Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-25, 11:49   #2701
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!

Ma nietylko problemy z oddychaniem. Często kłuje go serce. Jak mówi "robi mu się słodko", choć nikt nie wie co to znaczy..., głowa go często boli. Ma problemy z chodzeniem, gdy wstanie często nie może zrobić kroku... no masakra , ale do lekarza nie pójdzie...

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:51   #2702
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Musia, koniecznie namówcie tatę na leczenie. Bo takie choroby "nic mi nie jest" nie kończą się dobrze. I wiesz co, jak nie przemawiacie do niego na spokojnie, to może trzeba mu wprost powiedzieć, że jak się nie zacznie leczyć, to może naprawdę nie dożyć Twoich dzieci. Czasem taki zimny prysznic działa lepiej niż spokojne tłumaczenie... A poza tym, trzymaj się.

Ja zaraz się zabieram za robienie stołu, bo na obiad dziadki przychodzą, mój TŻ i brata dziewczyna.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:52   #2703
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Muszka, jeżeli Tacie się powtórzy to co opisałaś, dzwoń od razu po pogotowie. Nie pytaj Taty o zdanie tylko od razu dzwoń. Z sercem nie ma żartów.

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:55   #2704
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja depresyjny nastrój mam nadal; zaraz wyjdę bo mam msze o 12.30, pewnie wróce zjem i popołudniu pojedziemy do babci. Licze, że sobie chociaż trochę porobię zagadnien na któryś egzamin (już pal licho wkuwanie bo dziś nie mam kiedy, ale chociaż pozaznaczać co gdzie jest po kolei i co obowiązuje a co nie), to będe mogła udawać, że to nie jest kolejny stracony dzienń

W ogóle to strasznie mi źle, samotnie, okropnie... Chyba sie zbiorę i napiszę na maturzyściach, bo chodzi o moją koleżankęm rzekłabym przyjaciółkę i jej zachowanie odkąd znalazła sobie faceta i rózne takie...
Stary 2011-12-25, 12:00   #2705
nieznajoma19
Zakorzenienie

Musia koniecznie wyślij tatę do lekarza, moja babcia też taka uparta i nie pójdzie do lekarza nawet jak już wytrzymać z bólu nie może :/ dla tego zabraliśmy ją do lekarza na siłę i teraz po lekach jest lepiej.
- Zoeva Bamboo

wymianka
nieznajoma19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:26   #2706
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Muszka, jeżeli Tacie się powtórzy to co opisałaś, dzwoń od razu po pogotowie. Nie pytaj Taty o zdanie tylko od razu dzwoń. Z sercem nie ma żartów.

Ja właśnie siedzę i piję kawkę , a za godzinkę jedziemy do tŻ na obiad
Stary 2011-12-25, 13:29   #2707
balletoevs
Zakorzenienie

Muszka, bo to wszystko się wiąże.. jeśli jest duszność, to i niedotlenienie tkanek, a to może właśnie powodować kłucie serca Vinka dobrze radzi

Nicru... pisz, po to są maturzyścia

Ja po śniadaniu pojechałam z rodziną do lasu, teraz się zabieram za ciasto (może uda mi się przytyć wreszcie w te Święta, choć już tracę nadzieję) i książkę. Jutro może wyciągnę rodzinę do aquaparku....
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 13:58   #2708
Myosottis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
Muszka, bo to wszystko się wiąże.. jeśli jest duszność, to i niedotlenienie tkanek, a to może właśnie powodować kłucie serca Vinka dobrze radzi

Ja po śniadaniu pojechałam z rodziną do lasu, teraz się zabieram za ciasto (może uda mi się przytyć wreszcie w te Święta, choć już tracę nadzieję) i książkę. Jutro może wyciągnę rodzinę do aquaparku....
A gdzie w okolicy jest jakiś aquapark?

Mucha - koniecznie zadbajcie o tatę i zaprowadźcie go do lekarza
znam ten strach, gdy dzieje się coś niedobrego ze zdrowiem najbliższej osoby
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:05   #2709
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:

ależ Ci zazdroszczę! kocham las

u mnie już po obiadku, na kawę może przyjedzie Ciocia, Wujek, Kuzyn i Babcia, ale nie wiadomo, bo Ciocia przeziębiona, moja Mama i mój Tato też

Stary 2011-12-25, 14:37   #2710
balletoevs
Zakorzenienie

Myo, w Nieszawce Wielkiej tj.jak się jedzie do Torunia i w Solcu Kujawskim, ale tam nie byłam
Stary 2011-12-25, 14:41   #2711
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dziewczyny, wysmutałam się na amturzyściach - mój komp coś wariuje odkąd mam nową operę, ale chyba się dodało.

Mucha, jak tylko coś zacznie się dziać, to po prostu wezwijcie karetkę. Ja tak kozaczyłam (mialam zawroty głowy, puls 120 i więcej, było mi słąbo etc) i dzięki Bogu skończyło się tylko tym, że zasłabłam, trochę poobijałam i taką nieprzytomną znalałza mnie mama, ale ja przecież mam pewnie o wiele zdrowsze serce no i papierosa w ustach nie miałam...
Stary 2011-12-25, 14:57   #2712
Myosottis
Zadomowienie

Cytat:
Myo, w Nieszawce Wielkiej tj.jak się jedzie do Torunia i w Solcu Kujawskim, ale tam nie byłam
dzięki
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 20:44   #2713
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ballet, zazdroszczę takich świąt. Ja zaczynam mieć zdrowo dosyć całodziennego siedzenia przy stole i słuchania w kółko, co roku tych samych tematów. Też chętnie bym odpoczęła... A jeszcze jutro mnie czeka obiad u babci (ale zamierzam się zmyć zaraz po obiedzie) i potem idę do TŻta, ale u niego może sobie wreszcie odpocznę, bez siedzenia przy stole.

Idę zaraz z psem, a potem chyba zrobię sobie spa i wskoczę do łóżeczka poczytać albo obejrzeć serial.
Stary 2011-12-25, 21:27   #2714
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Dziewczyny, że tak wyskoczę z tematem Sylwestrowym bo pierwszy raz idę gdzieś do kogoś na imprezę, właśnie sylwestrową. Będzie sporo osób (tzn tak myślę, że ponad 10 to bankowo) i nie mam pojęcia jak się ubrać... Chociaż z ubraniem to mam już pewien pomysł, bo na pewno pójdę tak, żeby było wygodnie. Problem mam z butami bo nie wiem czy iść w czółenkach na 7cm obcasie (gdzie ja nigdy w obcasach nie chodzę bo nie lubię), czy wziąć takie botki za kostkę, lekko podwyższane, które są wygodne i ciepłe, czy w ogóle olać sprawę butów i iść w takich najwygodniejszych w stylu emu no bo nie wiem, czy nam się zachce w międzyczasie gdzieś wyjść, czy będziemy siedzieć w domu... I nie wiem czy buty będą wszyscy ściągać w domu (wiem, że to nie kulturalne, ale mało osób o tym wie) i generalnie na ostatniej imprezie wszyscy ściągnęli. Tak wiem, że mam problem, ale tak to jest jak się chce ubrać wygodnie i jeszcze tak żeby zrobić wrażenie na jednym osobniku

Stary 2011-12-25, 21:28   #2715
organizm
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Musia koniecznie weźcie Tatę do lekarza! Czasem nie da się spokojnie przemówić, tylko trzeba ostro.. ja to sobie myślę tak: gdy my byłyśmy małe oni z nami nie dyskutowali i nadchodzi taki moment że sytuacja się zmienia, nasze role się obracają. Trzymam kciuki

U mnie Święta spokojnie, nawet nie objadam się za bardzo

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:44   #2716
balletoevs
Zakorzenienie

Inv, ja z kolei zazdroszczę osobom gdzie spotyka się cała rodzina i ptak w kilkanaście osób spędzają razem czas. My, niestety nie mamy bliższej rodziny w Bydgoszczy (poza ciotką, która obraziła się na moją mamę bo głosowała na PO a nie PiS ) dlatego pozostaje taki sposób spędzenia świąt.

Vinka, ja zawsze biorę kozaki a na zmianę baleriny (choć zdarza się być i boso).. Myślę, że to dobre rozwiązanie bo nie brudzi się podłogi butami z dworu, no i nie każdy sobie życzy by biegać na obcasach po panelach... no chyba, że to jakaś bardziej wystawna impreza Może podpytaj inne dziewczyny?

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-12-25 o 22:48
Stary 2011-12-25, 23:18   #2717
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Inv, ja z kolei zazdroszczę osobom gdzie spotyka się cała rodzina i ptak w kilkanaście osób spędzają razem czas. My, niestety nie mamy bliższej rodziny w Bydgoszczy (poza ciotką, która obraziła się na moją mamę bo głosowała na PO a nie PiS ) dlatego pozostaje taki sposób spędzenia świąt.

Vinka, ja zawsze biorę kozaki a na zmianę baleriny (choć zdarza się być i boso).. Myślę, że to dobre rozwiązanie bo nie brudzi się podłogi butami z dworu, no i nie każdy sobie życzy by biegać na obcasach po panelach... no chyba, że to jakaś bardziej wystawna impreza Może podpytaj inne dziewczyny?
no właśnie nie za bardzo mam której zapytać. Jedna z nich to dziewczyna mojego Kuzyna, więc nie chce jej o nic pytać, bo ona i tak czuje się lepsza ode mnie a druga żyje we własnym świecie i zawsze jakoś odstaje od reszty tzn lubię ją, ale zawsze się różnimy ale chyba wezmę kozaki a w domu będę śmigać na bosaka

Stary 2011-12-25, 23:28   #2718
Szarosc Teczy
Zadomowienie

Musia

W takich sytuacjach nie trzeba słuchać się chorej osoby.. tylko od razu dzwonić na pogotowie. Takie kłucie w mostku może oznaczać różne rzeczy..włącznie z zawałem, dlatego nie ma żartów. Musicie postawić tatę przed faktem dokonanym.. tak żeby nie było zbyt późno na leczenie.

Lepiej zadzwonić, niż później żałować że mogło się coś zrobić, a nie się nie zrobiło.

Sama kilka razy decydowałam się dzwonić na pogotowie kiedy dziadkowie źle się czuli i bardzo dobrze, bo raz okazało się, że babcia miała wylew.

Vinka
Trochę nie rozumiem dlaczego zdejmowanie butów jest niekulturalne. Wydaje mi się, że chodzenie po domu w zaśnieżonych lub mokrych butach byłoby bardziej niewłaściwe

I nie wyobrażam sobie spędzenia sylwestra na domówce w jakiś grubych i ciepłych butach, dlatego zazwyczaj biorę balerinki

spryciula

Edytowane przez Szarosc Teczy
Czas edycji: 2011-12-25 o 23:30
Szarosc Teczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 23:50   #2719
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez Szarosc Teczy Pokaż wiadomość
Musia

W takich sytuacjach nie trzeba słuchać się chorej osoby.. tylko od razu dzwonić na pogotowie. Takie kłucie w mostku może oznaczać różne rzeczy..włącznie z zawałem, dlatego nie ma żartów. Musicie postawić tatę przed faktem dokonanym.. tak żeby nie było zbyt późno na leczenie.

Lepiej zadzwonić, niż później żałować że mogło się coś zrobić, a nie się nie zrobiło.

Sama kilka razy decydowałam się dzwonić na pogotowie kiedy dziadkowie źle się czuli i bardzo dobrze, bo raz okazało się, że babcia miała wylew.

Vinka
Trochę nie rozumiem dlaczego zdejmowanie butów jest niekulturalne. Wydaje mi się, że chodzenie po domu w zaśnieżonych lub mokrych butach byłoby bardziej niewłaściwe

I nie wyobrażam sobie spędzenia sylwestra na domówce w jakiś grubych i ciepłych butach, dlatego zazwyczaj biorę balerinki
niestety, Babcia od maleńkości wpajała mi zasady, że butów w gościach nie ściągamy (chociaż ja zawsze się dostosowuję do reszty osób ). Przed wejściem do domu powinno się wyciągnąć chusteczkę i te buty wyczyścić, żeby nie nabrudzić. Wiem, głupota, no ale cóż. Jakaś tam zasada dobrego zachowania poza tym, jakby to wyglądało np na jakimś przyjęciu, facet w gejerze, babeczka w sukience i na bosaka

Stary 2011-12-25, 23:54   #2720
Szarosc Teczy
Zadomowienie

Cytat:
niestety, Babcia od maleńkości wpajała mi zasady, że butów w gościach nie ściągamy (chociaż ja zawsze się dostosowuję do reszty osób ). Przed wejściem do domu powinno się wyciągnąć chusteczkę i te buty wyczyścić, żeby nie nabrudzić. Wiem, głupota, no ale cóż. Jakaś tam zasada dobrego zachowania poza tym, jakby to wyglądało np na jakimś przyjęciu, facet w gejerze, babeczka w sukience i na bosaka
Wiadomo.. czasem trzeba
Ale jeśli to luźna impreza, to wg mnie normalne, że buty się zdejmuje

spryciula
Stary 2011-12-26, 00:09   #2721
nicRu
maszyna, nie człowiek

Zdejmowanie butów nei tyle jest niekulturalne. Bło kulturalne,ale na wsi, gdzie robiło się to by nie zniszczyć gospodarzowi podlogi,jeśli ją miał, jesli nie miał, to zostawało się w butach, ktore zdejmowała się tylko przed izbą sypialną. W miastach, w domach typowo inteligenckich się tego nie robiło.
Stary 2011-12-26, 10:07   #2722
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Wiem, że spotkania rodzinne mają swój urok, ale np. dzisiaj wszystko bym dała, żeby zostać w domu i nic nie robić. A muszę lecieć do babci na obiad i znów przez pół dnia siedzieć za stołem... Nie chce mi się strasznie, ale jak nie przyjde, to przecież babcia się obrazi...

Vinka, myślę, że balerinki na zmianę to nie jest zły pomysł.
Stary 2011-12-26, 10:35   #2723
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita

hej

ja wczoraj spotkałam się z przyjaciółkami, fajnie było
no po za tym że spotkałam eksa tam gdzie nigdy bym się go nie spodziewała ;] ale dałam radę

dzisiaj spotykam się ze kolegą z którym będziemy świadkować na ślubie parę spraw mamy do obgadania a teraz jest jedyna okazja żeby się spotkać ;]

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:46   #2724
nikki999
Zakorzenienie

Ja w tym roku byłam u TŻta na wigilii pierwszy raz, ale było sympatycznie Wczoraj piżamowo cały dzień w domu przy stole lub w łóżku a dzisiaj idziemy do cioci na imieninyOd kiedy mam Antka to rodzinne posiadówki nie są moimi ulubionymi, bo jednak maluch się męczy, ale przynajmniej mam wymówkę, żeby na pół godziny czmychnąć do innego pokoju, żeby odpocząć z synem

Vinka
wzięłabym coś na zmianę na wszelki wypadek
Muszka tak to już jest z facetami, musisz być sprytniejsza i nie słuchać Jego tylko swojej intuicji

Dzisiaj sąsiadka bierze ślub, mama idzie na mszę, więc zrobiłyśmy jej prezent Jak wyszło?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4692.jpg (131,1 KB, 38 załadowań)

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2011-12-26 o 10:48
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:52   #2725
balletoevs
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że nie ma co się kierować tym, że kiedyś nie zdejmowano butów więc jak się to teraz zrobi to będzie niekulturalnie Warto patrzeć na to co jest teraz, a przecież podłogę łatwo zniszczyć, dywan pobrudzić, już nie mówiąc o tym, że w różne rzeczy można wdepnąć na ulicy

Nikki, sympatycznie wygląda Co to jest to coś w kratkę?

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-12-26 o 10:56
Stary 2011-12-26, 11:04   #2726
sydunia
Zakorzenienie

Najlepiej to zapytać tego, kto organizuje. Dla mnie normalne jest, że buty się zdejmuje u kogoś. Sama idę do znajomej na sylwestra i jest powiedziane, że szpilki absolutnie nie mogą być. Albo będę boso, albo wezmę balerinki, ale nie bardzo wiem, czy mam odpowiednie, więc pewnie boso.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:38   #2727
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:

Nikki, sympatycznie wygląda Co to jest to coś w kratkę?

ściereczki kuchenne zawinięte w różyczki

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 12:05   #2728
Szarosc Teczy
Zadomowienie

Nikki

Bardzo ładnie to wszystko wygląda

Dziś po południu idę do TŻa... i tak minie 3 dzień z jedzeniem w roli głównej

spryciula
Stary 2011-12-26, 12:37   #2729
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam nigdy o tym, ciekawe A co do imprezy to ja bym poszła w kozakach i wzięła balerinki na zmianę Nie wygodnie by mi było w zimowych butach

Nikki ślicznie Wam wyszło

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 12:40   #2730
kasiencja
Pani Buka

Hej
U mnie jakoś te świeta lecą - bez rewelacji, ale w sumie nie narzekam

Seren, Szarość
... przepraszam za ciekawość, ale co się stało że spędzacie święta bez rodziców?

Mucha, nie mam chyba nic do dodania... następny raz od razu dzwoń, a poza tym spróbujcie wytłumaczyć że skoro on się o siebie nie martwi to Wy się martwicie...

Vinka, to prawda, zależy od domu. mnie jakoś zawsze wpajano, że jak się do kogoś idzie to się buty zdejmuje i chodzi się w kapciach, na boso albo w jakichś własnych butach na zmianę typu baleriny. Zapytaj osoby organizującej imprezę. Ja też idę na domówkę i zakładam kozaki, w środku je chyba po prostu zdejmę. A co do ubioru, dobrym rozwiązaniem są spodnie i jakaś elegancka góra albo wygodna sukienka

Tak w temaciie - ja rok temu byłam zła, bo byliśmy u kumpla TŻ (jego współlokatorzy robili imprezę która potem okazała się klapą, ale nieważne), i pytam się TŻ i tego kumpla, czy mam się ubrać zwyczajnie, czy jakoś bardziej elegancko. No to oni że gdzieee tam elegancko, zwyczajnie... to ja dżinsy i jakąś tam bluzkę, a na miejscu okazało się że laski sobie kręcą włosy, zakładają sukienki jak na studniówkę, szpilki... dobrze że długo tam nie zabawiliśmy Także lepiej chyba pytać dziewczyn

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-12-26 o 12:41
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości