wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 09:27   #2701
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Kuny jeszcze nie mieliśmy, tylko myszy się trafiały w domu.

Zrezygnowałam jednak z tej roboty, nie ta atmosfera i odpowiedzialność za te pieniądze i nerwy ile mnie kosztowała (i to same praktyki bo umowę dopiero miałam podpisać)

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:33   #2702
hania811
Zakorzenienie

Sanetko szkoda. Mimo wszystko dobrze, że spróbowałaś.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:46   #2703
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Sanetko szkoda. Mimo wszystko dobrze, że spróbowałaś.

Mi trochę też ale ja się nie będę podkładać
Musze pilnować ważnych rzeczy tj sterylizacji, robić z niej raporty itp ale jak pytam jak to w ogóle robić to nikt mi nie mówi. A potem to ja mam odpowiadać przed sanepidem. Tak samo za sam autoklaw materialnie ale nikt mi nie pokazał jak go obsługiwać.
Albo przypadkiem mówią że muszę robić zużycie materiałów ale żeby to ogarnąć to trzeba mieć dodatkowe przeszkolenie. I tak by można jeszcze kilka przykładów podać.

A na kursie ciągle podkreślali że to na tyle odpowiedzialna robota że lekarz ma obowiązek wszystko pokazać i jak czegoś nie wiemy to żeby się nie tykać/ nie zgadzać na zrobienie

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-11-27 o 09:57
Stary 2013-11-27, 10:02   #2704
ButterBear
Zakorzenienie

Sanetko, szkoda, że nic z tego. A ten kurs masz skończony? Może to się przyda na coś jeszcze

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:34   #2705
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Sanetko, szkoda, że nic z tego. A ten kurs masz skończony? Może to się przyda na coś jeszcze

Kurs mam skończony, dla mnie ta cała sytuacja to taki kop żeby pomyśleć o jakiejś innej pracy czy kursach.

Stary 2013-11-27, 11:06   #2706
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Kurs mam skończony, dla mnie ta cała sytuacja to taki kop żeby pomyśleć o jakiejś innej pracy czy kursach.
otóż to
Nie udało się, to trudno, niech żałują, a ty możesz skorzystać i może gdzieś to jeszcze wykorzystasz
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:08   #2707
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
no mega kiepsko.
Ja jestem furiat- i też miałam czas przez ostatnie pół roku że aferę życia robiłam o niewymyte gary. Po tej akcji ostatniej dotarło do mnie w końcu że: A) krzywdzę dziecko- ona bierze wszystko do siebie, nie rozumie czemu mama krzyczy- i zawsze czuje się winna tej sytuacji, B) serio mogę stracić faceta którego kocham- o cholerne niewymyte gary.
Wyluzowałam.

I nagle mąż zaczął te gary myć.

Nie masz poczucia po takich akcjach że możesz wszystko co masz stracić? nie mobilizuje do zmian ?
Mam poczucie, albo coś na kształt. Ale nie mobilizuje mnie to do zmian, bardziej do coraz większej izolacji.

Cytat:
Mi trochę też ale ja się nie będę podkładać
Musze pilnować ważnych rzeczy tj sterylizacji, robić z niej raporty itp ale jak pytam jak to w ogóle robić to nikt mi nie mówi. A potem to ja mam odpowiadać przed sanepidem. Tak samo za sam autoklaw materialnie ale nikt mi nie pokazał jak go obsługiwać.
Albo przypadkiem mówią że muszę robić zużycie materiałów ale żeby to ogarnąć to trzeba mieć dodatkowe przeszkolenie. I tak by można jeszcze kilka przykładów podać.

A na kursie ciągle podkreślali że to na tyle odpowiedzialna robota że lekarz ma obowiązek wszystko pokazać i jak czegoś nie wiemy to żeby się nie tykać/ nie zgadzać na zrobienie
To kiepsko. Nie lubię takich sytuacji - masz odpowiadać za coś, a nikt Ci nawet nie odpowie na podstawowe pytania.

Cytat:
Super

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 11:52   #2708
sanetka
Zakorzenienie

Wydaje mi się że to dr bardziej zależy żebym pracowała niż mi. Dostałam dziś kilka smsów żebym się jednak zastanowiła. Tylko nie może zrozumieć że nie chodzi o godziny pracy/ pieniądze tylko o atmosferę i odpowiedzialność jaka jest ode mnie wymagana

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-11-27 o 12:15
Stary 2013-11-27, 17:20   #2709
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć, zabiegana jestem ostatnio...
Sanetko, może - skoro zabiegają o Ciebie - warto wykorzystać tę sytuację i wypunktować te kwestie, które Cię powstrzymują przed podjęciem pracy, może udałoby się wyegzekwować podział odpowiedzialności, właściwe wprowadzenie do tego, czym masz się zajmować...?
Fajne jest to, że podjęcie jakiejś nowej aktywności (kurs) inspiruje do zmian, do szukania czegoś dla siebie.
Zrobiłam ostatnio sporo zakupów ciuchowych i domowych - włączył mi się syndrom przygotowań świątecznych (pierwszy raz w życiu chyba, rok temu nie mieliśmy nawet choinki), więc zaopatrzyłam się w świąteczny bieżnik, świeczniki, stroik itp.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2013-11-27 o 17:50
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 17:48   #2710
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć, zabiegana jestem ostatnio...
Sanetko, może - skoro zabiegają o Ciebie - warto wykorzystać tę sytuację i wypunktować te kwestie, które Cię powstrzymują przed podjęciem pracy, może udałoby się wyegzekwować podział odpowiedzialności, właściwe wprowadzenie do tego, czym masz się zajmować...?
Fajne jest to, że podjęcie jakiejś nowej aktywności (kurs) inspiruje do zmian, do szukania czegoś dla siebie.
Zrobiłam ostatnio sporo zakupów ciuchowych i domowych - włączył mi się syndrom przygotowań świątecznych (pierwszy raz w życiu chyba, rok temu nie mieliśmy nawet choinki), więc zaopatrzył się w świąteczny bieżnik, świeczniki, stroik itp.
Cześć, miałam pytać o Ciebie
Co kupiłaś fajnego?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-27, 17:54   #2711
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć, miałam pytać o Ciebie
Co kupiłaś fajnego?
Kupiłam dwie fajne sukienki (z biegu), dwie bluzki i płaszcz. Płaszcz z mango, kiedyś wrzucałam Wam. Jedną sukienkę wrzucam, drugiej nie mogę znaleźć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Z7219-99X-003.jpg (97,5 KB, 23 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 08:40   #2712
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2013-11-28, 09:06   #2713
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Emilko, często chodzisz w sukienkach?
Już sobie Ciebie wyobrażam w tej kiecce

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-28, 09:33   #2714
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Cześć!

Emilko, często chodzisz w sukienkach?
Już sobie Ciebie wyobrażam w tej kiecce
Często - kilka razy w tygodniu, w ogóle - najczęściej jak mogę.
Lubię to, że są kompletnym strojem i nie muszę się zastanawiać nad dobieraniem do siebie elementów.

Teraz jestem zachwycona, bo mogę nosić dzianinowe dopasowane sukienki. Próbuję namierzyć tę drugą - wygląda bardzo podobnie do tej na zdjęciu, tylko jedynym czarnym elementem są te paski po boku, a szarość całości jest ciemniejsza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Y0275-90X-001.jpg (18,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-11-28, 09:57   #2715
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Często - kilka razy w tygodniu, w ogóle - najczęściej jak mogę.
Lubię to, że są kompletnym strojem i nie muszę się zastanawiać nad dobieraniem do siebie elementów.

Teraz jestem zachwycona, bo mogę nosić dzianinowe dopasowane sukienki. Próbuję namierzyć tę drugą - wygląda bardzo podobnie do tej na zdjęciu, tylko jedynym czarnym elementem są te paski po boku, a szarość całości jest ciemniejsza.
Ja właśnie nie mogę nosić dzianinowych dopasowanych sukienek
I mam wrażenie, że nie bardzo pasują do mnie. Ale u innych kobiet zawsze mi się to podoba

Ewunia

Staś

bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 10:09   #2716
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie mogę nosić dzianinowych dopasowanych sukienek
I mam wrażenie, że nie bardzo pasują do mnie. Ale u innych kobiet zawsze mi się to podoba
Ja też nie mogłam
Nosiłam takie, które miały różne fajne rozwiązania w okolicach pasa
Albo z paskiem w pasie. Mamy podobną figurę, wydaje mi się, że powinno być Ci w sukienkach dobrze.
Stary 2013-11-28, 10:29   #2717
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mogłam
Nosiłam takie, które miały różne fajne rozwiązania w okolicach pasa
Albo z paskiem w pasie. Mamy podobną figurę, wydaje mi się, że powinno być Ci w sukienkach dobrze.
Ty masz raczej drobniejszą budowę - ja mam nogi dość masywne.
I dupę kwadratową, co na długi czas dyskwalifikuje takie sukienki

I ogólnie mam wrażenie, że mało kobieca jestem w zachowaniu i wyglądzie, przez co sukienki bez okazji kojarzą mi się z nieco karykaturalnym moim obrazem

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-28, 10:37   #2718
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Emilko, fajna kiecuszka.
Jako, że ja jestem tłusta jak parówa, nawet na takie nie patrzę.
Ale Ty na pewno wyglądasz super

Misku, jak kuna?

Co ja mogę powiedzieć. Jestem zła, mąż mnie denerwuje... wszystko jest na nie, ale mnie to wkurza poza tym zapłaciłam kasiorę za studia, zawsze mnie to lekko 'trąca', jak robię takie przelewy
Za to zakupiłam wczoraj buty zimowe - jestem gotowa na śniegi. Co nie znaczy, że chętna

Hania

Stary 2013-11-28, 11:28   #2719
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Emilko, fajna kiecuszka.
Jako, że ja jestem tłusta jak parówa, nawet na takie nie patrzę.
Ale Ty na pewno wyglądasz super

Misku, jak kuna?

Co ja mogę powiedzieć. Jestem zła, mąż mnie denerwuje... wszystko jest na nie, ale mnie to wkurza poza tym zapłaciłam kasiorę za studia, zawsze mnie to lekko 'trąca', jak robię takie przelewy
Za to zakupiłam wczoraj buty zimowe - jestem gotowa na śniegi. Co nie znaczy, że chętna
kuna grasuje bez zmian, ale nadal nie mamy pewności, że kuna to kuna a nie np. jakiś duży szczur albo jeszcze co innego. Nie ma kiedy się tym zająć, może w weekend - najpierw trzeba drabinę kupić, bo nie ma już żadnych fachowców, to i drabin brak.

Ja mam też nastrój ostatnio taki se. Zawsze w tych okolicach mam takie durne myśli, że znowu rok mi minął, że w sumie żyję nie tak, jak bym chciała. Życie towarzyskie zamarło, większość znajomych daleko albo w ciąży albo z małymi dziećmi a ja sama czasu nie mam na nic. Miałam zrobić imprezę jakąś, ale nawet mi się nie chce. Sama nie wiem, o co mi chodzi tak naprawdę. Mam nadzieję, że mi to przejdzie szybko

Z rzeczy zimowych zmieniłam w końcu opony na zimowe i kupiłam przedwczoraj łopatę do odgarniania śniegu, więc też jestem gotowa w razie w, ale wolałabym, żeby zimę odwołali
Stary 2013-11-28, 11:32   #2720
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
kuna grasuje bez zmian, ale nadal nie mamy pewności, że kuna to kuna a nie np. jakiś duży szczur albo jeszcze co innego. Nie ma kiedy się tym zająć, może w weekend - najpierw trzeba drabinę kupić, bo nie ma już żadnych fachowców, to i drabin brak.

Ja mam też nastrój ostatnio taki se. Zawsze w tych okolicach mam takie durne myśli, że znowu rok mi minął, że w sumie żyję nie tak, jak bym chciała. Życie towarzyskie zamarło, większość znajomych daleko albo w ciąży albo z małymi dziećmi a ja sama czasu nie mam na nic. Miałam zrobić imprezę jakąś, ale nawet mi się nie chce. Sama nie wiem, o co mi chodzi tak naprawdę. Mam nadzieję, że mi to przejdzie szybko

Z rzeczy zimowych zmieniłam w końcu opony na zimowe i kupiłam przedwczoraj łopatę do odgarniania śniegu, więc też jestem gotowa w razie w, ale wolałabym, żeby zimę odwołali
No to życzę powodzenia w łowieniu może-kuny!

My w zeszłym roku mieliśmy mysz... Ale złowiliśmy ją w żywołapkę i puściliśmy na łące.

No tak, rozumiem Cię.
U mnie też wieczny zapierdziel, ale ja dalej mam siły witalne. Z tym, że mój mąż gdzieś odpadł, zrobił się antyspołeczny, i na wszystko mówi nie, nawet zanim skończę zdanie. Nie powiem, że mnie to nie wyprowadza z równowagi..

Tak, sprawa odśnieżania przed domem jest super

Hania

Stary 2013-11-28, 11:45   #2721
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No to życzę powodzenia w łowieniu może-kuny!

My w zeszłym roku mieliśmy mysz... Ale złowiliśmy ją w żywołapkę i puściliśmy na łące.

No tak, rozumiem Cię.
U mnie też wieczny zapierdziel, ale ja dalej mam siły witalne. Z tym, że mój mąż gdzieś odpadł, zrobił się antyspołeczny, i na wszystko mówi nie, nawet zanim skończę zdanie. Nie powiem, że mnie to nie wyprowadza z równowagi..

Tak, sprawa odśnieżania przed domem jest super
może go chwilowo jesień dopadła, daj mu trochę czasu. Facet to też człowiek.

Jeśli kuna-nie-kuna się okaże kuną, to też nacisnę tż, żeby to jakoś humanitarnie załatwił i gdzieś ją wywiózł daleko do lasu, żeby nie wróciła.
Póki co, udało się wczoraj wreszcie zmusić tż do położenia desek na półpiętrze (do tej pory leżała tam płyta tylko) i może uda się go namówić, żeby mi jeszcze w tym roku obrobił boki i podstopnice tych schodów, bo mimo że są stopnie, to straszą nadal te schody
Stary 2013-11-28, 11:53   #2722
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
może go chwilowo jesień dopadła, daj mu trochę czasu. Facet to też człowiek.

Jeśli kuna-nie-kuna się okaże kuną, to też nacisnę tż, żeby to jakoś humanitarnie załatwił i gdzieś ją wywiózł daleko do lasu, żeby nie wróciła.
Póki co, udało się wczoraj wreszcie zmusić tż do położenia desek na półpiętrze (do tej pory leżała tam płyta tylko) i może uda się go namówić, żeby mi jeszcze w tym roku obrobił boki i podstopnice tych schodów, bo mimo że są stopnie, to straszą nadal te schody
A jasne, że człowiek. I czas mu daję, pewnie
Ale to już trwa bardzo długo i prawdę powiedziawszy mam mieszane uczucia, bo z jednej strony mnie to wkurza, a z drugiej po prostu się martwię o niego. Dlatego chcę z nim po prostu pogadać, co się dzieje itp.

No i brawo dla niego!
Ja też jestem za humanitarnym załatwieniem sprawy.
Myślę, że kuna nie będzie aż taka szczwana i przebiegła, żeby wracać Chyba, że będzie jak w tym kawale, co chłop wywoził kota do lasu

Hania

Stary 2013-11-28, 13:22   #2723
Debrah
Zakorzenienie

Przepraszam, że tak się wbijam,, ale potrzebuję porady : mamy - jakie macie foteliki samochodowe? Szukam takich 9-18 bez isofixa.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:43   #2724
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się wbijam,, ale potrzebuję porady : mamy - jakie macie foteliki samochodowe? Szukam takich 9-18 bez isofixa.
My mamy ten: http://www.sklep-tosia.pl/romer-king-plus_p391

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-29, 10:16   #2725
miskowa
Zakorzenienie

cześć,

Dziewczyny, poratujcie jakimś niezawodnym przepisem na sałatkę dla gości (najlepiej prostym, żeby nie było za dużo roboty przy tym), bo jednak ktoś tam się pojawi w weekend, a ja nie mam ani czasu ani weny.
Dostałam dziś do tłumaczenia ponad 50 stron na jutro (z jednej strony fajnie bo kasa, z drugiej krzyżuje mi to nieco plany weekendowe) i muszę się spiąć, żeby zdążyć chociaż jakąś sałatkę zrobić, bo ciasto to już kupię gotowe w tej sytuacji.
Stary 2013-11-29, 10:23   #2726
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć piąteczek.

Kupiłam buty...i są tak niewygodne, że masakra. I obawiam się, że to się nie rozchodzi

Cytat:
cześć,

Dziewczyny, poratujcie jakimś niezawodnym przepisem na sałatkę dla gości (najlepiej prostym, żeby nie było za dużo roboty przy tym), bo jednak ktoś tam się pojawi w weekend, a ja nie mam ani czasu ani weny.
Dostałam dziś do tłumaczenia ponad 50 stron na jutro (z jednej strony fajnie bo kasa, z drugiej krzyżuje mi to nieco plany weekendowe) i muszę się spiąć, żeby zdążyć chociaż jakąś sałatkę zrobić, bo ciasto to już kupię gotowe w tej sytuacji.
Ja Ci mogę polecić kilka z mojego bloga, wszystkie moim zdaniem pyszne
SAŁATKA
SAŁATKA
SAŁATKA
SAŁATKA
Jeszcze robiłam ostatnio sałatkę z kuskusem, nie wiem, czy Cię interesują takie...

Hania

Stary 2013-11-29, 10:34   #2727
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć piąteczek.

Kupiłam buty...i są tak niewygodne, że masakra. I obawiam się, że to się nie rozchodzi

Ja Ci mogę polecić kilka z mojego bloga, wszystkie moim zdaniem pyszne
SAŁATKA
SAŁATKA
SAŁATKA
SAŁATKA
Jeszcze robiłam ostatnio sałatkę z kuskusem, nie wiem, czy Cię interesują takie...
o dzięki,
zrobię tą z tuńczykiem i z kurczakiem wobec tego. Dobrze, że mało krojenia jest
Z kuskusem pewnie, że interesujące.

a skąd wiesz, że buty się nie rozejdą?
Stary 2013-11-29, 10:37   #2728
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
o dzięki,
zrobię tą z tuńczykiem i z kurczakiem wobec tego. Dobrze, że mało krojenia jest
Z kuskusem pewnie, że interesujące.

a skąd wiesz, że buty się nie rozejdą?

Co do kuskusa, to zrobiłam z połowy opakowania, do tego dałam tuńczyka z puszki (ale inna ryba też byłaby ok, albo szynka), kukurydzę z puszki, surową, posiekaną cebulę i pokrojone suszone pomidory. Sól, pieprz i już Pyszną

Buty się nie rozejdą, bo z tyłu mają zamek na całej długości i to ten zamek mi się wpija w ścięgno achillesa, przez to, że się 'marszczy'... a jest metalowy, więc nie zmięknie Nie wiem, co mam zrobić z tym. Boli tak, że nawet minimalizuję wyjścia do toalety i po herbatę...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-11-29 o 10:38
Stary 2013-11-29, 10:42   #2729
sanetka
Zakorzenienie

Pochwalę się że starszy zaczyna mówić, pojawiają się pojedyncze słowa: tata, kot, dom, nie wiem, ten nie

Stary 2013-11-29, 10:45   #2730
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się że starszy zaczyna mówić, pojawiają się pojedyncze słowa: tata, kot, dom, nie wiem, ten nie
Brawo Sanetko

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości