Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 10:44   #2701
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
obiecałam wcześniej więc w załączniku zdjęcia mojego zbója: w 9 godzine życia i w 7 dzień
Ale kruszynka
I ja mam takie cudeńko w brzuchu???
Stary 2011-09-15, 10:44   #2702
acelinka
Zakorzenienie

o jaaaaacie tyle nowych dzieciaczków i cotka w szpitalu, kompletne szaleństwo
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:45   #2703
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
od drugiego tygodnia zaczełam używam dwójek, są większe, ale przy grubszej sprawie chociaż mi się nie wyleję nic, bo przy jedynkach niestety ze dwa razy na plecach mi coś wypłyneło a przy dwójkach mi się nie zdarzyło jeszcze
a i mieszam pampersy z dadami na przemian i malutkiemu nic w pupcie nie jest, nie ma uczulenia jest ok
O, to dobry sposób
Stary 2011-09-15, 10:46   #2704
gerda
Zadomowienie

martunia ja wykończyłam własnie 1 i wzięłam się za 2 i powiem Ci, że są duzo lepsze, bo nie ściskają i nic nie wyplynie

doczytałam Cotka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2705
MAGiALENA
Zakorzenienie

ps. jak cotka tuż tuż , to może i ja niedługo...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2706
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Kasiakuleczka właśnie mi przypomniałaś co miałam napisać
Wczoraj na zajęciach SR podzieliłam się swoimi obawami na temat owinięcia pępowiną. Zwłaszcza, że położna oświadczyła, że u nas w szpitalu przed porodem nie robi się usg...

Otóż podobno 80% dzieci rodzi się owiniętych pępowiną i nie jest to coś strasznego. Dlatego podłączane jest ktg rodzącej by monitorować tętno dziecka. Jeśli jest ok, to ktg podłącza się co jakiś czas. Jeśli jest skaczące, to rodząca cały czas jest pod ktg i jeśli tętno się obniża, to od razu decyzja o cc. Trochę mnie to uspokoiło - te 80%
No mi mama też o tym ktg. mówi i tłumaczy...
Jakoś w 1ciąży takich myśli nie miałam... - internet to ZŁO bo siedzę i wciąż coś wyszukuję i się nakręcam...

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili:

COTKA w szpitalu.
Napisała, że jeszcze w dwupaku
i na razie nic więcej.

Także dziewczyny kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki za nią i Filipka tyle kochana już wyczekuje
w końcu!!! 3mam kciuki z całych sił To jednak te jej wczorajsze staranka - przyspieszacze przyniosły rezultat

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2707
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Kurcze czyli mówicie że jedynki są wypadkowe cholipa a ja mam 2 duże wagony jedynek

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2708
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej!
Przede wszystkim GRATULACJE dla wszystkich nowych mamusiek Śliczne dzieciaczki nam tu pokazujecie

Wczoraj miałam dzień pełen gości, dzisiaj w miarę spokojnie
Synkowi strasznie zaropiało oczko Narazie radzimy sobie rumiankiem ale coś czuję, że trzeba po jakieś krople sięgnąć.

Odkryłam dzisiaj, że zniknęła moja pupa Płaska się zrobiła, jak brzuch zniknie to tylko biust będzie wystający
Ty mnie nie strasz z tym tyłkiem. Bo potem się okaże, że co prawda brzuch zniknie, cycki też (bo przecież wrócą do poprzedniego rozmiaru) i do tego pupa

Cytat:
hello..nie było mnie pare dni a tu juz tyle nowych mamusiek

GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA DLA WASZYCH POCIECH

..wybaczcie, ale synek absorbuje praktycznie cały mój dzień, pomalutku normuje się jego spanie, więc znajduje czas na posprzątanie czy wymycie zębów..tak wiec jestem na dobrej drodze by mieć więcej czasu na wizaz

obiecałam wcześniej więc w załączniku zdjęcia mojego zbója: w 9 godzine życia i w 7 dzień

W końcu i Cotke zmogłotrzymam by wszystko było OK
Oczywiście rozumiem że jesteś zaabsorbowana takim przystojniakiem
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2709
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla kolejnych nowych mamusiek!!!

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki to śliczne słodziaczki

Kciuki dla potrzebujących trzymamy z Zuzią

Co do odbijania hmm ja nie trzymam i nie czekam aż się odbije i może to jest też przyczyna tego jej marudzenia, może powietrze jej w żołądeczku zalega. Trzymamy do odbicia po sztucznym mleku. Czasami po cycku też ale to bardzo rzadko, poza tym rzadko kiedy jej się odbije.

Pytanie odnośnie pampersów - zakładacie już swoim pociechom 2??? Nam się już skończyło duże opakowanie 1 kupiliśmy dady na próbę i nie wiem czy lecieć po kolejne opakowanie 1 czy już zakładać 2 W sumie jak patrzyłam to 2 są nie wiele większe od 1 i myślę że chyba już nie ma sensu inwestować w 1 tym bardziej że mam 2 paczki 2 tylko z drugiej strony ona ma tak maleńką dupcię że nie wiem czy mi się w tych 2 nie utopi
My stosujemy 2.
Wczoraj Marcel dostał pampersy 1 -takie do 3,5 kg, więc otworzyłam by je jak najszybciej wykorzystać, bo mały warzy juz 3400 i zaraz z nich wyrośnie. Fakt, ładnie leżały na dupci, dopasowane, ale jak narobił w pampersa to wszystko sie uświniło, dlatego jestem za 2 -są ciut wieksze ale niespodzianek nie będzie po plecy

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:48   #2710
19natka88
Zakorzenienie

Cotka powodzenia!!!

Cytat:
Gratulacje dla kolejnych nowych mamusiek!!!

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki to śliczne słodziaczki

Kciuki dla potrzebujących trzymamy z Zuzią

Co do odbijania hmm ja nie trzymam i nie czekam aż się odbije i może to jest też przyczyna tego jej marudzenia, może powietrze jej w żołądeczku zalega. Trzymamy do odbicia po sztucznym mleku. Czasami po cycku też ale to bardzo rzadko, poza tym rzadko kiedy jej się odbije.

Pytanie odnośnie pampersów - zakładacie już swoim pociechom 2??? Nam się już skończyło duże opakowanie 1 kupiliśmy dady na próbę i nie wiem czy lecieć po kolejne opakowanie 1 czy już zakładać 2 W sumie jak patrzyłam to 2 są nie wiele większe od 1 i myślę że chyba już nie ma sensu inwestować w 1 tym bardziej że mam 2 paczki 2 tylko z drugiej strony ona ma tak maleńką dupcię że nie wiem czy mi się w tych 2 nie utopi
Szymkowi też się nie chce odbijać Położna powiedziała, że taki maluszek nie musi odbijać i jeśli spokojnie pije i nie łyka powietrza to tym bardziej

Na próbę założyłam 2 Dady i nie było najgorzej, ale jeszcze muszę podwijać bo pępek nie odpadł i muszę podwijać pieluchę i troszkę mu podrażniło brzuszek więc zostałam przy 1 z Pampersa.
Na twoim miejscu bym spróbowała

Cytat:
o jaaaa super ! Trzymamy kciuki!!!

mój Staś też miał ze dwa dni zaropiane oczko, przemywałam solą fizjologiczną na waciku, przeszło

moje dziecię to w nocy śpi sobie jak chce dziś to sobie co godzinkę wstawał i zasypiał na kamień, pomimo że chciałam żeby ciągnał cyca, nic nie dało wybudzanie, dopiero o 6 otworzył oczyska i tak do 8 to już go wziełam pomiędzy nas do łóżka i przysypiałam a mały się rozglądał a to na mnie a to na tatę

no i ma chyba katarek bo codziennie mu jednak wraca, pomimo że fridą czyszczę, a może to alegria nie wiem, bo raz nie ma , a raz ma zapchany nosek
Właśnie u nas lepiej rumianek się sprawdza, ale jeszcze ma mocno zaropiałe.
U nas nocka podobna, spał 3h bez przerwy a potem do rana ani cyca ani spania, zmogło go dopiero o 8.00 jak ja już umierałam z głodu

Mamuśki bierzecie jakieś witaminy teraz?

Cytat:
hello..nie było mnie pare dni a tu juz tyle nowych mamusiek

GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA DLA WASZYCH POCIECH

..wybaczcie, ale synek absorbuje praktycznie cały mój dzień, pomalutku normuje się jego spanie, więc znajduje czas na posprzątanie czy wymycie zębów..tak wiec jestem na dobrej drodze by mieć więcej czasu na wizaz

W końcu i Cotke zmogłotrzymam by wszystko było OK
Słodziaczek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:49   #2711
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ps. jak cotka tuż tuż , to może i ja niedługo...
Madziu bierz się za cotki listę - ona wczoraj intensywnie "pracowała" w różnym tego słowa znaczeniu...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-09-15, 10:49   #2712
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Odkryłam dzisiaj, że zniknęła moja pupa Płaska się zrobiła, jak brzuch zniknie to tylko biust będzie wystający
przykro mi, ja jej nigdy nie miałam to wiem co czujesz ale przynajmniej biust ci został, a u mnie nic

Stary 2011-09-15, 10:51   #2713
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzień dobry

BordAna i inne spuchnięte mamy...współczuje wam nie wiem co to opuchlizna...
ale za to zapinam się tylko w jednej kurtce, takiej starej wiatrówce, którą zawsze brałam w góry bo mi pod nią wchodziły 3 swetry i polar
Zapiąć się w czymkolwiek z przed ciąży dobrreeeeeee
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka już weź urodź proszę.
No chyba wzięła sobie do serca Twoje słowa
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Może podpowiecie mi co mi się wczoraj działo- wieczorem, jak już leżałam w łóżku to czułam jak się Młoda wierci, ale przede wszystkim czułam taki ucisk na cipkę od środka, jakby coś próbowało mi tamtędy się przecisnąć. I tak trzymało kilka sekund, chwila przerwy i znowu. Czy to szyjka tak się skraca, czy rozwarcie się już robi
Może się skraca, moze rozwiera, moze malka w kanał sie wstawia- opcji full tez to mam
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Te maleństwa są tak słodkie, że już bym chciała mieć przy sobie Michałka... się pochwalę - dzisiaj skończyliśmy 35 tygodni więc chyba się jeszcze troszkę pozakochuję w forumowych maleństwach bo na moje jest za wcześnie (no i wózek z fotelikiem jeszcze nie przyszedł
gratki za 35 tydz.- jeszcze 2 i tez w zasadzie będziesz w terminie
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Hehehe Mój po wypraniu jest okej. Hmmm Archi, a to była reuglarna cena? Bo mnie się wydawało, że promocyjna... To może jeszcze będą u nas więsze...
Pomyslałam, że drugi też by się przydał , jakby małemy "coś" przeciekło żeby na zmianę był drugi... Ale kupiłam ten w tak dobrej cenie, że mi teraz szkoda na inny wydać min. 50zł

Dzień dobry
Mam plan na dziś. Ugotuję fasolkę po bretońsku Może inaczej Stefka wykurzę
No az oderwałam cenę by zobaczyć czy pod spodem była inna- ale nie- 24,90

Ej- ta fasolka to może będzie dobry sposób na mojego- w końcu jak zaszłam w ciążę to myślałam , ze to wzdęcie (ojciec zrobił nam pyszną fasolkę i zażeraliśmy cały week) bo nagle mi się brzusio w styczniu napiął i już tylko rósł i rósł... a ja marudziłam dobry tydz. ,ze takie wzdęcie okropne Może w drugą str. też podziała
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Widzisz bo ja ciągle nie mogę przestać bać się tego całego szpitala, porodu i mam wątpliwości jak sobie poradzę. To moje pierwsze dzieciątko i nie wiem co mnie czeka a druga sprawa to to że jestem chyba egoistką nie wyobrażam sobie że nie będzie już ruchów brzuszka które tak kocham nawet jak mam wrażenie że mi brzuch eksploduje

Ruchy są takie sobie ale chyba taka uroda mego dziecięcia, kopniaczków nie ma, raczej jest wypychanie głównie pupki w górę trochę się wypina rano przed śniadaniem, potem cały dzień cisza i lekko się uaktywnia późnym popołudniem i koło 22 -23. Ogólnie szału ruchów nigdy nie doświadczyłam, może dlatego że to dziewczynka a może jest drobniutka ogólnie wydaje mi się że wszystko jest ok, usg mam często, wody ok i przepływy też, chyba poprostu tak ma być
Też mam ciągłe obawy i schizy (nawet wczo. miałam jakiś zapłakany wieczór) ale mam nadzieję,że bedzie git u nas wszystkich
Cytat:
Wczoraj miałam dzień pełen gości, dzisiaj w miarę spokojnie
Synkowi strasznie zaropiało oczko Narazie radzimy sobie rumiankiem ale coś czuję, że trzeba po jakieś krople sięgnąć.

Oczko przemywaj tak jak pisała Małgosia M8 solą fizjol. albo rumiankiem starając się wymasować do środkowego kącika.
Całuski od ciotuni dla Szymusia
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ale co wody??
Cotka- napisała jeszcze , że ma skurcze , ale ktg niby ich nie wykrywa i zastanawia się co to będzie za ból jak przyjdą te właściwe.

Pewnie sprzęt znów jakiś goowno- jak u Lullki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:52   #2714
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Natka ja jeszcze nie urodziłam ale po 1ciąży jak karmiłam piersią to brałam witaminy dla matek karmiących i teraz też będę brała w ogóle to biorę takie (femibion) które bierze się planując ciążę, w czasie ciąży i w czasie karmienia piersią

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-09-15, 10:55   #2715
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
od drugiego tygodnia zaczełam używam dwójek, są większe, ale przy grubszej sprawie chociaż mi się nie wyleję nic, bo przy jedynkach niestety ze dwa razy na plecach mi coś wypłyneło a przy dwójkach mi się nie zdarzyło jeszcze
a i mieszam pampersy z dadami na przemian i malutkiemu nic w pupcie nie jest, nie ma uczulenia jest ok
Cytat:
Ja jeszcze nie praktycznie, ale spróbowałabym dwójke założyć Jak nie to można dokupic 1.
Moja koleżanka też wykończyła 2 paczki 1 i przeszła na 2
Dady też są 1 I daj nam znać jak Ci się sprawdzily biedronkowe bo ja zamierzam przerzucić szybko się na nie przerzucić.
Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi ( tym co nie zacytowałam też oczywiście dziękuję)
Tak też zrobimy, nie będziemy kupować już 1

Co do pampków z biedronki nic złego małej nie zrobiły, także jak najbardziej dają radę. Cenowo super, bo na pampersach to się długo nie pojedzie. My przez 11 dni zużyliśmy prawie 100 pampersówNiespodz ianek nie było, zdarzyło się ze 2-3 razy że mała przesikała pieluszkę ale kupa raczej nie przeciekła. Chociaż zdarzyła nam się nie miła niespodzianka jak była położna u nas. Podczas oględzin małej Zuzia ją mówiąc dosłownie "osrała" łącznie ze ścianą, narożnikiem, rożkiem, pieluszką i oczywiście pajacykiem i pampersem. Także poszła konkretna kupa - jak to położna stwierdziła "tryskająca"
Także mam zdolną córeczkę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:55   #2716
gerda
Zadomowienie

Cytat:

ja dokańczam moje ciążowe podobno karmiąc piersią sie powinno coś lykać jak nie witaminy to jod (tak powiedziala mi moja endokrynolog) tylko teraz nie pamietam czemu ten jod, ale to podobno ważne

Stary 2011-09-15, 10:58   #2717
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Niespodzianek nie było, zdarzyło się ze 2-3 razy że mała przesikała pieluszkę ale kupa raczej nie przeciekła. Chociaż zdarzyła nam się nie miła niespodzianka jak była położna u nas. Podczas oględzin małej Zuzia ją mówiąc dosłownie "osrała" łącznie ze ścianą, narożnikiem, rożkiem, pieluszką i oczywiście pajacykiem i pampersem. Także poszła konkretna kupa - jak to położna stwierdziła "tryskająca"
bardzo zdolną
Stary 2011-09-15, 11:00   #2718
kapka
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny jak mały wstanie to mu przekaże komplementy od wizazowych ciotek

Natka-łykam Falvit Mama dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

..ale mi narobiłyście smaka tą fasolką!!!A tu doopa, nie można..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:01   #2719
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Nie wstawiałam jeszcze zdjęć Juleńki, oto kilka:
Golgie, śliczna Juleczka

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do naszych mamuś karmiących. Jakie kremy albo maści używacie na brodawki? Bo muszę się w coś zaopatrzyć aby potem nie biegać po aptekach...
Ja mam z Medeli Purelan

Cytat:
Wyobrazilam sobie Ciebie tańczącą balet

A my po Ktg... Skurczy brak, tętno okej. Czekamy.
Tjaaa
oby czekanie było krótkie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a ja mogę napisać, że od dzisiaj jestem oficjalnie przeterminowana....
ustalili datę na wywołanie i trochę czekania jeszcze przede mną niestety. chcieli szybciej, ale póki co na porodówkę walą drzwiami i oknami i muszę czekać... no chyba, że sama się akcja rozwinie, tylko tyle się naczekałam więc już wątpię, że samo się potoczy

dołączam więc do wyczekujących i tych już zniecierpliwionych
i jeszcze raz za rozkręcenie się

Cytat:
No i mamy kolejnego dzieciaczka :

Spray napisała :

Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia ), 10 apgar. Eryk waży 2700g.

Spray pisała, że martwi się hipotrofią. Ale piałam jej już, ze takie dzieci szybciutko nadrabiają i niczym nie różnią się od rówieśników. Mam nadzieję,ze jest w miarę spokojna i cieszy się maleństwem

Pytałam jej o te masaże- napisała, że wczoraj wieczorem masowała brzuch chwilę

I jeszcze mam wieści od Anetiki:
Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen. Ale zabierają Go jeszcze co 2h na badania kontrolne, żeby monitorować parametry.

Kazała podziękować Wam za kciuki- no bo one na pewno pomogły

No i załącza nam fotkę swojego zmęczonego skarba:

Archi, koniecznie pogratuluj Spray ipiej jej tak dalej, niech się dziewczyna przestanie martwić:c ojest:. Fajnie, że ma już Eryczka obok siebie.

I uściskaj sms-owo Anetikę i Sebka

Stokrotko śliczne to Twoje szczęście
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:01   #2720
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja dokańczam moje ciążowe podobno karmiąc piersią sie powinno coś lykać jak nie witaminy to jod (tak powiedziala mi moja endokrynolog) tylko teraz nie pamietam czemu ten jod, ale to podobno ważne
Ja jod od początku ciąży biorę i DHA , żadnych wit.
Jod bierze się dla profilaktyki przeciwko wolu tarczycy.
Stary 2011-09-15, 11:04   #2721
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Gratulacje dla rozpakowanych mamuś klaski:

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:05   #2722
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Zapiąć się w czymkolwiek z przed ciąży dobrreeeeeee
2. Cotka- napisała jeszcze , że ma skurcze , ale ktg niby ich nie wykrywa i zastanawia się co to będzie za ból jak przyjdą te właściwe.
1. no doooobreeee, tez mam takie marzenie
chrzciny niedługo, wymśliłm sobie że założe taką szarą sukienke, ale boje sie przymierzyć

2. ojej to widze że ma tak jak ja, oby jej pomogli

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Natka ja jeszcze nie urodziłam ale po 1ciąży jak karmiłam piersią to brałam witaminy dla matek karmiących i teraz też będę brała w ogóle to biorę takie (femibion) które bierze się planując ciążę, w czasie ciąży i w czasie karmienia piersią
właśnie witaminki, tez musiałabym jakieś zakupić w ogóle to miałam brać żelazo a ciągle zapominam
Cytat:
Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi ( tym co nie zacytowałam też oczywiście dziękuję)

Co do pampków z biedronki nic złego małej nie zrobiły, także jak najbardziej dają radę. Cenowo super, bo na pampersach to się długo nie pojedzie. My przez 11 dni zużyliśmy prawie 100 pampersówNiespodz ianek nie było, zdarzyło się ze 2-3 razy że mała przesikała pieluszkę ale kupa raczej nie przeciekła. Chociaż zdarzyła nam się nie miła niespodzianka jak była położna u nas. Podczas oględzin małej Zuzia ją mówiąc dosłownie "osrała" łącznie ze ścianą, narożnikiem, rożkiem, pieluszką i oczywiście pajacykiem i pampersem. Także poszła konkretna kupa - jak to położna stwierdziła "tryskająca"
takie kupki są najlepsze ja się ciągle zastanawiam skąd w takiej małej pupci tyle wiatru
co do pampków ja tylko miałam paczke dadów 1 w szpitalu, a potem to już na 2 narazie mam zapas pampersiaków bo często goście nam przynosili zamiast ciuszków i bardzo dobrze, ale jak wykorzystam to też będe się przerzucała na Daddy
Stary 2011-09-15, 11:09   #2723
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Archi, koniecznie pogratuluj Spray ipiej jej tak dalej, niech się dziewczyna przestanie martwić:c ojest:. Fajnie, że ma już Eryczka obok siebie.

się czepiasz jak ja tu cała w emocjach piszę
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
takie kupki są najlepsze ja się ciągle zastanawiam skąd w takiej małej pupci tyle wiatru
co do pampków ja tylko miałam paczke dadów 1 w szpitalu, a potem to już na 2 narazie mam zapas pampersiaków bo często goście nam przynosili zamiast ciuszków i bardzo dobrze, ale jak wykorzystam to też będe się przerzucała na Daddy

Kurcze- mam ochotę na pierogi z kapustą i grzybami, ale nie chce rodzić wcześniej Jakie jadłaś bo nie pamiętam???

A KAPKA- Marcelek cudowny ta fotka z podgiętymi nóziami- rozczulająca
Stary 2011-09-15, 11:11   #2724
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
tez to pije, zalecili mi w szpitalu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:13   #2725
gerda
Zadomowienie

[QUOTE=archinta;29412926]

Cotka- napisała jeszcze , że ma skurcze , ale ktg niby ich nie wykrywa i zastanawia się co to będzie za ból jak przyjdą te właściwe.

moje ktg też oszukiwało

Cytat:
1. no doooobreeee, tez mam takie marzenie
chrzciny niedługo, wymśliłm sobie że założe taką szarą sukienke, ale boje sie przymierzyć
+

ja mam w sobotę wesele i musze przymierzyc, sukienkę ale mam troche obaw a do tego dzisiaj z szafy patrzyły na mnie moje ukochaNE obcisłe dzinsy i zastanawiam się czy mierzyć czy poczekać

Stary 2011-09-15, 11:13   #2726
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ty mnie nie strasz z tym tyłkiem. Bo potem się okaże, że co prawda brzuch zniknie, cycki też (bo przecież wrócą do poprzedniego rozmiaru) i do tego pupa
Moje urosły o kolejny rozmiar - gorzej jak oklapną Będę cała płaska

Cytat:
przykro mi, ja jej nigdy nie miałam to wiem co czujesz ale przynajmniej biust ci został, a u mnie nic
Ja miałam taką sobie-ale była a teraz taki flaczek Oj biust coraz większy jest

Cytat:
Oczko przemywaj tak jak pisała Małgosia M8 solą fizjol. albo rumiankiem starając się wymasować do środkowego kącika.
Całuski od ciotuni dla Szymusia

Pewnie sprzęt znów jakiś goowno- jak u Lullki
dziękuję, radzimy sobie jak możemy, przestało być czerwone oczko więc jest poprawa
Wycałowany

Uu u Cotki tak jak u mnie skurcz na 50% a ja gryzłam łóżko i nie chcę straszyć ale z tego co słyszałam to właśnie skurczy krzyżowych ktg nie wykrywa

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje dziewczyny jak mały wstanie to mu przekaże komplementy od wizazowych ciotek

Natka-łykam Falvit Mama dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

..ale mi narobiłyście smaka tą fasolką!!!A tu doopa, nie można..
Dziękuję W takim razie też dokończę swoje ciążowe witaminy

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:14   #2727
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze- mam ochotę na pierogi z kapustą i grzybami, ale nie chce rodzić wcześniej Jakie jadłaś bo nie pamiętam???
dokładnie takie jdłam

Kapka, Marcelek jest przecudowny i przesłodki!

Gerda, lepiej poczekaj z tymi jeansami

natka, a własnie miałam pytać czy ccorki urosły karmiącym mamom ja tez mam zapotrzebowanie na większy stanik

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:16
Stary 2011-09-15, 11:14   #2728
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Wiadomość od Lausanne:

"Wody już mi odeszły, bo położna przebiła pęcherz płodowy, ale póki co kroplówki mi żadnej na wywołanie skurczy nie dali. Czuje tylko ból na dole brzucha. Będe dawać znać co i jak"

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:28
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:16   #2729
archinta
Zakorzenienie

No i kolejne wieści z ost. chwili:

Lausanne napisała, że przebili już jej pęcherz, wody więc odeszły, ale jeszcze nie dali żadnej kroplówki na wywołanie. Będzie pisała jeszcze
(3mam ją za słowo)

Pozwoliłam sobie rozróżniać kolorkiem te co już są w trakcie (na różowo), te co w szpit. (niebieski, zieleń), a wiadomo- jak pojawi się dzieciątko to będzie czerwień
Co by od razu Wam nie podnosić ciśn., że kolejna rozpakowana jak zobaczycie czerwony

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
dokładnie takie jdłam

Kapka, Marcelek jest przecudowny i przesłodki!
o kurcze
A tak mi sie ich chce, ale ja jeszcze nie mogę
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Lasanne:

"Wody już mi odeszły, bo położna przebiła pęcherz płodowy, ale póki co kroplówki mi żadnej na wywołanie skurczy nie dali. Czuje tylko ból na dole brzucha. Będe dawać znać co i jak"
Stary 2011-09-15, 11:16   #2730
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No az oderwałam cenę by zobaczyć czy pod spodem była inna- ale nie- 24,90

Ej- ta fasolka to może będzie dobry sposób na mojego- w końcu jak zaszłam w ciążę to myślałam , ze to wzdęcie (ojciec zrobił nam pyszną fasolkę i zażeraliśmy cały week) bo nagle mi się brzusio w styczniu napiął i już tylko rósł i rósł... a ja marudziłam dobry tydz. ,ze takie wzdęcie okropne Może w drugą str. też podziała
To trzeba śmignąć i upolować większy bo naprawdę warto.
Może pójdzie z wiatrem. Tylko żeby mu się strony nie pomyliły

Cytat:

Kruszynka

Cenne te Wasze rady dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Tjaaa
oby czekanie było krótkie
Poczekamy tyle ile trzeba
Wogóle, to myślałam o tym rysunku "przemoc w rodzinie" i powiem Ci serio przewalony temat...

Ale by byly jaja jakby Cotka zdążyła ten post edytować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości