Gra o tron - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 21:56   #2701
DopplegangerEddarda
BAN stały

Dot.: Gra o tron

Ja uważam, że są pewne rzeczy za które można wlać. Ale takie coś by odniosło odwrotny skutek.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-07, 22:26   #2702
kennedy
Zakorzenienie

na koncu sceny sciecia powinno byc《like》 stannis approves)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:58   #2703
Tici
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
a może sytuacja na tyle sie zaogni, że Danka przyśpieszy decyzje o wyprawie na Westeros.

Własciwie nie ma lepszego momentu jak teraz.
Mieliśmy w domu nadzieję, że Westeros zaleje fala zombiaków i Danka na smoku w ostatniej chwili przyleci, żeby spopielić wrogów. Ale to chyba wcale nie tak będzie. :P Zombi nie ma, smoki się nie słuchają...
Tici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 19:46   #2704
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tici Pokaż wiadomość
Mieliśmy w domu nadzieję, że Westeros zaleje fala zombiaków i Danka na smoku w ostatniej chwili przyleci, żeby spopielić wrogów. Ale to chyba wcale nie tak będzie. :P Zombi nie ma, smoki się nie słuchają...
hehehe brakuje tylko wampirów.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 23:13   #2705
velika
Winter is coming

szary robak dawno temu czytałam książki, ale mam dziwne wrażenie, że serial ma z nimi coraz mniej wspólnego.
Ciekawa jestem, jak rozwinie się wątek Sansa-Bolton. Poza tym uważam Sansę za bardzo ciekawą postać, która niesamowicie się rozwinęła.
A tak w ogóle to kocham Jona

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 08:25   #2706
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Przecież Szary Robak przeżyje - w zwiastunach sezonu były jego sceny z Missandei, które się jeszcze nie pojawiły, więc na pewno go odratują
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 10:24   #2707
velika
Winter is coming

No oby Nie widziałam zwiastunów. Kurcze przez ten serial nabrałam ochoty na książki, bo już z nich niewiele pamiętam.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 12:37   #2708
MagdaTaniaKsiazkaPL
BAN stały

Dziś kolejny odcinek już się nie mogę doczekać
Dawno nie było nic o trójokiej wronie, jestem ciekawa co słychać u Brana.

Pierwsze trzy odcinki z najnowszego sezonu nudnawe trochę. Też macie takie odczucie?
MagdaTaniaKsiazkaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 13:21   #2709
Mileva_
Zakorzenienie

Obejrzałam.

- co odcinek to Danka głupsza, taką emocjonalną, nadętą, patetyczną głupotą
- rozmowa Davosa ze Shireen
- Sansa, Theon, Ramsay - bardzo na plus, mimo, że cała koncepcja nie jest najszczęśliwsza
- staruszka - służąca na zamku - ponownie
- wątek Brinne i Podricka - typowy zapychacz, z trudem oglądam, nic to nie wnosi
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 13:35   #2710
DopplegangerEddarda
BAN stały

Spalenie tego jednego było raczej dobrym pomysłem natomiast później otwieranie walk ? Bez sensu.
Podobała mi się scena Boltonów z Sansą.
Jon słabo argumentuje swoje posunięcie.

I nie kminię tego ze świecą bo to wygląda tak, że Sansa postawi świeczkę a Brienne z Podem będą ja ratować. Serio ?
Stary 2015-05-11, 14:43   #2711
Whim
...

Bardzo lubiłam Dany na początku, ale teraz nie mogę patrzeć na jej bezmyślne decyzje...

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 15:55   #2712
Mileva_
Zakorzenienie

Spalenie dobrym pomysłem? Jedną pokazówkową egzekucję w celu zamanifestowania siły już zrobiła. To, że głupią jak but, bo Morandor (?) idealnie podsumował sposób myślenia Mereeńczyków, z czego nie wyciągnęła żadnych wniosków, to inna sprawa. I kto się przyznaje do braku kontroli nad armią (tu smokami) w obliczu wroga?

Ale scena z Missandei była dobra, dobre podsumowanie całych "rządów": dwie dziewczyny z zerowym pojęciem o rządzeniu miastem, tyle, że Missandei otwarcie to przyznaje.
Stary 2015-05-11, 20:41   #2713
Antilia
Uzależnienie

dla mnie scena z paleniem pokazywała, że Danka się zmienia w typowego szalonego Targa - ser dziadek się w grobie przewracał!

ogólnie strasznie mnie nudził ten odcinek

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 20:58   #2714
201604250941
Konto usunięte

Dla mnie głupie jest wychodzenie za goscia z miasta po drodze, gdy na zamiar podbic 7 królestw krolestw, tam powinna celowac z mezem.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:00   #2715
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Dla mnie głupie jest wychodzenie za goscia z miasta po drodze, gdy na zamiar podbic 7 królestw krolestw, tam powinna celowac z mezem.
haha też prawda

Bridezilla
Stary 2015-05-11, 21:08   #2716
201604191001
Konto usunięte

Zawsze może zabić męża, jak stanie się ciężarem
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:32   #2717
DopplegangerEddarda
BAN stały

Było mówione, że Harpie wynajmuja biedaków by Ci zabijali ludzi Dany. Powinna zatrzymać zakładników, jeżeli jakiś jej człowiek zostanie zabity przez Harpie to smoki mają wyżerkę.

Tylko nie głowy rodów. Przynajmniej nie tam gdzie jest jakiś ambitny młodszy brat czy coś.
Stary 2015-05-12, 00:42   #2718
Sindel
Raczkowanie

Dołączam się do wątku jako wielka fanka Gry o Tron, zarówno książkowej jak i serialowej

Strasznie szkoda mi ser Barristana, miałam nadzieję, że jednak przeżyje mimo, że Szarego Robaka też lubię, to wolałabym żeby to on zginął bo nie mogę patrzeć na jego absurdalny wątek z Missandei

Uwielbiam sceny Nocnej Straży, w dodatku gdy do tej pory był tam Stannis było super. Całkowicie rozumiem postępowanie Jona co do Dzikich, nadszedł czas by wybrać niestety mniejsze zło, winter is coming.
Dzisiejszy odcinek wygrywa Stannis ze swoim "fewer" ja się tylko zastanawiam co Sam robi jeszcze w Czarnym Zamku i czy będzie wprowadzony wątek książkowy i jego podróż do Cytadeli. Nie wiem czemu, ale bardzo spodobała mi się scena Jona z Tormundem.

Wątek Dany o dziwo mnie nie nudził w tym odcinku, o wiele bardziej wolę ją wredną i bezwzględną niż ciapowatą i niezdecydowaną. Kwestię jej małżeństwa z Hizdarhem twórcy zaczęli interesująco, podoba mi się póki co bardziej niż książkowa, ciekawa jestem jak to się dalej potoczy.

Uwielbiam sceny z Ramsayem Sansa jak zwykle drażni swoją tępą miną przy każdej okazji. Co do świeczki w oknie, to wydaje mi się, że gdy Sansa ją zapali, zjawi się Brienne i nie zdziwię się, jeśli to właśnie ona będzie duchem Winterfell.

Co do Brana, to twórcy potwierdzili, że w tym sezonie go nie zobaczymy.
Sindel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:13   #2719
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sindel Pokaż wiadomość
Strasznie szkoda mi ser Barristana, miałam nadzieję, że jednak przeżyje mimo, że Szarego Robaka też lubię, to wolałabym żeby to on zginął bo nie mogę patrzeć na jego absurdalny wątek z Missandei
Missandei ma ze 20 lat w serialu. Jak to się ma do książkowych 11 - nie mam pojęcia. Podobnie jak to, czemu watek ma służyć.

Cytat:
Wątek Dany o dziwo mnie nie nudził w tym odcinku, o wiele bardziej wolę ją wredną i bezwzględną niż ciapowatą i niezdecydowaną.
No nie, następna Przecież ona właśnie nie jest ani wredna, ani bezwzględna, tylko ciapowata i kompletnie bezmyślna.

Cytat:
Sansa jak zwykle drażni swoją tępą miną przy każdej okazji. Co do świeczki w oknie, to wydaje mi się, że gdy Sansa ją zapali, zjawi się Brienne i nie zdziwię się, jeśli to właśnie ona będzie duchem Winterfell.
Tępą miną? Serio? Gdyby okazywała, że rozumie więcej, niż się wydaje, dawno wąchałaby kwiatki od spodu.
Stary 2015-05-12, 10:35   #2720
Antilia
Uzależnienie

Wg mnie Sansa już dawno odkryła, że przytakiwanie i podrygiwanie może być dobrym sposobem na przetrwanie, teraz do tego niech zacznie knuć i wyjdzie z niej niezły Paluszek

Bridezilla
Stary 2015-05-12, 10:36   #2721
Aliszcze
Zakorzenienie

Sansa i tak niczego nie dokona. Brienne ja uratuje albo noc poslubna zlamie.
Dany widac ze pogubiona. Na miejscu mieszkancow Westeros nie chcialabyn krolowej,ktora co chwile zmienia zdanie a przy okazji pali poddanych smokami. Smokami powinien zarzadzac ktos mniej rozchwiany emocjonalnie;-)
Coraz bardziej lubie serialowego Stannisa,ksiazkowy mniej fajny. No i jego corka fajna

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:36   #2722
DopplegangerEddarda
BAN stały

Wydaje mi się, że ten wątek ma służyć temu, że Nieskalani nie wyzbyli się wszystkich emocji. W książce wystarczyła wzmianka o tym, że Nieskalani odwiedzają burdele by się poprzytulać ale wydaje mi się, że wystarczyła by scena z poprzedniego sezonu wiec nie widzę sensu rozwijania.

Dokładnie. Bardzo podoba mi się wątek Jona. Ogólnie polecam obejrzeć teltalle Game of Thrones.
https://www.youtube.com/watch?v=OfRBoRY5678 Tutaj scena z Jonem jak rozmawia o Czerwonych Godach.

Właśnie Danka jest rozmemłana. Raz zabija szlachtę a za chwilę zezwala na walki.

"fewer" a ja na lipnej wersji słyszałem "funeral" ale coś mi nie pasowało haha

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-05-12 o 10:38
Stary 2015-05-12, 10:41   #2723
_ema_
Zakorzenienie

Przede wszystkim to emocje, napięcie i zaskoczenie w serialu spadło do poziomu dna w porównaniu z pierwszym sezonem.
Dla mnie na plus wątek Sansa vs Bolton - normalnie chyba jako jedyny wzbudza we mnie prawdziwe emocje, wkurzyłam się i współczułam podczas sceny, gdy kochanka Boltona kazała jej wejść do psiarni - byłam wręcz pewna, że zamknie ją i wypuści psy, a potem gdy fetor musiał ją przepraszać - no to było całkiem denerwujące
Reszta wątków mnie nie rusza.
No jeszcze lubię Jona i Stannisa ale na razie też głównie chodzą i gadają

Danny z każdym dniem coraz mniej logicznie się zachowuje, mam wrażenie, że za dobrze jej szło i teraz na siłę trzeba znaleźć jakieś problemy. Przecież każdy normalny podczas egzekucji, gdy lud prosił o łaskę strzeliłby rzewną przemowę o sprawiedliwości i wspaniałomyślności, gościa oszczędził, zdobył poparcie ludzi. Harpie by się bały, bo doszłoby do nich, że zagrażają im nie tylko siły Dany ale też zwykli obywatele. Potem sypnąć trochę groszem prostytutkom [albo i potorturować], puścić paru swoich żeby powęszyli, mając po swojej stronie ludzi to harpie by raz dwa dorwali

No i ja tam lubię wątki z Cersei, młodym królem i nową królową Cersei jest tak przebiegła, że nie daje się nudzić, chyba jedna z najbarwniejszych postaci A już ich rozgrywki teściowa vs synowa odbieram wręcz osobiście i tym bardziej mnie wkurzają

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ten wątek ma służyć temu, że Nieskalani nie wyzbyli się wszystkich emocji. W książce wystarczyła wzmianka o tym, że Nieskalani odwiedzają burdele by się poprzytulać ale wydaje mi się, że wystarczyła by scena z poprzedniego sezonu wiec nie widzę sensu rozwijania.
Swoją drogą, abstrahując od ich przytulanek - co za idiota kastruje wojowników? Nie wiem jak w książce, ale w serialu nawet ich wygląd wskazuje, że testosteronem to oni nie kipią, to chyba raczej średnia metoda na produkowanie maszynek do zabijania?

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2015-05-12 o 10:43
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:48   #2724
Morka1
Raczkowanie

Musze wreszcie zacząć oglądać, tylko sporo mam do nadrobienia.
Morka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 11:44   #2725
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Przede wszystkim to emocje, napięcie i zaskoczenie w serialu spadło do poziomu dna w porównaniu z pierwszym sezonem.
Dla mnie na plus wątek Sansa vs Bolton - normalnie chyba jako jedyny wzbudza we mnie prawdziwe emocje, wkurzyłam się i współczułam podczas sceny, gdy kochanka Boltona kazała jej wejść do psiarni - byłam wręcz pewna, że zamknie ją i wypuści psy, a potem gdy fetor musiał ją przepraszać - no to było całkiem denerwujące
Reszta wątków mnie nie rusza.
No jeszcze lubię Jona i Stannisa ale na razie też głównie chodzą i gadają

Danny z każdym dniem coraz mniej logicznie się zachowuje, mam wrażenie, że za dobrze jej szło i teraz na siłę trzeba znaleźć jakieś problemy. Przecież każdy normalny podczas egzekucji, gdy lud prosił o łaskę strzeliłby rzewną przemowę o sprawiedliwości i wspaniałomyślności, gościa oszczędził, zdobył poparcie ludzi. Harpie by się bały, bo doszłoby do nich, że zagrażają im nie tylko siły Dany ale też zwykli obywatele. Potem sypnąć trochę groszem prostytutkom [albo i potorturować], puścić paru swoich żeby powęszyli, mając po swojej stronie ludzi to harpie by raz dwa dorwali

No i ja tam lubię wątki z Cersei, młodym królem i nową królową Cersei jest tak przebiegła, że nie daje się nudzić, chyba jedna z najbarwniejszych postaci A już ich rozgrywki teściowa vs synowa odbieram wręcz osobiście i tym bardziej mnie wkurzają

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Swoją drogą, abstrahując od ich przytulanek - co za idiota kastruje wojowników? Nie wiem jak w książce, ale w serialu nawet ich wygląd wskazuje, że testosteronem to oni nie kipią, to chyba raczej średnia metoda na produkowanie maszynek do zabijania?
Łatwiej ich sobie zdyscyplinować, lepszy los ich czeka jako Nieskalanych czyli najlepszej piechoty na świecie niż jakiegoś samotnego kastrata.
Nie maja w sobie żądzy, zostaje tylko chęć jedzenia oraz walki czyli tego do czego całe życie są szkoleni.
Nie maja dzieci i kochanek więc raczej nie mają o kogo się bać lub za kim tęsknić.
Nie gwałcą i nie plądrują.

Mnie wkurza to, że w książce byli lepiej uzbrojeni, mieli krótkie miecze. A tu walczą włóczniami w ciasnych pomieszczeniach. Serio ?

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-05-12 o 11:46
Stary 2015-05-12, 12:11   #2726
Sindel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Tępą miną? Serio? Gdyby okazywała, że rozumie więcej, niż się wydaje, dawno wąchałaby kwiatki od spodu.
Po prostu drażni mnie ta aktorka i jej mimika twarzy, ciężko mi się na nią patrzy
Sindel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 13:22   #2727
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Wg mnie Sansa już dawno odkryła, że przytakiwanie i podrygiwanie może być dobrym sposobem na przetrwanie, teraz do tego niech zacznie knuć i wyjdzie z niej niezły Paluszek
no tak, potakiwanie i udawanie głupiej to w jej przypadku najlepsza broń, a swoją drogą ma ku temu naturalny talent
Trudno mi orzec, co Sansa zrobi. Gdyby była gdzie indziej, to jej gierki i udawanie może by coś zdziałało. Ale jak napotka taką agresję i okrucieństwo ze strony Boltona Juniora to obawiam się, że tylko ucieczka jej zostanie.
Swoją drogą uwielbiam Boltona Juniora(znaczy się aktora bo postać grana przez niego raczej z tych odrażających jest

a przypomnijcie mi, czy serialowy Bolton wie, że Bran i Rickon jednak żyją?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 13:37   #2728
DopplegangerEddarda
BAN stały

Obaj wiedzą.

Nie podoba mi się to.
Stary 2015-05-12, 14:20   #2729
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Obaj wiedzą.

Nie podoba mi się to.
Co dokładnie?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 14:28   #2730
DopplegangerEddarda
BAN stały

Najpierw Aemon to gada a w niemal tym samym momencie przybliżenie na Jona.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości