|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
mariposita90- ja bym zawału dostała
ale po fakcie wydałoby mi się to zabawneJa dziś opuściłam pokój na może 15 minut a jak wróciłam to Mysza siedziała w środku W kanapie i opróżniała z gąbki poduszkę, którą zdążyła przez ten czas rozgryźć
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewuszki za rady
mariposita świetna historia wołam ją i wołam , a ona nic , zaczęłam szeleścić karmą i nadal zero odzewu więc już się zaniepokoiłam i zaczęłam przeczesywać wszystkie kąty i kryjówki , oczywiście jej nie znalazłam , nagle patrze wychodzi śpiąca królewna z pościeli (schowała się w poszewce) i patrzy na mnie tak jakby mówiłą ale o co chodzi , co się dzieje muszę przyznac , że nizłego stracha mi wtedy mała paskuda napędziła ...
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
ciaza byla bardziej zaawansowana niz myslalam
dzis sie urodzily;D juz dla 2 mam dom 2 pozostale pewnie niebawem znajde tyko powiem znajomym na uczelni bo zalezy mi by ktos na miejscu je odebral![]() maja sentyment do Walentyny jak ja na zajecia nosilam wiec chyba bedzie latwo skoro dzis tyko jak sie urodzily juz 2 osoby sie zglosily i juz lataja za klatkami,trocinkami,itd;D
|
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
olkie o jaaaaaaaa!
Mojej koleżance niedawno urodziło się 5 myszoskoczków (pisałam kiedyś o tym, że kupiła parkę Ja już na własną rękę zaczynam szukać domku dla tych małych, bo mi ich szkoda. Narazie są rozkoszne, jak urosną to będzie problem. Postanowiłam, że zaadoptuje nową szczurkę dopiero pod koniec wakacji, bo przez połowę będę w rozjazdach. Na szczęście w większość miejsc mogę zabrać szczurka, gdy wyjadę za granicę to ma się nią kto zająć. Ale z dwoma ogonkami byłby już problem. No i do końca wakacji zdąże uzbierać pieniążki na wypaśną klatkę dla dziewczyn
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Olkie a te szczurki to nie są za małe, żeby je tak flashem atakować?
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
foto bez flasha:P za to z duzym iso;p
|
|
#2707 |
|
Nie depcze krokusów
|
gratulacje dla mamy kluseczek!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy te szczurki byłyby do odebrania? mogłabym odebrać w Kielcach
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne maleńtasy
![]() feit- Olkie pewnie będzie oddawać najwcześniej za 5 tygodni
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Oooo to byłoby supcio
miałam kiedyś ogonka ale zachorował i jedynym wyjściem było uśpienie -myślałam że mi serce pęknie
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, że szczury to zwierzęta stadne i wypadałoby mieć conajmniej dwa? One samotnie nie są w pełni szczęśliwe, bo człowiek nie jest w stanie zapewnić im odpowiedniego towarzystwa. Jasne, że jak weźmie się jednego to on jakoś to wytrzyma, ale większą przyjemnością jest patrzeć na dwa bawiące się, śpiące i iskające się zwierzaki.
Więc radzę wziąć od razu dwa- będą to bracia /siostry więc odpadną problemy z łączeniem.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebym wiedziala czy zostawiac z tego co im zagladalam mam 3 samiczki2 juz sa zaklepane jest jeszcze samczyk i samiczka.
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
To ich się cztery urodziło tylko, o ile dobrze liczę?
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
ja się nie mam co zastanawiać bo już decyzja zapadła
chciałabym z czarnym umaszczeniem i raczej chłopczyka ( parka odpada)
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
no 4. nie wiem czy samczyk bedzie czarny
narazie wszystkie sa kluski rozowe. jedna samica chyba bedzie miala czerwone oczy bo nie widac ich pod skora ale ona juz zaklpepana jesli chcesz w ciemno samca moge Ci go zaklepac ale nie wiem jak bedzie wygladal na ta chwile w ciagu 2 dni od urodzenia znalazlam dom dla wszystkich ( no jeszcze jedna osoba ma dzis powiedziec ale raczej napewno zabierze);D mam nadzieje tylko ze wszytkie przezyja bo samica jakos specjalnie odzywiona nie byla jak ja zabralam . ale piski z klatki wskazuja ze maja sile;D
|
|
#2716 |
|
Nie depcze krokusów
|
Patrz, ile szczurków uratowałaś od gada! Brawo!
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma ciemna skore ale nie jestem w stanie powiedziec czy bedzie caly czarny czy laciaty;D
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam 2 szczurki i trzeci zamówiony..
Jaśniejszy - Killer - niespełnia 3 letni dziadek Ciemniejszy - mały - Wawrzyniec - bida z zoologa, 6 tygodniowy
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Kochani, mam pytanie czy jest tu ktoś z Zielonej Góry lub okolic, kto ma małe samczyki szczurki do oddania (odsprzedania) w dobre ręce? Niestety (a może i na szczęście) w schronisku żadnych nie ma a nie wiem czy zakup szczurka w sklepie to dobry pomysł ze względu na wspieranie chowów wsobnych.
Edytowane przez nietoperek22 Czas edycji: 2009-06-07 o 15:42 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
nietoperek22 poszukaj ogłoszeń z Zielonej Góry i okolic na szczury.org
![]()
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=feit;12654967]może być łaciaty -byleby nie był biały.[/Q
no to zaklepany;D mam nadzieje ze dobrze plec ocenilam ;D
|
|
#2723 |
|
Raczkowanie
|
wiesz...jeśli chodzi o płeć to dla mnie nie ma większego znaczenia .Chcialam chłopczyka bo podobno są bardzej miziaste
choć moja poprzednia była dziewcyna -i też lubiała mizianko![]() jak to w końcu z tym jest? |
|
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
A to juz zalezy od charakteru szczurka
Mialam do tej pory 4 ogonki (2 kobietki, 2 chlopcow) i kazdy byl inny. Chlopcy byli bardziej 'uczuciowi' ale jedna z dziewczynek tez lubila mizianie. Nie ma dwoch takich samych ciurkow. Tak samo jak u ludzi
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
ano nie ma
![]() moja siostra miała kiedyś szczurka i mógł sobie chodzić po całym domu i nic jej nigdy nie pogryzł ,kiedy go wołała to przychodził do ręki jak psina ![]() w tym samym czasie ja też miałam ogonka ale nie było mowy o samowolce .nie dlatego że mi uciekała ale gdy jej bacznie nie obserwowałam musiałam pożegnać z ulubioną podusią jak sobie przypomne jak jej nosio wystawał ze środka poduszki .... |
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnego wieku mu się dożyło i widać, że się nieźle trzyma ![]() Cytat:
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
A ja też dołączam do wątku szczurolubnych. Obecnie zajmuje się trójką, dwie dziewczynki i kastrat.
Harpi No Title Karbonka No Title Dżuman No Title A taki tworzą melanż gdy śpią razem No Title
Edytowane przez Akka87 Czas edycji: 2009-06-08 o 17:05 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Fajowa ekipa. Jakoś tak kojarzę chyba Twój nick ze szczury.org
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak mówicie o tych adopcjach to mam ochotę jeszcze 2 szczurki sobie sprawić, ale nie
bo mnie z domu wyrzucą |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
mariposita- a co tam co za różnica 2 czy 4
![]() na bank nie zauważą a jak zauważą to stwierdzą, że im się coś w oczach dwoi a szczurzego szczęścia nigdy za wieleW ogóle przyjemniasty się wątek ostatnio zrobił, same narodziny i adopcje (po fazie chorób i śmierci)Ja bedę jeszcze pannę z Wrocka adoptować dla Ziuty, może ją trochę zsocjalizuje, no i muszę zaszczurzyć tą wielką cudowną klatkę, która niestety stoi teraz pusta (no skandal wydać cztery stówy na klatkę i jej nie używać !)
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2009-06-09 o 11:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

ale po fakcie wydałoby mi się to zabawne

wołam ją i wołam , a ona nic , zaczęłam szeleścić karmą i nadal zero odzewu więc już się zaniepokoiłam i zaczęłam przeczesywać wszystkie kąty i kryjówki , oczywiście jej nie znalazłam , nagle patrze wychodzi śpiąca królewna z pościeli (schowała się w poszewce) i patrzy na mnie tak jakby mówiłą ale o co chodzi , co się dzieje
2 pozostale pewnie niebawem znajde tyko powiem znajomym na uczelni bo zalezy mi by ktos na miejscu je odebral
Ja już na własną rękę zaczynam szukać domku dla tych małych, bo mi ich szkoda. Narazie są rozkoszne, jak urosną to będzie problem.

i raczej chłopczyka ( parka odpada)
jak sobie przypomne jak jej nosio wystawał ze środka poduszki ....