![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ad.2 - no właśnie ja się zastanawiam, bo nie lubię (trudno mi, niewygodnie, dużo ludzi) karmić w parku - żeby dawać Krzysiowi coś do picia w tę pogodę niewracając do domu. A koper - bo i tak się przyda na wzdęcia. Jeszcze dopytam - a WODA jaka? Specjalna jakaś? czy wystarczy mineralka przegotowana? ad.3 gratulacje ![]()
![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Tasia, ja biore chusteczke, nawilzam dodatkowo woda i miedzy palcami wkladam i przeciagam..
![]() ![]() Mokka ma wizyte/ zabieg przesunieta.. trzymamy kciuki nadal.. mniej nerwow kochana ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-17 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hm... cos jeszcze Kasia co do siostry ![]() dalej was nie nadrobiłam jestem na 88 str eh. jeszcze jakies cytaty widze pominełam
![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nestelle biedna zmartwiona Ninka ![]() i mam pytanie ile maluch może pływać na basenie jakbym poszła na taki otwarty basen? a i Kasia Florek też już kciuka ssie. trochę mi się to nie podoba ale co zrobić ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam ![]() mogę iśc spać ![]() aha bylismy dziś u neurologa, wszystko dobrze ![]() jeszcze raz w sierpniu na usg do kontroli ale z żadnym napięciem nie ma problemów jak nas pediatra straszyła ![]() jutro kontrola bioder, a w środe pediatra ![]()
![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Fajnie, ze mnie pamietacie
![]() I mnie pocieszylyscie z ta waga. Bo moje kolezanki to z tych co po ciazy jeszcze po 5kg pochudly.. eh. Nie jestem jedyna. Doluje mnie ta waga strasznie bo czuje sie jak taka mamuska. Za 6 tyg do pracy a ja w zadne przyzwoite spodnie nie wchodze. Dobra nie narzekam, wsiadam na rowerek treningowy. Milka w koncu zasnela. Caly dzien marudna byla, ale co sie dziwic, wczoraj przesiedziala 12h w maxi cosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
bravo no i
![]() oszzzzz.. wooowwww. dla Groszka i dla Ciebie... Cytat:
![]() ![]() obłędny jest ![]() ![]() Cytat:
dla mnie to szczyt szczytów. ten koper z Hippa... wciąż nie mogę uwierzyć, że oni to pod hasłem "koperek" sprzedają i że ktoś to kupuje... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
witam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() my za tydzień idziemy, już porami trzęsę... Sorce, nie zacytowało ![]() a w czym Fe rozpuszczasz?! chętnie Filippo pije?!
![]() |
![]() |
#2711 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już Mu trochę zjaśniały od porodu ![]()
![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Witamy sie (Pierwsi
![]() My po butli i kupie - od 30 minut machamy rekami i wpatrujemy sie w sufit ![]() Wiec do pozniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 | |||||
Zadomowienie
|
hej!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do teściów to miałaś rację! dobrze zrobiłaś! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - kiedyś dawałam z hippa dopóki nie spojrzałam na skład ![]()
![]() |
![]() |
#2714 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja przytyłam niecałe 6,5kg a teraz ważę prawie 5 kg mniej jak przed ciążą (spadło w pierwszych 2-3 tyg i tak zostało) ale na mnie nie patrz, dziwna jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a Roszek ![]() ![]() Cytat:
![]() miałam wczoraj w rękach takie książeczki ale w końcu nie kupiłam bo zastanawiałam się czy wziąć jeszcze te 3+ czy już 6+ super! ![]() pomysł ze wstązką genialny! a właśnie wczoraj mówiłam że przydałoby się przywiązać czymś oballa do wózka, bo mały lubi nim ciskać na prawo i lewo a tak ciągle by miał pod reką/nad ręką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na prawde nie wiem skąd jak dlaczego, jest kąpany codziennie i nawet trzymam mu cały czas rękę w wodzie ale i tak na jednym kciuki i dwóch środkowych palcach ciągle włążą mu jakieś brudy, mimo tego że króciutko obcięte ![]() ![]() Cytat:
![]() mierzyłam wczoraj sukienki na wesele i zaklinowałam się w jednej w cyckach (o ile je jakoś pogniotłam i wyciągnęłam to nad cyckami już gorzej). już myślałam, że trzeba będzie straż pożarną wzywać żeby mnie uwolnić ale jakoś powoli dałam radę ![]() aha! z moich spostrzeżeń o zauważyłam wczoraj, że po ciąży jeszcze bardziej skrzywiły mi sie nogi ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- skoro Karol jeszcze śpi to napiszę Wam to co obiecałam czyli historia pod tytułem: "Największy na wątku kalafior zamiast mózgu" Dawno, dawno temu (w tamtym tygodniu) wypadła mi plomba z zęba, więc zadzwoniłam do mojej kochanej dentystki, do której chodze od zawsze (w ciąży tez byłam) i mówię co się porobiło. Gadka szmatka na kiedy by tu mnie wcisnąć itd i w końcu padło pytanie: czy za dużo nie dokucza? a ja na to: nie, ostatnio trochę marudzi ale ogólnie nie jest źle ![]() ![]() zanim skończyłam mówić dotarło do mnie, że tu chyba chodzi o ząb a nie o małego ![]() ![]() później cały spacer chodziłam i się śmiałam sama z siebie niepotrzebnie opowiedziałam to tż bo ciągle się mnie pyta jak mój ząb? czy za dużo nie marudzi ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-06-18 o 05:47 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Młody zasnął o 20:30 i obudził się dopiero o 6.00 na jedzenie... tak się rozgugał że wstałam razem z mężem do pracy, zjedliśmy śniadanie, ja wybudzona - młody właśnie padł dospać - klasyka ![]() Poza tym wczoraj musiałam pojechać na cały dzień do Wwa, pozamykać pewne sprawy służbowe więc młody został sam z Tatą na cały dzień. Chłopaki dały sobie radę świetnie, ja pomimo że zaopatrzona w ręczny laktator dałam radę świetnie bez niego...ale powiem Wam, że aż dziwnie było tak spędzić cały dzień bez syna, jechać taksówką i jeszcze zjeść obiad w knajpie jak biały człowiek ![]() ![]() Z pamięci Małpka no to niezły wyczyn z tym łażeniem, mi się wydaje że u naszego też może szybko pójść lekarz mi mówił że obracanie się z brzuszka na plecy etc to norma dla dzieci o miesiąc starszych, a młody już to coraz częściej robi, widzę też że wykonuje takie ruchy jakby do pełzania... więc zobaczymy Nestelle ![]() Co do dopajania, nie dopajam, ale mój akurat nie szczególnie reflektuje ostatnio na butelkę jak ja w okolicy i nie chce pić jakoś super często - tzn tak może co 1,5 h na 5 min, co 3 h je. Pamiętajcie że dopajanie może zaburzać kp. Co do upałów i transportu to my normalnie jak jedziemy gdzieś z młodym to używamy klimy - na bardzo wysoko jeśli chodzi o ciepło, bez nawiewu bezpośrednio i nic się nie dzieje. Wydaje mi się że to dużo bezpieczniejsze niż takie przegrzewanie dziecka.
![]() |
#2716 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() 1000g truskawek 250 g cukru 500 ml spirytusu 95% 250 ml wody 1 cytryna Truskawkę zasypujemy cukrem, po rozpuszczeniu zalewamy spirytusem, wodą i cytryną. taki przepis znalazłam w notatkach tżta Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
Pani a co do wózków, to jeden mamy od znajomych zwykły, jedną mamy spacerówkę na płasko lekki, miejski, a trzeci kupił mi chłop w komisie bo miał jakieś obiekcje do zostawiania tamtych na klatce, a ten trzeci to jakiś śmiecior dość dobry na moje spacery po osiedlu i okolicach z młodym a bez napinki stoi całymi dniami na dole.
![]() |
#2718 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, jedziemy za chwilę z Filipem na kontrole na rehabilitację.
Cytat:
![]() Co do wagi przytyłam w ciązy 12kg po porodzie zostało mi 3 i od tego czasu zamiast chudnąć przytyłam jeszcze 1kg ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nestelle świetna fota Roszka w wodzie Mojemu też, co chwilę czyszczę, bo takie czarne "wałeczki" są pomiędzy paluszkami. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziak roszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak w tej cenie to mkoze byc i jeden i drugi ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
A zapomniałam Was zapytać... jak ze spacerami w takie upały... kurcze jakby mieszkała gdzieś blisko jakiegoś kojącego cienia to na pewno, ale u mnie wszędzie raczej lampa... a w domu przyjemny chłodek...wydaję mi się że chyba lepiej wyjść popołudniu... czy wychodzicie normalnie w środku dnia ?
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() przyzwyczailam Torresa do spacerow w samo poludnie i przez zmiany, wynikajace z lampy i lekarzowych wojazy, rozregulowalam syna... jak mi teraz pozwoli umyc wlosy, to suniemy niebawem. tylko co mi po tym jak on zazwyczaj o tej porze i tak spi a potem znow mi sajgon zrobi. sasiadka wychodzi z dzieciem ok. 17ej (po braku wozka sadzac)...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak u rodziców na wsi to jest na dworze prawie cały dzień ale w cieniu
![]() |
![]() |
#2723 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() Klementynka tak mi sie skojarzyło co do jeźdzenia do teściów też uważam ze ;taka sama droga' ale jeszcze z rok i puścisz Kacpra z tatusiem na dzien a ty bedziesz mieć wolne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Eluska - ja wode czy koperek zaczelam dawac dawno nawet nie w upaly bo nie chodzi mi o przepajanie. Po prostu czasem jak Jakub bardzo marudzil na dworze wystarczyl lyk zeby sie uspokoil na jakis czas czy jak w domu np pol godz po jedzeniu. Teraz nie daje bo i tak nie chcial juz. Tylko cycek. Moze za jakis czas jeszcze sprobuje ale poki co nie przepajam.
Jetes pewna ze teraz przyjdzie polozna? Ona przychodzi w czasie pologu wiec chyba za pozno zmienilas przychodnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
chciałam znaleźć fotke jak Julka maszeruje w górach ale nie mogę znaleźć
![]() ale wrzuce wam inne ![]() 1. Julka i KArol 2. Karol gryzie motylka 3. częstuje was ciastem ![]() 4 Karol ![]() 5.Julka jak miała 1 rok i 2 miesiące
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Umnie cichych dni ciąg dalszy...Ale nie ma tego złego, otóż mały wczoraj sam zasnął w swoim łóżeczku bez lulania, a dla nas to sukces
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kiecki to hahaha ![]() aaaaaaa jak Twój ząb??? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ok kupie na pewno ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------------------------- Dziś muszę złożyć wniosek o dodatkowe 6 tygodni macierzyńskiego! jeju jak zleciało!!!! ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 | ||||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Ninka pojechała doprzedszkola ,Kuba i Roszek spią wiec nadrabiam .... super ! ![]() Cytat:
![]() ![]() pamietając o temperaturze wody (ok.31 stopni ) i trzymania ciałka w wodzie to 30 minut to ze spokojem . zajęcia w basenie dla 3 miesiecznyc trwają 45 minut z czego z kilka wychodzi na suchą rozgrzewkę (potem jeszcze trzeba wrócic aby sie namoczyc pod prysznicem)wiec sądzę ze w samej wodzie spędza się ok. 35 minut . I pamietaj ze jak taki mały maluch wchodzi do wody to cos tam pamieta z brzucha ale i patrzy na reakcje rodzica - więc luzik i usmiech a i dziecko będzie bardziej pewne . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tez uzywam klimy w aucie . Cytat:
![]() aaa, to coś mi sie pomyliło ...myslałam ze młodsza . Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tez miałam zapytac ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.