|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
siedzę i myślę
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Idę dalej sprzątać... nie piszcie za dużo ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-14 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
Niewierze
![]() Dziekuje za ![]() ![]() ![]() Nadrobilam,pamietam conieco,ale nie pamietam kto dokladnie co pisal,wiec napisze ogolnikowo - z gory baaaardzo przepraszam ![]() Przedewszystkim ogromniaste ![]() ![]() Widze ze w przyszlym roku bedzie wysyp Filipkow ![]() ![]() Co do USG to tez nie jestem za tym zeby robic co chwile,ale nie obrazilabym sie gdybym miala moze o dwa wiecej w ciagu calej ciazy ![]() Ktos pytal skad lekarz wie ze z dzidzia wszystko dobrze bez usg...otóż tutaj wyglada to tak : -po pierwsze moja polozna stwierdzila ze przed 12 tyg nie slychac serduszka - USG robi sie tylko dla pomiarow maluszka - polozna ma urzadzenie Dopplera ktorym sprawdza czy serduszko maluszka bije - mierzy wielkosc dzieciaczka przez brzuch (podobno odleglosc pepka od spojenia lonowego to wielkosc dzieciaczka ) i wtedy wie czy z dzieciaczkiem wszystko jest dobrze,tak opisala mi to kumpela,a jak to dokladnie wyglada to powiem Wam 29 listopada ![]() Axella ja mam takie parcie na ogorki konserwowe,ale to juz od kilku tyg,i chyba jakbym przysiadla ze sloikiem przed tv,zamiast chipsow to zjadlabym caly :P Jaki sisior haha suuuper,az sie wzruszylam :P Pierwszy raz widze sisiora na usg hihi ![]() Yyyy cos pominelam??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-14 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a właśnie własnie: wczoraj i dziś ![]() ![]()
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
vil przeczytałam Pedofil a nie Teofil
![]() cloche a jakie znalazłaś te pieluszki za 30zł? na innych stronach znalazłam te co wcześniej wysłałam prawie 10 zł tańsze. Sama już nie wiem czy chce te wielorazówki czy nie. A może chcę ale się tego boję. ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() pawie oczko trutkę miałam ![]() loney jaki siusiak!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
nie zacytowało.. :/
Inna- jua konserwowych w ciazy nie tykam, jakos mnie odrzucilo :P do pasztetu bym zjadla,ale to jak sama zrobię ![]() ![]() wiecie co odkryłam ostatnio!? 5parówek "ulubionych " indykpolu kosztuje 2,80 a w składzie ma prawie 80%mięsa za to super znane Berlinki maja tylko 38% mięsa (!!!) i kosztują 6pln za 5sztuk matko święta,jak pomyślę o ludziach,którzy nie czytają etykiet tylko kupują,to co "znane" płacąc za syf+reklamę to mi ich szkoda ![]() szok.. Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-14 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
lonely lady Łoooo ale widziałam pindola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2708 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
A te parówki z Indykpolu nie zawierają MOM-u? Ja ostatnio kupuję jak na lokalnego patriotę przystało -parówki Łukowianki ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
U mnie otworzyli nową drogerię i są DUŻE promocje i byłam kiedyś popatrzyłam na ceny ale nie pamiętałam ile te rzeczy kosztuję w rossmanie. No i dziś się przeszłam do rosmana i dosłownie wszystkie te rzeczy były tańsze o min 1 zł (i to bez promocji). Więc kupiłam sobie kremik i oliwkę bambino, maszynki do golenia, wkładki i szampon
![]() Więc spacerek zaliczony bo do rossmana mam kawałek i to pod górę (zmachałam się trochę). |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
A jesteś pewna że jutro też będziesz miała na nią chcica?
![]() Cytat:
![]() To jest mój aktualny przepis "na szybko". Standardowo robię najpierw rosół, ale teraz stwierdziłam, że mam ochotę a rzeczy na rosół brak ... i wyszło smaczne ![]() Na drugie zrobiłam kawałeczki piersi z kurczaka panierowane czyli podobnie jak Meliitele ![]()
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
![]() Kupiłam sobie dzisiaj leginsy, są troszkę za duże i bardzo rozciągliwe, ale cieplutkie i przyjemne. No i wzorek mi się bardzo podobał. Cena też kusząca 49,99zł ![]() Są zwykłe, nie ciążowe ale mają wysoki stan, bardzo rozciągliwy i jest w nim duuużo miejsca na brzuszek, więc na pewno się przydadzą ![]() Wrzucam Wam fotki (zrobiłam przed chwilką w naszej garderobie, niedługo pewnie z nią się pożegnamy bo będzie tam pokoik Maleństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu taka rówżnica?!aż potem chyba foto wrzucę! ło-parówka z 86%mięcha- gratuluję,też chcę :P te indykpolowe sa normalne i smaczne, i co dla mnie najważniejsze-nie są foliowane. jeszcze parówki z Lidla mają osiemdziesiąt pare procent mięcha,ale folia jest i mi nie smakuje ![]() bo musze odwijać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W jakim to mieście takie promocje?
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() butki fajowe-własnie-a propos obcasów całkiem zrezygnowałyście?????? ledżajnsy fajny wzorek ![]() ![]() ales ty chuda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Dla mnie ważne żeby nie było z MOM-u czyli mięsa oddzielanego mechanicznie... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
no jakiś duuuży się wydaje na zdjęciu
![]() Cytat:
![]() hehe, no właśnie też mam moralne obawy, dlatego poczekam jeszcze trochę jak wszystkie zobaczą i usunę fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Boże, ile Wy napisałyście przez dzisiejszy dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie moja kumpela miała dwie kanałówki, jedną przed ciążą- cholernie bolało, a jedną w ciąży- tej nie czuła w ogóle. Wszystko zależy od tego w jakim stopniu zatruje się ząb i czy obumrą nerwy. Ale podobno babki w ciąży mają większą wytrzymałość na ból ![]() Jaki fajny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też czuję, że moje bobo ma pysiora ![]() Wpadaj, zapraszam! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-14 o 15:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie moje parówy,bo nie kupiłam-możliwe,że indykowe,ale jeszcze sprawdzę by wiedzieć przed czym ostrzegać, z MOMem była afera,że produkcja zupek dla dzieci tylko na Polskę poszła z mechanicznie oddzielanym,reszta normalnie..ale chyba naprawili błąd.. cholerka, to chyba gerber nawet tak poleciał.. musze sobie przypomnieć. kiedyś znalazłam dziób w parówce.. od tamtego czasu tylko te porządne i tylko na mega ciepło, i to też rzadko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie buty na zimę:
http://www.salomon.com/pl/product/snowtrip-ts-wp-w.html Tylko wersja męska, bo damskie największe były za krótkie, czyli szare a nie czerwone wykończenie. Pisało, że są do -18, a ja strasznie marznę i nie zamienię ich na żadne inne (chyba, że wymyślą cieplejsze). A teraz uwaga, to są moje "eleganckie buty do sukienek" również ![]()
#2722 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra teraz naprawdę idę dalej sprzątać ![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z pięć minut się śmiałam! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chuda wcale nie jestem ![]() ![]() ojjj, nie zawstydzaj mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie dlatego tak się dziecko nie będzie nazywało ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie znow odrzuca od kiszonych,a na pasztet mialam raz ochote,kupilam go jeszcze przed ciaza,i tak lezal biedny w tej lodowce,zjadlam 2 kromki i mi przeszlo,smaki zaspokojone i nic mi sie nie stalo,maluszkowi tez nie zaszkodzilo ![]() Uff jak dobrze ze parowek nie jadam ![]() Fuuuj MOM to najwieksze ochydztwo jakie moze byc bleee,a mi sie zebralo ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
uffffff przebrnęłam chyba przez wszystkie opinie które pieluszki wielorazowe są najlepsze i wybieram firmę BOBOLIDER (chociaż dalej się nie zdecydowałam czy chcę). Ewentualnie parę na próbę (bo opinie na prawdę podzielone) LULAJBABY i na pewno nie będę kupowała na all bo na stronach firmowych te pieluchy są 10 zł tańsze niż na all.
LULAJBABY http://www.lulajbaby.com/pieluszki-w...iczne-c-1.html BOBOLIDER http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe.html z ttym że mało tu jest wzorów. JEszcze nad tymi myślałam http://maleme.pl/19-pieluszki-wielorazowe-mikropolar ale czytałam że oprócz ceny i wzorów to się niczym nie różnia od tych BOBOLIDER. Temat pieluch zamykam na parę dni bo mam już dość czytania i oglądania o nich. Ileż można ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() właśnie teraz te mięsa i wędliny są koszmarne w sklepach. Zastanawiamy się z TŻtem czy sobie nie kupić połówki świni. Taniej nam wyjdzie i przede wszystkim wiemy co jemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plecy mnie bolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.