|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Witam wieczorową porą
![]() Dziś się troszkę poopalałam,tzn.dekolt i nogi,a brzuch miałam zakryty,ale była taka patelnia,że szok.Wytrzymałam z pół godzinki. Wieczorem zadzwoniłam do mojego ginekologa z pytaniem,czy mogę sie opalać,(bo jutro też planowałam) a on kategorycznie zabronił ![]() ![]() a gin,do którego miałam iść na usg potajemne ma urlop,będzie w pt i sob.więc może mi się uda...i poznam wreszcie płeć. Jak jest u Was z tym opalaniem?tylko w cieniu?
#2702 |
Zakorzenienie
|
to moje łowy i moj potworek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Fajne rzeczy upolowałaś,a dzidziuś jaki fajny...to zdjęcia 3D?
Ja już uciekam.Dobrej nocy!
#2704 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Jeeeee, trzymałyście kciuki - kochane moje Wy
![]() Wizyta udana w 99% bo ten mój maluch zakrył nóżkami to co ma między nogami i nie mam potwierdzenia czy na 100% chłoptaś tam mnie szturcha ![]() Ale mam zdjęcie gdzie centralnie patrzy sie na nas ![]() ![]() ![]() Wstawie fotki niebawem bo w ten długi weekend mnie chyba nie bedzie. No a wyniki wszystkie cudne ![]() No to ja zmykam spać bo padam na nos. Dziękuje raz jeszcze za kciuki i buziam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się dziewczyny, że wizyty udane!
![]() ![]() Iwonka - u nas 23t i też nie wiadomo, tak do końca, kto jest pasażerem ![]() ![]() My dzisiaj miły dzionek spędziliśmy na spacerku i u teściów. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Gratulacje wizyt!!!!
ja już nie mogę się doczekać 28 maja ![]() miłego upalnego dzionka zyczę buźka ![]()
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzsisiaj też musimy gdzieś wybyć z domku na powietrze. co do opalania to w ciąży nie wolno się opalać ani baardzo dużo być na słońcu ![]() gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() ![]() A gdzie jest Nasza Konczita? |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Wtajemniczenie
|
Anusia,
Jeśli chodzi o piwko - znacie Bavarię? To jedyne "piwo" które ma 0,0% alkoholu ![]() My dziś jedziemy w delikatne góry ![]() Kupiłam bloker do twarzy 50 spf, zobaczymy czy się sprawdzi. Miłego dnia, kochane ![]() PS. Sojka, a Kraków ?? ![]() Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-05-01 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Kurcze, właśnie z tym opalaniem to masakra bo albo będe siedzieć w domu albo sie cała będe smarować blokerem żeby mnie nie złapało. Wczoraj siedziałam w cieniu pod drzewkami i mnie opaliło dość mocno bo aż lekarz mówił żeby sie nie opalać, a jak już to w sukience ![]() ![]() Ale brzuszka to wiadomo że nie wolno grzać !!! Pamiętajcie o tym koniecznie. Nawet jak macie go zakryty bluzką to i tak mało bo sie grzeje. Dzisiaj znowu u nas upał straszny, a musimy jechać w odwiedziny do rodziny mojego chłopka. Oj ale mi sie nie chce ![]() No właśnie, gdzie ta Konczita?? Mi sie wydaje że w ten długi weekend gdzieś wybyła z mężem. Zanim trafiła do szpitala to mówiła coś że pojadą do Wisły, no ale nie wiem czy sie wybrali w końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Konto usunięte
|
Czesc Mamuśki!
Kurna całymi dniami w cieniu siedze,z kapeluszem na głowie i zakryta gdzie tylko moge w miare a i tak mnie opaliło. Ostatnio troche aktywnie dnie spędzałam,mam nadzieje że dzidkowi to nie przeszkadza...Jutro połówkowe więc zobaczymy. Dostałam od znajmomej wczoraj cały worek ciążowych ubrań.W zasadzie same spodnie bo ona chodziła w ciąży w zimie więc fajnie bo bedzie na chłodniejsze dni ![]() Chyba dziś nigdzie nie pojedziemy bo wykonczona jestem troche.W ogóle zapomnieliśmy wczoraj kluczy na działke i wracaliśmy sie 15 km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/baby-world-v-t-r-a...298723281.html
co sadzicie o tym wozku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podobają wózki Chicco lub X-lander, ale kupimy dopiero po porodzie jak wszystko będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Konto usunięte
|
ładny ale nie ma przekładanej rączki chyba z tego co przeczytałam.a fajnie jak można patrzec na dzidzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Helloł
![]() ![]() Cieszę się, że wizyty udane. Biedna Iwonka jesteś, ten Twój bąbelek nie chce się w ogóle okazać. Najważniejsze, że zdrowe i wsio okey ![]() Zielona wózeczek mi się podoba i fajowe te zdjęcia ufoludka ![]() Ja też nie opalam się wcale i złapało mi ramiona, dekold i buzie. Nawet nie wiem kiedy ![]() ![]() ![]() Z tego co wyczytałam wcześniej to Konczita ma męża w domciu i cały czas go wykorzystuje, także pewnie jej nie będzie. Może gdzieś się przytula pod kwitnącą jabłonką. Swoją drogą pięknie pachnie w sadzie. Lubię wiosnę ![]() Mój męzul niestety Świętuje w Pracy. Dobrze, że chociaż 3 maj ma wolny ![]() ![]() Choco zaciskam kciuki za połówkowe już dziś ![]() ![]()
#2719 |
Zakorzenienie
|
wiem ze dzis jest swieto i je sie super obiad,ale ja mam ochote zjesc mlode ziemniaczki z koperkiem,jajko sadzone i kefir i moje pytanie jak zrobic zeby te ziemniaczki byly pyszne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Konto usunięte
|
Dzięki anussia.Ja będe w piątek
![]() ![]() zielona ja miałam taki obiadek w sobote i młode ziemniaki gotowały sie 30 minut a i tak twardawe były ![]() Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-01 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tam sie podoba ten wózio ![]() Różne są firmy a wózki bardzo podobne z wyglądu. U mnie też rączka nie jest przekładana ale można tak obrócić że maluszek patrzy na mamusie ![]() A mam z innej firmy wózek. Cytat:
![]() A co do słonka to też tak myśle że wszędzie nas te promyki dopadną ![]() Na obiadek dzisiaj sałatka warzywna i piersiak z kuraka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gratuluję udanych wizyt! ![]() U mnie też upał ... z Tż pójdziemy na spacerek, ale to dopiero pod wieczór bo teraz to bym padła ![]() Co do obiadu to my robimy schabowe z ziemniaczkami i surówką ![]() Udanej majówki kobietki ![]()
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja także gratuluję udanych wizyt! ![]() ![]() Cytat:
![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-05-01 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później może gdzieś się przejedziemy.. Ostatnio pojechaliśmy na stary most kolejowy. Posiedzieliśmy u góry, porobiliśmy zdjęcia, a na koniec obserwowaliśmy chłopaków na linach ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-01 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
colds a gdzie ten most się znajduje?
Co do tego piffka bez alko to bym musiała się zaopatrzyć ![]() elena_100 dziś nam strzelił 21 tydzień ![]() ![]() ![]()
#2727 |
Zakorzenienie
|
Chrzypsko Wielkie.
Gdy się wraca można odbić kawałek i pojechać na punkt widokowy. W sumie, w tej okolicy, jest kilka jezior. Nic jakiegoś superhiper, ale żeby posiedzieć, powypoczywać to miło ![]() Aktualnie, że majówka to w Chrzypsku jest pokaz tulipanów.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
czołem Kochaniutkie
![]() nie nadrobię bo się szykuję na jutro na wojaże ![]() wizyta zaliczona, wyniki rewelacja tylko ciśnienie niskie 90/60 (takie jak przed ciążą) dzidzia ma 370 gram i jest śliczna ![]() za 3 tyg. picie przepysznej glukozy ![]() a i zrobil mi cytologię ale upał, a no i przytyłam całe 40 dkg ![]() Wercia ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Spadam, paaaa!!!
#2729 |
Zadomowienie
|
Wczorajsza wizyta u gina zalicza się do tych niechcianych i przykrych...
Było tak super i zaczyna się wszystko ☠☠☠☠☠☠☠ić. Wygląda na to że idziemy w hipotrofię (nie użył lekarz tych słów, ale czego innego miałby się obawiać) do 18 tyg wszystkie parametry na USG były super, pokrywał się termin porodu z wcześniejszymi podglądami Zośki, a teraz... jest duża różnica w przediwynamym terminie po ostatnim USG- aż 2 tygodnie, lekarz nie ukrywa że sytuacja robi się nerwowa, za 2 tyg kolejne USG. Przejrzał dokładnie dokumentacje z poprzedniej ciąży i nie podobało mu się to że i dziewczynki jak na tydzień porodu były za małe- Hanka o jakieś 300gram, Julka ponad pół kg. Do następnej wizyty mam prześwidrować całą swoją rodzinę pod kątem tego kto ile ważył przy porodzie. PPodejrzewa jakieś genetyczne uwarunkowania co do niewydolności łożyska. Dostałam kolejne 3opakowani dupka i jakiś acesan (nie mam pojęcia co to a że wizyta późnym wieczorem to już wczoraj nigdzie nie wykupiłam). Mam się pojawiać co 2 tyg na USG, w☠☠☠☠iłam się. a dzisiaj w końcu pojechaliśmy do Bałtowa.. cóż nie ukrywam że troche mi to nastrój popsuło bo mieliśmy spędzić ten dzień tylko we dwoje a zabraliśmy syna Tż'ta no i oczywiście młody miejsce wycieczki wybierał, choć j miałam ochote na te wasze zamki.
#2730 |
Zakorzenienie
|
Witam ze stolicy
![]() ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt i poznania płci. Sojka po jednym badaniu już lekarz panikuje? Malutka może mniejsza ale przecież jeszcze wszystko może się zmienić. Odchylenia w wadze są normalne, nie każde dziecko rodzi się z wagą 3500g. Poza tym Ty drobna jesteś, to też ma znaczenie. Ja bym się na razie nie stresowała ![]() Jak dla mnie to koło piwa nawet nie stało. Ohyda za nie małe pieniądze. Przynajmniej ta zwykła, bo jabłkowa to po prostu podgazowany sok. Teraz wolę raz na miesiąc wypić Lecha Free, to przynajmniej smakuje jak piwo. No w ostateczności Karmi. Ale tęsknię za zwykłym piwkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.