|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
agata456 Spróbuj może zrobić sobie kurację lotionem Seboradin Niger. Uprzedzam, że ma dość intensywny zapach, a dla niektórych nawet śmierdzi, ale u mnie przyspieszał porost na 2 cm miesięcznie (normalnie rosną 1-1,5 cm). Poza tym u mnie jeszcze fajne efekty dawał olejek rycynowy wcierany w skalp przed myciem głowy. Czasem trzymałam go na głowie nawet kilka godzin, ale jak nie było czasu to parę minut.
A tutaj jest ciekawy wątek, w którym dziewczyny opisują swoje kuracje na przyspieszenie porostu. Poczytaj może podpasujesz coś dla siebie. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543518 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Natalisis jak Twoje włoski? dodasz jakieś aktualne zdjęcia?
![]()
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- już znalazłam na allegro.Dziękuję bardzo za radę ![]() Edytowane przez agata456 Czas edycji: 2011-10-23 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
srebrna_smuga Włoski sobie powolutku rosną i raczej mają się dobrze. Właśnie jestem w trakcie testowania mojego nowego nabytku, ziołowej kuracji z Bingo. Dopiero użyłam kilka razy, ale mam nadzieję że mi włoski po niej trochę śmigną, bo ma całkiem ładny skład, same ekstrakty z ziółek i zero sylikonów i innych świństw. No ale potrzeba trochę czasu, żeby coś stwierdzić. Jak dorwę aparat to mogę strzelić fotki, ale pewnie jakiejś oszałamiającej różnicy na długości nie będzie widać, bo te moje kudełki to żyją własnym życiem i się wywijają jak chcą.
agata456 Seboradin można kupić w prawie każdej aptece i chyba taniej Ci wyjdzie niż przez allegro. A jeśli chodzi o olejek rycynowy to niektóre dziewczyny twierdzą, że przyciemnia inne, że robi rudawy odcień, ale ja u siebie nie zauważyłam, żeby jakoś wpływał na kolor. Może to zależy od włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
srebrna_smugo, widzę zamiary zdrady?
![]() ![]()
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Przyznaje się, że mnie korci niesamowicie ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
nuuuuu nie wolno!!
![]() ![]()
#2709 |
Wtajemniczenie
|
Najgrosze, że na prawdę jestem bliska zmiany... ale nie chce niczego zrobić pochopnie, czemu to wszystko jest takie trudne
![]()
#2710 |
Raczkowanie
|
Jesienna depresja czy co?
![]() ![]() I chyba w tym tygodniu przyciemnię farbowańce do koloru bardziej mysiego. Mam nadzieje że taki wyjdzie ![]() Oczywiście naturalek nie zamierzam ruszać ![]()
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
To i ja się przyznam, że od kilku dni korci mnie na jakieś pasemka, ale na razie walka trwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A szampon z sodą niestety nie ma szans na to pomóc bo barwnik łączy się z keratyną we włosie i nic tego nie wypłucze. Można co najwyżej rozjaśnic ![]() No nic, na razie zapuszczę trochę tego odrostu, co daje mi sporo czasu na zastanowienie, a potem spróbuję rozjaśniacza na jedym pasemku i zobaczę. Podziwiam te z was które wytrwały paręnaście miesięcy bez farbowania. Ja farbuję od 5 lat, już miałam parę podejśc do zapuszczania naturalek i nic z tego. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej.
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2714 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, nie wolno!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
miałam już farbę na taśmie w sklepie ale TŻ mi ją wyrzucił i powiedział, że absolutnie, nie po to taką drogę przeszłam i włosy ściełam... Jestem zła bardzo
![]() ![]() ![]()
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjdzie Ivonea i mamy baty ![]()
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Decyzję podjęłam dużo wcześniej, ale wstyd mi było do Was wrócić
![]() Właśnie nawet rozmawiałam z Bayką i... wracam do wątku, potulnie z podkulonym ogonem, ale czasem by coś docenić, trzeba to stracić lub powiem inaczej, człowiek pokonuje daleką i męczącą ścieżkę, by wrócić znów i stwierdzić, że to czego się szukało, było tak blisko, zaraz obok... A więc witajcie kochane ![]() Tym razem się nie złamie, choćby skały pękały, wspierają mnie tj, rodzice i TŻ i brat ![]() Pewnie i bez tego będą pytania, co zamierzam z włosami, kiedy pofarbuję, ale trudno. Zrobię to przede wszystkim dla siebie, moich włosów i moich bliskich. Oprócz tego chciałam się Wam pochwalić, że zostałam szczęśliwą narzeczoną dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przede wszytstkim podwójne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak penie zauważysz są jakieś stare twarze ![]() ![]() ![]() mamy nadzieję, że tym razem Ci się uda, no i nam wszystkim, bo chęci braknie u niektórych, jak i u mnie n przykład ![]()
![]() |
#2719 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny przestańcie, bo pozarażacie resztę! Jakie farby jakie rozjaśniacze jakieś złe moce Wami zawładnęły
![]() To pewnie ta jesień... Ja postanowiłam jutro zapisać sie do fryzjera na cięcie - jeśli może to przyspieszyć w jakiś sposób odrost włosów to się poświęcę choć nie wyobrażam sobie siebie w "niedługich" włosach ojjjj ![]() Nigdy nie wierzyłam w to że ścięcie włosów może w jakikolwiek sposób wpłynąć na ich szybszy wzrost ale zauważyłam że gdy koleżanka ciachnęła jakieś 20 cm włosów to one odrosły jej w zaskakującym tępie - wcześniej stały w miejscu jak zaczarowane ![]()
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() O ślubie na razie nie planujemy, ale myślę, że za jakieś 2-3 lata, więc mam czas by zapuścić w końcu te włosy by mój kiedyś mąż miał piękną żonę ![]() ![]() ![]() Poza tym skóra głowy też w końcu powie dość, włosy to włosy w ostateczności można ściąć ale cebulki osłabione potrzebują długiej i mozolnej pielęgnacji... Więc czy warto? ![]() Gdyby nie ten mój błąd, teraz miałabym duży, piękny odrost, sporo dłuższe włosy (to co się pokruszyło i to co obcięłam ![]() Właśnie wtarłam seboradin, ładnych parę miesięcy go nie używałam, miałam umyć głowę, bo po basenie mam takie tępe i szorstkie włosy, że żal, ale już na noc mi się nie chcę. Za to dzisiaj zakupiłam sobie zapas glorii emulsji, glorii maski malwa i loryska z czosnkiem oraz szampon w saszetkach z glorii - ta, nie ma to jak raz na ruski rok człowiek dopadnie auchan to szaleje ![]() ![]() Oj jutro to im zrobię kurację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ohh, ale macie fajnie dziewczyny, ze macie dostęp do tych wszystkich dla mnie kompletnie niedostępnych kosmetyków ![]() ![]()
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
srebrna_smuga Twój TŻ ma rację, że nie po to przeszłaś tak długą drogę i obcięłaś włoski, żeby teraz zaprzepaścić to co osiągnęłaś i znów zacząć farbować. Ja też od jakiś 3-4 lat próbuję wrócić do długich włosów, ale zawsze właśnie przez ciągłe farbowanie były tak zniszczone, że jak tylko trochę podrosły to szły pod nożyce, bo nie było innego wyjścia. I tak tkwiłam ciągle w tej nielubianej długości. W końcu miałam tego dość, wiedziałam, że jak z tym nie skończę to w życiu nie uda mi się zapuścić włosów, o ile będzie jeszcze co zapuszczać. Dlatego podjęłam decyzję o powrocie do naturalek, a później o ścięciu po raz ostatni tego co urosło, żeby raz na zawsze pozbyć się tego nieszczęsnego farbowanego siana i w końcu zapuścić długie, piękne i zdrowe włosy. Jeden cel udało mi się już osiągnąć i od 9 miesięcy jestem posiadaczką całkowicie naturalnych włosów, ale jeszcze długa droga przede mną, aby osiągnąć cel drugi. Mimo to wiem, że z Wami mi się uda, bo to właśnie dzięki Wam się tak w tym wszystkim trzymam. Dziewczyny nie poddawajmy się, tylko skoro już podjęłyśmy tą walkę to wyjdźmy z niej zwycięzko. Trzymam za Was kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dodatkowo pamiętajcie - nie możemy myśleć "mam nadzieję, może jednak, chyba damy radę, chciałabym żeby się udało ale nie wiem jak to będzie..." etc. teraz zrozumiałam, że musi być zacięte, zdecydowane i utwierdzać się w tym. Czyli od dziś prócz dbania w chwilach kryzysu jak i zadowolenia z włosów powtarzała będę : na pewno mi się uda, z brakiem farbowania będę miała w krótkim czasie co raz piękniejsze włosy, nie poddam się, nie dam się farbom, nikt i nic mnie nie złamie! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
-przed myciem nafta kosmetyczna -alpecin c1 -wax (ale ten zagraniczny) Wewnętrznie: drożdże, skrzyp, pokrzywa ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Ja cel osiągnęłam po około roku bez farby, ale do mojej wymarzonej długości brakuje mi jeszcze jakichś 2-3 lat |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki wielkie za odpowiedź. Szkoda, że nie jest tak, że im dłużej się wytrzyma tym łatwiej. Z tego co widzę po was to im dłużej zapuszczacie tym więcej pokus ![]()
![]() |
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miss Transept jest dokładnie tak...strasznie to trudne ![]()
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
anngeli witam witam
![]() ![]() masz rację, że czasem trzeba coś stracić żeby to docenić..... i trzeba być twardym, ja sobie od początku powtarzam że musi mi się tym razem udać! i już niedługo a będzie rok jak odstawiłam farby ![]() Miss Transept no niestety, jest ciężko czasem, zwłaszcza jak przyjdą gorsze dni i człowiek się podłamuje i zaczyna kombinować, jak by sobie humor poprawić.... wtedy się myśli o zmianach na głowie |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
OJJJJJJJJJJJJ TAAAAAAAAAAAAAAK
baty dla was w dupsko jak się patrzy za takie marudzenia! zamiast się spierać to widzę że zaczynacie się dobijać.... już padła tu wypowiedź że jak się sporo ciachnie to szybko rosną... ZGADZAM SIĘ Z TYM zresztą jak już wiecie ;p srebrna_smuga masz cudownego chopa! Też takiego chce! W sumie to mam pomysł. Pożyczaj nam go od czasu do czasu na zakupy ![]() A ja nie dawno podcinałam włosy mamie i w sumie znowu sobie podcięłam troszku .. znaczy uformowałam. Rosną jak głupie ^_^ może do wakacji już będzie za łopatki :P Ja to was powinnam wszystkie kopnąć do fryzjera! Przydało by wam się coś nowego na głowie (chodzi o cięcie a nie o farby ![]() NAMAWIAM Was do tego. Włosy do jasnej anieli odrosną, więc weście się przestańcie tak bać! O i nagadałam wam no ;p eh wy.... Trzymać się i nie dawać! Ja jestem doskonałym przykładem że można i warto ^_^ KOCHAM MOJE WŁOSY! MÓJ ZWYKŁY, NORMALNY, WŁASNY KOLOR! Zresztą po co udawać kogoś kim się nie jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
śledzę wątek odkąd postanowiłam wrócić do naturalek, chociaż naprawdę rzadko się odzywam ![]() ![]() Przez to, że mam teraz masakrę na uczelni (ostatni semestr studiów inż- pisanie pracy, 10tygodni zajęć- do 7.grudnia i w tym 10 prezentacji+ 1 projekt. Pracę inż. mam oddać do 7.grudnia, czyli do końca semestru a jestem w czarnej d...) wcale nie patrzę na ten mój odrost, czas mija mi baaardzo szybko i wogóle jest super ![]() ![]() Bardzo żałuję, że nie udało mi się zacząć zapuszczać naturalek już w lutym, ale wtedy miałam większy kontrast i się złamałam. No i nie znałam wizażu ![]() A tak to dzięki Wam wogóle nie myślę o farbowaniu ![]() Dziękuję za to ![]() ![]() No i żadna ma się nie łamać tutaj, bo będą baty! ![]() PS. Wczoraj zrobiłam sama sobie pierwszy w życiu dobierany, wyszedł krzywo, ale jestem z siebie mega dumna ![]() ![]() A mój cel nr 1: cała naturalna grzywka! (chciałabym do stycznia mieć swoją, na obronę ale trochę za wolno mi rosną włosy jak na to chyba) na razie trochę więcej niż 1/3 grzywki to moje naturalki ![]()
#2730 |
Wtajemniczenie
|
Chyba dołączę do was dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.