Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 11:32   #2701
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
asiulek nie załamuj sie po twoim wujku najpierw dziedzicza inni
dzieci oraz jego małżonka i jego rodzice , potem dopiero ida wuja bracia siostry a potem dopero ty i potem wercia
Zgodnie z art. 1015 Kodeksu cywilnego oświadczenie o przyjęciu lub o odrzuceniu spadku może być złożone w ciągu sześciu miesięcy od dnia, w którym spadkobierca dowiedział się o tytule swego powołania.

ty masz szczescie ze jestes spadkobierca ustawowym ,
teraz cos skopiuje
Jeżeli zaś chodzi o spadkobiercę ustawowego powołanego w dalszej kolejności, to bieg terminu rozpocznie się od dnia, w którym dowiedział się on, iż wyprzedzający go spadkobierca utracił tytuł powołania do dziedziczenia, tj. został wyłączony od dziedziczenia tak jakby nie dożył chwili otwarcia spadku, np. spadek odrzucił.

Biorąc pod uwagę powyższe, należy stwierdzić, że dla Państwa nie minął sześciomiesięczny termin do złożenia oświadczenia o odrzuceniu spadku. Jest tak dlatego, że dla Państwa termin ten nie rozpoczął się w dniu, w którym dowiedzieliście się o śmierci spadkodawcy, ponieważ wiedząc, że posiadał on żyjąca żonę i dziecko nie mogliście Państwo domniemywać, że jesteście jego ustawowymi spadkobiercami.

mysmy spadek przyjeli i musimy zapłacic 20% wartosci za stara chaupe no ale działeczka wokół tez super
Ale Asiulek w sierpniu odrzuciła spadek więc czas leci od sierpnia bo następna w kolejności jest Wercia... Także jedyna nadzieja pewnie w tym że liczy się data złożenia wniosku...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:41   #2702
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ana tam jest info ze ten kod na koncu sie wpisuje,to napewno sie na znizke zalapie?

Co do tego ze chleba jesc nie moge,to ja weglowodanow sporo mam innych,czesto kasze,no i codziennie owsianka. Ziemniaki i makarony tez mam ale porcje okrojone a nie jak dla drwala wiec chyba nic nie brakniie..

U nas znowu snieg pada,ja chce wiosny...

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:50   #2703
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ana tam jest info ze ten kod na koncu sie wpisuje,to napewno sie na znizke zalapie?

Co do tego ze chleba jesc nie moge,to ja weglowodanow sporo mam innych,czesto kasze,no i codziennie owsianka. Ziemniaki i makarony tez mam ale porcje okrojone a nie jak dla drwala wiec chyba nic nie brakniie..

na pewno

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:16   #2704
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
no nic zobaczymy jak to będzie,jak liczę,że po xlashu będę mogła na rzęsach pranie wieszać
tego Ci życzę
Cytat:
u nas też
już za dużo tego śniegu...

dziś wizyta teściowej
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:19   #2705
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Edzia- lind juz napisala. Ja odrzucilam spadek w ciagu tygodnia, myslalam ze to nie potrwa wiele dluzej. Moja niewiedza plus lenistwo. Z tego co wiem to on nie mial nic, mieszkal w wynajmowanym mieszkaniu. Tylko jakies sprzety typu tv itp. Nie wiem nawet gdzie to wszystko jest. Ktos mi wytlumaczy o co chodzi z tym inwentarzem? Jego dlugi to alimenty ok 7 tys.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:21   #2706
machaj
Raczkowanie

Cytat:

Machaj tam chyba od 200 albo od 300zł darmowa jest.Ja zawsze pobraniową biorę i skasowali mnie za nią tylko 10 zeta.Zapłaciłam równe 160zł.
Moje dwie koleżanki piękne firany mają po xlashu,ciemniejsze,dłuższ e i grubsze te rzęsiska
Jak mi się też takie zrobią to będę szczęśliwa,bo bez tuszu to moje nieszczególne bardzo
nie znalazłam na stronie info o darmowej przesyłce powyżej jakiejś kwoty dlatego się nad tym zastanawiałam
ja ciemne mam ale chciałabym mieć dłuższe bo jak patrze na moje dziecko to mnie zazdrość zżera że ona ma takie długie

Cytat:
Dziewczyny jak będziecie miały już tą odżywkę do rzęs to moja prosba, zróbcie sobie foto pierwszego dnia i po miesiącu Też bym sobie kupiła, ale żeby to działało
ja też planuję zrobić zdju przed i po... o ile nie zapomne

Cytat:
o tym pierwszy raz słyszę.

znam tylko revitalash i xlash nasz polski,bo jest też amerykański,ale tamten zawiera(revitalash również)leki na jaskrę i leki,które się daję po chemioterapii fakt,że efekty po revitalashu są obłędne,ale kosztuję już sporo ,bo ponad 300zł no i ten składnik

xlash naturalny i cenowo w promo jeszcze nie ma tragedii,a z tego co czytałam póki co każda chwali
kuzynka podobno ma ten revitalash.. i podobno ma rzęsy ładniejsze po tym... ja jej nie widziałam ale moja mama się na to napaliła a to droższe od xlash... no zobaczymy jak będzie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Madzia brawo
Nie znam się na dietetyce (może Machaj jako wyszkolona ) ale wydaje mi się że zupełna eliminacja konkretnych produktów nie zrobi nic dobrego (nie mam na myśli słodyczy) Owszem ograniczenia, zmniejszenie porcji ale nie zupełne wykluczenie z diety. Metabolizm Ci tak zwolni że za jakiś czas nie będziesz mogła szklanki wody wypić bo Ci w boczki pójdzie.
iza- ale magda chce wyeliminować jeden produkt a nie całą grupę... tak jak pisała później libra i magda.. są kasze makarony itp... więc bez chleba nie ma tragedii.. chyba że ktoś bardzo lubi
a co do mojego wyszkolenia to wydaje mi się ze jestem głupsza niż na pierwszym roku..;/ a egzamin już za 2 miesiące

Cytat:

nic się nie martw... ja wczoraj zamawiałam 2 i mi odjęli 98zl... kod działa...

asiulku- trzymam kciuki żeby wszytko się dobrze ułożyło... uspokoiłaś się trochę? ale to naprawdę jest chore że trzeba spłacać długi kogoś z dalszej rodziny... rozumiem rodziców dzieci... ale wujka?

Kala w nocy znowu miała gorączkę;/ nie mam pojęcia z czego... kropki nam schodzą... na dwór nie wychodziła... może za bardzo dom przewietrzyłam... bo okno w sypialni ciągle otwarte a ona tam biega?
a może to ze stresów... bo wczoraj moje dziecko skopało z łóżka tableta i teraz nie działa...;/ ehh a jak się spytałam dlaczego to zrobiła to powiedziała że tą bajke oglądała w czwartek i nie chciała jej oglądać... i to był powód zniszczenia zabawki za prawie 600zl;/
czekam na kuriera ma go zabrać na reklamacje ale nie wiem czy ją uwzględnią;/ a mówiłam M. jak kupowaliśmy tableta żeby go ubezpieczyć od razu bo wiadomo jak jest z dzieckiem... czasami nawet niechcący spadnie... ale było mu szkoda 100zł dopłacić...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:38   #2707
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
nie znalazłam na stronie info o darmowej przesyłce powyżej jakiejś kwoty dlatego się nad tym zastanawiałam
ja ciemne mam ale chciałabym mieć dłuższe bo jak patrze na moje dziecko to mnie zazdrość zżera że ona ma takie długie

ja też planuję zrobić zdju przed i po... o ile nie zapomne

kuzynka podobno ma ten revitalash.. i podobno ma rzęsy ładniejsze po tym... ja jej nie widziałam ale moja mama się na to napaliła a to droższe od xlash... no zobaczymy jak będzie

iza- ale magda chce wyeliminować jeden produkt a nie całą grupę... tak jak pisała później libra i magda.. są kasze makarony itp... więc bez chleba nie ma tragedii.. chyba że ktoś bardzo lubi
a co do mojego wyszkolenia to wydaje mi się ze jestem głupsza niż na pierwszym roku..;/ a egzamin już za 2 miesiące

nic się nie martw... ja wczoraj zamawiałam 2 i mi odjęli 98zl... kod działa...

asiulku- trzymam kciuki żeby wszytko się dobrze ułożyło... uspokoiłaś się trochę? ale to naprawdę jest chore że trzeba spłacać długi kogoś z dalszej rodziny... rozumiem rodziców dzieci... ale wujka?

Kala w nocy znowu miała gorączkę;/ nie mam pojęcia z czego... kropki nam schodzą... na dwór nie wychodziła... może za bardzo dom przewietrzyłam... bo okno w sypialni ciągle otwarte a ona tam biega?
a może to ze stresów... bo wczoraj moje dziecko skopało z łóżka tableta i teraz nie działa...;/ ehh a jak się spytałam dlaczego to zrobiła to powiedziała że tą bajke oglądała w czwartek i nie chciała jej oglądać... i to był powód zniszczenia zabawki za prawie 600zl;/
czekam na kuriera ma go zabrać na reklamacje ale nie wiem czy ją uwzględnią;/ a mówiłam M. jak kupowaliśmy tableta żeby go ubezpieczyć od razu bo wiadomo jak jest z dzieckiem... czasami nawet niechcący spadnie... ale było mu szkoda 100zł dopłacić...
ale nie mówiłaś że spadł... bo pewnie napiszą że z waszej winy nie działa.
no bo jak w czwartek oglądała już bajkę no to co... te nasze mądralińskie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 12:41   #2708
mloda1989
Zakorzenienie

madzia pl moja fota jest na fejse w tym katalogu to 10 wybran0... nic tam z nia nie motali jest takie jak im wyslalam i za 2,5 miesiaca mam znowu zrobic fote zeby efekty porownac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:55   #2709
nataszka25
Zakorzenienie

Kochane nie macie paska jakiegoś od jakieś torebki co nie używacie pasującego do tej torebki? kupiłam nową, super torebkę firmy LOOKAT w lumpku ale paska nie miała i myślałam że łatwiej coś znajdę, ma takie uszka, można doszyć albo doczepić pasek, najlepiej delikatnie dłuższy, żeby na ramię była.
Może któraś ma, wklejam zdjęcie torebki

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-02-11 o 21:40
Stary 2013-01-24, 13:00   #2710
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
madzia pl moja fota jest na fejse w tym katalogu to 10 wybran0... nic tam z nia nie motali jest takie jak im wyslalam i za 2,5 miesiaca mam znowu zrobic fote zeby efekty porownac
jako testerka tak? dostałaś produkt w zamian za testowanie?
Stary 2013-01-24, 13:30   #2711
mloda1989
Zakorzenienie

no dopiero mam dostac... czekam
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 13:31   #2712
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Z wiekiem metabolizm zwalnia sam z siebie wiec Wy jeszcze się nie musicie tym martwić
Rozumiem ograniczenia ale nie rozumiem zupełnej eliminacji produktów o ile nie jest ona podyktowana koniecznością zdrowotną.
Ale każdy robi jak chce
no z wiekiem zwlania , wiadomo, a co do drugiego to ja w tym nic dziwnego nie widze, nie mam parcia na jedzenie chleba i ziemniakow. Nie ma nigdzie powiedziane ze trzeba kazdy produkt jest, mozne te same wartosci odzywcze przyjac w innej formie z innego produktu.
Jak w Pl jest to lubie czase zjesc, taka polska bulke, z salta, zoltym serem, szynka, pomidorem sos czosnkowy, sol i pieprz - mniaaaam , albo z pasztetem i pomidorem. Ale to sa wyjatki.

Kiedys probowalam zrobic te klopsiki w sosie i lbo kijowy rpzepis byl albo mi nie wyszly, lubie takie smaki

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
to tak jak mojej teraz pomidorowa nie smakuje bo jest pomarańczowa

U mnie zmiana z obiadem tz jutro ma zrobic , no juz mi 2 dzien przeklada a ja ze smakiem sie odchodze

Cytat:

dziś wizyta teściowej

Posprzatane? ciasto upieczone ?

Cytat:

zgadzam sie z tymi produktami, trzymam kciuki za egzamin .

Chyba bym sie zakipiala z wscieklosci , serio jakby mi tak zabawke dziec poniszczyl nie wiem czy bym sie powstrzymala i japy nie wydarla
Szkoda , ze ne ubezpieczyliscie. My zawsze ubezpieczamy , mamy dzieci male wiec wiadmo o co chodzi. Czasem chwila moment wystarczy.

Cytat:
Kochane nie macie paska jakiegoś od jakieś torebki co nie używacie pasującego do tej torebki? kupiłam nową, super torebkę firmy LOOKAT w lumpku ale paska nie miała i myślałam że łatwiej coś znajdę, ma takie uszka, można doszyć albo doczepić pasek, najlepiej delikatnie dłuższy, żeby na ramię była.
zlukam to ci potem fotki porobie
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:44   #2713
nataszka25
Zakorzenienie

Super,
posprzątane jak zawsze
ale ciasta nie piekę, niech ona coś przyniesie
Stary 2013-01-24, 13:49   #2714
machaj
Raczkowanie

nataszka nie przyznaliśmy się że spadł... M. napisał że przycisk przestał działać
ja ostatnio kupiłam kopertówkę marca jacobsa w ciucholandzie i jak wróciłam z nią do domu zauważyłam że ma pasek z innej torebki przypięty... pasowałby ci ale za cholerę nie wiem gdzie go schowałam;/ a mi on w ogóle niepotrzebny... jak znajdę to ci wyślę zdj czy by ci odpowiadał... taki dłuższy z możliwością skrócenia był...
Stary 2013-01-24, 13:52   #2715
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nataszka nie przyznaliśmy się że spadł... M. napisał że przycisk przestał działać
ja ostatnio kupiłam kopertówkę marca jacobsa w ciucholandzie i jak wróciłam z nią do domu zauważyłam że ma pasek z innej torebki przypięty... pasowałby ci ale za cholerę nie wiem gdzie go schowałam;/ a mi on w ogóle niepotrzebny... jak znajdę to ci wyślę zdj czy by ci odpowiadał... taki dłuższy z możliwością skrócenia był...
ale super by było, jak poszukasz to daj znać, torebka leży w szafie a jest super.

no to dobrze, że podaliście inny powód, ile mają na rozpatrzenie?
Stary 2013-01-24, 13:59   #2716
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Później Madzia wyjaśniła że zastępuje innymi produktami

Na wszelki wypadek zadzwoń do doktora i zapytaj o gorączkę po ospie.

Tż jak kupował to ubezpieczył tylko nie wiem czy od dzieci też .
Zosia też jak nie chce czegoś oglądać to popycha sprzęt

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
no z wiekiem zwlania , wiadomo, a co do drugiego to ja w tym nic dziwnego nie widze, nie mam parcia na jedzenie chleba i ziemniakow. Nie ma nigdzie powiedziane ze trzeba kazdy produkt jest, mozne te same wartosci odzywcze przyjac w innej formie z innego produktu.
Jak w Pl jest to lubie czase zjesc, taka polska bulke, z salta, zoltym serem, szynka, pomidorem sos czosnkowy, sol i pieprz - mniaaaam , albo z pasztetem i pomidorem. Ale to sa wyjatki.
Gdziekolwiek nie byłam poza granicami Polski to mi pieczywo nie smakowało więc też bym zrezygnowała bez żalu
Za ziemniakami nie przepadam więc ograniczam dość mocno.
Niestety ja z tych typów co mogliby pić wyłącznie wodę a i tak waga i cm pójdą w górę

Sosu koperkowego jeszcze w życiu nie robiłam ale zawsze mi smakował i smakuje. Dzisiaj zrobię z tego przepisu, zobaczymy. Jak pytałam mama robi bardzo podobnie http://www.ofeminin.pl/przepisy/klop...34c509896.html
Pulpeciki robiłam wg swojego pomysłu i zamiast smażenia ugotowałam (uwielbiam gotowane)

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:10
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:22   #2717
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Z wiekiem metabolizm zwalnia sam z siebie wiec Wy jeszcze się nie musicie tym martwić
to prawda że zwalnia a ludzie co robią ,zamiast jeść racjonalnie aby go przyspieszyć to jedzą coraz mniej i co za tym idzie metabolizm jeszcze bardziej zwalnia.

Cytat:
to tak jak mojej teraz pomidorowa nie smakuje bo jest pomarańczowa
a mój uwielbia pomidorową
Cytat:
.
ja zrozumiałam że chcesz zredukować węgle do minimum
też jem codziennie owsiankę (ale na wodzie ) albo płatki orkiszowe
Cytat:
dziś wizyta teściowej
pamiętasz co Ci pisałam
Cytat:
a egzamin już za 2 miesiące
trzymam kciuki za egzamin i za naprawę tableta
może do lekarza się przejdźcie z Kalą ?
Cytat:
idź do lumpa znajdź podobną kolorem torebkę z odpinanym paskiem i odepnij sobie dyskretnie
Cytat:
Gdziekolwiek nie byłam poza granicami Polski to mi pieczywo nie smakowało więc też bym zrezygnowała bez żalu
Niestety ja z tych typów co mogliby pić wyłącznie wodę a i tak waga i cm pójdą w górę
ja też jak byłam w niemczech to chleba prawie nie jadłam chyba ze ktoś nam z polski przywiózł , ziemniaki też mogą nie istnieć dla mnie ale jak są młode to jem codziennie
Iza pozwole się z Tobą nie zgodzić ,musiałabyś po prostu przejść na zbilansowaną dietę 5 posiłków dziennie w każdym białko,tłuszcz i węglowodany złożone ,ostatni posiłek bez weglowodanów.Do tego dodać jakiś ruch ,na początek mogłyby być marsze z kijami dość szybkie i waga by zaczęła lecieć.Chociaz nie raz trzeba trochę czasu żeby rozhulać rozleniwiony metabolizm.

Wstawię mój przykładowy jadłospis to akurat dzisiejszy tak dla zobrazowania jak to wygląda,może dietetyk się wypowie
do tego dochodzą warzywa tak 0,5 kg dziennie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2013_01_24.jpg (63,5 KB, 30 załadowań)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:26   #2718
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Później Madzia wyjaśniła że zastępuje innymi produktami

Sosu koperkowego jeszcze w życiu nie robiłam ale zawsze mi smakował i smakuje. Dzisiaj zrobię z tego przepisu, zobaczymy. Jak pytałam mama robi bardzo podobnie http://www.ofeminin.pl/przepisy/klop...34c509896.html
Pulpeciki robiłam wg swojego pomysłu i zamiast smażenia ugotowałam (uwielbiam gotowane)
o dzieki , sprobuje zrobic , bo wieki nie probowalam.

Powiem, ci ze maja tutaj niektore bulki , ktore mi smakuja , ale ja chyba z tych ktorzy nie maja parcia na jedzenie chleba, niektorzy nie wyobrazaja sobie zycia bez niego jak Libra , mi nie brakuje. W Pl jem chyba z sentymentu jem, juz chyba sobie tak wkrecilam, ze to taki moj zwyczaj .
W polskim sklepie tutaj tyz maja, ale mnie nie ciagnie .
Z ziemniakow lubie puree , albo jak moj tz robi taka salatke zmlodych ziemniakw , bardzo dobra , polana oliwa z oliwek , jajka na cwiartki, cebula, szczypioru duzo to tez czasem zjem .

Poogladalam te fotki z tymi rzesami, sama ciekawa jestem tej odrzywki , zobaczymy jakie efekty bedziecie miec. Moj maly ma dlugasne rzesicka, kazda babka ktora go zagada pierwsze co to, Boze jakie wspanale, jakie dlugie, jakie sliczne , jakie piekne - po kim to nie wiem , ja mam normalne tz tyz.
Stary 2013-01-24, 14:46   #2719
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Iza pozwole się z Tobą nie zgodzić ,musiałabyś po prostu przejść na zbilansowaną dietę 5 posiłków dziennie w każdym białko,tłuszcz i węglowodany złożone ,ostatni posiłek bez weglowodanów.Do tego dodać jakiś ruch ,na początek mogłyby być marsze z kijami dość szybkie i waga by zaczęła lecieć.Chociaz nie raz trzeba trochę czasu żeby rozhulać rozleniwiony metabolizm.

Wstawię mój przykładowy jadłospis to akurat dzisiejszy tak dla zobrazowania jak to wygląda,może dietetyk się wypowie
To prawda. Musiałabym na początek zupełnie zrezygnować z cukrów
Tak ciągle piszecie o tych dietach że normalnie aż strach się wyłamywać Tak zrobię że chyba razem z Tżem przejdziemy na dietę i obojgu nam wyjdzie na zdrowie. Zosia je to co my więc jakby też "na diecie" będzie. Nie chodzi o ograniczenia czy wykluczenia (poza cukrem) tylko, tak jak mówisz zdrową i zbilansowaną dietę. Nie zamierzam gotować różnych rzeczy, dla każdego co innego .

Sama układasz sobie taki jadłospis i skąd masz takie tabele ?

Cytat:
Sos wyszedł idealny. Dałam więcej wywaru (3 szkl.) i jak dla mnie jest wystarczająco gęsty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 14:54   #2720
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

a leci ci waga w dol z tym jadlospisem ? czy nie?

Ja osobicie zrezygnowala bym juz z platkow owsianych na drugie sniadanie , na rzecz nabialu i owocow i czwarty posilek tez bym wyeliminowala wegle , na rzecz warzyw i nabialu, jakas salatke czy cus .
Albo 3 posilek jadla bym lekka salatke z kurczaka czy cos warzywnego a ten trzeci posilek dala na 16 ta jako obiad . Dla mnie za duzo wegli , dla mnie oczywiscie , ale jezeli waga ci spada to nic nie zmieniaj . Masz praktycznie 4 posilki z weglami .

Ciekawi mnie skad to wzielas? na jakism programie siedzisz? fajne bo wszystko super obliczone .
Wpisujesz co i jak, a potem ci to oblicza ?, czy jakis przykladowy jadlospis z neta wzialas?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:

Sama układasz sobie taki jadłospis i skąd masz takie tabele ?

Sos wyszedł idealny. Dałam więcej wywaru (3 szkl.) i jak dla mnie jest wystarczająco gęsty.
mnie te tabele tyz ciekawia
Dobrze, wiedziec , akurat mam mieso mielone to moze trzasne teraz, sprawdze jeszcze czy mam reszte skladnikow

Ide do kuchni
Stary 2013-01-24, 15:05   #2721
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem, ci ze maja tutaj niektore bulki , ktore mi smakuja , ale ja chyba z tych ktorzy nie maja parcia na jedzenie chleba, niektorzy nie wyobrazaja sobie zycia bez niego jak Libra , mi nie brakuje. W Pl jem chyba z sentymentu jem, juz chyba sobie tak wkrecilam, ze to taki moj zwyczaj .
W polskim sklepie tutaj tyz maja, ale mnie nie ciagnie .
Z ziemniakow lubie puree , albo jak moj tz robi taka salatke zmlodych ziemniakw , bardzo dobra , polana oliwa z oliwek , jajka na cwiartki, cebula, szczypioru duzo to tez czasem zjem .
ja lubię chleb ale mój ,taki jak jest w sklepie to mnie nie rusza, lubię jego zapach np. jak wchodzę do lidla to fajnie pachnie mi chlebem bo tam piec mają ale przechodzę koło tych bułek i chlebów obojętnie ,ale jak swój wyciągnę z piekarnika to nie mogę się powstrzymać od dziabnięcia sobie kromeczki z masełkiem
Cytat:
To prawda. Musiałabym na początek zupełnie zrezygnować z cukrów
Tak ciągle piszecie o tych dietach że normalnie aż strach się wyłamywać Tak zrobię że chyba razem z Tżem przejdziemy na dietę i obojgu nam wyjdzie na zdrowie. Zosia je to co my więc jakby też "na diecie" będzie. Nie chodzi o ograniczenia czy wykluczenia (poza cukrem) tylko, tak jak mówisz zdrową i zbilansowaną dietę. Nie zamierzam gotować różnych rzeczy, dla każdego co innego .

Sama układasz sobie taki jadłospis i skąd masz takie tabele ?.
Wiesz bo to nie jest tak że dieta to się nie je. Każdy tak myśli że od razu głodówka ,ale wierz mi że to co mam dzisiaj do zjedzenia to będę najedzona tym a jednocześnie nie przeżarta.
Ja sobie gotuję w osobnym garczku często dlatego że ważę produkty a jak robię dla nich to np. im dodaję śmietanę do sosu a sobie nie ,takie drobne różnice a jednak dużo dają.I wcale mi nie chodzi o to żebym od razu 10 kg w miesiąc zrzuciła bo to nie o to chodzi ale widzę że powoli mi ubywa wtedy mogę mieć pewność że tak zostanie pod warunkiem że mniej więcej będę pilnować takiego sposobu odżywiania do którego zresztą można się przyzwyczaić.
Czasem też sobie skubnę kawałeczek ciasta ,świat się od tego nie zawali i nei przytyję od razu ale jednak na codziennie smakołyki już nie mogę sobie pozwolić.

Jadłospis układam sama ,trzymam się wytycznych ile ma być białka(u mnie 130g) i węglowodanów (150g) no i kalorii 1800
Musisz się zarejestrować na http://potreningu.pl/
tam później wchodzisz w swój profil ,później w dzienniki , następnie w żywieniowy i tam sobie układasz , jest gotowa baza produktów ,można też dopisać coś swojego jak nie ma i od razu Ci wyskakuje ile czego wg wagi.
Jak będziesz chciała i się zarejestrujesz to Ci jeszcze raz powiem co tam po kolei jak nie będziesz wiedziała bo też się trochę motałam z tym
Ogólnie przydatne dla własnej orientacji
Stary 2013-01-24, 15:13   #2722
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A gdzie megi?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:16   #2723
monka23
Zakorzenienie

Ale lipa , nie mam koperku , nawet suszonego , szlag by to .

Zrobie im kluski slaskie bo lubia bedzie bez sosu .

Dalam mlodemu siuski do zbadania, ale malutko , pond 5 ml , wystarczy ? czy to musi byc cala fiolka ? Kurcze ne zapytalam sie i nie wiem, ale nie chcial wiecej .
Mowila mi ze nie musi byc przed jedzeniem , nie musza byc perwsze siski , z tego co pamietam to w pl robilo sie przed chyba co nie? Juz nie pamietam.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A gdzie megi?
nie wiem , tez juz pisalam i zastanawialam sie jak z malym .
Ona w ciazy wiec teraz schizuje jak sie nie pokazuje , bo czlowiek roznie mysli .
Stary 2013-01-24, 15:21   #2724
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a leci ci waga w dol z tym jadlospisem ? czy nie?

Ja osobicie zrezygnowala bym juz z platkow owsianych na drugie sniadanie , na rzecz nabialu i owocow i czwarty posilek tez bym wyeliminowala wegle , na rzecz warzyw i nabialu, jakas salatke czy cus .
Albo 3 posilek jadla bym lekka salatke z kurczaka czy cos warzywnego a ten trzeci posilek dala na 16 ta jako obiad . Dla mnie za duzo wegli , dla mnie oczywiscie , ale jezeli waga ci spada to nic nie zmieniaj . Masz praktycznie 4 posilki z weglami .

Ciekawi mnie skad to wzielas? na jakism programie siedzisz? fajne bo wszystko super obliczone .
Wpisujesz co i jak, a potem ci to oblicza ?, czy jakis przykladowy jadlospis z neta wzialas?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

mnie te tabele tyz ciekawia
Dobrze, wiedziec , akurat mam mieso mielone to moze trzasne teraz, sprawdze jeszcze czy mam reszte skladnikow

Ide do kuchni
Monka nie jest za dużo węgli ,jak zabiorę z 4 posiłku to nie dobiję do tych 150g a poza tym ja sie codziennie ruszam
nabiału nie jem bo utrudnia odchudzanie ,tam jest też cukier laktoza , jak zejdę z wymiarami do tego co chcę to wrócę do nabiału jednak nie więcej niż 150g dziennie.
owoców też nie jem fruktoza
witaminy i błonnik mam z warzyw które mi zresztą już uszami wyłażą

Co do wagi to dawno się nie ważyłam no i teraz się nie zważę bo mam @ a i zaraz pełnia (27.01) więc organizm wody nabiera a ona potrafi i z 5 kg ważyć.
Jednak w pasie ubyło mi 5 cm ,w okolicy pępka 5cm i w biodrach i udach po 1 cm więc trochę zleciało no i w cyckach i pod też mi ubyło 4-5cm.
Waga nie jest tak istotna tym bardziej że zaczęłam trening siłowy z hantlami.
Na mniejszą porcję węglowodanów mogą sobie pozwolić osoby które mają pracę siedzącą lub mało się ruszają.
Węgle to paliwo dla organizmu i jak mu zabraknie to najpierw będzie czerpał energię z mięśni a później dopiero tłuszcz niestety

Linka podałam w poście wyżej.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Monka powinny do badania byc pierwsze z nocy ,środkowy strumień i nie wiem czy 5 ml to nie za mało i przed jedzeniem.

O jeszcze następna nam zginęła

Tymczasem idę robić chłopakom racuchy z ananasem http://whiteplate.blogspot.com/2013/...-ananasem.html
Stary 2013-01-24, 15:24   #2725
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Wiesz bo to nie jest tak że dieta to się nie je. Każdy tak myśli że od razu głodówka ,ale wierz mi że to co mam dzisiaj do zjedzenia to będę najedzona tym a jednocześnie nie przeżarta.
Ja sobie gotuję w osobnym garczku często dlatego że ważę produkty a jak robię dla nich to np. im dodaję śmietanę do sosu a sobie nie ,takie drobne różnice a jednak dużo dają.I wcale mi nie chodzi o to żebym od razu 10 kg w miesiąc zrzuciła bo to nie o to chodzi ale widzę że powoli mi ubywa wtedy mogę mieć pewność że tak zostanie pod warunkiem że mniej więcej będę pilnować takiego sposobu odżywiania do którego zresztą można się przyzwyczaić.
Czasem też sobie skubnę kawałeczek ciasta ,świat się od tego nie zawali i nei przytyję od razu ale jednak na codziennie smakołyki już nie mogę sobie pozwolić.

Jadłospis układam sama ,trzymam się wytycznych ile ma być białka(u mnie 130g) i węglowodanów (150g) no i kalorii 1800
Musisz się zarejestrować na http://potreningu.pl/
tam później wchodzisz w swój profil ,później w dzienniki , następnie w żywieniowy i tam sobie układasz , jest gotowa baza produktów ,można też dopisać coś swojego jak nie ma i od razu Ci wyskakuje ile czego wg wagi.
Jak będziesz chciała i się zarejestrujesz to Ci jeszcze raz powiem co tam po kolei jak nie będziesz wiedziała bo też się trochę motałam z tym
Ogólnie przydatne dla własnej orientacji
Dzięki zapiszę i sprawdzę jak to wyglada.
Musiałabym sobie jeszcze zrobić podstawowe badania + koniecznie cholesterol i mogę działać.

Asia ja to w ogóle chciałabym wiedzieć gdzie się wszystkie dziewczyny podziały. Jak nie wywołasz to się nie odezwą a i tu problem . Piszą że czasu na pisanie brak ale podczytują. Oczywiście każda ma problem z wbijaniem się w temat
Stary 2013-01-24, 15:52   #2726
sara 85
Zakorzenienie

Libra dobre te racuchy z ananasem?

u mnie na obiad dzisiaj naleśniki z serem i dżemem

Głowa mnie boli, nos jeszcze bardziej, czuje się okropnie. Mam nadzieje że do niedzieli mi przejdzie bo jedziemy do koleżanki na kulig

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:03   #2727
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka nie jest za dużo węgli ,jak zabiorę z 4 posiłku to nie dobiję do tych 150g a poza tym ja sie codziennie ruszam
nabiału nie jem bo utrudnia odchudzanie ,tam jest też cukier laktoza , jak zejdę z wymiarami do tego co chcę to wrócę do nabiału jednak nie więcej niż 150g dziennie.
owoców też nie jem fruktoza
witaminy i błonnik mam z warzyw które mi zresztą już uszami wyłażą

Co do wagi to dawno się nie ważyłam no i teraz się nie zważę bo mam @ a i zaraz pełnia (27.01) więc organizm wody nabiera a ona potrafi i z 5 kg ważyć.
Jednak w pasie ubyło mi 5 cm ,w okolicy pępka 5cm i w biodrach i udach po 1 cm więc trochę zleciało no i w cyckach i pod też mi ubyło 4-5cm.
Waga nie jest tak istotna tym bardziej że zaczęłam trening siłowy z hantlami.
Na mniejszą porcję węglowodanów mogą sobie pozwolić osoby które mają pracę siedzącą lub mało się ruszają.
Węgle to paliwo dla organizmu i jak mu zabraknie to najpierw będzie czerpał energię z mięśni a później dopiero tłuszcz niestety

Linka podałam w poście wyżej
Monka powinny do badania byc pierwsze z nocy ,środkowy strumień i nie wiem czy 5 ml to nie za mało i przed jedzeniem.

Tymczasem idę robić chłopakom racuchy z ananasem http://whiteplate.blogspot.com/2013/...-ananasem.html
Ja pisalam, ze dla mnie to jest za duzo wegli , tobie pasuje wiec git tym bardziej, ze ci cm leca jak piszesz , wiem wiem, ze na dupsku nie usiedzisz . Masz dostosowana do swojego stylu .

Mi nabial nie utrudnia odchudzania, ale ja tez go nie jem tyle. Przewaznie jest to jogurt grecki 0 % tluszczu lub niskotluszczowy ( przyspiesza metabolizm), kefir, maslanka .
Od 2 tyg nie bylam na zakupach takze zero kefiru i maslanki
Cialo spala wiecej kalori podczas spalania bialka niz wegli.

Niektore owoce rowniez przyspieszaja metabolizm np. jablka, jagody. Wybieram zdrowsze owoce, grejfrut, pomarancze, truskawki, sliwki, kiwi ,jagody, ananas azbuz , fakt ze niektorych sezonowych nie dostaniesz, a jak juz to ze wiadomo jakie.
U nas sa praktycznie co rok , wlansie maly jagody wcina

Wiem o co ci chodzi z ta waga , ale i tak patrze na ubytek kilogramow , cm tez czasem sprawdzam, ale nie zapisuje . Zapominam .

Racuchy uwielbiam, nie robie, bo moje nie jedza , ja bym wszystkie zjadla haha

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Dzięki zapiszę i sprawdzę jak to wyglada.
Musiałabym sobie jeszcze zrobić podstawowe badania + koniecznie cholesterol i mogę działać.

Asia ja to w ogóle chciałabym wiedzieć gdzie się wszystkie dziewczyny podziały. Jak nie wywołasz to się nie odezwą a i tu problem . Piszą że czasu na pisanie brak ale podczytują. Oczywiście każda ma problem z wbijaniem się w temat
, tak potem wychodzi, ze sa sa ale tylko sobie czytaja .

Sara tez masz smaczny obiad , lykasz cos ? kuruj sie na ten kulig , zazdroszcze . Ja to sobie moge dupa po asfalcie najwyzej pojezdzic

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

o MEgi jest

Libra ja nie wiem, ale pytalam na 2 wizytach o ten mocz i zgodnie chorem mowily, ze nie musi byc 1 mocz , nie musi byc z rana . Az taki brak kompetencji ? czy moze jakies lepsze lab maja? czy u nas przesadzaja

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-24 o 16:04

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 16:08   #2728
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mocz do badania najlepszy jest po nocy, nie rozcieńczony jeszcze płynami, bez "dodatków". Wynik jest bardziej miarodajny i jeżeli coś jest nie tak to powinno wyjść.
Stary 2013-01-24, 16:15   #2729
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mocz do badania najlepszy jest po nocy, nie rozcieńczony jeszcze płynami, bez "dodatków". Wynik jest bardziej miarodajny i jeżeli coś jest nie tak to powinno wyjść.
maskra , zastanawiam, sie dlaczego tutaj inaczej mowia.
W poniedzialek bylam z mlodym po poludniu i pytalam sie , to mowi, ze teraz tez moze oddac do badania, ale akurat wtedy nie chcial . Wczoraj to samo mowila inna lekarka .
No trudo , zobaczymy co wyjdzie, jak cos to beda dzwonic .
Mlody w szkole bo goraczki juz nie mial dobrze sie czul . Mam nadzieje ze nie byla to pochopna decyzja

Co do tego zdrowego odzywiania,odchudzania to nie dajmy sie zwariowac , podstwowych zasady sie trzymac, nie przesadzac ani w jedna ani w druga . Poza tym kazdy zna swoje cialo najlepiej, jedne tak reaguje drugie tak , najlepiej sluchac swojego ciala i przyjmowac rady z rozsadkiem , znalezc swoj styl , sposob podpierajac sie na pewnych regulach , co nie

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-24 o 16:17
Stary 2013-01-24, 17:39   #2730
machaj
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam sie z tymi produktami, trzymam kciuki za egzamin .

Chyba bym sie zakipiala z wscieklosci , serio jakby mi tak zabawke dziec poniszczyl nie wiem czy bym sie powstrzymala i japy nie wydarla
Szkoda , ze ne ubezpieczyliscie. My zawsze ubezpieczamy , mamy dzieci male wiec wiadmo o co chodzi. Czasem chwila moment wystarczy.
ja byłam zaspana... więc zanim dotarło do mnie co się stało to sie uspokoiłam i starałam się tylko wytłumaczyć że tak się nie robi... ale też się zdenerwowaliśmy bo chociaż nie jest to ipad za 3tyś to i tak mało nie kosztował i miał nam jakiś czas posłużyć... a nawet roku go jeszcze nie mamy...

Cytat:
ale super by było, jak poszukasz to daj znać, torebka leży w szafie a jest super.

no to dobrze, że podaliście inny powód, ile mają na rozpatrzenie?
na rozpatrzenie pewnie z 30dni? nie mam pojęcia.. kurier przyszedł i zabrał do serwisu...

Cytat:

jutro idziemy z nią na kontrole... dziś nie ma gorączki tylko teraz jakaś zmęczona... mało rozfikana jakoś;/

jak kupowaliśmy tableta to facet nam powiedział żebyśmy go ubezpieczyli na 5 lat.. i jak się będzie zbliżał koniec ubezpieczenia żeby tableta ze schodów zrzucić i dać do reklamacji... on podobno tak zawsze robi ze sprzętem i ma co 5 lat nowy... bo tych starych już po takim czasie nie sprzedają więc wasz pewnie od dzieci jest ubezpieczony

a co do smaku chleba za granica... to moi znajomi wyprowadzili się do Czech podobno pół roku szukali piekarni gdzie pieką chleb bez kminku

Cytat:

trzymam kciuki za egzamin i za naprawę tableta
może do lekarza się przejdźcie z Kalą ?

jak już pisałam jutro jedziemy z małą do lekarza... może nam powie co to mogło być...
a co do jadłospisu to strasznie dużo jajek jesz i więcej warzyw bym dała... tym bardziej że nie pisałaś nic o owocach
a tak szczerze to o diecie w sporcie nic nie powiem bo najzwyczajniej w świecie u nas olali temat... a patrząc na nasze zagadnienia do egzaminu to ja miałam tylko farmakologie, żywienie kliniczne i trochę technologii...

prognoza pogody się zmieniła na weekend i zamiast zapowiadanych -25st zapowiadają -12 i w końcu namówiłam M. żeby mnie zawiózł do Bytomia... autostradą raz dwa zajedziemy... a ja nie będę musiała tłuc się busami i marznąć na przystanku...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości