Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 19:06   #2701
paula-zla
Zakorzenienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Cytat:
Napisane przez marcelina1210 Pokaż wiadomość
paula-zla - Dziękuje bardzo za rady...próbuje właśnie robić coś dla siebie...tzn najabrdziej to próbuje robić coś dla innych bo chyba to mi przynosi najwięcej radości..lecz..mieszkam w takim mieście gdzie raczej nie da się niczego sensownego robić bo mieszkam w małym miasteczku..próbuje biegać dla rozładowania emocji..ale przynosi mi to ulgę na pół godziny a potem znowu jest tak jak zwykle..uczyc ostatnio też się próbowałam..ale nie moge jakoś skupić myśli...dlatego może Ty mi podsuniesz jakieś pomysły..co Ty robiłaś ?.

i teraz do wszystkich wizażanek z tego wątku...
jakie były wasze pierwsze próby pozytywnego myślenia??.
potrzebowałabym chyba coś na wzmocnienie swojej wiary w siebie...
Przede wszystkim otrzymałam ogromne wsparcie od rodziców oraz od ludzi, od których wcześniej się odwróciłam ze względu na chłopaka. Był tylko on, nic się nie liczyło. Przestałam utrzymywać kontakt z kimkolwiek, nie miałam własnych znajomych, dlatego jego znajomi stali się moimi. Znaczna większość jego znajomych była płci męskiej, więc w ramach solidarności po naszym rozstaniu kontakt z nimi się urwał, nikt nie odpisywał na moje wiadomości, więc doszłam do wniosku, że była dziewczyna kumpla to temat zamknięty.
W innym przypadku zostałam porzucona w wakacje, więc pozwoliłam sobie na kilkudniowy wyjazd. Odpoczęłam, zwiedzałam, spotykałam się z przyjaciółką, która wyciągała mnie do kina, do teatru, na koncert, na lekcje salsy. Wszędzie byleby zająć czymś myśli. Pamiętam, że strasznie kręciłam nosem, nie chciało mi się ruszać tyłka, ale ona mobilizowała mnie do działania, namawiała, zachęcała z dużym zapałem i znosiła moje humory, nagłe ataki płaczu w centrum miasta, bo coś mi się przypomniało związane z nim.
Szukałam sobie jakichkolwiek zajęć, choć bardzo często dostawałam retrospekcji, przypominały mnie się podobne chwile spędzone razem, jego słowa, gesty. Po rozstaniu człowiek jest strasznie wyczulony na takie rzeczy, wszystko kojarzy się tylko z jedną osobą.
Na poprawę humoru czytałam "Nie zależy mu na tobie". Zdystansowałam się, trochę pośmiałam, było lepiej.

Pierwsze próby wychodzą nieświadomie. Kompletnie nie zdajemy sobie sprawy, że korzystamy z prawa przyciągania. Bardzo często łapałam się na tym, że pomyślałam o czymś np. o tym, że chciałabym aby zespół X grał w moim mieście. Trzy tyg później okazało się, że będą grać. Tak samo w kwestii innych prozaicznych rzeczy np. ubrań.
Co najśmieszniejsze, o PP dowiedziałam się od mojego chłopaka, ponieważ sam stosował techniki przedstawione w JA Niwińskiego. Razem obejrzeliśmy film Sekret, potem odkopałam ponownie temat, odkryłam ten wątek i poszło lawinowo
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:14   #2702
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

I jeszcze ważna rada: absolutnie nie odzywaj się do exa. Nawet jak wydaje się, że już jest ok, nie ma się wobec niego żadnych oczekiwań, to w 90% kończy się na odnowieniu uczuć i cały proces zapominania trzeba zaczynać od początku.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:36   #2703
paula-zla
Zakorzenienie

Dokładnie. Zero kontaktu.

wymienię
Stary 2011-05-16, 19:55   #2704
marcelina1210
Raczkowanie

tak wiem.. akurat co do ozywania się to nie będzie możliwe.. bo mam straszną dumę..która nie pozwala mi odezwać się jako pierwsza.. będe tylko musiała podjechac po swoje rzeczy do jego rodziców jak go nie będzie w domu...
hehh.. no ja o Sekrecie itp także dowiedziałam się od byłego już chłopaka który był strasznym 'zapaleńcem' jeżeli chodzi o to..To on cały czas mnie mobilizował do stosowania tego i był strasznym optymistą...
Chyba też chodzi mi o to że boje się że może on osiągnąc więcej ode mnie.. i przez to pokarze mi że na prawdę jestem gó*** warta....chociaż wiem że to jest moje życie.. ale chyba chciałabym za pare lat spotkać się z nim i opwoiedzieć mu co przez ten cały czas zrobiłam.
Stary 2011-05-16, 19:57   #2705
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja do teraz za to płacę, spotkałam się z exem dwa razy po rozstaniu, potem zerwałam z nim kontakt, to do dziś dostaję smsy" hej bejbe, gdzie się podziewasz??"

marcelina - wiesz kiedy będziesz wiedziała że jesteś "wyleczona"? kiedy g** Cię będzie obchodzić co Twój ex osiągnął i bynajmniej nie będziesz chciała żeby wiedział co Ty porabiasz

Edytowane przez KawaMarcepanowa
Czas edycji: 2011-05-16 o 19:58
Stary 2011-05-16, 20:05   #2706
marcelina1210
Raczkowanie

chciałabym żeby to 'przyszło' jak najszybciej.
Teraz mam dobrą sytuacje bo jest on na studiach oddalonych o 180km, i ogólnie jest mi lepiej..chociaż jak po 2 tygodniach po rozstaniu myśłąłam ze jest już wszystko ok i po mału 'wychodził' on z mojej głowy to wystarczyło tylko jedno spotkanie i wszystko szlag trafił. Boje się wakacji, że będe musiała go widywać.
Stary 2011-05-16, 20:06   #2707
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcelina1210 Pokaż wiadomość
tak wiem.. akurat co do ozywania się to nie będzie możliwe.. bo mam straszną dumę..która nie pozwala mi odezwać się jako pierwsza.. będe tylko musiała podjechac po swoje rzeczy do jego rodziców jak go nie będzie w domu...
hehh.. no ja o Sekrecie itp także dowiedziałam się od byłego już chłopaka który był strasznym 'zapaleńcem' jeżeli chodzi o to..To on cały czas mnie mobilizował do stosowania tego i był strasznym optymistą...
Chyba też chodzi mi o to że boje się że może on osiągnąc więcej ode mnie.. i przez to pokarze mi że na prawdę jestem gó*** warta....chociaż wiem że to jest moje życie.. ale chyba chciałabym za pare lat spotkać się z nim i opwoiedzieć mu co przez ten cały czas zrobiłam.
No, to przynajmniej jednego błędu nie popełnisz
Chwila, chwila... Teraz każde z Was prowadzi życie na własny rachunek, więc skoncentruj się na swoim, zamiast myśleć nad jego życiem. Skoncentruj się na sobie, rozwijaj się = osiągniesz dużo. Obserwowaniem innych i ściganiem się kto dał więcej nic nie zyskasz.
Niech on Ciebie nie interesuje, życz mu dobrze, niech sobie żyje, ale z dala od Ciebie

wymienię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 20:14   #2708
marcelina1210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
No, to przynajmniej jednego błędu nie popełnisz
Chwila, chwila... Teraz każde z Was prowadzi życie na własny rachunek, więc skoncentruj się na swoim, zamiast myśleć nad jego życiem. Skoncentruj się na sobie, rozwijaj się = osiągniesz dużo. Obserwowaniem innych i ściganiem się kto dał więcej nic nie zyskasz.
Niech on Ciebie nie interesuje, życz mu dobrze, niech sobie żyje, ale z dala od Ciebie

Taaak wiem że tak powinnam myśleć.. ale kurde.. mieszkam w takiej dziurze zabitej dechami że nawet najbliższe kino oddalone jest o 45km..więc wypady takie to raczej rzadko bywają.
I może dlatego o to chodzi, że nie bardzo mam jak się rozwijać- nie pomijając faktu że nie mam nawet prawa jazdy.

Edytowane przez marcelina1210
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:16
marcelina1210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:23   #2709
klaaa
Zadomowienie

Kiedyś pisałam, że muszę wizualizować sobie jakieś dobre praktyki, no i okazało się, że mam szanse na super praktyki, kurde strasznie bym chciała żeby się to udało, ale to nic pewnego, a tak naprawdę bardzo niepewnego. Ale to by było naprawdę genialne, no cóż zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki .
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:01   #2710
marcelina1210
Raczkowanie

Może podrzucicie mi parę afirmacji związanych z wiarą w siebie ? lub przynajmniej jakieś stronki internetowe z których korzystacie ?
Stary 2011-05-16, 21:26   #2711
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
Kiedyś pisałam, że muszę wizualizować sobie jakieś dobre praktyki, no i okazało się, że mam szanse na super praktyki, kurde strasznie bym chciała żeby się to udało, ale to nic pewnego, a tak naprawdę bardzo niepewnego. Ale to by było naprawdę genialne, no cóż zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki .
Trzymam dziubuś
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 22:01   #2712
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

jutro wyruszam kupić sobie lokówkę/prostownicę, tak pokochałam moją ostatnią fryzurę
Stary 2011-05-17, 07:31   #2713
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
jutro wyruszam kupić sobie lokówkę/prostownicę, tak pokochałam moją ostatnią fryzurę
Aaaaa Kawa daj znaka jaką kupisz!!!!! bo ja się też czaje, ale nie mam pomysłu. w dodatku chodzi mi po głowie jakaś zmiana fryzury zapuszczam włosy, ale jak zwiążę to z przodu jestem taka łysa.....myślę o grzywce

Nooo i kolejny pochmurny ,zimny majowy dzien. dziękujemy Ci bardzo.....kto tam zarządza tymi frontami, ale już mam dość łażenia w kurtce chcę w reszcie założyć spódnice.....baaa chcę wreszcie opalić to blade ciało...... (najlepsze, że i tak większość dnia spędzam w pracy)
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:01   #2714
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Aaaaa Kawa daj znaka jaką kupisz!!!!! bo ja się też czaje, ale nie mam pomysłu. w dodatku chodzi mi po głowie jakaś zmiana fryzury zapuszczam włosy, ale jak zwiążę to z przodu jestem taka łysa.....myślę o grzywce

Nooo i kolejny pochmurny ,zimny majowy dzien. dziękujemy Ci bardzo.....kto tam zarządza tymi frontami, ale już mam dość łażenia w kurtce chcę w reszcie założyć spódnice.....baaa chcę wreszcie opalić to blade ciało...... (najlepsze, że i tak większość dnia spędzam w pracy)
Też bym sobie pokręciła włosy, ale nigdy dobrze mi to nie wychodzi .

A co do pogody to w pełni zgadzam się ze wszystkim co napisałaś, też mam dość kurtki, zimna i braku słońca, chce ładną pogodę
Stary 2011-05-17, 09:29   #2715
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

spisałam sobie z KWC parę polecanych modeli i już sama się na tym nie znam kompletnie
a co do kręcenia włosów to kwestia praktyki, mi też nie wychodziło ale miałam starą lokówkę jeszcze mojej mamy, ufam że nowe modele są lepsze w obsłudze
Stary 2011-05-17, 10:14   #2716
doriiska
Zakorzenienie

Mi podobno ślicznie w delikatnych lokach, ale jak już je sobie zrobię jakimś cudem, to zaraz się rozwalają te z tyłu, wrr.
A loki robie albo na papilotach, albo.. prostownicą

Ostatnio mama zrobiła mi kłosa, ślicznie wyszedł I choć też zastanawiam sie nad zmianą fryzury(podoba mi się dłuższy bob), to jakoś nie mogę tego zrobić moim włosom - najdłuższym do prawie połowy pleców.
Stary 2011-05-17, 19:27   #2717
paula-zla
Zakorzenienie

Miałam dziś strasznie ciężki dzień w pracy, wróciłam do domu i od razu w kimę.
Szkoda, bo miałam iść na wykład o designie, ale nie dałam rady, stwierdziłam, że prędzej, czy później zasnę.

I teraz leżakuję z wywalonym do góry brzuszkiem

wymienię
Stary 2011-05-17, 19:36   #2718
Mocny Akcent
Dolce vita

Kawa chwal się lokówką!!!!!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
I teraz leżakuję z wywalonym do góry brzuszkiem
a i dobrze, odpoczywaj i leżakuj
Stary 2011-05-17, 19:59   #2719
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

hmm, kupiłam Remingtona, Sleek&Curl, to jest prostownica, ale można nią spokojnie stworzyć loki i fale
jest płyta instruktażowa dołączona, tylko nie chce mi się otworzyć na laptopie, głupia stacja dysków jej nie otwiera
Stary 2011-05-17, 20:08   #2720
klaaa
Zadomowienie

Kawa poszukaj, może w internecie gdzieś jest.

paula odpoczywaj sobie, lepiej dziś odpocząć niż jutro się męczyć zmęczonemu.
Stary 2011-05-17, 20:10   #2721
paula-zla
Zakorzenienie

Kawka, na youtubie na pewno znajdziesz tutorial
Koleżanka kiedyś robiła mi loki na prostownicę. Efekt super, ale strasznie nietrwały, choć użyłam lakieru.

wymienię
Stary 2011-05-17, 20:16   #2722
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

haa udało się
no zobaczymy jak to będzie, jak mi fryzjerka zrobiła loczki, to efekt był całodniowy, a nie wiem czy przypadkiem nie miała takiej samej prostownicy, jak ta co kupiłam... tylko umiejętności nie te
jutro i pojutrze idę 2 ostatnie dni do pracy a potem dopiero 29 tylko co ja będę tyle czasu robić...
Stary 2011-05-17, 21:11   #2723
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja już w łóżku. Miałam ciezki dzien....emocjonalnie rzecz biorąc. ale jak to bywa.....pójdę spać i jutro będzie zupełnie inaczej.

A główny problem? faceci komplikują nam babom życie. Nie dość że ich potrzebujemy to jeszcze nas nie rozumieją no chyba, ze się ma do czynienia z kolegą, który wypłakuje się nam na ramieniu, bo żaluje ze sie tak wcześnie ożenił...wtedy się rozumieją obie stony o tak...
Stary 2011-05-17, 21:42   #2724
paula-zla
Zakorzenienie

Co? Twój kolega płakał, że za wcześnie się ożenił? Matko, współczuję jego żonie...

wymienię
Stary 2011-05-17, 21:53   #2725
natii4
Zakorzenienie

Loki robione prostownicą są bardzo fajne Tylko ja jakoś, mimo tutoriali na YT nigdy nie potrafię powtórzyć tego efektu jak od fryzjerki Żeby było śmieszniej ja mam włosy kręcono-falowane, potem je prostuje i czasami mam jeszcze ochotę je podkręcić na prostownicy

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:34   #2726
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko

Cytat:
Co? Twój kolega płakał, że za wcześnie się ożenił? Matko, współczuję jego żonie...
no to ładnie :\ ale sie narobilo
Dziewczynki, dzien dobry wrocilam po ciezkich bojach z naprawionym lapkiem wreszcie mam kontakt ze swiatem ale przez ostatniie 3 tygodnie strasznie duzo sie dzialo, troche smiechu i lez na zmiane. I niestety chorobstwo nie chce tez odpuscic. Mecze sie z astma dobry trzeci tydzien, i stwierdzilam ze nienawidze nocy. Po prostu nienawidze

tato dzis na operacje poszedl do szpitala, trzymajcie kciuki zeby sie wszystko udalo. Jezu nie wiem w co mam rece wlozyc tyle sie dzieje, a i pewnie z tego co widze to i u Was tez mam nadzieje ze jakos ogarne ten caly zyciowy burdel. Bo jak nie to bede musiala poprosic kolegow zeby mnie karetka w kaftanie zawiezli do psychiatryka. Bo pewne rzeczy mnie po prostu przerosly. I czasem to juz nic nie rozumiem
no ale nic to, trzeba dzialac i stawic czolo wszystkiemu.

Słonecznego pieknego dnia zycze

- Acheron
Parthenopaeus -

Edytowane przez ewe_jodko
Czas edycji: 2011-05-18 o 06:39
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:20   #2727
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Tzn...nie do konca tak...rozmawiając z kolegą o problemach obu stron (kolega-koleżanka)- obie strony się rozumieją. On ma problemy z żoną. W sensie...ich małżeństwo wyszlo wg mnie również za szybko. Pod wplywem emocji i nieprzemyślenia tej bardzo ważnej już z nimi nie jest dobrze....oj...skomplikow ane wszystko
Cytat:
Napisane przez ewe_jodko Pokaż wiadomość
I niestety chorobstwo nie chce tez odpuscic. Mecze sie z astma dobry trzeci tydzien, i stwierdzilam ze nienawidze nocy. Po prostu nienawidze

tato dzis na operacje poszedl do szpitala, trzymajcie kciuki zeby sie wszystko udalo.
ewe jestes
bidulko chorowitku
za tate trzymam kciuki
Stary 2011-05-18, 12:49   #2728
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Tzn...nie do konca tak...rozmawiając z kolegą o problemach obu stron (kolega-koleżanka)- obie strony się rozumieją. On ma problemy z żoną. W sensie...ich małżeństwo wyszlo wg mnie również za szybko. Pod wplywem emocji i nieprzemyślenia tej bardzo ważnej już z nimi nie jest dobrze....oj...skomplikow ane wszystko

ewe jestes
bidulko chorowitku
za tate trzymam kciuki
jestem jestem, jak nie fizycznie to myslami przy Was. Choc jest mi strasznie ciezko, bo mi astma utrudnia funkcjonowanie. Ciezko dochodze do siebie niestety. Choc wiem, że na świecie mnostwo ludzi ją ma i stara sie normalnie zyc. Wszystko zniose, tylko kaszel jest najgorszy. szczegolnie w nocy. Dlatego tak znienawidzilam noc. Od 3 tygodni nie zmruzylam oka. Dzisiaj padlam o trzeciej nad ranem. Na godzinkę snu. Po 4 pobudka i koniec spania. Ja wieczorami to juz zasypiam na stojąco, jestem tak padnieta tylko siedze i sie modle zeby choc odrobine bylo lzej

a tak to wreszcie lapek naprawiony, pan ktory go czyscil znalazl tam wszystko od resztek soku pomaranczowego po kawalki makaronu i drozdzowki ekhm pomine wszelkie komentarze na ten temat

- Acheron
Parthenopaeus -
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 13:50   #2729
klaaa
Zadomowienie

ewe ciekawie z tym laptopem wyszło, a nie wiesz, że przy komputerze się nie je? . Pamiętam raz moja koleżanka wylała jogurt na klawiaturę i ej się popsuła, parę dni później mieliśmy na angielskim coś o usterkach komputera, to mówimy babce z pełną powagą, że nie można jeść jogurtu nad komputerem, a ona spojrzała na nas jakbyśmy zwariowały .
Z kaszlem Ci współczuję, co prawda astmy nie mam, ale jesienią miałam właśnie straszny kaszel, cały dzień nic, ale jak tylko się położyłam do łóżka, to od razu atak kaszlu i tak całą noc, jak się niespodziewanie pojawił tak też zniknął.
Za tatę oczywiście też trzymam kciuki .

A mnie dziś na jakieś dziwne przemyślenia wzięło, wracałam słuchałam muzyki, czytałam książkę i co chwilę musiałam uważać żeby nikt na mnie nie wpadł, a mimo to znalazłam jeszcze czas na przemyślenie, a raczej na skomplikowanie sobie paru spraw. Zastanawiałam się kim naprawdę jestem, a raczej w którym momencie to jestem prawdziwa ja, a w którym tylko udaję, a może po prostu za każdym razem jest tylko część prawdy, a część gry? Od kilku miesięcy mam nowych znajomych, fajni ludzie, dobrze się czuję w ich towarzystwie, wreszcie jestem odważna, pewna siebie, szczęśliwa, przez nich lub dzięki nim (to zapewne zależy od punktu odniesienia) bardzo się zmieniłam, niby wszystko super, ale jak zwykle jest jakieś ale. Od początku doskonale wiedziałam, że całkowicie do nich nie pasuje, że są zupełnie innymi ludźmi niż ja, ale mimo to polubiłam ich, a oni mnie (przynajmniej część z nich). Czasami źle się czuję w ich towarzystwie, męczę się, czuję, że to wszystko do mnie nie pasuje, że tak naprawdę nie chcę się tak zachowywać, ale innym razem jest super, wiem, że niektóre osoby za mną nie przepadają, niby wiem, że nie wszyscy muszą mnie lubić, ale czasami ich zachowanie mnie drażni.
Dzięki nim poznałam wielu ludzi, ale zyskałam też trochę wrogów, może nie wrogów, ale z większością moich starych znajomych nie rozmawiam, nawet cześć nie powiedzą, co wcale mnie nie cieszy. Dziś chyba pierwszy raz od początku tej znajomości miałam okazję porozmawiać ze starym kolegą, sami, spokojnie, było jak dawniej, zachowywałam się jak dawniej, nikogo nie udawałam, choć też nie uważam, że przy tych nowych znajomych kogoś udaję, jednak mimo wszystko jestem wtedy zupełnie inną osobą.
Po prostu musiałam to napisać, od jakiegoś czasu mnie to męczy, nie miałam komu się wygadać co o tym wszystkim myślę, znajomym przecież tego nie powiem.
Jak któraś przeczytała wszystko, gratuluje
Stary 2011-05-19, 13:17   #2730
Mocny Akcent
Dolce vita

Klaa ja Cię bardzo dobrze rozumiem. Mam też coś takiego, że niby z kimś się kumpluję, a nie potrafię do końca być sobą. I to mi przeszkadza. No niby lubie tą grupę/osobę, ale.... Niektóre znajomości, gdzie źle się uczyłam prędzej czy później się urwaly.

Nie przejmuj się tym. I nic na siłe. Z dwojga złego wolę byc wśród ludzi niż sama. A najlepeij wtedy też przestać myśleć intensywnie o tym, że nie jesteśmy w pełni sobą. Ja po prostu siedzę cicho ,lub odzywam się kiedy rzeczywiście chce. Ale...oczywiście, nie zawsze, nie wszędzie tak jest.

Ciche Wy, eeejjjjjjjjj hallllooooooooo!!!!!!!!ja ka pogoda cudna!!!!ja zaczęłam niedawno biegać wieczorkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości