Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 16:17   #2701
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

ja byłam przedwczoraj i dzisiaj u ginekolożki (dzisiaj tylko po skierowanie na badania bo nie miała druczku za pierwszym razem ).
Lekarka świetna, odpowiadała na wszystkie pytania, siedziałam 40 minut, co prawda byłam prywatnie ale od razu skierowała mnie do swojej przychodni, i tu już wszystkie badania refundowane. Zbadała mnie bez usg, wg cyklu (ostatnia @) to 7 tydzień, wg bety i oka pani dr 5 tydzień - wg moich obliczeń też
dostałam skierowanie na pakiet badań i mam usg 17.12. nie doczekam chyba i ciągle myślę, czy wszystko dobrze...:/
wczoraj miałam stresujący dzień - oprócz tego, że pracuje, jestem na studiach doktoranckich i pracuję w laboratorium z róznymi chemikaliami, mam kontakt z krwią i musiałam wykonać drastyczne odcięcie od tych zajęć. Chyba ostatecznie zamknę ten semestr na uczelni bo zostały mi 1 zajęcia do zaliczenia i dziekanka na rok. A w tym czasie powalczę z literaturą naukową bo to najgorsza część w pracy mówię o ciąży w poniedziałek, prawdę mówiąc nie wiem czego się spodziewać
Super, że taka dobra gin Ci się trafiła

No a z tymi chemikaliami faktycznie uważaj

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:17   #2702
malaczarnakejt
Zakorzenienie

rozmawiałam z szefem, będę miała umowę!!!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:18   #2703
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

sammi ale Ci zazdroszczę tego doktoratu Też bym się jeszcze poedukowała. Niestety u mnie na kierunku i na uczelni były słabe perspektywy pracy i $, a niestety rachunki same się nie zapłacą. Skończyło się na podyplomówce z trochę innej dziedziny, ale ciągle jeszcze mi się marzy, że kiedyś otworzę przewód doktorski...
No i oczywiście fajnie, że tak Ci się udało z lekarką dogadać

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:20   #2704
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz super szefa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:26   #2705
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dla szefa i dla Ciebie

Mały
Stary 2012-12-07, 16:28   #2706
malaczarnakejt
Zakorzenienie

oj tak, szczególnie, że umowa na czas nieokreślony

Filipiśko

Stary 2012-12-07, 16:29   #2707
dorcia1707
Raczkowanie

Cytat:

No to gratulacje kla ski:
dorcia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:29   #2708
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
No to pijemy
Stary 2012-12-07, 16:32   #2709
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ojej! A co Ci było? Współczuję przeżyć A w którym tygodniu jestes?

Tak, jeszcze na głodniaka był. Wzdęciami się nie chwalimy
8 tydzien ;d, wlasnie nawet lekarze nie wiedza czemu tak krwawilam mocno, to bylo w poniedzialek, weekend caly odpoczywalam w poniedzialek mialam wolne w pracy, wiec nawet nie bylo jakiejs przyczyny tego. Po prostu polozylam sie normalnie wieczorem do lozka i czulam jakbym pod siebie siusiala i zaraz brzuch zaczal bole, Tz wlaczyl swiatlo, podnosi koldre a tam plama krwi, od razu po karetke i do szpitala, lekarze byli nastawieni na poronienie, wiec siedzialam 4 h w poczekalni, przyjeli mnie ok 4;10, Tz chodzil i kazal im sie mna zajac. O 13 zrobili USG i pani ginekolog, w szoku zrobila mi dopochowowe az, ogolnie zrobila szum w szpitalu, bo lekarze sie zeszli mnie ogladac jak jadlam obiad, bo jak to jestem w ciazy, powiedzieli, ze mogli wczesniej sie mna zajac, ale oni juz mieli swoja teorie. Ja juz tez zaczelam myslec jak oni, tylko Tz mowil, ze maluch na pewno jest, ze silny maluch i na bank zobacze go na USG i niespodzianka, poryczalam sie na lozku, jak zobaczylam mojego malucha.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Gratuluje

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Gratuluje
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:35   #2710
dorcia1707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
8 tydzien ;d, wlasnie nawet lekarze nie wiedza czemu tak krwawilam mocno, to bylo w poniedzialek, weekend caly odpoczywalam w poniedzialek mialam wolne w pracy, wiec nawet nie bylo jakiejs przyczyny tego. Po prostu polozylam sie normalnie wieczorem do lozka i czulam jakbym pod siebie siusiala i zaraz brzuch zaczal bole, Tz wlaczyl swiatlo, podnosi koldre a tam plama krwi, od razu po karetke i do szpitala, lekarze byli nastawieni na poronienie, wiec siedzialam 4 h w poczekalni, przyjeli mnie ok 4;10, Tz chodzil i kazal im sie mna zajac. O 13 zrobili USG i pani ginekolog, w szoku zrobila mi dopochowowe az, ogolnie zrobila szum w szpitalu, bo lekarze sie zeszli mnie ogladac jak jadlam obiad, bo jak to jestem w ciazy, powiedzieli, ze mogli wczesniej sie mna zajac, ale oni juz mieli swoja teorie. Ja juz tez zaczelam myslec jak oni, tylko Tz mowil, ze maluch na pewno jest, ze silny maluch i na bank zobacze go na USG i niespodzianka, poryczalam sie na lozku, jak zobaczylam mojego maluszka
no to faktycznie przeżyłaś ale silne to Twoje dzieciątko
Stary 2012-12-07, 16:36   #2711
malaczarnakejt
Zakorzenienie

dziękuję serdecznie)))

Syl993 trzymamy kciuki!

Filipiśko

Stary 2012-12-07, 16:37   #2712
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
8 tydzien ;d, wlasnie nawet lekarze nie wiedza czemu tak krwawilam mocno, to bylo w poniedzialek, weekend caly odpoczywalam w poniedzialek mialam wolne w pracy, wiec nawet nie bylo jakiejs przyczyny tego. Po prostu polozylam sie normalnie wieczorem do lozka i czulam jakbym pod siebie siusiala i zaraz brzuch zaczal bole, Tz wlaczyl swiatlo, podnosi koldre a tam plama krwi, od razu po karetke i do szpitala, lekarze byli nastawieni na poronienie, wiec siedzialam 4 h w poczekalni, przyjeli mnie ok 4;10, Tz chodzil i kazal im sie mna zajac. O 13 zrobili USG i pani ginekolog, w szoku zrobila mi dopochowowe az, ogolnie zrobila szum w szpitalu, bo lekarze sie zeszli mnie ogladac jak jadlam obiad, bo jak to jestem w ciazy, powiedzieli, ze mogli wczesniej sie mna zajac, ale oni juz mieli swoja teorie. Ja juz tez zaczelam myslec jak oni, tylko Tz mowil, ze maluch na pewno jest, ze silny maluch i na bank zobacze go na USG i niespodzianka, poryczalam sie na lozku, jak zobaczylam mojego malucha.
Aż mnie nerwy biorą jak takie coś czytam!! Oni wiedzą lepiej!! To nic, że człowiek w szoku, że chce odpowiedzi co się dzieje i czy będzie dobrze... Oni mają czas!!
Stary 2012-12-07, 16:38   #2713
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Witam wszystkie przyszle mamy, szczerze powiem, nie planowalam z moim chlopakiem dzidziusia ale "tak wyszlo" mimo iz sie zabezpieczaliśmy ... ja przezylam ogromny szok, on- mimo iz nie byl gotowy - poplakal sie ze szczescia, cieszy sie ogromnie jak i reszta naszej rodziny (jego i mojej) tylko jakos do mnie to nie dochodzi i smutno mi ze nie moge sie cieszyc tak jak np WY - Wy chcialyscie, planowalyscie .. ja mialam inne plany .. ale mam nadzieje ze dolaczajac do was otrzymam wsparcie i z dnia na dzien bedzie coraz lepiej .. termin okolo 3 sierpnia - musze jeszcze zrobic wszystkie badania - ide w poniedzialek .. dodam ze w lipcu 2013 skoncze 26 lat
Stary 2012-12-07, 16:40   #2714
Margosia__
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam dziwną sytuację...
Robiła w środę zakupy i płaciłam trzy razy kartą, za pierwsze zakupy kasę mi ściągnęli a za dwa kolejne nie...
Wczoraj na stacji też płaciłam kartą i też ściągnęli...

Nie wiem o co chodzi?

Mały
Stary 2012-12-07, 16:42   #2715
dorcia1707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Robiła w środę zakupy i płaciłam trzy razy kartą, za pierwsze zakupy kasę mi ściągnęli a za dwa kolejne nie...

Nie wiem o co chodzi?

czasem obciążaja pózniej wiec spokojnie możesz mieć tylko obciążone konto
Stary 2012-12-07, 16:45   #2716
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamy, szczerze powiem, nie planowalam z moim chlopakiem dzidziusia ale "tak wyszlo" mimo iz sie zabezpieczaliśmy ... ja przezylam ogromny szok, on- mimo iz nie byl gotowy - poplakal sie ze szczescia, cieszy sie ogromnie jak i reszta naszej rodziny (jego i mojej) tylko jakos do mnie to nie dochodzi i smutno mi ze nie moge sie cieszyc tak jak np WY - Wy chcialyscie, planowalyscie .. ja mialam inne plany .. ale mam nadzieje ze dolaczajac do was otrzymam wsparcie i z dnia na dzien bedzie coraz lepiej .. termin okolo 3 sierpnia - musze jeszcze zrobic wszystkie badania - ide w poniedzialek .. dodam ze w lipcu 2013 skoncze 26 lat
Najważniejsze, że masz możesz liczyć na wsparcie najbliższych... Na nasze oczywiście też
Wiadomo, że jesteś w szoku i musisz się z tą myślą jeszcze oswoić

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dorcia1707 Pokaż wiadomość
czasem obciążaja pózniej wiec spokojnie możesz mieć tylko obciążone konto
Tylko te zakupy co robiłam wcześniej i to późniejsze ze stacji też nie jest jeszcze "ściągnięte", tylko jest w zawieszeniach czekających do rozliczenia, a tych dwóch środkowych tam nie ma

Tż i mój tato twierdzą, że nie mój problem... ale nie chciałabym potem jakichś odsetek płacić czy coś

Mały
Stary 2012-12-07, 16:48   #2717
La_Mezcla
Wtajemniczenie

[QUOTE=Margosia__;38019272]Najważniejsze, że masz możesz liczyć na wsparcie najbliższych... Na nasze oczywiście też
Wiadomo, że jesteś w szoku i musisz się z tą myślą jeszcze oswoić [COLOR="Silver"]

mam ogromne wsparcie najblizszych, tz jest przeszczesliwy a ja jakos nie potrafie narazie sie z tego cieszyc chociaz uwielbiam dzieci, one mnie rowniez, skonczylam pedagogike wczesnoszkolna i opiekunczo wychowawcza a i tak sie boje mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowa i wszystko sie ulozy .. wiem od 4 dni i dalej jestem w amoku chyba ..

Edytowane przez La_Mezcla
Czas edycji: 2012-12-07 o 16:49
La_Mezcla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:50   #2718
Syl993
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem o co chodzi?
Roznie wlasnie sciaga, jeden rachunek przejdzie szybciej a drugi dopiero po 2-3 dniach moze sciagnac.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
mam ogromne wsparcie najblizszych, tz jest przeszczesliwy a ja jakos nie potrafie narazie sie z tego cieszyc chociaz uwielbiam dzieci, one mnie rowniez, skonczylam pedagogike wczesnoszkolna i opiekunczo wychowawcza a i tak sie boje mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowa i wszystko sie ulozy .. wiem od 4 dni i dalej jestem w amoku chyba ..
Daj sobie troche czasu jeszcze, przyzwyczaisz sie, ja tez jak zobaczylam dwie kreski na tescie, to zaniemowilam, mimo, ze planowalismy zalozyc rodzine.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:54   #2719
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, że masz wsparcie w chłopaku To normalne, że jesteś teraz w amoku. Ja do tej pory jakaś taka dziwna jestem. Jakbym była w innej rzeczywistości cały czas. Na pewno w końcu się przyzwyczaisz do tego nowego świata
Stary 2012-12-07, 16:55   #2720
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Roznie wlasnie sciaga, jeden rachunek przejdzie szybciej a drugi dopiero po 2-3 dniach moze sciagnac.
Ok więc dalej będę czekać... ja zawsze mam jakieś takie dziwne problemy, takie bardziej normalne się mnie nie imają he he he

La_Mezcla daj sobie czas Kochana
Masz jeszcze około 8 miesięcy na przygotowanie się Po coś w końcu jest ten czas nie?

Mały
Stary 2012-12-07, 16:56   #2721
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Roznie wlasnie sc

Daj sobie troche czasu jeszcze, przyzwyczaisz sie, ja tez jak zobaczylam dwie kreski na tescie, to zaniemowilam, mimo, ze planowalismy zalozyc rodzine.
Ja płakałam godzinę jak bóbr I to w pracy, nie potrafiłam się pohamować. Dzięki Bogu, że mam sama biuro i nikt nie zaglądał do mnie A jak się tylko uspokoiłam to poszłam do szefowej i powiedziałam, że muszę iść dziś wcześniej do domu. A do męża napisałam, że jestem w ciąży i ma natychmiast zwolnić się z pracy i po mnie przyjechać

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-07 o 16:59
Stary 2012-12-07, 16:58   #2722
malinka0525
Zadomowienie

Witam nowe Mamusie i gratuluję fasolek

Neni za zdjęcie brzuszka! Figurę to Ty masz jak marzenie ale brzuszek już powoli wyłazi

Margosia nawet nie zamierzam dopuszczać do siebie myśli, że coś mogłoby się maleństwu stać. Przecież to już 13 tydzień! W sumie to od jutra (wg USG) zaczyna się 14! Więc skoro już dobrnęłam do tego etapu to już musi być dobrze i koniec! Według zaleceń naszej kochanej położnej małejczarnejkejt będę więcej piła i mam nadzieję, że już mnie to nie dopadnie

Cytat:
klask i: Gratulacje!!!

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2012-12-07 o 17:01
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 17:01   #2723
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Neni za zdjęcie brzuszka! Figurę to Ty masz jak marzenie ale brzuszek już powoli wyłazi
Chyba chciałaś powiedzieć "miałaś"
Stary 2012-12-07, 17:02   #2724
sammi24
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38018803]sammi ale Ci zazdroszczę tego doktoratu Też bym się jeszcze poedukowała. Niestety u mnie na kierunku i na uczelni były słabe perspektywy pracy i $, a niestety rachunki same się nie zapłacą. Skończyło się na podyplomówce z trochę innej dziedziny, ale ciągle jeszcze mi się marzy, że kiedyś otworzę przewód doktorski...
No i oczywiście fajnie, że tak Ci się udało z lekarką dogadać
[/QUOTE]

prawdę mówiąc u mnie na uczelni też są słabe szanse na zostanie po dr i zarabianie takich pieniędzy jak naukowcy za granicą. Dlatego nie nastawiałam się na to i studiuję z pasji. Chociaż jesli udałoby się kiedyś dzięki temu więcej zarabiać byłoby super. Właśnie ze względu na pieniądze (nie każdy doktorant ma stypendium), jestem zmuszona pracować - totalny brak czasu na cokolwiek innego. Powoli stałam się mistrzem samoorganizacji

Cytat:

Cytat:
witaj najważniejsze że wszyscy macie pozytywne nastawienie to sprzyja dobrej atmosferze w ciąży gratulacje

Cytat:

Nie wiem o co chodzi?
czasem obciążenie rachunku trwa dłużej, też tak nieraz mamy na koncie

Syl993 w służbie zdrowia już niewiele mnie zdziwi, po tym jak przyjechałm z TŻ na izbę przyjęć z objawami udaru - wymiotował 3 razy na korytarzu bo nie dał rady dojść do lazienki - mdlał co chwilę, na nic moje prośby i płacz, potem złość - żaden lekarz, przechodzący obok nas się nie zainteresował, po godzinie przyszedł nurolog. Ze złości rozniosłabym tę całą izbę, choć z natury jestem opanowaną osobą teraz słucham o przypadku tego małego chłopca, którego nie chcieli przyjąć, a był chory na białaczkę. Pod tym względem żółć mnie zalewa na cały ten system
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 17:03   #2725
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia nawet nie zamierzam dopuszczać do siebie myśli, że coś mogłoby się maleństwu stać. Przecież to już 13 tydzień! W sumie to od jutra (wg USG) zaczyna się 14! Więc skoro już dobrnęłam do tego etapu to już musi być dobrze i koniec! Według zaleceń naszej kochanej położnej małejczarnejkejt będę więcej piła i mam nadzieję, że już mnie to nie dopadnie
No te nasze brzoskwinie będą niedługo pomarańczkami
Ja wg OM jutro kończę 13 i w niedziele zaczynam 14

Znów będzie powód do oblewania

A jutro idziemy na imieniny do Tż Siostry
I mam nadzieję, że nie będzie za dużo dobrych rad

Mały
Stary 2012-12-07, 17:04   #2726
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Chyba chciałaś powiedzieć "miałaś"
Nie nie. Mogłam napisać "jeszcze masz" jak marzenie Nie przejmuj się po porodzie wrócimy do swoich figur bo maluszki zmuszą nas do różnych wygibasów

Milenka
Stary 2012-12-07, 17:05   #2727
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja robiłam test żeby sprawdzić, czy na pewno mogę czekać spokojnie na okres (tydzień wcześniej test był ujemny), stwierdziłam, że nie będę Męża martwić, zrobię sobie jak go nie będzie i schowam jak już będę wiedziała, że nie jestem w ciąży.
Pierwsze słowa po zrobieniu - o cholera!
Zadzwoniłam do męża, żeby kupił test, kupił dwa i nieomylnie II kreski ;p

Filipiśko

Stary 2012-12-07, 17:08   #2728
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie. Mogłam napisać "jeszcze masz" jak marzenie Nie przejmuj się po porodzie wrócimy do swoich figur bo maluszki zmuszą nas do różnych wygibasów
To miło, że po porodzie wrócicie do Waszych figur A ja też mogę do nich dołączyć?
Nigdy mi moja nie przeszkadzała, coś mi się poprzestawiało

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Ja robiłam test żeby sprawdzić, czy na pewno mogę czekać spokojnie na okres (tydzień wcześniej test był ujemny), stwierdziłam, że nie będę Męża martwić, zrobię sobie jak go nie będzie i schowam jak już będę wiedziała, że nie jestem w ciąży.
Pierwsze słowa po zrobieniu - o cholera!
Zadzwoniłam do męża, żeby kupił test, kupił dwa i nieomylnie II kreski ;p
Ha ha ha

Mały
Stary 2012-12-07, 17:08   #2729
La_Mezcla
Wtajemniczenie

dziekuje kochane mam nadzieje ze po badaniach bedzie wszystko ok, teraz siedze w pracy i troche mnie mdli
Stary 2012-12-07, 17:13   #2730
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
No te nasze brzoskwinie będą niedługo pomarańczkami
Ja wg OM jutro kończę 13 i w niedziele zaczynam 14

Znów będzie powód do oblewania

A jutro idziemy na imieniny do Tż Siostry
I mam nadzieję, że nie będzie za dużo dobrych rad
A my mieliśmy z TŻ jechać do Tarnowa odwiedzić jego kuzynów. No ale nie wiem czy pojedziemy bo ostatnio leń się z niego zrobił i nigdzie nie chce mu się jeździć. A ja mam już dość siedzenia w domu

Ach te wspaniałe rady! Jak ja to uwielbiam

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
To miło, że po porodzie wrócicie do Waszych figur A ja też mogę do nich dołączyć?
Nigdy mi moja nie przeszkadzała, coś mi się poprzestawiało
Miałam na myśli wszystkie mamuśki z tego forum więc i o Ciebie też chodziło

Milenka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości