![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
![]() Kasik współczuje, nieciekawa informacja ![]() Karmelku przy trzydniówce podniesiona temp utrzymuje się chyba co najmniej 3 dni i dopiero po tym, jak gorączka minie pojawia się wysypka. I wysypka może się pojawić dopiero po 1-2 dniach po tym, jak temp spadnie (więc u Was jeszcze jest czas, żeby się pojawiła). A może to na zęby? U nas podwyższona temp też na zęby była. No ale póki gorączka nie przekracza 39 stopni (u nas taka była przy trzydniówce dlatego konsultowaliśmy się z pediatrą czy to nie co innego) i innych objawów brak, a temp. udaje się zbić nie zamartwiałabym się zbytnio tylko obserwowała
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-08-18 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
hej
nie mam dzis humoru
#2703 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś nietomna jestem
![]() ![]() ![]() Pogoda taka sobie, więc nawet nie wiem czy uda się wyjść na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Heej witam niedziele z kawka. Chyba sie wybiore na zakupy bo wczoraj bylam i wyszlam z jedna para jeansow bo mloda niczym rekin sciagala wszystko z wieszakow. Masakra.
Pogoda nie zacheca. Kupilam wczoraj malej kubus water i jest szal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dopiero wstalismy ![]() ![]() Haniu o 5 rano Tz wstawal a ja byłam niezywa. Nie zazdroszczę pobudki o tej porze. Chciałam jechać na car boots dzisiaj ale juz za późno więc wybierzemy na spacer. Przez rolety wyglada ładnie na dworzu, ciekawe czy tak samo bedzie jak je odslonie ![]() Kasika współczuje sytuacji. Szefowa beznadziejna, mogła nie mydlic Tobie oczu to byś od razu wiedziała, ze Musisz szukać nowej pracy ![]() Ciastek wczorajsza historia straszna. Na zawał chyba bym zeszła. Na poprzednim mieszkaniu miałam drzwi, które tez sie same zatrzaskaly -100 Razy zawsze sprawdzalam czy jest ok zanim znioslam wózek na przykład ![]() Czemu nie masz humoru, stało sie coś jeszcze?
#2706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cóż zrobić, to taki typ ludzi, że widzi jedynie czubek własnego nosa tylko kasa się liczy i nic więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kasik a czy prawo nie mowi ze jak zmniejszysz wymiar pracy to nie moga cie zwolnic przez rok??????
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Około południa się wypogodziło, więc zebrałyśmy się na spacer - tym bardziej, że okazało się że mam końcówkę pieluch. Przy okazji odkryłam, że w Aldi mają pieluchy 4+, na nas pewnie byłyby jeszcze za duże
![]() Jak wychodziłyśmy pięknie świeciło słońce, ale zanim doszłyśmy do sklepu (jakieś 20 min.) to już było pochmurno i zaczynało kropić ![]() Przed chwilą ostro lunęło... |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wróciliśmy znad jeziorka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() u nas wsio ok. Mały z wrażenia po urodzinach przespał całą noc i co jakieś 1-1,5h trze oczy i chce spać. mam nadzieję, że to wrażenia, a nie zmiana pogody ![]() Kasikkkk, sytuacja głupia ale Pumas ma rację - możesz wystąpić o zmniejszenie wymiaru pracy i wtedy pracodawca musi się zgodzić i nie może Cię zwolnić przez jakiś czas (nie pamiętam ale chyba tak jak Pumas pisała, przez rok). Jeśli nie masz innej opcji to ja bym tak zrobiła - warto wrednej babie pokrzyżować plany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
W którym momencie rozwoju ruchowego pozwoliłyście dzieciom korzystać z pchacza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Blue kiedy zaczela wstawać i lazic w okolo mebli
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Sol ale Ci się dyskusja wytworzyla na insta! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pchacz złożyłam w czerwcu, młody juz dawno sam chodził przy kanapie i innych meblach. Na początku nie był nie zainteresowany a tersz często chodzi z nim po mieszkaniu ![]()
![]() |
#2716 | |||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
![]() Dziś wróciliśmy z Trójmiasta buuuu.. Blue, dotta, katja, vwictoria dotta dzięki za życzenia dziewczyny! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja M. wykonuje polecenie pt.: "Pokaż zęba" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Karmeelku mam nadzieję, ze to tylko trzydniówka u Was! z kwestii smaku ![]() Cytat:
w każdym razie - zrób coś, przedłuż wychowawczy, weź zwolnienie na dziecko, złóż wniosek o zmniejszenie wymiaru czasu pracy.. nie pozwól się zwolnić ![]() Wszystkiego naj najlepszego dla Majeczki i Wojtusia ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- mowilam wam ze scielam wlosy? mam duuuuuuuuuzo krotze, i mimo ze zapuszczam podjela sie sciecia tych poszczepionych. Wygladaja na zdrowsze, ale troche zaluje dlugosci ![]() zwlaszcza ze przy dlugich czern moja mi sie podobala a przy krotszych(teraz mam do lopatek) nie i to bardzo nie. I ni wiem jak z nich zejsc, pani u fryca a dekoloryzacje sobie zazyczyla 400 zl ![]()
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
Cytat:
o tym zmniejszeniu wymiaru pracy poczytam, ale średnio mam ochotę oglądać tą wredną gębę na co dzień, tym bardziej, że jak się mogę domyślić, w takiej sytuacji nie ułatwiałaby mi życia... na razie będę szukać nowej pracy a w ostateczności zajdę w drugą ciążę i pójdę na l4 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym jak najbardziej wróciła na zmniejszony wymiar - weź 7/8 i jeszcze godzinę na karmienie ![]() łatwiej będzie Ci znaleźć nową pracę pracując w starej, będąc już w niej, niż będąc w trakcie wychowawczego - przemyśl to więc dobrze |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
znasz się trochę na prawie pracy? jeśli tak, to możesz mi powiedzieć, czy gdyby taka syt z ciążą faktycznie zaistniała, to czy mogłabym od razu pierwszego dnia zanieść l4? i jeszcze pyt, dlaczego uważasz, że w trakcie wychowawczego będzie trudniej znaleźć pracę? chodzi o to , że pracodawca nie będzie chciał zatrudnić?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym mogę posmarować F siniaki? Wygląda jak dziecko wojny, cały nos ma siny...
Byliśmy nad jeziorem, poszłam po frytki a moja mama pilnowała małego i tak jej się wywrócił że ma nos bardzo roztrzaskany :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
może altacet, albo maść arnikowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby sytuacja z ciążą zaistniała to moim zdaniem aby skorzystać z L4 musiałabyś chociaż na krótko wrócić do pracy - choćby na jeden dzień, a w Twoim przypadku powrót nawet na jeden dzień jest ryzykiem i to dużym... Ja na Twoim miejscu wróciłabym do tej pracy - na zmniejszony wymiar. Nie wiem w jakiej branży pracujesz, ale ogólnie z pracą jest przecież ciężko. Wydaje mi się, że dla pracowdawcy bardziej wiarygodną osobą jest matka, która już pracuje a jedynie zmienia pracę, a nie ta która po dłuższym okresie pozostawania w domu, po przerwie, dopiero wraca na rynek pracy. Nie daj się wyrzucić. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-08-18 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co rozejrzę się, jak wygląda sytuacja na rynku pracy, na spokojnie będę przyzwyczajać małą do żłobka od września i jeśli coś się znajdzie to super, a jak nie, to faktycznie pomyślę o tym zmniejszeniu wymiaru chociaż szczerze mówiąc wolałabym tego uniknąć, bo wiem, że to będzie niezbyt miła syt, bo moja szefowa będzie pewnie wściekła, że będzie musiała mi płacić, więc na każdym kroku będzie mi rzucać kłody pod nogi, a potrafi być wredna nie wiem, czy gra jest warta świeczki, bo będzie mnie to kosztowąć sporo stresu i nerwów... no nic, muszę to na spokojnie ogarnąć dzięki wielkie za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele zależy od charakteru pracu itp. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może gdybym nie musiała jej widywać każdego dnia i znosić jej fochów to dałabym radę, a tak może być różnie ![]() myślę raczej o swoim samopoczuciu i zdrowiu psychicznym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Mamka i swoje żale wylewaja te kmm
![]() No właśnie myślałam o tej drugiej maści tylko nie wiem czy tak malemu dziecku można ja dac... ph tylko mały wygląda jakby go ktoś uderzył. Nie chcę żeby ludzie gadali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
możesz na małym fragmencie skóry sprawdzić, czy nie ma reakcji alergicznej, jakiegoś podrażnienia itp i jeśli nic się nie dzieje to ja bym posmarowała
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Kasikka współczuję systuacji z szefową , zrobiłabym na Twoim miejscu to co podpowiada ci LInka ![]() też pracuję w branży farmaceutycznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.