"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 20:50   #2701
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Cindy bardzo niepokojące jest to że zemdlałaś. Można by pomyśleć że to od odchudzania ale z tego co piszesz to jesz prawidłowo i się nie głodzisz. Skoro okres Ci się kończy to mogłaś zemdleć od tego właśnie. Moim zdaniem masz anemie czyli zbyt mało żelaza we krwi. Ja też kiedyś miałam i właśnie podczas okresu gdy organizm tracił krew to było najgorzej bo był osłabiony. Musisz koniecznie zrobić wyniki krwi i koniecznie na ilość żelaza. A do tego czasu jedz bardzo dużo buraczków, wątróbki i chociaż pół tabliczki dziennie czekolady. Nie patrz na dietę bo zdrowie jest najważniejsze.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:33   #2702
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

dzieci mi pozasypiały więc mam czas dla siebie
Na kolację zjadłam taką podłużną bułkę z dżemem i kakao do tego pycha!! Mąż jak wcześniej dzwonił to mówił że jeszcze wieczorem zadzwoni, a tu cisza była więc ja zadzwoniłam do niego. A on taki nawalony że nawet nie mógł gadać ;( Mam tego naprawdę dosyć. Przez to że go ciągle widzę pijanego mam wstręt i obrzydzenie do niego... seks z nim staje się dla mnie czymś strasznym mimo że wtedy jest trzeźwy. Ciągle przed oczami mam go takiego nachlanego.... nienawidzę go za to. Gdyby nie dzieci to bym go znać nie chciała. Powiedziałam mu że mam tego dosyć! On w pracy chleje, przyjeżdza do domu to też chleje. Powiedziałam, że nie będę z nim gadała bo nie ma sensu i że jutro zadzwonię jak będzie trzeźwy i się rozłączyłam.
Co ja mam za życie ;( wcześniej taki nie był ;( a jestem pewna że będzie już tylko gorzej chlał bo on już jest chyba chory.... leczyć się nie pójdzie bo honor by mu nie pozwolił a zresztą on nie widzi w tym "nadużywania". Porozmawiać z nim się nie da bo on zaraz się obraża i wychodzi z domu. Ahhh ;(

Wklejam Wam zdjęcia z tej imprezy wczorajszej

IMG_2848.jpg

IMG_2863.jpg

IMG_2892.jpg

IMG_2902.jpg
boże jakiego szneka walnęłam! nie śmiejcie się ze mnie hihih

IMG_2906.jpg

IMG_2910.jpg

IMG_2911.jpg
z moją siostrą !!! PODOBNE JESTEŚMY?????

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:38
Stary 2011-09-03, 22:50   #2703
monika01011986
Zakorzenienie

A co Wy już wszystkie śpicie? Czy imprezujecie? Nikogo tu nie ma

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-03, 23:39   #2704
sweetish
Zakorzenienie

monia

super zdjęcia. Na 3 wygladasz prześlicznie.. Siostra bardzo podobna młodsza? starsza?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 23:50   #2705
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
monia

super zdjęcia. Na 3 wygladasz prześlicznie.. Siostra bardzo podobna młodsza? starsza?
dziękuję a te trzecie to z nienacka mi pstryknęli
A siostra starsza o 5 lat Trzydziestke ma dzisiaj ale wczoraj wyprawiała
Ale gdzie Ty widzisz podobieństwo to ja nie wiem

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

dobra lecę spać dobranoc

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 00:19   #2706
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
dziękuję a te trzecie to z nienacka mi pstryknęli
A siostra starsza o 5 lat Trzydziestke ma dzisiaj ale wczoraj wyprawiała
Ale gdzie Ty widzisz podobieństwo to ja nie wiem

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

dobra lecę spać dobranoc
Jak to gdzie?
to samo spojrzenie,
te same usta,
długie proste włosy,
brwi podobne
tylko noskami się różnicie no i chyba posturą. Siostra okrąglejsza na twarzy się wydaje ale też śliczna.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:35   #2707
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Jak to gdzie?
to samo spojrzenie,
te same usta,
długie proste włosy,
brwi podobne
tylko noskami się różnicie no i chyba posturą. Siostra okrąglejsza na twarzy się wydaje ale też śliczna.
Usta ma dużo mniejsze odemnie tylko na zdjeciu je pomalowala to wydają sie wieksze wlosy ma wyprostowane prostownica a naturalnie ma lekko kręcone oczy ma niebieskie a ja zielone i brwi ma dużo węższe od moich :p no tak mi sie wydaje hehe a na buzi jest okraglejsza bo po ciąży jeszcze nie schudla. Ma problemy z kregoslupem i jakies leki ze sterydami bierze i od nich sie tyje niestety. Ale juz nie dlugo i zakonczy leczenie to pewnie schudnie bo ona cale zycie byla chuda. Jest bardzo niska 1,55 cm czy jakoś tak. I też ma dwoch synkow jak ja

Ja już w łożeczku wiec jeszcze raz sie żegnam. Dobranoc, milej nocki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 07:42   #2708
tinekk
Zadomowienie

Witajcie moje drogie ! U mnie słoneczny dzień się zapowiada podobno dziś i jutro ma być straszny gorąc, a później już chyba tylko jesień... być może wybiorę sie na jakis basen czy wode, to zalezy czy inni sie zdecydują

Dziś brat z dziewczyna zostają na obiad więc zrobie roladki zapiekane z pieczarkami i serem a na deser jakiś pucharek z owocami
Ja na obiad zjem mój sos słodko kwaśny ale deserku sobie nie odmówie bo będzie zdrowy z herbatnikami jogurtem nat. i borówkami

Moje zamiłowania do gotowania rosną z dnia na dzień uwielbiam przeglądać przepisy i wszystko sama przygotowywać

Monia
śliczne zdjęcia! i te usta!!! zazdroszczę bo ja mam takie malutkie mysie zawsze sobie myslę, kurde taką ma ładną cerę, bez skazy, bez zmarszczek mimo ze korzystasz z solarium, wiem że mowilas kiedys ze masz tłusta cere ( a to fakt pozwala na dłuższe lata zachować gładka buzie ). Ładnaś

Cindy Ty na prawdę udaj się do lekarza, nie można tak z siebie po prostu mdleć, od razu biegiem do przychodni badani robić !

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:42   #2709
meeedzik
Zakorzenienie

Heloł
U mnie też zapowiada się śliczna pogoda, świeci słoneczko i zapowiadali 28 stopni
Dziś jest ostatnia niedziela w domku, jeszcze został mi nie cały tydzień, bo w sobotę rano jedziemy

Monia prześliczne zdjęcia taka drobniutka jesteś no i śliczna oczywiście a z siostrą jesteście podobne do siebie, nawet mój Tż powiedział
Stary 2011-09-04, 09:02   #2710
asia_17
Raczkowanie

Dzień dobry U mnie też bardzo ładny dzień, jedziemy większą ekipą nad wodę, ale dopiero około 12 - 13 jak mój Tż wstanie po nocy... A mi będzie wstyd założyć strój, mam tyle siniaków na nogach, że szok...
Monia, dla mnie jesteście zupełnie nie podobne ( u mnie z siostra też tak jest)
Uciekam robić Wasze wczorajsze odkrycie ( placuszka) w nagrodę za spadek na wadze

asia_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 09:35   #2711
dzaga1989
Zakorzenienie

Hej Perełki aaaaale mnie głowa booooli...Ale sama jestem sobie winna. Najpierw poodpisuję a później napiszę o Sali Samobójców i ogólnie co tam u mnie.

Madzia, kurczę, wczoraj TŻ jak na chwilę poszedł na fajka to szybko wlazłam na Wizaż i aż mi się mordka rozradowała jak tego placka zobaczyłam! Też uważam, że jest przepyszny A jak niewiele trzeba by go zrobić.

Tinek, jakie wypieki Na blogu jeszcze nie byłam ale super że mogę spodziewać się tam przepisu. Dziś już ich nie zrobię bo nie mam zdrowia (hahaha) no i wczoraj sobie pofolgowałam. Ale za tydzień je przyrządzę!
I w zupełności rozumiem Twoje rosnące zainteresowanie kulinarią. Ja kiedyś mówiłam, że mogę żyć na odgrzewanych pierogach i ciastkach ze sklepu. Ale później na takich normalnych blogach wyszukiwałam proste przepisy i sama zaczynałam stawiać pierwsze kroki w kuchni. A ostatnio przymierzam się już do czegoś z 'mojewypieki' ale to muszę zrobić u mamy bo ona ma dobry piekarnik :yes: I pytałaś mnie kiedyś w komentarzu czy znam więcej takich bogów. Niestety nie Nie znam niczego podobnego

Eldorado, nie wiedziałam, że byłaś we Włoszech. Ooo...a długo? W pracy czy może jakiś wyjazd, studia, praktyka?

Monia, świetne fotki A siostra jest naprawdę do Ciebie podobna. Fakt, są różnice, bo i kolor włosów i postura, ale macie wiele innych charakterystycznch wspólnych cech wyglądu.
A ja zupełnie zapomniałam, że ruszyły wszystkie nowe show po wakacjach, m.in. Mam Talent Eeeech...Ciekawe co dzisiaj jest Może Must be The Music

Asia, kalorie możesz sobie przecież policzyć Wydaje mi się, że cały placek z dodatkiem ma o wiele więcej niż 250kcal, ale połowa placka spokojnie powinna Ci wystarczyć Wtedy zmieścisz się w 250kcal

Noo...a teraz parę słów ode mnie. Piję sobie kawkę i dochodzę do siebie. @ mi się tak rozkręcił, że musiałam tak jak Monia w nocy wstawać, ale to na bank u mnie przez alko. Ale dobrze że chociaż się rozkręcił. Ostatecznie wypiłam 3,5 piwa, ale nic nie jadłam no tych piw. Gdzieś pomiędzy tylko 1 Oreo. Pewnie bez piwa samym jedzeniem zmieściłam się nawet w 1200kcal Ale piwo też się przyswaja więc chcąc nie chcąc trzeba je brać pod uwagę
Sale Samobójców obejrzałam i szczerze powiedziawszy spodziewałam się czegoś innego. Tzn. moim zdaniem ten film jest adresowany do wąskiej grupy społecznej którą są pracoholicy. Zaczyna się od tego, że są zabiegani, dzieciom pozwalają na wszystko i potem dzieci robią nie wiadomo co, w pewnym momencie coś tak głupiego przez co stają się wyrzutkami i pocieszenia szukają w necie. To nie jest życie średniej klasy ludzi, których w Polsce jest najwięcej. To jest obraz jednej na może tysiąc rodzin złożony z tego, że w jednym filmie pojawia się matka pracoholiczka, ojciec pracoholik i rozpieszczony, arogancki synek chodzący do prywatnej szkoły. Na problem w takiej rodzinie nie trzeba długo czekać, bo wiadomo, że najsłabszym ogniwem jest wychuchane dzieciątko, dla którego rodzice nie mają czasu. Trafiło akurat na problem "uzależnienia" od Sali Samobójców i osoby Sylwi. Pewnie dlatego, że narkotyki dzisiaj nikogo już nie dziwią...Wiem, że powinnam na filmweb iść z taką tyradą Wybaczcie. Ale tyle osób na wątku oglądało to chciałam się w pełni podzielić zdaniem. Nie linczujcie jeśli ktoś się z tym nie zgadza. To po prostu moja opinia nt filmu. Jest dobry, ale nie genialny. I cieszę się że w końcu go zobaczyłam bo sporo ludzi o nim mówiło a ja czułam że coś mnie omija.
Kurde, namachałam tyle na temat jednego filmu Poza Salą widzieliśmy jeszcze film Hancock (trochę głupi, ale gra w nim Will Smith).
Uciekam trochę się ogarnąć...Buziole
Stary 2011-09-04, 09:59   #2712
asia_17
Raczkowanie

Dżaga, przed zrobieniem placka wyszło mi, że ma około 400 kcal, więc podzieliłam się z siostrą też jej smakował...
A co do filmu "Sala samobójców" uważam, że zwraca on na wiele problemów ówczesnego świata, nie tylko na zapracowanych rodziców, podążających za karierą, którzy gdzieś w tej pogoni zapominają o swoim dziecku.. a młodzież szykanująca rówieśników z innymi upodobaniami, problem filmików umieszczanych w Internecie i konsekwencje jakie z tego wypływają, ogólnie wpływ Internetu, do czego może prowadzić samotność człowieka... a model zapracowanej rodziny to niestety większość naszego społeczeństwa, które dążąc za lepszym bytem zapomina o podstawowych wartościach, gdzie problem dziecka często wynika z problemów rodziców, którzy idą odrębnymi ścieżkami i tkwią w małżeństwie tylko na papierze... Film ten wg mnie skierowany nie tylko dla młodych, ale także naszych rodziców..

asia_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:54   #2713
Gosia2011
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam zdjęcia z tej imprezy wczorajszej
Monia ekstra fotki, widać że była dobra zabawa, nie trzeba opisów
Co do figury to wiadomo, że wyglądasz bosko. A oczy to masz śliczne,takie spojrzenie przyciąga Siostra nie jest podobnajakieś tam szczegóły można znaleźć no ale na 1 rzut oka nie powiedziałabym, że to siostra Coś pisałaś że 30lat kończy a nie wygląda dałabym jej 25.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Dzaga ja niektóre przepisy biorę z kotlet.tv albo z mojeciasto.pl:mni am: Tam jak się wejdzie na stronkę, nawet najedzony czuje się głodny te zdjęcia

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:38   #2714
monika01011986
Zakorzenienie

hej ślicznotki
Janie dawno wstałam i powiem Wam,że się w ogóle nie wyspałam ;( w nocy często się budziłam a najgorzej wkurzył mnie mój synek starszy bo o 4 tak szukał na śpiąco ubikacji, że wylądował w salonie na łóżku i tak zasnął. Słyszałam że chodzi po domu to wstałam i mu pokazałam gdzie WC Poszedł spać a przed 8 już wstał i jeszcze mnie obudził bo on chce żebym mu bajki włączyła! A było ustawione na innym kanale w Cyfrze+ i nie mógł znaleźć pilota. Włączyłam mu bajki i poszłam spać. Za chwilę znowu przyszedł i się pyta czy może pograć na komputerze..... Pozwoliłam mu to za chwilę znowu przyszedł i mówi, że klawiatura nie działa ( bo czasami się coś zacina - muszę kupić nową). Myślałam że oszaleje!!!! Tak mi się bardzo spać chciało a on ciągle mnie budził. Nigdy tego nie robił bo on jak wstawał to oglądał bajki lub grał na kompie i czekał aż wstanę. A dzisiaj to jak na złość ;( Młodszy synek spał to też mogłam jeszcze pospać a tu oooo.
Waga dziś ta sama co wczoraj, pogoda śliczna - niebo bez żadnej chmurki. Na śniadanko to co zwykle a mam chęć na jajecznicę ale to może na obiad sobie zrobię
Muszę się nie długo ogarnąć i wyjść na dwór z łobuzami. Może na plażę sobie pojedziemy ? Zobaczę jeszcze.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość

Monia
śliczne zdjęcia! i te usta!!! zazdroszczę bo ja mam takie malutkie mysie zawsze sobie myslę, kurde taką ma ładną cerę, bez skazy, bez zmarszczek mimo ze korzystasz z solarium, wiem że mowilas kiedys ze masz tłusta cere ( a to fakt pozwala na dłuższe lata zachować gładka buzie ). Ładnaś
Tineczko dziękuję często słyszę że mam duże i piękne usta mi się też bardzo podobają Co do mojej skóry to ja nie chodzę często na solarium - raz na jakiś czas. A cere mam strasznie tłustą i nawet na zdjęciach się świecę... szczególnie czoło. A używam podkładu matującego do cery tłustej który hamuje wytwarzanie się sebum i na to jeszcze trochę pudru w kamieniu matującego z Max Factora i dupa ;( po godzince znowu się świecę;(

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia prześliczne zdjęcia taka drobniutka jesteś no i śliczna oczywiście a z siostrą jesteście podobne do siebie, nawet mój Tż powiedział
Dziękuję Madziu
tak drobniutko to chyba tylko na zdjęciach wychodzę
Ogólnie to duża jestem ze względu na wzrost a jeszcze jak szpile ubiore to mam 185 cm wzrostu
a z siostrą to ja naprawdę podobieństwa nie widzę i zdania też są podzielone z tego co czytam ale fajnie, że Ty i Twój TŻ coś tam wypatrzyliście

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_17 Pokaż wiadomość
Monia, dla mnie jesteście zupełnie nie podobne ( u mnie z siostra też tak jest)
Też mi się tak wydaje ale dziewczyny widzą jakieś podobieństwo choć ja naprawdę nie wiem gdzie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosia2011 Pokaż wiadomość
Monia ekstra fotki, widać że była dobra zabawa, nie trzeba opisów
Co do figury to wiadomo, że wyglądasz bosko. A oczy to masz śliczne,takie spojrzenie przyciąga Siostra nie jest podobnajakieś tam szczegóły można znaleźć no ale na 1 rzut oka nie powiedziałabym, że to siostra Coś pisałaś że 30lat kończy a nie wygląda dałabym jej 25.
Dziękuje Gosieńko
No zabawa była świetna choć wkurzało mnie, że pogadać się nie dało bo było tak głośno. Co do siostry to ja też uważam że nie jesteśmy podobne no ale to najlepiej oceniają osoby trzecie. Tu są zdania podzielone na wątku A siostra naprawdę skończyła 30lat! jezu jak ten czas leci........

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 11:49   #2715
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość

Monia, świetne fotki A siostra jest naprawdę do Ciebie podobna. Fakt, są różnice, bo i kolor włosów i postura, ale macie wiele innych charakterystycznch wspólnych cech wyglądu.
A ja zupełnie zapomniałam, że ruszyły wszystkie nowe show po wakacjach, m.in. Mam Talent Eeeech...Ciekawe co dzisiaj jest Może Must be The Music
Dziękuję Paulinko
Może i coś się znajdzie podobnego z wyglądu mojego i siostry ale raczej to jakieś drobnostki. Ja nie widzę nic podobnego no ale samej jest ciężko oceniać podobieństwo do kogoś. Sporo znajomych mi mówi że jestem podobna do Angeliny Jolie i to bardzo. Oczywiście ja uważam inaczej ale znowu z Angeliną wydaje mi się że mam więcej podobnych cech niż z siostrą :P
Co do show to ja nie lubię Mam talent.Wczoraj włączyłam i leciało ale i tak siedziałam w komputerze i nie patrzyłam na telewizor. Dziś jest Must be the music więc to jeszcze obejrzę
Co do Sali Samobójców to nie oglądałam i jakoś mi się nie śpieszy aby to obejrzeć, ale piosenka do tego filmu zespołu Wet Fingers "Turn me on" jest świetna

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2011-09-04 o 11:56
Stary 2011-09-04, 11:59   #2716
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Niedawno wstałam :d i buszuje po necie.Niedziela taki leniwy dzien...nie ma nigdy za bardzo co robic i jeszcze perspektywa poniedzialku....Wogole ostatnio jakos wogole nie mam ochoty na jedzenie a koło mnie stoi coca cola i nawet mnie juz nie kusi

monika01011986 slicznie wygladalas bardzo dobrze, ze sie w koncu wybawilas Twoja siostra tez jest bardzo łądna ale podobne za bardzo nie jestescie moim zdaniem...ale ja zawsze z tym mialam problem np. powiedziec czy dziecko jest podobne do mamy czy taty Wogole przykro mi, ze znowu Twoj Mąz pochlal mialam nadzieje ze juz wszystko w porzadku u Ciebie Jejjuuu 3mam kciuki zeby Ci sie poukładało wszystko kochana

dzaga1989 dzisiaj bede robic placuszek z Twojego przepisu Jak znajdziesz jakies nowe proste przepisy dodaj na bloga albo tutaj chetnie wyprobuje

olaoo87 Oluś zapomnj o tym człowieku...jest żalosny ....Nie jest wart Twoich łez

tinekk moim zdaniem szczera rozmowa powinna wyjasnic wszystko Ja Cie doskonale rozumiem, bo sama jestem osoba , ktora nie lubie zalegac caly czas przed tv tylko gdzies wyjsc cos zobaczyc porobic...a ze jestes mloda nalezy Ci sie to na siedzenie w domu bedzie jeszcze czas Mam nadzieje ze cała sytuacja sie wyjasni Twoj przepis na bułeczki tez wypróbuje wogole bardzo fajny blog, bede zagladac

Cindy90 ja bym na Twoim miejscu najpierw wybrała sie do lekarza i dowiedziala czy wszystko ok.. a dopiero pozniej pomyslala o bieganiu Co do cwiczen ja sie staram codziennie, tylko gdy jestem bardzo zmeczona odpuszczam , ale ja lubie pocwiczyc od razu sie lepiej czuje pozniej

Co myslicie o picu wody z cytryna przed sniadaniem?? wlasnie wyczytalam, ze podobno przyspiesza metabolizm....Próbowalysc ie moze??

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:09   #2717
meeedzik
Zakorzenienie

Agunia - co do picia wody z cytryna to ja siłę ją od kiedy zaczęłam się odchudzać czyli jakoś od marca pije i zaraz po przebudzeniu i w ciągu dnia, bo samej wody nie lubię. Wydaje mi się, że wspomaga trawienie
Stary 2011-09-04, 13:03   #2718
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość

monika01011986 slicznie wygladalas bardzo dobrze, ze sie w koncu wybawilas Twoja siostra tez jest bardzo łądna ale podobne za bardzo nie jestescie moim zdaniem...ale ja zawsze z tym mialam problem np. powiedziec czy dziecko jest podobne do mamy czy taty Wogole przykro mi, ze znowu Twoj Mąz pochlal mialam nadzieje ze juz wszystko w porzadku u Ciebie Jejjuuu 3mam kciuki zeby Ci sie poukładało wszystko kochana

Co myslicie o picu wody z cytryna przed sniadaniem?? wlasnie wyczytalam, ze podobno przyspiesza metabolizm....Próbowalysc ie moze??
Dziękuję
Też mi sie wydaje, że mało jesteśmy podobne
Co do męża to dzwonił przed chwilą i powiedział że wczoraj wypił 3 piwa a że był bardzo zmęczony po pracy to go tak wzięło mocno.... Nie wiem czy mówi prawdę czy nie ale powiedziałam mu że jak przyjedzie na weekend do domu i ruszy choć jedno piwo to naprawdę będzie źle. Ku mojemu zdziwieniu powiedział że obiecuje nie pić w ogóle piwa jak będzie w domu a jak pojedziemy na dyskotekę to ja będe piła a on wcale. YHY,, już to widzę!!! oczywiście że mu nie wierzę w to co mówi ale zobaczymy. W ogóle jaki milutki był! chyba dobry humor ma bo wczoraj się napił....

co do wody z cytryną to nie próbowałam i nic nie słyszałam na ten temat.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

A ja piję kawkę i zjadłam 100g sałatki jarzynowej z jajkiem z Biedronki na drugie śniadanie. Starszy synek poszedł do babci (mojej mamy) więc mam spokój i cisze bo mniejszy szkrabek leży i ogląda bajkę jedząc kotleta mielonego No tak mi się nie chce iść na dwór że szok! mam strasznego lenia.... ogólnie to mnie brzuch pobolewa.. jakbym okres miała a przecież mi się skończył w czwartek. Muszę iść do tego gina w tym tygodniu koniecznie. Jutro jadę na 12 do Kwidzyna (20 km ode mnie) podpisać umowę z Oriflame bo mają tam swoje biuro. Kupię katalogi i próbki i zaczynam zbierać zamówienia. Już mam trochę chętnych Fajnie bo będę miała dużo dla siebie kosmetyków gratis i po dużo tańszych cenach No i zarobię kilka groszy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2011-09-04 o 12:48
Stary 2011-09-04, 13:16   #2719
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Oj dziękuję dziewczyny powiem wam tak, że ja to nie lubię tych wszystkich badan, wkurza mnie to! Dzis znow cisnienie baaardzo niskie, jeszcze nizsze niz wczoraj. W kosciele bylam to slabo mi bylo. Ja tez podejrzewam anemie :/

musze leciec papa

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:23   #2720
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Oj dziękuję dziewczyny powiem wam tak, że ja to nie lubię tych wszystkich badan, wkurza mnie to! Dzis znow cisnienie baaardzo niskie, jeszcze nizsze niz wczoraj. W kosciele bylam to slabo mi bylo. Ja tez podejrzewam anemie :/

musze leciec papa
zjedz dziś na obiad dużo buraczków a na deser trochę czekolady powinnaś się choć ciut lepiej poczuć. Żelazo w tabletkach jest na receptę więc nie masz po co iść do apteki dlatego póki co jedz to co Ci napisałam. Miałam dwa razy anemie więc możesz mi zaufać

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 14:19   #2721
tinekk
Zadomowienie

Jestem znowu zmęczona siedzeniem przy garkach, choć sprawiło mi to dużą frajdę widząc zadowolonych domowników, to samo sprzątanie już nie jest takie przyjemne

Zrobiłam dziś smaczny obiadek ale deser to przy nim wymiata:P
Obiad sobie odpuściłam, bo za dużo w nim nie zdrowych rzeczy, ale pucharkowi nie podarowałam

Wklejam Wam 1 zdjęcie a więcej jest tam gdzie zawsze
Deser jest zdrowy także np. w niedzielę można spokojnie sobie na niego pozwolić: jogurt, bakalie, herbatniki

Teraz zbieram się i idę na spacer spalić te kalorie które dziś pochłonęłam, od jutra powrót na całkiem zdrowy tryb życia
Bo dziś waga pokazała 48,2 to nie mogę tego zaprzepaścić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1225.jpg (120,0 KB, 58 załadowań)

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2011-09-04, 16:10   #2722
monika01011986
Zakorzenienie

no ja już po spacerku i po obiadku. Pochodziłam z dzieciaczkami i moją mamą, byliśmy na placu zabaw i dzieci poszalały sobie starszy synek poszedł do babci jeszcze do wieczora a ja z młodszym wróciłam do domu. Na dworze cieplutko... ubrałam sobie tą sukienkę granatową z cekinami, ona jest bardzo wygodna Pewnie w tym roku już jej nie ubiorę więc skorzystałam jeszcze z okazji. Na obiadek zrobiłam smażoną pierś z kurczaka ale nie smażyłam jej na oleju tylko na teflonowej patelni z dodatkiem odrobiny wody. Do tego przyprawa Delikat do mięs z Knorra i wyszła jak grillowana Dołożyłam trochę sałatki jarzynowej z jajkiem i wyszedł pyszny obiad. Teraz chętnie poszłabym spać może synuś zaraz zaśnie to też się położę Jakaś niedospana po tej imprezie siostry chodzę.

Tinek fajnie ten deser wygląda Bardzo zdrowo i kolorowo Zjadłabym sobie taki Daj przepis dokładny co tam nawrzucałaś

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 16:22   #2723
meeedzik
Zakorzenienie

Cindy kochana to nie dobrze, że tak często się to zdarza :/ ja też dwa razy miałam anemię i zawsze jak zaczynam mieć zawroty głowy i słabo się czuję to biorę tabletki ASCOFER one są z żelazem i mi pomagały, możesz kupić je bez recepty w aptece
O tu masz co to są za tabletki
http://sklep.apteka-cito.pl/product_...oducts_id=1582
Tinek ale smakowicie to wygląda

Edytowane przez meeedzik
Czas edycji: 2011-09-04 o 16:23
meeedzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:31   #2724
dzaga1989
Zakorzenienie

Tinek, oż Ty kuchareczko Noooo bardzo smakowicie ten deserek wygląda, naprawdę!

Monia, Tinek przepis zamieściła na swoim blogu

Ja z TŻ byłam na spacerku, później zrobiliśmy obiad (schaboszczakiiii jak typowe Polaczki w niedzielę schabowe utłukliśmy haha). Teraz sobie odpoczywam po jedzonku, popijam czerwoną herbatkę i czytam Cobena a TŻ pewnie Beara Gryllsa w TV ogląda. A później będziemy Kac Vegas 2 oglądać. Mam nadzieję że będzie jeszcze lepsza beka niż na 1. I jeszcze coś po tym obejrzymy, a ja na wieczór zostawiłam sobie Honey, bo jeszcze nie widziałam tego nigdy. Lubię oglądać filmy z Albą ale tylko jak TŻ w domu nie ma, chyba wiadomo dlaczego haha A dziś znowu mu się nocki zaczynają, więc będę sama samiuteńka. Zrobię sobie budyń i obejrzę film
Stary 2011-09-04, 17:05   #2725
tinekk
Zadomowienie

Wróciłam własnie ze spacerku i kupiłam sobie w empiku fajne pudełeczko już wiem, że będę tam przechowywać różne ciasteczka, które może niebawem zrobię

Dziękuje Wam kochane za komplementy

Dżaga
ja HONEY oglądałam już chyba z 5 razy i uwielbiam ten film, a co do Alby to bardzo ją lubię, wydaje mi się być taka strasznie miła i wcale Ci się nie dziwię ze chcesz oglądac go sama, też bym TŻ nie zaproponowała wspólnego sensu przy niej jak dla mnie jest śliczna
Czytałam gdzieś wywiad z nią, że ma straszne kompleksy, jeśli chodzi o figurę, ale jest po 1 ciąży i teraz jest w 2, może przez to, pewnie niedługo wróci do formy

Idę się kąpać, depilacja, manicure, pedicure i wax na kłaczyska na 3 godzinki = czyli samoregeneracja

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2011-09-04, 18:20   #2726
medicine
Przyczajenie

Świetny temat, nie mogłam się zdecydować na żadną dietę...
Próbowałam Dukana, lecz po 3 tyg odbiło się to na moim zdrowiu.
Chciałam szybkich efektów, zresztą nadal chcę, ale mam problemy z kompulsywnym jedzeniem i od jakiegoś czasu najadam się do pełna, mam poczucie nadmiernej sytości, a i tak dalej w siebie wpycham.
Jem dosłownie wszystko.
Dlatego teraz mówię STOP!
Zamiast przechodzić na wysokobiałkową dietę Dukana, czy inną stwierdziłam, że lepiej chudnąć powoli, ale zdrowo.
Takie ograniczenie będzie dla mnie 1000-1200 kalorii.
Mam nadzieję, że uda mi się i życzę Wam również powodzenia.
Myślę, że razem damy radę.
medicine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:43   #2727
monika01011986
Zakorzenienie

a ja się przespałam godzinkę wstałam bo synuś wstał ale chętnie bym dłużej pospała....Idę zaraz robić tego naleśnika z przepisu Dzagi. W sumie to identyczny skład z którego ja robię naleśniki Mąka, jajka, mleko i cukier nic więcej nie daję Mam ochotę też na jajecznicę i trochę nie wiem co wybrać ta jajecznica od kilku dni już za mną chodzi.... ale naleśnika też bym zjadła

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez medicine Pokaż wiadomość
Świetny temat, nie mogłam się zdecydować na żadną dietę...
Próbowałam Dukana, lecz po 3 tyg odbiło się to na moim zdrowiu.
Chciałam szybkich efektów, zresztą nadal chcę, ale mam problemy z kompulsywnym jedzeniem i od jakiegoś czasu najadam się do pełna, mam poczucie nadmiernej sytości, a i tak dalej w siebie wpycham.
Jem dosłownie wszystko.
Dlatego teraz mówię STOP!
Zamiast przechodzić na wysokobiałkową dietę Dukana, czy inną stwierdziłam, że lepiej chudnąć powoli, ale zdrowo.
Takie ograniczenie będzie dla mnie 1000-1200 kalorii.
Mam nadzieję, że uda mi się i życzę Wam również powodzenia.
Myślę, że razem damy radę.
Witamy Oczywiście że z nami będzie Ci łatwiej ale pod warunkiem, że będziesz z nami codziennie pisała i nie uciekniesz po paru postach tak jak sporo dziewczyn Napisz ile ważysz i jaki masz wzrost no i ile chcesz zgubić?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-09-04, 18:53   #2728
medicine
Przyczajenie

Mam 165cm, a ważę 61kg, chciałabym osiągnąć 51kg, czyli -10kg.
Moja waga jest prawidłowa, ale chcę zgubić zbędny tłuszczyk, a przy 51, nadal będzie prawidłowa.
medicine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:32   #2729
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

medicine to Ty podobne wymiary masz jak ja. 166cm i wazylam prawie 62 kg. To byl straszny okres dla mnie nogi i ręce w porządku, a brzuch ogromny!! No jak balon jakiś. Dobrze, że już ważę mniej ale daleko mi jeszcze do ładnej figury. Chciałabym ważyc 50 kg. Mam straszne kompleksy. Dodatkowo mam straszną załamke dzisiaj. Nie wiem czy to przez to, że TŻta nie ma, czy przez to, że mi wiecznie słabo czy co... Mam ochotę rzucic się na chipsy, które leżą w kuchni, albo po prostu najesc sie jakis glupot. Wiem, że to nic nie zmieni... ehhh jeszcze gorzej się będę czuła, bo sama siebie zawiodę. Buuu Smutno mi no...

Dziękuję dziewczynki na pewno jutro zjem to co Monia pisała i na pewno za jakiś czas kupie ten lek.

Miałam ochote isc na basen od kiedy wstalam i co? I nico basen na powietrzu juz zamkniety wiec poszlismy do kina... a wcale mi sie to nie usmiecha bo kasy nie mam, ale moj bogaty brat oczywiscie nie mogl mi nic postawic bo jest sknera jakich malo. Wkurzyl mnie, a nie moglam odmowic, bo wiecie jak to wyglada.
Takze mial byc ruch a wyszlo jak zwykle. Glowa mnie znow boli ide sie zaraz polozyc.

Nie wiem jak ja to liczyłam, ale przecież ja schudłam -1,4kg!! wow!! jestem w szoku. Niestety nie czuję się ani trochę chudsza heh

Mój blog active-and-healthy-lifestyle

Edytowane przez Cindy90
Czas edycji: 2011-09-04 o 19:36
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:38   #2730
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medicine Pokaż wiadomość
Mam 165cm, a ważę 61kg, chciałabym osiągnąć 51kg, czyli -10kg.
Moja waga jest prawidłowa, ale chcę zgubić zbędny tłuszczyk, a przy 51, nadal będzie prawidłowa.
No przy Twoim wzroście przy 51 kilogramach będziesz idealnie wyglądała 10 kilo to już sporo więc musisz ostro wziąć się w garść i nie poddawać się Przy dobrych wiatrach w 2 miesiące powinnaś to zgubić.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości