Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 22:17   #2701
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
widzę, że Tymuś chętnie jeszcze w krzesełku wysokim siedzi? Ala jakiś czas temu już się na nie obraziła no, ale skoro Hania siedzi na normalnym to ona też musi
fajny patent z tą bramką na balkon! drzwi balkonowe mogą być otwarte a dziecko nie wyjdzie
Siedzi bez problemów On nie ma starszego rodzeństwa, więc nie ma komu zazdrościć dorosłego krzesełka, dorosłego łóżka itp A do malowania to krzesełko jest jak znalazł, bo siedzi z dala od ścian i mi nigdzie nie poleci cały wymazany
A po tym ostatnim malowaniu oboje musieliśmy do wanny iść

Co do bramki, to w poprzednie lato się sprawdzała. W tym - od początku sezonu - jest tylko do ozdoby Bo Tymek dawno rozpracował, jak się ją otwiera i nie stanowi dla niego żadnej przeszkody. Ale już mi w sumie nie jest potrzebna, bo z balkonu uprzątnęłam wszystkie niebezpieczne czy kruche rzeczy (prawdę mówiąc to wyniosłam WSZYSTKO ) i może sobie po nim hasać, kiedy chce

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Brumku, tak myślałam, że przy nim nie bardzo, ale tak się właśnie zastanawiam, ile czasu zajmuje nałożenie tych 4 warstw? Ja przy dwóch już wymiękam ..
Dwie maluję jedna za drugą, więc nie więcej niż 10 minut z wyschnięciem. A pozotałe dwie po godzinie na przykład i też długo nie czekam. A potem spać

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mrinko, Agawoo, Aniu, Brumku oj szkoda, ze tak mocno dzieciaki zostaly pogryzione. Oby swedzenie juz niekokuczalo.

Ale chyba wcale mu to nie dokucza, bo nie narzeka, nie drapie się, tylko dumny pokazuje na ślady i mówi, że to komar

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumku jasne,że dałam radę truskawką
Wierzyłam w Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Brumku Tymuś piękny

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
brumku- a na przeciw mego stolika wisi obraz Audrey
A Tymek bosko wyglada w kapieli

Emil w samolocie dal popis, oczywiscie znalazla sie pani z dobrymi radami takie sa wszedzie, zupelnie jak tesciowe. Na lotnisku Emil odstawial cyrki, a w hotelowym Pokoju mamy bidet- Emil juz sie tam umyl, calutki byl mokry, a na koniec zaczal pic stamtad wode
-
- O tak, takie panie potrafią świętego do szału doprowadzić
Tymek też czasem odkręca sobie bidet i pije

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Tż daleko, więc dzień ojca spędzamy bez Niego. Laurki nie było, za to Hania z moją pomocą powiedziała tacie wierszyk przez telefon ("Tato, tato, coś Ci dam...").
U nas w sumie też. Laurka dana i ... tyle go widzieliśmy. Bo zamknął się z kompem i pracuje od rana do teraz z 15 minutową przerwą na obiad tylko

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

BRUMEK a to nie nie potrzebne do mielenia mięsa w sumie ani wyciskacz do cytrusow, chcialam porównać z innym MUM ale Twoj ma wiecej bajerow których Ja nie wykorzystam i np juz mam do wyciskania cytrusow sprzęt
Mi właśnie na maszynce do mielenia najbardziej zależało, bo nie mam, a teraz przy Tymku chciałąm sama mielić, niż kupować gotowe mielone.

Cytat:
Brumku bylabys chetna na spotkanie w Lazienkach ze mna. Tz i Julkiem we wtorek?
Ale mnie zaskoczyłaś! Zaraz odpisuję na PW

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek mamy taki sam basenik
Ten żółty biedronkowy dałam bratankowi bo jest większy a taki niebieski dostaliśmy w zamian
Na tym zdjęciu gdzie Tymek ma spuszczone oczy to jest strasznie do Ciebie podobny
Ale tylko ze względu na te oczy jest do mnie podobny?

Ten basenik jest fajny, bo akurat na balkon nam się mieści. No i mało wody potrzeba. Ten duży z Biedronki mamy na działce, ale tam to już z węża trzeba lać i czekać, aż się zagrzeje, więc mi się nie chce go nawet rozkładać. A, i najnowszy nabytek mamy taki:
Fajny, bo z daszkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200810.jpg (85,9 KB, 64 załadowań)
Stary 2013-06-23, 22:30   #2702
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Agni czyli mówisz, że największą atrakcją na wakacjach jest bidet?

Telik to ja już kciuki zaciskam
jak o Alę starliśmy się bezowocnie przez 9 miesięcy to zakupiłam testy owulacyjne i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście wcześniej "nie mogliśmy utrafić w dobry moment" ale od razu się udało
super weekend za Wami

Brumku no tak w sumie myślałam, że Ala by pewnie migiem rozpracowała otwieranie tej bramki
super basen ma Tymek

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 22:35   #2703
brumek
Zakorzenienie

Czekajcie, to i Scio dziś świętuje? To kochana sto lat dla Ciebie!!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu ale mieliście hardcorowy wypad za miasto
podziwiam że dałaś radę, a sama byłaś na działce, czy była mama z wami?

Tymek na zdjęciach taki "maczo" z tatuażem
pytałaś wcześniej o plany prokreacyjne, wiec myślę muszę się przyznać że po wakacjach mamy zamiar rozpocząć program pt "baby2" a jakie platy w tym obszarze ma brumkowa rodzina?

u nas fajny weekend, chyba pierwszy od kilku tygodni taki beztroski.
wczoraj byliśmy na pikniku lotniczym, gdzie Jas wydawał z siebie tylko "łaaaaaaaaał", albo" o tiam maolotu" albo "ja ciem mamolotem" "o leciała mamolot" a dziś z rana ukradkiem udekowaliśmy naszą pieczoną wczoraj potajemnie bezę pavlovej i wręczyliśmi tztowi na Dzień ojca, potem odwiedzililismy moich rodziców, a potem do wieczora gościliśmy się u mojego brata w ogrodzie, była kąpiel w stringach, grillowana kaszanka, karmienie rybek w stawie itd
- Mamy nie było, była tam moja ciocia. Która panicznie boi się burzy
- Bo Tymek to jest macho Taki macho, że dziś jakaś pani na placu zabaw pytała, czy to chłopiec, czy dziewczynka
- To brawa za męską decyzję i będę kibicować z zapartym tchem
U nas drugie dziecko w zawieszeniu. Ja mam dylematy, kiedy najlepiej, żeby jak najmniej ucierpiał na tym Tymek i żeby jednocześnie drugiemu dziecku móc poświęcić na spokojnie czas... A mój mąż już niby mówi, że mógłby mieć, ale pracy ma coraz więcej, dla nas czasu teraz to już w ogóle, więc to dziecko miałabym sama tak naprawdę.
A odnośnie tego urządzenia to chcecie celować w jakąś płeć?
- Miłośnik mamolotów Ci rośnie
Zaciekawiłaś mnie tymi stringami Wszyscy byli w stringach ?
Stary 2013-06-24, 00:09   #2704
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Marina
, z tego co pamiętam to Twój dentysta to niezły przystojniak, więc sen chyba nie był najgorszym koszmarem?

Teliczku, mnie również tymi stringami zaintrygowałaś. Czyli chcesz zostać znowu wakacyjną mamą?

Brumku, ale fajowy ten basenik. U Nas, a właściwie u moich rodziców w grę wchodzi jedynie plastik bo Borys(pies) do każdego zbiornika z wodą próbuje pakować swój tyłek.
Tymek daje tak spokojnie tż pracować w domu, nie przeszkadza mu? Hania tacie nie daje spokoju jak już jest z Nami. Nie ma mowy, żeby mógł dłużej posiedzieć przy komputerze... czy w toalecie.

Dzisiaj z przypadku kupiłam Hani gazetę Kubuś Puchatek- jako dodatek jest zestaw foremek do robienia lodów no i ukochane przez Hanię naklejki. Radocha była ogromna- dla dziecka i dla mamy.
Stary 2013-06-24, 08:05   #2705
pieleszka
Wtajemniczenie

zaległe sto lat dla naszych 2-letnich chłopaków: Szymku, Krzysiu
zaległe sto lat dla Natki i Scio

urocze dzieciaki na zdjęciach
agag Ty zdecydowanie nie wyglądasz na matkę-polkę 3 dzieciaków

Witam się!
nadrobiłam, ale jakoś nie pamiętam standardowo co komu odpisać... weekend minął mi szybko i intensywnie. sama z Hanią byłam, bo mąż miał jakieś szkolenie. więc spędzałyśmy czas na piaskownicy (od ok. 9-11 póki słońce było w miarę "znośne"), przerwa na odpoczynek od słońca, a potem się działkowałyśmy (w sobotę u mojej siostry, a w niedzielę u rodziców). i jakoś zleciało... w domu oczywiście nic nie zrobiłam, bo moje dziecko nie da mamie się zająć czymkolwiek a wieczorami to padałam razem z małą
i u nas plaga komarów. Hania pogryziona trochę, ja też. ale ona na szczęście nie drapie, to jakoś złażą te bąble.

wczoraj tatunio wrócił wieczorem, dziecko wręczyło mu laurkę (z nianią przygotowały już wcześniej), przytuliło się i powiedziało "kocham tatunia", a mój twardziel mąż miał łzy w oczach

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:27   #2706
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
tulac I ona jest o wiele wirksza niz Sophie I ciagnie ja za szmaty jak maskotke a to moje drobne w ryk . Staram sie pilnowac ale nie zawsze zdaze I tak sie to zaczelo. Co powinnam zrobic aby ja przekonac do dzieci?
Zachecaj może Ją do zabawy z dziećmi, weź Ją za rączkę i podejdz razem z Nią?ale nic na siłę.
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu, oboje
no to super.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

W zalaczniki moje dziecko
Ale ma plac zabaw na podwórku-super
A ten namiot samorozkładający to dla dzieci?
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A my w końcu wyladowalismy na wiankach i Jarmarku Swietojanskim.
Ponizej kilka zdjec z tego:
Fajne zdjęcia ciekawe czy kiedyś jeszcze będę w Krakowie, byłam raz, ale jak pokazujesz zdjęcia, to takie te miejsca wydają się znajome
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To jeszcze Wam pokaże nasze balkonowe basenowanie i malowanie laurki dla taty
Super Tymuś
Moja Julcia też chętnie siedzi w krzesełku do karmienia, Mateuszek też
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Melduje sie z kawiarni hotelowej. Chlopaki drzemia, a ja kawe popijam. Boze jak tu goraco, ale jak pieknie jednoczesnie.

brumku- a na przeciw mego stolika wisi obraz Audrey
A Tymek bosko wyglada w kapieli

Emil w samolocie dal popis, oczywiscie znalazla sie pani z dobrymi radami takie sa wszedzie, zupelnie jak tesciowe. Na lotnisku Emil odstawial cyrki, a w hotelowym Pokoju mamy bidet- Emil juz sie tam umyl, calutki byl mokry, a na koniec zaczal pic stamtad wode
to mieliście przeprawę, ważne że już na miejscu i możecie się wakacjować
Cytat:
z moją pomocą powiedziała tacie wierszyk przez telefon ("Tato, tato, coś Ci dam...").

Jejku, to musiało być słodkie
Cytat:
była kąpiel w stringach, grillowana kaszanka, karmienie rybek w stawie itd

uff to sie nagadałam
mnie też zaintrygowałaś tymi stringami

Hej.
W piątek była mega burza ze sporym gradem. W sobotę podrzuciłam dzieci do mamy, a ja pojechałam na zakupy i do domu sprzątać, a niedziela( w zasadzie pół) u moich rodziców na Dniu Ojca.
Julcia jak wrócę z pracy, to jest małą przylepką, ale jednocześnie trochę nie znośną, buczy, ciągle coś się Jej nie podoba, przeżywa jakby coraz bardziej moją nieobecność przykro mi strasznie z tego powodu. Jak jestem ja, to już nikt inny się nie liczy. Ciężko mi było dzisiaj Ją zostawić, na szczęście jeszcze spała.
Wczoraj wstała z katarem mam nadzieję, że szybko minie.

A Mateuszek ma piątego ząbka i siedzi coraz bardziej stabilniej, spacery już tylko na siedząco, a przed kładzeniem wzmaga się jak może.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:37   #2707
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

oliweczko to jest taki namiot nad wode, oslonka przed sloncem i wiatrem, ale mozna go spokojnie dla dzieciakow - wczoraj wyprobowalismy kolezanki. Plac zabaw jest, bo jest szwagierki maly, wiec bawia sie razem - wiec kupujemy praktycznie wszystko wspolnie. Niestety basen ma chyba gdzies dziurke, bo trzeba codziennie dopompowywac powietrza, bo inaczej cala woda ucieka

Wogole witam sie

Nie nadrabiam bo 2 dnia mialam imprez, w sobote znajomi, a wczoraj grill. Dzis dalam Marysie do zlobka, a sama zaraz ide sie drzemnac bo do 4 nie spie. Wstalam na siusiu i usnac nie moglam, kolo 6 przydreptala Marysia i koniec spania, bo chciala jesc a zaraz bajke

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:25   #2708
mme_audrey
Raczkowanie

Dzień dobry
Helutkowe oczy już lepiej, ufff życzè miłego dnia, poodpisuję wieczorem, bo z telefonu nie lubię strasznie
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:02   #2709
zanetaa88
Zakorzenienie

Dobry.

Deszczyk pada

OLIWECZKA 5tego ząbka? Jeju jak ten czas leci... Ja cały czas mam wrażenie, że on nie dawno się urodził a już siedzi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:43   #2710
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
OLIWECZKA 5tego ząbka? Jeju jak ten czas leci... Ja cały czas mam wrażenie, że on nie dawno się urodził a już siedzi
wogóle mam wrażenie, że drugie dziecko rośnie szybciej

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-06-24, 12:11   #2711
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Oliweczko, brawa za ząbka!

Brumek, romantycznie z tą burzą Ty to chyba świętą zostaniesz, naprawdę. Ile razy piszesz że mąż tylko pracuje i prawie go z Wami nie ma, to Cię podziwiam, że to tak spokojnie znosisz
Zdjęcia są śliczne, Tymek bardzo do Ciebie podobny!

mme_audrey, dobrze że z oczkami lepiej

Wczoraj posiedzieliśmy z TŻem na spokojnie w domu, po południu zapaliliśmy sobie grilla, byłoby romantycznie jakby nie komary
A dziś już załatwiłam przegląd samochodu i klimatyzacji w aucie, oczywiście z obstawą musiałam jechać, Adaś w warsztacie podziwiał samochody, w drodze powrotnej go ścięło i śpi w aucie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:15   #2712
brumek
Zakorzenienie

Hej, hej

Cytat:
Brumku, ale fajowy ten basenik. U Nas, a właściwie u moich rodziców w grę wchodzi jedynie plastik bo Borys(pies) do każdego zbiornika z wodą próbuje pakować swój tyłek.
Tymek daje tak spokojnie tż pracować w domu, nie przeszkadza mu? Hania tacie nie daje spokoju jak już jest z Nami. Nie ma mowy, żeby mógł dłużej posiedzieć przy komputerze... czy w toalecie.
Nie przeszkadza, Marzenko. Tymek nie ma takiej więzi z tatą, jak mają Wasze dzieci. Jest tata to ok, ale jak taty nie ma, to on nawet tego nie zauważa. Ja nawet komputera otworzyć w dzień nie mogę. A mąż całe dnie może siedzieć i pracować, a Tymek nawet do niego nie podchodzi. I oczywiście nie piszę tego, jako coś na plus, wręcz przeciwnie...
To się wyżaliłam

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
wczoraj tatunio wrócił wieczorem, dziecko wręczyło mu laurkę (z nianią przygotowały już wcześniej), przytuliło się i powiedziało "kocham tatunia", a mój twardziel mąż miał łzy w oczach

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Helutkowe oczy już lepiej, ufff życzè miłego dnia, poodpisuję wieczorem, bo z telefonu nie lubię strasznie
To szybciutko jej przeszło
A tak z ciekawości - Ty wróciłaś do pracy stacjonarnej, czy jeszcze nie?

Elliko - miałam Cię już nie raz pytać i zapominam: jak Karolinka spała, kiedy byliście na łódce? W sensie, w jakim miejscu? Normalnie na koi? Nie obijała się o wszystko/nie łaziła po kabinie/nie wyłaziła na zewnątrz/itp?

Byłam rano u dentysty, bo mi się plomba z czasów podstawówki ukruszyła. Lubię dentystów

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek, romantycznie z tą burzą Ty to chyba świętą zostaniesz, naprawdę. Ile razy piszesz że mąż tylko pracuje i prawie go z Wami nie ma, to Cię podziwiam, że to tak spokojnie znosisz
Zdjęcia są śliczne, Tymek bardzo do Ciebie podobny!
Aniu, bo tego się nie da zmienić na siłę. nie da się zmusić dorosłego człowieka do zmiany zachowania, o ile on tego nie chce, nie widzi potrzeby. Ja tylko mogę czasem, coś mu próbować uświadomić, pokazać, jak to wygląda z zewnątrz. Bo niestety wiem, że sam w przyszłości będzie żałował tego, co teraz robi. Bo nie będzie miał więzi z synem.
Stary 2013-06-24, 12:26   #2713
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, bo tego się nie da zmienić na siłę. nie da się zmusić dorosłego człowieka do zmiany zachowania, o ile on tego nie chce, nie widzi potrzeby. Ja tylko mogę czasem, coś mu próbować uświadomić, pokazać, jak to wygląda z zewnątrz. Bo niestety wiem, że sam w przyszłości będzie żałował tego, co teraz robi. Bo nie będzie miał więzi z synem.
WIem wiem, rozumiem że się nie da, ale i tak cię podziwiam, chciałabym mieć tyle cierpliwości

Stary 2013-06-24, 12:38   #2714
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumku i inne posiadaczki stolika mamut-czym to czyścić?( porysowania po kredkach)

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-06-24, 12:47   #2715
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej
Oliweczko dla mnie Twój Mateuszek to ciągle jest taki maleńki... A on już siedzi
Ania Julkowy dziadek a mój tata ma warsztat samochodowy- Julian uwielbia tam wchodzić, patrzeć jakby mógł to by samochody na podnośniku sam podnosił Pokazuje koła, znaczki, śrubki, wszystko On kocha samochody jak jego dziadek i wujek. Może też będzie mechanikiem?
Brumek ja w sprawie spotkania dalej nic nie wiem oprócz tego, że jak coś to jutro. Denerwuje mnie to ale cóż poradzić
Co do pracujących tatusiów- ja zawsze swojemu powtarzam, że lepiej mieć trochę mniej pieniędzy a kompletną, związaną rodzinę niż mieć ich dużo a traktować się jak obcych. Jak mi się mąż rozleniwia to już ja mu nad głową sterczę i kazania prawię, nie da rady musi posłuchać.
Widziałam wielokrotnie jak praca rozwala więzi i rodzinę. Nie piszę oczywiście tego do nikogo jako przytyk, broń Boże, tylko mówię jak jest u mnie

A propos przebywania samemu w toalecie- wczoraj poszłam, zamknęłam drzwi a zawsze Julek idzie za mną. Siedzę, patrzę a tu klamka raz się rusza, drugi... i Jul sam sobie drzwi otworzył i wszedł teraz się boję, że będzie wszystkie drzwi otwierał.
Wczoraj Julek widział się z koleżanką 2 tygodnie straszą- Julcią. Różnica między nimi straszna ona dużo mówi, słucha się, siada na wc ale jest taka drobniutka przy nim

Pokażę wam nas z piątku- wycieczka rowerowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00151.jpg (67,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00159.jpg (110,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00161.jpg (134,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00165.jpg (112,6 KB, 52 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:55   #2716
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Oliweczko dla mnie Twój Mateuszek to ciągle jest taki maleńki... A on już siedzi
Ania Julkowy dziadek a mój tata ma warsztat samochodowy- Julian uwielbia tam wchodzić, patrzeć jakby mógł to by samochody na podnośniku sam podnosił Pokazuje koła, znaczki, śrubki, wszystko On kocha samochody jak jego dziadek i wujek. Może też będzie mechanikiem?
Brumek ja w sprawie spotkania dalej nic nie wiem oprócz tego, że jak coś to jutro. Denerwuje mnie to ale cóż poradzić
Co do pracujących tatusiów- ja zawsze swojemu powtarzam, że lepiej mieć trochę mniej pieniędzy a kompletną, związaną rodzinę niż mieć ich dużo a traktować się jak obcych. Jak mi się mąż rozleniwia to już ja mu nad głową sterczę i kazania prawię, nie da rady musi posłuchać.
Widziałam wielokrotnie jak praca rozwala więzi i rodzinę. Nie piszę oczywiście tego do nikogo jako przytyk, broń Boże, tylko mówię jak jest u mnie

A propos przebywania samemu w toalecie- wczoraj poszłam, zamknęłam drzwi a zawsze Julek idzie za mną. Siedzę, patrzę a tu klamka raz się rusza, drugi... i Jul sam sobie drzwi otworzył i wszedł teraz się boję, że będzie wszystkie drzwi otwierał.
Wczoraj Julek widział się z koleżanką 2 tygodnie straszą- Julcią. Różnica między nimi straszna ona dużo mówi, słucha się, siada na wc ale jest taka drobniutka przy nim

Świetne zdjęcia
Mój P. też duuużo pracuje-właściwie, to się tylko wymieniamy przy dzieciach-ja wracam, On za chwilę wychodzi i wraca ok.22 i tak jest codziennie i odkąd pamietam. Ale za to niedziele są czysto rodzinne(chyba, że Mu dniówka, lub nocka wypadnie).
Trochę duszno mam w pracy, aż się spać chce...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-06-24, 13:00   #2717
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej

Marzenka co to za gazeta z tym Kubusiem Puchatkiem?
w kiosku normalnie kupiłaś? ile kosztuje?
pytam bo Ala ostatnio ma fazę na KP

Pieleszko bo faceci to twardziele, ale jak przyjdzie co do czego to serducha szybko miękną

Oliweczko przykra sprawa z Julcią
a dla Mateuszka gratulacje za kolejne ząbki

Audrey cieszę się, że leki na oczka działają

Brumku wiesz strasznie przykre jest to co piszesz
szkoda, że mąż nie chce tego wszystkiego zmienić bo kiedyś będzie za późno. teraz przez palce uciekają mu najwspanialsze chwile z synem może on sam tak został wychowany?
a powiedz była kiedykolwiek taka sytuacja żeby TŻ został sam z Tymkiem?
Ty w ogóle kiedykolwiek od narodzin Tymcia wyszłaś gdziekolwiek "sama" w sensie na spotkanie ze znajomymi czy chociażby na zakupy, do lekarza? czy wszędzie zawsze jeździsz z dzieckiem?

Chelsea masz rację z tą pracą i pieniędzmi tylko często jest też tak, że jak się u kogoś pracuje to wyjścia nie ma. ja wiem - wyjście jest zawsze - zmienić pracę tylko to nie tak hop siup.
ale najważniejsze to nawet jak jest ta praca to mieć chęć każdą wolną chwilę spędzić z rodziną a nie obok niej....
fotki super - widać, że wycieczka udana

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-06-24, 13:28   #2718
mamad1
Zadomowienie

Tyle ślicznych zdjęć zamieściłyście

My jednak zostalismy u moich rodziców na drugi tydzień. Co prawda pogoda się pogorszyła, bo pada, ale na samą myśl, że miałabym siedzieć w Krakowie w mieszkaniu, niedobrze mi się robi
Na Dzień Ojca mąż dostał taki sam prezent jak ja na Dzień Matki (czyli nic) Złośliwa jestem w tym roku
Patryk jak wczoraj się obudził i zobaczył tatę (przyjechał jak mały juz spał), to nawet na krok go nie chciał puścić. Cieszy mnie to, że jest tak z nim związany Potem tata pojechał do domu, ale obyło się bez płaczu. Choć wcześniej już myślałam, że jednak trzeba będzie się spakować i wracać z nim....
Stary 2013-06-24, 13:42   #2719
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku ja Cię podziwiam za to, że Ty masz tyle "zrozumienia" dla męża. że nie skarżysz się na niego, ale po prostu piszesz jak jest, i masz świadomośc tego, że to troszkę nie tak...
u nas jest tak, że pracujemy obydwoje, ale mąż często-gęsto jest w delegacjach lub pracuje po godzinach, często całymi nocami. do tego on ma to swoje bieganie i piłkę, z których nie rezygnuje, a ja się do tego przyzwyczaiłam. ale stara się jak może i czas dla Hani znajduje (o ile jest na miejscu). chociaż tyle. albo AŻ tyle. bo w domu to mi kompletnie nie pomaga. ja się wręcz śmieję, że utrudnia. bo czasami mam wrażenie, że mam dwójkę dzieci, po której muszę sprzątać, odkładać wszystko na miejsce itp, i ciągle słyszę "wiesz, gdzie jest moje..." bo on nie umie utrzymać wokół siebie porządku....

chelsea świetne zdjęcia!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2013-06-24 o 13:44
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:10   #2720
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
MONIKA jak za duzo siedzisz? To Ci złe? Mi jest zle jak zle siedzę a tak to ok, a jak za duzo sie schylam to mi nie dobrze jest i zgagi dostaje;( teraz mialam spokój z bólem kręgosłupa 2 tyg a dziś znowu ból sie pojawił i jak przekrecam sie na bok to jak slimak i stara baba:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bo ja juz brzuch na kolanach mam i jak siedze rpzed kompem to po 8h mnie boli

chwale sie - kinga ma nowego zeba, pierwsza trójke

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:13
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:37   #2721
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumku i inne posiadaczki stolika mamut-czym to czyścić?( porysowania po kredkach)
Ja czyszcze zwyklym plynem do czyszczenia powierzchni
Cytat:
Agni czyli mówisz, że największą atrakcją na wakacjach jest
Zdecydowanie.
Nic tylko instalowac bidety w domu.

Matko, co za gorac.

Llphgfbvno
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:14   #2722
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
u nas podobnie, nie ma mowy żeby któreś z nas samo weszło. A zwłaszcza TŻ po powrocie z pracy Adaś otwiera mu do łazienki i zarządza "tata si!"
A to efekty dorwania się do paletki cieni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4932.jpg (25,9 KB, 47 załadowań)

Stary 2013-06-24, 20:39   #2723
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
niezwykle precyzyjne cieniowanie powzoliło uzyskać niezwykle ciekawy odcień fioletu złamanego paryskim błękitem

Cytat:
Agni czyli mówisz, że największą atrakcją na wakacjach jest bidet?

Telik to ja już kciuki zaciskam
jak o Alę starliśmy się bezowocnie przez 9 miesięcy to zakupiłam testy owulacyjne i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście wcześniej "nie mogliśmy utrafić w dobry moment" ale od razu się udało
super weekend za Wami
hmm u mnie testy owulacyjne nigdy nie działały ze względu na PCOS
a teraz zorientowałam się że huper super komputer cyklów też nie zawsze bedzie działał

Brumciu, Marzenko,
sprawa stringów była prosta
wszystkie dzieciaczki wskoczyły do wody (na golasa jak zwykle) i Jaś też chciał, a że basen głęboki to musiałam zaświecić pośladem.
Jak wracałam do domu i z moim bratannkiem przedrzeźniałam się, że teraz sąsiedzi będą z niego żartować że ma gołodupców w basenie, on odpowiedział sepleniąc-no co ty ciociu, psecies wsyscy sąsiedzi się w tobie zakochają teraz
Stary 2013-06-24, 22:14   #2724
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Aniu no slicznie Adas sie wymalowal
Telik fajnego masz bratanka.

Bylam u gina z ta piersia i mam jakas zmiane w gruczole. W srode usg. Prosze o kciuki.
Kolejny stres ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:39   #2725
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ja czyszczę płynem do mycia naczyń. Schodzi, jak się trochę poszoruje. A tak szczerze, to ostatnio nie czyszczę, bo Tymek codzinnie coś domalowuje kredkami na blacie i stwierdziłam, że skoro to jego stolik, to niech robi co chce

Cytat:
u nas podobnie, nie ma mowy żeby któreś z nas samo weszło. A zwłaszcza TŻ po powrocie z pracy Adaś otwiera mu do łazienki i zarządza "tata si!"
Widzę w tym rękę mistrza

Cytat:

Tyle, ze mój mąż nie pracuje dla pieniędzy (tzn. nie tylko ), ale dla przyjemności. I tu jest problem. Bo praca to jego największe hobby i nie potrafi jej oddzielić od reszty życia...

Super wycieczka Widać, że Julek zachwycony

Cytat:
Brumciu, Marzenko,
sprawa stringów była prosta
wszystkie dzieciaczki wskoczyły do wody (na golasa jak zwykle) i Jaś też chciał, a że basen głęboki to musiałam zaświecić pośladem.
Jak wracałam do domu i z moim bratannkiem przedrzeźniałam się, że teraz sąsiedzi będą z niego żartować że ma gołodupców w basenie, on odpowiedział sepleniąc-no co ty ciociu, psecies wsyscy sąsiedzi się w tobie zakochają teraz
Boska sytuacja
A bratanek zna się na kobietach, skoro już teraz potrafi takie rzeczy rozpoznać

Cytat:
Brumku wiesz strasznie przykre jest to co piszesz
szkoda, że mąż nie chce tego wszystkiego zmienić bo kiedyś będzie za późno. teraz przez palce uciekają mu najwspanialsze chwile z synem może on sam tak został wychowany?
a powiedz była kiedykolwiek taka sytuacja żeby TŻ został sam z Tymkiem?
Ty w ogóle kiedykolwiek od narodzin Tymcia wyszłaś gdziekolwiek "sama" w sensie na spotkanie ze znajomymi czy chociażby na zakupy, do lekarza? czy wszędzie zawsze jeździsz z dzieckiem?
Ja to wszystko wiem. Wiesz, najdziwniejsze, że on w domu miał właśnie inny przykład. Jego dom, jak na tamte czasy, był dość nietypowy, bo nie było w nim sztywnego podziału, że mama zajmuje się dziećmi i domem, a tata zarabia. Do tej pory u nich w małżeństwie, to on dba o dom, sadzi, sprząta, więcej gotuje, przemeblowuje, urządza, a ona nie. A pracowali zawodowo oboje. Mój mąż z żadnym z rodziców nie jest specjalnie zżyty, ale jego siostra z obojgiem i nie wiem nawet, czy z ojcem nie bardziej. Więc musiał poświęcać dzieciom dużo czasu (choć akurat jego sposobu wychowywania zdecydowanie nie pochwalam ). W każdym razie zmierzam do tego, że nie wziął tego złego przykładu z domu... Chyba że pod tym względem, że w domu rodzinnym on zawsze żył tylko dla siebie. Nie miał żadnych obowiązków, żył jakby obok innych członków rodziny, oddawał się wyłącznie swoim pasjom, miał swój świat. I to mu w części zostało...

Co do zostawania z Tymkiem, to jasne - zostawał. Na początku, zaraz po urodzeniu, zdarzało mi się gdzieś szybko wyskoczyć, coś załatwić, teraz już raczej nie. Teraz baaaardzo sporadycznie, tylko jak po prostu nie ma innego wyjścia. Dziś np. byłam u dentysty, a tam za żadne skarby świata nie mogłabym siedzieć na fotelu i jednocześnie pilnować dziecka, więc został. Ale trochę na siłę Do innych lekarzy często po prostu biorę Tymka ze sobą.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku ja Cię podziwiam za to, że Ty masz tyle "zrozumienia" dla męża. że nie skarżysz się na niego, ale po prostu piszesz jak jest, i masz świadomośc tego, że to troszkę nie tak...
u nas jest tak, że pracujemy obydwoje, ale mąż często-gęsto jest w delegacjach lub pracuje po godzinach, często całymi nocami. do tego on ma to swoje bieganie i piłkę, z których nie rezygnuje, a ja się do tego przyzwyczaiłam. ale stara się jak może i czas dla Hani znajduje (o ile jest na miejscu). chociaż tyle. albo AŻ tyle. bo w domu to mi kompletnie nie pomaga. ja się wręcz śmieję, że utrudnia. bo czasami mam wrażenie, że mam dwójkę dzieci, po której muszę sprzątać, odkładać wszystko na miejsce itp, i ciągle słyszę "wiesz, gdzie jest moje..." bo on nie umie utrzymać wokół siebie porządku....
Pewnie, że "nie tak"
Z tą dwójką dzieci mam dokładnie tak samo
Tyle, że wolnego czasu nie poświęca Tymkowi, a pracy. Czasem mam wrażenie, że on jakby zapomina. Serio. Zapomina, że ma dziecko, obowiązki. Kocha nas, Tymka uwielbia, ale wydaje mu się, że skoro nas ma i kocha, to to wystarczy.

No to ponarzekałam na męża, aż mi teraz głupio Bo to taki typ, ma wady i zalety. Wiem, że bardzo głupio robi w tej kwestii, źle sobie ustawia niektóre priorytety (przynajmniej czasowo), mówię mu to, on się zgadza, a życie toczy się dalej

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Bylam u gina z ta piersia i mam jakas zmiane w gruczole. W srode usg. Prosze o kciuki.
Kolejny stres
Ale na razie sie nie stresuj, poczekajmy co wyjdzie w badaniu
Stary 2013-06-24, 22:53   #2726
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka, wow, tak od a do z sam ją tworzy? Pochwal się efektem końcowym.
Dokladnie wszystko od a do z Wczoraj wieczorem jak juz wyschla wsypalismy 120 kg piasku Jutro zrobie fotki

Dobry wieczor

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:57   #2727
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Aaniu pięknego masz syna

hehe Telik pogadanka z bratankiem superowa
ja tam trzymam kciuki żebyś nie musiała jednak stosować żadnych wspomagaczy typu testy czy komputerki i żeby fasolka w brzuszku zamieszkała wtedy kiedy tylko zapragniecie

Chelsea oczywiście kciuki do czerwoności zaciśnięte!

Brumku a może tak do końca mąż nie wie co traci?
może jakby więcej czasu spędzał z synem to może bardziej by się otworzył?
bo tak sobie myślę jakby tak (nawet i z przymusu bo Ty np. musisz sama coś załatwić czy popracować i bardzo Ci zależy żeby TŻ zajął się Tymciem) mąż sam z Tymkiem gdzieś zaczęli wychodzić - nawet do piaskownicy, pokopać w piłkę gdzieś na trawie no cokolwiek to zauważyłby jaki ten czas jest dla nich ważny.
to są tylko jakieś tam moje spostrzeżenia - przepraszam jeżeli piszę za dużo bo nie chcę absolutnie wchodzić w Twoje życie z buciorami jak to się mówi

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-06-25, 00:47   #2728
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku a może tak do końca mąż nie wie co traci?
może jakby więcej czasu spędzał z synem to może bardziej by się otworzył?
bo tak sobie myślę jakby tak (nawet i z przymusu bo Ty np. musisz sama coś załatwić czy popracować i bardzo Ci zależy żeby TŻ zajął się Tymciem) mąż sam z Tymkiem gdzieś zaczęli wychodzić - nawet do piaskownicy, pokopać w piłkę gdzieś na trawie no cokolwiek to zauważyłby jaki ten czas jest dla nich ważny.
to są tylko jakieś tam moje spostrzeżenia - przepraszam jeżeli piszę za dużo bo nie chcę absolutnie wchodzić w Twoje życie z buciorami jak to się mówi
No masz rację, że nie do końca wie, bo do końca dowie się, jak Tymek będzie miał kilkanaście lat i już będzie po ptakach...
Do czasu z synem ja go zmuszać nie będę. Serio, nie lubię i nie chcę tego robić. Zachęcać owszem - zachęcam. Ale nie chcę nikogo zmuszać do bycia z dzieckiem. Zmuszany człowiek jest skwaszony i nie potrafi się do końca otworzyć na to, do czego się go zmusza. A nie chodzi mi o to, żeby wychodził z Tymkiem na siłę i siedział przy nim, myślami będąc gdzie indziej. Bo Tymek na to nie zasługuje.
To ciężki temat, na pewno nie da się go załatwić w jeden wieczór na forum

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Jeszcze dla rozluznienia Wam napisze tejst Tymka z dzisiaj. Rano ide przez mieszkanie i mowie troche do meza a troche w przestrzen "Rany, co tak smierdzi?". A Tymus do mnie "Mamo, kupka"
Stary 2013-06-25, 07:29   #2729
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Oliweczko dzieci w ogóle bardzo szybko rosną
Aniu makijaż wygrałby w I kategorii
Telik no nie mogę z Twojego bratanka :d a ile on ma lat?
Chelsea śliczne zdjęcia, a ile Twój mąż jest od Ciebie straszy?
i trzymam za usg
Iwa_iw moja Lilka ma chopla na punkcie Kubusia Puchatka, nawet prześcieradło takie ma i jest w "Kubuśki" -jak to moje dzieci określiło

Wszystkiego najlepszego dla Szymka i Krzysia (zaległe ze mnie)

i Sto lat dla Natki i Scio

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Brumku dzieci potrafią zaskoczyć, co?
Stary 2013-06-25, 07:49   #2730
Lili 83
Zakorzenienie

Adrij duży, spóźniony buziak dla Jasia z okazji urodzin
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości