mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 03:22   #2701
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

A ja jestembliska odrabania sobie rak tak mnie swedza... Tylko kurcze czym ja sie wtedy po reszcie bede drapac? Serio tak silnego swedzenia jeszcE nie mialam
Stary 2011-10-25, 06:10   #2702
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy na forum kolejną dzidzie !!!!! : jupi:
wczoraj nie_wiem napisała :
Wanda urodziła się o 3:55 22.10.2011

więcej ma napisać jak wyjdą do domku
gratulacje

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:02   #2703
mol_aa
Zadomowienie

nie_wiem GRATULACJE !!!!

Glam strasznie mi Ciebie szkoda, bo wiem jak swedzenie moze wkurzac, mam uczulenie na niektore cytrusy, a jak sobie odpuszcze i zjem np 2 grejfruty to skore moglabym zedrzec

dygotka - cotynato jest z wrzesniowek, czasami ich forum podgladam m.in na opis porodu, co moze sie dziac z dzieciaczkiem po porodzie, jak pielegnowac - bo ja w tej kwestii to totalny laik jestem
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:09   #2704
ja_dalia
Wtajemniczenie

Witajcie

widze że u nas się zaczynają pojawiać nocne marki Bidulki szkoda mi Was, że biedne spać nie możecie....

Glam bardzo mi przykro że tak się męczysz... wierze że dolegliwość minie, a bynajmniej da się ją oswoić musi się jakoś dać

Przepraszam, że dopiero wczoraj tego esa od nie_wiem wrzuciłam, ale na śmierć zapomniałam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:17   #2705
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad bigmakiem i mcchikenem
Moze tak swojsko- wiesmac
Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
A mojej Anielci chyba zaczynają włosy rosnąć, bo pierwszy raz w życiu chyba zgagę mam o ile to to :P To znaczy, że całkiem łysa nie będzie
To ja sie zastanawiam, czy jak juz nie mam zgag to moje dziecko wylysialo
nie_wiem GRATULACJE
chyba dlugi porod byl, jesli dopiero z ptk na sobote urodzilas, tym bardzij gratuluje

Ja mialam dzis ciezka noc 2 h bolal mnie brzuch jak na okres, dopiero jak wzielam no spe to mi przeszlo. No i brzuch mi teraz twardnieje jak wstaje i chodze, ostatnio w ogole nie leze, wiec dzis daje sobie dzien lezenia- musze opracowac system wklejania zdjec na lezaco.
W ogole z tymi skurczami to sie zastanawiam czy cwiczenia miesni Kegla moze miec cos wspolnego, bo przed snem cwiczylam Podejrzewalabym basen, bo bylam o 20 wczoraj, ale jak ja chodze 4 razy w tygodniu i zazwyczaj plywam wiecej niz wczoraj i nic mi sie nie dzieje to 2 dniowa przerwa raczej nie powinna miec wplywu na skurcze.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

W ogole tak mi dobrze idzie jedzenie przez to ze mi sie brzuch obnizyl, ze przez niecaly tydzien przytylam 1 kg, wiec jest szansa, ze dobije normy 9 kg, bo teraz mam +7, do porodu teoretycznie 29 dni ale wychodzi, ze mniej
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:31   #2706
basiula19
Zadomowienie

Witam z rańca

nie_wiem GRATULACJE!!!!!!!

A mi sie cos poprzestawiało......niech ce mi sie jeść poprostu nie czuje apatytu jem 2-3 razy dziennie mama sie na mnie drze, że siły nie będe miała dziecka urodzić ale ja sie dobrze czuje tylko niemam potrzeby jedzenia........zasnąć nie moge oprzewalam sie na łóżku aż mnie nerwa bierze przedwczoraj położyłam sie ok 24 a zasnełam ok 4 wczoraj połóżyłam sie przez 22 bo tż poszedł na noc do pracy a zasnełam przed 2 ale najlepsze jest to, że wstane rano i niechce mi sie spać już mi sie na łeb chyba rzuca

My jutro jedziemy do moich rodziców (60 km) i tak myśle, że chyba torbe do szpitala to w razie "wu" weźniemy ze sobą bo bez sensu by było jechac później tu do teściów po torbe i dopiero do szpitala......wogóle chyba już teraz to czas zacząć ją wozić ze sobą w aucie heheheh

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

a nam zostało jeszcze tylko 10 dni

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:33   #2707
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ale mialam dzis intensywny dzien! Z tata zrobilismy prezent na urodziny TZ-ta, jeszcze musi doschnac i na srode bedzie w sam raz!
pochwal się dziełem

Cytat:
Dziewczyny mamy na forum kolejną dzidzie !!!!! : jupi:
wczoraj nie_wiem napisała :
Wanda urodziła się o 3:55 22.10.2011

więcej ma napisać jak wyjdą do domku
gratulacje !!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A ja jestembliska odrabania sobie rak tak mnie swedza... Tylko kurcze czym ja sie wtedy po reszcie bede drapac? Serio tak silnego swedzenia jeszcE nie mialam
hmmm... ale jesteś na diecie tej wątrobowej, tak?
a moze posmaruj się EMOLIUM kremem trójaktywnym? i do tego wapno do picia?

A tak w ogóle to dzień dobry
no to mamy na razie szczęśliwą siódemkę na wątku
jak szybciusio sie to dzieje, no naprawdę, kto by pomyslał

idę coś przekąsiĆ

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-25 o 07:35
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 07:37   #2708
fatal21
Wtajemniczenie

Gratulacje dla rozpakowanych mam
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:40   #2709
nikaa2
Wtajemniczenie

Basiula 19
koniecznie tą torbę weź i karte ciąży+d.o.
przezorny zawsze ubezpieczony
Stary 2011-10-25, 07:48   #2710
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Nie_wiem SERDECZNE GRATULACJEklas ki:

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:51   #2711
nikaa2
Wtajemniczenie

Basiula 19
łał już u Ciebie tylko 10 dni
gratuluję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 07:53   #2712
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
hmmm... ale jesteś na diecie tej wątrobowej, tak?
a moze posmaruj się EMOLIUM kremem trójaktywnym? i do tego wapno do picia?

moja gin powiedziałą żeby w żadnym wypadku nie brać wapna ! bo też mnie jakieś uczulenie dopadło, na szczęście juz po nim, ale jak zadzwoniłam to powiedziała że broń boże.... więc nie polecam wapna

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-25, 07:53   #2713
muffinka90
Zakorzenienie

witam z rana

goferku a bylas obejrzec porodowke? Jesli to co mowia nie mija sie z prawda, to nie bedzie tragicznie, ja w kazdym razie spodziewalam sie gorszych warunkow i bardziej ''zacofanych'' metod

ja mialam wczoraj zgage tysiaclecia, a akurat sie wszystko pokonczylo w domu na nia, wiec moje dziecko to chyba wlosy do kolan po niej bedzie mialo

dobra lece na uczelnie i do dziekanatu, chyba sie upije (mlekiem) ze szczescia jak oddam bez problemow te glupie papiery

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:59   #2714
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Nie_wiem gratulacje klask i:

Ja coś dzisiaj mogłabym spać i spać, a wczoraj położyłam się przed 22, więc nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje. Rano i wieczorem szybko spać, ale za to w dzień mam energię za 10-ciu

Idę na śniadanko, bo zjadłam już tyle szarlotki, że szok, a trzeba Martynkę czymś porządnym nakarmić

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:07   #2715
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
moja gin powiedziałą żeby w żadnym wypadku nie brać wapna ! bo też mnie jakieś uczulenie dopadło, na szczęście juz po nim, ale jak zadzwoniłam to powiedziała że broń boże.... więc nie polecam wapna
ojejku- no patrz a chciałam pomóc
chociaż... poczekaj... mi w przeziębieniu lekarz zalecił picie wapna... hmm... z drugiej strony słyszałam, ze dziewczyny które nie mogą spożywaĆ wapna z pożywienia bo np. wymiotują, to mają przepisywane wapno w tabletkach co lekarz to opinia

dalia
dzieli nas 10 dni równiutko

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

ja mialam wczoraj zgage tysiaclecia, a akurat sie wszystko pokonczylo w domu na nia, wiec moje dziecko to chyba wlosy do kolan po niej bedzie mialo
i ja miałam, mi pomogło o dziwo! mleko ale chyba się zaopatrzyĆ musze w migdały
wyobraziłam sobie twoje dziecię we włosach po kolana
3mam za papierzyska, też tego nie lubię ale się zmobilizowałam i w ciągu ostatnich dwóch tygodni byłam z us i um

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-25 o 08:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 08:10   #2716
mol_aa
Zadomowienie

muffinka mnie turbo zgaga trzymala przez ostatnie 2 tygodnie, teraz jest ok, ale unikam bardzo słodkich rzeczy i tlustych - zadnych czipsow, wafelkow itd. aaa i po slodkim jablku potrafie miec zgage

A na zgage najbardziej pomaga mi mleko - w duzej ilosci
Stary 2011-10-25, 08:11   #2717
dominej
Raczkowanie

Witam

Bardzo dawno mnie tu nie było - ale sie porobiło - od 12 października jestem mamą - Dobrusia przyszła na świat przez cesarskie cięcie (waga 2270g i 53cm) - w 35t.c.+3dni

Nie pisałam nic o tym kochane bo ogólnie w drugiej dobie wywieźli ja do kliniki bo od początku miała kłopoty z oddychaniem

Cesarke mi zrobiłi, bo sie okazało, że swędzenie skóry, które miałam to objawy cholestazy ciążowej i malutkiej życie było zagrożone - wieć lekarze zdecydowali o cesarce.

Po prodzie mi jej w ogóle nie pokazali, ani mojemu TŻ-owi - dopiero jak po nią karetka przyjechała to ją widzieliśmy chwilę. NO a potem ja jeszcze 5 dni leżałam w szpitalu - więc ogólnie widziałam ją dopiero jak miała tydzień, a na ręce mogłam ją wziąć na chwilkę dopiero po kolejnych dwóch dniach... No ale teraz jest juz ok i w czwartek albo w piątek wyjdzie do domku.

Ja pomału dochodze do siebie - mam dużą anemię i nie rozeszła mi się rana pi cięciu - i nikt nikt nie wie dlaczego. No a żeby cały dzień spedzać w klinice przy małej to potrzeba siły - której mi jeszcze brakuje. No ale pomału dochodzę do siebie, a jak Dobrusia wróći do domu to już w ogóle bęzie cudnie...

GRATULUJE WSZYSTKIM "rozpakowanym" MAMUSIOM i życzę powodzenia mamusiom, które jeszcze czekaja na swoje kruszynki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2011-10-25 o 08:14
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:19   #2718
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo dawno mnie tu nie było - ale sie porobiło - od 12 października jestem mamą - Dobrusia przyszła na świat przez cesarskie cięcie (waga 2270g i 53cm) - w 35t.c.+3dni

Nie pisałam nic o tym kochane bo ogólnie w drugiej dobie wywieźli ja do kliniki bo od początku miała kłopoty z oddychaniem

Cesarke mi zrobiłi, bo sie okazało, że swędzenie skóry, które miałam to objawy cholestazy ciążowej i malutkiej życie było zagrożone - wieć lekarze zdecydowali o cesarce.

Po prodzie mi jej w ogóle nie pokazali, ani mojemu TŻ-owi - dopiero jak po nią karetka przyjechała to ją widzieliśmy chwilę. NO a potem ja jeszcze 5 dni leżałam w szpitalu - więc ogólnie widziałam ją dopiero jak miała tydzień, a na ręce mogłam ją wziąć na chwilkę dopiero po kolejnych dwóch dniach... No ale teraz jest juz ok i w czwartek albo w piątek wyjdzie do domku.

Ja pomału dochodze do siebie - mam dużą anemię i nie rozeszła mi się rana pi cięciu - i nikt nikt nie wie dlaczego. No a żeby cały dzień spedzać w klinice przy małej to potrzeba siły - której mi jeszcze brakuje. No ale pomału dochodzę do siebie, a jak Dobrusia wróći do domu to już w ogóle bęzie cudnie...

GRATULUJE WSZYSTKIM "rozpakowanym" MAMUSIOM i życzę powodzenia mamusiom, które jeszcze czekaja na swoje kruszynki
Gratulacje !!!!!!
Duuuużo zdrówka dla Was dziewczyny!!!! Jak Dobrusia wróci do domu to na pewno obydwie szybciej do siebie dojdziecie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:19   #2719
nikaa2
Wtajemniczenie

dominej
ojeja
gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi i całuski dla Dobrusi

3mam kciuki za twój szef i oczywiście za małą, ale na dniach wraca do domu takze i ja się ogromnie cieszę że wszystko dobrze się skończyło
Super, że obydwie wracacie do zdrówka- oby tak dalej

to już 8 dzieciątek mamy na wątku

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-25 o 08:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 08:26   #2720
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Witam

Bardzo dawno mnie tu nie było - ale sie porobiło - [B]od 12 października jestem mamą - Dobrusia przyszła na świat przez cesarskie cięcie (waga 2270g i 53cm) - w 35t.c.+3dni
No to gratuluje kolejnej mamusi.

Ale mi się dziś dobrze spało dawno tak nie było

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:26   #2721
mol_aa
Zadomowienie

dominej ale wzielas nas z zaskoczenia GRATULACJE

DUZO ZDRÓWKA dla Waszej malej ksiezniczki , a Ty kochana zbieraj sily, zeby anemia minela
Stary 2011-10-25, 08:29   #2722
dominej
Raczkowanie

mol-aa - sama byłam zaskoczona - w poniedziałek poszłam do szpitala - na obserwacje a w środe natychmiast decyzja o cesarce - nawet nie miałam czasu zadzwonic do TZ-a, że mnie zabierają - tylko do mamy mi sie udało zadzwonić, żeby mi przywiozła rzeczy potrzebne po porodzie - normalnie wszyscy w szoku takie tempo....

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:30   #2723
mol_aa
Zadomowienie

Przed chwila mama przywiozła mi drozdzowki z budyniem i rogale marcinskie zjadłam jednego rogala, jest mi strasznie slodko, ale jaki pyszny był - kochana mama
Stary 2011-10-25, 08:31   #2724
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

GRATULACJE !!!!!!!!!!! super że z Dobrusią już wszystko OK trzymamy kciuki za Was, wracajcie szybko, zdrowe do domku

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-25, 08:32   #2725
sozaa
Rozeznanie

Nie_wiem, gratuluje!!!!
hehe, a jeszcze wczoraj pisalam, ze penie jak rano wejde na wizaz, to beda wiesci od niej!!!

Dominej, zycze mnostwo sil i zdrowka dla Ciebie i malutkiej! Wszystko bedzie dobrze, trzymamy kciuki!!!

Dziewczyny, czekamy na Was tutaj!

Wlasnie dostalam sms-a od kolezanki, w nocy urodzila dziewczynke, a miala termin chyba na 26 pazdziernika

Ja mialam koszsmarna noc, snily mi sie jakies koszmary, dobrze ze zapamietalam tylko jakies fragmenty z nich, ale jeszcze do teraz jak sobie o nich pomysle to zdolowana jestem.

Snilo mi sie np. poszlam do gina i on mi wspial w karte cos takiego "czop sluzowy ciazowy odpadl 22.10". Widze jak to jest tam napisane nawet teraz, caly czas mam przed oczami. Jak sie obudzilam to az zaczelam sprawdzac, czy jestem sucha.
Jak sie obudzilam pierwszy raz w nocy to mi tak niedobrze bylo, myslalam, ze zwymiotuje czy Wam tez jest tak niedobrze, szczegolnie w nocy?

sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:32   #2726
mol_aa
Zadomowienie

dominej ważne, ze jestescie juz obie bezpieczne. Jak juz bedziecie miec swoja pchełke w domu to ciocie wizazowe prosza o zdjecie Dobrusi
Stary 2011-10-25, 08:33   #2727
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
A niby czemu? Mi moja powiedziała przy moim świądzie, że mogę pić ile trza, całe wakacje praktycznie piłam 2 razy dziennie, i właśnei ten krem trójaktywny z emolium mnie ratował... bo wiadomo, sterydów nie można...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:34   #2728
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Oj jak miło! Co rano wejdę na forum, to nowe dzieciaczki !!! a z każdego się cieszę prawie jak z własnego

Gratulacje dla nie_wiem za Wandzie!

i moje serdeczne gratulacje dla dominej trzymaj się dziewczyno, duuuużo zdrowia dla Ciebie i małej ślę!

No a ja wczoraj całkiem sporo zrobiłam , ale do spakowania torby nbie dotrwałam.... chyba jutro przyjdzie czas na pakowanie torby....
Za to piekłam drugi raz mufinki bananowo-kokosowe, bo mąż sobie zażyczył o 21 wieczorem ...
Ale w sumie dobrze, zaraz przyjdzie w odwiedziny moja mama, to będzie coś do kawy...

dziewczyny, życzę Wam dużo siły na kolejny dzień - szczególnie tym leżącym- swędzącym

-----------
a! zapomniałam zmierzyłam się w pępku, i mam 109cm! kto da więcej?

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-10-25 o 08:35
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:35   #2729
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Przed chwila mama przywiozła mi drozdzowki z budyniem i rogale marcinskie zjadłam jednego rogala, jest mi strasznie slodko, ale jaki pyszny był - kochana mama
mol_aa, a Ty skad jestes ze zajadasz sie poznanskimi specjalami, heh?
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:36   #2730
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale sie porobiło - od 12 października jestem mamą - Dobrusia przyszła na świat przez cesarskie cięcie (waga 2270g i 53cm) - w 35t.c.+3dni
Zatem wielkie gratulacje i dużo dużo siły życzę!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości