|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
A w ogóle to się wzruszyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Lewek
![]() Kurcze chyba gorączka wróciła małej, bo coś rozpalone czulko ma ![]()
#2703 |
Zakorzenienie
|
Powiedział, że sobie poradzi. Wie już czym to pachnie, bo jak ich zostawiłam samych na pół nocy to mu płakał. Ciekawe ile tych nocy takich będzie, z pewnością sam zbyt wiele ich nie weźmie na swoje barki, więc ja będę musiała też pocierpieć. Zresztą ja i na tej kanapie cierpieć będę, co za różnica.
A w ogóle to jestem sama już drugą godzinkę, bo chłopaki do baby pojechali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Ale to nie tak się umawiałyśmy przecież! Ładnie to tak spiskowac ? Dziewczyny jak Wam się odwięcze? W szoku jakimś jestem ! Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!! Ściskam Was mocno ! Jeju nie wiem co powiedzieć
![]() Kurier przyjechał a ja się wystraszyłam,że coś zamówiłam a pieniędzy nie mam więc męża wysłałam pod furtke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() i nie wiem co napisac,jakąś pustke mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Anusia
![]() Angel, mam nadzieję, że to nie gorączka, dawaj znać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A spiskować uwielbiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Angel oby to nie było to.
![]() A ja siedzę po ciemku, bo Antek śpi już godzinę, a na niego to rekordowo długo. Nie mogę światła zapalić, bo mnie będzie widać z zewnątrz, a rolet boję się spuścić, żeby go nie obudzić. Wiem, wiem... ja to mam durne problemy. ![]()
#2709 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2710 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Mam od 4 lat jedne oryginalne. Nic kompletnie sie nie dzieje zawsze ciepło. Na śniegu nie przrmakaja jednak jak były roztopy to co nieco przelecialo ale chodziłam po kostki w wodzie
![]() Cieszę sie z wami dziewczyny!!!! Jesteście kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Asiu jesteśmy, a nie jesteście
![]() Zamówiłam dziś Pauli takie buty, bo North Face nie znalazłam w jej rozmiarze: http://www.sklep- presto.pl/product-pol-32837-Buty-zimowe-dzieciece-Jukon-Junior-Martes.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo ładne!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Tamlin oj tam
![]() ![]() ![]() Mam problem. Może pomóżecie ![]() Otóż chce oduczyc Jasia spania u nas w łóżku. Zasypia u nas i ja go przenosze do jego łóżeczka. Po czym budzi sie z krzykiem po 2 godzinach czasem juz po godzinie i dopóki nie wróci do bas sie nie uspokoi ledwo go położe w naszym łóżku cisza i śpi. U nas to sie ani razu nie obudzi. Próbowałam juz usypianua od razy w łóżeczku ale metoda siedź i cicho mów i trzymaj za rączke odpada bo ledwo zrobię ruch ze wkładam go do łóżeczka to w połowie drogi jest juz ryk. Do tego próbowałam drastycznej metody. Nie działa moje dziecko mogłoby wrzeszczec dzien i noc i tak nie zasnie! Więc to rownież odpada. Nie mamy pojęcia z mężem jak oduczyc. A chcielibyśmy juz sypialnie dzielić tylko miedzy sobą a nie dziećmi. Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
STO LAT dla dzisiejszych solenizantów
![]() ![]() Konczi oo no to sporo wychodzi, myślałam że mniej ![]() Iwa Tobie również dziękuję za przepis ![]() ![]() sandra no super ze udalo sie z ta praca, zawsze pare groszy wpadnie ![]() i jeśli chodzi o buciki to ja powiem tak, teraz przy wyborze zimowych na pewno będę kierowała się tym żeby były ciepłe a zarazem tanie bo nie stać mnie na buty za 200 zł ... tak myślę sokro Jaś ma teraz adidaski 22 to zimowe pewnie 23 bede musiala kupic mysle ze wystarczy... masakra stopę to ma bez wątpienia za tatusiem bo ten ma 46 ![]() angel, anusia ![]() ![]()
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasnęło 10 minut temu.
