Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 21:10   #2701
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkim dzieciom tak sie brudza raczki i miedzy palcami, heh bo moj ma czesto az czarno miedzy paluchami, szczegolnie po dworze.. kurzy sie wiec normalne, ale mam na to patent juz

dziewczyny juz pytalam ale piszecie o koperku, wodzie.. od kiedy dajecie cos do picia/przepajacie??..moja mama mowi zeby przepajac w te upaly.. a podobno na cycu jest ok.. no i badz madry

Przenioslam sie z synkiem do drugiej przychodni mam nadzieje, ze bedzie ok i ze odwiedzi nas polozna i w ogole
ad.1 - oj tak, brudzą się jak diabli Ciągle jakieś kłaczki wyciągam spomiędzy paluszków, bo wciąż coś tam kitra A jaki masz patent?
ad.2 - no właśnie ja się zastanawiam, bo nie lubię (trudno mi, niewygodnie, dużo ludzi) karmić w parku - żeby dawać Krzysiowi coś do picia w tę pogodę niewracając do domu. A koper - bo i tak się przyda na wzdęcia.
Jeszcze dopytam - a WODA jaka? Specjalna jakaś? czy wystarczy mineralka przegotowana?
ad.3 gratulacje
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:14   #2702
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Tasia, ja biore chusteczke, nawilzam dodatkowo woda i miedzy palcami wkladam i przeciagam..:brzy dal:

Mokka ma wizyte/ zabieg przesunieta.. trzymamy kciuki nadal.. mniej nerwow kochana

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-17 o 21:15
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:28   #2703
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Aha, miałam spytać: dostałam 3 słoiki dżemu truskawkowego - jeść? Przetworzone truskawki chyba nie wywołują alergii, jak świeże?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Kończymy dziś 2 miesiące

Nie chciałam wczoraj wlec dziecka do teściów, bo bałam się, że mi się rozchoruje na chrzciny bo mamy za tydzień (a w samochodzie by się zgrzał okrutnie). Grzecznie zaprosiłam ich do nas i wiecie co, obrazili się, że im utrudniam kontakt z wnukiem, a chłop zostawił nas i pojechał do nich sam. Niby ok, nie widział ojca miesiąc, ale jak wrócił to juz sie do mnie nie odzywa. Pewnie mu mamusia zabroniła. Powiedzcie czy ja jestem jakaś dziwna?

ja bym go nie puściła samego.
hm... cos jeszcze
Kasia co do siostry
dalej was nie nadrobiłam jestem na 88 str eh.
jeszcze jakies cytaty widze pominełam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:38   #2704
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ad.1 - oj tak, brudzą się jak diabli Ciągle jakieś kłaczki wyciągam spomiędzy paluszków, bo wciąż coś tam kitra A jaki masz patent?
ad.2 - no właśnie ja się zastanawiam, bo nie lubię (trudno mi, niewygodnie, dużo ludzi) karmić w parku - żeby dawać Krzysiowi coś do picia w tę pogodę niewracając do domu. A koper - bo i tak się przyda na wzdęcia.
Jeszcze dopytam - a WODA jaka? Specjalna jakaś? czy wystarczy mineralka przegotowana?
ad.3 gratulacje
ja daję taką https://www.google.pl/search?q=babyd...ml%3B195%3B319
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:42   #2705
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

My dziś z Różakiem zamiast na spacer, to po sklepach - za meblami musimy się rozejrzeć.
W ogóle to czeka mnie batalia z mężem, bo mamy odmienne koncepcje umeblowania salonu. On chce zagracić ten pokój regałami z książkami (a ma ich nieprzeciętnie dużo), łącznie z zasłonięciem części drzwi wejściowych, no luuudzie! Muszę się uzbroić w dodatkowe pokłady perswazji. Ale już mi argumentów brakuje
Mam ten sam problem. Moj tz na pewno 'pobilby' twojego w ilosci ksiazek i segregatorow. Wszytsko niby super wazne... W naszym nowym domku mamy 2 sypialnie i malutkie biuro dla niego. I co?Pomimo moich wielkich nadzieji jego ksiazki nie sa tylko w jego pokoju, ale tez we wszystkich innych....
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:48   #2706
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a jeszcze wam napisze byliśmy wczoraj na takim festynie "bezpieczne wakacje" i były różne atrakcje dla dzieci min ścianka wspinaczkowa i Julka powiedziała ze chce iść i nawet do połozy ścianki się wspinała byłam pełna podziwu dla niej ze sie nie bała

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wlepiam fote Roszka z dzisiejszej kąpieli(tyle siedzi we wodzie ze pada zaraz po swoim spa )- to jest dopiero hardcore kąpac niemowlaka i robic jednoczesnie foty

Cytat:
I dwa zdjęcia - tu "czytamy" książeczkę podczas ćwiczeń, a na drugim śmiechy do zabawek

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
DOłączam fote jak Kacper ćwiczy chwytanie
ale wielki czlowiek

Cytat:
Dziewczyny czy wszystkim dzieciom tak sie brudza raczki i miedzy palcami, heh bo moj ma czesto az czarno miedzy paluchami, szczegolnie po dworze.. kurzy sie wiec normalne, ale mam na to patent juz
mój kiedy nie zajrzę to ma jakieś paprochy między paluchami.

Nestelle biedna zmartwiona Ninka
i mam pytanie ile maluch może pływać na basenie jakbym poszła na taki otwarty basen?
a i Kasia Florek też już kciuka ssie. trochę mi się to nie podoba ale co zrobić

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
ad.3 gratulacje
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
o dokladnie taką

nadrobiłam
mogę iśc spać
aha bylismy dziś u neurologa, wszystko dobrze
jeszcze raz w sierpniu na usg do kontroli ale z żadnym napięciem nie ma problemów jak nas pediatra straszyła
jutro kontrola bioder, a w środe pediatra

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:53   #2707
Zaciazona
Raczkowanie

Fajnie, ze mnie pamietacie

I mnie pocieszylyscie z ta waga. Bo moje kolezanki to z tych co po ciazy jeszcze po 5kg pochudly.. eh. Nie jestem jedyna. Doluje mnie ta waga strasznie bo czuje sie jak taka mamuska. Za 6 tyg do pracy a ja w zadne przyzwoite spodnie nie wchodze. Dobra nie narzekam, wsiadam na rowerek treningowy. Milka w koncu zasnela. Caly dzien marudna byla, ale co sie dziwic, wczoraj przesiedziala 12h w maxi cosy.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 21:53   #2708
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
waży 4700 czyli od 4 czerwca przytyła 200 gram jestem spokojna - ufff
bravo no i

Cytat:
to jest dopiero hardcore kąpac niemowlaka i robic jednoczesnie foty
oszzzzz.. wooowwww. dla Groszka i dla Ciebie...

Cytat:
I dwa zdjęcia - tu "czytamy" książeczkę podczas ćwiczeń, a na drugim śmiechy do zabawek
ależ ma ciemne włoski

Cytat:
obłędny jest (patent ze wstążką zgapiam )

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja byłam niezywa, a co dopiero Hania, przez cały dzien nie chciala oka zmrużyć ,spala może raz pół godz i dwa razy po 10 min i ciagle płakusiała, wszystko było źle. Nie dziwię jej się biduli.
heh... to samo miałam. i jeszcze 2 x po pół godziny w tramwaju - jak w piekarniku... ja na rzęsach, Torres marudens...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
i tak będzie tam więcej kopru niż te 3% które mają granulaty.
dla mnie to szczyt szczytów. ten koper z Hippa... wciąż nie mogę uwierzyć, że oni to pod hasłem "koperek" sprzedają i że ktoś to kupuje...

Cytat:
Dziewczyny czy wszystkim dzieciom tak sie brudza raczki i miedzy palcami
zawsze ma tam niespodziankę. nie wiem jak on to robi.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:54   #2709
misiulka06
Rozeznanie

witam się widzę, że nie tylko Michaś hoduje brud w rączkach
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 21:59   #2710
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale super!!!!!!
my za tydzień idziemy, już porami trzęsę...

Sorce, nie zacytowało kupy - OK.
a w czym Fe rozpuszczasz?! chętnie Filippo pije?!

Stary 2013-06-17, 22:24   #2711
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasia, ja biore chusteczke, nawilzam dodatkowo woda i miedzy palcami wkladam i przeciagam..
No tak

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dzięki, skorzystam

Cytat:
jeszcze raz w sierpniu na usg do kontroli ale z żadnym napięciem nie ma problemów jak nas pediatra straszyła
Super! A co Florkowi badał? Oglądał tylko czy coś więcej?

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

I mnie pocieszylyscie z ta waga. Bo moje kolezanki to z tych co po ciazy jeszcze po 5kg pochudly.. eh. Nie jestem jedyna. Doluje mnie ta waga strasznie bo czuje sie jak taka mamuska. Za 6 tyg do pracy a ja w zadne przyzwoite spodnie nie wchodze. Dobra nie narzekam, wsiadam na rowerek treningowy. Milka w koncu zasnela. Caly dzien marudna byla, ale co sie dziwic, wczoraj przesiedziala 12h w maxi cosy.
Jej, co tak szybko..?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ależ ma ciemne włoski
Już Mu trochę zjaśniały od porodu
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 04:37   #2712
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Witamy sie (Pierwsi) w ten pieknie zapowiadajacy sie Wtorkowy poranek

My po butli i kupie - od 30 minut machamy rekami i wpatrujemy sie w sufit - ze pierdyliard razy nam sie ziewnelo ale jestesmy twardzi - spac nie mamy zamiaru ;-)

Wiec do pozniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 05:02   #2713
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

hej!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Co do oballa, to widziałamn a którymś zdjeciu (chyba alliv) że miała taki bez grzechotek w środku tylko kółko może te były pakowane po 2?
nie nie ja właśnie mam te podwójnie pakowane i dlatego się dopytywałam jakiej wielkości były pojedyncze bo myślałam, że może jakieś większe skoro cena ta sama ale wychodzi na to, że takie same są

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Pochwale się!!!! Misia od wczoraj umie coś nowego robi buźką prrrrrrrr brrrrrrrr i pluje przy tym i ma wielką radochę
dla Misi

Cytat:
Nie dogodzisz. Baby albo mówią, że za małe i wpychają w push-upy, albo marudzą, że się w cyckach nie zapinają
ehh żeby one były takie od zawsze i zostały na zawsze to bym nie narzekała

Cytat:
Kończymy dziś 2 miesiące

co do teściów to miałaś rację! dobrze zrobiłaś!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że już od kilku dni karmimy się bez nakładek udało się, boli jak diabli ale mam nadzieję że przejdzie niebawem i będę miała przyjemność z karmienia
ból w końcu przejdzie

Cytat:
Mam kilka pytań:
- macie oballa z takimi kuleczkami grzechoczącymi (w tej piłeczce) czy bez? Jaki lepszy? Jeśli kupowałyście na allegro, to macie jakiś link?
- wiem, że ta kwestia była już kilkakrotnie , ale raz jeszcze: jaka herbatka koperkowa najlepsza? jakiej firmy?
- mam oballa z grzechotkami w piłeczce, jak dla mnie taki lepszy niz pusty bo dodatkowo grzechocze
- kiedyś dawałam z hippa dopóki nie spojrzałam na skład zrobiłam ją sobie i nie dało się pić taka słodka, ostatnio kupiłam z babydream 100% kopru ale chyba muszę bardziej rozcieńczyć bo mały nie bardzo chce pić
Stary 2013-06-18, 05:45   #2714
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Hallo hallo!
Pamiet mnie ktos jeszcze? Wcielo mnie na 3 miechy walczylam z Milenka i przeprowadzka. Teraz jestem bardziej zorganizowana wiec wracam Brakowalo mi Was!

Dziewczyny jak u was z waga? Mi zostalo 5.5kg nadbagazu. Przytylam 23kg. Na poczatku szybko lecialo a teraz waga stoi...
pamiętamy
ja przytyłam niecałe 6,5kg a teraz ważę prawie 5 kg mniej jak przed ciążą (spadło w pierwszych 2-3 tyg i tak zostało) ale na mnie nie patrz, dziwna jestem

Cytat:

u nas teztż ma czesto pretensje, ze moi rodzice widza Kacpra co 2-3 dni,a jego rzadko, bo nie chce tam jezdzic;p Ale moi rodzice mieszkaja 2km od nas a jego 45 i moja mamamnie wytrzyma 3 dni bez wnuka-musi przyjsc, a tesciowa byla u nas 2 razy odkąd sie urodzil i tylko pyta kiedy przyjedziemy...taka sama droga!
jakbym czytała o nas tyle że moi rodzice dalej mieszkają niż teściowa

Cytat:
wlepiam fote Roszka z dzisiejszej kąpieli(tyle siedzi we wodzie ze pada zaraz po swoim spa )- to jest dopiero hardcore kąpac niemowlaka i robic jednoczesnie foty
oj Nestelle jaką Ty masz fajną rodzinę tylko pozazdrościć
a Roszek ale i u nas podczas kąpieli nie odwracamy na brzuszek, mały robi mostek więc bez problemów można dostać się do plecków. kiedyś chciałam żeby tż go przewrócił ale się bał, poza tym kąpiemy w oilatum i mały jest taki oślizgły jak mydło

Cytat:
super czarnulek
miałam wczoraj w rękach takie książeczki ale w końcu nie kupiłam bo zastanawiałam się czy wziąć jeszcze te 3+ czy już 6+

Cytat:
super!
pomysł ze wstązką genialny! a właśnie wczoraj mówiłam że przydałoby się przywiązać czymś oballa do wózka, bo mały lubi nim ciskać na prawo i lewo a tak ciągle by miał pod reką/nad ręką

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaa dzis Emilian wypil - smiem stwierdzic wyzlopil 125 - po czym poszlam umyc butle i slysze placz i co CHCIAL jesc dalej i dopij sobie 30 - no jak nigdy - no ale rosnie wiec potrzeby tez rosna
rośnie to i więcej chce. nasz chyba też wczoraj miał jakiś przełom bo po raz pierwszy wypił 150ml

Cytat:
między palcami to pół biedy, mój ma brudne paznokcie
na prawde nie wiem skąd jak dlaczego, jest kąpany codziennie i nawet trzymam mu cały czas rękę w wodzie ale i tak na jednym kciuki i dwóch środkowych palcach ciągle włążą mu jakieś brudy, mimo tego że króciutko obcięte tzn jeden ma taki że widać trochę tej białej końcówki paznokcia bo położna tak mu za pirwszym razem obcięła że ten pazurek jest zaokrąglony ale w drugą stronę, tak jakby wklęsły i nie da się go dobrze obciąć

Cytat:

Mokka ma wizyte/ zabieg przesunieta.. trzymamy kciuki nadal.. mniej nerwow kochana
ojejku to się biedna nadenerwuje mam nadzieję, że dali jej wcześniej znać że zabiegu nie będzie a nie po tym jak musiała przegłodzić Leosia

mierzyłam wczoraj sukienki na wesele i zaklinowałam się w jednej w cyckach (o ile je jakoś pogniotłam i wyciągnęłam to nad cyckami już gorzej). już myślałam, że trzeba będzie straż pożarną wzywać żeby mnie uwolnić ale jakoś powoli dałam radę ale przyznam że gorąco mi się zrobiło

aha! z moich spostrzeżeń o zauważyłam wczoraj, że po ciąży jeszcze bardziej skrzywiły mi sie nogi

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

skoro Karol jeszcze śpi to napiszę Wam to co obiecałam czyli historia pod tytułem: "Największy na wątku kalafior zamiast mózgu"

Dawno, dawno temu (w tamtym tygodniu) wypadła mi plomba z zęba, więc zadzwoniłam do mojej kochanej dentystki, do której chodze od zawsze (w ciąży tez byłam) i mówię co się porobiło. Gadka szmatka na kiedy by tu mnie wcisnąć itd i w końcu padło pytanie: czy za dużo nie dokucza? a ja na to: nie, ostatnio trochę marudzi ale ogólnie nie jest źle
zanim skończyłam mówić dotarło do mnie, że tu chyba chodzi o ząb a nie o małego i jeszcze dentystka nie zdążyła nic powiedzieć wydukałam tylko: aaa ząb, nie nie boli
później cały spacer chodziłam i się śmiałam sama z siebie
niepotrzebnie opowiedziałam to tż bo ciągle się mnie pyta jak mój ząb? czy za dużo nie marudzi

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-06-18 o 05:47
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 06:19   #2715
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Młody zasnął o 20:30 i obudził się dopiero o 6.00 na jedzenie... tak się rozgugał że wstałam razem z mężem do pracy, zjedliśmy śniadanie, ja wybudzona - młody właśnie padł dospać - klasyka Dobrze że wczoraj się wcześnie położyłam.

Poza tym wczoraj musiałam pojechać na cały dzień do Wwa, pozamykać pewne sprawy służbowe więc młody został sam z Tatą na cały dzień. Chłopaki dały sobie radę świetnie, ja pomimo że zaopatrzona w ręczny laktator dałam radę świetnie bez niego...ale powiem Wam, że aż dziwnie było tak spędzić cały dzień bez syna, jechać taksówką i jeszcze zjeść obiad w knajpie jak biały człowiek Ogólnie to powiem Wam, że bardzo to było ożywcze wszystko - a jakoś jestem zawsze tak spokojna o młodego jak z Tatą, że nawet jakoś nie zatęskniłam szczególnie. Wieczorem jak wpadłam to cycki miałam jak z kamienia, młody wypił z jednego, wypił z drugiego i przytłoczony tym mlekiem padł

Z pamięci

Małpka no to niezły wyczyn z tym łażeniem, mi się wydaje że u naszego też może szybko pójść lekarz mi mówił że obracanie się z brzuszka na plecy etc to norma dla dzieci o miesiąc starszych, a młody już to coraz częściej robi, widzę też że wykonuje takie ruchy jakby do pełzania... więc zobaczymy

Nestelle dla Roszka i TŻ.

Co do dopajania, nie dopajam, ale mój akurat nie szczególnie reflektuje ostatnio na butelkę jak ja w okolicy i nie chce pić jakoś super często - tzn tak może co 1,5 h na 5 min, co 3 h je. Pamiętajcie że dopajanie może zaburzać kp.

Co do upałów i transportu to my normalnie jak jedziemy gdzieś z młodym to używamy klimy - na bardzo wysoko jeśli chodzi o ciepło, bez nawiewu bezpośrednio i nic się nie dzieje. Wydaje mi się że to dużo bezpieczniejsze niż takie przegrzewanie dziecka.
Stary 2013-06-18, 06:21   #2716
Malpka
Zakorzenienie

hej ndrabiam powoli

Cytat:

Zaliczyłam sama z Różą w wózku sklepy meblowe i media markt.
Poza tym gadam do niej "mama" i dziś mi odpowiedziała: "muuuu"
I zauważa już swoje dłonie, śmiesznie wtedy zezuje
no w sumie z mlekeim mamy sporo wspólnego więc muuu też pasuje

Cytat:
Tak
1000g truskawek

250 g cukru

500 ml spirytusu 95%

250 ml wody

1 cytryna

Truskawkę zasypujemy cukrem, po rozpuszczeniu zalewamy spirytusem, wodą i cytryną.

taki przepis znalazłam w notatkach tżta

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ah, Pani... a po tym actiferolu Torres ma zielone kupy? Bo my już 3 dzień toto pijemy i kupy żółciutkie jak się patrzy
u nas też ani ranu przez 6 tyg brania tego nie było zielonej kupy

Cytat:
- wiem, że ta kwestia była już kilkakrotnie , ale raz jeszcze: jaka herbatka koperkowa najlepsza? jakiej firmy?
:
ja kupuje w roosmanie do zaparzania

Cytat:
Hallo hallo!
Pamiet mnie ktos jeszcze? Wcielo mnie na 3 miechy walczylam z Milenka i przeprowadzka. Teraz jestem bardziej zorganizowana wiec wracam Brakowalo mi Was!

Dziewczyny jak u was z waga? Mi zostalo 5.5kg nadbagazu. Przytylam 23kg. Na poczatku szybko lecialo a teraz waga stoi...
witaj u mnie jakieś 3 kg zostały ale w ciuszki juz się mieszczę wszystkie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 06:22   #2717
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Pani a co do wózków, to jeden mamy od znajomych zwykły, jedną mamy spacerówkę na płasko lekki, miejski, a trzeci kupił mi chłop w komisie bo miał jakieś obiekcje do zostawiania tamtych na klatce, a ten trzeci to jakiś śmiecior dość dobry na moje spacery po osiedlu i okolicach z młodym a bez napinki stoi całymi dniami na dole.
Stary 2013-06-18, 06:33   #2718
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się z rana, jedziemy za chwilę z Filipem na kontrole na rehabilitację.

Cytat:
Hallo hallo!

Pamiętamy, wracaj do nas
Co do wagi przytyłam w ciązy 12kg po porodzie zostało mi 3 i od tego czasu zamiast chudnąć przytyłam jeszcze 1kg ale jem za dużo słodkiego muszę z tym skończyć!

Cytat:
Mam kilka pytań:
- macie oballa z takimi kuleczkami grzechoczącymi (w tej piłeczce) czy bez? Jaki lepszy? Jeśli kupowałyście na allegro, to macie jakiś link?

I coś jeszcze miałam, ale na razie zapomniałam Guuupi kalafior!
Oballa mam z kuleczkami, a herbatkę w saszetkach z Hippa

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Mamusie dziewczynek. Pytanko mam. Suteczki takie twarde mają/mogą być? Wszystko ok, tylko przy kąpieli dotknęłam i takie twarde.
Co prawda mam chłopca ale miał twarde/troszeczkę wystające sutki lekarz mówił (jakoś to się nazywa zapomniałam oczywiście) jest to normalne u dzieci karmionych piersią, mówił nawet zeby się nie przyjmować jak by mleko zaczęło lecieć.

Cytat:
Kurcze dziś w Biedronce obniżka oballi z 17,90 na 7,90!!!! ;/ kupiłam ten z grzechotką dodatkowo.
O jaaa, może kupię tego drugiego jak będą jeszcze.

Cytat:
hmmm dziwne może to nie w Biedronce szukasz :P

Nestelle świetna fota Roszka w wodzie

Cytat:
Mojemu też, co chwilę czyszczę, bo takie czarne "wałeczki" są pomiędzy paluszkami.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 06:37   #2719
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

ile ona ma ?

o lata chodzi? to 4 lata i niedługo 2 miesiace

słodziak roszek i dla tz-ta

Cytat:
nestelle tż anioł gratuluje
a co do zdjecia to nie wpadłabym, zeby kąpać na brzuszku Roch tylko jeden dzień starszy, ale szybciej 3mał główke w górze, naszemu się zdarza jeszcze czasem opuścic i co wtedy?Uczyłby się nurkować
na nauce pływania ucza dzieci juz nurkowac wiec spoko

Cytat:
A

fajniutki

Cytat:
http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwia...ntymnie-lublin MAłpka idziemy?? MAm była z biedrze to nie bylo juz oballi,ale jutro bede w drugiej-jak cos bede dryndac.
a kiedy tyo bedzie?

Cytat:
no pewnie a którego chcesz okrągłego czy grzechotke??
jak w tej cenie to mkoze byc i jeden i drugi
Stary 2013-06-18, 06:39   #2720
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A zapomniałam Was zapytać... jak ze spacerami w takie upały... kurcze jakby mieszkała gdzieś blisko jakiegoś kojącego cienia to na pewno, ale u mnie wszędzie raczej lampa... a w domu przyjemny chłodek...wydaję mi się że chyba lepiej wyjść popołudniu... czy wychodzicie normalnie w środku dnia ?
Stary 2013-06-18, 06:46   #2721
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Już Mu trochę zjaśniały od porodu
aaa to jest teraz 'jasny brunet'

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja przytyłam niecałe 6,5kg a teraz ważę prawie 5 kg mniej jak przed ciążą
o rajuuuu. z zazdrosci kwicze....

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A zapomniałam Was zapytać... jak ze spacerami w takie upały...
przyzwyczailam Torresa do spacerow w samo poludnie i przez zmiany, wynikajace z lampy i lekarzowych wojazy, rozregulowalam syna...
jak mi teraz pozwoli umyc wlosy, to suniemy niebawem. tylko co mi po tym jak on zazwyczaj o tej porze i tak spi a potem znow mi sajgon zrobi.
sasiadka wychodzi z dzieciem ok. 17ej (po braku wozka sadzac)...

Stary 2013-06-18, 06:46   #2722
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
A zapomniałam Was zapytać... jak ze spacerami w takie upały... kurcze jakby mieszkała gdzieś blisko jakiegoś kojącego cienia to na pewno, ale u mnie wszędzie raczej lampa... a w domu przyjemny chłodek...wydaję mi się że chyba lepiej wyjść popołudniu... czy wychodzicie normalnie w środku dnia ?
ja jeśli jestem u siebie to wychodze o 8 rano, dla małego to środek dnia więc nie ma problemu

a jak u rodziców na wsi to jest na dworze prawie cały dzień ale w cieniu
Stary 2013-06-18, 07:14   #2723
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
oj

Cytat:
:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
:
my za tydzień idziemy, już porami trzęsę...
!

Cytat:
ojejku to się biedna nadenerwuje mam nadzieję, że dali jej wcześniej znać że zabiegu nie będzie a nie po tym jak musiała przegłodzić Leosia

Dawno, dawno temu (w tamtym tygodniu) wypadła mi plomba z zęba, więc zadzwoniłam do mojej kochanej dentystki, do której chodze od zawsze (w ciąży tez byłam) i mówię co się porobiło. Gadka szmatka na kiedy by tu mnie wcisnąć itd i w końcu padło pytanie: czy za dużo nie dokucza? a ja na to: nie, ostatnio trochę marudzi ale ogólnie nie jest źle
zanim skończyłam mówić dotarło do mnie, że tu chyba chodzi o ząb a nie o małego i jeszcze dentystka nie zdążyła nic powiedzieć wydukałam tylko: aaa ząb, nie nie boli
niepotrzebnie opowiedziałam to tż bo ciągle się mnie pyta jak mój ząb? czy za dużo nie marudzi
1. o tym samym pomyslałam

2.

Cytat:
ja zależy napewno codziennei wychodzimy ok 14,30 po Julke a tak jeśli nie mam nic do załatwienia to na balkon wózek bo tu mam chłodek rano

Klementynka tak mi sie skojarzyło co do jeźdzenia do teściów też uważam ze ;taka sama droga' ale jeszcze z rok i puścisz Kacpra z tatusiem na dzien a ty bedziesz mieć wolne u mnie tak Julka z tż-tem w soboty zwykle jeżdża a ja ze nie mam potrzeby tam jeździc to zostaje w domu
Stary 2013-06-18, 07:31   #2724
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Eluska - ja wode czy koperek zaczelam dawac dawno nawet nie w upaly bo nie chodzi mi o przepajanie. Po prostu czasem jak Jakub bardzo marudzil na dworze wystarczyl lyk zeby sie uspokoil na jakis czas czy jak w domu np pol godz po jedzeniu. Teraz nie daje bo i tak nie chcial juz. Tylko cycek. Moze za jakis czas jeszcze sprobuje ale poki co nie przepajam.

Jetes pewna ze teraz przyjdzie polozna? Ona przychodzi w czasie pologu wiec chyba za pozno zmienilas przychodnie.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 07:31   #2725
Malpka
Zakorzenienie

chciałam znaleźć fotke jak Julka maszeruje w górach ale nie mogę znaleźć
ale wrzuce wam inne
1. Julka i KArol
2. Karol gryzie motylka
3. częstuje was ciastem
4 Karol
5.Julka jak miała 1 rok i 2 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-14 15.25.24.jpg (145,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-11 10.45.33.jpg (125,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-17 17.45.20.jpg (121,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-17 17.52.01.jpg (124,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0036.jpg (71,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-06-18, 07:32   #2726
OtTakaJa
Zakorzenienie

Umnie cichych dni ciąg dalszy...Ale nie ma tego złego, otóż mały wczoraj sam zasnął w swoim łóżeczku bez lulania, a dla nas to sukces Poza tym mały mój uwielbia hałas jak śpi w dzień, do tego stopnia, że jak śpi przed domem to usypia nawet jak sąsiad jezdzi obok ciągnikiemNo i mam zmartwienie, bo jak leży na brzuszku to słabo albo wcale nie podnosi główki, ale jak leży na tż-cie to super wysoko trzyma, mam się czym martwić?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 07:34   #2727
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
pamiętamy
ja przytyłam niecałe 6,5kg a teraz ważę prawie 5 kg mniej jak przed ciążą (spadło w pierwszych 2-3 tyg i tak zostało) ale na mnie nie patrz, dziwna jestem

mierzyłam wczoraj sukienki na wesele i zaklinowałam się w jednej w cyckach
(o ile je jakoś pogniotłam i wyciągnęłam to nad cyckami już gorzej). już myślałam, że trzeba będzie straż pożarną wzywać żeby mnie uwolnić ale jakoś powoli dałam radę ale przyznam że gorąco mi się zrobiło

aha! z moich spostrzeżeń o zauważyłam wczoraj, że po ciąży jeszcze bardziej skrzywiły mi sie nogi

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

skoro Karol jeszcze śpi to napiszę Wam to co obiecałam czyli historia pod tytułem: "Największy na wątku kalafior zamiast mózgu"

nooo jestes dziwna

co do kiecki to hahaha

aaaaaaa jak Twój ząb???

Cytat:
Hej dziewczyny

Młody zasnął o 20:30 i obudził się dopiero o 6.00
na jedzenie... tak się rozgugał że wstałam razem z mężem do pracy, zjedliśmy śniadanie, ja wybudzona - młody właśnie padł dospać - klasyka Dobrze że wczoraj się wcześnie położyłam.

Poza tym wczoraj musiałam pojechać na cały dzień do Wwa, pozamykać pewne sprawy służbowe więc młody został sam z Tatą na cały dzień. Chłopaki dały sobie radę świetnie, ja pomimo że zaopatrzona w ręczny laktator dałam radę świetnie bez niego...ale powiem Wam, że aż dziwnie było tak spędzić cały dzień bez syna, jechać taksówką i jeszcze zjeść obiad w knajpie jak biały człowiek Ogólnie to powiem Wam, że bardzo to było ożywcze wszystko - a jakoś jestem zawsze tak spokojna o młodego jak z Tatą, że nawet jakoś nie zatęskniłam szczególnie. Wieczorem jak wpadłam to cycki miałam jak z kamienia, młody wypił z jednego, wypił z drugiego i przytłoczony tym mlekiem padł

za spanie Dziedzica i dla TŻ za cały dzień z synem też

Cytat:

jak w tej cenie to mkoze byc i jeden i drugi
ok kupie na pewno

Cytat:
Ja raczej uciekam do cienia bo mój wózek w połowie czarny i jeszcze bardziej przyciąga słońce.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 07:36   #2728
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

Co robiliscie ze tyle musiala siedziec??

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 07:39   #2729
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wrzuce wam inne
1. Julka i KArol
2. Karol gryzie motylka
3. częstuje was ciastem
4 Karol
Karolek boski a jakie ma wałeczki na nóżkach za ciasto to a Jula słodziutka

-------------------------------
Dziś muszę złożyć wniosek o dodatkowe 6 tygodni macierzyńskiego! jeju jak zleciało!!!!

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Umnie cichych dni ciąg dalszy...Ale nie ma tego złego, otóż mały wczoraj sam zasnął w swoim łóżeczku bez lulania, a dla nas to sukces Poza tym mały mój uwielbia hałas jak śpi w dzień, do tego stopnia, że jak śpi przed domem to usypia nawet jak sąsiad jezdzi obok ciągnikiemNo i mam zmartwienie, bo jak leży na brzuszku to słabo albo wcale nie podnosi główki, ale jak leży na tż-cie to super wysoko trzyma, mam się czym martwić?
Brawo za samodzielne zaśnięcie a co do główki to ćwiczcie nadal a jak dalej bedzie słabo to skonsultuj lepiej z lekarzem.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 08:08   #2730
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Ninka pojechała doprzedszkola ,Kuba i Roszek spią wiec nadrabiam ....

Cytat:
super ! tez zgapie pomysł !!!
Cytat:
i mam pytanie ile maluch może pływać na basenie jakbym poszła na taki otwarty basen?

za brak napiecia !!! no i za bioderka i pediatre .

pamietając o temperaturze wody (ok.31 stopni ) i trzymania ciałka w wodzie to 30 minut to ze spokojem . zajęcia w basenie dla 3 miesiecznyc trwają 45 minut z czego z kilka wychodzi na suchą rozgrzewkę (potem jeszcze trzeba wrócic aby sie namoczyc pod prysznicem)wiec sądzę ze w samej wodzie spędza się ok. 35 minut .
I pamietaj ze jak taki mały maluch wchodzi do wody to cos tam pamieta z brzucha ale i patrzy na reakcje rodzica - więc luzik i usmiech a i dziecko będzie bardziej pewne .
Cytat:

Cytat:
.

za dzionek bez dziedzica . ze o małego się nie martwiłas to rozumiem w koncu masz zaradnego tzta , ale ze Ci cycki nie wybuchły ... ?

ja tez uzywam klimy w aucie .

Cytat:
Witam się z rana, jedziemy za chwilę z Filipem na kontrole na rehabilitację.

Cytat:
o lata chodzi? to 4 lata i niedługo 2 miesiace
aaa, to coś mi sie pomyliło ...myslałam ze młodsza .
Cytat:
wychodze o kazdej porze .

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
ja jeśli jestem u siebie to wychodze o 8 rano, dla małego to środek dnia więc nie ma problemu

Cytat:
ale wrzuce wam inne
1. Julka i KArol
2. Karol gryzie motylka
3. częstuje was ciastem
4 Karol
1- super rodzeństwo ,2- łakomczuch , 3 - mama tez -pysznie wygląda , 4 - fajne wałeczki ,5 - duza była jak na rok !
Cytat:
No i mam zmartwienie, bo jak leży na brzuszku to słabo albo wcale nie podnosi główki, ale jak leży na tż-cie to super wysoko trzyma, mam się czym martwić?
moze spróbuj tego co wczesniej pisałam - podkładac zwiniętą w rulon pieluche tetrową bądz flanel. i podkładac pod klatke piersiową i paszki . to rodzaj ćwiczenia .
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co robiliscie ze tyle musiala siedziec??
.
tez miałam zapytac .......

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości