malej ciasta nie dam sprobowac?? no to jej mowie,ze to fast food, nie wiadomo co oni tam dodaja, skoro dorosli powinni jesc z umiarem, to takie maluchy w ogole itd. a ta "no jak co dodaja? wode". myslalam, ze pier..... ;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:18   #2711
kachula27
Zakorzenienie

Wpadlam sie tylko przywitac,dzis bylam w pracy na rano i padam na twarz
Masakra jakas,zeby sie wyszykowac i dziecko i na 6,30 byc w pracy musze wstac o 4,30
Zaraz lece pod prysznic i spac bo jutro powtorka z rozrywki,jeszcze dzis maly nie spal caly dzien i padl dopiero po 19,30 niezniszczalny robocop normalnie

do juterka mamusie
klikniecie mi w banerek?

Czekam na @ i pochłonełam wlasnie CAŁĄ paczke cukierkow
A no i musze powiedziec ze moje stosunki z tz uległy znacznej poprawie,pogodzilismy sie :yupi:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:20
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 20:28   #2712
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Asioczka ja mam akurat do jedzenia dość luźne podejście i pizze Blanka je od dość dawna tzn tylko boki, samo ciasto bez sera i żadnych dodatków. Wydaje mi się, że nie ma tam żadnych szkodliwych składników
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:54   #2713
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Czekam na @ i pochłonełam wlasnie CAŁĄ paczkę cukierków
A no i musze powiedziec ze moje stosunki z tz uległy znacznej poprawie,pogodzilismy sie :yupi:
czyżby ?? szykuje sie testowanie??

asioczka - ja wczoraj akurat miałam pizze, oczywiście domową i dałam małej trochę ciasta.

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-12-13, 21:00   #2714
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby ?? szykuje sie testowanie??
to akurat nie wchodzi w gre,wlasnie opakowanie tabsów skonczyłam

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:06   #2715
gucia6
Zakorzenienie

hej mamusie, ja sie melduje, ze juz dolecielismy, cali i zdrowi, Sandra praktycznie nocny lot przespala, poza turbulencjami nad Rownikiem, ktore jak zawsze sa tam dosc silne. Najgorsze bylo to, ze trzeslo na tyle mocno, ze w pewnym momencie mialam odczucie, ze troche spadamy i ktos zaczal panikowac a po sekundzie byl juz spokoj. Ale i tak sie troche przez to strachu najadlam

Kachula
, ciesze sie, ze z tztem jest juz lepiej

No to zmykam przetrwac jakos jeszcze kilka godzin, zeby jakos przystosowac sie do tej zmiany czasu. Generalnie ze zmeczenia i po dlugosci lotu troche jeszcze mna buja
Stary 2010-12-13, 21:25   #2716
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdziwa kobieta - najpierw cacy cacy a potem w pysk...

Cytat:
w tamtym tyg bylam u fryzjera i mam grzywke...a malz mowi, ze z ta grzywka to calkiem jak 15 latka wygladam... I teraz nie wiem sama czy ja nosic....
Cytat:
A zdjecia! ja też idę właśne w tym tygodniu zrobić grzywkę, mialam ostatnio do ślubu i jakoś mi się teraz coś zmienić chce, a wlosów nie ścinac. To fajny sposob na odświeżenie fryzurki. Czekam na focie

Cytat:

Czekam na @ i pochłonełam wlasnie CAŁĄ paczke cukierkow
bardzo sie ciesze!
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej mamusie, ja sie melduje, ze juz dolecielismy, cali i zdrowi, Sandra praktycznie nocny lot przespala, poza turbulencjami nad Rownikiem, ktore jak zawsze sa tam dosc silne. Najgorsze bylo to, ze trzeslo na tyle mocno, ze w pewnym momencie mialam odczucie, ze troche spadamy i ktos zaczal panikowac a po sekundzie byl juz spokoj. Ale i tak sie troche przez to strachu najadlam

Kachula, ciesze sie, ze z tztem jest juz lepiej

No to zmykam przetrwac jakos jeszcze kilka godzin, zeby jakos przystosowac sie do tej zmiany czasu. Generalnie ze zmeczenia i po dlugosci lotu troche jeszcze mna buja
no to odpoczywajcie teraz!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:29   #2717
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Asioczka ja mam akurat do jedzenia dość luźne podejście i pizze Blanka je od dość dawna tzn tylko boki, samo ciasto bez sera i żadnych dodatków. Wydaje mi się, że nie ma tam żadnych szkodliwych składników
ja tez ale Olka jeszcze je szynke z pizzy
odpuściłam sporo, odkąd Olka skończyła rok. A jak widzę z jakim apetytem pochłania różne nowe rzeczy, to co będę dziecku żałować

ale oczywiście szanuję, że mamusie mają inne podejście do wychowywania

Cytat:
no to wypoczywaj i rozkoszuj się klimatem. turbulencji nie zazdroszczę, ja bym padła na zawał. nienawidzę latać, brrr. koszmar.

Kachula- 4 30?? OMG szacun! my wstajemy o 7 a i tak czuję się jak zombi super, że z TZem się pogodziliście.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:03   #2718
zebra666
Zakorzenienie

Kachula super, że pogodzeni jesteście!

Gucia witaj Dobrze, że już po podróży

Karenina Andre

Katevalley ależ ona ma uśmiech

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 23:33   #2719
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też choć parówek nie daję.
ciasto od pizzy u nas też zaliczone

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 09:01   #2720
tarasia
Wtajemniczenie

co to?! ja pierwsza? wow

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:41   #2721
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Nie powiem, Gucia i Karenina- zazdroszczę Wam teraz wyjazdów w cieplejsze klimaty
Czy az tak cieplo bedzie w port to sie jeszcze okaze...

Cytat:
A Andre mały przystojniak

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
kupilismy te paputki i jestem mega zadowolona!
myslalam, ze bedzie je darła z nog, a ona biegala jak szalona po mieszkaniu (az nie wyrobila na zakrecie i guza nabila.

Ciesze sie, ze tez jestes zadowolona

Cytat:

Ciesze sie bardzo

Cytat:

No to teraz tylko rozkoszowac sie slonkiem i odpoczyyyyyywac!

Co do turbulencji....nienawidze ...pamietam jak raz w trakcie lotu do Chin zaczelo trzasc tak porzadnie i zeby bylo weselej to jeszcze kilka tych maseczek tlenowych sie otworzylo...to dopiero byla panika..

A i jeszcze jak byl czas na ta ptasia grype a ja raz zemdlalam w samolocie i jak sie obudzilam to pierwsze 10 pytan bylo tylko o objawy ptasiej grypy...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A zdjecia! ja też idę właśne w tym tygodniu zrobić grzywkę, mialam ostatnio do ślubu i jakoś mi się teraz coś zmienić chce, a wlosów nie ścinac. To fajny sposob na odświeżenie fryzurki. Czekam na focie

Focie w Klubie...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina Andre

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
co to?! ja pierwsza? wow

Nie taka pierwsza, ja bylam jak zawsze kolo 7.30, ale nikogo nie bylo i nie chcialo mi sie pisac.....

Dzien doberek

Stary 2010-12-14, 09:50   #2722
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie i dzidziusie

Sto lat dla maluszkow

Gratulacje dla zafasolkowanej carolans

Dzis mamy szczepienie o 13, juz sobie wyobrazam co to beda za ryki moja mala na alergie na ludzi w bialych szlafrokach jak tylko wchodzimy do lekarza jest ryk
I tak wogole to jestem zla na nasza przychodnie, bo mile panie z rejestracji najpierw zapisuja znajomych, a pozniej tych co dzwonia niech mi tylko dzis ktoras cos powie
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:23   #2723
katevalley
Rozeznanie

dobry dzień

my niedawno wstałyśmy Amelka przestawiła się z niemowlaka na małe dziecko i śpi koniecznie min. 11h a ja wysypiam się do końca

teraz robi papa teletubisiom

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-12-14, 10:25   #2724
asioczka
Zadomowienie

my tez na szczepienie dzis o 13 ;/
Mamrotka trzymam kciuki. u nas najpierw zapisuja znajomych, pozniej tych z kolejki ( ktora ustawia sie przed 7,a czynne od 8), a telefony odbieraja kolo 10ej jak juz nic sie nie da zalatwic. ciekawe jest to,ze np. jestes druga w tej przekletej kolejce, dochodzisz do okienka i sie okazuje,ze przed toba 10 osob . a zapisy tylko w danym dniu, nie da sie umowic np na jutro (chyba,ze do specjalisty).
co do jedzienia, to po prostu uwazam,ze to co domowe i naturalne - najlepsze jakos nie mam zaufania do panow "piccermenów"

a kapciuszki kuilam tu http://allegro.pl/buciki-paputki-do-...350953751.html tansza wysylka

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-12-14 o 10:36
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:20   #2725
zebra666
Zakorzenienie

Jakie rozmiary bucików noszą Wasze szkraby? Ja nadal mysle jakie musze buty kupić... w końcu musze się zmobilizować... Stópke ma coś ponad 11 cm... buciki jesienne nosił 21 z zapasem na skarpetusie... to kupić 21 czy 22 ?

Stary 2010-12-14, 11:38   #2726
samanthhha
Wtajemniczenie

Cześć Mamusie Moge dołączyć ponownie? Mam teraz duuużo czasu wiec moge spokojnie zacząć sie znowu udzielać Niektóre z Was pewnie mnie pamiętają a dla tych które nie, napisze ze mialam byc mamusia grudniowa ale wyszło jak wyszlo i moj synek urodzil sie 1 stycznia

W tematach jestem na bieżąco bo ciagle Was podczytuje
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:41   #2727
katevalley
Rozeznanie

Cytat:

a kapciuszki kuilam tu http://allegro.pl/buciki-paputki-do-...350953751.html tansza wysylka
ładne
Chociaż ja Amelce kupiłam zwykłe kapciuszki z Pepco. szmaciane ;p bardzo miękka podeszwa. I Amelka uwielbia w nich chodzić. Tylko w nich dobrze jej idzie. I nie ściąga, nie spadają

Cytat:
Jakie rozmiary bucików noszą Wasze szkraby? Ja nadal mysle jakie musze buty kupić... w końcu musze się zmobilizować... Stópke ma coś ponad 11 cm... buciki jesienne nosił 21 z zapasem na skarpetusie... to kupić 21 czy 22 ?
Moja 21 ale troszkę luzu ma. Nie są na styk. A kozaczki 22 żeby w razie co dodatkowa skarpetka się zmieściła. I też wtedy wychodzi, ze trochę luzu ma.
Myślę, ze 22 powinny być ok.

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-12-14, 11:48   #2728
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Dzień dobry
Cytat:
Najlepiej przymierzyć i zobaczyć. Kupowałam buty kilka dni temu dla Osiego, kupiłam trochę damskie, ale co tam grunt, że ma ciepło. i w rozmiarze 20.

Ja się przymierzam do kupna sanek, ale chyba nic z tego, bo na all zwykłe z oparciem zaczynają się od 50 zł chyba, że tż dostanie jakąś kase na święta z pracy. tak mi zależy na tych sankach, bo nie mam jak z nim wyjść na dwór. wózka przez ten śnieg upchać nie mogę, a on jeszcze nie chodzi, ostatnio poszłam z nim na szczepienie nosiąc go na rękach, myślałam, że umrę.

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:54   #2729
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez na szczepienie dzis o 13 ;/
Mamrotka trzymam kciuki. u nas najpierw zapisuja znajomych, pozniej tych z kolejki ( ktora ustawia sie przed 7,a czynne od 8), a telefony odbieraja kolo 10ej jak juz nic sie nie da zalatwic. ciekawe jest to,ze np. jestes druga w tej przekletej kolejce, dochodzisz do okienka i sie okazuje,ze przed toba 10 osob . a zapisy tylko w danym dniu, nie da sie umowic np na jutro (chyba,ze do specjalisty).
co do jedzienia, to po prostu uwazam,ze to co domowe i naturalne - najlepsze jakos nie mam zaufania do panow "piccermenów"

no wlasnie taka d**a z tymi zapisami, u nas na telefon od 7.30 ale jakims cudem jak zaczynam dzwonic przed to nie odbieraja, albo mowia ze zapisy od 7.30 a jak dzwonie 7.29/7.30 to tez 10 osob przed nami, i tez oczywiscie dzien wczesniej zapisac sie nie mozna a ja gdybym stala w kolejce i taka akcja by byla ze tylko 2 os przedemna a zapisanych 10 to bym afere zrobila i tyle jestem ostatnio strasznie cieta na sluzbe zdrowia i tylko czekam az mnie ktoras zaczepi a co mnie interesuja ich znajomi niech dzwonia jak wszyscy ludzie i tyle, tak to jest ze skladki placic trzeba a opieka jest koszmarna...

Cytat:
ja tam mysle ze najlepiej zabrac dziecko do sklepu i poprostu przymierzyc na nozke

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie Moge dołączyć ponownie? Mam teraz duuużo czasu wiec moge spokojnie zacząć sie znowu udzielać Niektóre z Was pewnie mnie pamiętają a dla tych które nie, napisze ze mialam byc mamusia grudniowa ale wyszło jak wyszlo i moj synek urodzil sie 1 stycznia

W tematach jestem na bieżąco bo ciagle Was podczytuje
ja pamietam pokaz nam swego skarba

ide sie ogarnac i beziemy sie zbierac, oby jakos to poszlo sprawnie
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:58   #2730
zebra666
Zakorzenienie

Kobietki ja nie mogę zmierzyć, bo na allegro chce kupić

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Sam czekałam na Ciebie dawaj te fotki żeby zmiękły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości