|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Ana- ten płac zabaw jest niski. Oliwka bez problemu po nim lazi. Specjalnie wybraliśmy ten niższy.
Madzia- to wysylaj syna dhl- em. ![]() Aga__tka- witam w naszym gronie.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mimo to ja bym się bała ![]() ![]()
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
agatka- witamy w naszym gronie!!
![]() Z Konina jest mrowak. Moja do wstydliwych nie należy a czasem żałuję bo może by trochę spokojniejsza była na placyku wśród obcych. A ona jak tylko jakaś kobietka z dzieckiem sie pojawi i trzyma jakieś zabawki to podbiega i pyta "co pani tam masz?". Oczywiście jak ktoś ma coś do jedzenia to robi podobnie i zawsze coś wysępi. Wstyd normalnie. A czasem do tego przyjmie taka pozę luzary, że ja sikam normalnie- zaplata rece (tak wiece, zgina w łokciach i się za nie łapie, jedna noga zgięta i pyta "co tam masz, pokaż" ![]() ![]() Ostatnio pani szła obok bloku (znam ją z widzenia, fajna kobietka) i spytala czy z nią pójdzie. Na co wercia bez wahania dała jej rękę i sobie z nią szła. Dopiero po chwili zaczęła mnie szukać... wiem, że to nic dobrego bo dla zlodzieja to najlepszy kąsek... ![]() Cytat:
![]() Pop- zazdroszcze tego placyku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Pop trawke macie piękną, u nas zawsze była ładna a w tym roku jakieś krzaki się porozsiewały.
#2705 |
Zakorzenienie
|
Pop świetny plac zabaw i oczywiście odjechanie trawiasty ogród , mój styl hehe jakbym miała taka przestrzeń to tylko trawa i gdzieniegdzie jakieś krzaki ,przy ogdodzeniu i wisio. Wszędzie macie trawę czy jaka zakątek z chaszczami czyt. Kwiatami?
Asiulek teraz taka otwartość Werci nie jest jeszcze problemem, bo mała masz na oku cały czas więc nie ma co się stresowac ze z kimś pójdzie. Problem będzie jak mała taka ufna będzie jako kilkulatka (5- 8) itd . Nie wiem czy jej tlumaczysz, ze nie wolno od nikogo obcego brać np. slodyczy, a nawet znajomego, jak ciebie nie ma przy niej. Zacznij tłumaczyć do znudzenia rok w rok , latami. Co do tego ze twoja mała podchodzi na placyku i prosi o zabawki i jedzonko, jak dla mnie to słodkie. Mi takie coś nie przeszkadza innym pewnie tyz więc nie schizuj się ze wstyd czy coś to jest normalne. Najgorszy jest ten wiek gdzie dziecku daje się większa swobodę, wychodzi z boku bloku a rodzic zerka czy dziecko kolo domu dalej się bawi. Nawet mając dom z ogrodem jest to niebezpieczne. Dlatego najlepiej mieć wysokie ogrodzenie i bramę zamykana. Daje poczucie zludnego bezpieczeństwa a najwiecej dzieci właśnie ginie z okolic podworkowych. Dlatego trzeba uważać , i cieszyć się ze jeszcze nie domagają się wyjścia bez rodziców. Wtedy to będziemy zestresowane. A przyjdzie czas ze poprostu trzeba wypuścić dziecko bez osobistej opieki, taka kolej rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
monka ja wiem, że traz to jeszcze nie jest to jakiś problem, bo zawsze ja jestem obok.Ale obawiam sie, że jej już tak zostanie. Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby ona nagle zrobiła się wstydliwa. Ale może się mylę. Oczywiscie mam zamiar powtarzać jej na każdym kroku, żeby nie ufała nikomu obcemu, nic nie brała od obcych itp. Ale chyba jakoś spokojniejsza bylabym gdyby była wstydziochem
![]() ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Monka wiem że SPA to było dla Pop ![]() ![]() Ogólnie to jak czasem sobie ponarzekam to robi mi się lepiej na duszy. I i tak sobie organizuję czas żeby nie zwariować ![]() Pop placyk jest normalnie superowy. Gdybyśmy taki miały to może bym przestała łazić za Zośką i ciągle pilnować Libra mam pytanie w kwestii chleba a mianowicie : czy foremkę wykładasz jakimś papierem do pieczenia i czy po upieczeniu odrazu wyjmujesz z formy czy zostawiasz do wystygnięcia. Mam nową "pasję" i piekę chlebki ![]() Asia - i kiedy robicie badanie (wymaz) ? agatka witaj w gronie mamuśkowym Zapomniałam wczoraj napisać że byłyśmy wieczorem z Tżem u dentysty. Zosia zrobiła taki raban że Pani dr musiała zajrzeć do paszczy. Ona też chce i koniec - komedia mówię Wam. Do tego nie chciała usiąść Tż-owi na kolanach tylko "siama" więc tatuś musiał zejść i poczekać na swoją kolejkę. Babki się śmiały ale dentystka stwierdziła że to dobrze bo mała się przyzwyczai i jak będzie potrzeba np. borowania to będzie mniejszy problem. Mamy pozwolenie na przychodzenie tak często jak chcemy ![]() Zainstalowałam sobie google chrome i "buźki" mi się nie pokazują. A jednak się pokazują - o co chodzi
#2708 |
Zakorzenienie
|
izz- nie mamy się kiedy wybrać. Mała aktualnie jakby już zdrowa była (chyba inhalacje pomogły) choc dzis na placyku jak tak mocno zaczelo zawiewać to zaczela kaszleć i jak kichnęła to gilun wyskoczył. Tak wiec znowu muszę o tym pomysleć jednak.
u mnie jest taki problem, że ja nie potrafię się sama poruszac po Toruniu. Taka jestem już kaleka. jak się tu przeprowadzilam to już za stara byłam i potrafię dojechać sama do pracy i do miasta ( i w kilka innych miejsc gdzie byłam zmuszona dojechać) autobusem. samochodem się nie poruszam w ogóle i teraz mi ciężko się znów przełamać. a kiedyś jeździłam baaaardzo duzo u siebie. A tam gdzie ten wymaz robią to... ja nawet nie wiem jak dojechać ![]()
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Asiulek ale ze autem smigalas u siebie? Co za problem bujacie na zakupy wsiadasz i jedziesz a tz obok, poznajesz trasy , powoli potem dalej się puszczasz i tak rozszerzasz teren. Jak ja jeździłam sama to miałam takiego pietra ze jak mi auto zgaslo to odpalalam i do domu wracalam hehe . Potem smigalam wiecej i wiecej, ludzi jak ja pod górkę do domu musiałam wjechać a stało jakieś auto to nie skrecalam tylko jechalam prosto, wracalam jak górka była wolna to sru gaz i pod górę hehe . Człowiek taki opsrany był a tera, pff lajt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A można tak?/ Nie wlepią mi mandatu za jazdę na starym nazwisku? Cytat:
![]() Ja bardzo dużo jeździłam u siebie w mieście. Choćby dojeżdżałam całe studia do Kalisza. Bylam jedyną osoba w domu z prawkiem więc robiłam za szofera. Potem jak się tu przeprowadzalam to auta nie brałam bo nie byłoby nas wtedy stać na jego utrzymanie, wiec go sprzedałam. Tż też nie mial swojego samochodu tylko rodziców więc ja nim nie jeździlam. Potem kupilismy swoje i...bylam obsrana jak miałam do niego wejść... i tak sie skonczyła moja kariera rajdowca. Teraz to z małą się boję, jak wracamy z zakupów. Chyba, że mala zostawimy kiedys u dziadkow to sama posmigam... musze się przełamać... wiem...
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przyjedź do mnie to poćwiczymy jazdy ![]() ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-05-29 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Asia nie wiem czy nie wlepią ale jak już zatrzymują to zawsze jest hasło "prawo jazdy i dowód rejestracyjny proszę" skąd będą wiedzieć że prawko jest na panieńskie nazwisko ? Myślę ze spokojnie. Tża parę razy zatrzymali i nawet jak chcieli dow. os. to nigdy nie sprawdzali np. adresu (a ma inne). Najpierw muszą zatrzymać a to nie jest tak szybko.
Jak się boisz z Wercią po takiej przerwie jechać sama to najpierw jeźdźcie z Tż (on jako pasażer). Zawsze na zakupy możesz sie wybrać (znana trasa) do teściów itp. Później wsiadacie same, Wercia w foteliku z przodu. Jestem przekonana że będzie przeszczęśliwa. Też byłam lekko wystraszona jak pierwszy raz z Zosią jechałyśmy same ale poszło i nie wyobrażam sobie żeby samochód stał pod domem a ja nim nie jeździła z powodu innego nazwiska albo nieznajomości topografii miasta albo jeszcze lepiej liczyć aż ktoś mnie zawiezie ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-05-29 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Asia wsiądziesz ze dwa razy i będziesz smigać,tego się nie zapomina..
ja się bałam wsiąść po wypadku,miałam odruch skrętny jak ktoś podjeżdżał do mnie z prawej strony ale jeździłam i szybko wrócilo wszystko do normy,dasz radę ![]() PoP rewalcja plac zabaw a trawka marzenie,jak dywanik na którym chętnie bym się położyła ![]() my już dzisiaj w nocy wyjeżdżamy,trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot plisss bo mam lęki ![]() wyjeżdżamy o 2 do Wrocławia więc mam nadzieję,że danielk będzie spał do rana a w samoloci będzie wyspany więc grzeczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zreszta ja wszystko chowam do garazu na noc, wszystkie jej zabawki ogrodowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio jestesmy u babci, babcia daje Juli ciasteczko a Julia j: babusia ty nie jesteś obca babcia: nie jestem obca, jestem Twoja babcia J: to daj jeszcze jedno cisteczko J: od obcych nie wolno brać ciasteczek, ale od babci trzeba powiedzieć daj jeszcze jedno jak daje ![]() a ja chciałam wam się jeszcze czymś pochwalić ![]() a mianowicie na moim ogródku wyrosły mi pomidorki, na krzaczkach mam juz 6 malusich pomidorków ![]()
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
drcronik ale u nas placykow od cholery jest,tylko miedzy blokami,te nowe teraz tez robia wszedzie,fajne takie wypaśne ale mi o chodzi o ten reon gdzie mieszkamy,bo tu nie ma zadnego placu nigdzie a nivea nie postawi nam placu jesli miasto nie zezwoli, a nie zezwoli bo to stare miasto jest i maja teraz inne plany niz stawianie placu.
Ja jezdze sama z 2 maluchow i spokojnie jakos bez stresu jezdizlam zawsze.
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka-fajnych wakacji życzę. I oczywiście spokojnego lotu.
Dzięki dziewczyny za komplementy pod adresem placu zabaw. Co do trawy to właśnie 4 facetów chodzi mi po niej i wycinają tam gdzie słabo wyrosla i wsadzają nową z dywanikow. Tz ich przysłał bo mu się dalej nie podoba. On ma jakiegoś ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie tej trawy. Dziwie się ze dziecku wolno po niej latać. Iza - ja dalej ponawiam moje zaproszenie dla Was.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-05-29 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Pop Dzięki
![]() ![]()
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się szykuję na bieganie, tz z rozwydrzoną dzieciarnią moją zostawię, niech on się teraz martwi ![]() ![]() Z moim na placach zabaw to mam spokój puki innych dzieciaków nie najdzie. Zawsze musi mieć jakąś małą zabawkę do ręki jak jedziemy, dzisiaj np autko chyba duży fiat metalowy. Jakiś chlopiec mu zabrał, a ten zamiast mu zabrać to sie położył w piaskownicy i ryczał. Zabrałam temu chłopcu jego autko, a młody oczywiście się twarzą w piasek jak polożył to nawet w nosie piachu miał ![]() I takie to dzieci mój nie umie się dzielić, a inne wyrywają na siłę i wieczna walka. Ale się przynajmiej szkoły życia uczą dzieciaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Asiulek a gdzie musisz podjechać? Ja znam dość dobrze miasto - tu skończyłam liceum, studia i kurs na prawko
![]() No i ja wciąż czekam na odwiedziny... Co prawda trampoliny jeszcze nie ma ![]() ![]() ![]() Cytat:
P0P ja tez mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na pkcie trawy ale nasza to wyliniala strasznie, nie podlewana bo nie mamy osobnego licznika na ogród i licza wode z kanaliza ![]() ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2012-05-29 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
no, ja też, ale póki co moja trawa jest w postaci nasion leżących na ziemi-jeszcze tydzień i powinna dać jakieś pierwsze oznaki życia, a jak nie to ja się obrażam i nie odwiedzę jej przez dwa dni
![]()
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedys się "przełamie" obiecuję. Może jeszcze tego lata ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-05-29 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Oliwka a ty na wakacje smigasz ?
![]() ![]() Pop nie gadaj trawka wymiata, jak ja wycycka na początku to ładnie wyrosnie. Pamiętaj ze on ta trawkę dla was robi, na bank, chce mieć wypicowana zeby jego kochane kobitki miały wszystko co najlepsze. Potem bedziecie się gzdzic hehe Wybielala któraś z was zeby u sto stomatologa??????? Bolało? Jak tak to jak długo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||||
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka bezpiecznego lotu
to wtedy się dopiero zacznie ![]() Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba imię Jeremi,Jerema ![]() ![]() Cytat:
niektórzy mówią A zasieje trawę i będzie spokój ehe nic bardziej mylnego z trawnikiem żeby był ładny to dopiero jest roboty Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja Oliwka to tez cygańskie dziecko. Pójdzie z kazdym i sie na nas nie oglądnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.