Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 19:03   #2701
janeczka7891
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Pokszyfko zdróweczka dla małej, nasz dziś też dużo kupek zrobił, no i bardziej takie wodniste aż się boję czy czegoś nie podłapał... :/

Co do tych nosideł to my mamy coś podobnego z tymi zatrzaskami tylko że z jeansu. też by mogło być ale wolałabym coś bardziej stabilniejszego itp.
Te z tym stelażem są rewelka, muszę pooglądać ceny i w razie co w przyszłym miesiącu zamówię.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Ja dziś zaś mam alergie na TZ, masakraaaa !
Stary 2012-09-13, 19:10   #2702
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

ale cisza
witamy wieczorową porą
mała juz spi dobre pół godzinki ciekawa jestem jak dzisiejsza noc, poprzednia od 1 do 3 mała urządziła sobie czas zabaw, smiała sie, gadała, płakała, rozebrała sie ze spodni i skarpet az w końcu padła, wiec ja dziś niemiłosiernie zmęczona bo 4;30 pobudka, potem praca, odebrać młodą ze złoba a potem rada pedagogiczna i niedawno do domu przyszłam,a tu jeszcze papietki czekają, wiecie cieszyłam sie na prace ale nie jest fajnie, póki co nie umiemy sie zgrać z nową koleżanką i są spięcia;/ eh... a wogole dziś sie wsiekłam dali małej w żłobie banana!!!!! mimo iż napisałam ze dziecko uczulone!!! po prostu ręce opadają, poki co jeszcze jej nie wywaliło, ale poprzednim razem krosty wyszły jej po 3dniach

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:48   #2703
dominej
Raczkowanie

Dziewczynki my jutro kontrolę mamy w poradni rehabilitacyjnej. Trzymajcie kciuki, proszę żebyśmy nie musieli znów na ćwiczenia jeździć

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:55   #2704
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie ja znów z doskoku

poiedzcie mi, proszę jaką butelke kupić, żeby Michałek nauczył się z niej pić? (narazie nie umie pić z butelki) a chcę go nauczyć, żeby mleko modyfikowane zacząć mu podawać. Chce do roku skończyc kp.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:00   #2705
saaraa_lub
Rozeznanie

Domi o ile mój wode z butli pił to mm za nic w świecie (miałam z aventu i tommee tippee).Teraz udaje mi się wcisnąc ok 100 ml mm dziennie ale tylko i wyłącznie z doidy lub zwykłego kubka.

Dominej
Stary 2012-09-13, 20:10   #2706
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Domi o ile mój wode z butli pił to mm za nic w świecie (miałam z aventu i tommee tippee).Teraz udaje mi się wcisnąc ok 100 ml mm dziennie ale tylko i wyłącznie z doidy lub zwykłego kubka.

Dominej

Saro a co to "doidy" ? bo ja jakaś zacofana jestem :/ jakie mleko podajesz?

dominej równiez kciuki trzymam!!!

pokszyfko zdrówka dla Niuni!

Princ a porobisz focie mieszkanka nowego?

Stary 2012-09-13, 20:13   #2707
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
ale cisza
witamy wieczorową porą
mała juz spi dobre pół godzinki ciekawa jestem jak dzisiejsza noc, poprzednia od 1 do 3 mała urządziła sobie czas zabaw, smiała sie, gadała, płakała, rozebrała sie ze spodni i skarpet az w końcu padła, wiec ja dziś niemiłosiernie zmęczona bo 4;30 pobudka, potem praca, odebrać młodą ze złoba a potem rada pedagogiczna i niedawno do domu przyszłam,a tu jeszcze papietki czekają, wiecie cieszyłam sie na prace ale nie jest fajnie, póki co nie umiemy sie zgrać z nową koleżanką i są spięcia;/ eh... a wogole dziś sie wsiekłam dali małej w żłobie banana!!!!! mimo iż napisałam ze dziecko uczulone!!! po prostu ręce opadają, poki co jeszcze jej nie wywaliło, ale poprzednim razem krosty wyszły jej po 3dniach
no to niezła nocka oby takich więcej nie było
Co to za koleżanka w tej pracy? jakaś bardziej doświadczona? wcześniej nie pracowałyście razem??

