|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
A ja nic nie wiem o koncu? Kiedy to ? ![]() Mi sie snilo, że jestem w gorach i jest tak pieknie, ale byl potem mega wysoki szczyt na ktorego nie moglam sie wdrapać Także chyba za duzo mysle o tym, że nie znajde pracy. Ostatnio dopada mnie dolina i wizja tego, że nic już dobrego nie osiągnę Chcialoby sie, ale nie mam nawet gdzie probowac. Czemu mieszkam w takim umierającym mieście
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
hahah! Właśnie odebrałam telefon od laski z jakiejś firmy do której przesyłałam swoje CV i przechodziłąm rozmowę kwalifikacyjną przez tel. Co za szyt. Człowiek siedzi, zmywa i nagle słyszy: - Proszę mi wskazać trzy swoje cechy, które mogą się Pani przydać na stanowisku na które Pani aplikowała? Prosze opisać jedno ze swoich zainteresowań? oraz Prosze określić oczekiwania finansowe. I na koniec, prosze czekać na informację zwrotną mailem
![]() Ogólnie śmiech No bo jednak to wybija człowieka trochę z rytmu I znowu pewnie głupot nagadałam, ale jeśli o mnie chodzi to pierwszy raz przeprowadzono na mnie rozmowę telefoniczną. Raczej jak ktoś dzwonił to żeby mnie zaprosić, a nie od razu przepytać ![]() Z tym końcem świata to też wesoło, ja to już sporo tych końców przespałam ![]() A mnie się śniło ostatnio, że mnie krowa goni po łące, a ja byłam z jakiegoś dziwnego powodu ubrana w pieluchę!
Edytowane przez Erykah_B Czas edycji: 2012-11-22 o 13:46 |
|
|
|
#2703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37757062]dobrze, że nic nie stłukłaś podczas rozmowy
[/QUOTE]Ale za to jak sobie pięknie szklanki wyczyściłam i jak super precyzyjnie wytarłam do sucha
|
|
|
|
#2705 |
|
BAN stały
|
hej to moja znajomą tak zaskoczyli, ale po angielsku
wiec uważajmy co piszemy w CV i w jakim stopniu angielski znamy hehe---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- aaa wiecie co wygrałam 25 zl w Lotto dokładnie w Kaskadzie, a kupon kosztował mnie 2 zł, wiec jestem do przodu :P
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
A ja wydłubałam dziś ze zlewu 20 gr
Też w sumie jestem do przodu ![]() Tymczasem jadę na spotkanie z promotorem. Moje studia nabrały tempa odkąd nie pracuję,więc jest szansa, ze coś ogarnę Tak, szukam plusów tej sytuacji i staram się patrzeć ryjkiem w słońce
|
|
|
|
#2707 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
a ja biore sie wlasnie za przegladanie ofert
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37758245]
cześć dziewczyny, co uważacie na temat wysyłania swojej aplikacji na dane stanowisko biorąc pod uwagę wcześniejsze zgłoszenie do tego samego miejsca? Opłaca się czy odpuścić? CV wysyłałam ok 3 tygodni temu. Ogłoszenia nie było 2 tygodnie dopiero znowu dzisiaj się pojawiło. Może ie mogą znaleźć odpowiednich kandydatów, ale wymagania mają spore jak na Nauczyciela: "Wymagania wykształcenie kierunkowe min. licencjat lub wyższe(pochodne) uzupełnione studiami podyplomowymi w/w zakresie." Chciałam tylko nakreślić, że to na stanowisko nauczyciela przyrody w szkole podstawowej. Do I-III bym może miała szanse. A dzisiaj mam taki zawalony dzień, że szkoda gadać jeszcze obiadu nie zrobiłam, bo czekam aż mi się mięso rozmrozi, pralka mi się zepsuła... same dobre rzeczy Wysyłać CV do sklepu z alkoholem? ?
Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2012-11-22 o 15:09 |
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Zależy jaki to sklep. Jeżeli to sklep z drogimi alkoholami, jakieś ekskluzywne wina, szampan itd. to raczej menele nie będą tam przychodzić
Myślę, że w takich miejscach trzeba mieć wiedzę "z branży", tak samo jak np. w sklepie z materiałami budowlanymi, sprzętem sportowym, itp.
|
|
|
|
#2711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Konto usunięte
|
jeśli to jakieś podrzędne delikatesy, to bym odpuściła
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- to nie |
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
dzis udalo mi sie od kilku tyg. wyslac cv
trzymajcie kciuki zeby zadzwonili, zaprosili i zatrudnili ![]() tak bym chciala tej pracy, zwlaszcza ze z obecnej za chwile wywioza mnie chyba na syngnale. czuje sie tam jak idiotka z ukonczona zawodowka! dzieki czemu? dzieki traktowaniu przez "pracodawce". gdyby po zlozeniu wypowiedzenia przez pracownika przyznawali by od razu zasilek, to na 90% bym je zlozyla. tak zaluje, ze nie skorzystalam z ostatniej oferty pracy. to byla taka okazja. jaka ja glupia bylam |
|
|
|
#2716 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
czy są jakieś dziewczyny, które się trochę orientują w prawie pracy?
dziewczyna za która teraz pracuje była na zwolnieniu chorobowym- tak było napisane na liście obecności. Nagle dzisiaj patrzę, ze ma wpisane: "stosunek pracy ustał z dniem 12.11". To można kogoś zwolnić jak jest na chorobowym? czy ja jakoś źle to zrozumiałam?
|
#2717 |
|
Konto usunięte
|
a do mnie nikt nie chce sie odezwać eh...
zaraz bedzie...nie mam juz o czym marzyć eh dupa z tym szukaniem. |
|
|
|
#2718 |
|
BAN stały
|
Jestem po rozmowie u oszustów. Jednak to ovb się okazało. Podszyli się za kogo innego.
Obok nich mieści się inna firma tark-pak, która poszukiwała pracownika biurowego. Jedna z dziewczyn, która była na rozmowie weszła do tark-pak i mówi, że na 15 była na rozmowę umówiona. A pani do niej, ale myśmy do pani nie dzwonili. My już skończyliśmy rekrutacje.Od poniedziałku nowa dziewczyna u nas robi. No i ta dziewczyna co była ze mną na rozmowie mówi do pani, ale ulica, nr, adres się zgadza. A pani do niej, ktoś inny musiał do Pani dzwonić. No i okazało się, że to ovb, który mieści się obok. Chłopak po 30 , który był na rozmowie opieprzył ostro kierownika ovb za to, że oszukują ludzi, podają co chwila inne maile w ogłoszeniu o pracę i inne stanowiska niż w rzeczywistości. Jedna z dziewczyn wyczaiła, że podali się w ogłoszeniu za sklep, stąd mieli nasza dane.. Do sklepów śle CV, to mogli mieć stąd moje dane. Chłopak ten zapytał się kierownika czemu nie podają jak dzwonią, że o ovb chodzi, czemu w ogłoszeniach o pracę ukrywają nazwę firmy. A na sam koniec mu powiedział, że to nie ładnie tak robić. ludzie z daleka jadą na rozmowę, tracą kasę a co potem wychodzi. Kto im odda za bilet. Kierownikowi się głupio zrobiło i powiedział, że jak ktoś nie zainteresowany , to może wyjść . Wszyscy prawie wstali i wyszli. Ludzi było bardzo dużo. Straciłam 14 zł na bilet. czemu się dałam tak oszukać. Byłam przekonana, że to o chodzi o tą drugą firmę .
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-22 o 18:05 |
|
|
|
#2719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wysyłam, wysyłam i nic...
Ja już naprawdę mam dość... mam wrażenie że się do niczego nie nadaję... Jeszcze rodzice jak tylko przez dłuższy okres jestem bez pracy czepiają się dosłownie wszystkiego.... mam wrażenie że zaniedługo zaczną się czepiać tego że oddycham, mieszkam i żyję z nimi.... . Zero wsparcia... czuje że mogę liczyć sama na siebie a że pracy nawet nie umiem znaleźć to jestem do niczego dosłownie... i ze wszystkim sama
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, okropna sytuacja. Z takimi bucami nie ma nawet co gadać.
Czemu to OBV jest takie do bani?
|
|
#2722 |
|
BAN stały
|
Bo to ubezpieczenia. Praca -wciskanie kitu ludziom w terenie. Namawianie ludzi poprzez chodzenie w terenie na odkładanie pieniędzy na fundusze, namawianie na ubezpieczenia itd. Gdzie tak naprawdę żadnego zysku z tych funduszy się nie ma. Ludzie wpłacają kasę a nie z tego wiele nie mają. Chodzenie w terenie od człowieka do człowieka. Wynagrodzenie prowizyjne tylko.
|
|
|
|
#2723 |
|
Konto usunięte
|
Tajkuna... przecież skad moglas wiedzieć ze to oni skoro tam tez inna firma byla
przynajmniej probowalaś...a ta firme raz na zawsze by zlikwidowlai i spokoj by byl.No ale co ich to obchodzi ze ktos przyjezdza traci kase i czas eh te nasze czasy...przerabane mamy. |
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, o co chodzi z OBV, co to za firma
|
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
praca w barze osiedlowym 1 dzien 400 Cv hmm... coraz lepiej.
|
|
|
|
#2726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
To jest multiagencja ubezpieczeniowa sprzedają ubezpieczenia życiowe, majątkowe i z funduszami. Firma jest nie wiarygodna znam lepsze firmy które sprzedają ubezpieczenia. Podebnie działa Novision, PDF,Provida.
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozmowa mega dziwna, bo pewnie głupot nagadałam, których nie powiedziałabym na rozmowie twarza w twarz, choć i na takich tracę rozum. |
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
a znacie moze kogos kto pracuje w PROAMie?
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Znam pare osób. Tylko że oni sprzedają przez multiagencje.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Chyba ze wieczorem do nas koniec swiata by doszedl, wtedy juz kiszka hehehe.
Także chyba za duzo mysle o tym, że nie znajde pracy. Ostatnio dopada mnie dolina i wizja tego, że nic już dobrego nie osiągnę

No bo jednak to wybija człowieka trochę z rytmu 

czy ja jakoś źle to zrozumiałam?
czemu się dałam tak oszukać. Byłam przekonana, że to o chodzi o tą drugą firmę .