![]() |
#2701 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Princi, witaj ![]() ![]() ![]() kurde, wyobrazcie sobie, ze przed 7 opadla mgla i dopiero przed 10 zniknela.... mialam wrazenie jakbym w saunie siedziala |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Princi, to widze ze wszyscy w pl sie przeziebili. Mi dzieci tez daja czadu, rozpuscili sie troche..tak to jest ze w pl sie nie odpoczywazawsze cos do roboty
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Princi - a dlaczego Flavio jesc ci nie chcial w Polsce? Przeciez chyba calkowicie inaczej nie gotujesz?
Od tygodnia gdzies tak pieknie pachnie mi jasmin z ogrodka niedaleko. I akacje tez. W Polsce sa oznaka zblizajacych sie wakacji. ![]() Ale pogoda i u mnie sie zepsula - wczoraj po poludniu przyszly chmury i popadywalo troszke - ale nie tak mocno zeby zmyc piasek z Sahary nawiany kiedys na balkon i samochody. ![]() Dzisiaj na sniadanko zjadlam 2 kromeczki chlebka jaki upieklam z wlasnego zakwasu z dodatkiem drozdzy bo on mlodziutki jeszcze - 11 dniowy dopiero i nie dalby rade sam. Ale smak - mowie wam - cudny! Z miodem i sokiem pomaranczowym. Potem wstawie na fb zdjecie chleba i ciasteczek.
#2704 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Tak piszecie o tych stanikach, ¿e chyba te¿ siê wybiorê do brafitterki w PL
![]() Sjoanna nadal æwiczysz z Chodakowsk±? Zrobi³am kilka razy skalpel... Nie uwa¿asz,¿e ona robi za du¿o powtórzeñ? ja jako¶ nie mogê siê przekonaæ do kilku serii na jedn± partiê miê¶ni. Tzn.ja robiê na przemian raz prawa raz lewa po dwie serie, a nie tak jak ona od razu po dwie serie na jedn± nogê a potem na drug±. Cuciola wypoczywaj nad Ba³tykiem ![]() Princi w pon.mia³a rozmowê na fajne stanowisko, asystentka lidera projektu. Generalnie bardzo podoba mi siê ten projekt, wiêc mam ogromne nadzieje... z drugiej strony rozmowa by³a po angielsku i nie jestem na 100% zadowolona z mojego wyczynu...tak¿e czekam na odp. Buziak ma³ego Flavia ![]()
#2705 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
sjoanna jak zwykle zachcia³o mi siê je¶æ czytaj±c twój post
![]() alcon polecam ![]() ![]() podziwiam ciê ¿e æwiczysz z Ew±... a ja dzisiaj wybieram siê w koñcu na si³owniê bo dorwalam z przyjació³k± fajn± promocjê i siê zapisa³y¶my ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
#2706 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Hej hej ale u mnie dzisiaj paskudnie leje od rana
![]() Bentornati princi e Flavioopowiadaj co tam porabialiscie ciekawego??!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Rozeznanie
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
Je¶li bêdziesz mia³a chwilê czasu w domu na pewno uda ci siê kontynuowaæ z Jillian.Poza tym sport wci±ga, a tym bardziej,¿e po jakim¶ czasie widzi siê efekty ![]() Co do pogrubionego-ja tak robiê. Trzy, cztery razy chodzê do klubu(od stycznia) i dodatkowo od jakiego¶ czasu staram siê 3 razy w tygodniu zrobiæ skalpel. Ostatnio zrobi³am ma³y research w miasteczkach w promieniu trzdziestukilku kilometrów i ¿aden sklep z bielizn± nie oferuje brafittingu. I zaczê³am na prawdê intensywnie my¶leæ nad otworzeniem jakiego¶ sklepu. Jedynym moim problemem s± pieni±dze, których nie mam ![]()
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
dok³adnie, bo to zawsze problem nie mojej motywacji a mo¿liwo¶ci czasowo-przestrzenne
![]() super pomys³ na biznes ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
#2709 |
Zakorzenienie
|
No niestety przestalam cwiczyc jak mnie przeziebienie wzielo.
No i niewygodnie mi bo musze laptop do salonu przestawiac - a co za tym idzie i male przemeblowanie tam robic zeby miec miejsce na cwiczenia i na postawienie laptopa - bo na kablu mi chodzi a nie na baterii. A co do cwiczen najpierw na jedna noge potem na druga - troche sie przyzwyczailam bo Jilian tez dluzej pracowala z jedna. Nie tak jak na areobicu co chodzilam - prawa-lewa na przemian. Podobno wtedy lepiej miesnie pracuja. Alcon - slyszalam ze w Niemczech pierwsza stronke o braffitingu prowadza Polki. ![]()
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2712 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
tez mi sie marzy taki chlebek, ale troche cackania jest z tym zakwasem. tez lubie jak wszystko kwitnie. teraz takie drzewa kwitna na rozowo. w PL to jednak tak skromniej jest Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choc wiesz - ja jezdzilam do sklepu do Krakowa 80 km. A zeby kupic stanik bezramiaczkowy do sukni slubnej jechalam autobusem a potem na piechotke przez centrum Krakowa w zimie. Latwo nie bylo. ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4060299 1]u mnie to samo bylo pere dni temu. wszystkie samochody brudne, a dzisiaj pada, to sie moze umyja... tez mi sie marzy taki chlebek, ale troche cackania jest z tym zakwasem. tez lubie jak wszystko kwitnie. teraz takie drzewa kwitna na rozowo. w PL to jednak tak skromniej jest [/QUOTE] U mnie sie nie umyly - ani balkon - choc chwile temu skonczyl sie dosyc mocny deszcz. Jakbys bardzo chciala a nie chce ci sie go samej produkowac to widzialam kiedys stronke gdzie mozna dostac adres kogos kto ma lievito madre do oddania. No i moze by sprzedali w piekarni - jak to robia niektorzy.
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny u mnie slonce..dzis i jutro juz ostatnie zajecia (basen..zajecia sportowe i spotkanie pet therapy z psem) i powoli pakujemy walizki
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4060299 1]u mnie to samo bylo pere dni temu. wszystkie samochody brudne, a dzisiaj pada, to sie moze umyja...
tez mi sie marzy taki chlebek, ale troche cackania jest z tym zakwasem. tez lubie jak wszystko kwitnie. teraz takie drzewa kwitna na rozowo. w PL to jednak tak skromniej jest no wlasnie. zamiast uczyc pozytecznych rzeczy, to ucza pierd** ktore i tak sie zapomnie. a Ty widze ze bardzo aktywna jestes teraz jak TZ nie ma (chodzi o silownie). jak przyjedzie, to Cie nie pozna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tu u mnie taki lepszy zdrowszy chleb jedt strasznie drogi, ok 6-7 euro za kilo... Cytat:
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
![]() |
#2716 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() Mnie by sie taka psia terapia przydala - zeby mnie ktos do codziennego ruchu zmuszal bo ciezko odwlok podniesc z krzesla. ![]() Cytat:
Poza tym ma dodatek drozdzy wiec na hodowle sie nie nadaje. ![]()
![]() |
#2717 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja slyszalam o tym lievito madre, ale nie wiedzialam ze to bedzie zakwas na polski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej Dziewczyny rozlozylam sie na dobre, wczoraj to myslalam ze padne, dzis juz troche lepiej, wszyscy jestesmy chorzy, w domu syf nie z tej ziemi, ledwo obiad ugotowalam
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4058552 4]to bedziecie mieli dzisiaj wyzerke ![]() bedziesz sie tez kapac? temperatura na to pozwoli? Princi, witaj ![]() ![]() ![]() kurde, wyobrazcie sobie, ze przed 7 opadla mgla i dopiero przed 10 zniknela.... mialam wrazenie jakbym w saunie siedziala[/QUOTE] tak maz do nas pozniej dolecial i tylko sie wkurzal, bo on to by tylko lazil i zwiedzal, a ja musialam pare rzeczy zalatwic, no i musil siedziec z Flavciem, raz nawet z rana zawiozlam ich pod zoo, a pozniej sama jak ten pielgrzym w nast. autobus zeby pozalatwiac sprawy na drugi koniec Wawy i pozniej znowu po nich o nic sobie nie odpoczelam ![]() co do staniczkow wlasnie jeden ten bialy mieli w promocji nieduzo zaplacilam,bo 139 zl, ale czarny juz troszke kosztowal, ale mozna zawsze cos "upolowac" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mmarcepan a mowila ta ekspedientka z Chmielnej, ze planuja otworzyc sklep w Mediolanie ![]()
![]() |
#2719 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() a skad wiesz? przeciez na zdjeciach nie stoje naga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Sjoanna wez jakiegos psiaka ze schroniska na spacerek-bedzie przyjemne z pozytecznym
![]() Princi, kupilam sobie srebrna przywieszke z bursztynem i swieczke ozdobiona a tak to tez pamiatki dla rodziny M. I kosmetyki. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana slynny Bunt 2 latkaroznie go dzieci przechodza jedni gorzej drudzy lepiej trzeba przezyc ![]() ![]() Zdrowiejcie bo tu lato ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Czesc dziewczynki,
ja po dluzszej przerwie znow sie zglaszam. W miedzyczasie bylam w Polsce pozalatwiac sprawy zwiazane z weselem - niektore rzeczy sie wyklarowaly inne skomplikowaly ale ogolnie do przodu. Teraz jestem w biurze - na szczescie tylko do poludnia bo glowa mi opada ze zmeczenia. Ostatnio to tylko bym spala.. O wakacje gdzies daleko daleko w niedosciglej przyszlosci - w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy (chyba ze do Polski zalatwiac dokumenty). Za duzo pieniedzy nas bedzie to weselicho kosztowac. Rozdalam juz mniej wiecej zaproszenia - w pracy dalam wszystkim z dzialu biurowego - i troche jestem zawiedziona reakcjami. raczej wszczyscy "zaslaniaja" sie ze "to sie okaze.. zobaczymy jak z praca" itp... Moze ja jestem inna - ale ja takie wiadomosi przyjmuje z entuzjazmem - i gdy mam okazje jeszcze zobaczyc inne miejsce i inne tradycje to skacze pod niebo. No trudno - maja mi dac znac. Ja np. w czerwcu jade na wesele do Bialegostoku - kolezanka wychodzi za Anglika. fakt- nie jest mi to na reke z powodow finansowych (wlasnie teraz przed moim weselem) ale postanowilam ze jade - bo innej takiej okazji nie bedzie. A jeszcze jedno mi sie przypomnialo - wiecie jakie mialam ostatnio "przejscia" w urzedzie! Zorientowali sie ze mam drugie imie (chyba w Polsce wiekszosc z nas ma 2 imiona?) i ktorego mi nie wpisali do Carta Identita i Codice Fiscale. Musialam wszystkie dokumenty wymieniac i jeszcze z pyskiem na mnie ze JA sie nie zorientowalam. Ja nie dosc ze musialam kase wydac to jeszcze pretensje za ich bledy! Zagrzala mnie babka totalnie! Co tam fajnego robicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaczelam ogladac zdjecia to zaczelam plakac. Takie biedne slodziaki. Cytat:
A co jesli nie znaja tam pasty? Czy nie bedzie im za zimno? Czy wreszcie ich jakis polarny niedzwiedz nie zaatakuje? Mam nadzieje ze rozpoznalas spora dawke sarkazmu z rana. ![]() A podwojne imie tez mam i pamietam o nim przy dokumentach - zeby nie bylo problemu. Tak wiec od poczatku i dowod w Polsce i tutaj carta identita zrobione byly na dwa imiona. ![]()
![]() |
#2724 |
Konto usuniête
|
Bambi, zaloze sie, ze jakby slub byl we Francji czy w Niemczech, to juz by entuzjazm byl. a moze tu chodzi o koszty zwiazane z podroza i noclegiem. tez tanio nie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj jest prywatne zebranie condominio. ..czasem mam wra¿enie ¿e przy w³oskich condominio Alternatywy 4 to piku¶ ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4063014 2]Bambi, zaloze sie, ze jakby slub byl we Francji czy w Niemczech, to juz by entuzjazm byl. a moze tu chodzi o koszty zwiazane z podroza i noclegiem. tez tanio nie jest[/QUOTE] ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek, normalnie lato, tylko o wiosnie zapomnieli hehe co porabiacie w ten weekend? ja czuje sie lepiej, ale z kolei dostalam okresu, wiec teraz brzuch mnie boli
![]() sjoanna ale sie usmialam z Twojego postu ![]() bambi moim zdaniem to chodzi o urlop i koszta, nie martw sie jak kazdy sobie przemysli i rozplanuje to przyleci na Wasz slub, u nas to bylo tak ze wiele osob nie wiedzialo nawet jak zarezerwowac bilet przez ineternet i moj maz robil ludziom rezerwacje ![]() mmarcepan my tez czesto olewamy te zabrania condominio, wiecznie tylko sie kloca, a takie zebranie czesto trwa do polnocy ![]() cucciola79 za dobrze masz sie z ta swoja corcia, ladnie je, ladnie spi, tylko nam sie chyba trafil trudny egzemplarz ![]()
#2727 |
Zakorzenienie
|
Czesc, pakujemy dzieciaki i jutro wyjazd. Trzeba bylo poprowadzic niezle dochodzenie zeby sie dowiedziec czyje skarpetki lezaly sobie tu i tam
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
![]() To o czym wczesniej pisalam - to reakcje ludzi z pracy. W tym dwoch szefow, ktorzy akurat na brak kasy nie moga narzekac, kolega inzynier z kolei nie ma dzieci i mieszka w mieszkaniu ktore dostal od matki, plus kolezanka (szwagierka szefa) z mezem ktory dobrze zarabia w Mediolanie. Wiec raczej to nie kwestia pieniedzy tylko tego ze im sie wysilic nie chce. Przeciez nie zapraszam kogos na moj slub bo czegos chce - ale dlatego ze akurat te osoby, z ktorymi codziennie przebywam i bede przebywac jeszcze dlugo. w innej firmie z holdingu wlasnie wczoraj zenil sie taki jeden Carlo - pytalam go ostatnio czy zaprasza kogos z pracy a on na to ze nikogo. Mnie szczeka opadla - przeciez widze ze przyjazni sie z 2 innymi kolesiami i w ogole ich nie wzial pod uwage. Ja bym sie obrazila ![]() I pewnie u mnie w pracy tez tak by bylo: gdybym nie zaprosila to by byla obraza, a jak juz zaprosilam to za ciezko sie zorganizowac. Wlasnie moj Tz pichci ryz z szafranem hmmmmmm.. uwielbiam to! ![]() u nas zimno sie zrobilo - nie to co u Ciebie princi.. ciesz sie latem! Ale wiecie co - 2 dni temu mialam sen-thriller!!! Prosze nie obrazcie sie osoby z poludnia!! Snilo mi sie, ze moj Tz uznal ze przeprowadzamy sie na poludnie Italii a ja probowalam znalezc prace. Pracodawcy zapraszali mnie na rozmowy kwalifikacyjne dajac mi za zajecie np. segregowanie materialow archiwalnych i mowiac ze ta praca jest na umowe na czas okreslony i a ten czas to bedzie tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Konto usuniête
|
Bambi, jak sie zenil niedawno kolega z pracy TZ, to zaprosil tylko niektore osoby z pracy, te bardziej wyuczone, co pracuja przy komputerze. jakby byl normalny, to by zaprosil wszystkich, ale dla nas lepiej bylo tak, przynajmniej nie trzeba bylo dawac prezentu
![]() a u mnie jest pochmurnie i ta wilgotnosc mnie wykancza. po bieganiu bylam tak spocona, jakbym sie olejem wysmarowala |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz tak sobie pomyslalam,ze pewnie taki wyjazd to dla nich tez wydatek a poza tym jak ja tu slysze po naszych znajomych to do Polski malo kto by pojechal bo jak twierdza tam nic nie ma ![]() a jak Ty sie kochana czujesz?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.