|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
R:
śniadanie: makrela + 2 kromki chleba żytniego przekąska: banan, kromka pieczywa chrupkiego obiad: Pilaw (pierś z kurczaka duszona z ryżem i suszonymi morelami) kolacja: pół opakowania serka Bieluch, pół długiego ogórka, 2 kromki chleba żytniego
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twarogu było na oko ze 180 gram (opakowanie miało 250, a było trochę podjedzone). Wiem, że kolacja kiepska, ale staram się jak pisałam, teoria jest, tylko z praktyką ciężko.. ale dziękuję za Twoją opinię, bo już myślałam, że jest totalnie beznadziejnie
|
|
|
|
|
#2704 |
|
BAN stały
|
morphine, przgladajac KZ wpadlam rowniez na Twoje wpisy.
Widze ogromna,ogromna rozncie na plus! Jak Ty dziewczyno teog dokonalas?! z dnia na dzien? |
|
|
|
#2705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać luz. I dobrze, że nie ma tych stepperów, czy innych. Jeden dzień trzeba sobie odpocząć
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
R
Iśn: owsianka (5lyz owsianki, lyzka otrebow, szklanka mleka 3,2%, lyzka masla orzechowego, kilka czubatych lyzek serka wiejskiego), jedna sliwka, herbata zielona 2h na silowni - trening wzmacniająco-aerobowy IIśn: 2 lyzeczki tunczyka wsw, mala zlożona kanapka z serkiem turek figura, salatą, plastrem chudej szynki, plastrem pomidora i cebuli, dwa ciastka otrebowo-owsiane z żurawiną (wlasnego wypieku ), jabłko, herbata z miodem.obiad: kawałek miesa z indyka, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, salata z jogurtem naturalnym, mala miseczka budyniu (jakies 100 ml) podw: ok. 100 gramow twarogu poltlustego z jogurtem naturalnym, garsc migdalow, kawa z mlekiem, kolacja: salata z tunczykiem, pomidorem, ogorkiem, cebula, marchewka odkad zaczelam chodzic na silownie, mam straszna ochote na slodycze- czy ktoras z Was tak miala? nie wiem, jak sobie z tym poradzić.
Зачем мы давим на тормоз, не на газ? 'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.' /Terry Pratchett/ Edytowane przez lir391 Czas edycji: 2011-09-25 o 13:29 |
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
nie za dużo, szczerze?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój jadłospis bardzo mi się podoba, to r, ale przymykam oko na ten budyń - nie świrujmy, jest naprawdę fajnie. ; ) ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Polecam.
|
|
#2709 |
|
Przyczajenie
|
U
śniadanie: 3 garście płatków zbożowych z rodzynkami z mlekiem 2% 2 kromki chleba razowego z szynką z indyka, twarogiem pół kromki chelba pszennego z serkiem cammembert warzywa mandarynka II śniadanie: serek wiejski/ jogurt/ serek homogenizowany/ dorsz w galarecie jabłko, kiwi obiad zupa (zazwyczaj jakaś warzywna) 1/3 opakowania ryżu/kaszy etc. 1/2 opakowania mrożonych warzyw + sałata kotlet mielony/kotlet rybny/ dzwonko łososia/ kotlet sojowy/ smażona pierść z kurczaka/ udko z indyka z grilla/ gulasz etc. marchewka, kiwi, mandarynka podwieczorek 2 paski czekolady/ jakiś batonik/ jogurt owocowy/ lody/ koktajl z owoców i kefiru i mleka/ szarlotka etc. kolacja 2 kromki razowego 1 kromka pszennego szynka z indyka, szprotki wędzone, tuńczyk wsw, paprykarz sojowy, bieluch, paprykarz warzywny, sałatka pikantna z makreli, łosoś wędzony (wymiennie rózne rzeczy na te trzy kanapki) warzywa sałatka owocowa z ananasa, melona, pomarańczy i jabłka Bede bardzo wdzięczna za wszelkie komentarze |
|
|
|
#2710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po siłowni tracisz dużo energi i zapewne później organizm się ciągle domaga jej jeśli odrazu go "nie naładujesz" ![]() Ale niech się wypowiedzą osoby bardziej znające się na rzeczy. Pozdrawiam
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Moje P (naleśnikowo :P)
I: 2 naleśniki z dżemem- wiśniowym i wieloowocowym. Kubek kawy z mlekiem ( ok. 60ml). II: grahamka-pół z masłem orzechowym i twarogiem płt.; pół z masłem, Almette i pomidorem. III: 2 krokiety- ze szpinakiem i białym serem; meksykański w panierce "X" :P(czerwona fasolka,marchewka,kukuryd za, mielone mięso) do tego ketchup ( w ilościach nieokreślonych :P). IV: Belriso czekoladowe i jabłko. V: 2 kromki razowca- z wędliną z indyka; z Almette i pomidorem. W ciągu dnia: 1,5 wody, kawa, herbata. |
|
|
|
#2712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze robię przerwy w soboty i niedziele
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam pytanie... lubisz tą galaretkę? Ja dostawałam taką w przedszkolu, dokładnie - pokrojona w kostkę ze śmietanką... NIENAWIDZIŁAM JEJ! to koszmar mojego dzieciństwa, pani zmuszała mnie, żeby ją zjeść.
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalorycznością mleka sie specjalnie nie przejmuje, bo i tak sporo go wyparowuje, jak gotuje te platki na papkę - zreszta, wydaje mi sie, ze 3,2% jest jednak zdrowsze. serek talia to cos takiego, jak bieluch i stosuje go czasem w charakterze masla ![]() Cytat:
dziekuje za odpowiedź
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, za dużo tego. Zwłaszcza posiłek w postaci parówki na zimno! Jak można się tak obżerac? BTW Jest jakas opcja żeby nie widziec postów danej wizażanki? |
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem jakiś posiłek - brązowy ryż, makaron z tuńczykiem czy kurczakiem. czasem jakiś czas po i tak łapie mnie taki głód, że po prostu MUSZĘ. ale staram się wtedy jeść więcej. jak wygląda trening wzmacniająco-areobowy, bo mnie zaciekawiło? ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
JASNE! dodaj ją do listy ignorowanych, masz w ustawieniach konta. ja już dawno to zrobiłam.
|
|
#2717 |
|
BAN stały
|
[/COLOR]
Po to wymyślono PW, aby używać go właśnie do tego celu. Polecam.[/QUOTE] przepraszam,ale jestem tu od niedawna, nie znam tych wsyztskich funkcji. Widze,ze bardzo ciezko tu trafic na mile,zyczliwe osoby, chociaz kiedys wydawalo sie inaczej.. |
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozgrzewka+ dosłownie kilka cwiczen na barki, klatke i uda (niemniej silowym bym tego nie nazwala, bo robilam to moze 20 min)+ok. 1h aerobów.
|
|
#2719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To miłe słyszeć, że jem jak normalny człowiek bo wcześniej nie było tak kolorowo. Co do galaretki to bardzo lubię jeść;p wczorajsza była agrestowa mmm^^ |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
U.
dziś chyba całkiem, całkiem 1śn - dwa chrupkie żytnie kromki - jedna z philadelhpią i pomidorem, druga z mozzarellą, bazyliowym pesto i pomidorem. jakaś resztka wieśniaka. basen - 25 minut interwałów + rozgrzewka i rozciąganie = godzinka 2śn - kanapka z dwóch złożonych pełnoziarnistych kromek z kurczakiem, rukolą, sałatą, pomidorem. kawa z mlekiem. godzina gry w tenisa 3śn - ze 100g wieśniaka, zapieczona pełnoziarnista bułka z mozzarellą, kromka chrupkiego z masłem orzechowym, garść orzechów laskowych. obiad - pełnoziarnisty omleto-naleśnik z farszem z pieczarek, kurczaka, cebuli i mozzarelli, posypany parmezanem. ( by tż )kolacja - pękam, ale może wcisnę tą połówkę wieśniaka co została.
|
#2721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka jedna tekturka ma mało kcal. Reszta dnia okej, choć sporo ruchu
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A teraz poproszę o ocenę mojego U/R, czyli - nie odchudzam się, ale wszelką stratę w obwodach z chęcią przyjmę Ocet jabłkowy z wodą i miodem, odżywka carbo, kilka rodzynek 1,5h biegu - 15 km. I. Spora porcja sałatki - miks sałat z rukolą, mozzarella, makaron, pomidor, majonez pomieszany z jogurtem, jajko, do tego kilka kawałków śledzia z cebulą, 1,5 kubka koktajlu z bananów, jagód, malin i mleka (by mother II. Zupa grzybowa, szynka gotowana z 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej i chutneyem śliwkowym, trochę żółtej papryki, pomidor, zielona herbata z miętą i cytryną. III. U babci - mały kawałek babcinego ciasta, średniej wielkości grapefruit, owocowa herbata IV. Będzie omlet z mąki pełnoziarnistej, mleka, 1 jajka i 1 białka, z farszem z warzyw duszonych, słonecznika prażonego i kawałków gotowanej piersi kurczaka. Jak to wygląda?
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
hej mogę prosić o ocenę?
moje R I 200g kaszy mannej na mleko z sokiem jagodowym II Kanabka z sałtatką warzywną z 2 kromek+jabłko III Obiad odrobina rosołu z makaronem +mięso z kurczaka 1 ziemniak 1 pulpet IV 200g kisielu+jabłko V kolacja sałtaka 2 skibki białego pieczywa
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;29620691]Jadłospis bardzo kolorowy i różnorodny, ale wydaje się trochę mało tego jedzenia... Ale w sumie jeśli się najadasz i tak Ci odpowiada to znaczy, że wszystko ok.
A teraz poproszę o ocenę mojego U/R, czyli - nie odchudzam się, ale wszelką stratę w obwodach z chęcią przyjmę ale po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że to się chyba troszkę wyklucza, bo strasznie trudno tracić obwody jednocześnie nie chudnąc, jednak mocno życzę i tobie i sobie powodzenia ![]() Ocet jabłkowy z wodą i miodem, odżywka carbo, kilka rodzynek 1,5h biegu - 15 km. wow, podziwiam ja na razie więcej niż 45min nie daje rady przebiec ![]() I. Spora porcja sałatki - miks sałat z rukolą, mozzarella, makaron, pomidor, majonez pomieszany z jogurtem, jajko, do tego kilka kawałków śledzia z cebulą, 1,5 kubka koktajlu z bananów, jagód, malin i mleka (by mother II. Zupa grzybowa, szynka gotowana z 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej i chutneyem śliwkowym, trochę żółtej papryki, pomidor, zielona herbata z miętą i cytryną. tu też ok, nie moje smaki co prawda, ale jakościowo bardzo fajnie III. U babci - mały kawałek babcinego ciasta, średniej wielkości grapefruit, owocowa herbata ok, smacznego i na zdrowie jak dla mnie mogły wpaść może jakieś orzeszki czy pestki, ale wiadomo, że nie zawsze się o tym myśli ![]() IV. Będzie omlet z mąki pełnoziarnistej, mleka, 1 jajka i 1 białka, z farszem z warzyw duszonych, słonecznika prażonego i kawałków gotowanej piersi kurczaka. omlet to już mój standard na niedzielną kolację, także jak dla mnie super, co prawda takiego z kurczakiem jeszcze nie jadłam, więc kiedyś muszę spróbować Jak to wygląda? [/QUOTE]jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić, jest zdrowo, smacznie i tak .. normalnie nie ma jakichś wielkich grzeszków, więc i obwody, myślę powinny spadać przy takim jedzeniu jeśli już mówimy o pełnowartościowym jadło ze wszystkimi potrzebnymi składnikami to dodałabym tu jedynie jakieś nnkt, ale sama często o tym zapominam, więc w sumie nie powinnam się czepiać to i ja wrzucę, bo dawno nie wrzucałam U: 1śn: talerz pełnoziarnistych kakaowych pancakes podanych z pomarańczą i serkiem wiejskim z cynamonem i rodzynkami, herbata cynamonowo-migdałowa 2śn: dwie kromki domowego pełnoziarnistego chleba ze słonecznikiem (przepis wzięty z ''makaronirodzynka'' )-z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem - z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem jagodowym, herbata czarna z cytryną i miodem 1h 40min rolki 45min rower (z i na trasę rolkową )+stretching obiad: pierś indycza w ziołach i papryce nadziewana serem brie i suszoną żurawiną, duużo gotowanej kapusty kiszonej z cebulką, sałatka z pomidorów z bazylią i oliwą kolacja: omlet pełnoziarnisty z 3 jaj smażony na maśle z ziołami, cebulką, kukurydzą, żółtym serem i ketchupem
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dzisiejsze U: 1. pudding chlebowy z brzoskwinią (2 kromki chleba pszenno-graham, brzoskwinia, zalewa na bazie jajka i mleka) z serkiem wiejskim. 2. 2 kawałki domowego pełnoziarnistego ciasta ze śliwkami (znowu, a mam już zamówienie na trzecią blachę, na 1. października )3. grillowana pierś z kurczaka uprzednio marynowana (olej, harissa, przyprawy), ziemniaki gotowane z wody, surówka (pomidor, sałata, ogórek, oliwa..) w międzyczasie wpadł mały kawałek tego ciasta ze śliwkami 25 minut biegu 4. 3 wafle ryżowe z polędwicą drobiową (grubo) i musem pepperoni, 2 jajka na twardo z keczupem, pomidor. po: będą pewnie marchewki i herbata. lubię te marchewki do tv. ![]() i jak?
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Morphine - tak z ciekawości - chrupiesz normalne marchewki czy te takie mini z woreczka?
![]() A jadło jak zwykle - pycha ^ ^
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam swój jadłospis
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Lovelykate, bardzo dziękuję za ocenę. Owsianki są zawsze 4 łychy "z czubkiem" i to dla mnie taja ilość idealna
Bardzo się najadam. Co do ryzu to niestety brązowy mi nie smakuje, używam basmatti. Dzieki raz jeszcze
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chrupię normalne, najlepiej grrrrube, dzięki czemu może też zęby mi się przypiłują, bo dalej mam tą 'falkę' charakterystyczną dla nowych stałych zębów u dzieci ale te z woreczka też lubię ^^
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

twarogu było na oko ze 180 gram (opakowanie miało 250, a było trochę podjedzone). Wiem, że kolacja kiepska, ale staram się

ja na razie więcej niż 45min nie daje rady przebiec 
)