|
|
#2701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Hej dziewczyny!
Ale mnie dziś w ppracy kręgosłup łupał ![]() ![]() wrrrrCytat:
Mój Szymon jest baaaardzo aktywny od godz 23 , w ciągu dnia widzę spadek aktywności chociaż coraz częściej daję o sobie znać ![]() Cytat:
![]() Ja będę próbowała pracować do końca...., na razie czuję się rewelacyjnie - jeśli chodzi o samą ciąże - podskakuję w pracy jak gazela! Gorzej z kręgosłupem, tylko on staje mi na przeszkodzie.... Cesarkę powinnam mieć pod koniec października i planuję tydzień wcześniej zrezygnować dopiero z pracy ![]() Dziewczyny czy jeśli miałybyście możliwosć wyboru daty porodu to wybrałybyście datę swoich własnych urodzin? ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Bahamadia ale jesteś lachon !
|
|
|
#2702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to nie zapeszam, odpukała w niemalowane ![]() Dokładnie, najważniesze że zdrowe i to wystarczy ![]() Cytat:
Ale chyba nie ma dla mnie aż takiego znaczenia ![]() A Ty już masz cesarkę zapowiedzianą?
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak, cesarkę w narkozie. Termin mam na 16 lostopada, a cesarka powinna być 2 - 2,5 tyg wcześniej. Ja urodziłam się 28 października i wiem że często lekarze jesli cesarka jest zapowiedziana pozwalają sobie wybrać jakiś termin. Zastanawiam się zatem czy jeśli w tych datach będzie również 28 to czy wybrać ten dzień choć nie ma to również dla mnie większego znaczenia ![]()
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekamy spać.
Jutro mam zamiar pochodzić po sklepach, więc trzeba zbierać siły ![]() Wieczorkiem napisze czy coś ciekawego zwróciło moją uwagę ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bahamadia miłej nocy i udanych zakupów
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Paula już dopisałam do listy
![]() Witaminka też chciałam wózek w jasnych kolorach no ale trudno braliśmy co było w sklepie nie wiadomo było czy by doszedł przed naszym wyjazdem no ale ten nasz kolor też mi się podoba chociaż nie będzie widać brudu w zimę jak sie pochlapie
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uciekam bo rano trzeba wstać
![]() Miłej nocy życzę i do popisania jutro
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba nie chciałabym rodzic we własne ur
Bo później by się dziecku robiło tylko impreze ur, a ja lubię obchodzić swoje ur
|
#2709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się pouśmiecham do swojej koleżanki w tej kwestii ![]() Fajny kolor wózka. Cytat:
Mam siostrę Ewę, ma przechlapane w imieniny. A mój syn ma kuzyna z tego samego dnia, parę lat młodszego i ... jest problem. Niech każdy ma swój dzień Kupiłam wózek: Bebe confort high trek - Aniu, jakbyś mogła zmienić. Na razie samą spacerówkę plus torba, śpiwór i adaptery do fotelika, gondolę dokupię używaną, a z fotelikiem (maxi cosi cabrio.fix) poczekam na jakieś promocje, może trafię. |
||
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
.Podczytuje was od paru dni,ale brakuje czasu na odpisanie .Duzo ostatnio sie dzieje,a to w Legolandzie bylismy,nad jeziorkiem,tu,tam siam .Oczywiscie juz nie pamietam,co komu chcialam napisac .Na pewno przewinal sie temat wanienek-nie bojcie sie kapieli,na poczatku niech wam ktos pomoze.U mnie trzymal TZ,a ja mylam.Mielismy zwykla wanienke,ale ta wieksza,wkladalam do srodka tylko pieluszke tetrowa.Jakos nie ufam tym cudom do kladzenia dziecka .Dobrej nocki wam zycze |
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znow doslownie na sekunde, mala spi wiec idziemy sie kapac: brzydal:
GLAMMMM MAM PACZKE, wysylalas ja na adres taty, bo ja to czesto wychodze a tam zawsze ktos odbierze ![]() ciuszki sa dobre ( jeszcze) ![]() pytanko: tam byl paragonik,tyle plus koszt przesylki mam przelac? poprosze numer konta!
|
|
#2713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic o tym nie słyszałam ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
na innym wątku na którym sie udzielałam dziewczyna ćwiczyła z hantelkami,itp.ale wcześniej też cwiczyła. tak wiec jeśłi ktoś przed ciążą nic nie robił to w czasie ciązy musi bardziej uważać z dobieraniem ćwiczeń ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
jakos tak lepsze mam samopoczucie...zresztą-dziś mierzyłam czas-makijaż zajmuje mi 5 minut-kredka,cienei,rzesy,róż,p uder i cienie do brwi...zwykle kolezanki się dziwią,że tak szybko mozna sie umalować,ale cóż lata praktyki....dzieki za napisanie też o sprzęcie agd ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() efekt bardzo mi się podobał![]() i uważam,że jeśli ktoś zaczyna się tłumaczyć,ze weider jest nudny to w rzeczywistości oznacza,ze nie da rady bo jest za cięzko...bo niestety te ćwiczeia sa bardzo ciężkie zwłaszcza dla kręgosłupa. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- dziewczyny, chyba niektóre z Was biorą witaminy z omega3-od kiedy sie je powinno brać i właściwei po co to omega 3?? wiem,że ciamniak jestem,ale nie wiem ![]() :br zydal:wyczytałam,że w III trymestrze jest ważny,tak?? będę wdzięczna za podanie jakichś nazw leków w których one są te omega3
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-02 o 22:46 |
||||||
|
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... o tym kozim mleku to chyba bylo w gazecie, m jak mama... nie pamietam dokladnie, jutro jak bede miala chwilke to sprobuje poszukac czemu, o co to chodzilo
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są te ciążowe z DHA, ja kupuję zwykłe omega-3 - zależy co jest w promocji, konsultowałam z ginekologiem, pozwolił. |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj tato ma urodziny 3 dni po mnie, choc on obchodzi bardziej imieniny.Wydaje mi sie, ze fajny termin na urodziny to 01.11.2011 albo 11.11.2011 albo 20.11.2011 ja mam najwieksze szanse na ten ostatni ![]() Na tych suplementach z kwasami Omega 3 pisze jeszcze, ze one poprawiaja samopoczucie, sa dobre na wzrok i jeszcze kilka rzeczy. Pharmaton maturelle je maja, centrum materna plus DHA, a takze same kwasy to maja chyba prenatal DHA i Omegamums. Ktoras z dziewczyn wstawiala kiedys artykul, ze jak kwasy omega kosztuja 30 zl to niemozliwe, zeby byly dobre jakosciowo, ale nie wiem ile w tym prawdy... mam nadzieje, ze cos daja. "Głównym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega- 3 są oleje roślinne tj. rzepakowy, lniany i sojowy oraz ryby i ssaki morskie, a także żółtko jaja, nasiona soi i orzechy włoskie" jak duzo tego jesz to moze nie musisz sie suplementowac. http://www.we-dwoje.pl/kwasy;tluszcz...ykul,4819.html |
|
|
|
|
#2718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam cos kolo tego i taki sam wynik poczatkowy idziemy leb w leb ![]() [QUOTE=Bahamadia_25;285132 78] Cytat:
po drugie ta wanioenka ma takie cos- nie wiem jak to opisac, cos jak przedzialka miedzy glowka a karkiem, w zamysle to ma chyba podtrzymywac glowke ale zdaje mi sei ze dla wiekszej dzidzi to po prostu niewygodne by bylo i po trzecie- ona jest w sumie baaardzo malutka [QUOTE=ania21_21;28513367] Cytat:
![]() Cytat:
Darusia paragonik?????jaki paragonik? ja tam nic nie wkladalam, a moze to jest paragonik od samolociku fisher price ktory zamowilam dla Soni i w tym samym pudelku ci wyslalam? bo nie mialam innego pudla a to mi idealnie pasowalo rozmiarem... nie no jak sie umawialysmy, zwroc mi za przesylke- 13 zl, potem ci napisze nr konta na priv to ja tez wklejam swoj brzucholec z dzis rana- zaczynamy tydzien 23 ciesze sie z kazdego tygodnia wiecej na liczniku chociaz do porodu mi sie nie spieszy- ale w razie czego maluszki z kazdym tygodniem maja wieksze szanse... ale serio wydaje mi sie ze z Sonia to ja taki mialam gdzies w 7 mcu, musze popatrzec po zdjeciach
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z nad talerza grzanek z serkiem
![]() moje dziecko oszalalo polozyl sie wczoraj po poludniu w poprzek i pchal, i pchal i pchal... ale tak mocno, ze czulam jego stopy przez skore. Najpierw bylo smiesznie, ale po kilku godzinach juz nie bardzo, cala noc pchal po tym moim i tak bolacym boku az lzy w oczach mialam... dlaczego on mnie nie lubi? dopiero dzisiaj rano czuje go jak zawsze, mam nadzieje, ze mu sie nie odwidzi![]() co do dat to ja urodzilam sie na imieniny mojej babci (pierwsza wnuczka, wiec sie spisalam, prawda? ) i jakos nigdy nie przeszkadzalo mi, ze swietujemy w ten sam dzien (moja babcia obchodzi bardziej imieniny niz urodzin bo... nie wie dokladnie kiedy je ma, troche namieszane ma w papierach)11.11.11 w tym roku to fajna data, ciekawa jestem ktora z nas trafi a uwazam, ze 1.11 to troche smutne, kazdy na cmentarzu, co to za urodziny...---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Glam fajnie ci juz brzuszek wyskoczyl
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Glam brzuszek już fajny.
Ja jakoś spać nie mogę. W nocy tylko przekręcałam się z boku na bok. Teraz rano też myślałam że pośpię i dupka. W niedzielę jadę z TŻ na obiadek z okazji 2 rocznicy ślubu i na "małe" zakupy dla Oliwii ![]() Mamuśki co będziecie używać do smarowania po kąpieli podobno bardzo dobre jest to http://allegro.pl/mleczko-do-ciala-n...732321606.html http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...727652409.html Co do dat to mi się podoba 20.11.2011 termin mam na 21.11 więc może trafimy
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Witam się śniadaniowo i znikam
Dziś jedziemy na zakupy i moze wreszcie kupię cos maleństwu, ale głównie to spożywcze zakupy planuję dla nas, a dzidziowi jakieś ciuszki nowe, kilka mi trzeba Glam brzuś pokaźny, ale Ty szczupła jesteś! Bahamadia laska z ciebie niezła A ja po zakupach mykam do rodziców, wrócę wieczorem samym więcpewnie będę miała co nadrabiać .
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym wolała mieć w inny dzień... np. 5-6.11 ... bo w ten sam dzien, to super, ale ja tam lubie swoje święto, lubie raz w roku poczuc sie wyjątkowo, a tak to wszyscy i wszysctko skupiałoby się na małej :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Witanko!
ładna dziś pogoda wstałam po 6 i pojechalam na pobranie krwi, przyjechalam zaraz do domku troszke odespac bo do pracy na 12 i do 19 :/ Czuję że i tak nie zasnę a potem będzie mi ciężko wytrzymac :/ Fajne daty, myslałam o 11.11.11 ale to jest święto i z cesarką planowaną to nie za bardzo
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to 1wsze planuje dzis zakupic w rossmanie, bo promocja na nie jest http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie wzięłabym daty własnych urodzin. 11-go odpada na planowane cc, 1-go to smutny dzień, a każdy inny to chyba w sumie bez różnicy? Bo to i tak będzie wyjątkowy dla Ciebie dzień. PS. czy mogę zapytać z jakiego powodu CC? Ale dzisiaj ładna pogoda |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
Ja już po badaniach. Wstałam o 5:50, bo pół nocy nie spałam bo... tak siku mi się chciało!!! No, ale na badania trzeba zanieść mocz z nocy :/ więc do tej 5:50 wytrzymalam... Pani i upuściła krwi, a poźniej poszlam na rejestracje, żeby dostać się z tą neiszczęsną cukrzycą do diabetologa. I co uslyszalam??!! Irytacja od rana: Pani diabetolog jest na urlopie, a tak w ogóle to do końca roku nie ma terminów. A jak powiedzialam, że jestemw ciązy i moja ginka powiedziała, że będę przyjęta. To mi dala nr tel i powiedziala, ze moge sobie zadzwonic i sie zapytać czy mnie przyjmie. Wrrr.... Cytat:
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie uzywa tych oilanow do kapieli to smarowac nie trzeba
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko parafinę.
Do kąpieli Oilatum.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-03 o 09:13 |
|
|
|
#2729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak u mnie tżet malował, to ja w domu byłam, drzwi zamknełam i ze 2-3 razy tylko na chwile weszlam... oczywiscie w malym pokoju okno bylo otwarte, a 1wsza noc spalam w innym pokoju.... chyba jakby jest wskazanie zeby az nadto nie przebywac, choc czasem nie ma wyjscia :P mysle ze na spokojnie mozesz byc na dole :P tylko dobrze wietrzcie pomieszczenie, w miare możliwości :P ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
hmmm... własnie dlatego sie zastanawiam, bo to w sumie roznie moze byc... nigdy nie ma pewnosci... mam pare probek, pozbieram inne :P a najwyzej jak mała się urodzi bede kupowac na szybko... do sklepu mam 3 min :P
||
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Pewnie na 2-3 nocki w takim razie zamknę się w pokoiku na dole z materacem. Różnie na forach piszą, najlepiej wyjechać na kilka dni, ale ja takiej możliwości nie mam a "zwalać" się koleżankom na głowę z brzuchem też troszkę nie halo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

, w ciągu dnia widzę spadek aktywności chociaż coraz częściej daję o sobie znać 

Byś nie powiedziała, że to 22tydz,t o bym nie uwierzyła :P
no ale ten nasz kolor też mi się podoba chociaż nie będzie widać brudu w zimę jak sie pochlapie