|
|
#2701 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Cytat:
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Że Wy macie siłę i cierpliwość im jeszcze to tłumaczyć... Podziwiam, bo ja już na poprzedniej stronie zaliczyłam wielkiego facepalm'a. Poglądy niektórych użytkowniczek jak dla mnie nie do pojęcia...
|
#2703 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
"Chłopie wyjmij kalkulator albo przelicz se pod kreską to równanie. Dziwka droga mówią tylko ci co sami świnki nie mają uuu ou ou. Kup mi buty zabierz do kina. Postaw mi drinka - tak mówi świnka. A w burdelu dama nie wybrzydza stówę bierze i jedziesz uu ou ou." Jakby ktoś nie znał a chciał poznać to "Świnki i damy" Bracia Figo Fagot .
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się z Tobą zgadzam co do zasady. Zwłaszcza, że w końcu kobiety zarabiają te 10 procent mniej na tym samym stanowisku, rzadziej dostają pracę, bo przecież zaraz w ciąże zajdą a i oczekiwania, że będę wyglądały dobrze (albo przynajmniej "normalnie") wiążą się dla nich czasami z dużymi wydatkami, których mężczyźni nie ponoszą: droższy fryzjer, jakiś podstawowy makijaż, regulacja brwi (pomijając np. koszty antykoncepcji - większość kobiet nie prosi o zwrot kasy, a to jednak czasami spore koszty). Ale jeśli spotkałaś takiego faceta to Ci gratuluję. Ja takich nie spotykam. Albo jeśli już spotkam to okazują się naprawdę totalnie popierniczeni, popierniczeni obiektywnie rzecz biorąc, tak że i tak odpadają. Zgadzam się natomiast co do tego, że nie należy czegoś takiego akceptować. Jak byłam nieco młodsza dużo głupsza chodziłam na takie kompromisy i dostosowałam się, teraz nigdy bym tego nie zrobiła, już wolę być sama. I nie mam zamiaru nigdy facetowi niczego stawiać (jestem "skąpa"), bo kiedyś byłam wyrozumiała i to robiłam. Mi było głupio, kiedy oni mi stawiali, w końcu nie chciałam wyjść na osobę, która wykorzystuje biednych mężczyzn. Natomiast im nigdy nie było głupio, że ja im stawiałam albo że nie zwracali mi kasy, o którą mi było głupio się upomnieć, bo przecież nie chcę wyjść na skąpą. Nigdy więcej. Edytowane przez 201708280929 Czas edycji: 2014-02-28 o 01:52 |
|
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie to samo, kilka lat wstecz tez bylam wyrozumiala i szlam na kompromisy, faceci czuli sie jak paczki w masle, potem z czasem stawali sie lekko egoistyczni i zarozumiali, bo coraz wiecej to ja zaczynalam zabiegac niz oni,nigdy to sie dobrze nie konczylo, a facet dopiero docenial to po rozstaniu, kiedy juz nowe, nastepne laski ciagnely z nich kase jak sie da. Mojemu ex zawsze robilam drogie prezenty z okazji, takie z dziedziny ktora sie interesowal, wydawalam ostatnie pieniadze na firmowe ciuchy, sprzety do komputera itp a on na swieta kupil mi jakis badziewny kosmetyk od ruska bo marka nieznana. Sam potem stwierdzil ze jest mu glupio jak otworzyl swoj prezent. A biedny nie byl, zarabial wiecej niz przecietnie bo mial swoja firme i prowadzil zagraniczne interesy. Pozniej jak zobaczylam u niego w szafie jaki sobie zrobil prezent swiateczny w postaci skafandra do nurkowania z ekwipunkiem to mnie az scisnelo w srodku. Tak to pozniej sie przeradza w egoizm niestety. Po latach i wielu takich zwiazkach doszlam do wniosku ze nie ma co sie plaszczyc i byc wyrozumiala.
Edytowane przez hoonda Czas edycji: 2014-02-28 o 09:54 |
|
|
|
#2707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-02-28 o 08:04 |
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sobie nie wyobrażam,że w moim wieku ktoś mnie zaprasza na randkę i każe mi się cieszyć połową drożdżówki na ławce a parku
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że dyskusja się rozwija.
Jestem zaskoczona, że można oceniać zapłacenie za herbatę w kategoriach "sprawdzania czy leci na kasę". Masakra. Nikt nie każe zapraszać na pierwszą randkę na kolację w super restauracji.. . Spacery są ok, ale jak jest zimno i to można usiąść na chwile i kupić herbatę. I tu nie chodzi o to, że "wow, wydał na mnie parę złotych", tylko że potrafił zadbać o komfort (chwila odpoczynku, coś ciepłego) i potrafi zorganizować spotkanie, a nie "będziemy chodzić tak długo, aż zmarzniesz tak, że pójdziemy do domów". Jeśli ktoś umówiłby się ze mną i pomyślał "hmm.. nie będę ryzykować i kupować jej herbaty za 5 złotych, bo może nic z tego nie wyjdzie i będę żałował, że się tak wykosztowałem" to już bym wolała żeby sobie darował na początku. Rozmawiamy o pięciu złotych!!! Tyle można wrzucić żebrakowi na ulicy, ale "nie zainwestuję tyle w znajomość, bo może się nie wrócić"? ![]() Zawsze można powiedzieć: zapraszam Cię na spacer, jak będziesz chciała możemy gdzieś wstąpić, ale każdy płaci za siebie. I sprawa rozwiązana. "Materialistki" pomyślą: "eee.. nie warto, będę musiała wydać 5 zł", pozostałe: "mam uzbierane ( ) 5 zł idę/ nie mam, nie idę".
|
|
|
|
#2710 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tez mega dziwi niektóre komentarze. 10 zł to nie majatek i jestem przekonana, ze kazdy facet jest w stanie tyle wydac na randce.
![]() Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na randki. Nie wiem, ja potrafię obcemu czlowiekowi postawic piwo na imprezie, nie oczekując niczego w zamian, a faceci placza o te marne pare zlotych. |
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Serio? Za co?
Przegapiłam ![]() Cytat:
|
|
#2712 |
|
Konto usunięte
|
w wakacje pojechałam z moim ex nad jezioro na kilka dni (jego autem, koszt dojazdu podzielony na pół i rozliczony na początku - uczciwie), raz nie chciało nam się iść do biedronki 3 km dalej, dlatego wsiedliśmy w samochód. po powrocie do ośrodka usłyszałam, że mam mu zwrócić 2(!) zł za dojazd do sklepu (miał auto na gaz stąd te śmieszne pieniądze) bo przecież "samochód sam się nie tankuje". szkoda słów, szczyt skąpstwa
|
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Po przeczytaniu wypowiedzi w tym wątku nie jestem już taka pewna czy nietakt -skoro są kobiety, które uważają za normalne to, że facet nie będzie wydawał pieniędzy na obcą dziewczynę na pierwszej randce, to przypuszczam, że dla nich taka deklaracja nie byłaby nietaktem.
A ja wolałabym wiedzieć wcześniej, niż w momencie płacenia.. . |
|
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do tych dziewczyn należę, więc chyba nie ma sensu to co napisałaś...
|
#2715 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Byłam kiedyś na randce w kawiarni (naszej pierwszej). Kupił nam po herbacie. Później namawiał na deser. Nie miałam jakieś wielkiej ochoty, ale pomyślałam, że skoro tak namawia i zachęca, to pewnie deser jest smaczny i miło będzie jak sobie zjemy razem
. Podeszliśmy zamówić -ja chciałam wziąć wersję "podstawową", on zaczął mówić, że nie, mam sobie koniecznie wziąć dodatki, bo wtedy jest naprawdę pyszny. Gdy skończyli robić mój od razu nabili na kasę, wtedy zapytałam "też weźmiesz ten sam?", na co usłyszałam: "nie, nie. ja nie biorę, szkoda mi pieniędzy." Wyjęłam portfel i zapłaciłam za siebie. Czułam się dość głupio.I nie, nie chodzi o kasę, bo nie miałabym problemu z zapłaceniem za siebie i za niego. (Deser kosztował (z dodatkami) 9 zł.) |
|
|
|
#2717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam, że skoro są kobiety, które uważają, że facet ma prawo nie "inwestować" na pierwszym spotkaniu i takie, które uważają, że jednak powinien, to dobrym pomysłem byłoby postawienie sprawy jasno od samego początku. edit: (Tak ogólnie,to się z Tobą zgadzam, że to nietakt. Tylko może to rozwiązałoby problem "myślałam, że ty zapraszasz i płacisz", który się często pojawia -a w wielu przypadkach tak naprawdę nie chodzi o wydanie pieniędzy (konkretnej sumy), tylko o jakiś taki.. zawód, że dziewczyna myślała, że on stawia i tego oczekiwała.. . No tak po prostu głośno tu myślę.. .) Ty mnie zacytowałaś, dlatego Ci odpowiedziałam. Potraktowałam to jako luźną rozmowę. Nie wiem jak to, do jakiej "grupy" dziewczyn Ty należysz miałoby nadawać lub odbierać sens moim wypowiedziom. W żaden sposób nie odniosłam tego do Ciebie, do Twojego światopoglądu. ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Poczułam się tak, jakby był pracownikiem tej kawiarni i namówił mnie na to, żebym kupiła sobie deser, za swoje pieniądze w wersji full. Ale potem zaczęły mnie nękać "feministyczne" myśli typu: "ale..gdybym wiedziała, że nie zapłaci, to bym nie wzięła deseru?...czyli wzięłam go tylko dlatego, że myślałam, że mi go kupi?..". Nie wiem. To nie było takie zachwalania, polecanie że z dodatkami jest lepszy, tylko ..no po prostu namawianie. Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-28 o 17:21 |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, jak na początku LO umówiłam się z chłopakiem z internetu (chłopak starszy jakieś 2lata, pracował dorywczo), nie dość, że było zimno to jeszcze deszcz padał, nie zaproponował nawet głupiej herbaty, w dodatku chodził i wcinał chipsy, które sobie przywiózł i nie był skory do "poczęstunku" ![]() O. Kolejny przykład, mój były (nie wiem, gdzie ja oczy miałam :| ) Twierdził, że jak ma mieć dziewczynę, to tylko w odległości do 10km od domu, bo to nie opłacalne i "nie będzie dokładał do interesu", tak samo, że musi mieć nr w tej samej sieci, bo to też niezbyt opłacalne :| Jednym słowem- masakra i burak do potęgi.
Edytowane przez bulka114 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:30 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo powiedzieć, że chce taki sam a przy płaceniu powiedzieć, że nie ma kasy ;P Co bym zrobiła? Zapłaciłabym.Jeszcze jedno kino mi się przypomniało! (Gdyby nie ten wątek, żyłabym w błędnym poczuciu, że nie trafiłam nigdy na żadnego cwaniaka..;P ). Jedno z pierwszych spotkań. Kasa kinowa, ogromny ścisk w kolejkach. Kupujemy bilety. Pada cena, wyciągam portfel (myśląc, że zapłacę za siebie, jeśli mój towarzysz nie będzie nalegał na to, że on zapłaci za oba). Podaję kasjerowi i słyszę od mojego randkowicza: "ooo. a od kiedy to panie zapraszają panów? jak to tak? panie płacą za panów?..nonono...". Dodam, że w czasie całej "akcji" kupowania nie wyciągnął rąk z kieszeni i nawet nie drgnął w kierunku płacenia.. . Gadał ten tekst jeszcze przez jakiś czas, a ja nie miałam... jaj (?), żeby powiedzieć "oddaj mi swoją część" ;p
Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-28 o 17:33 |
|
|
|
|
#2722 |
|
Konto usunięte
|
Ja się pochwalę koleżanką, teraz już byłą. Robiła grilla na działce, zrzutka po 10 zł. Jestem wege, więc powiedziałam, że dam im, ale żeby mi kupili jakieś warzywa, bo mięsa nie jem. Powiedzieli, że nie, bo oni kupują kiełbasę i chleb, nie będą biegać za warzywami, mam kupić sama. (nie składałam się więc z nimi) Tak też zrobiłam, trochę warzyw ze sklepu, trochę z domu, dość sporo wyszło i zrobiłam sobie szaszłyki i zapiekane warzywa w folii. Powiedziałam im, że jak chcą, to mogą się częstować (5 osób). Każdy spróbował. Potem wzięłam sobie JEDNĄ kromkę ich chleba, żeby moczyć w sosie z zapiekanych warzyw. Niedużą. Poszłam na piętro zanieść bluzę, i na chwilę tam zostałam, myśleli, że już poszłam, i usłyszałam głos koleżanki: "no nie składała się, a nasz chleb wpier***ała". zeszłam, rzuciłam im 10 zł na stół, powiedziałam "za tą kromkę chleba" i wyszłam. Potem mnie przepraszała, pieniądze oddała, że ona nie chciała żeby to tak brzmiało itd.
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:37 |
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze zrobiłaś. (Rozumiem, że nie miałaś żadnych wątpliwości, że to nie był jakiś nieudany żart z jej strony.)
|
|
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Żartujesz? Ja zwykle płacę za siebie i nigdy nie oczekuję, że ktoś za mnie zapłaci, nawet jak to on proponuje kawiarnię, ale jakby mi facet walnął takim tekstem to nigdy więcej bym się z nim nie spotkała. Megażenujące.
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli ktoś mnie zaprasza, to oczekuję, że zapłaci. Sama też, gdy kogoś zapraszam, to za niego płacę. I tu jest problem w tym, że część dziewczyn uważa "zapraszam Cię na randkę do kina" za prawdziwe zaproszenie (i pokrycie kosztów), a część (tak jak też w tym wątku) uważa, że to tylko propozycja wyjścia i że każdy płaci za siebie. Trzeba się tak umówić, żeby od początku obie strony wiedziały o co chodzi. Ja, gdy mówię komuś "zapraszam Cię do kina" to jest dla mnie jasne, że płacę za siebie i tego kogoś. Dlatego też, gdy sama słyszę "zapraszam do kina", to uważam, że ten ktoś ma zapłacić. I gdy się okazuje przy kasie, że wprawdzie ktoś użył słowa "zapraszam", ale miał na myśli "proponuję" to się niemiło rozczarowuję. (A cytowany fragment jest lekką ironią.. .) Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-28 o 17:57 |
|
|
|
|
#2727 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
umówiłam się z facetem którego spotkałam w busie w innym mieście, 50km ode mnie. ustaliliśmy że on przyjedzie do mnie, bo i tak ma w moim mieście znajomego którego później przy okazji odwiedzi. poszliśmy do knajpki na piwo. siadamy przy stoliku, pyta co mi wziąć. powiedziałam że piwo i dałam mu 20zł żeby za mnie zapłacił. poszedł, wrócił z piwami i oddał mi 5zł. tak, kupił sobie piwo za moje pieniądze.
później jeszcze kilka razy wychodziło z niego buractwo, skąpstwo i wygodnictwo. spotkaliśmy się ze 4 razy, na ostatnim zachował się tak, że podziękowałam za znajomość
|
|
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co zrobil na tym ostatnim, ze podziekowalas
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam przypadek ale nie wiem czy to skapstwo: Chlopak zabral dziewczyne do kina, w trakcie seansu z powodu awari na 3 min zgasl wyswietlacz, po czym film puszczono dalej. Po filmie w ramach przeprosin kazdy dostal do reki taki kupon/bilet na dowolny senas w przyszlosci-rekompensata. Po randce chlopak porposil dziewczyne o ten kupon bow koncu on placil za bilety
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

ale tyłek to już facet by chciał mieć i cycki do macania za darmoche

.

Wyjęłam portfel i zapłaciłam za siebie. Czułam się dość głupio.