Jej ale głąb ze mnie no jak nowa to nowa

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dziewczynki my jutro kontrolę mamy w poradni rehabilitacyjnej. Trzymajcie kciuki, proszę żebyśmy nie musieli znów na ćwiczenia jeździć

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

poiedzcie mi, proszę jaką butelke kupić, żeby Michałek nauczył się z niej pić? (narazie nie umie pić z butelki) a chcę go nauczyć, żeby mleko modyfikowane zacząć mu podawać. Chce do roku skończyc kp.
ciężko doradzić bo mi się taki dzieć trafił, że z każdej pił jak do tej pory : avent, lovi, tomme tippee - obecnie. Hmm musisz spróbować, ja osobiście lovi polecam, avent tak sobie, no tomme tippee ma to w sobie, że smoczek ma kształt przypominający cycusia

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

na te nosidło poluję ale ta cena... http://allegro.pl/markowe-nosidelko-...599862968.html

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:12
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 20:24   #2708
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
W październiku wpadajcie

BĘDĘ

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:

Cytat:

Ja mam TT, która niby symuluje pierś matki. MOże dlatego przejście z kp było bez krzyku, no albo dziecie mi się trafiło takie niewybredne tak czy siak polecam TT.
Stary 2012-09-13, 20:28   #2709
owieczka86
Zadomowienie

Pokszyfko zdrówka dla maluszka:-D

Dominej trzymam kciuki:-D

Domi ja daje mm i picie butla avent,ale pierwsze 5razy mm dawał tz bo młody odemnie nie chciał,pluł,teraz jak już załapał niema znaczenia kto mu daje;-) ja też planuje całkowicie zakończyć kp do roku...będzie ciężko bo lubię karmić piersią :-D ale później może być gorzej skończyć...mam w godzinie przykład,dziecko samo podchodzi do mamy jak na ochote,wkłada rękę za bluzkę i woła daj ,nie ważne gdzie jest;-)

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:34
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:29   #2710
basiula19
Zadomowienie

doidy to taki krzywy kubeczek

dziewczyny mam pytanie bedziecie szczepiły dzieci na pneumokoki i meningokoki bo kurde nam pediatra polecał i tak sie teraz naczytałam o tym dziedostwie to aż mnie ciary przeszły i my sie chyba zdecydujemy na to.....kurcze z kasą troche krucho ale wole zapłacić niż pluć sobie później w brode, że mi szkoda było 300 zł a teraz dzieciątko sie męczy pfu pfu pfu nie kracze nawet żebym nie wykrakała....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:29   #2711
domi7ks
Zakorzenienie

dziękuję za rady dużo osób pisze o tym tomme tippe i poleca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 20:30   #2712
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dominej oczywiście

Domi nam akurat Nuk first choice podpasowal,aventu nie chciała,moze za twardy?bo Nuk ma dość miękkie smoczki
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:31   #2713
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Uciekam na Kuchene rewolucje.

Miłej nocki Maminki
Stary 2012-09-13, 20:34   #2714
janeczka7891
Zadomowienie

My z Nuka mamy kubeczek

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Ja czekam na "Przyjaciółki" na polsacie.
Stary 2012-09-13, 20:39   #2715
saaraa_lub
Rozeznanie

Domi dokładnie jak basiula napisała dla mnie jest wygodny bo "na nos nie zachodzi" jak pije a butle proponuje codziennie i nie i tyle

http://allegro.pl/doidy-cup-rewelacy...613340370.html

Mleko u nas bebiko ha-ale u nas alergia.
Podobno najsamczniejsze jest nan i bebiko, od ped wiem,ze z bebilonem trzeba uważać bou niektórych rozluźnia stolce (u nas bebilon ha powodował sluz w kupce).

Ja tez oglądam kuchenne...Oglądałyście poprzedni odc?Gessler sie pyta o przepis na botwinkę a chłopack-najpierw obróbka wstępna czysta ogórka

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:43
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:57   #2716
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Domi dokładnie jak basiula napisała dla mnie jest wygodny bo "na nos nie zachodzi" jak pije a butle proponuje codziennie i nie i tyle

http://allegro.pl/doidy-cup-rewelacy...613340370.html

Mleko u nas bebiko ha-ale u nas alergia.
Podobno najsamczniejsze jest nan i bebiko, od ped wiem,ze z bebilonem trzeba uważać bou niektórych rozluźnia stolce (u nas bebilon ha powodował sluz w kupce).

Ja tez oglądam kuchenne...Oglądałyście poprzedni odc?Gessler sie pyta o przepis na botwinkę a chłopack-najpierw obróbka wstępna czysta ogórka
oglądałam, oglądałam my z TZ myśleliśmy, że padniemy. On to już całkiem bo kucharz z wykształcenia
Stary 2012-09-13, 21:07   #2717
saaraa_lub
Rozeznanie

Chyba zadnej rewolucji nie będzie...matko jakie rozkapryszone babki.
Stary 2012-09-13, 21:53   #2718
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

ja mam avent ale z smoczkiem lovi i i właśnie lovi bym poleciła bo mają mięciutkie smoczki z wypustakami takimi jak brodawka.

Cytat:
zaciśnięte!

zmyslkobiety
- co za babki, wyjechały z tym bananem! mam nadzieję ze nic małe nie wyjdzie...

Kuchenne rewolucje... widziałam to z ogórkiem, myślałam ze padnę, zastanawiałam sie co to jest ta obróbka czysta ogórka i jaka to jest brudna?

idę spać! dobranoc...
dobrze ze jutro piątek, a i kończymy 10 miesięcy!
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:58   #2719
Oliveira79
Zadomowienie

jakos ostatnio nie starcza mi czasu żeby na wątek zajrzeć i podyskutować teraz padam na pyszczek

Młoda marudzi strasznie - tzn w dzień jest ok, ale wieczorem...

zasypia przed 20:00, potem do 24:00 kilka pobudek - mm, ból brzuszka, cyc (niepotrzebne skreslić ) no nie wyrabiam już
no i w nocy tradycyjnie 2-3 razy a rano pobudka koło 5:00...

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

w związku z powyższym - domi7ks doskonale Cie rozumiem niestety

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość
Nie kojarzysz a do znajomych na facebooku mnie zaprosiłaś Jak człowiek jest zabiegany i czasu mu brakuje na wszystko to tak jest .Wcześniej byłam pod innym nickiem i tam była moja większa aktywnośc. Ale kiedyś mi wizaż poszalał, wywalilo mi wszystko i nie mogłam się zalogowac na tamto konto, a dziś to już nawet hasła nie pamiętam. Tak czytalam aby byc na bieząco, a odpisywałam w wolnych chwilach niestety ;( Ostatnio to nawet na czytanie nie miałam czasu. Ale znów wróciłam i chce do was znowu byc dodaną.
no ok, moze niejasno się wyraziłam - chodziło mi o to że nie kojarzę Cię z wizażu - fb to co innego, przynajmniej dla mnie - to na wizazu poznałam wszystkie Mamusie z którymi co dzień rozmawiam fb jest tak tylko przy okazji jak dla mnie oczywiście

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 06:10   #2720
OlusiaS
Wtajemniczenie

Pozazdroscilam wam nieprzespanych nocek i tez sobie nie pospalam .
Sie dziecie o 23:30 obudzilo i postanowiło nie spac.pamietam,ze o 2:30 patrzylam na zegarek,ale co było dalej????

Teraz siedzę i poganiam młodego ze śniadaniem,bo co chwile sie zapatruje gdzieś i zapomina o jedzeniu...(pól bułki 15 minut)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 06:53   #2721
kasia_aa
Zadomowienie

witam z rana i...chyba nie mam nic wiecej do powiedzenia...a przynajmniej nic ciekawego
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:25   #2722
nikaa2
Wtajemniczenie

OlusiaS
pewnie młody sie zakochał- to juz ten wiek?

Kasia
o codziennych i mniej "ciekawych" tez chetnie posluchamy

ja np. teraz karmie młodego.. parówka z szynki bo... mleczna kaszka pluł :/

burak sie gotuje na deserek

pogoda juz dzisiaj lepsza

Domi7ks
jak butla ni idzie to niekapka spróbuj- moje znajome tak rob ia......
i j sie przymierzam do przejscia wieczorem/w nocy na mm- mam hippa podobniez tez smaczny i tresciwszy... ale po weekendzie sprobujemy chyba- bo tez sie budzi w nocy
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:23   #2723
pokszyfka
Zadomowienie

domi7ks my mamy butelkę canpol i aven i z obydwu ładnie pije.

u nas już lepiej, przynajmniej niunia nie ma temperatury. kupcki dalej robi wodniste, ale ich częstotliwość zmalała.

brzydko, szaro i ponuro i wczoraj miałam spiecie z tż i już wogóle ehhh...niech ten @ przyjdzie...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 08:25   #2724
basiula19
Zadomowienie

hejka u nas nocka poko tylko mały sie obudził o 6:30później jeszcze sie drzemnoł z 20 minut i koniec spania standardowo rano nocnik->kupa->śniadanie (miseczka kaszy) chwila zabawy i teraz już spi on to wogóle tak pierwszą drzemke to ma najpóźniej 2 godz od obudzenia z nocy wasze tez tak mają a i w dzień to śpi tak co 2-3 godz na godzinke 1,5 sie kładzie......ja chyba musze dawać mu w dzień butle z mlekiem bo na noc nie ma szans nie chyci sie zje kanapeczke czy jajko wszystko tylko nie mleko jedyne przyswajalne mleko po kąpaniu to cyc a chce go już odstawiać powoli bo widze ze sie coraz bardziej przywiązuje i mogą być problemy a obiecałam sobie że przed roczkiem cycusia już odstawimy...w sumie on mało co go doi bo 3-4 razy na dobe i to z 10 minut góra w zasadzie on nigdy dłużej przy cycku nie wisiał rekord to chyba jak był malutki 15 minut było hehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:35   #2725
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mocno !!!!!

DOBRY

Nie wiem co to moje dziecko dzisiaj sobie wymyśliło, ale o 5 siadła w łóżeczku i sobie gadała Dałam jej pić, poleżała między nami i po 40min położyłam ją do łóżeczka i usnęła.Wstałyśmy o 8

Na 12:30 jade do dentysty, boje sie jak zawsze. Dupa mokra jak wstaje z fotela, o plynących rękach już nie wspominając... Masakra, gorzej niż dziecko.. Boli mnie troszkę ząb, jakaś dziurka się pewnie zrobiła eh

Jak Sara zauważyła na fb, niunia obchodzi dzisiaj imieniny

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Princ a porobisz focie mieszkanka nowego?
Jak się już urządzimy? Czy takie bez mebli?

Mam tylko problem, bo u małej w pokoiku są pomarańczowe ściany. A mebelki aż dwa są różowe, a i jeszcze wisząca półeczka, ale nie wiem czy będziemy wiercić dziury, no i nasza biała szafa tam bedzie stać. I jakoś nie wiem czy mi sie to widzi do pomarańczu, a świeżo malowane... Mogli białe zostawić.. U nas w dużym jasny żółty to ok.

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-09-14 o 08:32
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:49   #2726
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
hej mamcie
byłam dzisiaj z małą u lekarza. Niunia w nocy dalej robiła koopki, w dzień to jakaś masakra, już zgubiłam rachubę ile ich było...takie z wodą...podobno w powietrzu jest wirus i dużo dzieciaczków ma biegunki. niunia dostała jakąś zawiesinkę 3 razy dziennie i cos osłonowego...marudzi i się tuli
[QUOTE=nikaa2;36505011
wiem my mlieśmy głośne te koopy-strzelające i śmierzące[/QUOTE]
u nas od wczoraj takie kupki nie strzelajace wprawdzie,ale strasznie kwasne,mala zaczela robic akurat przed wyjazdem,w aucie usnela i czuje ze kupa,jak tylko sie obudzila od razu stawalismy zeby ja przewinac,ale pupa i tak sie zaczerwienila
ale dzis juz troche lepiej to wyglada,i lepsze kupki robi

domiej

Cytat:

my mamy zwykla z canpola,jedynie smoczki wymienialam ze wszystkich na nuk,takie akurat tz kupil i byly ok,z tamtych za szybko malej lecialo i sie krztusila,ale moja tez jest z tych,ze nie wazne czy leci mlenio z cyca czy z butli

mszpilko

princ a nie chcesz sobie przemalwoac tych scian?

mialam wczoraj wieczorem pisac,pozaznaczalam sobie wszystko i prad wysiadl juz u tsciow jestesmy,akurat jak we wro sie wypogadzalo tak tu leje,ale dzis juz ciut lepiej,moze nawet na spacer wyjdziemy
mala spi,wiec uciekam sie ogarnac
milego weekendu mamcie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:58   #2727
nettka_
Zadomowienie

hej

Nocka w miarę ok pobudka o 8.30

Nika Dzisiaj Paulince też dałam kawałek parówki ale nie chciała jej jeść

Ja też karmię jeszcze cycem a już chcę skończyć za tydzień mam weselicho i nie wiem co zrobię Wczoraj zasnęła beze mnie bo byliśmy na kursie i moja mama zrobiła jej mm nie chciała pić to dosypało trochę cukru i też nie piła zasnęła głodna maaaasakra

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:58   #2728
saaraa_lub
Rozeznanie

U nas dzisiaj też ciemno buro i szaro.

U nas z 4 wyrzynających się zębuli 3 juz są, czekamy na czwartą dwójkę, broda to chyba H. zgnije od śliny

Princ wszystkiego najlepszego dla Roksanki ale ja na fb dzisiaj nie byłam więc chyba mnie z kims pomyliłaś

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:00
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:04   #2729
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
W październiku wpadajcie
przynieś lepiej %% na wątek

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
co do zabawek do kąpieli Helusia ma takiego hipcia mamę i hipcia dziecko i lubi je pogryzać, ale najbardziej lubi butelkę po szamponie
to tak jak moja

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
j
byłam dzisiaj z małą u lekarza. Niunia w nocy dalej robiła koopki, w dzień to jakaś masakra, już zgubiłam rachubę ile ich było...takie z wodą...podobno w powietrzu jest wirus i dużo dzieciaczków ma biegunki. niunia dostała jakąś zawiesinkę 3 razy dziennie i cos osłonowego...marudzi i się tuli

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

zmierzyłam jej temp 38,5...
zdrówka dla małej. Nie mów mi o wirusach

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Basiula nieźli jesteście z tą kupą!!! Weźcie róbcie drugie dziecko, bo ono wam się samo wychowuje

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:08   #2730
nikaa2
Wtajemniczenie

Wariateczka
ojej.... oby te koopy poszły akysz! wiem, że łąwo powiedzieć ale ja też się martiwłam i do pediatry 3x pędziłam

Nettka
ja byłam na weselu ale z małym i do 23godz. ... nie było wyjścia... moze by i usnął z babcią bez cyca- ale jak sobie pomyśłam i wyobrziłam że zasypia z wycieńczonego płaczu to mi się zabawy odechciewało-więc poszliśmy razem

piekna pogoda za oknem idziemy na spacerek zaraz

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
przynieś lepiej %% na wątek

Basiula nieźli jesteście z tą kupą!!! Weźcie róbcie drugie dziecko, bo ono wam się samo wychowuje
ojej jak ja lubię % wczoraj lampkę wina czerwonego wypiłam- a przepraszam 2 lampki

Basiula
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości