|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Anię tak obsypały potówki czym je smarowałyście bo tak prawdę mówiąc było to gdzies na wątku ale chyba będzie prędzej na nowo zadać pytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
czesc Dziewczynki
![]() Karolca aby szybko skok albo cokolwiek to jest minelo, Aguska super ze Szymonek chwyta i je z butelki, moja Hania moje mleczko wypija jednak z butelki, ale mm nie chce ruszyc i koniec kropka - myslalam wlasnie o mieszaniu swojego z mm, jak to robisz? normalnie do mm dolewasz swojego mleczka? u nas dzisiaj byla akcja porod w domu ![]() ![]() ![]() Tz odbieral porod w rekawicach - mam kilka zdjec - przesle na maila ![]() Tz mowi ze teraz musze zalozyc Loli konto na wizazu ![]() my wczoraj troche na wariackich papierach, bo pojechalam do gp z Hania, ten ja zbadal - osluchowo czysta, przepisac chcial jakies mocne krople do noska,ale musial to skonsultowac z pediatra - zadzwonil i jednak przepisal krople ktore sa dla dzieci powyzej 12 roku zycia, bo w szpitalu jednak stosuja je. przepisal mi te krople o 0.25% i czekalam na dworze gdy padal deszcz i byla troche burza przed okienkiem do apteki bo to niedziela, i patrze pani farmaceutka idzie bez kropelek i mowi ze nie ma juz tej procentowej mocy tych kropelek sa tylko 0.5%, wiec musze wrocic do doktora, poszlam do przychodni mowie do tych (wyjatkowo niemilych bab, ze jest blad w recepcie, a one ze musze poczekac az doktor obsluzy pacjentow ktorzy teraz sa w gabinecie, na co ja:ze musze czekac jeszcze 20min????...z placzacym dzieckiem?jakims cudem udalo mi sie uspic Hanie w nosidelku. bylam wsciekla, bo bylo w korytarzu kilkoroo chorych dzieci, wiec czekalam troche dalej. wrocilam do domu, a Tz jak uslyszal historie i poczytalismy ulotke to powiedzial nie ma opcji ze jej damy te kropelki, bo nawet kobiety karmiace nie moga ich stosowac. znalazl polska klinike otwarta w niedziele (w Coventry) to 200km od nas i mieli wczoraj miejsce do pediatry i ginekologa przy okazji. Tz zamknal sklep wczesniej, pracownikow puscil do domu wczesniej i w droge!! Hania spala ladnie cala droge (2h) w klinice byla zadowolona bo tyle dzieci i sobie obserwowala. ja zaliczylam gina - wyglada wszystko ok - pierwsze badanie ktore nie bolalo kompletnie ale to kolmpetnie nic, zobaczymy co cytologia pokaze. Pediatra mila, powiedziala ze Hania ma niezyt noska i wszystko tam opuchniete i ogolnie jest to stan zapalny noska. od tych kropelek przepisanych przez gp takie male dziecko mogloby miec palpitacje serca. przepisala jakies inne kropelki + masc z antybiotykiem, zbadala Hanie (wazy 5300g, przez 3 tyg przybrala 620g), Hania chyba lubi jak sie ja bada, bo wizyta trwala 20min a ta nawet nie zaplakala. za to w drodze powrotnej dala popalic i plakala i sie smiala i gadala i tak cala droge przez 2h, na koniec juz byla tak wymeczona ze nic nie chciala i w szoku byla jak weszlismy do domu. padla o 20:30 i gdyby nie nosek zapchany to spalaby chyba cala noc bez przerwy, bo podczas czyszczenia noska byla polspiaca.wiem jedno ze z Hania przez najblizsze kilka miesiecy na pewno w dluga trase nie zamierzam sie wybierac (mowie o jakichc 500-1000km) bo to jest meczarnia dla niej i dla nas. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-25 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
O to niedalekie plany sa rodzenstwa dla Malego?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z ciekawosci jaki u was koszt wizyty w polskiej klinice? Ja slyszalam,ze ginekolog w polskiej klinice najblizej nas przyjmuje za 100f.
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
To nie tak U nas,bo troche musielismy jechac.badanie 50£ ,cytologia 30£,Usg £50.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Co Wy wszystkie śpicie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Mateusz znowu cały dzien marudzil, najlepiej zeby non stop go nosic na rekach w pozycji pionowej, gadac do niego i chodzic po calym domu.
Nawet z jedzeniem jest ciezko, wiem ze jest glodny, a jak mu daje butelke to gryzie smoczek i przerzuca z jednej strony na druga, opiera łapki na butelce, jakby chcial ja trzymac i nieswiadomie tymi lapkami ja odpycha i wtedy placze. Nowaken ja potówki smaruje bepanthenem ,bo nic innego mi do glowy nie przyszlo i rano po wieczornym posmarowaniu jest o wiele lepiej. JUtro idziemy na szczepienie, mam nadzieje ze Mateuszek to jakos zniesie.
#2707 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra kochane idę się ogarnąć do spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||||
Zakorzenienie
|
No to tym bardziej wskazuje to na ząbki.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak wrocilismy przed chwilka, widzialam ze sie kręci w łożeczku i otworzyl oczka. Wiec dalam mu cyca, napil sie moze z 2 minutki i tak slodko sie wtulil i zasnal, ze z checia wogole bym nie wstawala. Strasznie ciezkie jest to odstawianie od cyca ![]() Przeciez wczoraj mu zmieszalam wlasnie mm z moim mlekiem i tez byl bunt, ze butla a nie cyc. Wypil, mysle ze lepsze to bylo w smaku, ale tez nie bez problemu.... Ja robie to tak, ze robie najpierw porcje mm np na 90ml 3 miarki (wychodzi 100 ml mm) i grzeje w osobnej buteleczce moje mleczko (bo przewaznie z lodowki wyciagam) i dolewam do mm i mieszam. Ale mieliscie przejscia z lekarzami. Oby niezyt noska Hani szybciutko przeszedl.
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Cześć Dzieweczki!
U nas nocka i dzionek w miarę spokojne... choć chyba zjadłam coś, co Hani nie pasowało, bo od wczoraj się troszkę męczy przy bączkach i kupce ![]() Ale za to mogę już bezkarnie jeść pomidorki i ogórki więc jestem szczęśliwa ![]() Dziś Marcin miał wolne więc spędzaliśmy aktywnie czas z Hanią i tylko trochę Was podczytywałam...no a teraz to chyba pójdę spać, bo zmęczona jestem.... Monia, to trzymam kciuki, żeby Hani szybko przeszło... aaa... i wrzuciłam kilka fotek na maila Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-06-25 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
helou mamusie
![]() pamiętacie mnie jeszcze? ![]() u nas generalnie jakoś się toczy, mi brakuje na cokolwiek czasu, bo teraz poza dziećmi mam jeszcze na głowie gospodarkę - spory kawałek ziemi i kury, i mimo iż to nie nasze, to jednak chcemy, żeby to jakoś wyglądało przyzwoicie Rita też ładnie rośnie, ładnie je, ładnie śpi, ogólnie jest kochana... tylko wczoraj mieliśmy niemiły incydent, bo po mm zaczęła nam potwornie wymiotować (w ciągu 2 godzin chyba z 10 razy) i się dławić, trochę spanikowaliśmy i wezwaliśmy pogotowie, ale wszystko skonczyło się dobrze... chociaż strachu nam napędziła ![]() a z dobrych wieści, to maleńka zaczęła się turlać ![]()
#2713 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie tez wkurzam,bo zawsze mialam duzo energii,wszedzie mnie bylo pelno,robilam po kilka rzeczy na raz,a teraz niestety tez zmeczenie daje o sobie znac i juz tej energii tyle nie ma. Jak skoncze karmic kupie sobie witaminy z zen-szeniem,kiedys bardzo mi pomogly. Gucia ale mialas straszne przezycie,wspolczuje.Dobr ze,ze wszystko jest OK!No i super,ze Malutka juz sie turla! ![]() Eryk spi juz ponad 4 godz,musze dac mu cycka,bo chce sie klasc,ale majac tak przepelnione piersi zalalabym lozko ![]() Dobranoc mamuski!
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
u nas nocka dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry U nas nocka spokojna, choć już Hania nie spała tak długo jak potrafiła. Wykąpaliśmy Ją o 18, bo strasznie marudziła i była senna, potem karmionko i zasnęła jeszcze przed 19.. w nocy się obudziła o 1.15 i potem coś ok 4. No i po 4 to obie przysnęłyśmy i spała spokojnie do 7 i po karmieniu zasnęła, ale widzę, że już się budzi i śmieje do łosia ![]() Mamy takiego pluszaka zawieszonego na ścianie(podczas sprzątania Mężowi przeszkadzał i zawiesił na ramce, która tam wisi)... no i nie zdejmujemy, bo jak Hania się budzi, to od razu tam patrzy i wsiąka przynajmniej na chwilę... strzela do niego takie uśmiechy, że czasem to aż śmiesznie wygląda.... dobra, zmykam do Małej, bo już stęka i śmieje się, ale za chwilę będzie złość, że nikt do Niej nie przyszedł |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja nie obwiniam pogody o to zmęczenie bo jak było kilka dni ciepło i słonecznie to ja też wiecznie ziewałam, dlatego zrzuciłam na Sebe i na to że on ze mnie wszystko wysysa ![]() U nas nocka elegancka spał o 20 do 3.30 i pozniej do 6.30 ![]() ![]()
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Gabi dzisiaj kończy 3 miesiące ![]() Widzę że Was dopada zmęczenie karmieniowe, nie ma się co dziwić, dzieciaczki z mleczkiem mamy wysysają to co dla nich najlepsze. Ale za to jak pięknie rosną na maminym mleku! ![]() Witaj gucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas kiepsko,bo 4 pobudki w nocy,w dzien ma dluzsze przerwy z jedzeniem,jak przez ostatnie nocki.Tyle,ze je tylko chwilke.Gdyby bylo goraco to bym myslala,ze moze pic mu sie chce.Ale nie jest... Cytat:
![]()
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
a to psikasz jak na gardło czy po dziąsłach??
Cytat:
![]() ![]() Dobry ![]() Nocka OK Oskar zasnął ok 21 i spał do 2.30 potem obudził się o 4 i o 6 i zero spania... Od 8 płacz bo senny ale tylko na rękach w końcu po godz udało mi się go uspać na rękach i w spokoju odłożyć do wózka bo łóżeczko w dzień jest beee.... Jak oduczyć małego spania na rękach?? macie jakieś pomysły? Przez te kolki tak się nauczył i inaczej jest płacz ![]() TŻ dziś popołudniu wyjeżdża do Warszawy i Stalowej Woli i do pt wieczora zostaję "sama" . Dobrze że teściowa ma dużo roboty to nie będzie zbytnio głowy mi zawracać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
Czesc z rana
![]() U nas nocka jak to U nas,Hanka za poduszke ma cycek,jak juz zacselam ja tego oduczac to pojawily sie te gluty I nie chce aby plakala bo byloby ich jeszcze wiecej. Mi sie wydaje ze zmeczenie to przez przerywany sen no I karmienie.Gosia a Ty bierzesz witaminy? Hanka bawi sie ns macie pol godziny. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-26 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
gucia oczywiscie ze pamietamy cie
![]() moj maly wczoraj ciagle wkladal paluszki do buzi i ciagle ulewal strasznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Psiknięcie po prawej stronie i po lewej stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko szybko bo za godzinę jadę na szczepienie. NIE WIEM CO JEST Z MOIM ANIOŁKIEM. Kąpanie przed 21, 21.15 karmienie. Pojadła z 10 minut i zaczęła się wydzierać, prężyć... myślę, że może dużo jej leciało, bo jak zrobiła odpoczynek na oddech to tryskało na wszystkie strony mimo iż pierś do bardzo pełnych nie należała. Odbiła, ale jęczenie i marudzenie było dalej. Po odłożeniu do łóżeczka - RYK. Na rękach ryk. Myślę, że może chce jeszcze jeść, więc podaję drugą pierś- RYK. TŻ mówi abym dała ją do wózka. W wózku spokój. Po 3 minutach spała jak zabita. Po godzinie takiego spania przekładam ją do łóżeczka. Nie minęły 2 minuty - płacz. Nie szło jej uspokoić w łóżeczku więc na ręce i do wózka. Nie musiałam jej wozić, zasnęła od razu. Ale wózek wstawiłam do pokoju aby mieć na nią oko. Jakieś pół godziny później znowu rozpłakała się przez sen, ale bujnęłam tylko wózkiem i spokój. Na karmienie obudziłam się o 3.3o bo mój mały diabełek spał bardzo twardo (ale 6 godzin po jednej piersi to trochę za długo jak na nią!). Po karmieniu przełożyłam ją do łóżeczka i spała ładnie. Następne karmienie po 4 godzinach i o 9.30 się obudziła.
#2725 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Biore ![]() http://www.google.pl/imgres?q=pregna...9,r:0,s:0,i:70
![]() |
#2726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
udalo mi sie troszke nadrobic
![]() Cytat:
![]() tez mamy tylko cywilny. Cytat:
![]() ![]() Czesc dziewczyny, tak jak wyzej napisalam, u nas juz troche lepiej. Mala byla szczesliwa wsrod gosci ale do czasu, w niedziele po chrzcinach dala taki koncert zesmy nie wiedzieli z mezem co robic, ja bylam juz gotowa jechac na pogotowie... no ale ona przemeczona byla strasznie, ciagle ja ktos na rekach chcial nosic, zabawkami przed nosem machali, gadali, krzyczeli, to i sie dziecku 'przejadlo' ... Wczoraj niunia dostala pierwszy raz gruszke i posmakowalo o wiele lepiej niz jabluszko, bo jadla az sie uszy trzesly ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Emigra a ile Jula miała jak jej pierwszy raz jabłuszko podałaś? Bo ja myślę Gabi powoli spróbować dawać jabłuszko żeby po tych 4 miesiącach próbować zastąpić jeden posiłek mleczny takim owocowym właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, dawno mnie tu nie było i widzę że sporo do nadrobienia, nie wiem czy tylko dam radę, bo ledwo siedzę, także niestety wpadłam tylko na chwilkę.. Stęskniłam za Wami
![]() Mieliśmy trochę "przygód" z moim kręgosłupem... Ostry dużur jednego dnia, wzywane pogotowie kolejnego, potem szukanie i załatwianie lekarzy i badań.. Ledwo chodziłam, ale już jest troszeńkę lepiej. Za parę dni powinno byc wiadomo co się dzieje, ale prawdopodobnie wypadający dysk ![]() Na szczeście Kajuńka jakby wiedziała że coś się dzieje i pomagała nam swoim zachowaniem - była bardzo grzeczna i kochana. Przez ostatnie dni przesypiała w nocy 7-8 godzin! Jak jeździliśmy po lekarzach - była mega cierpliwa.. Najgorsze, że nie mogłam Kajulki nosic, podnosic, przytulac, niuniac tak jak wcześniej.. ![]() Trzymajcie kciuki żeby wszystko okazało się w porządku i żebym w końcu normalnie stanęła na nogi.. Jak tylko dam radę do Was będę podczytywac, całuję!!! I ściskam wszystkie Mamuśki i Dzieciątka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Lena współczuje
![]() ![]() u nas pogoda beznadziejna 15 stopni i wieje :/ ale ide dzis do fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.