Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 20:50   #2701
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
E tam, Edzio Bellę zapłodnił plemnikiem, bo wampiry-faceci mają plemniki cały czas, bo normalni faceci też mają cały czas. Tylko, że przecie jak im tam w organizmie z chwilą przemiany wszystko zamiera to ja nie wiem, jak te plemniki się wytwarzają. To jak dziewczyna by została wampirem w momencie owulacji to mogłaby mieć dzieci czy nie?

Generalnie, pani Meyer popłynęła. Ciekawe co paliła jak to pisała.
Leczniczą marihuanę .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:56   #2702
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Nie uściśliłam bo wydawało mi sie to od razu rażące. Uzgadnianie ciąży też jest dziwne ale miałam na myśli ten fragment o popędzie i antykoncepcji.
Bo co komu do tego, czy i jak ktoś chce sie rozmnażać?
Nie każda kobieta z więcej niż jednym dzieckiem czy zachodząca w ciążę po roku jest patologią. Moim zdaniem komentowanie tego jest zwykłym chamstwem a kobieta ma prawo rodzić dzieci, nawet gdy pracodawca i koleżanki są z tego powodu niezadowoleni.
Jasne, że kobieta ma prawo rodzić dzieci, ale taką kobietę nie koniecznie pracodawca zatrudni. Kiedyś kobiety miały po kilka-kilkanaście maluchów i pracowały, bo dziecko popilnowała sąsiadka czy mama, a teraz często ta "mama" musi sama zasuwać do emerytury. Powiem Ci, że ja ostatnio zatrudniłam dziewczynę 26 lat i ma 4 dzieci. Teraz widzę, że to był błąd i tylko czekam aż jej się umowa skończy. Jak nie opieka to urlop to zwolnienie, bo jeden choruje, a tu drugi zacznie. Chciałam pracownika, bo mamy spiętrzenie obowiązków, a w zamian za to mam dodatkowe koszty i niewykonaną pracę. Jeśli ktoś jest w porządku wobec pracodawcy to pracodawca będzie w porządku wobec Ciebie. Mam dwa przykłady.
1. Dziewczyna nie powiedziała nic o ciąży, z dnia na dzień dostarczyła zwolnienie, nie przekazała swoich spraw/obowiązków nikomu i przez całą ciąże siedziała na L4. Oczywiście jak tylko wróciła z macierzyńskiego dostała wypowiedzenie, na co oczywiście była bardzo zdziwiona.
2. Dziewczyna już w 2 mc powiedziała dyrektorowi że spodziewa się dziecka. Poszła na zwolnienie na 2 tyg przez poranne mdłości itp. Wróciła do pracy, pracowała do 9 mc. Dyrektor nawet w prezencie "becikowe" jej do wypłaty dodał.
Powiem tylko, że obydwie miały to samo stanowisko. Jak się chce to wszystko można.
Stary 2013-01-25, 21:02   #2703
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
E tam, Edzio Bellę zapłodnił plemnikiem, bo wampiry-faceci mają plemniki cały czas, bo normalni faceci też mają cały czas. Tylko, że przecie jak im tam w organizmie z chwilą przemiany wszystko zamiera to ja nie wiem, jak te plemniki się wytwarzają. To jak dziewczyna by została wampirem w momencie owulacji to mogłaby mieć dzieci czy nie?

Generalnie, pani Meyer popłynęła. Ciekawe co paliła jak to pisała.
No wlaśnie Meyer bredziła w jakimś wywiadzie, że po przemianie wszystkie wydzieliny w organizmach wąpierzy zmieniają się w jad - sperma też i tą spermą Edzio zapłodnił Bellissimę
W sumie nie wiem co gorsze - zapłodnienie ponad stuletnim plemnikiem czy jadem
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:03   #2704
201604200942
Konto usunięte

Dziwi mnie jak faceci robią z siebie ofiary, kiedy są lekko przeziębieni.
Dzisiaj zadzwonił do mnie Tż i mówi, że czuje się okropnie i ma wysoką gorączkę... Przerażona wymyslam najgorsze scenariusze, ale pytam jak wysoką... 38,4
Później zaczął coś mówić o umieraniu, hemoroidach i szczególnej opiece.... Nie napisał testamentu tylko dlatego, że twierdzi, że nie ma cennych rzeczy....

No matko, dziewczyny tak się nie zachowują, gdy są chore
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:06   #2705
InnocensMundi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
zapłodnienie ponad stuletnim plemnikiem
Przepraszam, umarłam ze śmiechu właśnie
Stary 2013-01-25, 21:10   #2706
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dzisiaj zadzwonił do mnie Tż i mówi, że czuje się okropnie i ma wysoką gorączkę... Przerażona wymyslam najgorsze scenariusze, ale pytam jak wysoką... 38,4
Później zaczął coś mówić o umieraniu, hemoroidach i szczególnej opiece.... Nie napisał testamentu tylko dlatego, że twierdzi, że nie ma cennych rzeczy....

Mój jak jest chory, to na szczęście śpi i nie marudzi, że umiera . Za to pamiętam, że jak była chora moja mama, to jakąś tam zupę zawsze zrobiła na obiad, chyba, że była kompletna dętka, to się coś tam zamawiało. Jak ojciec był chory, to ojeeeeej dżuma, koklusz i inne straszliwości wysiadały, przy jego...przeziębieniu . Był umierający, nieszczęśliwy i wnerwiający.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:16   #2707
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Moja siostra przy 38 stopniach zaczyna rozważać rozdanie nam swoich kosmetyków, bo szkoda żeby się zmarnowały w razie jej zgonu

Cytat:
Napisane przez InnocensMundi Pokaż wiadomość
Przepraszam, umarłam ze śmiechu właśnie
Spoko, ja miałam wizję pomarszczonego plemniczka z balkonikiem zapierdzielającego jajowodem
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:19   #2708
Finlora
Zakorzenienie

Mnie się podoba imię Jagoda, ale TŻ powiedział, że nie ma mowy

Pisałam kiedyś, że pracuję w banku. Sytuacja z dzisiaj - koleżanka obsługiwała młodą ok 20-letnią dziewczynę, w pewnym momencie wszedł chłopak (mniej więcej w tym samym wieku) i usiadł na krześle. An be, ani me, ani dzień dobry, po prostu wszedł, usiadł i wyjął telefon. Koleżanka skończyła obsługiwać dziewczynę i okazało się, że on czeka na nią. Usiadła obok niego, zaczęli rozmawiać i nagle on tak po prostu podszedł do kontaktu, podłączył ładowarkę i zaczął pisać smsa Zatkało nas, no po prostu szczęki nam opadły, byłyśmy w takim szoku, że żadna z nas się nie odezwała. Dopiero kiedy wyszli (oczywiście bez do widzenia) i odzyskałyśmy mowę, stwierdziłyśmy, że mogłyśmy powiedzieć, że nie prowadzimy usługi darmowego ładowania telefonu
Takiej bezczelności już dawno nie widziałam.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:20   #2709
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Jasne, że kobieta ma prawo rodzić dzieci, ale taką kobietę nie koniecznie pracodawca zatrudni. Kiedyś kobiety miały po kilka-kilkanaście maluchów i pracowały, bo dziecko popilnowała sąsiadka czy mama, a teraz często ta "mama" musi sama zasuwać do emerytury. Powiem Ci, że ja ostatnio zatrudniłam dziewczynę 26 lat i ma 4 dzieci. Teraz widzę, że to był błąd i tylko czekam aż jej się umowa skończy. Jak nie opieka to urlop to zwolnienie, bo jeden choruje, a tu drugi zacznie. Chciałam pracownika, bo mamy spiętrzenie obowiązków, a w zamian za to mam dodatkowe koszty i niewykonaną pracę. Jeśli ktoś jest w porządku wobec pracodawcy to pracodawca będzie w porządku wobec Ciebie. Mam dwa przykłady.
1. Dziewczyna nie powiedziała nic o ciąży, z dnia na dzień dostarczyła zwolnienie, nie przekazała swoich spraw/obowiązków nikomu i przez całą ciąże siedziała na L4. Oczywiście jak tylko wróciła z macierzyńskiego dostała wypowiedzenie, na co oczywiście była bardzo zdziwiona.
2. Dziewczyna już w 2 mc powiedziała dyrektorowi że spodziewa się dziecka. Poszła na zwolnienie na 2 tyg przez poranne mdłości itp. Wróciła do pracy, pracowała do 9 mc. Dyrektor nawet w prezencie "becikowe" jej do wypłaty dodał.
Powiem tylko, że obydwie miały to samo stanowisko. Jak się chce to wszystko można.
No cóż, zgadzam się całkowicie.
Najlepiej chyba zatrudnić znajomą dziewczynę, której stosunek do pracy jest nam znany.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
No wlaśnie Meyer bredziła w jakimś wywiadzie, że po przemianie wszystkie wydzieliny w organizmach wąpierzy zmieniają się w jad - sperma też i tą spermą Edzio zapłodnił Bellissimę
W sumie nie wiem co gorsze - zapłodnienie ponad stuletnim plemnikiem czy jadem
Masakra

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:21   #2710
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Jasne, że kobieta ma prawo rodzić dzieci, ale taką kobietę nie koniecznie pracodawca zatrudni.
.
Zgadzam sie co do tego, że wyłudzanie zwolnienia "na ciążę" to oszustwo. Bez dwóch zdań. A nie każdy pracodawca może chcieć przedłużać umowę komuś, kto nie jest warty zaufania. Jednak zwolnienia chorobowe mogą zdarzyć się każdemu, nigdy nie wiadomo, czy pracownika nie spotka przewlekła choroba. Nie mówiąc już o cwanikach, którzy "chorują" zawsze wtedy gdy jest najwięcej roboty i pali im sie grunt pod nogami.
Kobieta nie powinna spotykać sie w pracy z chamskimi tekstami o antykoncepcji bo być może marzy o dużej rodzinie. I to mnie najbardziej poruszyło w cytowanej wypowiedzi.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:22   #2711
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Spoko, ja miałam wizję pomarszczonego plemniczka z balkonikiem zapierdzielającego jajowodem
To teraz i ja umarłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 21:23   #2712
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Widzę, że dyskusja o imionach trwa. Gdybym miała córkę dałabym jej na imię Sara, wzbudzam tym co najmniej zdziwienie Abo słyszę, że jak dla psa, albo że żydowskie...Argumenty jak nie wiem co. A mnie osobiście dziwią tylko te bardzo zagramaniczne imiona i rodzice, którzy często gęsto nie potrafią tych imion poprawnie zapisać...nie mieści mi się to w głowie.
Ja mam na trzecie Sara, sama sobie wybralam Hau hau

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:27   #2713
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Jest i drugi typ faceta, reprezentowany przez mojego TŻ. MA jakiś dziwny katar od kilku miesięcy, ale do lekarza nie pójdzie bo nic mu nie jest. Ile ja się czasem nagadam, żeby się wybrał do szpitala czy przychodni to nie macie pojęcia.

Stary 2013-01-25, 21:34   #2714
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam, ale jak mam 38,4 to już mój organizm zaczyna mieć majaki jak zamykam oczy. To jest gorączka, na którą trzeba reagować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:39   #2715
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale jak mam 38,4 to już mój organizm zaczyna mieć majaki jak zamykam oczy. To jest gorączka, na którą trzeba reagować.
ja żadnych majaków przy 39 nie miałam, a co dopiero 38, 4. No ale pisanie testamentu może być usprawiedliwione.
Pardon.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:39   #2716
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jest i drugi typ faceta, reprezentowany przez mojego TŻ. MA jakiś dziwny katar od kilku miesięcy, ale do lekarza nie pójdzie bo nic mu nie jest. Ile ja się czasem nagadam, żeby się wybrał do szpitala czy przychodni to nie macie pojęcia.
Mamy, mamy. Mój to samo. Już sobie odpuszczam...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-01-25, 21:54   #2717
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Leczniczą marihuanę .
Ty to się na tym znasz

Stary 2013-01-25, 22:00   #2718
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja żadnych majaków przy 39 nie miałam, a co dopiero 38, 4. No ale pisanie testamentu może być usprawiedliwione.
Pardon.
Każdy inaczej znosi gorączkę. Ja jak mam powyżej 38 to też czuję się strasznie źle. Więc o ile przesadzał z umieraniem, to możliwe, że faktycznie czuł się tragicznie.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:16   #2719
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Pardon.
To szczęśliwa kobieta z Ciebie
Stary 2013-01-25, 22:26   #2720
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, że określenie "żyd", jest odbierane negatywnie. Jak masz na imię np. Judyta czy Estera, to się schowaj, bo masz żydowskie imię? Co za bzdura . Nie rozumiem takich uprzedzeń.
Nie wiem, co mają w głowach ludzie, którzy nie dadzą dziecku pięknego imienia tylko dlatego, że dla nich to z żydowska brzmi. Chociaż z drugiej strony, jeśli na przykład wziąć imię "Dżesika" - dla mnie brzmi głupio, dla matki tego dziecka może być piękne i równie dobrze ona może stwierdzić, że mam uprzedzenia.
Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja mam na trzecie Sara, sama sobie wybralam Hau hau
Bardzo mądrze postąpiłaś Uwielbiam to imię, chyba przez bajkę (serial?) "Sara, mała księżniczka"

Jeszcze w temacie imion, dziwi mnie, że mój TŻ chciałby, żeby jego syn miał na imię tak, jak on. Podoba mi się jego imię, ale nie wyobrażam sobie mieć w domu dwóch facetów o tym samym imieniu. Mam wrażenie, że to przez samouwielbienie, co akurat w tym względzie wybitnie wkurzająco na mnie działa.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:30   #2721
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Jeszcze w temacie imion, dziwi mnie, że mój TŻ chciałby, żeby jego syn miał na imię tak, jak on. Podoba mi się jego imię, ale nie wyobrażam sobie mieć w domu dwóch facetów o tym samym imieniu. Mam wrażenie, że to przez samouwielbienie, co akurat w tym względzie wybitnie wkurzająco na mnie działa.
Też nie wyobrażam sobie, żeby i ojciec, i syn (lub i matka, i córka) nosili to samo imię. Same problemy by z tego wynikały.
Stary 2013-01-25, 22:40   #2722
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

dla mnie 38.4 to jest wysoka gorączka.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:42   #2723
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też nie wyobrażam sobie, żeby i ojciec, i syn (lub i matka, i córka) nosili to samo imię. Same problemy by z tego wynikały.
Mam kumpele, która ma na imię tak jak mama a jej brat tak jak tata więc bywają takie przypadki i nigdy nie narzekaa chyba na to ;d ale i tak dziwnie:P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 22:46   #2724
201604181004
Konto usunięte

ej 38,4 to przecież faktycznie jest wysoka gorączka.
Dla mnie do 37,6 to jest stan podgorączkowy ale 38 to dla mnie wybaczcie ale zostaję w łóżku.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:48   #2725
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

U dzieci powinno się zbijac temperaturę jak przekroczy 38,5. Nie wiem jak u dorosłych

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:49   #2726
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Po co to w ogóle?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:52   #2727
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:55   #2728
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mam koleżankę która ma imię po swojej mamie, zabawnie się czytało wszelkie jej zwolnienia/zgody jak była nieletnia "Proszę o zwolnienie mojej córki Natalii XYZ (...) Z poważaniem, Natalia XYZ".
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:55   #2729
mbamboo
Wtajemniczenie

Najpierw śmiałam się z tego do rozpuku, a teraz zastanawiam się, czy to na poważnie...
Cytat:
W7 Honolulu PUDER BRĄZUJĄCY to świetny brązujący puder do twarzy w kolorze brązu, który daje matowy efekt.
Cytat:
W sam raz nadają się do makijażów wieczorowych, ponieważ zawierają mikro drobinki, które mienią się w świetle. Cienie bardzo dobrze rozprowadzają się po skórze. Cienie są trwałe i długo się utrzymują. Cienie można aplikować na sucho, a dla uzyskania lepszego efektu na mokro.
Dziwi mnie, jak można pisać w taki sposób (dodam, że autorka nie wygląda na dziesięciolatkę).
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:57   #2730
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości