|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny życzę Nam takiej silnej woli
![]() Tak na marginesie to wydaje mi się, że też czasem robię takie duże oczy, jak widzę, coś czym kiedyś się zajadałam, a teraz nie powinnam ![]()
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
9 stron do setki
![]() Negra na szczęście twój tato żyje, rozumiem, że wesele i ślub w takim razie już niedługo ![]() Malinka widzę, że szykuje się udany weekend ![]() a ja idę na Monikę Brodkę, bardzo mi się podoba jej ostatnia płyta i grzech było by nie skorzystać z tego, że jest koncert i to za free ww Poznaniu ![]() to też zaraz wybywam. a na koniec muszę się pożalić, chyba przez pogodę i co raz krótsze dni i przez jesień, która pcha się mimo, że jeszcze pora lata, jestem wiecznie głodna, staram się ignorować burczenie w brzuchu i uczucie pustki w żołądku ale i tak jem coraz więcej i boję się, że zaraz wyskoczą mi większe boczki. Już boję się jutrzejszego wejścia na wagę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo chcę wrócić już do mojego mieszkania studenckiego, gdzie nic mnie nie kusi, mam w lodówce tylko to co chcę, nic nadprogramowego i mam bardziej zajęty czas, dzięki któremu nie myślę głównie o jedzeniu.
Dzisiaj miałam krach i zjadłam dwa kawałki pizzy domowej roboty. Uznałam, że skoro mogę się przełamać w złą stronę to mogę i w dobrą więc przed chwilą zaczęłam A6W. Mam nadzieję, że wytrwam jak najdłużej w robieniu tych ćwiczeń. O 19 jogging.
![]() |
#2706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jogging zaliczony ![]()
![]() |
![]() |
#2708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju kochana współczuje ![]() a co z tatą?? Mam nadzieje, że nic poważnego mu sie ne stało... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Co za dupek ![]() O jeju t nie dobrze jak złamania otwarte... ![]() ale dobrze, że nie skończyło się to gorzej... ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ja tez lubie chodzić na koncerty ![]() Ostatnio byłam na sylwi grzeszczak i liberze ![]() ![]() Kochana no to postaraj się więcej pić, wtedy nie bedziesz czuła az takiego głodu. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Przecież nie można sobie odmawiać wszystkiego. Co z tego, że zjadłaś tą pizze?? Wazne, że poćwiczyłaś sobie ![]()
![]() |
![]() |
#2709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja sie z Wami żegnam na tydzien czasu
![]() Jutro rano będę już z Moim Skarbem ![]() ![]() Do usłyszenia ![]()
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
Malinko dobrze wykorzystaj ten czas
![]() ![]() ![]() ![]() A Taty musze pilnować jak dziecka. Nie potrafi usiedzieć na miejscu, i cały czas próbuje sobie jakąś robotę znaleźć. Teraz powinien leżeć, a dzisiaj juz musiałam siłą Go z warsztatu przyprowadzać:/ meryy82 ja ostatnio byłam na HEY i HURT, juz o tym pisałam. Też bardzo lubie koncerty ( z resztą kto nie lubi ![]()
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-09 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() talia: 84 --> 70 klatka: 100 --> 88 ![]() biodra: 97 --> 87 Wróciłam już do M. Spodnie z rozmiaru 42 zmieniłam na 38.
![]() |
![]() |
#2713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz ja znowu zaczełam patrzeć na to zdrowe odżywianie jak na zdrowe odżywianie i dobroczynny wpływ na mój organizm bo go naprawde zauważyłam a nie tylko zgubienie wagi ![]() ![]() ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-09-10 o 06:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odkąd prowadzę dietę nie wiem, jak mogłam kiedyś herbatę skalać cukrem, przecież on zabija jej cudowne walory smakowe x) Albo pod serek do kanapek dawać masło...Po co? ![]() ![]() ![]() Masz może jakieś sprawdzone przepisy na obiad? Ja polecam lekkie spaghetti z łososiem. Jest błyskawiczne: Składniki
W związku, od 26.12.2006r. ![]() „Nie ma kobiet brzydkich, są tylko leniwe" ![]() I cel (osiągnięty ![]() II cel: 60-59-58-57-56-55 Edytowane przez gosha2504 Czas edycji: 2011-09-10 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
z samego rana tak kusić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Podobny obiadek zdarza mi się jadać, z tym, ze zamiast spagetti używam razowego penne, a zamiast łososia - tuńczyka w sosie własnym. Pychotka
![]() A dzisiaj na obiadek kurczak z warzywami na parze ![]()
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Ja założyłam swoja zdrową książke kucharską heheh także mam naprawde pełno przepisów
![]() Hm.. jeśli chodzi o obiady to podaje moje ulubione TOP: ![]() Spagetti, które uwielbiam i robie często: - makaron pełnoziarnisty - mięso mielone z indyka albo piersi kurczaka lub tuńczyk lub robiłam też w wersji wegetariańskiej z soczewicą czerwoną i wyszło przepyszne ![]() - cebula - pomidory z puszki albo świeże ( ja daje świeże) - czosnek, sól, pieprz - wg uznania można dodać papryke - oregano Pierś z kurczaka w sosie prowansalskim Pierś z kurczaka pokroić w kostke i podsmażyć z cebulka, podlać wodą, udusić, dodać zioła prowansalkie i pokrojone pieczarki, dusić, noi ja w szklance rozrabiam troche mleka 1,5% z kefirem lub jogurtem nat i dodaje wywaru mieszam w wlewam do całości, doprawiam. Wcinam z kaszą lub ryżem. Makaron w sosie szpinakowym z fetą ![]() Rozmrażam szpinak, dodaje sól, pieprz troche mleka i ser fete, chwile dusze aż się podgrzeje i do tego makaron pełnoziarnisty. Proste i przepyszne. Ryż z jabłkami na słodko Gotuje ryż brązowy, ścieram jabłka na tartce i mieszam z cynamonem i można dodać troszke miodu. Następnie w garnku układam warstwami ryż i jabłka na zmiane, na koniec polewam po wierzchu troche jogurtem naturalnym i zapiekam w piekarniku ( jakieś pół godziny, żeby się połączyło) i na talerzu można polać jogurtem zamiast śmietaną z łyżką miodu, ja dodaje słodzik. Chili Con Carne ![]() ![]() Podsmażam mięso mielone z indyka lub kurczaka z cebulka, dodaje puszke fasoli czerwonej Kidney, puszke pomidorów, puszke kukurydzy, pokrojoną papryke, czosnek i pieprz cayenne czyli chili ![]() Uwielbiam też krem z brokułów, risotto z kurczakiem, papryke nadziewaną mięsem mielonym... itd ![]()
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
hej.
w końcu wstałam, tak właściwie, to zasługa psi, której jak zwykle z ranka włączyło się ADHD ![]() Ale, nadrukowały, jak nie wy ![]() ![]() a wy tu o studiach, mnie nie wyniosło na czas studiów z domu, ba wtedy odżywiałam się najbardziej niezdrowo, najbardziej niezdrowy tryb życia, jedzonko byle jakie, imprezy - alkohol, papierosy i jakoś nie narzekałam na swoją tuszę. Dopiero jak poszłam do pracy i dopiero teraz od tego siedzenia pewnie tyłek zaczął mi rosnąć. Ale mam nadzieję, że już niedługo zmienię pracę na inniejszą i nie będę już siedzieć za biurkiem. Bo ja się do tego nie nadaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
merry82, wraz z wiekiem często obniża przemiana materii, więc może to również dlatego Ci się przytyło. Niemniej jednak brak ruchu też temu sprzyja.
Ja dziś załatwiałam sporo spraw na mieście, po powrocie byłam totalnie padnięta. Zdołałam zjeść obiad- niestety późny i trochę posprzątać. Jakoś na ćwiczenia nie mam dziś ochoty. Jutro ma być bardzo ładna pogoda, na pewno wybiorę się na rower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
windbag nie rób z Meryy starowinki
![]() Ja juz po ćwiczeniach jestem , jutro na rowerek ![]() ![]()
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
a u mnie jest zimno i deszcz pada
![]()
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
Michalinka89 podesłałabym Ci troszkę tego mojego słoneczka, ale mam nieco obaw, że jak Ci podeślę, to u mnie nie będzie
![]()
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Negra - mam nadzieję, że Twój tata szybko wróci do zdrowia. I oby sprawca dostał za swoje. A patrząc na te 4 tygodnie, które dzielą Cię od spotkania z TŻ, to pomyśl, jak bardzo uda Ci się wypracować sylwetkę przez ten czas
![]() Od tygodnia jestem w odwiedzinach u rodziny, jedyny fitness, jaki uprawiam, to opieka nad młodszym kuzynostwem, za to dietą się kompletnie nie przejmuję i mam zamiar dalej tak postępować jeszcze przez najbliższy tydzień (czyli do czasu powrotu do domu) ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Haha dziękuję za "z wiekiem", myślę, że 29lat to jeszcze nie taka stara baba ze mnie, by mi przemiana materii zwolniła. Moja zbyt duża pupa, to efekt, że mało się ruszałam, dużo siedziałam, jadłam czipsy i dużo za dużo. itp. itp. Jak tutaj zapukałam, czy mogę się dołączyć, byłam bliska 80kg i załamania. Ale zrozumiałam co robię źle i trochę nadprogramu się pozbyłam. Trochę mi jeszcze zostało, ale dam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście można PPM znacznie podkręcić, co też zrobiłaś- ruch, zmiana diety- jakościowo i ilościowo. Jeszcze apropo wieku, znam kobiety o wiele starsze od Ciebie (na prawdę o wiele ![]() ![]() ![]() Edytowane przez windbag Czas edycji: 2011-09-11 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Nezka07 Z takim samym podejście podchodzę do tych 4 tygodni
![]() meryy82 Ja tez sobie tak wyhodowałam moją samare. Ruch to było dla mnei zło konieczne, a jedzenie największą przyjemnością:P Zgubiłam trochę, chciałabym jeszcze. Ale pomimo wszystko - nadmiar kg to nie tylko wygląd. To przede wszystkim pewność siebie, dobre samopoczucie, lepsze zdrowie, lepsza kondycja ![]() windbag co do tego PPM to podobno najlepszą mają dzieci w wieku 10-15 lat. A później się zaczyna pogarszać. A co do tych kobiet które nie zasługuja na miano starych bab - trzeba mieć odpowiednie nastawienie, bo są panie, które wychodzą z założenie, ze skoro juz tak w pewnym wieku jest, to znaczy ze tak ma być i nie będę robic nic, żeby to zmienić. My z takim podejscie nie będziemy się starzeć!! Spadkowi PPM, dodatkowym kg i wszystkim co się z tym łączy mówimy stanowcze NIE!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Negra, i takie panie przez nicnierobienie jeszcze bardziej pogarszają ppm i wychodzi, jak wychodzi.
Niemniej jednak doskonale rozumiem, że ktoś ma wolniejszą przemianę materii, czy też mniej ruchu, przez co odkładają mu się boczki. Jeśli ma na utrzymaniu rodzinę, siedzący tryb życia, nie ma czasu dla siebie itp itd. Mi się akurat poszczęściło, że jeszcze przez jakiś czas mogę być na utrzymaniu rodziców, przez co mam więcej czasu dla siebie, na ruch, na wprowadzanie nowych nawyków. Jest po prostu łatwiej, jak się ma mniej rzeczy, spraw na głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Ja tam, żadnych teorii nie dorabiam
![]() Można powiedzieć, że całe szczęście, że się ocknęłam bo mogłabym dalej z uwielbieniem jeść śmieci, bo jeśli o ruch, to on u mnie zawsze jest. Ale, to przez mój charakter, który nie pozwala mi usiedzieć. Ale teraz wykorzystuję, to w inny sposób, jak najwięcej chodzę, gdzie się da. Jeżdżę więcej na rowerze, bo też doszłam do wniosku, że część spraw mogę załatwić jadąc rowerem. No i co też wydaje mi się ważne - ograniczyłam alkohol. Nauczyłam siebie i część moich znajomych, że imprezy mogą się obejść bez alkoholu. Nie mówię, że w ogóle nie piję, bo takie imprezy też lubię. Ale zwykle są, to imprezy gdzie się ten alkohol od razu spala. A teraz gdy kogoś poznałam, będzie mi zależało jeszcze bardziej by dbać o swoją figurę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.