![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
EsTeLL tak to przeważnie z tymi stażami jest... Jejku, ja bym się chciała chociaż na kasę do Biedronki dostać...
Fiolka te wiewióreczki to cuda po prostu !!! ŚLICZNE!! Robisz je na podstawie z drutu czy jak? ![]() Ja wysłałam dziś 2 cv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaczęłam się zastawiać nad własną działalnością, starać się o jakieś dofinansowanie i w ogóle... ale jest problem w co tu zainwestować żeby nie stracić ![]() ![]() kolejny dzień bez wysłanego CV ![]() ehhhh.... i tylko żałuję , że wróciłam do Polski a miałam dobrą pracę w Anglii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z Białegostoku,więc w moim przypadku jest to http://www.bialystokonline.pl/ -> zakładka po prawej OGŁOSZENIA DROBNE http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php , a następnie PRACA: SZUKAM PRACY http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=8 . W Warszawie takim popularnym portalem jest http://warszawa.gumtree.pl/ .
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
Sande jeśli nie masz dobrego pomysłu na swój biznes, to raczej odradzam... Widzę jak jest ciężko... Zresztą teraz ludzie są biedniejsi i z moich obserwacji wynika, że np. sklepy które się jeszcze utrzymują to lumpeksy, monopolowe i piekarnie....
A dlaczego wróciłaś, jeśli można spytać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
ja na szczescie mam 300zl zwrotu, ale mnie to ratuje!
hmm tez umieszcze ogloszenie, ale w poiedzialek ![]() ![]() sande, teraz na wlasny biznes trzeba miec naprawde swietny pomysl... Male sklepiki upadaja, o wiele wygodniejsze jestudanię sie do centrum handlowego i masz wszytsko w jednym miejscu. Choc nadal brakuje mi sklepow kosmetycznych - z polskimi kosmetykami ktore uwielbiam ![]()
#2710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A po śmierci Taty załamałam się i w taki sposób zostałam w tym durnym kraju. Oczywiście plan był inny - chciałam wrócić do Anglii - ale teraz to już nie ważne. Edytowane przez sande Czas edycji: 2011-03-10 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Sande przykro mi bardzo... Tak niestety jest, że się nam plany krzyżują... I musimy się jakoś z tym zmierzyć... Chociaż wiem, że nie jest łatwo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Przyznam, że łatwo nie jest... pogodzić z tym się nie da , ale przyzwyczaić się da... i najważniejsze się pozbierać i nie poddawać
![]() faktem zbierałam się długo ale dałam radę ![]() Teraz do szczęścia tylko pracy mi brakuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ogłoszę no pracę , ja mam swoje na lokalnym portalu ale masakra albo pisza (dzwonia do mnie) w sprawie przedstawicielstwa (finansowego/ubezpieczenia itp) albo z "dobrymi" radami typu - musisz chodzić , składać osobiście, nikt się do Ciebie nie odezwie! itp a przecież nie będę w ogłoszeniu pisać że to jedna z form mojego poszukiwania pracy... ehh szkoda gadać, u mnie taki zastój że szok, już właściwie postanowiliśmy z TŻ że wyjedziemy niedługo i dzisiaj dostał podwyżkę!( pracuje jako informatyk, lubi swoja pracę) ..cieszę się bardzo ale choćby dlatego ciężko wyjechać do większego miasta bo on się tu spełnia zawodowo...a ja? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się za często pojawiałam w Urzędzie Pracy to mi powiedzieli, że wszystko pisze na stronie internetowej i żebym chodziła jak zobaczę interesującą ofertę w internecie oraz chodziła w wyznaczonych przez nich terminach (czyli co 3 miesiące). W grudniu obiecywali, że w styczniu będą staże, bardzo chciałam iść na staż, ale w międzyczasie i tak szukałam pracy. W styczniu powiedzieli mi, że staże będą na początku lutego, w lutym, że pod koniec lutego, początek marca, teraz się okazuje, że firmy dopiero składają wnioski o przyznanie im stażystów ![]() Kilkakrotnie robiłam rundki po sklepach, biurach, bankach i różnych firmach, rzadko kto chciał przyjmować CV, w sumie od lipca rozesłałam 50 CV, z tego miałam 8 rozmów ( w tym 3 o staże, w których na jednym nie przyjęli mnie tylko dlatego, że jestem dziewczyną ![]() Melissa86 Gratuluję pracy ![]() Zmienna kobieta To razem będziemy czekać na odzew, bo ja dzisiaj też zaniosłam jedno CV, a we wtorek 3 ![]() sande Współczuję utraty bliskiej Ci osoby, trzymaj się jakoś ![]() Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę, że większość (a może i wszyscy) jesteście po studiach, a ja tylko po techniku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25638946]Ty już masz dość siedzenia w domu
![]() ![]() Jak się za często pojawiałam w Urzędzie Pracy to mi powiedzieli, że wszystko pisze na stronie internetowej i żebym chodziła jak zobaczę interesującą ofertę w internecie oraz chodziła w wyznaczonych przez nich terminach (czyli co 3 miesiące). W grudniu obiecywali, że w styczniu będą staże, bardzo chciałam iść na staż, ale w międzyczasie i tak szukałam pracy. W styczniu powiedzieli mi, że staże będą na początku lutego, w lutym, że pod koniec lutego, początek marca, teraz się okazuje, że firmy dopiero składają wnioski o przyznanie im stażystów ![]() Kilkakrotnie robiłam rundki po sklepach, biurach, bankach i różnych firmach, rzadko kto chciał przyjmować CV, w sumie od lipca rozesłałam 50 CV, z tego miałam 8 rozmów ( w tym 3 o staże, w których na jednym nie przyjęli mnie tylko dlatego, że jestem dziewczyną ![]() Melissa86 Gratuluję pracy ![]() Zmienna kobieta To razem będziemy czekać na odzew, bo ja dzisiaj też zaniosłam jedno CV, a we wtorek 3 ![]() sande Współczuję utraty bliskiej Ci osoby, trzymaj się jakoś ![]() Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę, że większość (a może i wszyscy) jesteście po studiach, a ja tylko po techniku ![]() ![]() ![]() a jak długo nie pracujesz? ile masz latek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25638946]Ty już masz dość siedzenia w domu
![]() ![]() Jak się za często pojawiałam w Urzędzie Pracy to mi powiedzieli, że wszystko pisze na stronie internetowej i żebym chodziła jak zobaczę interesującą ofertę w internecie oraz chodziła w wyznaczonych przez nich terminach (czyli co 3 miesiące). W grudniu obiecywali, że w styczniu będą staże, bardzo chciałam iść na staż, ale w międzyczasie i tak szukałam pracy. W styczniu powiedzieli mi, że staże będą na początku lutego, w lutym, że pod koniec lutego, początek marca, teraz się okazuje, że firmy dopiero składają wnioski o przyznanie im stażystów ![]() Kilkakrotnie robiłam rundki po sklepach, biurach, bankach i różnych firmach, rzadko kto chciał przyjmować CV, w sumie od lipca rozesłałam 50 CV, z tego miałam 8 rozmów ( w tym 3 o staże, w których na jednym nie przyjęli mnie tylko dlatego, że jestem dziewczyną ![]() Melissa86 Gratuluję pracy ![]() Zmienna kobieta To razem będziemy czekać na odzew, bo ja dzisiaj też zaniosłam jedno CV, a we wtorek 3 ![]() sande Współczuję utraty bliskiej Ci osoby, trzymaj się jakoś ![]() Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę, że większość (a może i wszyscy) jesteście po studiach, a ja tylko po techniku ![]() ![]() ![]() Ja nie jestem po studiach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem po oni siedza po tych biurach i za co im płacą naprawdę. A jak poszłam z podaniem na staż do chaty Polskiej do babka na mnie spojrzała z taką łaską jakbym się jej prosiła zeby mi prace dała. ( w koncu to ja chcem byc jej pracownikiem za darmo) a Ona do mnie ze sie zastanowi i ewentualnie da mi znac. ![]()
Edytowane przez EsTeLL25 Czas edycji: 2011-03-10 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Konto usunięte
|
W kwietniu będzie rok, lat rocznikowo 21
![]() EsTeLL25 To fajnie, że nie jestem sama ![]() ![]() ![]() Skądś znam takie podejście pracodawcą do osób starających się o pracę ![]() Też się ciągle spotykam z taką ilością ofert ![]() Trochę głupie jest w moim mieście, że trzeba być niepełnosprawnym żeby pracować w cukierni, jako sprzątaczka, czasami też w biurze i na kasie się zdaża ![]() Przedwczoraj jak pytałam się o staż to pracownica prosto w twarz mi się wyśmiała ![]() Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2011-03-10 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25639720]W kwietniu będzie rok, lat rocznikowo 21
![]() EsTeLL25 To fajnie, że nie jestem sama ![]() ![]() ![]() Skądś znam takie podejście pracodawcą do osób starających się o pracę ![]() Też się ciągle spotykam z taką ilością ofert ![]() Trochę głupie jest w moim mieście, że trzeba być niepełnosprawnym żeby pracować w cukierni, jako sprzątaczka, czasami też w biurze i na kasie się zdaża ![]() Przedwczoraj jak pytałam się o staż to pracownica prosto w twarz mi się wyśmiała ![]() ojej ja jestem w tej samej sytuacji co Ty..nawet wiek ten sam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
A ja byłam dziś na rozmowie w firmie zajmującej się ubezpieczeniami. Dwie babki mnie przepytywały. Jedna pisała niektóre rzeczy na moim CV, normalne, a druga ciągle coś grzebała w komputerze i strasznie mnie to denerwowało.
I oczywiście umowa zlecenie... "polityka firmy jest taka, że dopóki ktoś studiuje to ma zlecenie". Wkurza mnie coś takiego. Nie dość, że stawki niskie to jeszcze umowy porządnej nie dają.
![]() |
#2720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asienka187 Jak byłam na rozmowie o staż to przepytywały mnie 4 osoby, jeszcze takie stasznie sztywne, było 100 razy gorzej niż na maturze. U mnie wszystkie oferty prac do jakich mnie chcieli łączyły się z zakładaniem działalności gospodarczej, np. na agenta ubezp. w tej pracy z zarobionego zysku miałabym dostać na rękę 20% z tej wyrobionej kwoty, inną robotą tego typu była niby kosmetyczka, która okazała się doradcą w tej dziedzinie, wiązała się z umawianiem z klientami i wciskaniem im kremów po 200zł, przyczym zarobek za jedną osobę miał wynosić 20zł, a klientów nie można było mieć więcej niż 20 ![]() Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2011-03-10 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25638946]
Melissa86 Gratuluję pracy ![]() [/QUOTE] A dziękuję. ![]() ![]()
#2722 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25640269]Niektórym pracodawcom przydałaby się utrata stanowiska, myślę, że wtedy by zmądrzeli i docenili nasze starania, i odpisywali
![]() Mogliby chociaż napisać,czemu nie zaproszą nas na rozmowę. Ja akurat wysyłam CV tylko tam, gdzie spełniam wszystkie wymagania,więc chciałabym wiedzieć co w moim CV jest nie tak,że nie odpisują i nie oddzwaniają... ;/ Ale dzisiaj robię test. Poprawiłam CV i wyślę je ponownie (minęło 1,5 miesiąca) w te same miejsce, bo znowu się ogłosili. ;P hehe
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-03-10 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta,
Kochane, chciałam się Was poradzić. Niedawno zostałam skierowana do pracy przez UP, ale niestety, przez pracodawcę zostałam nie ładnie potraktowana, więc w urzędzie poproszono mnie, abym złożyła sprawę na piśmie. I mam pytanie, zostałam tam skierowana z działu pośrednictwa pracy, więc pismo pisać do tego działu czy do dyrektora urzędu? Będę wdzięczna za pomoc. ![]()
#2725 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też co jakiś czas zgłaszam się w te same miejsca ![]() ![]() mysza007 Niestety nie potrafię Ci pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda,że na moim zadupiu nie ma takiej pracy dla mnie gdzie mogłabym wykorzystać to co lubię...Takie bzdurki,żeby sprzedać to trzeba czekać na świąteczny popyt.Kilka razy robiłam też malunki naścienne np w barze,u fryzjerki i prywatnie to też tak ze 2-3 stówki dostawałam,ale to był cały dzień roboty-wiecie takie na całe sciany malowidła.Np u fryzjerki to było takie zagmatwane drzewo na całą ściankę i pod sam sufit.Na tym zrobiła sobie wieszaczki-super to wyglądało.A teraz mam posuchę,nikogo chętnego...a ja tak uwielbiam takie "ręczne" prace i kasa fajna,tylko zadupie okropne...
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie po 21 lat i panikujecie że pracy nie macie.
![]() Zastanówcie się z czego robicie tragedię, bo pesymizm w waszym przypadku jest niepotrzebny. A może nikt Was nie chce do pracy bo myślą sobie że to za wcześnie, nie uważają Was za osobę godną zaufania do stałej pracy, nie traktują Was poważnie? Więcej luzu i optymizmu!! Gdybym miała 21 lat i szukała pracy to bym brała byle co-jakieś ulotki, kelnerowanie i totalnie na luzie i bez ciśnienia. Powiem Ci że świetne!! Co do dawania własnego ogłoszenia-sama tak kiedyś dostałam pracę. Dałam ogłoszenie do lokalnej gazety i się trafiło. Fakt że firma kijowa, pracowały tam 2 osoby i byłam tam króciutko bez perspektyw, no ale pracę dostałam. Później nieraz dawałam ogłoszenie i zero odzewu więc to trzeba mieć szczęście.
#2728 |
Zadomowienie
|
Każdy ma prawo pisać co chce i kiedy chce.Po to jest to forum.Nawet ktoś kto jest młody i ma ciśnienie, każdy jest inny.
Może ktoś ma w wieku 20 lat większe ambicję niż osoba przed 30stką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Ja powoli dojrzewam do tego aby sie przeprowadzić do Wrocławia. Właśnie przed chwilą dowiedziałam się, że urzad marszałkowski zawiesił wszytskie kursy pilotów wycieczek w związku z pracami nad nowelizacją ustawy i info co dalej dostanę w niedziele. Super jednym słowem. Tak więc razem z tż dochodzimy do wniosku że mimo iż nie chcemy to musimy wyjechać, bo inaczej się nie da. Poczekamy do czerwca aż ja się obronię, w miedzy czasie tż poskłada swoje papiery w róznych firmach we wrocławiu i jak tylko dostanie prace i będzie na wypowiedzeniu w obecnej zaczniemy szukać mieszkanka (oczywiście już przed tym zacznę się rozglądać) i się przeniesiemy. A ja wówczas we wro będę mogła się zaczepić tam gdzie chce pracować i gdzie ciągle widzę oferty z tego miejsca. Decyzja trudna ale chyba sensowna
![]()
#2730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam taką sytuację składałam CV do sklepu z torebkami okazało się , że jestem za młoda (20 lat) znajoma poszła powiedzieli , że szukają w przedziale 18 - 25 lat miała wtedy 26 aż w końcu przyjęli Panią w wieku 51 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.