W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-05-01, 13:17   #2701
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Napisal mi wiec pisownia jest poprawna.....moze to jakics wytwor wlasnego slowotworstwa
Ahhhh my na jutro organizujemy grila w akademiku (mam nadzieje, ze nie pada) Ustalilismy, ze sie skladamy do 8€ i zaplacilo nam dzisiaj 46 osob tak wiec bedzie impreza....az sie nie spodziewalam takich tlumow...
to bedziecie mieli dzisiaj wyzerke
Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc wloszki moje, udanej majowki. Ja wybywam na plaze, jest sloneczko. Na 12 mamy basen.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bedziesz sie tez kapac? temperatura na to pozwoli?

Princi, witaj to Twoj maz tez do Was dolaczyl?tez by mi sie takie staniki przydaly, jak takie cuda robia szkoda, ze nie mozesz zalaczyc zdjec

kurde, wyobrazcie sobie, ze przed 7 opadla mgla i dopiero przed 10 zniknela.... mialam wrazenie jakbym w saunie siedziala
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:51   #2702
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Princi, to widze ze wszyscy w pl sie przeziebili. Mi dzieci tez daja czadu, rozpuscili sie troche..tak to jest ze w pl sie nie odpoczywazawsze cos do roboty

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-02, 08:47   #2703
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Princi - a dlaczego Flavio jesc ci nie chcial w Polsce? Przeciez chyba calkowicie inaczej nie gotujesz?

Od tygodnia gdzies tak pieknie pachnie mi jasmin z ogrodka niedaleko.
I akacje tez. W Polsce sa oznaka zblizajacych sie wakacji.
Ale pogoda i u mnie sie zepsula - wczoraj po poludniu przyszly chmury i popadywalo troszke - ale nie tak mocno zeby zmyc piasek z Sahary nawiany kiedys na balkon i samochody.

Dzisiaj na sniadanko zjadlam 2 kromeczki chlebka jaki upieklam z wlasnego zakwasu z dodatkiem drozdzy bo on mlodziutki jeszcze - 11 dniowy dopiero i nie dalby rade sam.
Ale smak - mowie wam - cudny! Z miodem i sokiem pomaranczowym.
Potem wstawie na fb zdjecie chleba i ciasteczek.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-02, 09:31   #2704
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Tak piszecie o tych stanikach, ¿e chyba te¿ siê wybiorê do brafitterki w PL

Sjoanna nadal æwiczysz z Chodakowsk±? Zrobi³am kilka razy skalpel...
Nie uwa¿asz,¿e ona robi za du¿o powtórzeñ? ja jako¶ nie mogê siê przekonaæ do kilku serii na jedn± partiê miê¶ni. Tzn.ja robiê na przemian raz prawa raz lewa po dwie serie, a nie tak jak ona od razu po dwie serie na jedn± nogê a potem na drug±.

Cuciola wypoczywaj nad Ba³tykiem

Princi w pon.mia³a rozmowê na fajne stanowisko, asystentka lidera projektu. Generalnie bardzo podoba mi siê ten projekt, wiêc mam ogromne nadzieje... z drugiej strony rozmowa by³a po angielsku i nie jestem na 100% zadowolona z mojego wyczynu...tak¿e czekam na odp.
Buziak ma³ego Flavia

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-02, 09:57   #2705
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

sjoanna jak zwykle zachcia³o mi siê je¶æ czytaj±c twój post

alcon polecam jak mowilam brafittingu to powinno siê w szko³ach uczyæ
podziwiam ciê ¿e æwiczysz z Ew±...

a ja dzisiaj wybieram siê w koñcu na si³owniê bo dorwalam z przyjació³k± fajn± promocjê i siê zapisa³y¶my jestem ciekawa czy mi siê uda æwiczyæ i w klubie i z Jillian...

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-02, 10:21   #2706
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Hej hej ale u mnie dzisiaj paskudnie leje od rana

Bentornati princi e Flavioopowiadaj co tam porabialiscie ciekawego??!!
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:05   #2707
alcon
Rozeznanie

Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ

a ja dzisiaj wybieram siê w koñcu na si³owniê bo dorwalam z przyjació³k± fajn± promocjê i siê zapisa³y¶my jestem ciekawa czy mi siê uda æwiczyæ i w klubie i z Jillian...

Je¶li bêdziesz mia³a chwilê czasu w domu na pewno uda ci siê kontynuowaæ z Jillian.Poza tym sport wci±ga, a tym bardziej,¿e po jakim¶ czasie widzi siê efektyto bardzo motywuje.

Co do pogrubionego-ja tak robiê. Trzy, cztery razy chodzê do klubu(od stycznia) i dodatkowo od jakiego¶ czasu staram siê 3 razy w tygodniu zrobiæ skalpel.

Ostatnio zrobi³am ma³y research w miasteczkach w promieniu trzdziestukilku kilometrów i ¿aden sklep z bielizn± nie oferuje brafittingu. I zaczê³am na prawdê intensywnie my¶leæ nad otworzeniem jakiego¶ sklepu. Jedynym moim problemem s± pieni±dze, których nie mam a w kredyt nie chcia³abym siê bawiæ.... bo jednak zawsze jest ryzyko,¿e te pieni±dze przepadn±....

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-02, 11:27   #2708
mmarcepan
Rozeznanie

R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

dok³adnie, bo to zawsze problem nie mojej motywacji a mo¿liwo¶ci czasowo-przestrzenne
super pomys³ na biznes u Mediolanie te¿ by siê taki sklep przyda³ bo najlepszy stanik kupi³am tu e Decathlonie

Stary 2013-05-02, 11:32   #2709
sjoanna
Zakorzenienie

No niestety przestalam cwiczyc jak mnie przeziebienie wzielo.

No i niewygodnie mi bo musze laptop do salonu przestawiac - a co za tym idzie i male przemeblowanie tam robic zeby miec miejsce na cwiczenia i na postawienie laptopa - bo na kablu mi chodzi a nie na baterii.

A co do cwiczen najpierw na jedna noge potem na druga - troche sie przyzwyczailam bo Jilian tez dluzej pracowala z jedna.
Nie tak jak na areobicu co chodzilam - prawa-lewa na przemian.
Podobno wtedy lepiej miesnie pracuja.

Alcon - slyszalam ze w Niemczech pierwsza stronke o braffitingu prowadza Polki.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-02, 13:03   #2710
alcon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
No niestety przestalam cwiczyc jak mnie przeziebienie wzielo.

No i niewygodnie mi bo musze laptop do salonu przestawiac - a co za tym idzie i male przemeblowanie tam robic zeby miec miejsce na cwiczenia i na postawienie laptopa - bo na kablu mi chodzi a nie na baterii.

A co do cwiczen najpierw na jedna noge potem na druga - troche sie przyzwyczailam bo Jilian tez dluzej pracowala z jedna.
Nie tak jak na areobicu co chodzilam - prawa-lewa na przemian.
Podobno wtedy lepiej miesnie pracuja.

Alcon - slyszalam ze w Niemczech pierwsza stronke o braffitingu prowadza Polki.
Tak,wiem by³am na ichnej stronce. My¶lê,¿e to stanie siê coraz bardziej popularne. W wiêkszych miastach s± takie sklepy, ale u mnie tutaj na wsi, to nie ma. A wiesz... jechaæ 70-100 km po biustonosz.... dlaczego nie kupiæ go na miejscu??? Poza tym wymy¶li³am sobie,¿e mog³abym te¿ tak trochê ideowo do tego podej¶æ... wspó³praca z jak±¶ przychodni±- badania profilaktyczne itd. Wiecie...tak generalnie zaj±æ siê cyckami

Stary 2013-05-02, 13:22   #2711
mmarcepan
Rozeznanie

R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Tak,wiem by³am na ichnej stronce. My¶lê,¿e to stanie siê coraz bardziej popularne. W wiêkszych miastach s± takie sklepy, ale u mnie tutaj na wsi, to nie ma. A wiesz... jechaæ 70-100 km po biustonosz.... dlaczego nie kupiæ go na miejscu??? Poza tym wymy¶li³am sobie,¿e mog³abym te¿ tak trochê ideowo do tego podej¶æ... wspó³praca z jak±¶ przychodni±- badania profilaktyczne itd. Wiecie...tak generalnie zaj±æ siê cyckami
:thumbup:

Stary 2013-05-02, 13:48   #2712
Konto usuniête

Cytat:
Princi - a dlaczego Flavio jesc ci nie chcial w Polsce? Przeciez chyba calkowicie inaczej nie gotujesz?

Od tygodnia gdzies tak pieknie pachnie mi jasmin z ogrodka niedaleko.
I akacje tez. W Polsce sa oznaka zblizajacych sie wakacji.
Ale pogoda i u mnie sie zepsula - wczoraj po poludniu przyszly chmury i popadywalo troszke - ale nie tak mocno zeby zmyc piasek z Sahary nawiany kiedys na balkon i samochody.

Dzisiaj na sniadanko zjadlam 2 kromeczki chlebka jaki upieklam z wlasnego zakwasu z dodatkiem drozdzy bo on mlodziutki jeszcze - 11 dniowy dopiero i nie dalby rade sam.
Ale smak - mowie wam - cudny! Z miodem i sokiem pomaranczowym.
Potem wstawie na fb zdjecie chleba i ciasteczek.
u mnie to samo bylo pere dni temu. wszystkie samochody brudne, a dzisiaj pada, to sie moze umyja...
tez mi sie marzy taki chlebek, ale troche cackania jest z tym zakwasem.
tez lubie jak wszystko kwitnie. teraz takie drzewa kwitna na rozowo. w PL to jednak tak skromniej jest
Cytat:

no wlasnie. zamiast uczyc pozytecznych rzeczy, to ucza pierd** ktore i tak sie zapomnie. a Ty widze ze bardzo aktywna jestes teraz jak TZ nie ma (chodzi o silownie). jak przyjedzie, to Cie nie pozna
Stary 2013-05-02, 14:05   #2713
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Pomysl na biznes dobry!
Choc wiesz - ja jezdzilam do sklepu do Krakowa 80 km.
A zeby kupic stanik bezramiaczkowy do sukni slubnej jechalam autobusem a potem na piechotke przez centrum Krakowa w zimie. Latwo nie bylo.

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4060299 1]u mnie to samo bylo pere dni temu. wszystkie samochody brudne, a dzisiaj pada, to sie moze umyja...
tez lubie jak wszystko kwitnie. teraz takie drzewa kwitna na rozowo. w PL to jednak tak skromniej jest
[/QUOTE]

U mnie sie nie umyly - ani balkon - choc chwile temu skonczyl sie dosyc mocny deszcz.
Jakbys bardzo chciala a nie chce ci sie go samej produkowac to widzialam kiedys stronke gdzie mozna dostac adres kogos kto ma lievito madre do oddania.
No i moze by sprzedali w piekarni - jak to robia niektorzy.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-03, 08:18   #2714
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny u mnie slonce..dzis i jutro juz ostatnie zajecia (basen..zajecia sportowe i spotkanie pet therapy z psem) i powoli pakujemy walizki

Stary 2013-05-03, 11:04   #2715
mmarcepan
Rozeznanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4060299 1]u mnie to samo bylo pere dni temu. wszystkie samochody brudne, a dzisiaj pada, to sie moze umyja...

no wlasnie. zamiast uczyc pozytecznych rzeczy, to ucza pierd** ktore i tak sie zapomnie. a Ty widze ze bardzo aktywna jestes teraz jak TZ nie ma (chodzi o silownie). jak przyjedzie, to Cie nie pozna [/QUOTE]
bo Tz to po prostu d... zawraca i tyle - gorzej ni¿ z dzieckiem oczywi¶cie ¿artujê no ale jak faceta no e ma w domu to jako¶ jest tak ³atwiej wszystko ogarn±æ np. dzisiaj wsta³am o 5:30 ¿eby ¶migaæ od 7 w si³owni - super mi by³o a ja nienawidzê wcze¶nie wstawaæ i zwykle tego nie robiê

Cytat:
Pomysl na biznes dobry!
Choc wiesz - ja jezdzilam do sklepu do Krakowa 80 km.
A zeby kupic stanik bezramiaczkowy do sukni slubnej jechalam autobusem a potem na piechotke przez centrum Krakowa w zimie. Latwo nie bylo.

U mnie sie nie umyly - ani balkon - choc chwile temu skonczyl sie dosyc mocny deszcz.
Jakbys bardzo chciala a nie chce ci sie go samej produkowac to widzialam kiedys stronke gdzie mozna dostac adres kogos kto ma lievito madre do oddania.
No i moze by sprzedali w piekarni - jak to robia niektorzy.
ja nie chcê sklamac ale chyba lievito madre widzia³am w jednym z tych ekologicznych sklepów...mo¿e te¿ bym co¶ upiekla albo tz bym namówi³a

tu u mnie taki lepszy zdrowszy chleb jedt strasznie drogi, ok 6-7 euro za kilo...

Cytat:
Czesc dziewczyny u mnie slonce..dzis i jutro juz ostatnie zajecia (basen..zajecia sportowe i spotkanie pet therapy z psem) i powoli pakujemy walizki

Cze¶æ cuci fajnie ¿e siê odzywasz i cieszê siê ¿e masz ³adn± pogodê cmok

Stary 2013-05-03, 12:55   #2716
sjoanna
Zakorzenienie

Dot.: R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:

Fajnie spedzony czas!
Mnie by sie taka psia terapia przydala - zeby mnie ktos do codziennego ruchu zmuszal bo ciezko odwlok podniesc z krzesla.

Cytat:
bo Tz to po prostu d... zawraca i tyle - gorzej ni¿ z dzieckiem oczywi¶cie ¿artujê no ale jak faceta no e ma w domu to jako¶ jest tak ³atwiej wszystko ogarn±æ np. dzisiaj wsta³am o 5:30 ¿eby ¶migaæ od 7 w si³owni - super mi by³o a ja nienawidzê wcze¶nie wstawaæ i zwykle tego nie robiê

Ale ci sie chcialo

ja nie chcê sklamac ale chyba lievito madre widzia³am w jednym z tych ekologicznych sklepów...mo¿e te¿ bym co¶ upiekla albo tz bym namówi³a

tu u mnie taki lepszy zdrowszy chleb jedt strasznie drogi, ok 6-7 euro za kilo...
Kupilam kiedys lievito madre wysuszone w supermarkecie ale nie pieklam jeszcze na nim.
Poza tym ma dodatek drozdzy wiec na hodowle sie nie nadaje.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-03, 13:47   #2717
Konto usuniête

Cytat:

Cze¶æ cuci fajnie ¿e siê odzywasz i cieszê siê ¿e masz ³adn± pogodê cmok

u mnie tez chleb jest strasznie drogi i dlatego tez rzadko go kupuje
Cytat:
Fajnie spedzony czas!
Mnie by sie taka psia terapia przydala - zeby mnie ktos do codziennego ruchu zmuszal bo ciezko odwlok podniesc z krzesla.

ja slyszalam o tym lievito madre, ale nie wiedzialam ze to bedzie zakwas na polski moze powinnam sie tym zaineresowac. a tak pozatym to musze sobie kupic siemie lniane, zeby zrobic zdrowy chlebek
Stary 2013-05-03, 13:48   #2718
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Hej Dziewczyny rozlozylam sie na dobre, wczoraj to myslalam ze padne, dzis juz troche lepiej, wszyscy jestesmy chorzy, w domu syf nie z tej ziemi, ledwo obiad ugotowalam

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4058552 4]to bedziecie mieli dzisiaj wyzerke

bedziesz sie tez kapac? temperatura na to pozwoli?

Princi, witaj to Twoj maz tez do Was dolaczyl?tez by mi sie takie staniki przydaly, jak takie cuda robia szkoda, ze nie mozesz zalaczyc zdjec

kurde, wyobrazcie sobie, ze przed 7 opadla mgla i dopiero przed 10 zniknela.... mialam wrazenie jakbym w saunie siedziala[/QUOTE]
tak maz do nas pozniej dolecial i tylko sie wkurzal, bo on to by tylko lazil i zwiedzal, a ja musialam pare rzeczy zalatwic, no i musil siedziec z Flavciem, raz nawet z rana zawiozlam ich pod zoo, a pozniej sama jak ten pielgrzym w nast. autobus zeby pozalatwiac sprawy na drugi koniec Wawy i pozniej znowu po nich o nic sobie nie odpoczelam
co do staniczkow wlasnie jeden ten bialy mieli w promocji nieduzo zaplacilam,bo 139 zl, ale czarny juz troszke kosztowal, ale mozna zawsze cos "upolowac" a Ty to nie widzialam zebys bez biustu byla

Cytat:
Princi, to widze ze wszyscy w pl sie przeziebili. Mi dzieci tez daja czadu, rozpuscili sie troche..tak to jest ze w pl sie nie odpoczywazawsze cos do roboty

tak wlasnie to jest zawsze jest cos do zalatwienia, a Ty kiedy wracasz, upilas juz cos sobie?

Cytat:
no wlasnie ja raczej wloska kuchnie gotuje, czasem jakas zupe, a np. polskie miesa ta sa zazwyczaj smazone lub doprawione sosami, pierogi smakowaly, ale golabki juz nie, bo troche za "pikantne", mysle ze jak polskie dziecko takie male przylecialoby do Wloch tez by troche grymasilo, takie sa chyba dzieci, ale cucciola79 chyba pisala ze Fiammi wszystko palaszowala w Pl? zyc nie umierac, ja to sie zmoim nadenerwuje, a teraz jeszcze sie taki okropny zrobil, cucciola79 jak tam mala? tez czasem podnosi raczki na kogos i w ogole taka nerwowa jest jak czegos nie dostaje? mi juz rece opadaja oj niedobry sie zrobil Flavio, mam nadzieje ze to taka faza?

mmarcepan a mowila ta ekspedientka z Chmielnej, ze planuja otworzyc sklep w Mediolanie
Stary 2013-05-03, 14:05   #2719
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ

tak maz do nas pozniej dolecial i tylko sie wkurzal, bo on to by tylko lazil i zwiedzal, a ja musialam pare rzeczy zalatwic, no i musil siedziec z Flavciem, raz nawet z rana zawiozlam ich pod zoo, a pozniej sama jak ten pielgrzym w nast. autobus zeby pozalatwiac sprawy na drugi koniec Wawy i pozniej znowu po nich o nic sobie nie odpoczelam
co do staniczkow wlasnie jeden ten bialy mieli w promocji nieduzo zaplacilam,bo 139 zl, ale czarny juz troszke kosztowal, ale mozna zawsze cos "upolowac" a Ty to nie widzialam zebys bez biustu byla

a moj to by tylko jadl

a skad wiesz? przeciez na zdjeciach nie stoje naga zartuje, mam mizerne B. musze sie push-up'ami ratowac ...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 21:08   #2720
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Sjoanna wez jakiegos psiaka ze schroniska na spacerek-bedzie przyjemne z pozytecznym

Princi, kupilam sobie srebrna przywieszke z bursztynem i swieczke ozdobiona a tak to tez pamiatki dla rodziny M. I kosmetyki.

Stary 2013-05-03, 22:17   #2721
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

no wlasnie ja raczej wloska kuchnie gotuje, czasem jakas zupe, a np. polskie miesa ta sa zazwyczaj smazone lub doprawione sosami, pierogi smakowaly, ale golabki juz nie, bo troche za "pikantne", mysle ze jak polskie dziecko takie male przylecialoby do Wloch tez by troche grymasilo, takie sa chyba dzieci, ale cucciola79 chyba pisala ze Fiammi wszystko palaszowala w Pl? zyc nie umierac, ja to sie zmoim nadenerwuje, a teraz jeszcze sie taki okropny zrobil, cucciola79 jak tam mala? tez czasem podnosi raczki na kogos i w ogole taka nerwowa jest jak czegos nie dostaje? mi juz rece opadaja oj niedobry sie zrobil Flavio, mam nadzieje ze to taka faza?
co do jedzonka to u nas od urodzenia z Fiammi jest maly zarloczek i nie mamy problemu czy to Wlochy czy Polska
kochana slynny Bunt 2 latkaroznie go dzieci przechodza jedni gorzej drudzy lepiej trzeba przezycu nas jak mala cos chce a jej nie wolno tez zaczyna sie denerwowac ja jej wszystko spokojnie tlumacze jak sie nie da zostawiam ja na chwilke sama i przechodzi
Zdrowiejcie bo tu lato
Stary 2013-05-04, 07:57   #2722
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Czesc dziewczynki,
ja po dluzszej przerwie znow sie zglaszam. W miedzyczasie bylam w Polsce pozalatwiac sprawy zwiazane z weselem - niektore rzeczy sie wyklarowaly inne skomplikowaly ale ogolnie do przodu.
Teraz jestem w biurze - na szczescie tylko do poludnia bo glowa mi opada ze zmeczenia. Ostatnio to tylko bym spala.. O wakacje gdzies daleko daleko w niedosciglej przyszlosci - w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy (chyba ze do Polski zalatwiac dokumenty). Za duzo pieniedzy nas bedzie to weselicho kosztowac.
Rozdalam juz mniej wiecej zaproszenia - w pracy dalam wszystkim z dzialu biurowego - i troche jestem zawiedziona reakcjami. raczej wszczyscy "zaslaniaja" sie ze "to sie okaze.. zobaczymy jak z praca" itp... Moze ja jestem inna - ale ja takie wiadomosi przyjmuje z entuzjazmem - i gdy mam okazje jeszcze zobaczyc inne miejsce i inne tradycje to skacze pod niebo. No trudno - maja mi dac znac. Ja np. w czerwcu jade na wesele do Bialegostoku - kolezanka wychodzi za Anglika. fakt- nie jest mi to na reke z powodow finansowych (wlasnie teraz przed moim weselem) ale postanowilam ze jade - bo innej takiej okazji nie bedzie.
A jeszcze jedno mi sie przypomnialo - wiecie jakie mialam ostatnio "przejscia" w urzedzie! Zorientowali sie ze mam drugie imie (chyba w Polsce wiekszosc z nas ma 2 imiona?) i ktorego mi nie wpisali do Carta Identita i Codice Fiscale. Musialam wszystkie dokumenty wymieniac i jeszcze z pyskiem na mnie ze JA sie nie zorientowalam. Ja nie dosc ze musialam kase wydac to jeszcze pretensje za ich bledy! Zagrzala mnie babka totalnie!
Co tam fajnego robicie?
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-04, 08:41   #2723
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Sjoanna wez jakiegos psiaka ze schroniska na spacerek-bedzie przyjemne z pozytecznym
Nawet nie wiedzialam ze w Latinie jest schronisko.
Jak zaczelam ogladac zdjecia to zaczelam plakac.
Takie biedne slodziaki.

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc dziewczynki,
ja po dluzszej przerwie znow sie zglaszam. W miedzyczasie bylam w Polsce pozalatwiac sprawy zwiazane z weselem - niektore rzeczy sie wyklarowaly inne skomplikowaly ale ogolnie do przodu.
Teraz jestem w biurze - na szczescie tylko do poludnia bo glowa mi opada ze zmeczenia. Ostatnio to tylko bym spala.. O wakacje gdzies daleko daleko w niedosciglej przyszlosci - w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy (chyba ze do Polski zalatwiac dokumenty). Za duzo pieniedzy nas bedzie to weselicho kosztowac.
Rozdalam juz mniej wiecej zaproszenia - w pracy dalam wszystkim z dzialu biurowego - i troche jestem zawiedziona reakcjami. raczej wszczyscy "zaslaniaja" sie ze "to sie okaze.. zobaczymy jak z praca" itp... Moze ja jestem inna - ale ja takie wiadomosi przyjmuje z entuzjazmem - i gdy mam okazje jeszcze zobaczyc inne miejsce i inne tradycje to skacze pod niebo. No trudno - maja mi dac znac. Ja np. w czerwcu jade na wesele do Bialegostoku - kolezanka wychodzi za Anglika. fakt- nie jest mi to na reke z powodow finansowych (wlasnie teraz przed moim weselem) ale postanowilam ze jade - bo innej takiej okazji nie bedzie.
A jeszcze jedno mi sie przypomnialo - wiecie jakie mialam ostatnio "przejscia" w urzedzie! Zorientowali sie ze mam drugie imie (chyba w Polsce wiekszosc z nas ma 2 imiona?) i ktorego mi nie wpisali do Carta Identita i Codice Fiscale. Musialam wszystkie dokumenty wymieniac i jeszcze z pyskiem na mnie ze JA sie nie zorientowalam. Ja nie dosc ze musialam kase wydac to jeszcze pretensje za ich bledy! Zagrzala mnie babka totalnie!
Co tam fajnego robicie?
Powiem ci ze zdziwilaby mnie inna reakcja - dla Wlochow wyjazd do takiego dalekiego i nieznanego kraju jak Polska to duze wyzwanie.
A co jesli nie znaja tam pasty?
Czy nie bedzie im za zimno?
Czy wreszcie ich jakis polarny niedzwiedz nie zaatakuje?

Mam nadzieje ze rozpoznalas spora dawke sarkazmu z rana.

A podwojne imie tez mam i pamietam o nim przy dokumentach - zeby nie bylo problemu. Tak wiec od poczatku i dowod w Polsce i tutaj carta identita zrobione byly na dwa imiona.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-04, 08:43   #2724
Konto usuniête

Bambi, zaloze sie, ze jakby slub byl we Francji czy w Niemczech, to juz by entuzjazm byl. a moze tu chodzi o koszty zwiazane z podroza i noclegiem. tez tanio nie jest
Stary 2013-05-04, 10:55   #2725
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczynki,
Co tam fajnego robicie?
Przykro mi ¿e czujesz siê zawiedziona takimi reakcjami chocia¿ mo¿e to lepiej bo gdyby kto¶ z twoich kolegów by³ najpierw bardzo entuzjastycznie nastawiony a potem nawet nie raczy³ daæ znaæ ¿e go nie bêdzie mog³oby byæ ci jeszcze bardziej przykro (co¶ takiego spotka³o moj± kole¿ankê na jej ¶lubie).

U mnie dzisiaj jest prywatne zebranie condominio. ..czasem mam wra¿enie ¿e przy w³oskich condominio Alternatywy 4 to piku¶ U mnie tym razem siê zbieraj± w sprawie o¶wietlenia podwórka...bo niby za ma³o o¶wietlone...pewnie...naj lepiej ¿eby by³o jasno jak na San Siro... nie muszê mówiæ ¿e zebranie olalam

Cytat:
Nawet nie wiedzialam ze w Latinie jest schronisko.
Jak zaczelam ogladac zdjecia to zaczelam plakac.
Takie biedne slodziaki.

Powiem ci ze zdziwilaby mnie inna reakcja - dla Wlochow wyjazd do takiego dalekiego i nieznanego kraju jak Polska to duze wyzwanie.

A podwojne imie tez mam i pamietam o nim przy dokumentach - zeby nie bylo problemu. Tak wiec od poczatku i dowod w Polsce i tutaj carta identita zrobione byly na dwa imiona.
hahahahahahaha

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4063014 2]Bambi, zaloze sie, ze jakby slub byl we Francji czy w Niemczech, to juz by entuzjazm byl. a moze tu chodzi o koszty zwiazane z podroza i noclegiem. tez tanio nie jest[/QUOTE]

Stary 2013-05-04, 16:54   #2726
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek, normalnie lato, tylko o wiosnie zapomnieli hehe co porabiacie w ten weekend? ja czuje sie lepiej, ale z kolei dostalam okresu, wiec teraz brzuch mnie boli

sjoanna ale sie usmialam z Twojego postu

bambi moim zdaniem to chodzi o urlop i koszta, nie martw sie jak kazdy sobie przemysli i rozplanuje to przyleci na Wasz slub, u nas to bylo tak ze wiele osob nie wiedzialo nawet jak zarezerwowac bilet przez ineternet i moj maz robil ludziom rezerwacje

mmarcepan my tez czesto olewamy te zabrania condominio, wiecznie tylko sie kloca, a takie zebranie czesto trwa do polnocy

cucciola79 za dobrze masz sie z ta swoja corcia, ladnie je, ladnie spi, tylko nam sie chyba trafil trudny egzemplarz
Stary 2013-05-04, 18:23   #2727
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc, pakujemy dzieciaki i jutro wyjazd. Trzeba bylo poprowadzic niezle dochodzenie zeby sie dowiedziec czyje skarpetki lezaly sobie tu i tam

Stary 2013-05-05, 11:55   #2728
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Cytat:

Z tego akurat zawsze sie bardzo smiejemy Rzeczywiscie rodzinka ktora przyjezdza (to ok 15 osob) - traktuje to nasze wesele jak wycieczke krajoznawcza. sa bardzo podekscytowani i ciagle o cos pytaja. Maja juz zamowione bilety na Ryanair do Krakowa i sie ciesza. 2 osoby (ciotka z wujkiem) przyjezdzaja samochodem i biora zaopatrzenie pasty i sugo na 2 pozostale dni ktore spedza w Polsce. Ja juz przestalam ich przekonywac, ze maja dac spokoj, i ze u nas tez to wszystko jest. Jak sie uparli to niech wioza. Ogiolnie cala rodzina TZ jest w trudnej sytuacji finansowej i sa albo na zasilkach albo bezrobotni, albo z kolei pracuja ale nie dostaja kasy - wiec wszystkim mowimy, ze maja absolutnie nie myslec o prezentach.
To o czym wczesniej pisalam - to reakcje ludzi z pracy. W tym dwoch szefow, ktorzy akurat na brak kasy nie moga narzekac, kolega inzynier z kolei nie ma dzieci i mieszka w mieszkaniu ktore dostal od matki, plus kolezanka (szwagierka szefa) z mezem ktory dobrze zarabia w Mediolanie. Wiec raczej to nie kwestia pieniedzy tylko tego ze im sie wysilic nie chce. Przeciez nie zapraszam kogos na moj slub bo czegos chce - ale dlatego ze akurat te osoby, z ktorymi codziennie przebywam i bede przebywac jeszcze dlugo.
w innej firmie z holdingu wlasnie wczoraj zenil sie taki jeden Carlo - pytalam go ostatnio czy zaprasza kogos z pracy a on na to ze nikogo. Mnie szczeka opadla - przeciez widze ze przyjazni sie z 2 innymi kolesiami i w ogole ich nie wzial pod uwage. Ja bym sie obrazila
I pewnie u mnie w pracy tez tak by bylo: gdybym nie zaprosila to by byla obraza, a jak juz zaprosilam to za ciezko sie zorganizowac.
Wlasnie moj Tz pichci ryz z szafranem hmmmmmm.. uwielbiam to!

u nas zimno sie zrobilo - nie to co u Ciebie princi.. ciesz sie latem!
Ale wiecie co - 2 dni temu mialam sen-thriller!!! Prosze nie obrazcie sie osoby z poludnia!! Snilo mi sie, ze moj Tz uznal ze przeprowadzamy sie na poludnie Italii a ja probowalam znalezc prace. Pracodawcy zapraszali mnie na rozmowy kwalifikacyjne dajac mi za zajecie np. segregowanie materialow archiwalnych i mowiac ze ta praca jest na umowe na czas okreslony i a ten czas to bedzie tydzien A ja taka przerazona pytalam " no a co z ZUS-em??" i tak chodzilam na te rozmowy na jakies smieszne stanowiska, obudzialam sie zlana potem i jak sie ucieszylam ze pojde do pracy na 8.00!!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:26   #2729
Konto usuniête

Bambi, jak sie zenil niedawno kolega z pracy TZ, to zaprosil tylko niektore osoby z pracy, te bardziej wyuczone, co pracuja przy komputerze. jakby byl normalny, to by zaprosil wszystkich, ale dla nas lepiej bylo tak, przynajmniej nie trzeba bylo dawac prezentu

a u mnie jest pochmurnie i ta wilgotnosc mnie wykancza. po bieganiu bylam tak spocona, jakbym sie olejem wysmarowala
Stary 2013-05-05, 15:24   #2730
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

cucciola79 za dobrze masz sie z ta swoja corcia, ladnie je, ladnie spi, tylko nam sie chyba trafil trudny egzemplarz
ojj jak to z dziecmiz czasem wyrastajaa jak sie macie??

Cytat:
Z tego akurat zawsze sie bardzo smiejemy Rzeczywiscie rodzinka ktora przyjezdza (to ok 15 osob) - traktuje to nasze wesele jak wycieczke krajoznawcza. sa bardzo podekscytowani i ciagle o cos pytaja. Maja juz zamowione bilety na Ryanair do Krakowa i sie ciesza. 2 osoby (ciotka z wujkiem) przyjezdzaja samochodem i biora zaopatrzenie pasty i sugo na 2 pozostale dni ktore spedza w Polsce. Ja juz przestalam ich przekonywac, ze maja dac spokoj, i ze u nas tez to wszystko jest. Jak sie uparli to niech wioza. Ogiolnie cala rodzina TZ jest w trudnej sytuacji finansowej i sa albo na zasilkach albo bezrobotni, albo z kolei pracuja ale nie dostaja kasy - wiec wszystkim mowimy, ze maja absolutnie nie myslec o prezentach.
To o czym wczesniej pisalam - to reakcje ludzi z pracy. W tym dwoch szefow, ktorzy akurat na brak kasy nie moga narzekac, kolega inzynier z kolei nie ma dzieci i mieszka w mieszkaniu ktore dostal od matki, plus kolezanka (szwagierka szefa) z mezem ktory dobrze zarabia w Mediolanie. Wiec raczej to nie kwestia pieniedzy tylko tego ze im sie wysilic nie chce. Przeciez nie zapraszam kogos na moj slub bo czegos chce - ale dlatego ze akurat te osoby, z ktorymi codziennie przebywam i bede przebywac jeszcze dlugo.
w innej firmie z holdingu wlasnie wczoraj zenil sie taki jeden Carlo - pytalam go ostatnio czy zaprasza kogos z pracy a on na to ze nikogo. Mnie szczeka opadla - przeciez widze ze przyjazni sie z 2 innymi kolesiami i w ogole ich nie wzial pod uwage. Ja bym sie obrazila
I pewnie u mnie w pracy tez tak by bylo: gdybym nie zaprosila to by byla obraza, a jak juz zaprosilam to za ciezko sie zorganizowac.
Wlasnie moj Tz pichci ryz z szafranem hmmmmmm.. uwielbiam to!
!
mniam mniam tez uwielbiam ryz z szafranem

wiesz tak sobie pomyslalam,ze pewnie taki wyjazd to dla nich tez wydatek a poza tym jak ja tu slysze po naszych znajomych to do Polski malo kto by pojechal bo jak twierdza tam nic nie mano ale kto wie??!!wesele to wesele!!

a jak Ty sie kochana czujesz??
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.