![]() ![]() Cytat:
![]() Pomóc bym bardzo chciała, ale nie będę oryginalna... u nas dokładnie to samo. ![]()
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() My już po weselu ![]() ![]() Ale żeby nie było tak pięknie to, jak większość dzieciaczków z wątku, jak widzę, mała przywiozła znad morza katar na pamiątkę ![]() Byliśmy wczoraj u doktorki, stwierdziła wirusówkę bo i temp doszła... A że Otylka ostatnio namiętnie nastawia buziaczka, żeby ją całować to i ja od wczoraj siorbię nosem ![]() ![]() ![]() Wszystkiego naj naj naj dla wszystkich świętujących dzieciaczków ![]() ![]() ![]() i zdrówka dla chorowitków naszych kochanych ![]() Co do szczepionek to u nas w ośrodku szczepią albo mmr albo priorixem, zależy co mają akurat na stanie w sanepidzie, i obie sczepionki są za darmo...ale podobno to jedno i to samo :/ mają takie same składy Angel no to miałaś przeżycia z Jagódką ![]() ![]() ![]() Ostatnio miałam gorącą linię z moją przyjaciółką bo jej mała też miała pierwszy raz w życiu tamp, a moja chorowała parę razy, i nie wiedziała co robić...ale u niej skończyło się drgawkami i szpitalem ![]() ![]() Lewek no karmię tego mojego czorta dalej ![]() ![]() A jeszcze co do spania w jednym łóżku z dzieckiem, to u nas jest podobnie...mała w środku nocy ląduje z nami w łóżku :/ ale liczę, że jaką ją odstawię od cyca to będzie przesypiała całe noce w łóżeczku ![]() ![]() ![]() Ale ja mam zły przykład co robi spanie z dzieckiem w jednym łóżku za długo u mojej kuzynki i będę chciała małą jak najszybciej tego oduczyć...Kuzynki synek ma 5 lat i nadal musi spać z kimś... mają drugie dziecko i dalej tak samo robią :/ kuzynka śpi z małą z małym śpi tata... Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-19 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Cześć z rana...jakoś mi tak głupio czytać o tych waszych akcjach...też chciałabym brać w nich udział, a nikt nawet na priv mi nie dał znać
![]() ![]() Mam już dość pracy...jestem po prostu przeładowana wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2720 |
Zakorzenienie
|
Dearlie
![]() ![]() ![]() Heh czyli rozumiem ze wszystkie jesteśmy skazane na dożywotnie spanie z dziećmi ![]() Wogole moja Zuzia jedzie na tydzień do Irlandii z moim rodzicami. To będzie pierwsze tak długie rozstanie. Nie wiem jak ja to przetrwam ![]() ![]() Baobabku a te pol etatu to była konieczność? M9ze jednak warto zrezygnować dla dobra dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć dziewczyny
![]() Witam po przerwie, ale to i tak tylko chwilowo bo pracy dużo. Życzę wszystkiego co najlepsze dla roczniaków po 6 września bo wcześniej jeszcze zdążyłam złożyć życzonka ![]() Życzę zdrówka dla chorowitków wszystkich, a także dla ich mam. U nas też choróbsko sie wdarło 3 dni temu. Mały ma katar na maksa a także gorączka była. Gorączka minęła a z nosa już małemu woda nie leci tylko już gestrza wydzielina, którą odciągam. My po przeprowadzce, wszystko na miejscu ![]() Impreza urodzinowa dla mojego roczniaczka też udana więc jestem zadowolona ![]() Co do szczepienia to u nas jest MMR i trzęse sie ze strachu po tych opiniach co wyczytałam. Mieliśmy isc teraz po niedzieli a że mały chory to przesunę. Co do kombinezonu i butów na zimę. Kombinezon mam w rozmiarze z metki 74cm a jest baaaardzo duży. Ubranka nosi 80,86 a tu 74 a na niego za duży. Może do czasu zimowego bedzie dobry ![]() A butów narazie nie kupuje. Co do spania w łóżeczku to odkąd skończył 3,5 m-ca śpi sam co jest bardzo wygodne i ciesze sie że tak łatwo poszło ![]() Idą mu zęby - górne trójki bo coś białe widze te dziąsła i coś widze przy dolnych dwójkach jakby napuchnięte więc marudny baaaaardzo jest ![]() Jeszcze ten katar to jest ciężko troche. Właśnie wstał więc ruszamy z nowym dniem ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Super że niespodzianka się udała ![]() U nas dzisiaj lepsza pogoda,przynajmniej nie pada,jest szansa na spacer ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Baobabek tulę Cię mocno,może jest jakieś wyjście z tej sytuacji,zmniejszenie etatu?
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
![]() Dlaczego masz 1,5 etatu??? Przecież z tego co pamiętam nawet całego miałaś nie mieć. Chyba że coś pokręciłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie myślałaś poszukać innej pracy?Wykończysz się kobieto ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj neta nie mialam, żeby już napisac.
Mala miała 38st i wrócił katar ![]() ![]() Dziś gorączki nie ma. Nosek tez narazie czysty. Mąż jej tak konkretnie oczyścił w nocy, ze myślałam, ze ta gruszka jej płuca wyciagnie ![]() ![]() ![]() Może dziś po pracy zdąży m podjechac. Monarika super, ze podróż udana, szkoda tylko, ze mała chora i Ty. Dużo zdrowka dla nas. U nas identycznie, mala po ciagnieciu cyca lepiej, a ja gorzej ![]() I dzięki za rady odnośnie leków przeciw goraczk. Nam pediatra kazała dawać co 8h ale i tak dawalan co 6h,bo już patrzeć nie mogłam jak sie męczy. Bafi oj współczuję nawalu pracy ![]() ![]() ![]() w ogóle zapomnialam Wam napisac, ze byliśmy w zlobku koło nas pytać czy można zostawić dziecko na kilka godz w tyg, oczywisice najpierw z nią chodzić i ![]() ![]() ![]() Asiulka Ja niestety nie pomogę,bo u nas przez chorobę powróciło zasypianie na cycu ![]() ![]()
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie pomoge ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ziemniaczki się gotują na farsz do pierogów więc jestem ![]() Fabian chodzi po domu z drewnianą łyżka i tylko słychać :ide ![]() A Danduś znowu coś zasmarkany ogląda bajeczke ![]() Pogoda do niczego bo ani grama słonka ![]() A co do Was to tak jak Tamlin pisze : Wszystkie jesteście Kochane i wyjątkowe! ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
W ogóle dziekuje Wam jeszcze raz za ta paczke kochane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
biedna Jagódka tak długo ja męczy ta gorączka!
![]() WSzystkiego najlepszego dla Kamilki ![]() ![]() ide zaraz robic muffiny bananowo miodowe z pszczółkami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała dzisiaj już zdrowiutka za to ja jestem jak błoto ![]() Kamilko 100 lat z okazji urodzin ![]() Dziewczyny Wy tu o kombinezonach a ja mam na oku cały czas taki z tchibo http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-...554373957.html 3w1 można podobno spiąć kurtkę ze spodniami i robi się kombinezon ![]() Macie o nim jakieś opinie?? Baoabek strasznie Ci współczuję bidulko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Inez, jak mała się cyca domaga to nie odmawiaj - maluszek instynktownie wie co mu trzeba w czasie choroby, z pewnością to ma wpływ na ciebie, bo zabiera składniki z Twojego organizmu, powiedz mi kochana czy ty bierzesz jakieś witaminki, żeby wzmacniać organizm? ... nie ukrywam, że chetnie bym karmiła moja Sonię dalej gdyby chciała cyca ... miałam plan karmić do zimy, bo to właśnie te najgorsze okresy jesienno-zimowe są kiedy maluszek łapie infekcje a jednak co mleczko nasze to nasze ... najlepsze na świecie
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-20 o 09:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.