|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Cytat:
![]() ponoć sa dwie szkoly na ten temat: jedna mówi że nie łączy się ogórka z pomidorem bo ogórek uniemożliwia wchłanianie wit C i generalnie niszczy ją ale jest inna szkoła która mówi ze jak się zje taką sałatkę od razu po przyrządzeniu to już ogórek nie zabija wit c z pomidora.... jak żyję tak zawsze jem te warzywa razem i.... żyję ![]() Cytat:
mój mąż jest młodszy ode mnie o 6 lat i wcale nie narzekam ![]() wróciłam z pracy i padam... własnie jem selera naciowego z sosem (majonez, jogurt, czosnek, pieprz...) mniam
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
wreszcie mam chwile spokoju,maż poszedł do rodziców z mlodym a ja skonczyłam robić przetwory. Na dziś zrobiłam kilka sloików kompotu z wiśni (mam jeszcze całe wiadro 10l jabłek ale to już jutro ) mus jabłkowy z karmelem i nutelle śliwkową . Wykończona jestem ! :P
Na obiad zjadłam przepyszna fasolke szparagową z jajkiem sadzonym i cebulką mniam przepis tutaj: http://www.dietasouthbeach.biz.pl/da...z-jajkiem.html |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wrocilam z pracy...
Mialam mega zapierdziel ![]() Moje menu na dzisiaj to hardcor: -3 kromeczki razowca -puszka tunczyka w sosie wlasnym -polcebuli, pol papryki dosc duzej, lyzka jogurtu nat -banan, jablko, 5sliwek -fasolka szparagowa i jajeczko sadzone (ile tej fasoli nie wiem ale sporo) i dzis pekam w szwach
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się przyznam, że dziś zrobiłam sobie dzień rozpusty
![]() Nawet Wam nie powiem co jadłam, ale o dziwo bardzo mało bo po prostu nie umiałam, żołądek się skurczył
|
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
sieeema
ja dzisiaj jadlam pysznosci, bowiem moj cudowny jogurt z owocami i platkami na sniadanie, salatke z kurczakiem na lunch, makaron z brokulami i szynka z sosem jogurtowym na obiad i na kolacje serek wiejski z duzym pomidorem. mniam. ![]() umarlam prawie w tym goracu dzisiaj, jeszcze roznosilam CV po galeriach... jestem dobrej mysli, a co
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadlospisu nie napisze dzis bo nawet nie wiem jak to zrobicx haha nie mialam normalnych posilkow tylko co hcwile cos skubalam pamietam ze lacznie m.in.wpadly 3 nektarynki,brzoskwinia,z 8 susz sliwek,najpierw 3 kuleczki lodow cytr a pozniej drugie tyle,garsc orz wl,budyn otr,2x platki owsiane z cieplym mlekiem,wielka micha kapusty w pom z podsmazona mielona piersia[to bylo na kolacje wczesnie i trzyma mnie jeszcze teraz heh] ocet pilam 2 razy[na czczo i po tych owowcowych ekscesach kolo 16]4 ciastka pelnoziar bez cukru i nie pamietam czy cos tam jeszcze] ogolnie to dzis mleko ciagle podpijalam z lodowki i prawie 2 liry zuzylam ]na dodatek nic nie cwiczylam bo najpierw przejedzona bylam i ciagle cos w kuchni robilam,pozniej ciocia z wujem na kawe wpadli a pozniej to juz bylo pozno i nie chcialam robic halasu heh a an basen nie poszlam bo ciagle padalo i co chwile burza wracala jutro to sobie odbije hehe i na orbiego wskocze i jesli pogoda pozwoli to na basen tez bym sie przejsc chciala
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie chyba nigdy do cwiczen nie zmoblizuje wiec sie zapisze na silownie, bo innego wyjscia to ja nie widze..
|
|
|
|
#2708 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ALe za to menu dzisiaj wzorowo! Zjadłam sporo napraaaawdę pysznych rzeczy No i zadowolona z siebie powoli wskakuję do łóżka
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
U mnie dzisiaj znowu wzrost na wadze a nie zjdlam nic niedozwolonego jedyne co to te owcoe po godzinach Tak bym chciala zobaczyc ta 6 z przodu, jeszcze tylko 2kg! ![]() No nic damy rade! Pałaszuje wlasnie jajecznice z 3 malych jajeczek i 1.5 papryki, normalnie jak dla konia hahaha ![]() Dzisiaj bez chlebka bo dopiero w sobote kupie ten moj ulubiony a wczoraj zjadlam dwie ostatnie kromeczki. Cytat:
![]() Moj tez niby jest wychowany troche nad nim pracowalam ale do idealu mu dalekoo.. Aa z tymi cwiczeniami to naprawde bedzie przyslowiowa sieka, nie wiem jak ja przez to przejde
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja juz po occie budyniu na sniadanie a teraz zajadam nektarynke [tata wczoraj kupil ich 2 koszyczki i 1 kosz brzoskwin heh i jak tu sie temu oprzec?] niedlugo musze sie przejsc do miasta po prezent dla chrzesniaka na sob a tu ciagle pada
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taki hic, że sie nie da wytrzymać
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
padalo od rana ale pozniej sie rozpogodzilo i duchoa byla
pewnie burza w nocy bedzie heh
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
halo dziewczyny!
![]() nie spimy a ja dzisiaj mialam straszny dzien grzeszny ze ho ho ho ![]() a wiec: -3 jajeczka -1.5papryki -2 banany -2 kostki czekolady -pol kotleta mielonego -serek wiejski -1.5 papryki Mozecie bic ile wlezie
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
wrócilam ze wsi.... bogata w nowe jablka do przetworzenia i gruszki
![]() jutro będę miała co robić ![]() moje dzisiejsze menu wcale nie jest takie jak bym chciała ale co tam..... "jabol" śn: 2 jajka+pomidor+ herbata potem mnie wywiało na wieś i się zaczęło.... kawa rosół...sam, bez niczego ale przegryziony gotowanym kurczakiem "jabol" kaszanka z grila, kiełbaska z grila, ogórki, pomidory kilka jeżyn prosto z krzaka, jablko, gruszka woooda parówka na zimno, piwo jeszcze przed snem "jabol" na mnie czeka..... no w sumie jak tak patrzę.... gdyby nie ten gril i piwo to by było całkiem nieźle.... co do pogody.... u mnie o 7 rano tak lało, że mi się uczennica wystraszyła i odwołała jazdy bo "deszcz" normalnie było ciemno za oknem jakby to byla godz 21.00---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- mnie też.......
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Ja już się piwem przestałam przejmować, bo po prostu czasami TRZEBA je wypić
tylko mi się to niestety zdarza zbyt często. Wczoraj mocno alkoholowa impreza w klubie, dzisiaj 2 piwa... co prawda jak nie zagryzam już niczym później, to nie tyję, ale chyba lekko przesadzam i wypadałoby z tym skończyć, albo przynajmniej wytyczyć sobie jakieś granice. Oj źle mi w życiu od jakiegoś czasu, więc wszystko czego mi brakuje zastępuję sobie imprezami... Głupia ja ;/ Nie zjadłam dziś kolacji bo sytuacja podbramkowa była, koleżanki rozterki miłosne do obgadania i dopiero wróciłam do domu. Przy okazji pocieszania właśnie po 2 piwa wciągnęłyśmy ;/
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tak malo dzisiaj co?strasznie grzeszny?ja tu tylko banany z zakazanych widze chyba ze kotlet jakis w panierce i na tluszczu no to moze i czekolada jesli nie gorzka to tez ale poza tym to ladnie tylko o wiele zamalo no i gdzie wegle?skoro jesz owoce to chyba nie 1 faza wiec wegle to podstawa![]() ja niedlugo wstane z lozka i lece zrobic sniadanie[dla odmiany platki owsiane z cieplym mlekiem i jakis owoc] a pozniej jedziemy do opz po babcie to mnie tata do galeriii podrzuci i przelece sie po almie i piotr.i paw. w poszukiwaniu jakis dietetycznych cudenek ktorych u mnie nie ma wymienie przy okazji tusz w sephorze i odbiore wygrane probki dove+care hehehe
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj niedozwolone bylo wszytsko banany, czekolada byla taka mniam z orzechami i mleczna niestety a kotlet byl w panierce ![]() Kochana jakie wegle moze mnie oswiecisz? Chlebek generalnie jem wczoraj nie jadlam bo czekam na sobote i kupie na targu moj ulubiony i najbardziej odzywczy I mowisz o weglach na sniadanie czy obiad? |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Cholerka, ważyłam już 68,3, a dziś wchodzę na wagę, a tam 69,6 :/ Jak to się mogło stać?! Mam nadzieję, że to kwestia zalegania w jelitach, bo jeżeli jestem na diecie i tyję, to ja już nie wiem co robić :P
Chyba to piwo jednak trochę szkodzi :P
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej wegle conajmniej 2xdziennie jesc np sniadanie i obiad bo jak mniej to metabolizm zwalnia Cytat:
ja wrocilam z poznanai wszystko zalatwilam kupilam 2 op platkow naturalny blonnik [z ziel herb i amarant] syrop z agawy zurawine suszona[niby w skladzie nie ma cukru ani tluszczu to kupilam heh] sery z robico 13%tl 2 koktajle maslankowe o sm owocow lesnych ![]() czemu te deieteyczne cuda sa tak bardzo drogie
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Ceny tego żarcia naprawdę rozwalają :P
Co sądzicie o tym? http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=62&t=3682
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kobietki
![]() Ja pomimo, że nie piszę, to jakoś tam się trzymam na tej diecie, chociaż już drugi dzień z rzędu pozwoliłam sobie na jabłko i wczoraj jeszcze na wiśniowkę na wadze co nieco ubylo, ale malo...to na bank przez te moje "grzeszki", dlatego postanowiłam przedłużyć I faze o tydzień tylko tym razem zero grzeszków!!! A w nagrodę po tym tygodniu zjem sobie jogurt z malinami i jabłkiem ![]() mam jednak do Was 2 ważne pytania dot. I fazy: 1. czy można pić coca cole zero/light??? (kawe i tak piję, bo musze) 2. co z tym nabiałem??? dzisiaj na jakies stronie znalazłam info, że nie można jeść za dużo nabiału...czy to znaczy, że powinnam ograniczyć jogurt nat., ser biały, mozarelle, brie (oczywiscie w wersji fit) itd? poza tym, ja ostatni jem dość cześto sery wlasnie typu brie oraz camambert (o obniż. zaw. tluszczu) i nie wiem czy to dobrze... :/ poradźcie jako doświadczone koleżanki ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- zielona gdzie ty mieszkasz, że u Ciebie ciągle pada???? U mnie od ponad tygodnia jest taki upał, że nie ma czym oddychać!!! Wczoraj jeździłam na rowerku stacjonarnym o 22.00 przy otwartym oknie to lalo sie ze mnie masakrycznie! Ostatnio cieżko mi się zebrac do jakichkolwiek ćwiczeń przez tą temperaturę, ogólnie to człowiek się poci nawet przy układaniu puzli! ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- No to super, fajnie mieć kogoś o podobnych "gabarytach" damy rade, co nie? ![]() zielona a ty kiedy pokonałać barierę 60kg???? GRATULEJSZYN! ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- No i muszę Wam jeszcze sprzedać mój wczorajszy hitowy obiad ![]() Zrobiłam sobie kurczaka (krojonego w kostkę) ze szpinakiem i mozarellą light
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem ale ledwie żyję..... jest taki upal, że chyba się zaraz rozpłynę.... pojechałam do kumpeli i myślałam, że umrę po drodze... a klima na full włączona.... nie wiem jak u was ale u mnie w cieniu jest w tej chwili 33* ![]() powiesiłam godzine temu na balkonie pranie i jest prawie suche.... do wieczora to na pieprz wyschnie..... chyba że wstawię kolejne a to w międzyczasie wyschnie i wieczorem poprasuję... o ile nie padnę..... poza tym apetytu nie mam.... jedynie mam zapotrzebowanie na picie... gotować mi się nie chce bo gorąco... więc dzisiaj będzie kasza gryczana z maslanka...... zdrowo i szybko ![]() mądralko nie poradzę ci chyba bo sama bym się zastanawiała..... ale że u mnie nabiał (czyli sery, wieśmaki, jogurty itd) są rzadko to się nad nimi nie zastanawiam...... co do camemberta.... sama bym go łyknęła
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
agila to bialko wydaje sie byc ciekawe tylko jak smakuje?bo kupilam kiedys make sojowa odtluszczona czesciowo z zamiarem dodawania wlasnie do sosow[mimo ze nie robie sosow haha]czy do leniwych klusek ale smakuje ble hehe
Cytat:
nabial powinn sie troche ograniczac zwlaszcza jak ktos ma nietoleracje laktozy czy cos ale ja tego nei robie bo mimo picia litrow[doslownie bo czesto wypijam ponad litr dziennie]mleka jadania duzo serka twarogowego itd to chudlam wiec mi nie przeszladza sery tez lepiej ograniczac bo mimo ze obnizona zawartosc to tego tluszczu i tak jest sporo ja mieszkam niedaleko poznania i 2 dni to bylo ciemno ciagle burze i deszcz a dzis jak wstalam o 5 30 to mgla jak smietana doslownei heh nie widzialam kwiatkow ktore mam za oknem nawet ale pozniej sie zmniejszala powoli a teraz straszna duchota[pewnie pozniej bedzie burza] kurcze najadlam sie znow owocow i czuje je w brzuchu a wlasnie jada babcie odwiezc to mialabym spokoj zeby pocwiczyc sobie a tak bedzie malo przyjemnie heh ale i tak wskocze tylko troche orbiego nasmaruje i zaladuje film
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2011-08-26 o 12:18 |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszy dzien był ok nie rzuciłam sie w nocy na batoniki czy lody
![]() Takie moze glupie pytanie ,ale mozna jesc smietanowe big milki? ![]() obilo mi sie o uszy.
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to znalazlam w necie i gazecie lody light ktore sa wlasnie bez cukru i maja malutko tluszczu takie rozowe opakowanie firmy koral tylko w zadnym sklepie ich nie maja hehe
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
przecież one cuuukruuu mają duuuużo......
|
#2727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie... zawdzięczam Dukanowi to, że przed zakupem czegokolwiek czytam skład, oglądam etykietkę, sprawdzam kaloryczność, tłuszcz, węglowodany itd...... normalnie małż się ze mnie śmieje że oszalałam, ale z drugiej strony warto wiedzieć co sie je..... pomijajac juz kaloryczności i całą resztę....
może się okazać ze w mięsie mielonym jest zaledwie 50% mięsa a reszta to różne cuda.....
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez czytam etykiety zawsze[no chyba ze cos kupuje juz tak dlugo ze wiem co tam jest hehe]czytam glownie czy nie ma cukru,maki itp[ostatnio pozwalam sobie na jog gdzie skrobia jest a wczesniej nawet o tym mowy nei bylo
]zailczylam juz 31 min na orbim[15 w przod 15 w tyl i 1 szybki w przod zeby tetno podniesc] na obiad wyciagnelam kapuste w pomidorach i zmielilam juz 210 g karczku wolowego[ale zjem tylko polowe a reszta na jutro bedzie+moze chipsy z batata bo dzis zapomnialam hehe(mam nadzieje ze to nagroda za utrzymanie 5 z przodu bedzie ]
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co myślicie o tych jogurtach: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...na-Bakoma.html
można na dwójeczce?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

mój mąż jest młodszy ode mnie o 6 lat i wcale nie narzekam