|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
. Jak sama biega za kuleczką czy czymś, to nie.
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kocia gwiazda
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję rady. Wiem, że już dużo napisano o karmach dla kotów, ale mimo to czuję się totalnie zagubiona... Jedna z moich kotek miała struwity, podczas leczenia dostawała RC Urinary i lekarz kazał dawać jej po leczeniu suchą karmę dla kastratów. Chciałam sierściuchom kupić jakąś dobrą jakościowo karmę bez zbóż, ale Acany i Orijena nie jedzą. Wiem, że jest jeszcze kilka marek bezzbożowych, ale żadna z nich nie ma karmy dla kastratów. I teraz nie jestem pewna co lepsze - kupić na przykład RC dla kastratów (lub jakąś inną lepszą ze zbożem, tylko jaką?), czy na przykład Taste of the Wild?
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście gwiazdeczka ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- anntab a koteczka już nie ma tych struwitów? Moja znajoma miała kocura z tym problemem to praktycznie non stop był na Urinary.
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() Mam jeszcze ten problem, że druga jest zdrowa, a suche jedzą razem to samo i nie mam możliwości rozdzielić tego, więc nie chciałabym, żeby zdrowa jadła jakąś weterenaryjną karmę... |
|
|
|
|
#2707 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że te karmy to prawdopodobnie "pic na wodzę, fotomontaż", ale mamy tutaj specjalistkę od karm i żywienia więc jak zajrzy na wątek to na pewno Ci odpowie i coś poradzi.
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
|
|
#2710 |
|
KOTerator
|
Też czekam co specjalistka napisze
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
no to pisz
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
od razu wiedzialam ze chodzi o Monike
|
#2713 |
|
KOTerator
|
![]() Moim skromnym zdaniem to karmy dla kastratów sensu dużego nie mają na dłuższą metę, to tak jak te karmy dla lwów kanapowych z PF . Kot to kot, kot jest mięsożerny i powinien jeść mięsne karmy, czyli anntab jak najbardziej może to być TOTW, Acana czy Orijen. Prawie żadna karma bezzbożowa nie ma podziału na karmę dla kociąt/dla kotów dorosłych/dla kastratów, bo kot to kot (Applaws ma wersję Kitten). Upewnij się tylko, że kot na pewno jest zdrowy, bo jak dalej mu coś dolega, to lepiej słuchać weta niż mnie Na Twoim miejscu zamiast inwestować ciężkie pieniądze w RC Sterilised zaczęłabym myśleć o fontannie, bo przede wszystkim powinien pić dużo wody. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ja myślałam, że czekacie aż Esfira coś skrobnie. Co ja tam mogę wiedzieć o struwitach ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Gdzieś czytałam, że często gęsto jak tylko wet wykryje w moczu struwity to jest panika, choroba dróg moczowych, specjalna karma - RC, żeby nie było, i tak dalej, pomimo tego, że struwity mogą się pojawić i nie oznacza to od razu choroby i kamieni struwitowych - niech mnie ktoś poprawi jak herezję teraz napisałam .Albo to o kryształki chodziło, że to nie oznacza struwitów . Musze to odszukać, bo nie pamiętam i zapewne pokręciłam tak, że ten kto wie i to przeczyta pęknie ze śmiechu . Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-11-03 o 17:55 |
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem dlaczego
|
|
#2715 |
|
KOTerator
|
Też nie wiem
Wasze koty też dziś takie śpiące? |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Moje przespały większość dnia, przed chwilą pojadły, a teraz jakoś się ożywiły
a nieee... jeszcze koło południa były bardzo ożywione, bo wszyscy kryli się przed odkurzaczem
|
#2717 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Milka trochę pobawiła się sama, zrobiła obchód, zaglądnęła w każdy kąt i śpi znowu. O Sonika się boję, jakaś taka od dwóch dni mniej żywiołowa, może to przez pogodę? Czytałam o skutkach ubocznych tych lekarstw i nie powinny powodować takiej senności |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Może to tylko chwilowe
|
#2719 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak! Po drugim śniadaniu pobiegał, a potem albo się snuje, albo śpi, bawić mu się nie chce, tylko przytulać.
|
|
#2720 |
|
KOTerator
|
Najwyżej jutro do weta podjedziemy, jakaś taka ciepła jest
. Ona ogólnie jest leniem i ciężko ją wyczuć - albo coś jej dolega, albo ma ochotę na spanie po prostu. Gdyby się tak Milka dziś zachowywała to by na sygnale do weta jechała, ale u Soni to nic zaskakującego, że śpi. |
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ile czasu zajmie zanim persowi odrosna wlosy gdy go ogolili maszynka?
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
my naszego strzyżemy co 6 m-cy
|
#2724 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Moje dziś wyjątkowo jadły dwa śniadania, bo głupia Pańcia tabletki zwierzątku nie dała przy pierwszym . Od tygodnia jedzą tylko śniadanie i kolację, nie ma ani drugiego ani trzeciego śniadania, obiadu, podwieczorki, nocnej przekąski - biedne kotki |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2726 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
? Coś przegapiłam? Agatka sama strzyżesz Arasza? Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-11-03 o 18:19 |
||
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2728 |
|
KOTerator
|
Nie umiem i się boję, z tego co wet mówił jak źle włożę to więcej szkody narobię niż jest to warte.
|
|
|
|
#2729 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na strzyżenie jeździmy do takiej pani, która jest weterynarzem, ale też zajmuje się profesjonalnym strzyżeniem psów i kotów ![]() Arasz w różnych "długościach"
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

. Jak sama biega za kuleczką czy czymś, to nie.

widziałyście już to? 

. Kot to kot, kot jest mięsożerny i powinien jeść mięsne karmy, czyli anntab jak najbardziej może to być TOTW, Acana czy Orijen. Prawie żadna karma bezzbożowa nie ma podziału na karmę dla kociąt/dla kotów dorosłych/dla kastratów, bo kot to kot (Applaws ma wersję Kitten).
. Milka trochę pobawiła się sama, zrobiła obchód, zaglądnęła w każdy kąt i śpi znowu.