|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
![]() A ja podłożyłam sobie pod łokieć podkładkę żelową na myszkę, bo dzisiaj naprawdę przesadziłam z siedzeniem przy kompie. Niestety mam tylko jedną. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Ciekawe czy znalazła się jakaś pacjentka ![]()
|
||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Sola no ten przypadek to ja też znam tylko jeden. Zazwyczaj po wizycie u dziadków dziecko jest baaardzo rozpieszczone i potem rodzice muszą się zamartwiać
moi rodzice np daliby gwiazdkę z nieba swoim wnukom. Nie rozumiem takich ludzi, którzy żałują nawet tej głupiej szynki swojemu wnukowi, a nawet dziecku. Co innego słodycze - według mnie trzeba zachować umiar. Ale szynka to podstawa, samo zdrowie, a jednak ta kobitka nawet kawałka wędliny żałuje wnukowi |
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Jestem po badaniu połówkowym - nie jest tak jak bym chciała... lekarz ziagnozował arytmie serca płodu i jelita o zwiększonej echogenności ![]() Jutro mam się zgłosić do szpitala Pozatym dzidziuś jest śliczny - miałam robione 4D Pozostałe narządy ok Pozatym młode jest młodsze o tydzień. Płeć hmmmmmmmmmm Z synka - robi się nam cócia - ale lekarz nie jest pewien ( ja tam widziałam wargi sromowe a nie jajka i pitolka zresztą lekarz też przychyla się do tego - więc może jednak intuicja mnie nie zawiodłai będzie Anielka Lena )Proszę trzymajcie kciuki, żeby przyjeli mnie bez przeszkód do szpitala i żeby arytmia była fizjologiczna a nie genetyczna ![]() ![]()
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio dałyście mi do myślenia tym, że na sali porodowej noworodek ma kontakt z wieloma ludźmi. W rzeczywistości jest tak, że matka wraca z dzieckiem do domu i dawkuje wizyty z uwagi na bakterie. A to chyba rzeczywiście nie ma sensu, skoro ono miało kontakt z wieloma bakteriami w szpitalu.
Oczywiście nie ma co szaleć i zapraszać pół rodziny w jednym momencie, ale po to aby nie stresować maleństwa, że przechodzi z jednej ręki do drugiej, bo na pewno każdy będzie chciał je wyściskać, a nie z powodu bakterii. |
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wszystkie zaczniemy trzymać kciuki, to masz jak w banku że dzidzia będzie zdrowa nie martw się na zapas będzie ok
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zdrowko malutkiej
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spac
papatki spijcie spokojnie
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogole to TŻ jescze nie wie ze od niego odchodze definitywnie. Czekam do jego wyplaty,albo sprzedania akcji ,zeby wziasc kase i oddac moim rodzicom za to co pokupowali i zebym ja miala na badania i lekarza bo tej ch.u.j. mi nie da inaczej. Taki pier.doln.iety. A pozniej w dzien kiedy pojdzie do pracy rodzice przyjada pobrac rzeczy i tak znikne z tego poj.eban.ego jego swiata. A wiecie co dzis zrobil ? WZBURZYL SIE O TO ZE MU OBIADU nie zrobilam
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby było wszystko dobrze ![]() zmykam spac do jutra
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadkowie dają przykład, a potem dziwią się, że wnuczki niedobre i nie chcą utrzymywać kontaktu. Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, strasznie mi przykro Ale trzeba być dobrej myśli, wierzyć że wszystko będzie ok. Ja bardzo mocno trzymam kciuki za Was Wiesz że często lekarze diagnozują różne wady na wyrost, a później okazuje się że wszystko jest dobrze ![]() Czekam na wiadomości, oczywiście same dobre |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
ausente nie poddawaj się! najlepiej w zapasie dorób sobie klucze i trzymaj gdzieś w ukryciu, bo nie wiadomo co takiemu do łba strzeli
powiem Ci że ja w poprzednim związku miałam podobnie.. mamusia to świętość, ja byłam traktowana jak kura domowa, zabierał mi czasem nawet telefon, żebym do mamy mojej nie mogła zadzwonic. A że mieszkał 200km ode mnie, to nie było łatwo odejść jak tam pomieszkiwałam.. Pewnego dnia się wkurzyłam, bo coś mi nie pasowało - weszłam na jego gg i poczytałam sobie jego archiwum. To co przeczytałam mnie zatkało... Zabrałam swoje rzeczy, zabrałam jego kasę (tyle, żeby starczyło na bilety pkp) i w środku nocy pojechałam do domu (on wtedy tradycyjnie nie wrócił na noc). No i wtedy zaczęło się nachodzenie, wydzwanianie, groźby itp... Dlatego uważaj kochana, przemyśl każdy swój krok. Mamuśka tak go opętała, że może nie myśleć trzeźwo. |
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie bicia to ja przyznam szczerze, że jestem przeciwniczką zarówno bicia kobiet przez mężczyzn jak i mężczyzn przez kobiety, więc tego nie pochwalam. |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie aż tak źle nie jest, mój tylko czasem ma takie dziwne odpały, ale jak mu wytłumaczę za jakiś czas to przyznaje mi rację Chociaż mamunia i tak zawsze będzie nr 1. Ja wiem że ona źle nie chce, że chciałaby dobrze, ale trochę jej to nie wychodzi |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w przypadku ausente akurat też myślę, że nie ma innego wyjścia, bo sprawy zaszły za daleko po co ma się stresować, szczególnie teraz... Ona i dziecko są najważniejsze ![]() a co do kochanych mamusiek, to akurat ja mam to "szczęście" że moja teściowa zawsze będzie na szarym końcu listy. Zostawiła M na pastwę losu jak miał 6 lat, bo wolała się k.ur.wić za przeproszeniem. Dlatego M niezbyt za nią przepada.. Ma ciągle do niej żal o to jaka jest. Moja mama stara się nadrobić stracone przez M lata i teraz to ona jest dla niego jak matka. Moja mama baaardzo nas wspiera i pomaga, gdyby każda teściowa taka była, to świat byłby idealny i nie byłoby rozwodów
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-04 o 23:00 |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmieszna jest. Ale on tylko wiecznie powtarza przylazi i gada ze jak on to nie kocha i ... JAK JA BEDE NORMALNA TO ON TEZ A mama moja tez mnie wkurzyla,bo jeszcze na mnie wyjechala ze ja podnioslam na niego reke !! noo szok. wiecie co?bpo to jest chore zeby on mi MOJE rzeczy zabieral i najczesciej chowal przede mna. I jeszcze mnie bedzie odpychal. Jemu nalezalby sie ostry wpieprz. Bo rozmowy na niego nie dzialaja,do niego mozna gadac jak do sciany. Normalni ludzi by sie rozstali , koles by normalnie dbal o swoje dziecko a na niego liczyc nie moge,wiec musze zastosowac metode czekania i zabrania piedzieny na dziecko.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-07-04 o 23:00 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
ausente dobrze slonce,ze podjelas teraz taka decyzje, tylko mu sie nie wygadaj zanim planu nie zrealizujesz,bo pewnie pieniedzy nie zobaczysz,a moze i swoich rzeczy. Wytrzymaj kochana jeszcze troszke i uciekaj do rodzicow, bo maluszkowi takie nerwy nie sluza.
Mam kolezanke, ktora w ciazy dowiedziala sie,ze facet z ktorym byla kolo 4 lat od poczatku ja zdradzal. Byl seksoholikiem i umwial sie przez net n ru..anko z kim popadnie, nawet placil czasem. Oczywiscie go wyrzucila, jak sie dowiedziala. Urodzila slicznego chlopca, jakos sobie poradzila z kredytem na mieszkanie (na szczescie byl tylko na nia , jak i mieszkanie i samochod) z gola dupa go puscila, nawet mu nie oddala ubran i kosmetykow , ktore mu kupowala. A ten jej w twarz powiedzial, ze mu tylko na kasie zalezalo, ze jej sie oswiadczyl , tylko dlatego,ze ona chciala. Na szczescie slubu nie wzieli i pogonila go w cholere raz dwa. Teraz sama wychowuje malego, wyglada slicznie, odzyla i rozkwitla, bo ja zaden burak nie tlamsi. Tobie tez zycze , zebys szybciutko odnalazla szczescie tulac swoje sloneczko w ramionach
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-07-04 o 23:01 |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem z tych co nadstawiają drugi policzek
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
ausente a po porodzie zarządaj alimentów, i to daj specjalnie wyższą sumkę, żeby w razie czego było z czego zbijać. Pewnie będzie robił problemy, będzie zmyślał że to nie jego dziecko, najwyżej zrobicie badania DNA. Trochę kosztują, ale będzie pewność i się nie wymiga!
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
to alimenty ściągną od rodziny, albo państwo zapłaci a jak on zacznie pracować, będzie musiał oddawać. moja znajoma podała ojca dziecka o alimenty, a on że nie pracuje nie musiał płacić, ale musiała płacić jego matka... jak będziesz bliżej porodu to skonsultuj się z jakimś adwokatem albo prawnikiem, trochę zapłacisz ale będziesz wiedziała na czym stoisz. Takiemu człowiekowi nie ma co darować...
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki coś na poprawę humoru przed snem. Ale się uśmiałam
![]() http://mistrzowie.org/443375 |
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok kochane, zmykam spać bo łeb mi zaraz spadnie na klawiaturę i będziecie miały tu wiadomości typu nkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjj itp buziaki laseczki, do jutra
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-04 o 23:23 |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc landi
tez sie zbieram dziewczynki, dokoncze Gwiazdy lombardu i do lozeczka. Dzis pierwszy dzien spie w pokoiku maluszka, bo tam jest lepsze lozko dla kregoslupa. kocham Was laseczki
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-07-04 o 23:34 |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystkie, ale te chudsze i płytkie tak. Nie mam nic, a miałam czerwone krechy Ale mam też porządny krem, a wiadomo, że są gorsze i lepsze kremy na rozstepy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

To będzie nowy objaw ciąży - siniaki na łokciach od siedzenia na wizażu 

a jak wszystkie zaczniemy trzymać kciuki, to masz jak w banku że dzidzia będzie zdrowa
za zdrowko malutkiej

Ale trzeba być dobrej myśli, wierzyć że wszystko będzie ok. Ja bardzo mocno trzymam kciuki za Was