|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
w krainie snu i marzeń
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
zapomniałam, że jadłam owsiankę na śniadanie i teraz zjadłam pickę z tuńczykiem na cieście z otrębami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() przyjmijcie mnie do swojego grona, zaczynam dukać od dziś. Zaopatrzyłam się w jogurty,serki,szynki drobiowe,otręby oczywiście... jak narazie mam pełno zapału, ale nie wiem na jak długo ![]() Mam do zrzucenia 8 kg wzrost 173 waga aktualna 68 Niestety nie miałam okazji przeczytać jeszcze książki (nie bijcie) ![]() Znalazłam dużo fajnych przepisów, ale zastanawiam się jak to wygląda ilościowo? Mój jadłospis na dziś: kawa, pół placka* +2 plastry szynki 4 rulony z szynki, twaróg, 1 korniszon 3 nóżki z kurczaka na ostro z serkiem wiejskim jogurt z cynamonem może być? a i te nieszczęsne placki, upiekłam wczoraj, wyszło 5, a dzisiaj przeczytałam dopiero, ze skrobie można dop.w II fazie czy mogę je zjeść? ![]() ![]() przepis na placuszki: 9 łyżek otrębów,2 łyżki tej zabronionej mąki, 2 jajka, 2 łyżki jogurtu, 1łyżeczka proszku do pieczenia. Pozdrawiam i liczę na Was ![]()
#2703 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
kejti witaj!
Zrobiłaś test? I oczywiście przeczytaj książkę bo to podstawa! Jogurt to dodatek a nie posiłek. Na I fazie nie wolno skrobi (mam nadzieję, że ta mąka to przejęzyczenie) ani proszku do pieczenia - zresztą to do placków nie jest potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
no to placuchy do wywalenia
![]() Czy mogę liczyć na waszą pomoc i zrozumienie do tego czasu, bo już tak się nastawiłam i nie chciałabym tego marnować... Robiłam test, moja I faza ma trwać 3 dni, pomóżcie mi się zorganizować ![]()
#2706 |
w krainie snu i marzeń
|
macie przepis na tego kurczaka co wczoraj go szamałam
![]() przepis wymyslony tak na szybko - wykorzystałam to co miałam pod ręką a wyszło takie pysia, że nie mogłam się najeść i zjadłam wszystko od razu ![]() http://kulkaowszystkim.blogspot.com/...-kurczaka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Zotrebami jednak nie nalezy przesadzac, bo moga zaklocic dzialanie bialek, jak sie je spozywa nie na raz,(wg bialej ksiazeczki) ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Powstrzymaj sie od tolerowanych produktow i skrobie/kakao/proszki do pieczenia mozesz spokojnie od 2giej fazy uzywac. Uderzeniowka ma byc ostra ![]() Ksiazke koniecznie przeczytaj, dopiero diete zaczynaj, zeby wpadek nie bylo. Mozesz zmodyfikowac ten przepis i zrob lepiej te placuchy bez skrobii, na samych otrebach... Jedz duzo, nie mozesz byc glodna ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz ma smak na kurczaka w galarecie ![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dziewuchy! Jutro o 9:40 trzymajcie kciuki! Bronię dwóch prac magisterskich! Potem opijanie i od piątku powrót na Dukana. Plany planami, ale stres zrobił swoje. Spóźnił mi się @ o tydzień i przy okazji zaczęłam jeść prawie normalnie. Tzn. nie obżerałam się słodyczami, ale kilka czekoladek wpadło (bo magnez i organizm się domagał bardzo) a jeśli pieczywo to tylko ciemne. Smażonego nic nie jadłam - wiec z tego jestem dumna.
Ale mam nadzieję, że jutro już będę panią magister inżynier i błogi relaks pozwoli na spokojny powrót na drogę wujcia dukcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Miss Saeki Powodzenia ![]() ![]() ![]() kejti Najpierw książka, później dieta. To jest podstawa, bo inaczej możesz mieć dużo wpadek. My Ci oczywiście pomożemy ale od przybliżania treści książki jednak nie jesteśmy ![]() Jeśli na prawdę musisz zacząć już teraz to przeczytaj teraz przynajmniej część o I fazie, żeby w niej nie robić błędów, a później o II zanim na nią przejdziesz. Albo przynajmniej pierwszą stronę tego wątku. Chciałam Wam powiedzieć, że od poniedziałku oficjalnie przeszłam na III fazę ![]() ![]() Byłam dzisiaj po skierowanie na badania i lekarka też mi powiedziała, żebym nie przesadzała i skończyła się odchudzać. Jak jej powiedziałam, że będę chciała wrócić na II, to dodała, że mam tego nie robić już. Teraz mam tylko problem, bo nie mam gdzie zmieścić tego całego jedzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() III faza: 17.10.2011 - 31.08.2012 ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-19 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
w krainie snu i marzeń
|
a ten błonnik to trzeba jeść czy jak??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Nie trzeba. Jem bo ma fajne właściwości i pomaga przy zaparciach. No i mój akurat zastępuje przy okazji kakao, bo mam kakaowy. Dodaje do mleka i mam kakao albo do jogurtu czy serka. Ania bodajże ma jabłkowy i pisała, że z mlekiem i cynamonem ma smak szarlotki
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2714 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Wg tego co pisze na stronie, na opakowaniu chyba też, zaczynasz od jednej łyżeczki dziennie stopniowo zwiększając ilość. Ale maksymalnie można 7łyżeczek/dzień. Dodajesz do mleka, jogurtu, serka czy czego tam chcesz, byle nie jeść na sucho. I każdorazowo popijasz szklanką wody.
Ja zaczęłam od razu od 2 łyżeczek ![]() Tylko że to się chyba rano powinno jeść, bo pęcznieje w przewodzie pokarmowym dając uczucie sytości, więc logiczne, że po co na noc. Ale ja rano zapominam i zazwyczaj jadłam po południu/pod wieczór ![]() Tu masz więcej info: >klik<
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem. Wlasnie robie pulpeciki z miesa mielonego z kurczaka...zobaczymy co z tego wyjdzie...a dzisiaj mam taki jakis smutny dzien...
#2717 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Witam Kochane,
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj ide na targ moze rzuce okiem na jakis ciuszek!!! Milego ranka piekne i piekny ![]()
![]() |
#2720 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
w krainie snu i marzeń
|
co robicie dziś na pobiad??? dacie jakiś pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
404 Not Found
|
Kurczaki z piekarnika.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
w krainie snu i marzeń
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Szkoda byłoby mojego nastawienia ![]() Zjadłam dziś pastę z 3 jajek, szynki i korniszona i jakoś mnie mdli, w ogóle to słabo się czuję - głowa mnie boli.Czytałam, że mogą być takie objawy.Jak sobie z tym radzicie?Mogę zaaplikować sobie tab.przeciwbólową czy raczej się wstrzymać?
#2726 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- znalazlam info o marchewce w fazie utrwalajacej/stabilizacyjnej trzeba na nia uwazac i ograniczac nawet wtedy do 2-3 razy w tygodniu. Moze pomoc marchewkozercom na 3 fazie i w ogole pozniej ![]() Twinkletoes1963 : Could you just clarify please how many times a week I can eat carrots when I'm on the stabilization phase? I'm having them 2 or 3 times but not on consecutive days; is this ok? Thank you sonja : Hi Twinkletoes! Good to see you here! You can have some carrots once or twice per week during your stabilisation phase. Keep going! ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- rady dla tych, ktorzy zgrzeszyli kakaem /kakauem na uderzeniowce. Jak wiadomo,kakalko odtluszczone jest dozwolone od 2-giej fazy, jako tolerowany produkt, wiec trudno, stalo sie i co teraz? Wiec dalej robimy uderzeniowke,lub co tam jest nam dane robic, ale ruszamy sie wiecej ![]() eirvas : hi!i am i attack phase and i consumed some cocoa.is that wrong? sonja : Hi Eivas! Actually low fat sugar free cocoa powder is considered as one tolerated and you are not supposed to have it until your Cruise phase. Then don't worry and do increase your physical activity during these coming days and it will be fine. Keep going and have a nice evening! ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Napij sie herbatki mietowej lub moze tez i kawy,zeby glowa nie bolala, a jak to nie pomoze, to wez tabletke (najlepiej niepowlekana cukrem) ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- dla tych,comartwia sie chudnieciem w 3 fazie. Hmm, dlamnie to by nie bylo zmartwienie... Kilka czatow temu pisalam, ze polecaja dodatkowa porcje chleba, a tu jest jeszcze cos innego. Mozna dodatkowa porcje owocow i zwiekszyc porcje skrobii... Ale absolutnie nie szalec z tlustymi potrawami i z cukrem, bo to moze skonczyc sie jojo ![]() Violette : I am in my stabilization phase but keep losing weight which doesn't make sense.....any advice? sonja : Hi Violette! This is a good news in a sense as this means that you have a good metabolism. What you are going to do is to have more than one fruit per day and to increase your starch portion. Don't eat too fatty or sugary as this is the best way to put all of your weight back on. Keep going! ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- ile warzyw na pw? Najlepsze proporcje jezeli chodzi o chudniecie, to 2/3 protein i 1/3 warzyw, ale jak sie chce jesc wiecej warzyw to mozna, no problem ![]() fatmasharif : Sonja, I am on PV, cruise phase, I would like to ask on the veg and protein days, am I allowed as much as I like to eat of vegetables? sonja : Hi again Fatma! The best ratio is 1/3 of vegetables for 2/3 of proteins but then if you feel to have a bit more that's fine. Keep going!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
i dla RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR:c mok:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- O czesc, nie zauwazylam ![]()
#2729 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Hejka. Oglądałyście (-liście) wczoraj program na TVN Style o odchudzaniu? Bo ja tak i był znów atak na doktorka. A w ogóle to była taka laska, która połykała nasączone sokiem pomarańczowym waciki, żeby jej pęczniały w żołądku i popijała to octem jałkowym czy czymś takim. I do tego dieta Dukana... a pani prowadząca że Dukan to niszczy organizm, nerki itd... itp... Panna mówiła że słabła i jakieś mroczki przed oczami miała i okres jej zanikł. Ja jestm ponad miesiąc na diecie i nic takiego mi się nie zdażyło
![]()
muszę schudnąć.. ![]() 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg ![]() 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.