|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
![]() ale przecież jest internet można zamówiĆ i przyślą, dodatkowo sklep dziecięcy mam blisko---> nie będzie tak źle damy radę zamów przez neta dzień dobry dzisiaj mi się brzuszek opuścił bo spałam jak niemowlę zero dusznosci Kasik oby małej przeszłoLina lecę zaraz do klubu i fajnie ze mleczko masz ![]() Asiol jak już czop odszedł to na pewno niedługo urodzisz 3mam kciuki za poranną wizytę na IP wiem, ze taka dezinformacja jest wkurzajaca lecę na śniadanko ![]() buziaki |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Myszeczka, Dalia gratulacje !!!
Cytat:
![]() jesli chodzi o ciuszki to dostalam od 2 osob duzo, a od innych nic. No tesciowie szaleja, mamy 2 kombinezony, ale oba na rozmiar 68, a ze Mala dalej nosi 50- 56 to mysle, ze zima minie a ona bedzie w nich plywac. Przebieracie dzieci codzien? Bo Kasia ani sie jakos nie poci w domku(w szpitalu byla masakra) ani jej sie nie ulewa nic, kapac nie kapiemy codzien- dzis czeka nas pierwsza kapiel i zastanawiam sie jaki sens zmieniac jej codzien ciuszki? |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze, że to zapalenia ucha środkowego zaczęło się właśnie od ulewania ... więc mam nadzieję, że znowu na to nie zachoruje ![]() Wydaje mi się, że skoro Kasia nie ulewa i się nie poci, to spokojnie może chodzić w dzień w tym co spała ![]() No ja też swoją drogą mam tyle ciuszków, że "muszę" ją przebierać kilka razy dziennie, bo inaczej połowy ciuszków nie założyłaby
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeżeli faktycznie nie zabrudza się ani śliną ani pokarmem ciuszki- to może z dwa dni chyba poleżeĆ w tym samym (przy czym pamietaĆ o wietrzeniu pupy i kikuta, chyba )a kąpaĆ zamierzacie co ile dni? i ile dni po szpitalu pierwsza kąpiel? Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-12-01 o 08:55 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Szpilmalzon ja przy fdziecku mialam tyle ciuchow ,normalnie jak glupia! Ale mialam i nowe i uzywki,rozne. Teraz mam zdecydowana wiekszosc uzywanych, albo od kolezanki z innego watku odkupilam albo lumpek albo to co mi kolezanka oddala. Juz tym razem jestem "madrzejsza" ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- nikaa ja codziennie bede kapac malucha
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Z samego rana byla u nas polozna srodowiskowa, wazyla Pitera i jestem dumna z syncia i z siebie, bo w przeciagu 3 tyg przybral 1kg (od najnizszej wagi szpitalnej) no i dzisiaj wazy 4,02kg Nikaa my codziennie zmieniamy ciuszki, po kapieli. Maly tak sie przyzwyczail do tego trybu co mu narzucilismy, ze dnia bez kapieli nie wytrzyma, bo ewidentnie czeka na kapiel. Dziewczyny jak czesto przystawiacie dzieciaczki do piersi?? Maly w ciagu dnia domaga sie cyca co 1,5-2h, w nocy jest troche lepiej bo co 2,5-3h. Pokarm mam wartosciowy, bo byl sprawdzany, ale nie wiem jak malego przestawic na tryb 3godzinny?
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
dzis spalam baaaardzo dobrze!! Tylko o 5 obudzilam sie na siusiu i tak latwo bylo mi sie zwlec z lozka! Normalnie jak czlowiek, a nie jakis paralityk! Ja tez nie mam zadnych specjalnych ciuszkow, jakies podstawy typu body, pajace, spodenki i kilka koszulek. Nie mam zadnych sukienek, koszul itp. Wszystko sie dokupi pozniej, teraz nie te czasy ze trzeba miec przydzial A jak nie bede mogla sie z domu wyrwac to przez internet!!! Zreszta, ja wielu rzeczy nie mam, np. laktator kupie dopiero jak sie okaze ze mam pokarm, wanienke jak sie okzae ze nasz gleboki brodzik sie nie sprawdza, pieluchy tetrowe musze dopic, narazie mam tylko 10... Nie panikuje, wszystko wyjdzie w praniu i sie dokupi jak potrzeba. |
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
mola kompletnie na cyckach sie nie znam
ale kolezanka malej dawala wode do picia, polozna jej powiedziala ze troszke moze dac wody zeby pociumkala jej cora a za ta godzinke cyca.Niby sie nie dopaja dzieci cycorowych ale ...tak jej powiedziala.
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Taki jak i sobie... jak się w czymś wyspisz, to nie lubisz w tym siedzieć. Nam na szkole rodzenia radzili przebierać przynajmniej raz, po kapieli, nawet jak niunia czysta.
A ja zazwyczaj przebieram rano- robimy poranną toalete, pieluszka, smarowanie parafinką, oglądam sobie fałdki czy nigdzie nic nie odparzyło, pępuszek. A później wieczorem po kąpieli- wersja bardziej piżamowa ![]() No chyba, że poulewa i jest potrzeba to przebiore w ciągu dnia, ale to rzadko się zdarza. Tzn. ulewa często, ale nauczyłam się tak kłaść pieluszke na ramie, że na pieluszke poleci. Czasami pajaca "z dnia" ubiore i na drugi dzień jak np. byla w nim tylko 4-5godz, ale bodziaki pod spod zawsze czyste. Tak sobie my działamy
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-12-01 o 10:33 |
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Co położna to opinia.
Ja to mam wrażenie, że zejdzie sporo czasu zanim sobie swoją wyrobię, bo na wiele tematów krążą czasem inne opinie. Cisza u mnie dziś a to dziś termin Więc dołączam do grona przeterminowanych wkrótce :P
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() mol_a gratuluję wagi. Jak chcesz maluszka przestawić, na 3 h tryb jedzenia, to możesz mu wodę mineralną przegotowaną dać, albo smoczek. Chociaż, moja na smoka pluję ![]() Seona gratuluję Pomału zaczynam się wysypiać, chociaż dzisiaj miałam nadprogramową pobudkę, nie ma to jak myć dziecko zaspanym bo 3 w nocy to najlepsza pora na qupę Myszeczko, Dalio również gratulację
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-12-01 o 10:35 |
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
my od razu kapaliśmy- w szpitalu przeciez juz byla kąpana. I kapiemy codziennie, to tatusiowe zadanie i lubi je
A u Małej tworzymy taki rytuał-kapiel, ciuszki, cyc i lulu i jest to najdluzsza przerwa na sen jak na razie. Raz opuścilismy kapiel, bo rodzina była i długo siedzieliśmy, a szkoda było późno ja wybudzać. A jeżeli ze skóra dzidzi nic się nie dzieje, to wg położnych można kąpać co 2-3 dni---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Mi położna od razu powiedziała, że dziecko na piersi ma prawo byc glodne co 1,5h. Moja na szczecie dziala w rybie 3godzinnym. A może spróbuj przetrzymywać. Jak już sie domaga, to zmienic pieluszke, ponosic, na kolanach pobujac i tak po 10min, może sam maluszek przywyknie do dluzszych przerw. Ale nie wiem- to takie gdybanie na moj rozum, a w tej "mądrej" ksiażce Sekrety niemowlat- kto ma? moze cos tam radza na ten temat?
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
my tez, w dzien przyjscias ze szpitala 1 kapiel.
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Po wczorajszej wizycie wiem, ze moja bokserka wazy 2950g wiec do wielkoludów nie należy jak na moja rodzinke.Miałam dzis odstawic fenoterol, ale zrobie to jutro bo moja gin ma dyzur w sobote, a po doswiadczeniach siostry wiem, ze szybko moze nastapic poród. Gin powiedziała mi wczoraj, ze ona na sucho tez cc nie zrobi wiec cos musi sie zadziac, wiec dzis 1 raz od wielu miesiecy wstawiłam pranie, potem umyje wozek i nosidełko pojde wieczorem na zakupy. W koncu wracam do zycia.Wiem, ze do terminu jeszcze troszke, ale Małej raczej nic juz nie grozi a moja psychika bez mojej gin obok może mocno ucierpiec ![]() \ ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Co do tych kapieli to ja sobie nie wyobrazam, żebym codziennie nie kapała i nie przebierała.Sama sie czuje niekomfortowo, jak sie nie umyje.Małe dziecko wbrew pozorom sie poci.Ssanie cyca to wysiłek dla takiego maleństwa. A zreszta ja uwielbiam prac i prasowac to dla mnie to nie problem. Aha dziewczyny co myślicie o tym pluszaku z bijacym serduszkiem?Wszyscy sie pytaja co dla Małej na Mikołaja a ja to wymysliłam, tylko drogo cos
|
#2715 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
ja tylko na chwile bo moja Oliwka dzisiaj strasznie marudna... budzi sie co godzine i marudzi. ehhh na wstępie gratulacje dla nowych mamusiek ![]() ![]() Cytat:
za wizyte. wypchniesz, wypchniesz ![]() ![]() Cytat:
ja bralam wszystko na 62cm i dobrze zrobiłam, bo Oli sie ur długa ![]() codziennie sie tego boje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo ![]() szpilmalzon niestety ale też wszystko sami musieliśmy kupić, za to z ubrankami szalałam i sporo na allegro kupiłam używanych, jak nowe. Ale dla mnie akurat to przyjemność była, bo mogłam sama powybierać. Co do kąpania to nam doradzali kąpać co drugi dzień, po tygodniu nie kąpania, ze względu na barierę ochronną na skórze. Także też robimy, ale małej robię toaletę poranną i wieczorną codziennie. Tak samo ją przebieram codziennie. Sozza pieluszek tetrowych to już teraz możesz dokupić, naprawdę się przydają. Praktycznie do wszystkiego.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-12-01 o 10:53 |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko, Dalio- zbiorowo gratuluje i oklaski dla was
My po kolejnej wizycie poloznej, chlopcy super rosna, waza juz 2990 i 2940 Paula- dzieki za odpowiedz w sprawie badan. A macie skierowanie do neurologa, czy mieliscie w ogole neurologiczne badanie? Bo my nie, a czytalam ze u qczesniazkow warto je zrobic Poza tym sonia nadal chora, maluchy sie trzymaja. Wyrastaja mi powoli z wczesniaczkowych ciuchow, dzis 4 pajace i 4 bodziaki odlozylam, teraz rozmiar 50 idealny i powoli dorastamy do 56
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
fatal zgadzam sie z tym myciem, nawet jak z butli pije a tu duzo mniej wysilku potrzeba to glowka spocona, nosek i czolko tez Oliwia miala zawsze.
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak mowiecie o tym wysilku podczas karmienia, a czy mozna dziecko troszke rozebrac do karmienia? Ja jestem ciemna w tych sprawach wiec sie chcialam zapytac
![]() Rojku, ja mam termin na jutro i tez cisza, a dzis to sie czuje jakbym w ciazy nie byla, jakos latwo mi sie poruszac ale ja sie ciesze, bo na sobote mam cos zaplanowane i nie chcialabym aby mi to przepadlo.Jutro ostatnia wizyta u doktora i mam nadzieje ze jego oferta cesarkowa na niedziele nadal aktualna |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
ja NIE CHCE DO PONIEDZIALKU RODZIC
NIE MOGE! Musze jeszcze pare spraw zalatwic
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam to naprawde śmieszne jesteśmy
Teksty ja chce rodzic, ja nie chce Jakby to od Nas zalezało.
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
fatal chciec to ja chce, tylko nie moge z pewnych wzgledow:P
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale czy Amelka o tym wie?Aczkolwiek Twoja Niunia jest posłuszna wiec z Nia pogadaj
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Ona231 ja się jakoś nie czuję na rodzenie dzisiaj
Wiem, że niby może wziąć w każdej chwili, ale tak jak Sozaa jakbym w ciąży nie była... no poza opuchlizną...sozaa ja oferty cesarkowej nie dostalam tylko 9tego oferte wywoływania, ale z tego nie jestem bardzo zadowolona. Liczę, że mała zechce wyjść sama wcześniej ![]() fatal masz rację. chcieć albo nie chcieć sobie można, ale i tak z tego nic nie wyjdzie poki dzidzia nie bedzie chciala
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-12-01 o 11:31 |
|
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chcialam rodzic sn i tak sie na to nastawialam i przygotowywalam (cwieczenie miesci kegla, masaz krocza), no ale coz, dziecko jest uparte po tatusiu. Lekarz powiedzial, ze mam przyjechac w niedziele do szpitala jak on ma dyzur, z Ip mam do niego zadzwonic, on przyjdzie i poleci mnie przyjac, dostane oxy i potem cc. A, on mi nic nie wspominal, ze jakas kase za to chce, czyli chyba nie liczy na nic.... jak myslicie? |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja sie szykuje na rodzenie w weekend zatydzien
heheheciekawe na kiedy Mela sie szykuje...:P bo moze byc problem jak sie nie zgramy
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
sozaa u nas polozne zalecaly do karmienia troszke malucha odkryc zwlaszcza jesli ma tendencje do przysypiania przy piersi to go troszke zimnO obudziCo do kapieli to kapie trojeczke codziennie- jak ktoras pisala wieczorny rytual sygnalizujacy ze zbliza sie pora snu. Po drugie mysle ze mycie chusteczkami czy wacikami nigdy tak dokladnie jak kapiel nie usunie resztek moczu, kupek, kosmetykow itd Kurcze wczoraj zmarl moj wujek
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kobietki
Na wstepie GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAM Pamietacie,jak dowiadywalysmy sie plciach dzieci,byla na poczatku przewaga,tylko nie pamietam juz,czy dziewczynek,czy chlopcow.A zobaczcie,jak teraz rowno sie to rozklada .Przepraszam,ze nic ostatnio nie pisze,ale jakos nie mam weny :/.Czytam caly czas regularnie,ale chyba przez to,ze siedze dlugo sama (TZ wraca dopiero po 20 ),nie chce mi sie z nikim gadac...Jeszcze troche i zamkne sie w sobie .Kasik-trzymam kciuki za malutka,oby jak najszybciej wracala do zdrowka Szpilek mysmy mieli duzo ciuszkow po synku (niestety sporo musialam wyrzucic,bo zrobily sie gdzieniegdzie zolte),dostalam karton rozowiakow od kolezanki i co brakowalo dokupilam,typu body,pare spioszkow,sparpetek,pielu szek tetrowych (musze jeszcze dokupic,bo 9 szt. to zdecydowanie za malo) |
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Glam, dzieki za odp.!
Przykro mi z powodu twojego wujka, a masz opcje zeby zabrac chlopakow a Sonie zostawic w domu z mezem? Wstawilam lazanie do piekarnika i wybywam do rodzicow troche popracowac. mam nadzieje, ze jak wroce pozniej to cos jeszcze z tej lazanii zostanie, bo jak sie ma meza garfielda w domu to roznie bywa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

małej przeszło
i fajnie ze mleczko masz 

k laski:
Czekam też na wagę do pomiaru wagi niemowlęcia. Dzisiaj ma przyjść, jak mała będzie przyrastać, to jest szansa, że w domu będziemy na weekend, jeżeli jednak nie to szpital znowu wita
do tego jest taka apatyczna, tylko śpi i śpi. Jak nie moje dziecko, które mogło godzinami patrzeć się w sufit i dumać.
)

a w poniedziałek-wtorek mam rodziĆ- jak ja go wypchnę? no dzieki jak tak ma wyglądaĆ dziecko hipotroficzne