|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co to za problem włączyć sobie taki sprawdzacz w przeglądarce? Żaden. A nie dość, że błędy podkreśli, to jeszcze literówki wskaże
|
|
#2702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie bardzo irytują moje dalekie znajome, któe wydzwaniają do mnie jak idiotki o każdej porze( oczywiście jak czegoś potrzebują), nieważne, czy ranek, czy późny wieczór, czy noc. |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się
ale np. zawsze mam problem, czy pisać "ż" czy "rz", tego chyba nigdy się nie nauczę: rządać, karzdy kożyść- podkreśla sprawdzacz pisowni, a dla mnie wyglądają poprawnie![]() nie bijcie ![]()
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2705 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, jakby te dziewczyny były moimi przyjaciółkami to nie byłoby żadnego problemu
![]() ale to są osoby z którymi prawie nie gadam
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ludzi dziwią tak oczywiste dla mnie rzeczy
![]() A tak serio, to dziwiło mnie zawsze, jak jeszcze ważyłam 80 kg, jak rodzina mówiła mi: DOBRZE wyglądasz, po co masz chudnąć! A jak zjechałam przez rok do 65, to podejrzewali mnie o anoreksję. Bo w końcu zobaczyli moje kości policzkowe O_o Jak przychodzi sąsiadka i pyta, co na obiad, to wymieniam jej np szpinak po turecku, albo pieczone klopsiki z sosem jogurtowo-miętowym, a ona na to ze zdziwieniem w głosie "a u mnie pomidorowa i mielone". Jak przychodzi po rozpiskę diety, bo widzi że schudłam, daję jej, opowiadam a ona na to, że stara się jeść normalnie, czasami nie je w ciągu dnia prawie nic a potem sobie piwo wypije i dziwi ją, dlaczego nie może schudnąć. I nie przyjmuje nic do wiadomości z tego co jej mówię. To po jakiego wała przychodzi po radę? Jak ktoś uważa mnie za nie wiadomo jakiego burżuja i snobkę, bo czasem zjem na mieście, rzadko siedzę w domu, czasem kupuję wino (tu bezcenna mina rodziny, kiedy z siostrą w ramach powitania wyjęłyśmy butelkę wina i z wyrzutem, bo nie przyniosłyśmy "flaszki": my nie mamy korkociągu!) , + staram się gotować ciekawie, czytam książki i jestem na niszowych studiach. I jeszcze o tym mówię (czytaj: CHWALĘ SIĘ). Jak ktoś uważa, że prawdziwa praca jest tylko wtedy, kiedy się siedzi na dupie od 8-16 albo 20 albo zapier*** w fabryce. Udawana troska: dziecko, co ty będziesz robić po TYCH SWOICH studiach? Do tego wszystkiego, prawie zawsze w zestawie, jak już rozmawiamy o moim burżujskim stylu życia: jak ktoś dziwi się, że nie wierzę w Boga i przypisuje mi do tego brak moralności i lewactwo . Ja się nie dziwię, że ktoś wierzy. Mam to w nosie, że wierzy, niech sobie wierzy jak mu to pomaga.Do tego jeszcze schemat: ja do kogoś grzecznie - ktoś w odpowiedzi z ryjem albo pretensją. Dziwię się ludziom, że często nic ich nie interesuje (obserwacje np z randek), idą po najmniejszej linii oporu, na podstawie zdań wyrwanych z kontekstu albo czynów łatwo oceniają innych, że myślą o życiu innych bardziej niż o swoim (bo o swoim się boją). I że robią problemy z czegoś, co łatwo można rozwiązać. I że są niedostępni - jak się ich o coś zaczepi, zagai, to robią dziwną minę, że się ich śmiało o cokolwiek zaczepić, coś do nich powiedzieć (jestem dość bezpośrednia w dobrym znaczeniu tego słowa). Mina pt. "przepraszam że żyję" jest w tym kraju najlepszym wyjściem.
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2011-06-04 o 12:24 |
|
|
|
#2707 | |
|
Konto usunięte
|
Również serdecznie witam Radomiankę
![]() Cytat:
Ja niedawno pisząc coś szybko na wykładzie napisałam "twa", a potem długo siedziałam w domu zastanawiają się o co mi chodziło... Po dłuższym czasie odkryłam, że miałam w zamyśle napisać "dwa"(2).Swoją drogą dziwią mnie też ludzie, którzy nie ufają swoim partnerom. Z drugiej strony oni uważają mnie i mojego narzeczonego za wyjątkowo rzadko spotykane dziwolągi, właśnie dlatego, że sobie ufamy. Nie ma problemu, żebym poszła z kumplem na kawę, a TŻ pojechał do przyjaciółki poplotkować. Jak powiedziałam koleżance, że w czasie gdy ja byłam w domu, mojego narzeczonego odwiedziła przyjaciółka w naszym mieszkaniu w mieście gdzie studiujemy (a on tam także pracuje więc siedzi praktycznie całe wakacje), zrobiła wielkie oczy i zapytała czy nie boje się, że on mnie zdradza Cóż... jakby chciał mnie zdradzić to zrobiłby to bez względu na to jak bardzo ukruciłabym mu smycz W końcu dla chcącego nic trudnego ![]() Dziwią mnie także ludzie, którzy uważają, że bez mięska nie można się najeść. Rozumiem, że moja babcia może mieć poglądy typu, że mój TŻ dosłownie chodzi i umiera, ale młodzi ludzie? Gdy mówię, że TŻ jest wegetarianinem od razu pada stwierdzenie, że nie jest prawdziwym facetem, że pewnie szybko się męczy, nie ma siły itp. Prawda jest taka, że swoją kondycją przewyższa większość 'pożeraczy mięsa' (tak-uprawia sport i nie mdleje przy wysiłku fizycznym), nie chorował już od kilku lat, nie potrzebuje dużo snu by normalnie funkcjonować i zawsze jest pełen energii. Nie jestem wegetarianką i raczej nigdy nie będę (zrezygnować z ryb i kurczaka? W życiu!), ale dla wygody, walorów smakowych i zdrowotnych jadam mięso może raz w tygodniu (tak-tutaj też następuje zdziwienie). |
|
|
|
|
#2708 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
" albo: "Ja bym nie mogła - nie lubię soi". Tak jakby wegetarianie musieli jeść soję Najlepiej w ilościach hurtowych...
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Oj no, bo ludzie powierzchowni są i nie lubią zgłębiać tematu jeśli i tak wiedzą lepiej.
|
#2710 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ten post jest tego najlepszym przykładem W życiu bym nie pomyślała, że masz dysleksję ![]() Cytat:
. Raz musiałam leciec do pobliskiej apteki, żeby mi pomogli odczytać coś z zeszytu ![]() Cytat:
"Jeszcze go jakaś uwiedzie" Heloł?! Czy niektórzy naprawde nie widzą, że faceci to istoty zdolne do samodzielnego myslenia?
|
|||
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na studiach codziennie stykam się z ludźmi bez żadnych zainteresowań. Ba! Ich nie interesuje nawet to, co studiujemy, a więc historia, polityka itd. Zero podstawowej wiedzy, nigdy książki w ręce nie zobaczysz, rozpacz jak musi 2 godziny na zajęcia zaczekać, bo co on będzie robić wtedy ?! Ja czytam książkę, tygodnik polit., uczę się do kolokwiów, a on jęczy. Ale jak na zajęciach pytają nas o zainteresowania, to KAŻDY wymieniał literaturę, historię i politykę. Niewielu jednak rzeczywiście wie cokolwiek o tych dziedzinach.
Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. Edytowane przez Serendipity Czas edycji: 2011-06-04 o 13:53 |
|
|
|
|
#2712 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak się ma zajęcia od rana do wieczora, a pomiędzy nimi takie bezsensowne przerwy, to już w ogóle szału można dostać. Siedzi się od rana do wieczora na uczelni, z czego połowę czasu podczas okienek Za to zupełnie nie rozumiem tego braku zainteresowań. Rozumiem, że ludzie mają różne zainteresowania, czasem nawet niezgodne z kierunkiem studiów, na którym są... Ale mają zainteresowania. Ja nie wiem jak można nie mieć zainteresowań
|
|
#2713 |
|
Zakorzeniona
|
Zgadzam się co do dysleksji. Mój TŻ ma dysleksję. Kiedy poznaliśmy się 6 lat temu pisał mi "ide na objat". Szybko sam stwierdził, że głupio mu przede mną i zanim napisał cokolwiek do mnie, najpierw sprawdzał pisownię. Dość szybko wiedział, gdzie stawiać przecinki, jakie słowo jak się pisze i teraz robi bardzo mało błędów. Jak się chce to się da
|
|
|
|
#2714 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To samo się tyczy szpinaku- samo ble, fuj, a jak się zapytasz "próbowałeś kiedyś?" to nagle się okazuje, że nie, albo "jak byłem mały to kawałek spróbowałem".Do tego nie mam pojęcia skąd stwierdzenie, że kuchnia jarska jest droga i czasochłonna... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze to zdziwienie jak sama idę na jakieś spotkanie/ imprezę ze znajomymi np. z studiów (czyli jakby nie patrzeć moi znajomi, nie wspólni). "O, a dlaczego przyszłaś bez TŻ?". Czy ja naprawdę muszę go wszędzie za sobą ciągnąć? On woli w tym czasie np. iść z kumplem na piwo. Poza tym nie musi lubić wszystkich moich znajomych, a ja jego. Do wspólnych znajomych wychodzimy razem. Proste. Dlatego nie rozumiem ludzi którzy nawet na podkreślone stwierdzenie "spotkanie klasowe", zorganizowane by powspominać stare dobre czasy, zabierają swoje połówki, które to tylko siedzą i się gapią bo nikogo nie znają, ani nie są w temacie... |
|||
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Patrz, Ty, Ty Kowalski, co mnie w piątej klasie nie chciałeś, jakiego teraz mam fajnego mena" ![]() To oczywiście żart, żeby mi się ktoś nie oburzył, że nie miał podobnych intencji zabierając partnera na spotkanie klasowe
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Właśnie
![]() Poza tym, wegetarianin nie musi jeść soi. Ja jem, bo mi smakuje. Mój TŻ nie lubi, więc nie je. I jakoś nie ma problemów z tego powodu ![]() Cytat:
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dysleksji się w pełni zgadzam. Mam stwierdzoną od lat, ale teraz już niemalże nie robię żadnych błędów. A żeby było śmieszniej to jak ktoś nie jest pewny jak coś napisać to pyta się mnie
Swoją drogą zawsze mnie to mile łechta ^^Co do wegetarian.. kiedyś pewnie sama taka byłam, że nie rozumiałam jak można żyć bez mięsa. Ale od jakichś 10 lat mój brat jest wegetarianinem. I gotuje bosko. Kolorowo, smacznie, różnorodnie. Pisze bloga o tej tematyce i coraz bardziej popularny jest(blog nie brat ) Często jest tak, że ludzie wzbraniają się przed tym czego nie znają. Jak np nie lubią czegoś, bo nie smaczne, a na pytanie czy jedli kiedyś opowiadają "nie". Sama nie lubię wielu, wielu rzeczy, jeśli chodzi o jedzenie, ale kontrolnie co jakiś czas sprawdzam czy to dalej smakuje tak samo źle
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Osoby bez własnych punktów widzenia, których głowa przyjmuje wszystko, co zostanie do niej włożone. Nie potrafiący określić się w żadnej z sytuacji (nie jest tu mowa o szufladkowaniu), nie mający czasu na autorskie przemyślenia.
Ludzie rozumni i myślący, na których horrendalny wpływ ma inny człowiek (w liczbie równej jeden).
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niektórych rzeczy muszę dojrzeć
Edytowane przez ville Czas edycji: 2011-06-04 o 16:12 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Konto usunięte
|
Kiciulec - dasz adres bloga?
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw, pozdrawiam panią z mojego rodzinnego miasta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2722 |
|
Konto usunięte
|
Ulicznica, czy te studia to moja wymarzona kognitywistyka?
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Freak Chic - stety, niestety - ale nie
![]() Moja rodzina pytałaby pewnie co to ![]() Przy okazji kierunku z licencjata (kulturoznawstwo bliskowschodnie) zapytali, czy to Ukraina
|
|
#2724 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkurza mnie gadanie typu "ty nie masz problemów, ja/afrykańskie dzieci/ludzie chorzy na raka mają większe"
![]() I zaznaczę, że nie chodzi o problemy typu "nie mam się w co ubrać" i nigdy nie powiedziałam, że mam najgorzej na świecie ![]() Zdaję sobie sprawę z problemów innych i staram się pomagać ludziom, ale czy to oznacza, że mam być super hiper szczęśliwa, bo inni mają gorzej? Nie cierpię tego frazesu ![]() A już kompletnie rozwaliła mnie moja kuzynka, kiedy dowiedziała się, że mam depresję: "niby dlaczego chorujesz na depresję? ty nie masz problemów, to JA mam problemy" |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE/]
I że są niedostępni - jak się ich o coś zaczepi, zagai, to robią dziwną minę, że się ich śmiało o cokolwiek zaczepić, coś do nich powiedzieć (jestem dość bezpośrednia w dobrym znaczeniu tego słowa). Mina pt. "przepraszam że żyję" jest w tym kraju najlepszym wyjściem.[/QUOTE] Dziwi mnie podejście ludzi, że każdy obcy to intruz. O nic nie można zapytać, nawet cześć powiedzieć. Takie czasy, że ludzie zamykają się na innych. Dziewczyny pisały już o tym...
|
|
#2727 |
|
korzonek
|
Mnie wkurza jak ktoś (zwykle to rodzice) mówią do swoich dzieci
"Ja cię znam lepiej niż Ty sam/samą siebie" Aghrrrrrrr, szewska pasja we mnie wstępuje wtedy. Albo gdy ktoś powtarza przy każdej okazji coś, co się nie wydarzyło i tym powtarzaniem wmawia sobie i wszystkim, że tak właśnie było. Coś w stylu: "Przecież zawsze lubiłaś serniki" - mimo, że tysiąc pięćset sto dziewięćset razy mówiłam, że NIGDY nie lubiłam serników. Albo sytuacja w stylu, gdy wiesz, że ktoś czegoś nie zrobił, nie powiedział, lub zrobił czy powiedział, on się potem zapiera, że nie prawda, że przecież on pamięta, że to zrobił/nie zrobił, a Ty nie masz mu jak udowodnić, że się myli |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam taką sytuację z kolegą, ze wyparł się, ze coś powiedział, za trzecim razem to się wściekłam i przestałam z nim gadać, bo te sprawy wcale nie były błahostkami, przekazał mi informacje, ja zrobiłam innym awanture, a okazało się, ze pół słowa nawet prawdą nie było, po czym wyprał się w żywe oczy, że nic takiego nie mówił, a że pisał mi to w smsach to nie miałam jak udowodnić, bo skasowałam. z tymi sernikami też racja, nienawidzę tego, tylko u mnie tak jest z rybami, których nie trawie. |
|
|
|
|
#2729 |
|
BAN stały
|
W ogóle irytuje mnie podejście osób pt. jak możesz to robić, nigdy przez to nie znajdziesz faceta... Zwłaszcza gdy chodzi o pierdoły... Zauważyłam, że szczególnie osoby starej daty, które uważają się za mędrców lubią udzielać takich rad, w tym także niektóre wykładowczynie
Swoją drogą nie rozumiem osób, które dziwi, że się w ogóle nie maluję. Jedna koleżanka wyleciała z tekstem: co ci się stało?Inna orzekła, ze jak to tak, nawet oczu nie podmalować... A ja po prostu lubię sobie pospać, nie przejmować się za dnia, czy mi już podkład się odkleja, czy kredka się rozmazała i wyglądam jak kung-fu panda, poza tym mój facet woli mnie niepomalowaną. No i kondycja cery, rzęs się polepszyła ![]() Aaa, przykład z dnia dzisiejszego. Poszłam do sklepu i akurat kończy mi się kaszka, więc podeszłam na dział dziecięcy, znalazłam ulubioną malinową i do kasy. A tam wszystkie panie się odwróciły i popatrzyły na mnie jak na ufo... Jedna nawet to jakoś skomentowała. Nie rozumiem, dlaczego po pierwsze, ludzi tak dziwi, że dorosła osoba może jeść kaszkę dla dzieci, w końcu górnej granicy wieku jej spożywania nikt nie określił, jest zdrowa i smaczna. Po drugie, skąd taka sensacja, przecież równie dobrze mogłabym ją brać dla swojego dziecka
|
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Bez względu na diagnozę da się nauczyć ortografii - trudniej to nam przychodzi, więcej pracy trzeba w to włożyć, ale się da. Na dodatek pisząc coś na komputerze można przecież sprawdzić w google jak ma się jakieś dylematy co do pisowni. 

" albo: "Ja bym nie mogła - nie lubię soi". Tak jakby wegetarianie musieli jeść soję
Najlepiej w ilościach hurtowych...