Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie?
Brąz? 142 53,99%
Bląd? 123 46,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 15:49   #2701
atrafeles
Raczkowanie

Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY

ja mialam braz na glowie i powiem, ze wczoraj rozjasnilam wlosy joanna intensiv, jako ze mialm odrosty to mialam na glkowie od bialego do jasnorudych wlosow, i jak na to nalozylam Joanne naturalny blond to efekt wiecej niz zadowalajacy, dokladnie taki jak na obrazku no moze ton jasniejsze ! z tym ze ja mam zdrowe grube mocne wlosy ;]
atrafeles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 15:26   #2702
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: czy pasuje mi rudy kolor włosów?

No i w końcu zdecydowałam się przefarbować na rudo no i muszę przyznać, że jestem zadowolona z nowego kolorku i dobrze się w nim czuję. w załączniku dodaję zdjęcie. Co o tym sądzicie? pozdrawiam
meeedzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:22   #2703
zielonooka niewiasta
Raczkowanie

Dot.: czy pasuje mi rudy kolor włosów?

Bardzo ładny kolorek, do twarzy Ci w nim
zielonooka niewiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:44   #2704
aga22551
Przyczajenie

Pomóżcie dobrać mi kolor:)

hej dziewczyny nie wiem co zrobic ze swoimi wlosami. Mam teraz bardzo jasne wlosy - mrozny blond - i chcialabym cos zmienic w swoim wygladzie, ale nie wiem na jaki kolor ? myslalam cos o rudym, ale nie wiem jaki odcien i czy na pewno by mi pasowal??
Doradzcie prosze
aga22551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:09   #2705
Ajena
Przyczajenie

Blondynka w ciemnych kolorach?

Witam. Szukam jakiegoś koloru włosów dla siebie. Jestem dość blada, włosy ciemny blond, a oczy niebieskie z przebłyskami szarego. Zastanawiam się, jak mi będzie w ciemnym brązie, ciemnym niebieskim i czarnym. Na wakacje robiłam włosy szamponetkami na bordo, czerwień i "marchewkowy" rudy. Uważam, że bardzo dobrze było mi w tych odcieniach. Czekam na Wasze propozycje ; )
Jeśli był taki temat to ajm sory! Nie widziałam, nie słyszałam.

Mile widziane zdjęcia.
Ajena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:19   #2706
nielegalnaa
Rozeznanie

Dot.: Blondynka w ciemnych kolorach?

Ja jestem naturalną blondynką (ale raczej mam jasny blond), mam niebieskie oczy tak jak Ty (trochę z zielonym), też jestem typowo blada (nawet jak się opalę to szału nie ma). Od lat farbuję włosy na czarno i nie nie mam zamiaru tego zmieniać, bo wyglądam o wiele lepiej w czerni niż w blondzie. Nie ma reguły, że blondynki źle wyglądają w ciemnych odcieniach. Jeżeli jednak byś chciała spróbować ciemnych kolorów to nie zaczynaj od razu od czerni. Najpierw jakieś brązy żeby się przekonać w czym czujesz się najlepiej. Potem stopniowo możesz sobie zmieniać farby na coraz ciemniejsze kolory. Jeżeli Ty się dobrze czujesz i wydaje Ci się, że takie kolory Ci odpowiadają to raczej nie ma przeszkód. Choć ja bym ciemnego niebieskiego raczej nie wybierała, nie cierpię tego koloru. Jest według mnie zbyt sztuczny i strasznie się "spiera", do tego jak blondynka farbuje odrosty taką farbą to wychodzą one niebieskie.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:00   #2707
Wiolusiek
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Zastanawiam się nad platynowym blondem (nowym odcieniem Kasi)... Co wy na to?

JEST

BYŁO

Dodam, że nie chcę wracać do ciemnych barw, bo z natury jestem jasną blondynką. Tak wiec co myślicie o platynie?
Wiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 08:28   #2708
ewakuacja
Zadomowienie

Wiolusiek ale w ciemnych wygladasz pieknie ! !

Ja tez sie zastanawiam nad rudymi.. Mam teraz naturalne - szatyn. Zdjecia pozniej.
Stary 2010-10-08, 09:24   #2709
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolusiek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Zastanawiam się nad platynowym blondem (nowym odcieniem Kasi)... Co wy na to?

JEST

BYŁO

Dodam, że nie chcę wracać do ciemnych barw, bo z natury jestem jasną blondynką. Tak wiec co myślicie o platynie?

Dla mnie ślicznie wyglądasz w ciemnych. Ta platyna to masakra. Nie dość,że nie jest twarzowa to jeszcze zniszczy włosy niemiłosiernie.
Jeśli już koniecznie chcesz blond to namawiałabym Cię na odcienie złote lub miodowe tj. ciepłe. Odcienie beżowy czy popielate zlewają się zbyt mocno z Twoją karnacją przez co buzia staje się mało wyrazista i zgaszona. Bardziej ożywiające odcienie blondu ci pasują, taki złoto-herbaciany balejage. Tak myślę.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2010-10-08 o 09:28
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 09:34   #2710
majreg
Wtajemniczenie

Coś takiego.
Stary 2010-10-08, 09:40   #2711
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Marzę o tym kolorku! foto

Cytat:
Napisane przez wizazx Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie. blagam. chcę uzyskac kolor mniej wiecej taki jak na tych fotkach. Jest to mozliwe? blagam wrecz o pomoc

http://www.photoblog.pl/montmartre/75282379
http://www.photoblog.pl/montmartre/7...siema-uek.html
http://www.photoblog.pl/montmartre/69141435

Mi się też wydaje,że to są naturalne włoski. I po raz kolejny przekonuję się,że natura zawsze wygrywa.
Stary 2010-10-08, 13:43   #2712
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie dobrać mi kolor:)

Cytat:
Napisane przez aga22551 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie wiem co zrobic ze swoimi wlosami. Mam teraz bardzo jasne wlosy - mrozny blond - i chcialabym cos zmienic w swoim wygladzie, ale nie wiem na jaki kolor ? myslalam cos o rudym, ale nie wiem jaki odcien i czy na pewno by mi pasowal??
Doradzcie prosze
Hej ja byłam w identycznej sytuacji od jakichś 4 lat farbowałam włosy na blond, aż wreszcie zdecydowałam się coś zmienić i przefarbowałam się na rudo (zawsze mi się podobał rudy kolor) oj ale chyba z rok czasu zamierzałam się przefarbować, ale teraz nie żałuje podobam się sobie w tym kolorku i dobrze się w nim czuję, a to chyba najważniejsze (stronę, może dwie wcześniej możesz zobaczyć moją przemianę z blond na rudo) Myślę, że Ty też powinnaś spróbować, na zdjęciu nie widać dobrze Twojego koloru oczu, ale wydaję mi się że dobrze byś wyglądała w rudym kolorze, albo może w jakimś brązie z tego co widzę jesteś fajnie opalona więc powinny pasować te kolorki i może do tego jakaś grzyweczka (na pzrykład na bok) pozdrawiam
Stary 2010-10-08, 20:55   #2713
dzulia86
Raczkowanie

oczywiscie ze to sa naturalny kolor wlosow ale taki naturalny tez mozna uzyskac poprzez farbowanie otoz na tyl i gore nakladamy ciemniejszy kolor docelowy a na dlugosc i konce nakladamy odcien 1 lub tony jasniejszy i tez nie koniecznie tego samego ocienia tylko to tez trzeba wiedziec jak to zrobic ale jak fryzjerka jest z glowa na karku to da sobie rade
Stary 2010-10-10, 14:01   #2714
aumsk
Przyczajenie

kurcze dobrze Ci w tych ceimnych włoskach !!
aumsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:25   #2715
smiecha91
Przyczajenie

GG do smiecha91 Send a message via Skype™ to smiecha91
Cytat:
Napisane przez eveb Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, proszę o małą pomoc
wizażanki zrobiły mi małą metamorfozę, bo chciałam zobaczyć jak bym wyglądała w blondzie. mój naturalny kolor to taki ciemny blond/jasny brąz (fotka nr 1)
i teraz mam pytanie, jak myślicie, który kolor mi najbardziej pasuje?
co sądzicie o tym platynowym kolorku? bo mam ochote na zmianę, ale sama nie wiem co o nim myśleć..
Będę wdzięczna za pomoc!

Moim zdaniem albo nr 2 albo ostatnie zdjęcie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nellka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

mam problem obecnie mam brązowe włosy ale chce wrócić do blądu..
Jednak niechce iść do fryzjerki tylko sama rozjaśnić w domu
no i moje pytanie brzmi jaką farbę mam użyć??

Ja radzę Ci iść do fryzjerki ... samemu lepiej nie kombinować , chyba że znasz się na tych sprawach. Bo ja kiedyś miałam ciemne włosy i też sama chciałam rozjaśnić i u góry do połowy rozjaśniły się , ale na pomarańczowy , a reszta została taka jaka była.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Wiolusiek
Ale bosko wyglądasz w tych ciemnych włosach !!!

Edytowane przez smiecha91
Czas edycji: 2010-10-11 o 18:23 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania.
smiecha91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:04   #2716
katrin20x1
Przyczajenie

POMOCY !!!!! dziewczyna blagam pomozcie mi ))

a wiec od lat farbuje wlosy na rozne kolory co starsznie oslabilo ich kondycje z grubych brązowych włoskow zastało mi na glowie połwe teg co mialam, a wszystko przez to ze nie moge sie zdecydowac jaki kolor tak naprawde do mnie pasuje :/ a wiec na glowie mialm juz wszystko od balejazy po bardzo jasny blond. wiem ze jak bym sie w koncu zdecydowala i farbowala tylko odrosty to napewno wrocily by do jakiegos ladu tym bardziej ze po farbowaniu chcem je potarktowac keratynka. Obecnie mam sredni blond z rudawym odcieniem. czekam na wasze odpowiedzi ktory kolorek do mnie najbardzie pasuje )))) karnacje mam dosyc ciemna a oczka odcienie nzieleni

Zalaczam kila MOICH fotek abyscie pomogly mi cos wybrac

Edytowane przez katrin20x1
Czas edycji: 2010-10-13 o 16:01
katrin20x1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:36   #2717
skarpetta
Wtajemniczenie

Pytanie do dziewczyn, które mogłyby doradzić mi kolor znając się np. "porach roku" danej urody, jeśli wiecie co mam na myśli

Naturalne włosy: szatyn, jeśli mogę tak to nazwać; ciemne mysio-brązowe, typowy kolor dla słowianek, tylko że ciemniejsze
Cera: bardzo blada, tzw. porcelanowa, z przygaszonymi tonami o kolorze brudnej, żółtej oliwki.
Oczy: intensywnie niebieskie

Obecnie włosy mam miedziano-brązowe, a mianowicie kolor 7c Matrixa So.Color.
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:52   #2718
rudzia1225
Przyczajenie

Question Farbowanie

Witam, zastanawiam sie nad zmiana koloru wlosow ale boje sie co z tego wyjdzie i czy w ogole wyjdzie i tu jest wasza rola, sprobujcie mi doradzic. Teraz na wlosach mam farbe naturii jesienny liść ( http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlo...enny-lisc.html ) a chcialabym sobie pofarbowac na jakis odcien jasnego blondu np. cos z garniera nr 10 albo 13 ( http://apteka.we-dwoje.pl/garnier_la...ul,a16378.html ) i teraz tak: czy muszerozjasniac wlosy rozjasniaczem(na co w ogole nie mam ochoty) i czy jezeli poloze farbe na te moje rude wlosy to czy mi nie wyjdzie na glowie marchewka albo czy w ogole ta farba zlapie? Myslalam tez zeby polozyc najpierw ciemny blond i pozniej dopiero jasny ale nie wiem czy to nie jest bezsensu... Może któraś z was tez miala taki problem/pomysl?

Edytowane przez rudzia1225
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:56
rudzia1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:53   #2719
ewelka_rewelka
Raczkowanie

Dot.: Farbowanie

błagam tylko nie rob tego na wlasna reke, w sprawie takich zmian koloru proponuje wizyte u dobregoo fryzjera
ewelka_rewelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 15:39   #2720
Meadow
Wtajemniczenie

GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow

Ja bym rozjaśniła włosy i na to nałożyła farbę, bezproblemowo kolory wychodzą jeśli robię coś w ten sposób
Meadow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:06   #2721
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudzia1225 Pokaż wiadomość
Witam, zastanawiam sie nad zmiana koloru wlosow ale boje sie co z tego wyjdzie i czy w ogole wyjdzie i tu jest wasza rola, sprobujcie mi doradzic. Teraz na wlosach mam farbe naturii jesienny liść ( http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlo...enny-lisc.html ) a chcialabym sobie pofarbowac na jakis odcien jasnego blondu np. cos z garniera nr 10 albo 13 ( http://apteka.we-dwoje.pl/garnier_la...ul,a16378.html ) i teraz tak: czy muszerozjasniac wlosy rozjasniaczem(na co w ogole nie mam ochoty) i czy jezeli poloze farbe na te moje rude wlosy to czy mi nie wyjdzie na glowie marchewka albo czy w ogole ta farba zlapie? Myslalam tez zeby polozyc najpierw ciemny blond i pozniej dopiero jasny ale nie wiem czy to nie jest bezsensu... Może któraś z was tez miala taki problem/pomysl?
A jaki masz swój naturalny kolor włosów? Mogłabyś dodać zdjęcie jak u Ciebie na włosach wygląda ten jesienny liść jestem bardzo ciekawa bo też się zastanawiam nad tym kolorkiem. A co do tego przefarbowania to radziłabym Ci pójść do dobrego salonu fryzjerskiego, niz kombinować sama w domu i itak nie wiadomo co z tego wyjdzie pozdrawiam i czekam na fotki
Stary 2010-10-20, 14:01   #2722
rudzia1225
Przyczajenie

Muszę przyznać że wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu aż sama się zdziwiłam po pierwszym malowaniu, że wyszedł taki kolor jak chciałam. A co do naturalnego koloru to mam ciemny blond i w zasadzie rozmyśliłam się już i zostaję przy tym kolorze, który mam
Stary 2010-10-20, 14:08   #2723
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę przyznać że wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu aż sama się zdziwiłam po pierwszym malowaniu, że wyszedł taki kolor jak chciałam. A co do naturalnego koloru to mam ciemny blond i w zasadzie rozmyśliłam się już i zostaję przy tym kolorze, który mam
Czyli taki jak na opakowaniu? Ja tez mam włosy koloru ciemny blond ale boje się nim zafarbować, żeby nie wyszedł mi za bardzo brązowy ( takie opinie czytałam, że właśnie wychodzi dość ciemno) ja jak na razie farbuję płomienną iskrą też z joanny i wygląda to tak ( w załączniku dodaję zdjęcie) a masz może swoje zdjęcie w pofarbowanych włoskach jesiennym liściem???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 15:58   #2724
rudzia1225
Przyczajenie

Tzn ja powiem tak, on jest taki sztuczny do pierwszych trzech myc glowy, pozniej wyglada dobrze, z reszta powinnas cos na ten temat wiedziec bo tez uzywasz tej farby... Jak malowalam drugi raz wlosy to mialam problem zeby dostac 2 tubki (bo jedna to za malo bo mam dlugie wlosy) "jesiennego liscia" i zmieszalam sobie "jesienny lisc" z "plomienna iskra" i wyszlo jasniej aczkolwiek jak dla mnie to byl za pomaranczowy kolor ale skoro Ty takim malujesz to moze zmieszaj sobie na pierwszy raz jeden i drugi kolor i zobacz co wyjdzie... jak bedzie za ciemny to naloz sobie sama "plomienna iskre" i bedzie po problemie
A powiedz mi jeszcze cos: czym malujesz brwi?

Edytowane przez rudzia1225
Czas edycji: 2010-10-20 o 16:01
Stary 2010-10-20, 16:25   #2725
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn ja powiem tak, on jest taki sztuczny do pierwszych trzech myc glowy, pozniej wyglada dobrze, z reszta powinnas cos na ten temat wiedziec bo tez uzywasz tej farby... Jak malowalam drugi raz wlosy to mialam problem zeby dostac 2 tubki (bo jedna to za malo bo mam dlugie wlosy) "jesiennego liscia" i zmieszalam sobie "jesienny lisc" z "plomienna iskra" i wyszlo jasniej aczkolwiek jak dla mnie to byl za pomaranczowy kolor ale skoro Ty takim malujesz to moze zmieszaj sobie na pierwszy raz jeden i drugi kolor i zobacz co wyjdzie... jak bedzie za ciemny to naloz sobie sama "plomienna iskre" i bedzie po problemie
A powiedz mi jeszcze cos: czym malujesz brwi?
Wiem, wiem Płomienna iskra na początku jest dość "czerwona" jak na zdjęciu to było chyba po pierwszym myciu. No ale po jakich 5 myciach spiera się i ma właśnie taki fajny rudy kolorek o jaki mi chodzi A ten Twój kolorek jest śliczny Właśnie tez myślałam o zmieszaniu tych dwóch farb i zobaczymy co to wyjdzie A co do moich brwi, to nie maluję ich wcale to są moje naturalne, ale mogły by być trochę ciemniejsze
Stary 2010-10-22, 16:27   #2726
karinka778
Przyczajenie

Jaki kolor włosów?

Witam Mam problem i dlatego postanowiłam napisać o tym na forum. Hm mój naturalny kolor włosów to taki zwykły brąz bez żadnych ładnych odcieni lub coś w tym stylu no i 2 lata temu zrobilam sobie blond pasemka a pod spodem ładny kolor brązu taki trochę ciemniejszy. Ale minęło już dość sporo czasu i postanowiłam coś zmienić dlatego mam pytanie czy ładny odcień brązu będzie mi pasował? dodam ze mam brązowe oczy,brwi i taka w miarę ciemna karnacje.
karinka778 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 22:58   #2727
lakryma
Przyczajenie

Zmiana koloru farby do włosów

Witam.
Mam cięzki orzech do zgryzienia, gdyż bardzo bym chciała zafarbować sobie włosy na mocną czerń, tylko jest mały problem - do tej pory farbowałam włosy na czerwono (farba Pallette Deluxe kolor 575 - jeśli to moze w czyms pomóc...), a naturalne włosy to ciemny blond. I w związku z tym moje pytanie - co dałaby taka nagła zmiana koloru włosów, jeśli poprzednia farba nadal się utrzymuje?
lakryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:22   #2728
Meadow
Wtajemniczenie

GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow
Dot.: Zmiana koloru farby do włosów

a mogłabyś wstawić zdjęcie aktualnego koloru? kiedy ostatnio farbowałaś?
możliwe, że refleksy czerwone wyszłyby na wierzch, ale niekoniecznie.
Meadow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:03   #2729
lakryma
Przyczajenie

Dot.: Zmiana koloru farby do włosów

Ostatnio farbowałam miesiąc temu. a zdjęcie.... KLIK. Wprawdzie jest ono z początku września, ale obecnie wygląda tak samo.
lakryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:11   #2730
oleczka220
Raczkowanie

Hej, zadalam juz to pytanie w innym watku, bo nie zauwazylam ze to jest watek o kolorze wlosow.. wiec zapytam takze tutaj.. Przepraszam ze sie powtarzam...

Zastanawiam sie nad tymi kolorami wlosow, jak myslicie czy beda mi pasowac?

Ksiazki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=557855

Edytowane przez oleczka220
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:05
oleczka220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości