|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Ja czuję tylko przy kichaniu, ale nawet i bez kichania wkładki są mokrawe. |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
bo dziś doszedł ból gardła. Na noc na pewno wezmę apap przeciwbólowo, bo zaczyna łamać mnie w kościach...Dziś odpisywałam na smsy z weekendu (nie zawsze odpisuję od razu ). Piszę z koleżanką, że coraz mi trudniej się kulać, że się męczę, ale na koniec czeka nagroda... a ona na to "ale ta nagroda to reprymenda" Cóż, albo w moim słowniku słowo "reprymenda" oznacza co innego albo uważa, że podobnie jak ona dziecka nie planowałam i powinnam na przyszłość bardziej uważać.
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rany, ale sie objadlam i dowitaminowalam dziecie warzywnym burito a jeszzce czeka na mnie lod w lodowce na wieczor w ramach swietowania udanej dzisijszej wizyty
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-25 o 18:11 |
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, mogę się domyślać, bo ona dziecka nie planowała w ogóle i pól ciąży zajęło jej godzenie się z tym, że będzie musiała zmienić całe swoje życie (mężatka aby nie było). Więc wnioskuję, że "trzeba uważać z seksem"?
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektorzy maja dziwne podejscie
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nawet w tym samym dniu okaże się że urodzimyCo do kostki to TŻ znalazł na allegro i jedzie jutro osobiście odebrać ![]() U okulisty byłam ostatnio ok.1,5 roku temu ![]() Cytat:
za 28 tydzień ![]() w prawym oku coś ok.-2 a w lewym mniej. Ale nie pamiętam :P tak jak pisałam wyżej myślę że przez pracę (8h) przy kompie wzrok mi się pogorszył od ostatniej wizyty Niby to nie jest duża wada , ale wolę usłyszeć od okulisty że spokojnie mogę mieć SN. |
||
|
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Ivonka to wcale nie jest tak,że oni szukają oszczędności w ten sposób. Po prostu co kraj to inaczej. i tu jest tak,że oni uważają,że skoro wszystko jest ok, nic się nie dzieje z dzieckiem czy z matką to nie ma sensu maleństwu przeszkadzać. Bo wg nich dzieciak czuje,kiedy jest podglądany. Wiem,że była dość niedawno dyskusja na ten temat i że jednak to do końca tak nie jest ale ja tylko i wyłącznie piszę to,co słyszę od tutejszych położnych. i czy mi się to podoba,czy nie muszę to zaakceptować. bo prywatne wizyty ze skanem to jednak jest za drogi gips nawet tu...Bynajmniej dla mnie. Podsumowując-nie za nas to powstało,nie za nas to zniknie. maja takie a nie inne podejście,ale czy złe to nie nam to oceniać,bo nie jesteśmy lekarzami i o wielu rzeczach jednak mamy mniejsze pojęcie
a co do tego sposobu na tę kąpiel i melisę to wydaje mi się całkiem interesujący. więc mam prośbę do Karolcy:czy mogłabyś dodać go na 1 stronę?? bo gwarantuję,że większości z nas nie będzie się go potem chciało szukać---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
żartujesz?!! toś mnie teraz wystraszyła.......
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiej kolezance to bym cos pocisnela, zeby dotarlo... Niektorym sie wydaje, ze jak im dziecko pokrzyzowalo plany to kazdy tak ma
|
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam że tylko duże wady są wskazaniem..... sama mam -2
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie nieco dziwne moze
Czy sliniaczkow uzywa sie od samego poczatku? Czy to bezpieczne dla takiego malenstwa jest? |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
tak, miałam na myśli do pupci, wiele osób poleca na codzien bepanthen, linomag polecała położna na sr, a sudocrem mówiła że dopiero jak się pojawi odparzenie.
|
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
ja 2 lata temu miałam -1 i -1.5.od tamtej pory mam zapisane okulary (ale tylko do komputera czytania tv i jazdy autem). Tylko,że za każdym razem zapominam o nich jak jestem w domu.no teraz niedawno mi się do tego stopnia pogorszyło,że jak stoję nawet 3m ( np przez szerokośc pokoju)od jakiegoś przedmiotu to widzę tylko jedną kolorową masę. aż mi łzy lecą jak próbuję się skupić żeby go dojrzeć. położna niby ma mnie umówić na wizytę.ale nie wspominała nic o tym,że może się to skończyc cesarką...
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw wystarczy podkładać pieluszkę lub cokolwiek innego. Śliniaczek możesz używać jak dziecko dostaje pokarm nie z butelki i pieluszkę ściąga.
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykla krotkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cc, ja mam -6 i -7,5 i przy adasiu mialam tak samo a rodzilam naturalnie! badali mi dno oka i cisnienie w siatkowce chyba i bylo ok wiec porod sn. Tym razem chce to tez sprawdzic i jesli wsyztsko bedzie w porzadku to bede rodzic sn. Slyszalam tylko ze najlepiej zrobic to w koncowych misiacach ciazy bo ciagu 9 m-cy moze to ulec zmianie, tzn na poczatku moze byc w porzadka a pod koniec juz nie i wtedy istnieje niebezpieczesntwo odklejenia siatkowki podczas wysilku przy porodzie. Wiec czekam jeszcze gdzies do 35 tygodnia i wtedy sie wybiore
|
|
#2717 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdążysz ze wszystkim. A co do wyobrażenia że zacznie się to w nocy-to istnieje takie duże prawdopodobieństwo-bo oksytocyny najwięcej wydziela się właśnie w nocy, podczas snu lub odpoczynku. Dlatego jak już przyjdzie TEN moment to może faktycznie być noc-ale na pewno nie prześpisz tego momentu, a na drogach będzie mniejszy ruch Ja chciałabym rodzic w nocy i już razem z córeczką powitać nowy dzień ![]() Cytat:
Tak samo moja chrześnica-pojechała do szpitala z innych przyczyn, ale że na oddziale panował rotawirus-a rodzice jej nie zaszczepili na czas-to taka maleńka musiała to przejść a przechodziła ciężko niestety. Przykro patrzyło się na takie cierpienia maluszka-które można było szczepionką zminimalizować. To samo pneumokoki. Uważam że jeśli ma się fundusze to warto.Cytat:
Tym razem masz być oazą spokoju A co do rozwarcia to niektóre dziewczyny chodzą z takim kilka tygodni, więc nie ma się co sugerować. A sama przyznasz że jak już trafi się do szpitala-to nie bardzo chce się jechać do domu, a to już często kusi położne..."może oksytocynke podamy?" A przecież po niej boli znacznie bardziej... Lepiej w domku naprodukować więcej Boże.... obym myślała tak trzeźwo jak już nadejdzie CZAS
|
|||
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobną wadę Tylko w lewym jest większa niż w prawym.Wydaje mi się że jeśli chodzi o przeciwskazania do porodu drogami natury to chyba ważne jest cieśnienie w oku. U mnie było ok, trzymam kciuki żeby u Ciebie też wszystko okazało się w porządku ![]() Mnie lekarz pytał na pierwsej wizycie jaką mam wadę(byłam w okularach), jak powiedziałam mu to stwierdził, że to nie problem, więc nie martwcie się dziewczyny. Ale zawsze warto zapytac ginka czy trzeba odwiedzic okulistę
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-25 o 18:46 |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałyście o porwaniu półrocznej dziewczynki? Przerażają mnie takie rzeczy
( współczuję rodzicom..
|
|
|
|
#2721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- na polsat news widziałam jej fotki i apel rodziców. ale nie wiem po co ją porwano? dla okupu??
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
informacja o tescie melisowym w pierwszym poście
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Nie
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze bedzie ok i nie bedziesz musiala miec cc Ivonka, wiem ze dziewczyny z takim rozwarciem chodza, tyle ze poniewaz w szwecji tego nie sprawdzaja to wychodza chyba z zalozenia ze kazdy ma 0 na poczatku ![]() Oksytocyny mie nie proponowano, oni tam wola zeby akcja sie naturalnie rozwijala, dopiero jak mi po zzo zanikla akcja to mi podali na szczescie Mam nadzieje rowniez ze pozostane spokojna!
|
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli,że może się okazać,ze to mętnienie obrazu jest spowodowane za wysokim ciśnieniem właśnie??
|
|
#2725 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie to nawet nie chodzi o pieniadze,bo jakbym uwazala,ze faktycznie jest taka koniecznosc dla zdrowia dziecka,to pewnie bym pojechala do gina(chociaz tanie to nie jest,ja mam 100 mil do przejechania do przychodni polskiej w Manchesterze i 100 f bym zaplacic musiala),ale wlasciwie po co?Gdyby cos sie dzialo poszlabym tutaj do gina,zeby mnie zbadal,zamiast jezdzic do polskiego tak daleko.No,ale nie dzieje sie nic zlego,wiec dlaczego nie ma mi wystarczyc taka opieka,ktora maja wszystkie kobiety tutaj. Ja uzywalam sliniaczka jak zaczelam karmic mala lyzeczka.A tak to pieluszke tetrowa podkladalam.
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny te które dają radę golic się za pomoca lusterka poklony
natomiast nie dałam rady się oporządzic na dole była by rzeź dosłownie chyba
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mętnienie obrzu (czyli utrata ostrości widzenia) może być związania z przewlekłym wysokim ciśnieniem w gałce oka albo innymi wadami. Nie jestem okulistką, więc nie znam się tak, jak lekarz. Przyczyn może być naprawdę sporo od błahostek po powazne choroby. Cięzko powiedzieć bez badania.
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Gosia nie no,gdyby coś bylo nie tak to pewnie,że nie wahałabym się wydać kasy,nawet jakby to był mój ostatni pikacz był.ale ja własnie mówię o tych skanach dla swojego widzimisię...
czyli pozostaje mi czekać co okulista mądrego powie...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-25 o 19:13 |
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mówili porwanie nie mogło byc dla okupu, bo rodzice nie są bogaci. Może jakaś niezrównoważona osoba.. ![]() w faktach właśie mówią.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

ja bym sie bala, ze zaczne rodzic w domu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za 28 tydzień 

bo gwarantuję,że większości z nas nie będzie się go potem chciało szukać
żartujesz?!! toś mnie teraz wystraszyła.......

Poza tym to wlasnie nie chcialabym jezdzic po kilka razy, a nie wiedziec czemu jak mysle o swoim porodzie, to mysle ze to bedzie srodek nocy