|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś zdenerwowana bo to pierwsza ciąża, boisz się że zostaniesz sama, ale czy aby napewno całkiem sama ? Masz bliskich, mój mąż też miał ofertę pracy, na 3 mc, wyjazd w maju. On wie że będę za nim cholernie tęsknić, ale nie zabraniałam mu, decyzja należała do niego, jeśli praca była naprawdę świetnie płatna, do znajomego, dzięki temu miałby zrealizować swoje największe marzenie... Nie zdecydował się bo wie że oboje z tęsknoty byśmy uschli ![]() Nie zabraniam mu teraz jego największej pasji czyli wędkarstwa, już planuje wyjazdy kilkudniowe ![]() ![]() Też tak mówiłam przed ślubem , że pieniadze to nie wszsytko ![]() ![]() ![]() To moje obiektywne zdanie, nie gniewaj się za nie.
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
81gosia wklej fotki ciuszków
![]() ![]()
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
przyszły na razie te
http://allegro.pl/urocze-tuniczki-ci...515172770.html - mam na sobie ![]() http://allegro.pl/sliczna-tuniczka-d...514799061.html czekam na te http://allegro.pl/indyjskie-tuniki-c...521474782.html http://allegro.pl/sliczne-tuniczki-c...513789667.html mam jeszcze kilka a oku - podesle typy ja dotre do domu ![]()
#2705 |
Zakorzenienie
|
A dałabyś radę wkleic fotki jak wyglądaja na Tobie te ciuszki?
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- http://allegro.pl/jedyne-na-allegro-...527823558.html to jest link do tych ogrodniczek, co myslicie?
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam problem od początku ciąży jak nie zatoki zatkane to krewka cieknie i do tej pory .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Jak tu cicho dzisiaj! Aż w szoku jestem
![]() ![]()
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i będe musiała 2 raz za przesyłke zapłacic ![]() ale zamówię sobie w przyszłym tygodniu po wypłacie ![]() postaram się wieczorem zrobić fotki - na razie w tuniczkach wogóle nie widac że jestem w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Bo może wcześniej nie mieli tych spodni wiesz? Bo ja już sie przymierzałam żeby coś zamówić od nich ale właśnie wcześniej tez nie widziałam tych ogrodniczek
![]() ![]()
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza, jednak mam jelitówkę.
![]() ![]() ![]() Fajne te ogrodniczki, ale ja to mam taki wielki tyłek, że pewnie by w nie nie wlazł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() fajne te tuniczki a zwłaszcza ta w jednym kolorze z krótkim rękawem ![]() ![]() ![]() Bianeczka nie stresuj sie tak i starajcie sie porozmawiac na spokojnie, wiem ze wyjazd na tyle to pewnie dla ciebie dramat ale postaraj mu sie wytłumaczyć co i jak , no i pokaz mu ze wcale go nie ograniczasz bo sie chłop stresuje, ja widze ze ty taki nerwus jestes ![]() co do spodni rybaczek to na all sa takie z buźka na brzuszku mialam sobie je kupić ale moja przyjacółka je ma i mi pożyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest dobry ryż z tych zalewanych w kubek gorącą wodą...może spróbuj ?
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
no air biedactwo
![]() ![]() ![]() ![]() aa2 no ja właśnie tez bym musiała się zaopatrzeć w coś na krótki rękaw bo jak coś to zawsze można zarzucic jakies bolerko czy żakiecik a w upały w długim rękawie to nie za bardzo ![]()
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Witam popołudniowo i cieplutko
![]() ciężko Was nadrobić, ale staram się, jeśli chodzi o l4 to ja na razie chodzę do pracy, chciałam chodzić do końca czerwca a termin mam na 18.10, ale tak się zastanawiam czy nie iść n L4 wcześniej, jakoś ostatnio mi się nie chce chodzić, do tego w pracy zapierdziel, a nie ukrywam, że śpioch jest i z rana to bym sobie pospała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Acha kojarzycei tego pana?
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Coś mnie muli chyba idę się położyć ![]() ![]()
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
kurde a mnie od wczoraj boli głowa i nie chce przestać, juz nie wiem co z nia zrobić , chyba sie napiję kawy to może mi przejdzie
![]() no i normalnie szok lekko mnie dziś jakos muli albo co co sie napije wody to mi sie podnosi beee |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||||
Zadomowienie
|
Zapraszam na smażoną marchewke z groszkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi zaś podobają się sukienki-ogrodniczki z rozpinana górą, ze można ją nosić jako spódnice. Cytat:
![]() bianeczka-ja bym swojemu TŻ pozwoliła jechać, ale to jest moje zdanie, choć w jakiś sposób rozumiem Twoje obawy. aa2-a mierzyłaś sobie ciśnienie, może masz za niskie?Spróbuj się przespać, moze sen pomoże..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-03-30 o 15:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry w ten piekny, sloneczny, bezwietrzny dzien. w koncu wiosna na dworze
![]() No air wspolczuje jelitowki ![]() Bianeczka ja to jestem taka jak Ty i na pewno robilabym wyrzuty swojemu tz-owi jakby mnie chcial zostawic na 3 miesiace. jednak wiem, ze teraz kasa idzie jak woda i pewnie jak bym ochlonela to bym doszla do wniosku, ze moze to nie bylby taki zly pomysl. wspolczuje ![]() ja na razie nie kupuje i nie mysle o ubraniach ciazowych. jestem w 11 tygodniu. w jedne, bardzo waskie swoje jeansy wchodze, ale kiepsko mi sie zapiac. te spodnie przed ciaza byly dwa razy zwezane ![]() dzisiaj bylam na badaniach. pielegniarka chyba ze 3 lub 4 fiolki krwi mi pobrala ![]() musze zabrac sie za gotowanie czerwonego barszczu (wlasnej roboty, nie z torebki ![]() ![]() licze, ze jak przejde I trymestr to bedzie lepiej - w koncu bede miec sily na cokolwiek i wstret jedzeniowo-zapachowy minie. moj tz jak zobaczyl, ze poczulam sie troszke lepiej, gdyz w koncu wylazlam z tej dlugiej, niekonczacej sie grypy (3 tygodnie mi to zajelo) to od razu zaczal mnie meczyc, co bym musiala zrobic w domu. echh......... nie bede brzydko pisac ![]() ide chwile odpoczac, bo cos mi niedobrze. ![]() Edytowane przez AaniaA Czas edycji: 2011-03-30 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
No air -
![]() Cytat:
W każdym bądź razie chcą tez zatrudnić nowego pracownika- tzw. człowieka orkiestrę i lepiej żebym przypilnowała swojego stanowiska. On mówiła, że jak była w ciąży to chodziła w kratkę na zwolnienia- 2 tyg w pracy- 2 tyg na zwolnieniu- dopiero od 8 poszła całkiem. Dziś widziałam go w "Dzień Dobry TVN"- o pływaniu niemowlaków nawijał ![]() Cytat:
![]() bianeczkaa- mi tez byłoby bardzo ciężko jakby małż miał wyjechać aż na 3 m-ce. Jesteśmy 10 lat razem i nigdy nie rozstawaliśmy się na tak długo ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Ale mam dziś dzień- ktoś robi remont i ciągle wierci, a ten blok z betonu zbrojonego , wiec huk jest taki,że nie pytajcie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taki leginsy i sama się zdziwiłam, że są aż tak wygodne, nie uciskają brzuch i nie spadają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Różnią się przede wszystkim tym, że mają taki wysoki jakby wszyty dodatkowy pas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Bianeczka, ja rozumiem, że jesteś niezadowolona z możliwości wyjazdu męża. Nie wyobrażam sobie, że mój małż nagle oświadczyłby, że jedzie do pracy na parę miesięcy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję na ASP edukację artystyczną
![]() ![]() jejuu cały czas myślę że jutri wizyta i mam ochotę skakać i tańczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |||
Zakorzenienie
|
witam w ten wiosenny dzień
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bianeczka ja tam ci się wcale nie dziwię - też bym TZ nie pusciła ![]() Archinta u mnie w pracy takie l4 od początku ciąży to praktycznie jest równoznaczne z tym, że możesz po macierzyńskim już szukać nowego zajęcia :/ z jednej strony to niefajnie, bo wiadomo, że bywa różnie, ale z drugiej taki pracownik, którego nie ma dobrze ponad rok to kompletnie wypada z obrotu, wiec pod tym względem nawet sie kierownictwu nie dziwię...wiec jak sie dobrze czujesz i zalezy ci na tej pracy, to moze faktycznie warto "pilnować stanowiska". chyba uderzę w drzemkę, bo jestem padnięta lekko ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-03-30 o 16:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
81gosia to masz świetną obsługę i na NFZ to super
![]() ja chodzę prywatnie i płacę za wizytę 60zł w tym badanie ginekologiczne, usg, badanie piersi, waga, ale to pewnie dlatego, że z niedużego miasta jestem i tyle nie kasują ![]() aa2 nie ma się co martwić na zapas, na pewno Ci później umowę przedłużą, a skoro jesteś dobrym pracownikiem i mają z Ciebie "pożytek" to na pewno później dadzą Ci na stałe ![]() kapka twoja córcia ma świetne pomysły ![]() Ja sobie zamówiłam od tego allegrowicza właśnie tą spódniczkę i jeszcze sukienkę. Dzisiaj mi przyszły, fajne tylko jeszcze mam za mały brzuch na nie i muszą trochę poczekać http://allegro.pl/ciazowa-spodnica-o...498140992.html cotynato ja też mam wizytę jutro o 16:30 także będziemy w tym samym czasie przeżywały wizytę i oglądały dzidziusia ![]() marina7 ja uważam, że skoro lekarz mówi, że jest ok i nie trzeba brać dodatkowych leków to bym nie brała, w końcu on chyba zna się bardziej niż my mniej doświadczone no air współczuję dolegliwości i życzę zdrówka ![]() A co do pracy to mam na szczęście stabilną pracę na czas nieokreślony i bardzo pozytywnie kierowniczka zareagowała na moją ciążę. Mówiła, że mam na siebie uważać i zdaje sobie sprawę, że przyjdzie czas, że pójdę na zwolnienie. Także mam ten komfort psychiczny. Tylko muszę się właśnie dowiedzieć co z tym okresem składkowym. żeby czasem za 20lat nie okazało się, że brakuje mi kilka miesięcy do emerytury ![]() Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
oj, zazdroszcze wyrozumialego szefostwa. tez tak bym chciala...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |||||
kosmitka
|
Ciężko was nadrobić, wczoraj miałam biegania i sadziłam kwiatki, a dzisiaj też sporo pracy. Ale jestem.
Po pierwsze mam połowę 17 tc i nie czuję ruchów, ktoś pytał, czy to normalne. Dzisiaj czytałam, że można je poczuć nawet dopiero od 20tc więc sobie spokojnie czekam. Cytat:
Mnie też boli macica, lekarz mówił, że to normalne. Dodatkowo jestem po 2 operacjach ginekologicznych, mam (miałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Któraś z Was pisała o problemie z bezsennością, ja taki mam. Dzisiaj nie spałam od 2 do 4, dopiero poszłam do drugiego pokoju, pod kocyk i zasnęłam na 1,5 godziny. Co to będzie jak naprawdę brzuch urośnie i przyjdą upały, to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Martusiaaa21 chyba nie mówisz, że liczysz na emeryturę z ZUS-u? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale kusisz... bardzo lubię taką marchewkę, ale sama sobie nie zrobię bo muszę leżeć więc muszę obejść się smakiem AaniaA, archinta, danika współczuję takiej atmosfery w pracy. taki mamy kraj niesprawiedliwy ze jak mamy jakieś prawa to i tak są nieprzestrzegane ![]() ja założyłam sobie dzisiaj bloga ciążowego ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.