|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7972088 6]A link gdzie?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1181086 Gdzieś w postach trzeba by to odnaleźć, nie pamiętam czyje to były mądrości. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Konto usunięte
|
Ach, pamiętam! Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Skutkiem braku mieszkań jest to, że ceny najmu są wysokie (ustala się takie ceny, za jakie ktokolwiek chce mieszkanie wynająć i tyle - przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza, więc o jakim "złodziejskim zysku" mowa ? I dlaczego właściciele mieszkań mieliby chcieć mniej za wynajęcie swojego mieszkania niż stwarza im sytuacja na rynku ? Miłosierdzia to radzę oczekiwać od Kościoła ![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-12-15 o 18:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972144 6]Musisz zrozumieć, że to co podajesz za przyczyny, to są jednak raczej skutki fatalnej sytuacji na rynku mieszkań w naszym pięknym kraju.
Skutkiem braku mieszkań jest to, że ceny najmu są wysokie (ustala się takie ceny, za jakie ktokolwiek chce mieszkanie wynająć i tyle - przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza, więc o jakim "złodziejskim zysku" mowa ?). Nie w Ukraińcach jest problem, że wynajmują za wysokie ceny w ileś tam osób. Tak samo robią Polacy na emigracji - kombinują jak mogą, chcą przetrwać. Kuriozalne jest w nich upatrywać przyczyn, radziłabym ten hejt skierować w stronę tych, od których decyzji (i zaniedbań) mamy na rynku mieszkań, to co mamy.[/QUOTE] W Polsce szacunkowo brakuje około miliona mieszkań, to nic dziwnego, ze ceny wynajmu są jakie są. A sklepy powinny być zamknięte w niedzielę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Upatrywanie przyczyny w "Ukraińcach" to po prostu ksenofobia, bo dobrzy, prawdziwi, ~*POLSCY*~ studenci też mieszkają po kilka osób w małych mieszkankach.
I oczywiście wysokie ceny to wina biednych ludzi których nie stać na normalne mieszkanie. Logika ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Dlaczego? ![]()
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2017-12-15 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Konto usunięte
|
Socjalizm i ksenofobia trzymają się w ludziach mocno. I to niestety w młodych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972162 6]Socjalizm i ksenofobia trzymają się w ludziach mocno. I to niestety w młodych.[/QUOTE]
Najbardziej ciekawi mnie typ człowieka, który narzeka na "Brytoli" bo źle traktują Polaków pracujących w Wielkiej Brytanii, a sam nadaje na Ukraińców. Gdzie rozum?
#2712 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale wracając do meritum wątku ![]() Ja ciekawa jestem, jak zamknięcie sklepów wpłynie a) na moje miasto (50 tysięcy, więc nie wielka metropolia, ale i nie zadupie, dzieje się sporo i konkretne centrum też jest), b) na sposób postrzegania interesu przez samych właścicieli. Nie wiem, jak w innych miastach - mieszkam w ścisłym centrum i o 17:00 tu wszystko zamiera. Serio. 3/4 sklepów pracuje wyłącznie do tej godziny, z wyłączeniem sieci typu lidl, biedra, kaufland, rossmann, pepco, kik... Ja nie ogarniam, jak można oczekiwać, że interes będzie dobrze prosperował, jeśli kompletnie się nie współgra z rynkiem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;79724056]Nie, dochody z wynajmu to nie DG, to odrębna półeczka
![]() [/QUOTE] Dochody z najmu na cele mieszkaniowe owszem nie musi być to dg, ale wynajem krótkoterminowy pod turystów do którego się odnosiłam to już całkiem inna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972144 6]Musisz zrozumieć, że to co podajesz za przyczyny, to są jednak raczej skutki fatalnej sytuacji na rynku mieszkań w naszym pięknym kraju.
Skutkiem braku mieszkań jest to, że ceny najmu są wysokie (ustala się takie ceny, za jakie ktokolwiek chce mieszkanie wynająć i tyle - przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza, więc o jakim "złodziejskim zysku" mowa ? I dlaczego właściciele mieszkań mieliby chcieć mniej za wynajęcie swojego mieszkania niż stwarza im sytuacja na rynku ? Miłosierdzia to radzę oczekiwać od Kościoła ![]() Ale ja pytam o link, który wrzuciłeś. Jak się liczy ten godny zysk? Pytam serio, bo nie znam się na tym, wcześniej o tym nie słyszała. Cytat:
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedziela bez zakupów
To jest paranoja żeby rząd chciał kontrolować takie rzeczy. To może szpitale i przychodnie zamkniemy. I jeszcze lotniska. I kierowcy też transport miejski niech nie działa. I biura też! Tak moje biuro pracuje 24/7 365 dni w roku! Zreszta jak wiele firm mających klientów chociażby w USA. taki jest rynek!. I fabryki też zamknijmy. I kina i teatru i kluby fitness. Wszystko. Niech nic nie będzie! Hahaha i sklepy internetowe zbanować na niedzielę!!!
Godziny i dni otwarcia powinien regulować rynek. Swoją drogą lepiej urzędy niech otworzą w sobotę.... Albo chociaż w normalnych godzinach a nie 7-15. Jeśli chodzi o mnie osobiście to dla mnie oznaczałoby to większe marnowanie żywności - będę kupować na zapas i.... niestety... Wyrzucac. Jeszcze większa gonitwa z czasem w tygodniu i w sobotę. W niedzielę będę więc sprzątać i gotować na cały tydzień. Teraz dziele to na sobotę i niedzielę. Jeśli wszystko "z miasta" będę musieć Załatwić w sobotę to dom będziemy z mężem ogarniać w niedzielę. Drastycznie też wzrośnie bezrobocie. Przynajmniej w moim regionie. Poza tym braknie czadu dla rodziny. Po ogarnianiu miasta w sobotę chyba padnę na pysk zamiast odwiedzić rodziców. Podobnie w niedzielę. Lecąc na szmacie od rana też będę umęczona. Zresztą odwiedzać kogoś w niedzielę....nieeee nieładnie ;P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Ok, to święć po swojemu, a ja po swojemu i wszyscy zadowoleni. Mój Bóg żąda ode mnie co tydzień wydania 100zł w niedzielę w galerii handlowej.
A tak serio to 2/10. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2721 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-12-15 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972713 1]Co
![]() Nie prawda, tylko g*wno prawda. Tak, to jest ksenofobia i tak, jednak coś do nich masz.[/QUOTE] Aaa przepraszam, coś mi się pomyliło i myślałam, że to Ty wrzuciłeś ten link ![]() Dlaczego wg Ciebie to nie jest prawdą i co wg do nich mam?
#2723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już Ci to wszystko tłumaczyłAM. A co do nich masz ? Uprzedzenia najpewniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Ukraincom wspolczuje, bo oni za swoja pensje sa w stanie kupic duuuuzo mniej niz my za nasza (nawet minimalna). I mam z nimi same dobre doswiadczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972828 1]SpojrzałAM pod szlafrok i tak - ONA ciągle tam jest.
Już Ci to wszystko tłumaczyłAM. A co do nich masz ? Uprzedzenia najpewniej.[/QUOTE] Sorki nie wiem czemu utożsamiłam Twój nick z mężczyzną ![]() Nie mam do nich uprzedzeń. Stwierdzam tylko fakt. Ok, wytłumaczyłaś i ja się z Twoimi argumentami zgadzam. Nie twierdzę przecież, że tylko przez nich ceny wynajmu są takie wysokie. Ale są jednym z czynników, które na to wpływają. Oczywiście nie mówię o jakiś małych miastach, ale o Warszawie, Wrocławiu czy Krakowie. Poczytaj na ten temat jak mi nie wierzysz.
#2726 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Transfuzja krwi to jest prawdziwy problem. Tego zakazać!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I patrz na studentów, którymi zalane jest miasto - to coroczny ogromny napływ ludzi, którzy mają potrzeby mieszkaniowe jak każdy inny, a bardzo małe budżety. Stąd brak tanich mieszkań. Ukraińcy? Pffffff, na szarym końcu listy. Nie dziw się więc, że ludzie biorą twoje poglądy za uprzedzenia, skoro świadomie ignorujesz prawdziwe przyczyny, a winę zrzucasz na malutką mniejszość.
![]() |
#2729 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet sklepy spożywcze trochę rozumiem, bo to zysk i rzeczywiście ktoś może czegoś zapomnieć.
Ale sklepy z ciuchami? Butami? Po co tych pracowników tam trzymać na siłę? Spożywcze też bym pozamykała, bo ludzie by się nauczyli pamiętać i kupować wszystko 23 i już. Bez przesady, to 3 dni, co roku, nikt nie powinien być zaskoczony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.