![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
jego uśmiech. "dodaj do ulubionych".
okradłeś mnie z tego, co miałam najcenniejsze - z serca mnie okradłeś.
![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
'We can’t cry the pain away. Nie możemy wypłakać tego bólu. I ain’t more than a minute away from walking. Nie mam więcej niż minuta spaceru daleko stąd. We need to swallow all our pride And leave this mess behind. Musimy przełknąć naszą dumę I zostawić za sobą cały ten bałagan.'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Poszukiwanie ukochanej osoby jest jak spacer po pustyni i poszukiwanie ziarenka piasku. Wiesz, że otaczają Cię miliony takich ziarenek, ale Ty musisz znaleźć to jedyne, niezwykłe...
Znów dała się nabrać, rozpostarła skrzydła i chciała latać. Zapomniała, że jest nielotem. Naiwna. Mamy zbyt dużo wspomnień, fotografi, pierwszych gestów, momentów, słów. Dźwięcznie gramy sobie na emocjach - zbyt boleśnie. Uczuć nie zmienimy. Poprzyczepialiście mi do ciała różnorakie metki. Wasze wyobrażenia stworzyły potwora. Jestem taka jaką mnie stworzyliście. Gratulacje. zabierz moje myśli wszystkie są o Tobie dziś będę szeptać ci do ucha ciszą, wykrzyczę ci wtedy jak bardzo cię potrzebuję zgadniesz zbyt dużo sprzeczności między nami, może popełniliśmy błąd w założeniach. zapewne przyjęliśmy, że nasze uczucia należą do przedziału rzeczywistego, a tak naprawdę wcale nie mamy rozwiązania, zgubliśmy je gdzieś pomiędzy pierwiastkami ujemnymi naszych myśli.
![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.
Strach tnie głębiej niż miecze. Trudno jest przyjmować rozkazy od człowieka, z którego śmiejesz się za jego plecami. Większość ludzi woli przeważnie zaprzeczać okrutnej prawdzie, niż spojrzeć jej w oczy. Władca, który chowa się za płatnym katem, szybko zapomina, czym jest śmierć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Był przy mnie, czułam jego obecność pomimo że tylko duchową to dodało mi odwagi. Zawsze mówił że jeżeli będę walczyć osiągnę wszystko czego zapragnę. Od dziesięciu lat walczę dla niego bo jakby żył nigdy nie pozwoliłby mi się poddać i świadomość tego pomaga mi wytrwać. Płakała, z jej ust wydobył się cichy jęk a ja nie wiedziałem jak jej pomóc. cierpiała i zdawałoby się że jestem ostatnią osobą którą chciałaby widzieć, ale kiedy do niej podszedłem przytuliła się do mnie jakby wydarzenia z ostatnich miesięcy nie miały znaczenia i chyba rzeczywiście tak było bo przecież teraz miała o wiele większe problemy niż złamane serce Trzymał mnie w pasie i nie chciał puścić. Wyrywałam się, biłam pięściami w jego klatkę piersiową i krzyczałam. a on po prostu mnie przytulił nie przejmując się że pobrudzę jego koszule tuszem. był przy mnie i jako jedyny był w stanie mi pomóc. nic nie powiedział bo to nie było potrzebne. najważniejsza była jego bliskość. może i wie co to jest orgazm, ale nigdy nie zrozumie co to jest miłość. Są ludzie których się nie zapomina. to właśnie ból po ich stracie uczy nas jak mamy żyć.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2012-05-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
moje serduszka.♥ Cytat:
![]() najgorsze jest, gdy człowiek nie potrafi upaść gdy czuje, że traci grunt pod nogami, ale nie potrafi postawić kroku do przodu. kochanie tylko się nie martw, zabiorę twe wspomnienia tylko te złe, zabiorę niepokój i strach, tylko się nie martw. boję się miłości, ale nie boję się: szaleństwa, skoku na bungee, wyzwań, szkoły, rodziców, wojny, pająków. ja boję się miłości. wiesz, że dla mnie wymówienie słowa "kocham" to jak mocny cios w brzuch, ale tak właśnie jest KOCHAM CIĘ. mam nadzieję, że masz świadomość tego, iż nazywając mnie własnym skarbem, na prawdę bierzesz mnie pod swoją opiekę. słowa zmieniają wszystko, więc nie pozwól mi zniszczyć swoich obietnic i ranić zmuszoną do ataku. ziemia się kręci, człowiek nie ma sił by walczyć z grawitacją, która pcha bez ustanku nasze ciała we własnym kierunku, nie mam zamiaru opierać się czemuś, co nie tylko pozornie przypomina mi szczęścia. fakt, ranisz mnie gdy rzucasz kolcami w postaci tych bezdźwięcznych zdań, ale i tak wiem, że stać nas by wszystko było dobrze. jestem tu, pamiętaj.
- powiedz jeszcze, że jakbyś dostała bukiet stokrotek z trawnika nie wyśmiałabyś go? - a nawet więcej zaczęłabym się zastanawiać dlaczego tak późno pojawia się w moim życiu ktoś tak wyjątkowy. / Paralogiczna ![]() W ♥ 22.08.2011r. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny! moj narzeczony wraca za kilka dni z zagranicy czy moge prosic jakies opisy na ten temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 |
Marudziara
|
siebie oburącz zaciskam by nie wyjść poza granice
i zacząć pachnieć nierozumnym wypieraniem prawdy kroki które brną w osobnych kierunkach bywa lepiej wiem że kiedyś umrę na atak wyzwolenia co ma wymyka się z rąk przepływając przez palce powoli po cichu jak szept w snach zaczął się sen który dojrzewa by umrzeć kamienie przemawiają oczami milionów
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
W świecie ludzi szlachetnych ceni się człowieka autentycznego
-odchodzę, przykro mi. -zostań proszę, będę Cię kochał bardziej niż Real Madryt. stałam w deszczu, okryłeś mnie parasolem, niepotrzebnie. stokrotka powiedziała,że mnie kochasz, głupia kłamczucha !
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Ja tu z inicjatywy fejsbukowej sekty
![]() Dziękuję za wyróżnienia tym, które pamiętają ![]() _______________ Odkąd zgubiłam się w niebie, które mi pokazałeś, przestałam się bać nocnych spacerów po gwiazdach nawet myślę, że mogłabym tam zostać jeśli masz zawsze mnie trzymać za rękę Uśmiechasz się, a ja już wiem to będzie miły sen, później miły dzień i całe życie upłynie nam spokojnie od Twojego uśmiechu do wspólnego śmiechu Mamo, on odchodzi, przecież miał patrzeć, jak dorastam w jego ramionach i kontrolować moje gesty, kiedy od rana jestem na nogach - mamo, on nie może odejść nie może zostawić mnie samej dla siebie Wszystko, co mamy to kolory szarych dróg, które przebyliśmy Znalazłam Cię na końcu cierpienia - dziękuję za wskazanie mi drogi do szczęścia za jego początek, który stworzyłeś Pozostaniesz wspomnieniem tych, których porzuciłeś w drodze po szczęście wiesz, ile lat Cię nie widziałam? Myślałam cały czas, że odszedłeś wczoraj Rysy mojej twarzy znasz na pamięć, kreślisz je palcem w powietrzu, kiedy nie możesz mnie spotkać też żałujesz rozstania, po tylu rozłąkach, na zawsze Cześć Chcę Ci powiedzieć choć może to nie brzmi jak słowa że jesteś jedyny i chcę być jedyną dla Ciebie iść jedną drogą mieć jedno serce przez jedno wspólne życie jednoczyć się w pojedynczych ścieżkach i na Twoje "kocham" odpowiadać jednym spojrzeniem żebyś wiedział, że jesteśmy jak jedność i ta jedność zamyka się w jednym słowie MIŁOŚĆ Zadzwoń później, właśnie próbuję pozbyć się natrętnej miłości do Ciebie i walczę z chęcią usłyszenia Twego głosu pomieszanej z gniewem i złością - ale zadzwoń później bo choć teraz jestem wściekła na Ciebie za chwilę czułym przytulę Cię szeptem
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
kontrastowa0, boundlessly- misiee ♥
My heart is sinkin' As I’m liftin' Up above the clouds away from you. /Moje serce tonie Gdy ja się podnoszę Ponad chmury, z dala od ciebie./ we don't see things the way they are we see them the way we are. true love never controls. chce zaspokoic Twoj apetyt na mnie. Znalazłam ciebie jak mocno spaliście i twoja kochanka głośno krzyczała.
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Cześc, to tylko ja, kiedyś znaczyłam dla Ciebie wszystko,
ale nie przejmuj się, omiń mnie wzrokiem i idź dalej. Miłośc - to tak banalnie brzmi, gdy wszyscy dookoła nadużywają tego słowa, lecz jak tego nie czuc, gdy żyjemy w czasach prawdziwych, szczeniackich zawirowań? Przy nim mogę mówic o czym chcę, rozmawiac, rozmawiac, rozmawiac, uwalniac słowa, które duszą się w mym gardle, których wcześniej bałam się wypowiadac. Bezsilnośc to podłe uczucie, lecz w przypadku miłości, śmię stwierdzic, że błogie. Czasami jestem okropnie niecierpliwa, arogancka, samolubna, trudna do zniesienia i udaję, że cały ten świat w ogóle mnie nie obchodzi, ale wiedz, że w głębi duszy codziennie modlę się, aby to, co teraz mam, nie skończyło się nigdy.
![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
„ Ja poczekam jeszcze na swoją miłość. Może przyjedzie następnym pociągiem? Albo jeszcze późniejszym? A może nie przyjedzie wcale? Nie szkodzi, mam już wprawę w oczekiwaniu na pociągi, które nie przywożą nikogo.
Tymczasem przyszedł grudzień. Kocham grudniowe poranki, pierwsze przymrozki, żałosne drzewa bez liści. Każdy miesiąc cieszy mnie z innych przyczyn, ale tylko grudzień - wzrusza. ...ja oczywiście jestem zwolenniczką usamodzielnienia kobiet, równouprawnienia, ale jak to dobrze, kiedy ma się koło siebie kawałek marynarki... Można tęsknic za kimś, będąc o dwa kroki. Sam najbardziej tęskniłem za nią w chwilach, kiedy była przy mnie. Był to napewno inny rodzaj tęsknoty niż ta dręcząca przy większych odległościach, ale nie sposób nazwac inaczej tego dziwnego uczucia, tej szczególnej pustki, którą trzyma się wtedy w ramionach wiesz, co to są plotki. toksyczne odpady małych miast."
. "Szukam świata, w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc chodzi w butach, gdzie jak Cię widzą- to dzień dobry. Szukam świata, w którym człowiek człowiekowi- człowiekiem..." . Edytowane przez bitter orange Czas edycji: 2012-05-14 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 |
Konto usunięte
|
Ale tu ruch, uhuhuhu
![]() 'Everything happens for a reason, live it, love it, learn it! Make u r smile change the world, but don't let world change u r.' Wszystko zdarza się z jakiegoś powodu, żyj tym, kochaj to, ucz się z tego. Sprawiaj, żeby twój uśmiech zmieniał śwait, ale nie pozwól żeby świat zmienił Ciebie. 'A good girlfriend saves almost 20GB of space of your computer.' Dzięki dobrej dziewczynie możesz zaoszczędzić niemal 20GB miejsca na twoim komputerze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
"
Wiara, której wciąż szukamy Jest daleko stąd A tyle wiem, że siebie mamy Po to by odkrywać nowy ląd Czasami zapada się grunt i czekamy na ten cud, jak stary kompozytor,któremu zabrakło nut. Wszystko miało być inaczej, "
tylko dla nas ten świat. Nie liczyć zysków i nie dostrzegać strat. Biegnę znów do Ciebie, po to by powiedzieć Ci, co jest mym marzeniem, co ciągle mi się śni. Poznajemy miłość razem tylko ja i ty. Ja chcę ją poznawać do końca swoich dni. Bięgnę znów do Ciebie po to by powiedzieć że, dzięki Tobie piękny jest każdy kolejny dzień. Już na zawsze.
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Wmawiałam sobie, że można się poddać, nie ryzykować, twierdząc, że nie czas na zmiany. Ale to był tylko pretekst. Usiłuję uciec od prawdy, a prawda jest taka, że się boję. Jeśli dam sobie prawo do choćby chwilowego szczęścia, cały świat runie i nie wiem, czy to przetrwam
"[...] ,a potem wzeszło słońce i nadeszła szara rzeczywistość." ''Wiecie, co jest naprawdę kiczowate? Szczęśliwe zakończenia. Poważnie. Takie, jak wtedy kiedy oglądam film, i jakaś odważna, zdeterminowana dziewczyna w końcu uwodzi głównego bohatera. I tak od dwóch godzin wiedziałam, że go zdobędzie. Po prostu mam ochotę wydrapać jej oczy. Prawdziwe życie jest potwornie zakręcone i skomplikowane. Nie ma żadnego zakończenia.'' W czasach biblijnych przeznaczenie przemawiało przez kamienne tablice albo płonący krzew. Ale dzisiaj prawdziwe przeznaczenie jest często wygrawerowane i ma wytłoczoną pieczęć.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
znów obciągam bezczelnie kusą sukienkę
ubieraną codzień dla innego szaleńca znów czekając na Ciebie wychylam się przez okno majowe słońce rozgrzewa moje oczekiwanie chcę ubrać się w płaszcz Twych pocałunków na dłuższą chwilę, bym nie tęskniła - do jutra Anioł Stróż odjechał dziś został tylko miś wtulimy się w konwaliowy zapach strącimy kurz z nie naszej miłości zamglonym oczom pokarzemy gwiazdy tylko poczekaj - muszę pożegnać się z nieswoim światem zasypiasz tak daleko - będąc tak blisko
![]() |
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
biorę sobie.
co byś powiedział gdybyś teraz ją spotkał? Jak wynagrodziłbyś jej te wszystkie nieprzespane noce, jak nauczyłbyś znów kochać? Słyszysz ten bit? To jest rap, coś co prowadzi nas na sam szczyt, bez zbędnych map. widzieć świat w samych pozytywnych barwach, podczas gdy w słuchawkach Diox nawija o nieszczęśliwych przypadkach. Podnieś głowę, widzisz? Tam są te marzenia, których nigdy wcześniej nie dogoniłeś. Tam jest życie, na które tyle czekałeś.
![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
NIE WIĄŻ SIĘ Z PAPIEROSEM NIE KAŻDY ZWIĄZEK PRZETRWA PRÓBĘ CZASU. "Gdyby na początku zapewnił mnie , że mnie zabije , pewnie bym się z nim nie związała. Ale wiecie jak jest , byłam młoda i naiwna... _______________ Cześć , kiedyś tu się udzielałam i wygląda na to , że wrócilam . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
"I śmiać się, i na dnie siebie żyć słodkim snem bez treści
Wszystko nam się śni Ja tobie, a ty mi Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych. Moje serce zamarło na moment, potem ruszyło biegiem, potknęło się i padło na pysk. Kiedy czuję się samotna, myślę sobie: Więc bądź samotna. Naucz się nie gubić w tej samotności. Zrób sobie mapę. Przynajmniej raz w życiu pobądź z nią. Rozgość się w tym ludzkim doświadczeniu. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
wiesz czemu akurat On ma najpiękniejszy uśmiech?
bo najczęściej pojawia się właśnie dla mnie chciałabym żyć tak aby nigdy nie musieć przepraszać wiele łez obeschnie Nim przyjdę z pomocą w Jego spojrzeniu było coś nadzwyczajnego, nikt jeszcze nie spoglądał na mnie w taki sposób, nikt tak jak On nie był w stanie jednym przelotnym rzutem oka sprawić, że serce mocniej zabije Bóg pozwolił mi cierpieć przez lata bym gdy nadejdzie odpowiedni moment przy Mym mężczyźnie odnalazła spokój mój świat, w Nim jest tylko jedno małe miejsce, już zajęte abym mogła dotykać Twoich ust, i bym mogła na zawsze być Twoja, pozwól mi to dziwne, gdy tylko widzę Jego uśmiech, moje usta aż proszą się o to samo, i również Jego smutek i moim jest niebo jest zbyt odległe, nieosiągalne, więc wróćmy do tych marzeń o raju, lecz na ziemi
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2012-05-18 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
'Ci, którzy umieją leczyć, potrafią również zabijać.
W ostatecznym rozrachunku słowa to tylko wiatr. Jeśli zabijesz człowieka niechcący, będzie tak samo martwy jak wtedy, gdy zrobisz to celowo. Miłość nie zawsze jest mądra. Czasem nawet w kłamstwie można znaleźć ziarno honoru.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Oszukując czas staram się naprawić teraźniejszość wierząc w dobre zakończenie.
Spójrz na księżyc. On był świadkiem naszej miłości, a teraz, milcząc, błaga nas, byśmy zaprzestali kłótni. Jak to jest stracić kogoś najbliższego memu sercu? Czuje się pustkę. Jakby nie było się na kim wesprzeć. Dlatego trzeba byś silnym. Był chwilą którą warto było łapać. Zamiast mówić co myślisz, zacznij myśleć co mówisz Problem tkwi, jak zawsze, w sentymencie. Samotność nie ma nic wspólnego z brakiem towarzystwa. w tym wieku nie zakłada się porażek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
Kocham wiedzieć, że jestem od Ciebie o krok,
nawet jeśli nigdy nie zmniejszę tej odległości. Jak wyrzucić z serca coś, za czym się tęskni, czego brakuje. I jeśli wierzysz w nas, uwierz, że możesz wszystko. I jeśli poddam się dziś, jeśli porzucę marzenia, niech nigdy nie zapragnę znów czegoś chcieć.
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
'Mi to zawsze wiatr w oczy, ch*uj w dupę, nóż w serce i chleb masłem do ziemi.'
![]() |
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
![]() 5:30 rano. leżysz w łóżku i próbujesz znaleźć chociaż jeden powód by wstać i żyć. później uświadamiasz sobie że nie masz takiego. ani o 5:30 nad ranem, ani o żadnej innej godzinie każdego dnia.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
<3!
"Gdy się juz zobaczymy, nie pozwól mi się zapomnieć. Przypominaj mi nieustannie, że jesteśmy tylko przyjaciółmi. Chyba, że i Ty sie zapomnisz. Jeśli tak, to mi nie przypominaj. Takie zapomnienie może zdarzyć się nawet największym przyjaciołom." Totalna stagnacja rozumu. To kwestia chęci albo musu. Tak bardzo chciałabym zrozumieć, po co to wszystko. Tak bardzo chciałabym poznać rozwiązanie całej tej zagadki. A może to zwykła gra, głupi sposób na nudę? Mam wielka nadzieje, że te supły, ktore się porobiły, zaczną się odplatywać i układać w logiczną całosć. Bo nadal nie rozumiem, po co to? Ostatnio nic, tylko się usmiechać. Patrzę tak nerwowo na ten telefon. I zastanawiam się tylko czy to wszystko zmierza we właściwą stronę. Tak cholernie nie wiem. Ale wiem, że dałabym z siebie wszystko. Bo to wszystko jest warte nagrody, tak cholernie warte. Trochę to jak totalna abstrakcja, w którą niezmiernie ciężko uwierzyć. Edytowane przez desecrate Czas edycji: 2012-05-15 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
wesoly kostek - oczywiście, że od tego jest ten wątek, nie obrażam się, wręcz przeciwnie
![]() * Zaraz zasnę, albo i umrę. Mniejsza o czynność. Ważne, żeby oczy zamknąć i nie patrzeć, co się dzieje. Pamiętaj, złego diabli nie biorą* *niech zostanie na tej planecie i miesza jak się da. To wspaniałe uczucie móc zasnąć, kiedy myśli i marzenia dotychczas kłębiące się w mojej głowie, nie pozwalające spać, zniknęły. Zniknęły dzięki urzeczywistnieniu ich przez właściciela ramienia, które właśnie delikatnie mnie obejmuje. Jesteś słabym graczem i nie wmówisz mi raczej, że jest inaczej, że kompletnie nic nie znaczę.
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2012-05-16 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Była uschniętą różą, którą nikt się nie przejmował, do czasu aż jej nie podlałeś. Od tamtego momentu patologicznie potrzebuje wody, potrzebuje Ciebie. Twoje romanse są tak przewidywalne, że zaczęłam się zastanawiać czy nie powtarzasz sobie przez cały czas niczym mantrę słów: „Uwieść, wykorzystać, zostawić” . Kobieta ma w sobie coś z boga, to właśnie daje jej przewagę nad mężczyzną i sprawia, że jest on podatny na sugestie i manipulacje. Jak mężczyzna może powiedzieć, że to kobieta jest niestała w uczuciach skoro ich płeć bezustannie niszczy zdrowie psychiczne kobiet rozkochując je w sobie tylko po to, żeby je zostawić.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2012-05-16 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.